Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 15:10   #2521
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

a nie pisałam wam, mikołaj przyniósł mi dzisiaj prezent, rano przy łóżku znalazłam piękną bieliznę zapakowaną w czerwone pudełko ze złotą kokardką, no w szoku byłam....
i Oli dostała tygryska który gra melodyjkę jak go się za ogon pociągnie.

Dziękuje ze mi współczujecie. Mam nadzieje ze migrena szybko nie wróci i bede miała chociaż z miesiąc spokoju.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:12   #2522
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Przyszedł czas i na mnie....
Zapisuje się na prawo jazdy
Super, zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Serek mógłby mieć drzemki
U nas ok Tż dziś wyjechał i mam nadzieję, że wróci za 4 tyg.
Serek zdrowy ale brój straszny z niego, buntuje się itd. ale sądzę że Wasze Skarby też pokazują rogi
Jestem coraz większa i mam wrażenie że zaraz pęknę a to ubieranie mnie wykańcza latem było łatwiej
Ostatnio spadło mi żelazo brałam tardyferon i po prostu myślałam że odjadę jakiś tydzień wyjęty z życiorysu, mój lekarz prawie zawału dostał ale wszystko dobrze się skończyło tylko zawroty głowy mam jeszcze i czekam kiedy przejdą bo prowadzić nie bardzo mogę a sama na tej wsi muszę sobie jakoś radzić.
A co u Was? bo ja się już wyżaliłam
, ile Serek śpi w dzień?
Nie pękniesz, nie pękniesz
A czemu to tak źle na Ciebie podziałało, wiesz?

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Alan ma już 16 zębów
, idziecie jak burza

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzien dobry

wczoraj mialam fatalny dzien migrena od samego rana + z 10 razy wymiotowalam. żadne leki nie pomogły, nawet te najmocniejsze na migrene
dzisiaj dochodze do siebie baardzo powoli niestety
wroce do was jak sie ogarne jakoś.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A miałam Wam jeszcze o śpiworku napisać....jest super jestem bardzo zadowolona z niego gruby, ciepły i długi...póki co nie mam się do czego przyczepić...zobaczymy dalej
Super, a przyczepiłaś go jakoś do sanek, nie zsuwa się?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:13   #2523
mariolasl
Zakorzenienie

Antonio jak wstal i zobaczyl prezenty to piszczal z radosci , wszystkie mu sie podobaja, ale bujak pcha, bo jeszcze sie boi na nim hustac .
Trudno bylo nam wyjsc z domu, bo nie chcial nawet sie ubrac, kladl sie na podloge i tyle

Dzien jakos mi szybko leci, bo Antonio itp, ale przywiezli meble, spoznili sie tylko 40 minut, maz bedzie mial zajecie wieczorem. Ja niestety do pracy ide i jutro tez.

Cytat:
Serek zdrowy ale brój straszny z niego, buntuje się itd. ale sądzę że Wasze Skarby też pokazują rogi
Jestem coraz większa i mam wrażenie że zaraz pęknę a to ubieranie mnie wykańcza latem było łatwiej
Ostatnio spadło mi żelazo brałam tardyferon i po prostu myślałam że odjadę jakiś tydzień wyjęty z życiorysu, mój lekarz prawie zawału dostał ale wszystko dobrze się skończyło tylko zawroty głowy mam jeszcze i czekam kiedy przejdą bo prowadzić nie bardzo mogę a sama na tej wsi muszę sobie jakoś radzić.
Witaj ciesze sie, ze do nas zawitalas
Cytat:
dzien dobry

wczoraj mialam fatalny dzien migrena od samego rana + z 10 razy wymiotowalam. żadne leki nie pomogły, nawet te najmocniejsze na migrene
Biedulko , odpoczywaj. Wyobrazam sobie,jaka jestes zmeczona.
Cytat:
Napiszcie czy Wasze też się kładą na podłodze i wyją? nie chce zmieniać pieluchy ani się ubierać chwilami brak mi sił bo ani prośbą ani groźbą!
Tylko jak wracamy ze spaceru, to kladzie sie juz przed drzwiami mieszkania . Pieluche daje sobie zalozyc, na szczescie mamy duzy przewijak, dopiero ciut stopek mu wychodzi poza. Z ubieraniem roznie, jak cos dluzej, to sie awanturuje
Cytat:
I teraz pytanie, czy w tygodniu teoria po godz. 18, czy 2 weekendy, czyli 4x6godzin?
Jest promocja u mnie 1190 zł

anusia
, ciesze się, że u Ciebie ok. Mam nadzieję, że zawroty szybko przejda
Ja pamiętam ubieranie zimą , bo Bartka rodziłam w marcu. Ty rodzisz wczesniej - to musi być masakra

Idę kłaść A i po Bartka na autobus.
Swietna decyzja , wybralabym chyba weekendy
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

zna ktoras z was kluski ziemniaczane? maz mowi ze u niego w domu babcia robila niby potarkowane i odcisniete ziemniaki potem w kulki i gotowac - ile?? i tylko takie ciasto wystarczy?
Moja babcia tez takie robila, ale nie wiem jak i nie mam jak juz zapytac , ja robie oszukane, polowa startych ziemniakow, polowa ugotowanych i maka ziemniaczana, sol. Dokladnie ci nie podam, bo ja to na wyczucie robie, juz tyle lat takie gotuje, wiesz jak to jest

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:14
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:19   #2524
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszcie czy Wasze też się kładą na podłodze i wyją? nie chce zmieniać pieluchy ani się ubierać chwilami brak mi sił bo ani prośbą ani groźbą!
Jeszcze nie Kuba nie lubi zmieniać pieluchy, bo leżeć trzeba, ale z ubieraniem nie mamy żadnego problemu (na razie )

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Miramej z tego co sie orientuje to dzieci powinny spac do 3 roku życia

U nas ciagle kaszel więc dalej siedzimy w domu zrobiłam syrop z cebuli, ale jak na razie nie widze efektów
O, niech Kuba się tego trzyma

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 15:19   #2525
megi b
Wtajemniczenie

Czeeee

Szybko nadrabiam po łepkach czasu nie mam
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
A jaki mialam ubaw po jego pierwszym treningu , ruszac sie biedak nie mogl , i bylo gorzej niz z dzieckiem podaj , przynies, zrob itp. bo Go wszystko boli .
bidulek

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ja nie parze,
po prostu nadziewasz surowe a potem polewasz sosem /np. beszamelowy, pomidorowy, nawet o śmietanie gdzieś czytałam) i siup do piekarnika
ja robiłąm z mielonym, papryczkami i mozarella

o to super
Na pewno też smaczne ale te co jadłam bez sosu były

Cytat:

No i pierwszy raz w życiu dostałam w twarz od faceta zupełnie przez przypadek, ale w sobotę szczęka mnie jeszcze bolała...za to nowy kolega() tak mnie przepraszał że wybaczyłam mu od razu wytańczyliśmy się i jak stwierdził...jego to bardziej boli bo w życiu na kobietę ręki nie podniósł... generalnie faaaaaajnie było

A w ogóle to noc tragiczną miałyśmy, zresztą poprzednią też co pół godziny chyba Zu budziła się z płaczem i mnie wołała nic się nie wyspałam....w sobotę zasnąć też nie chciała, a jak już prawie zasnęła to trzymając mnie za rękę i ciągle powtarzała "Mama...chyba bała się że mnie nie będzie jak w piątek
Super imprezka
Biedna Zuzia

Cytat:
jobrączki nie miał o szczegóły dalsze nie pytałam, wyczułam że może nie mieć...ale jak to mój pech...kolega jest u Nas od niedawna ale pracuje w Naszym oddziale na drugim końcu Polski...szkoda Dzisiaj tak delikatnie podpytuję osoby które mają z nim kontakt...i wszyscy dobrze o nim mówią...jedna koleżanka stwierdziła że to dżentelmen jakich mało
Bierz się za niego miłość nie zna granic

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mi się wydaje to zbyteczne
Jeśli mam suchy kaszel, a wrażenia mam z niedalej jak 2tyg to jest
kaszel męczący, bolesny.Mnie zawsze boli cała klatka piersiowa w środku, więc jakby jeszcze ktoś mnie klepał to...
Mokry kaszel osadza się i oklepując plecki ręką złożoną w łódeczkę powinno się tam poodklejać i spłynąć, ale to tak na chłopski rozum, po mojemu.
Mi pomógł pulmex córki na klate jak mnie tak bolało
Mi tak radzili lekarze w szpitalu na przyszłość jak z małą na oskrzela leżałyśmy żeby przy mokrym oklepywać I mnie okrzyczał jeden jak powiedziałam, że Pulmexem smarowałam małą że to nasila jeszcze kaszel

Cytat:

kupiłam wczoraj Zuzi czapke o TAKĄ ale za 14,50
Ładniusia

Cytat:
Rany doczytałam już co się stało...bardzo współczuję, zwłaszcza rozłąki...dobrze że już jesteś w domu

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie była rozmowa w Dzień Dobry TVN o wyrażaniu złości przez dzieci - nie oglądasz tv, więc w skrócie powiem co mówili

otóż dzieci nie zdają sobie sprawy ze swoich reakcji i trzeba z nimi o tym rozmawiać np. widzisz, ze Kubie coś nie wychodzi i się denerwuje to podchodzisz i mówisz : widzę, ze się denerwujesz bo Ci nie wychodzi, pozwól ze pomogę Ci i pokażę jak to zrobić

podkreślenie oznacza, ze trzeba nazywać przy dziecku uczucia, reakcje i jednocześnie pokazywać jak sobie poradzić w trudnych sytuacjach np. przyjście do rodzica i poproszenie o pomoc
właśnie chciałam obejrzeć co będą mówić i na zakupy musiałam lecieć

Cytat:
dzien dobry

Jeju ale cię męczy to cholerstwo Mówili gdzieś w tv, że wstrzykiwanie botoksu eliminuje migrenę prawie do zera i tylko lekkie mdłości pozostają w dzień kiedy się pojawia.

Cytat:
My to przerabialiśmy w wakacje trwało jakieś 1,5 miesiąca ale odpukać spokój na razie.

Ciekawe jak Kubuś i Wercia dzisiaj

Ja szybcikiem tylko bo zaraz mała wstanie, obiad i w teren idziemy Ulatałam się z rana po mieście. Strasznie po tym śniegu się chodzi Kupiłam małej w pepco fajną sukienkę/tunikę za 19,99 zł na święta ją wystroję
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:28   #2526
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Antonio jak wstal i zobaczyl prezenty to piszczal z radosci , wszystkie mu sie podobaja, ale bujak pcha, bo jeszcze sie boi na nim hustac .
Trudno bylo nam wyjsc z domu, bo nie chcial nawet sie ubrac, kladl sie na podloge i tyle
Super , a jaki bujak kupiliście?

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 15:36   #2527
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

ale napłodziłyście
Przeczytałam bez cytowania i średnio coś z tego wiem

Cass zdrówka dla Kubusia
Ciekawe co u czeko, jak Wercia dzisiaj

Mayaszko, Martynka ma taką czapkę jak pokazywałaś i zadowolona bardzo z niej jestem.

p4w Martynka tak samo jak miramejkowy Kubus, niech tylko coś jej nie wychodzi - misiek leciałby dalej niż widzi TŻ jest identyczny więc nawet mnie to nie dziwi...

Byłyśmy dzisiaj w Befado z Martynka, kupiłam jej trzy pary kapci, skoro już kikla kroczków potrafi zrobić to niech ma Cent w sklepie kilka (ale dosłownie kilka, 2-3 złotych niższe niż w ich sklepie internetowym ) Będę jeszcze tam jechała w grudniu więc gdybyście coś chciały to dajcie znać, kupię

A odnośnie zakupów - któraś z was planuje może wizytę w h&m w najbliższym czasie - miałabym prośbę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:41   #2528
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć

ale napłodziłyście
Przeczytałam bez cytowania i średnio coś z tego wiem
(...)
p4w Martynka tak samo jak miramejkowy Kubus, niech tylko coś jej nie wychodzi - misiek leciałby dalej niż widzi TŻ jest identyczny więc nawet mnie to nie dziwi...

Byłyśmy dzisiaj w Befado z Martynka, kupiłam jej trzy pary kapci, skoro już kikla kroczków potrafi zrobić to niech ma Cent w sklepie kilka (ale dosłownie kilka, 2-3 złotych niższe niż w ich sklepie internetowym ) Będę jeszcze tam jechała w grudniu więc gdybyście coś chciały to dajcie znać, kupię

A odnośnie zakupów - któraś z was planuje może wizytę w h&m w najbliższym czasie - miałabym prośbę
Nieładnie

Hehe , Kuba ma to chyba po mnie

Jakie kupiłaś? Pokaż

Ja mogę skoczyć w piątek

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 15:43   #2529
skierka1981
BAN stały

Cytat:
tak by zakryć tylko...plus na końcu przyprawić i ze skwarkami też i smaluszkiem...
no wlasnie tak myslalam zeby potem ze skwareczkami polaczyc - dzieki - maz bedzie mial jak wroci

Cytat:
a nie pisałam wam, mikołaj przyniósł mi dzisiaj prezent, rano przy łóżku znalazłam piękną bieliznę zapakowaną w czerwone pudełko ze złotą kokardką, no w szoku byłam....

Dziękuje ze mi współczujecie. Mam nadzieje ze migrena szybko nie wróci i bede miała chociaż z miesiąc spokoju.
dla Mikołaja

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dzien jakos mi szybko leci, bo Antonio itp, ale przywiezli meble, spoznili sie tylko 40 minut, maz bedzie mial zajecie wieczorem. Ja niestety do pracy ide i jutro tez.

Moja babcia tez takie robila, ale nie wiem jak i nie mam jak juz zapytac , ja robie oszukane, polowa startych ziemniakow, polowa ugotowanych i maka ziemniaczana, sol. Dokladnie ci nie podam, bo ja to na wyczucie robie, juz tyle lat takie gotuje, wiesz jak to jest
to mas zdzien pelen wrazen i super że dla Antonio zabawki sie spodobaly

to takie ciasto jak na kartacze robie tylko bez maki.

my po spacerku cieplo dzis jest ale chodzic z wozkiem to masakra... snieg sie topi i kasza na ulicy a chodnik tu kolo mnie nie odsniezony i ulica trzeba isc... a sanek jak nie bylo tak nie ma... moze jutro beda

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:51
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:47   #2530
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc
tyle mam dzisiaj roboty ze nie mam na nic czasu, ale okna umyte a zaraz firanki bede prasowac i wieszac

dziekuje za troske
Werka pare razy kaslala w nocy , dzisiaj jak miala drzemke to juz nie, wiec narazie nie poszlam do lekarza, podaje jej ten syrop prawoslazowy i wydzielinka jest bardziej wodnista i lepiej splywa ale jutro pojde z nia zeby ja posluchala lekarka czy wszystko ok

u nas Mikolaja jeszcze nie bylo, czekamy- moj brat sie przebiera i bedzie dawal jej prezenty a Werka jest taka nakrecona ze lata do okna zagladac czy jedzie Mikolaj juz bo jej nagadalam

moze wieczorem zasiade na wizaz i was poczytam

aaa i jedna mam zla wiadomosc.......malz byl z tesciem u lekarza i sie okazalo ze ma bardzo zle wyniki wszystkie, ekg tez i do szpitala musi isc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:48   #2531
gorgulek
Zakorzenienie

Dopiero Was nadrobiłam i już muszę uciekać bo Lilka za chwilkę wstanie.
Umyłam dziś wszystkie okna
Po obiedzie sprzedam Małą dziadkom i będę sprzątać dalej.

Miłego wieczoru
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:49   #2532
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Nieładnie

Jakie kupiłaś? Pokaż

Ja mogę skoczyć w piątek

Mam wytłumaczenie- TŻ chory w domu - możecie to sobie wyobrazić

Zrobię potem zdjęcie, nie mogę ich znaleźć na ich stronie - te z taksówką, które kiedyś pokazywałaś kosztowały 22 zł

Chciałam szlikogolf dla małej, u nas już nie ma, szukałam na all żeby ci pokazać który i znalazłam za taką samą cenę jak w sklepie więc kliknęłam i prośba nieaktualna . Dziękuję za chęci

Stary 2010-12-06, 15:52   #2533
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc
tyle mam dzisiaj roboty ze nie mam na nic czasu, ale okna umyte a zaraz firanki bede prasowac i wieszac

dziekuje za troske
Werka pare razy kaslala w nocy , dzisiaj jak miala drzemke to juz nie, wiec narazie nie poszlam do lekarza, podaje jej ten syrop prawoslazowy i wydzielinka jest bardziej wodnista i lepiej splywa ale jutro pojde z nia zeby ja posluchala lekarka czy wszystko ok

u nas Mikolaja jeszcze nie bylo, czekamy- moj brat sie przebiera i bedzie dawal jej prezenty a Werka jest taka nakrecona ze lata do okna zagladac czy jedzie Mikolaj juz bo jej nagadalam

aaa i jedna mam zla wiadomosc.......malz byl z tesciem u lekarza i sie okazalo ze ma bardzo zle wyniki wszystkie, ekg tez i do szpitala musi isc
Dobrze, że Wercia lepiej się miewa

Współczuję

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dopiero Was nadrobiłam i już muszę uciekać bo Lilka za chwilkę wstanie.
Umyłam dziś wszystkie okna
Po obiedzie sprzedam Małą dziadkom i będę sprzątać dalej.

Miłego wieczoru

Cytat:
Mam wytłumaczenie- TŻ chory w domu - możecie to sobie wyobrazić

Zrobię potem zdjęcie, nie mogę ich znaleźć na ich stronie - te z taksówką, które kiedyś pokazywałaś kosztowały 22 zł

Chciałam szlikogolf dla małej, u nas już nie ma, szukałam na all żeby ci pokazać który i znalazłam za taką samą cenę jak w sklepie więc kliknęłam i prośba nieaktualna . Dziękuję za chęci
Biedaku

OK

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 15:57   #2534
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedaku

no wyobraź sobie, że wczoraj nawet stan podgorączkowy miał agonia po prostu

Stary 2010-12-06, 15:57   #2535
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że przeżył

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 16:18   #2536
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Miramej Serek sypia zazwyczaj 2 razy po 40 minut a reszta dnia to pelna aktywnosc
Na lek nie wiadomo czemu tak zareagowalam, bo podobno na to zelazo nikt z jego pacjentek tak sie nie uczulil, wazne ze mam to za soba bo w takim stanie to jeszcze chyba nigdy nie bylam....no moze w totalnym upojeniu alkoholowym jak sie bylo nastolatka
Jak czytam o Waszych dzieciakach to mam wrazenie ze tylko Serek to zlo wcielone ale takie akcje jak kladzenie sie na podlodze to tylko przy nas robi w sklepie nigdy potrafi byc bardzo grzeczny ale kiedy tylko jest zmiana pieluchy czy ubieranie to atak szalu murowany i nie wiem czy zostawic go na podlodze zeby sie wykrzyczal czy przytulac ale wtedy sie wyrywa nic na niego nie dziala i chwilami czuje sie bezradna a przeciez tak nie bylo niech wroci grzeczny Serek

Megi u Ciebie minelo ale robilas cos specjalnego? jak reagowalas na to?
A co bedzie jak sie Junior pojawi a Serkowi nie minie?
Macie jakies rady?

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-12-06 o 16:20
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:43   #2537
UnholyOne
Ola-Unhola

anusia, pytałaś jak sobie radziłam w ciąży przy Bartusiu.
Wiesz, On już miał 6 lat, także nie wymagał tyle uwagi. Wręcz sam pomagał.

Ale nie martw się, już bliżej nić dalej i dacie radę

Dzisiaj Bartuś ma tańce. W niedzielę jakiś występ się szykuje. Musze się przejśc z nim dzisiaj (Babcia zostanie z A), żeby dowiedzieć się dokładnie jakie stroje sa potrzebne na ten występ. W zeszłym tyg Rodzice go zawozili, więc wiem tylko tak na oko - jak to przy przekazywaniu

Do później

Na przyszłość : Nie kupujcie dzieciom wspólnych zabawek
Chłopcy oprócz drobiazgów w postaci autek i samolotu (Antos) oraz Dragonsów (Bartus), dostali wspólny garaz 3-poziomowy. Własnie sie o niego zabijaja....
Stary 2010-12-06, 17:34   #2538
morska
Zadomowienie

Nie mogę za Wami nadążyć, no

Dzisiaj nie było mnie przy Tymku, gdy rano znajdował prezent pod choinką Za to popołudniu miałam okazję usłyszeć, że prezent Mu się spodobał. Podobno od rana ciągle bębni, dzwoni, kołacze... Mój człowiek-orkiestra

Cytat:
Fajne te butki U mnie są ale różowe i tak się zastanawiam czy potrzebujemy czy te jedne starczą

A dla siebie jakie? Ja też chce a na tej stronie to za nic nie mogę znaleźć

Dla siebie takie (męskie), bo damskie są jasne, a ja wolę ciemne. Takie średnio wyjściowe, ale doszłam do wniosku, że nie mam w czym chodzić z synem na śnieg na razie się zastanawiam jeszcze
Ja też na tej stronie szukać nie umiem

Cytat:
no ale przyznaj...znowu setki kilometrów
E tam, bierz
Przynajmniej Teściowie nie będą Cię często wizytować

Cytat:
p4w patrz...podobna do Twojej troszkę
TA mi się też podoba
Fajne Może by coś sobie zamówić?

.
Stary 2010-12-06, 18:03   #2539
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Chłopcy oprócz drobiazgów w postaci autek i samolotu (Antos) oraz Dragonsów (Bartus), dostali wspólny garaz 3-poziomowy. Własnie sie o niego zabijaja....

Zaraz wróci Małż to będzie walka we trójkę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:14   #2540
skierka1981
BAN stały

znalazlam ocieplone spodenki dla chlopca raczej moze komus sie przyda jeszcze
http://szafa.pl/c4020423-nowe-ociepl...-18m-86cm.html
cena 33 juz z wysylka.
a dla dziewczynek widzialam po przecenie na str endo po 50 zł ładne

Amelka jakies zatwardzenie ma wlasnie robi kupe na nocnik to bobki... mam nadzieje ze to od tych kłów co jej wychodza...
Stary 2010-12-06, 18:35   #2541
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Śpiwór, to mój strój z zeszłego roku (ten, którym zachwycał się niedźwiedź polarny)
Nie patrzcie dokładnie (grubas byłam)
a co mto za grubas?
Cytat:

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Jaka super ta brązowa
przyda Ci sie

podpisuję się pod tym, świetna jest
Cytat:
anusia uważaj na siebie

moja Zuzia też rozbójnik
wczoraj aż mi wstyd było :/
najpierw w galerii wszytskie dzieci popychała...
później byliśmy u znajomych, którzy mają córke 5 tyg starszą i tammta mała kilka razy płakała przez Zuze, bo ta ja albo pchneła, albo pociągneła za rękaw, albo gdzieś ją mocniej złapała, albo zabawkęzabrała
zaraz oddawała ale doszo do tego że Zuza jak sie do jej rowerka zbliżała lub lalki to od razu bek był, więc sie szybko zawinęliśmy i do domku
Cytat:
ja też chce taki prezencik

Cytat:

dużó zdrówka i dla Werci i dla teścia

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
E tam, bierz
Przynajmniej Teściowie nie będą Cię często wizytować

.
o, to jest argument

ide bo mi się chyba już bułka upiekła

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

skierko, ta sukienka to TAKA
ale na żywo fajniej wygląda i świetnie się układa, nie przylega do ciała, wysmukla, wiem bo zmierzyłam
kosztowała 99zł

a ta co ja kupiłam to podobna do TEJ tylko z długim rękawem i z golfem
i teraz pytanko, jakie rajtki? mam kozaczki bardzo ciemny popiel prawie czarne

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-12-06 o 18:36
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:36   #2542
skierka1981
BAN stały

Cytat:

skierko, ta sukienka to TAKA
ale na żywo fajniej wygląda i świetnie się układa, nie przylega do ciała, wysmukla, wiem bo zmierzyłam
kosztowała 99zł

a ta co ja kupiłam to podobna do TEJ tylko z długim rękawem i z golfem
i teraz pytanko, jakie rajtki? mam kozaczki bardzo ciemny popiel prawie czarne

fajna...szkoda ze nie mam mozliwosci przymierzyc
a Twoja tez super

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

dziewczyny patrze na te getry i juz nie wiem... Amelka nosi spodnie o dlugosci okolo 45 cm, rozmiar 80. i te getry maja ok 40 cm dlugosci - je nosi sie takie zrolowane na nodze tak? do jakiej wysokosci nogi one maja byc mniej wiecej?to na rajstopki i np do tuniki albo sukienki? zielona jestem w tym temacie.

takie beda ok??
http://allegro.pl/hit-sezonu-bawelni...352546135.html

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-12-06 o 19:37
Stary 2010-12-06, 19:45   #2543
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

jeeeahhhhh

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

zna ktoras z was kluski ziemniaczane? maz mowi ze u niego w domu babcia robila niby potarkowane i odcisniete ziemniaki potem w kulki i gotowac - ile?? i tylko takie ciasto wystarczy?
to chyba poznańskie danie
Ja znam wersje z mąką i jajem.Lubię.Bardzo.

Cytat:
mmmmm jak uroczo.
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Mi tak radzili lekarze w szpitalu na przyszłość jak z małą na oskrzela leżałyśmy żeby przy mokrym oklepywać I mnie okrzyczał jeden jak powiedziałam, że Pulmexem smarowałam małą że to nasila jeszcze kaszel
z tym się zgodzę.Właśnie o mokrym i oklepywaniu pisałam

Do pulmexu nie potrafię się coś ustosunkować, bo mój dr. zawsze zalecał, i zawsze robiłam i zawsze pomagało.
Nigdy nie wywoływało u niej kaszlu.

Przy pierwszej chorobie-miała jakieś4mc to przed każdym karmieniem zalecał oklepywanie,pulmex,kosmet yka nosa i dopiero butla, więc gdyby miało kaszel wyzwalać to mijałoby się z celem.

Ja posmarowałam się przy suchym i też nie kaszlałam.Na szczęście, bo to nieprzyjemny ból.Więc nie składa mi się w to całość.
Cytat:
niesłychane

Cytat:

Dzisiaj Bartuś ma tańce. W niedzielę jakiś występ się szykuje. Musze się przejśc z nim dzisiaj (Babcia zostanie z A), żeby dowiedzieć się dokładnie jakie stroje sa potrzebne na ten występ. W zeszłym tyg Rodzice go zawozili, więc wiem tylko tak na oko - jak to przy przekazywaniu
już kiedyś chciałam zapytać jak Bartkowi podoba się na zajęciach dodatkowych? chętnie chodzi?

z wyjazdem coś się ruszyło?tym na obóz
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:56   #2544
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej Serek sypia zazwyczaj 2 razy po 40 minut a reszta dnia to pelna aktywnosc
Na lek nie wiadomo czemu tak zareagowalam, bo podobno na to zelazo nikt z jego pacjentek tak sie nie uczulil, wazne ze mam to za soba bo w takim stanie to jeszcze chyba nigdy nie bylam....no moze w totalnym upojeniu alkoholowym jak sie bylo nastolatka
Jak czytam o Waszych dzieciakach to mam wrazenie ze tylko Serek to zlo wcielone ale takie akcje jak kladzenie sie na podlodze to tylko przy nas robi w sklepie nigdy potrafi byc bardzo grzeczny ale kiedy tylko jest zmiana pieluchy czy ubieranie to atak szalu murowany i nie wiem czy zostawic go na podlodze zeby sie wykrzyczal czy przytulac ale wtedy sie wyrywa nic na niego nie dziala i chwilami czuje sie bezradna a przeciez tak nie bylo niech wroci grzeczny Serek

Megi u Ciebie minelo ale robilas cos specjalnego? jak reagowalas na to?
A co bedzie jak sie Junior pojawi a Serkowi nie minie?
Macie jakies rady?
No to tak jak Kubuś (chociaż wczoraj i dziś spał łącznie 3 godziny w dzień )

Dobrze, że już idzie ku dobremu po tym leku

Podobno lepiej nie zwracać uwagi gdy dziecko kładzie się na podłogę (p4w będzie wiedziała na pewno), a przytulić i porozmawić możesz, jak się już uspokoi. Może już u Was bunt dwulatka się zaczął? Trzymam kciuki, żeby było lepiej

Cytat:

Cytat:
Dzisiaj nie było mnie przy Tymku, gdy rano znajdował prezent pod choinką Za to popołudniu miałam okazję usłyszeć, że prezent Mu się spodobał. Podobno od rana ciągle bębni, dzwoni, kołacze... Mój człowiek-orkiestra
(...)
Dla siebie takie (męskie), bo damskie są jasne, a ja wolę ciemne. Takie średnio wyjściowe, ale doszłam do wniosku, że nie mam w czym chodzić z synem na śnieg na razie się zastanawiam jeszcze
Ja też na tej stronie szukać nie umiem
Macie już choinkę?

Mnie się te buty podobają, super są

Cytat:
moja Zuzia też rozbójnik
wczoraj aż mi wstyd było :/
najpierw w galerii wszytskie dzieci popychała...
później byliśmy u znajomych, którzy mają córke 5 tyg starszą i tammta mała kilka razy płakała przez Zuze, bo ta ja albo pchneła, albo pociągneła za rękaw, albo gdzieś ją mocniej złapała, albo zabawkęzabrała
zaraz oddawała ale doszo do tego że Zuza jak sie do jej rowerka zbliżała lub lalki to od razu bek był, więc sie szybko zawinęliśmy i do domku
Dlaczego wstyd? To małe dziecko jest przecież
Dziś Kubuś chciał koniecznie dojść ze spaceru do domu na nogach, tyle, że godzinę by nam to zajęło, bo chociaż niedaleko, to wciąż wolał iść w odwrotnę stronę Chciałam Go wziąć na ręce, to się wyginał i zaczynał buczeć, więc niosłam przez chwilę pod pachą

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-12-06 o 20:52
Stary 2010-12-06, 20:08   #2545
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
No to tak jak Kubuś (chociaż wczoraj i dziś dni spał łącznie 3 godziny w dzień )

Dobrze, że już idzie ku dobremu po tym leku

Podobno lepiej nie zwracać uwagi gdy dziecko kładzie się na podłogę (p4w będzie wiedziała na pewno), a przytulić i porozmawić możesz, jak się już uspokoi. Może już u Was bunt dwulatka się zaczął? Trzymam kciuki, żeby było lepiej

Macie już choinkę?

Dlaczego wstyd? To małe dziecko jest przecież
Dziś Kubuś chciał koniecznie dojść ze spaceru do domu na nogach, tyle, że godzinę by nam to zajęło, bo chociaż niedaleko, to wciąż wolał iść w odwrotnę stronę Chciałam Go wziąć na ręce, to się wyginał i zaczynał buczeć, więc niosłam przez chwilę pod pachą
Bunt Dwulatka wiem ze teraz dzieci szybciej dojrzewaja ale ja chce troche spokoju jeszcze.

Z tym kladzeniem sie na podlodze to troche niebezpieczne bo kladzie sie krzyczy bije w podloge i potrafi gdzie glowa uderzyc...ech i badz tu czlowieku madry.
Serek dzis byl wyjatkowo grzeczny nie wiem od czego to zalezy na mikolaja prezent mi zrobil czy jak wlasciwie obylo sie bez marudzenia. Ale rano bylo koszmarnie bo szukal taty.......ja sie poryczalam. Kazdy wyjazd Tz przezywam czuje sie wtedy do bani ale coz trzeba dac rade

Mayaha nie masz sie czego wstydzic akurat tym sie nie przejmuje co ludzie pomysla, tylko zastanawiam sie skad to sie bierze moze jakies bledy popelniamy?
A moze Zuza pokazuje ze chce byc gora? ze ma silniejszy charakter? chciala zdominowac kolezanke?

Unholy wiem ze u Ciebie jest wieksza roznica wieku, ale zastanawiam sie jak to bylo kiedy Antos sie urodzil? jak bylo z przytulaniem itd.? Bartus nie byl zazdrosny?

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-12-06 o 20:11
Stary 2010-12-06, 20:09   #2546
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
NOooo, zapisuje się.
Do końca roku promocja - 1190

A propos weekendów
No tak, ale sala wykładowa jest spory kawałek drogi ode mnie i nie wiem jak jakbym to wykombinowała 3 razy w tygodniu, zeby miał kto z dziećmi zostawać, ja bym musiała autobusem dojeżdżać, czyli wychodziłabym 17,30, a wracała 20,30 i tak 1,5 miesiąca chyba.
Małż jest dopiero po 18 w domu.
w takim wypadku to ja bym się na pewno zdecydowała na weekendy

Cytat:
super taka niespodzianka

Cytat:
czesc

dziekuje za troske

to nieciekawie dużo, dużo zdrowia dla teścia i dla werci oczywiście też

Cytat:

ok, zapamietam
Stary 2010-12-06, 20:13   #2547
morska
Zadomowienie

Cytat:
Macie już choinkę?

OMG
Chociaż Jedna przeczytała mój post Ale wtopa Oczywiście pod poduszką

Poważnie? Te czarne, męskie też?

.
Stary 2010-12-06, 20:18   #2548
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
OMG

.
Morska ja tez przeczytalam ale mnie nic nie zdziwi moja tesciowa stroi choinke 1 grudnia

Stary 2010-12-06, 20:24   #2549
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bunt Dwulatka wiem ze teraz dzieci szybciej dojrzewaja ale ja chce troche spokoju jeszcze.

Z tym kladzeniem sie na podlodze to troche niebezpieczne bo kladzie sie krzyczy bije w podloge i potrafi gdzie glowa uderzyc...ech i badz tu czlowieku madry.
Serek dzis byl wyjatkowo grzeczny nie wiem od czego to zalezy na mikolaja prezent mi zrobil czy jak wlasciwie obylo sie bez marudzenia. Ale rano bylo koszmarnie bo szukal taty.......ja sie poryczalam. Kazdy wyjazd Tz przezywam czuje sie wtedy do bani ale coz trzeba dac rade

Mayaha nie masz sie czego wstydzic akurat tym sie nie przejmuje co ludzie pomysla, tylko zastanawiam sie skad to sie bierze moze jakies bledy popelniamy?
Ale podobno bunt dwulatka zaczyna się ok. 18. miesiąca życia, poszperaj sobie w sieci
No to rzeczywiście, na głowę trzeba uważać, nie wiem, co Ci poradzić

, nie zastanawiaj się, tylko bierz bez mrugnięcia okiem choć jeden spokojny dzień

To jest chyba naturalny etap rozwoju , błędy możemy popełnić nieodpowiednio reagując, tak mi się wydaje.

Cytat:
OMG

Wiadomo CBŚ nie śpi

Męskie mniej, ale te jasne są świetne

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 20:28   #2550
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Ale podobno bunt dwulatka zaczyna się ok. 18. miesiąca życia, poszperaj sobie w sieci
No to rzeczywiście, na głowę trzeba uważać, nie wiem, co Ci poradzić

, nie zastanawiaj się, tylko bierz bez mrugnięcia okiem choć jeden spokojny dzień

To jest chyba naturalny etap rozwoju , błędy możemy popełnić nieodpowiednio reagując, tak mi się wydaje.

Wiadomo CBŚ nie śpi

Męskie mniej, ale te jasne są świetne
Moze to rzeczywiscie bunt dwulatka czyatalam o tym, moja siostra studiuje pedagogike i twierdzi ze to normalne poza tym musze wziac tez pod uwage pewien brak stabilizacji w jego zyciu bo tata raz jest a za chwile go nie ma i moze to jest powod tego zachowania a do tego dochodzi nasze zdenerwowanie przed wyjazdami Tz. Najwyzej udam sie do psychologa dzieciecego moze cos poradzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości