|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
a nie pisałam wam, mikołaj przyniósł mi dzisiaj prezent, rano przy łóżku znalazłam piękną bieliznę zapakowaną w czerwone pudełko ze złotą kokardką, no w szoku byłam....
i Oli dostała tygryska który gra melodyjkę jak go się za ogon pociągnie. Dziękuje ze mi współczujecie. Mam nadzieje ze migrena szybko nie wróci i bede miała chociaż z miesiąc spokoju. |
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Super, zazdroszczę
![]() Cytat:
Nie pękniesz, nie pękniesz ![]() A czemu to tak źle na Ciebie podziałało, wiesz? , idziecie jak burza ![]() Cytat:
Super, a przyczepiłaś go jakoś do sanek, nie zsuwa się?
|
|
|
#2523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Antonio jak wstal i zobaczyl prezenty to piszczal z radosci Trudno bylo nam wyjsc z domu, bo nie chcial nawet sie ubrac, kladl sie na podloge i tyle Dzien jakos mi szybko leci, bo Antonio itp, ale przywiezli meble, spoznili sie tylko 40 minut , maz bedzie mial zajecie wieczorem. Ja niestety do pracy ide i jutro tez.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Pieluche daje sobie zalozyc, na szczescie mamy duzy przewijak, dopiero ciut stopek mu wychodzi poza. Z ubieraniem roznie, jak cos dluzej, to sie awanturuje ![]() Cytat:
, wybralabym chyba weekendy Cytat:
, ja robie oszukane, polowa startych ziemniakow, polowa ugotowanych i maka ziemniaczana, sol. Dokladnie ci nie podam, bo ja to na wyczucie robie, juz tyle lat takie gotuje, wiesz jak to jest
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-12-06 o 15:14 |
|||||
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba nie lubi zmieniać pieluchy, bo leżeć trzeba, ale z ubieraniem nie mamy żadnego problemu (na razie )Cytat:
![]()
|
|
|
#2525 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeee
![]() Szybko nadrabiam po łepkach czasu nie mam Cytat:
Cytat:
ale te co jadłam bez sosu były Cytat:
![]() Biedna Zuzia ![]() Cytat:
miłość nie zna granic Cytat:
że to nasila jeszcze kaszel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
właśnie chciałam obejrzeć co będą mówić i na zakupy musiałam lecieć ![]() Cytat:
ale cię męczy to cholerstwo Mówili gdzieś w tv, że wstrzykiwanie botoksu eliminuje migrenę prawie do zera i tylko lekkie mdłości pozostają w dzień kiedy się pojawia.Cytat:
trwało jakieś 1,5 miesiąca ale odpukać spokój na razie.Ciekawe jak Kubuś i Wercia dzisiaj ![]() Ja szybcikiem tylko bo zaraz mała wstanie, obiad i w teren idziemy Ulatałam się z rana po mieście. Strasznie po tym śniegu się chodzi na święta ją wystroję ![]() Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jaki bujak kupiliście?
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
ale napłodziłyście ![]() Przeczytałam bez cytowania i średnio coś z tego wiem ![]() Cass zdrówka dla Kubusia ![]() Ciekawe co u czeko, jak Wercia dzisiaj Mayaszko, Martynka ma taką czapkę jak pokazywałaś i zadowolona bardzo z niej jestem. p4w Martynka tak samo jak miramejkowy Kubus, niech tylko coś jej nie wychodzi - misiek leciałby dalej niż widzi TŻ jest identyczny więc nawet mnie to nie dziwi...Byłyśmy dzisiaj w Befado z Martynka, kupiłam jej trzy pary kapci, skoro już kikla kroczków potrafi zrobić to niech ma Cent w sklepie kilka (ale dosłownie kilka, 2-3 złotych niższe niż w ich sklepie internetowym A odnośnie zakupów - któraś z was planuje może wizytę w h&m w najbliższym czasie - miałabym prośbę
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe , Kuba ma to chyba po mnie ![]() Jakie kupiłaś? Pokaż ![]() Ja mogę skoczyć w piątek
|
|
|
#2529 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dla Mikołaja ![]() Cytat:
to takie ciasto jak na kartacze robie tylko bez maki. my po spacerku cieplo dzis jest ale chodzic z wozkiem to masakra... snieg sie topi i kasza na ulicy a chodnik tu kolo mnie nie odsniezony i ulica trzeba isc... a sanek jak nie bylo tak nie ma... moze jutro beda
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-06 o 15:51 |
|||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() tyle mam dzisiaj roboty ze nie mam na nic czasu, ale okna umyte a zaraz firanki bede prasowac i wieszac ![]() dziekuje za troske Werka pare razy kaslala w nocy , dzisiaj jak miala drzemke to juz nie, wiec narazie nie poszlam do lekarza, podaje jej ten syrop prawoslazowy i wydzielinka jest bardziej wodnista i lepiej splywa u nas Mikolaja jeszcze nie bylo, czekamy- moj brat sie przebiera i bedzie dawal jej prezenty a Werka jest taka nakrecona ze lata do okna zagladac czy jedzie Mikolaj juz bo jej nagadalam![]() moze wieczorem zasiade na wizaz i was poczytam aaa i jedna mam zla wiadomosc.......malz byl z tesciem u lekarza i sie okazalo ze ma bardzo zle wyniki wszystkie, ekg tez i do szpitala musi isc
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero Was nadrobiłam i już muszę uciekać bo Lilka za chwilkę wstanie. Umyłam dziś wszystkie okna ![]() Po obiedzie sprzedam Małą dziadkom i będę sprzątać dalej. Miłego wieczoru
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wytłumaczenie- TŻ chory w domu - możecie to sobie wyobrazić ![]() Zrobię potem zdjęcie, nie mogę ich znaleźć na ich stronie - te z taksówką, które kiedyś pokazywałaś kosztowały 22 zł Chciałam szlikogolf dla małej, u nas już nie ma, szukałam na all żeby ci pokazać który i znalazłam za taką samą cenę jak w sklepie więc kliknęłam i prośba nieaktualna . Dziękuję za chęci
|
#2533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() OK
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
no wyobraź sobie, że wczoraj nawet stan podgorączkowy miał
agonia po prostu
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Miramej Serek sypia zazwyczaj 2 razy po 40 minut a reszta dnia to pelna aktywnosc
![]() Na lek nie wiadomo czemu tak zareagowalam, bo podobno na to zelazo nikt z jego pacjentek tak sie nie uczulil, wazne ze mam to za soba bo w takim stanie to jeszcze chyba nigdy nie bylam....no moze w totalnym upojeniu alkoholowym jak sie bylo nastolatka Jak czytam o Waszych dzieciakach to mam wrazenie ze tylko Serek to zlo wcielone ale takie akcje jak kladzenie sie na podlodze to tylko przy nas robi w sklepie nigdy nic na niego nie dziala i chwilami czuje sie bezradna a przeciez tak nie bylo niech wroci grzeczny Serek![]() Megi u Ciebie minelo ale robilas cos specjalnego? jak reagowalas na to? A co bedzie jak sie Junior pojawi a Serkowi nie minie? Macie jakies rady?
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-12-06 o 16:20 |
|
|
|
#2537 |
|
Ola-Unhola
|
anusia, pytałaś jak sobie radziłam w ciąży przy Bartusiu.
Wiesz, On już miał 6 lat, także nie wymagał tyle uwagi. Wręcz sam pomagał. Ale nie martw się, już bliżej nić dalej i dacie radę Dzisiaj Bartuś ma tańce. W niedzielę jakiś występ się szykuje. Musze się przejśc z nim dzisiaj (Babcia zostanie z A), żeby dowiedzieć się dokładnie jakie stroje sa potrzebne na ten występ. W zeszłym tyg Rodzice go zawozili, więc wiem tylko tak na oko - jak to przy przekazywaniu ![]() Do później ![]() Na przyszłość : Nie kupujcie dzieciom wspólnych zabawek ![]() Chłopcy oprócz drobiazgów w postaci autek i samolotu (Antos) oraz Dragonsów (Bartus), dostali wspólny garaz 3-poziomowy. Własnie sie o niego zabijaja....
|
#2538 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie mogę za Wami nadążyć, no ![]() Dzisiaj nie było mnie przy Tymku, gdy rano znajdował prezent pod choinką Za to popołudniu miałam okazję usłyszeć, że prezent Mu się spodobał. Podobno od rana ciągle bębni, dzwoni, kołacze... Mój człowiek-orkiestra ![]() Cytat:
![]() Dla siebie takie (męskie), bo damskie są jasne, a ja wolę ciemne. Takie średnio wyjściowe, ale doszłam do wniosku, że nie mam w czym chodzić z synem na śnieg na razie się zastanawiam jeszcze Ja też na tej stronie szukać nie umiem ![]() E tam, bierz Przynajmniej Teściowie nie będą Cię często wizytować Fajne .
|
|
#2539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaraz wróci Małż to będzie walka we trójkę |
|||
|
|
|
#2540 |
|
BAN stały
|
znalazlam ocieplone spodenki dla chlopca raczej moze komus sie przyda jeszcze
http://szafa.pl/c4020423-nowe-ociepl...-18m-86cm.html cena 33 juz z wysylka. a dla dziewczynek widzialam po przecenie na str endo po 50 zł ładne Amelka jakies zatwardzenie ma wlasnie robi kupe na nocnik to bobki... mam nadzieje ze to od tych kłów co jej wychodza...
|
|
|
|
#2541 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podpisuję się pod tym, świetna jest Cytat:
moja Zuzia też rozbójnik wczoraj aż mi wstyd było :/ najpierw w galerii wszytskie dzieci popychała... później byliśmy u znajomych, którzy mają córke 5 tyg starszą i tammta mała kilka razy płakała przez Zuze, bo ta ja albo pchneła, albo pociągneła za rękaw, albo gdzieś ją mocniej złapała, albo zabawkęzabrała zaraz oddawała ale doszo do tego że Zuza jak sie do jej rowerka zbliżała lub lalki to od razu bek był, więc sie szybko zawinęliśmy i do domku Cytat:
![]() Cytat:
o, to jest argument ide bo mi się chyba już bułka upiekła ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- skierko, ta sukienka to TAKA ale na żywo fajniej wygląda i świetnie się układa, nie przylega do ciała, wysmukla, wiem bo zmierzyłam ![]() kosztowała 99zł a ta co ja kupiłam to podobna do TEJ tylko z długim rękawem i z golfem i teraz pytanko, jakie rajtki? mam kozaczki bardzo ciemny popiel prawie czarne
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-12-06 o 18:36 |
|||||
|
|
|
#2542 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a Twoja tez super ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- dziewczyny patrze na te getry i juz nie wiem... Amelka nosi spodnie o dlugosci okolo 45 cm, rozmiar 80. i te getry maja ok 40 cm dlugosci - je nosi sie takie zrolowane na nodze tak? do jakiej wysokosci nogi one maja byc mniej wiecej?to na rajstopki i np do tuniki albo sukienki? zielona jestem w tym temacie. takie beda ok?? http://allegro.pl/hit-sezonu-bawelni...352546135.html Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-06 o 19:37 |
|
|
|
|
#2543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jeeeahhhhh
![]() Cytat:
Ja znam wersje z mąką i jajem.Lubię.Bardzo. ![]() Cytat:
Cytat:
Do pulmexu nie potrafię się coś ustosunkować, bo mój dr. zawsze zalecał, i zawsze robiłam i zawsze pomagało. Nigdy nie wywoływało u niej kaszlu. Przy pierwszej chorobie-miała jakieś4mc to przed każdym karmieniem zalecał oklepywanie,pulmex,kosmet yka nosa i dopiero butla, więc gdyby miało kaszel wyzwalać to mijałoby się z celem. Ja posmarowałam się przy suchym i też nie kaszlałam.Na szczęście, bo to nieprzyjemny ból.Więc nie składa mi się w to całość. Cytat:
![]() Cytat:
z wyjazdem coś się ruszyło?tym na obóz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#2544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Dobrze, że już idzie ku dobremu po tym leku Podobno lepiej nie zwracać uwagi gdy dziecko kładzie się na podłogę (p4w będzie wiedziała na pewno), a przytulić i porozmawić możesz, jak się już uspokoi. Może już u Was bunt dwulatka się zaczął? Trzymam kciuki, żeby było lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się te buty podobają, super są Cytat:
![]() Dziś Kubuś chciał koniecznie dojść ze spaceru do domu na nogach, tyle, że godzinę by nam to zajęło, bo chociaż niedaleko, to wciąż wolał iść w odwrotnę stronę Chciałam Go wziąć na ręce, to się wyginał i zaczynał buczeć, więc niosłam przez chwilę pod pachą
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-12-06 o 20:52 |
||||
|
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem ze teraz dzieci szybciej dojrzewaja ale ja chce troche spokoju jeszcze.Z tym kladzeniem sie na podlodze to troche niebezpieczne bo kladzie sie krzyczy bije w podloge i potrafi gdzie glowa uderzyc...ech i badz tu czlowieku madry. Serek dzis byl wyjatkowo grzeczny nie wiem od czego to zalezy na mikolaja prezent mi zrobil czy jak wlasciwie obylo sie bez marudzenia. Ale rano bylo koszmarnie bo szukal taty.......ja sie poryczalam. Kazdy wyjazd Tz przezywam czuje sie wtedy do bani ale coz trzeba dac rade![]() Mayaha nie masz sie czego wstydzic akurat tym sie nie przejmuje co ludzie pomysla, tylko zastanawiam sie skad to sie bierze moze jakies bledy popelniamy?A moze Zuza pokazuje ze chce byc gora? ze ma silniejszy charakter? chciala zdominowac kolezanke? Unholy wiem ze u Ciebie jest wieksza roznica wieku, ale zastanawiam sie jak to bylo kiedy Antos sie urodzil? jak bylo z przytulaniem itd.? Bartus nie byl zazdrosny?
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-12-06 o 20:11 |
|
|
|
|
#2546 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok, zapamietam
|
|
#2547 | ||
|
Zadomowienie
|
OMG
Chociaż Jedna przeczytała mój post Ale wtopa Oczywiście pod poduszką ![]() Poważnie? Te czarne, męskie też? ![]() .
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście, na głowę trzeba uważać, nie wiem, co Ci poradzić ![]() , nie zastanawiaj się, tylko bierz bez mrugnięcia okiem choć jeden spokojny dzień ![]() To jest chyba naturalny etap rozwoju Cytat:
CBŚ nie śpi ![]() Męskie mniej, ale te jasne są świetne
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

, idziecie jak burza 

, bo Bartka rodziłam w marcu. Ty rodzisz wczesniej - to musi być masakra
zrobiłam syrop z cebuli, ale jak na razie nie widze efektów
czasu nie mam
ale te co jadłam bez sosu były 
Dzisiaj tak delikatnie podpytuję osoby które mają z nim kontakt...i wszyscy dobrze o nim mówią...jedna koleżanka stwierdziła że to dżentelmen jakich mało

właśnie chciałam obejrzeć co będą mówić i na zakupy musiałam lecieć
Mówili gdzieś w tv, że wstrzykiwanie botoksu eliminuje migrenę prawie do zera 

nic na niego nie dziala i chwilami czuje sie bezradna a przeciez tak nie bylo niech wroci grzeczny Serek

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)