Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 09:08   #2011
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Cytat:
Napisane przez naatalia Pokaż wiadomość
no do ambasady to mozna pisac...do ukichanej smierci...tez kiedys o cos pytalam i tak samo jak u ciebie zero odzewu...

co do slubu to nic nie wiem konkretnego, zapytam tzta pozniej bo akurat poszedl spac, moze cos wie, choc nie sadze

moze EMANKO cos wie? albo DANAI slubnieta z grekiem jest, tylko cos dlugo jej tu nie bylo.
emanko na ten tema ξέρει τίποτα
jedynie na polonusie:P znalazłam info - ale... z 2008 roku - tylko nie jestem pewna czy to nie dotyczy ślubu dwojga obcokrajowców na terenie Ellady, czy też i związku mieszanego - więc jak chcesz to Ci wyślę na PW. bo z własnego doświadczeniea nie powiem bo....ślubu z grekiem nie wziełam i nie wezmę...zresztą...on si sam ohajtał (a jak sie o to go pytam to....mi mowi ze nie było to miłe doświadczenie - ale to...inna bajka nie dlatego ze slub tylko dlatego ze on głupek:P)

edit: magda wysłałam Ci adres

Edytowane przez emanko
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:11
emanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:08   #2012
naatalia
Raczkowanie

GG do naatalia
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Cytat:
Napisane przez magda1302 Pokaż wiadomość
kurcze to jak od ambasady się nie dowiem to niby skąd?
greckie dziewczyny jesteście tu jakieś????
pytalam tzta na co on "oj nie wiem"... wiedzialam!
moze napisz do ambasady jeszcze raz a jak nie odpisza to pozostaje dzwonic albo wyslac tzta niech sie dowiaduje jak bedzie w atenach

przypomnialo mi sie, ze oczywiscie mozna jeszcze do greckiej ambasady w warszawie napisac lub zadzwonic, napewno tez cos wiedza.

EMANKO

Edytowane przez naatalia
Czas edycji: 2010-12-03 o 10:18
naatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:20   #2013
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
pytalam tzta na co on "oj nie wiem"... wiedzialam!
moze napisz do ambasady jeszcze raz a jak nie odpisza to pozostaje dzwonic albo wyslac tzta niech sie dowiaduje jak bedzie w atenach

przypomnialo mi sie, ze oczywiscie mozna jeszcze do greckiej ambasady w warszawie napisac lub zadzwonic, napewno tez cos wiedza.

EMANKO
strona greckiej ambasady w pl nie działa, a maile nie dochodzą :/ świetnie... niczego się tu dowiedzieć nie można
może polska ambasada w gr się poświeci i mi odpisze, no ale na to za bardzo też liczyć nie można... i co teraz robić? mój TŻ w wojsku i też nie ma za bardzo jak latać po tych urzędach
same problemy z obcokrajowcami

dziekuje mimo wszystko za pomoc
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:48   #2014
naatalia
Raczkowanie

GG do naatalia

Cytat:
strona greckiej ambasady w pl nie działa, a maile nie dochodzą :/ świetnie... niczego się tu dowiedzieć nie można
może polska ambasada w gr się poświeci i mi odpisze, no ale na to za bardzo też liczyć nie można... i co teraz robić? mój TŻ w wojsku i też nie ma za bardzo jak latać po tych urzędach

no tak tzt w wojsku-zapomnialam:/
a polska ambasada w atenach chyba za bardzo przesiaknela tutejszym luzem...lub olewatorstwem(moze bardziej pasuje)...sama wiesz jak tu wszystko dziala...
moze DANAI sie pojawi ona najlepiej powinna wiedziec, albo wyslij jej PW, jak sie czegos dowiem to dam znac, sorry, ze nie jestem w stanie pomoc
Stary 2010-12-03, 11:01   #2015
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
no tak tzt w wojsku-zapomnialam:/
a polska ambasada w atenach chyba za bardzo przesiaknela tutejszym luzem...lub olewatorstwem(moze bardziej pasuje)...sama wiesz jak tu wszystko dziala...
moze DANAI sie pojawi ona najlepiej powinna wiedziec, albo wyslij jej PW, jak sie czegos dowiem to dam znac, sorry, ze nie jestem w stanie pomoc
chyba faktycznie dobrze, że oni nie mają zim jak my w Polsce, bo w ogóle by nie pracowali.
napisałam do Danai. Ona brała ślub cywilny z Grekiem? bo ja nie w temacie za bardzo jestem
dziękuje za odpowiedź!
Stary 2010-12-03, 11:18   #2016
naatalia
Raczkowanie

GG do naatalia

Cytat:
chyba faktycznie dobrze, że oni nie mają zim jak my w Polsce, bo w ogóle by nie pracowali.
napisałam do Danai. Ona brała ślub cywilny z Grekiem? bo ja nie w temacie za bardzo jestem
dziękuje za odpowiedź!
mi sie zdaje ze i cywilny i koscielny, choc moge sie mylic.

no zimy nie maja ale dluuuugie lato jest dla nich doskonala wymowka aby nie pracowac...chociaz w sumie sa dni, ze nie da rady zrobic nic jak w cieniu ponad 40...
Stary 2010-12-03, 11:25   #2017
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
mi sie zdaje ze i cywilny i koscielny, choc moge sie mylic.

no zimy nie maja ale dluuuugie lato jest dla nich doskonala wymowka aby nie pracowac...chociaz w sumie sa dni, ze nie da rady zrobic nic jak w cieniu ponad 40...
dla nich najlepsza wymówka to strajk metra
ale i tak nie uważam ich za takich leni jak to się o nich mówi a temeratura czasem naprawdę powala...
no nic mam nadzieje, że Danaja się odezwie i coś mi pomoże
Stary 2010-12-03, 11:55   #2018
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Cytat:
dla nich najlepsza wymówka to strajk metra
ale i tak nie uważam ich za takich leni jak to się o nich mówi a temeratura czasem naprawdę powala...
no nic mam nadzieje, że Danaja się odezwie i coś mi pomoże
dla niech najlepsza wymówka do leniuchowania to..... generalnie praca

Edytowane przez emanko
Czas edycji: 2010-12-03 o 12:00 Powód: literówka (ale ja dziś nie poprawnie piszę:( - wszystko przez śnieg:P)
Stary 2010-12-03, 12:23   #2019
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emanko Pokaż wiadomość
dla niech najlepsza wymówka do leniuchowania to..... generalnie praca
mój Tż dzis wychodzi na przepustkę, chce do niego !!!!
a Ty Emanko teraz z Polakiem jesteś? bo jak pisałam wcześniej nie orientuje się jeszcze kto z kim i dopiero Was poznaje Twój były Grek z jakiego regionu pochodził?
Stary 2010-12-03, 13:49   #2020
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
mój Tż dzis wychodzi na przepustkę, chce do niego !!!!
a Ty Emanko teraz z Polakiem jesteś? bo jak pisałam wcześniej nie orientuje się jeszcze kto z kim i dopiero Was poznaje Twój były Grek z jakiego regionu pochodził?
tak, aktualnie teraz jestem z Polakiem.
tylko mieszadełka mnie nie chcą wypuścić z wątku - biją jak się nie odzywam
A wcześniej byłam przez 4 lata z Grekiem, który pochodzi z okolic Katerini a mieszka i pracuje w Salonikach.

znów u mnie sypie...kto idzie na śnieżki i/lub sanki

Edytowane przez emanko
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:52
Stary 2010-12-03, 14:00   #2021
marronelle
Wtajemniczenie

Ja bym z Tobą chętnie poszła, ale muszę wykluć temat pracy mgr, a natchnienia brak

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:05   #2022
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Ja bym z Tobą chętnie poszła, ale muszę wykluć temat pracy mgr, a natchnienia brak
i ja tez chcę
tyle, że ja powinnam uczyć się na obronę mgr
Stary 2010-12-03, 15:11   #2023
Martii
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Martii

Cytat:
znów u mnie sypie...kto idzie na śnieżki i/lub sanki
Ja bym chętnie poszła. Niby we Francji snieży jak nigdy a u mnie na poludniu sam deszcz Padał śnieg przez całą noc a i tak do południa wszystko się roztopiło wrr.
Martii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 18:03   #2024
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martii Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie poszła. Niby we Francji snieży jak nigdy a u mnie na poludniu sam deszcz Padał śnieg przez całą noc a i tak do południa wszystko się roztopiło wrr.
Pisz dokładnie, gdzie we Francji, bo u mnie śniegu jak na lekarstwo :P

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-12-03, 18:47   #2025
Martii
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Martii

Cytat:
Pisz dokładnie, gdzie we Francji, bo u mnie śniegu jak na lekarstwo :P
Pau ! Mam nadzieje, że w najbliższych dniach to się zmieni Chociaż ludzie których znam mówią, że tutaj to nigdy nie było dużo śniegu.
Martii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 23:57   #2026
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
i ja tez chcę
tyle, że ja powinnam uczyć się na obronę mgr
Cytat:
Napisane przez Martii Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
a ja...mimo wszystko byłam na śnieżkach wykorzystałam do tego.....teżeta . co prawda nie miał za wiele czasu i trochę zmęczony był ale..... udało się go jednak przekonać do walki na śnieżki
oprócz mnie to jeszcze mój szczeniak był zadowolony bo..mogł latać od jednego "wariata" do drugiego i wariować na śniegu
co prawda po powrocie były rekawiczki mokrusieńkie a my przemoczeni ale.... warto było . mina mamy jak wróciliśmy do domu po zabawie....bezcenna
Stary 2010-12-04, 18:23   #2027
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agii25 Pokaż wiadomość
Mój tz jest Amerykaninem, razem mieszkamy w NYC. Jesteśmy małżeństwem od 3 lat
NYC? taaaak bardzo chcialabym tam pojechac... Namowie TZ moze mnnie weźmie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
witam Was, jestem tutaj nowa
O niedawna spotykam się z panem z Czech (dlatego w szczególności pozdrawiam Panią Pohadkę
Hej witamy w mieszadełkowym gronie!
Cytat:
a poznalismy się w pracy (przez 2 miesiące pracowałam w Czechach)
To znaczy przez jakiś czas, kiedy skończyłam pracę, nie miałam z nim kontaktu, później kiedy na studiach musiałam napisać pracę o Czechach, był moim źródłem informacji. Zaczęliśmy rozmawiać, spotykać się i tak już zostało
Dzieli nas wiele: wiek (9 lat różnicy), religia (on nie wierzy, ja katoliczka), język (ale uczy się pilnie i mówi juz bardzo dobrze po polsku) obecnie spora odległość (ok 130 km), ale jakoś dajemy radę
sproa odległość do TZ mam ~18 015 km...

Cytat:
my też próbowaliśmy porozumiewać się po angielsku (uwierzcie, czeski wcale nie jest taki podobny do polskiego ), ale nam to nie wychodziło, więc został nam język czesko-polski

ale na początku było nam strasznie ciężko się dogadać, teraz w sumie też nie wszystko rozumiemy, ale mamy pod ręką słowniki. Ale nawet oglądamy filmy polskie i czeskie
Uwielbiam Czechów jak przyjezdzają do mnie na recepcje- zawsze jest kupa śmiechu. Ale tez mam takie wrazenie ze im przychodzi łatwiej zozumienie nas

Cytat:

Ale ile radości!

Zamiast do ambasady napisz do urzedu stanu cywilnego.

TZ przyjazdza za 8 dni juz mi zaczyna odbijac. Poza tym TZ wlasnie się dowiedział ze ze jest w 10ce najlepszych studentów na swoim uni! Najfajniejszy jest kontrast- ja tego samego dnia dostalam list z uczelni o skresleniu mnie z listy studentow z powodu niezlozenia pracy
kiedys ja napisze a poza tym strasznie wkrecilam sie w architekturę krajobrazu i moze cos bede robic w tym kierunku.

a cóż- zasypało nas i jest zimno- ale w koncu w zimie tak powinno być dzisiaj bylam na spacerze w lesie- jak pięknie
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 18:47   #2028
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość

Ale ile radości!

Zamiast do ambasady napisz do urzedu stanu cywilnego.

TZ przyjazdza za 8 dni juz mi zaczyna odbijac. Poza tym TZ wlasnie się dowiedział ze ze jest w 10ce najlepszych studentów na swoim uni! Najfajniejszy jest kontrast- ja tego samego dnia dostalam list z uczelni o skresleniu mnie z listy studentow z powodu niezlozenia pracy
kiedys ja napisze a poza tym strasznie wkrecilam sie w architekturę krajobrazu i moze cos bede robic w tym kierunku.

a cóż- zasypało nas i jest zimno- ale w koncu w zimie tak powinno być dzisiaj bylam na spacerze w lesie- jak pięknie
oj radości mnóstwo i wszystko jest tego warte
myślisz, że Polski urząd stanu cywilnego mi odpowie? bo do greckiego to ja nie mam jak napisać, bo mój grecki to poziom basic a wolałąbym się sama tego dowiedzieć niż Tża prosić

jakiej pracy nie oddałaś? zaliczeniowej? lic czy mgr?

p.s w Atenach temp. wynosi ok 20-22*C
Stary 2010-12-04, 20:11   #2029
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Hej witamy w mieszadełkowym gronie!

sproa odległość do TZ mam ~18 015 km...

Uwielbiam Czechów jak przyjezdzają do mnie na recepcje- zawsze jest kupa śmiechu. Ale tez mam takie wrazenie ze im przychodzi łatwiej zozumienie nas
dziękuję za miłe przywitanie

przy Tobie moja odległość jest niczym. Musicie się bardzo rzadko widywać...

ano, mogą rozumieć nas bardziej, bo podobno słowacy mają wiele słów podobnych do naszych. Ale mój Tż (jak to miło brzmi )mówił, że mnie i tak w ogóle nie rozumiał na początku
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:47   #2030
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
oj radości mnóstwo i wszystko jest tego warte
myślisz, że Polski urząd stanu cywilnego mi odpowie? bo do greckiego to ja nie mam jak napisać, bo mój grecki to poziom basic a wolałąbym się sama tego dowiedzieć niż Tża prosić

jakiej pracy nie oddałaś? zaliczeniowej? lic czy mgr?

p.s w Atenach temp. wynosi ok 20-22*C
u mnie na wiosce tez jest 20 C...na minusie :P

Napisz do urzedu w kraju w którym chcecie wziąc ślub- Polski ci napisze ( albo i nie :p ) jak to wygląda tutaj i jakie dokumenty potrzebujecie. Moze ktoś moglby ci pomoc w napisaniu maila do nich ( oprocz TZa)
a nie oddałam licencjatu

Cytat:
dziękuję za miłe przywitanie

przy Tobie moja odległość jest niczym. Musicie się bardzo rzadko widywać...

ano, mogą rozumieć nas bardziej, bo podobno słowacy mają wiele słów podobnych do naszych. Ale mój Tż (jak to miło brzmi )mówił, że mnie i tak w ogóle nie rozumiał na początku
No niestety- odległosc robi swoje ale juz niedlugo Tz tu bedzie od maja/czerwca juz na stałe

rozmawiamy dzisiaj w domu o przyjezdzie TZ:

ja: No, on juz sie nie moze doczekac na swięta i na przygotowania do świat. Bardzo chce przy tym pomagać.

tato: a co taki rudy z drugiego konca swiata moze pomoc przy polskich świętach?

mama: jak to co? on sobie tam sam u siebie bigos robi, pierogi, makowce... mowi po polsku a poza tym o kraju wie chyba wiecej od ciebie

tato: tak, tak, powiedzcie mi jeszcze ze tu przyjedzie w stroju krakowiaka i zatanczy mi kujawiaka...

Edytowane przez Amoura
Czas edycji: 2010-12-04 o 22:48
Stary 2010-12-04, 22:50   #2031
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie na wiosce tez jest 20 C...na minusie :P

Napisz do urzedu w kraju w którym chcecie wziąc ślub- Polski ci napisze ( albo i nie :p ) jak to wygląda tutaj i jakie dokumenty potrzebujecie. Moze ktoś moglby ci pomoc w napisaniu maila do nich ( oprocz TZa)
a nie oddałam licencjatu
i wiesz dobrze o tym
Cytat:
No niestety- odległosc robi swoje ale juz niedlugo Tz tu bedzie od maja/czerwca juz na stałe

rozmawiamy dzisiaj w domu o przyjezdzie TZ:

ja: No, on juz sie nie moze doczekac na swięta i na przygotowania do świat. Bardzo chce przy tym pomagać.

tato: a co taki rudy z drugiego konca swiata moze pomoc przy polskich świętach?

mama: jak to co? on sobie tam sam u siebie bigos robi, pierogi, makowce... mowi po polsku a poza tym o kraju wie chyba wiecej od ciebie

tato: tak, tak, powiedzcie mi jeszcze ze tu przyjedzie w stroju krakowiaka i zatanczy mi kujawiaka...
chciałabym to zobaczyć ryży i..w czerwonej krakowskiej czapce
Stary 2010-12-05, 11:53   #2032
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Najfajniejszy jest kontrast- ja tego samego dnia dostalam list z uczelni o skresleniu mnie z listy studentow z powodu niezlozenia pracy
a to nie chciałaś spróbować w tym roku? u mnie teraz na seminarium chodzi sporo osób z ubiegłego roku, którzy nie zdarzyli napisać, i teraz tylko oplacili same seminaria i moga pisac

ja narazie z praca tez leze, tzn mam juz az 17 ksiazek, moze wyskrobie dzis jakis plan w ogole to jutro mikolaj robicie sobie mikolajki, czy dopiero na swieta ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 16:53   #2033
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
i wiesz dobrze o tym

chciałabym to zobaczyć ryży i..w czerwonej krakowskiej czapce
eee no zeby kobieta mnie biła!

Tez sobie wyobraziłam Ryżego w czpeczce z piórkiem podskakującego jak pajac :P

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a to nie chciałaś spróbować w tym roku? u mnie teraz na seminarium chodzi sporo osób z ubiegłego roku, którzy nie zdarzyli napisać, i teraz tylko oplacili same seminaria i moga pisac

ja narazie z praca tez leze, tzn mam juz az 17 ksiazek, moze wyskrobie dzis jakis plan w ogole to jutro mikolaj robicie sobie mikolajki, czy dopiero na swieta ?
Jakoś to bede odkręcać- na pewno się da bo wszystkie egzaminy i takie tam mam pozaliczane. Oczywiscie ze bede sie bronic- predzej czy poźniej

Ja w tym roku olewam Mikołajki- jedynie siostra bedzie miala jakas paczke. Jezeli TZ by to juz byl to inna sprawa
Stary 2010-12-05, 17:20   #2034
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
eee no zeby kobieta mnie biła!

jakbym słyszała tezeta

Tez sobie wyobraziłam Ryżego w czpeczce z piórkiem podskakującego jak pajac :P
widok...bezcenny

Cytat:
Jakoś to bede odkręcać- na pewno się da bo wszystkie egzaminy i takie tam mam pozaliczane. Oczywiscie ze bede sie bronic- predzej czy poźniej
Ja w tym roku olewam Mikołajki- jedynie siostra bedzie miala jakas paczke. Jezeli TZ by to juz byl to inna sprawa
mam nadzieje, że sie uda...bo było by szkoda zmarnować studiów - mimo wszystko - a może dało by się zmienić temat??
Stary 2010-12-05, 18:39   #2035
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
widok...bezcenny

mam nadzieje, że sie uda...bo było by szkoda zmarnować studiów - mimo wszystko - a może dało by się zmienić temat??
Ale temet mi sie podoba :P
Stary 2010-12-06, 13:05   #2036
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

CZesc dziewczyny jak tam, Mikolaj juz był ? u mnie był i to zaraz z rana , na poduszce teraz ide dla tego Mikolaja robic ragu z gnocchi

mam tez doła w zwiazku z ta praca lic jakby to bylo z 10 ksiazek to ok, nie ma problemu, a ta jak to ma byc ok 30, jz juz mam 17 i sie gubie, w kazdej tej ksiazce przeciez pisza to samo o tej wojnie, nie wiem kompletnie jak to skleic zeby wszystkie ksiazki uzyc w tej pracy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:11   #2037
m.arty
Wtajemniczenie

U mnie tez byl. Czekolada pod poduszka Ale kazalam sie podszkolic u znajomych Polakow z pracy na temat Mikolaja. sasasa uczy sie chlopak.
m.arty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:15   #2038
2018070520180950
Konto usunięte

u mnie byl wczoraj nawet
przyjechal hehehe

a teraz mam offa dzis i jutro
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:24   #2039
Amoura
Zadomowienie

Mój mikołajnieprzewidział ze pies miwpadnie dopokoju i wszystko zeżre
Stary 2010-12-06, 15:01   #2040
marronelle
Wtajemniczenie

U mnie Mikołaj też był i u mężusia też, wyjątkowo grzeczny w tym roku był

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości