|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
super
dzieki za informacje a ten bardzo skąpy okres ? Brzuch mnie bolał myslałam że będzie gigant miesiączka a tu jest co jest :/ dzis juz ,,okresu" nie ma. i zastanawiam sie bo to nie byla taka zwykla miesiaczka bylo malo krwi natomiast wiecej takiej ciemnej wydzieliny... rozjasniejcie mi w glowce czy to byla miesiaczka czy co?
Edytowane przez Olenka333 Czas edycji: 2010-12-06 o 08:37 |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie czasami też jest takie skromne krwawienie.
Ostatnim razem trwało ono jeden dzień i sama się zdziwiłam, że tak szybko sobie poszło
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?? bo pierwszy raz tak mi sie zdarzylo
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorę Yaz już od dłuższego czasu i zaobserwowałam u siebie rożne sytuacje. Jednego miesiąca krwawienie było bardziej obfite, w innym miesiącu mniej. Jeszcze kiedy indziej nie pojawiło się ono wcale.
|
|
|
#2886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zaobserwowalas moze wczesniejsze krwawienie? (nie wystepujace na bialych tabletkach, ale przed nimi) Ide do ginekologa w tym tygodniu, bo troche mnie zaniepokoilo to, ze dostalam 5 dni przed poczatkiem tabletek placebo okres..trwal te 5 dni i kolejne 5 na tabletkach placebo i pierwszej rozowej z nowego blistra, potem znikl po wzieciu drugiej rozowej tabletki. Nie wiem czy isc czy nie isc bo troche krucho z finansami w tym miesiacu (święta :|). Zastanawiam sie czy nie zobaczyc jak organizm bedzie reagowal teraz na kolejnym blistrze, czy znowu sie pojawi wczesniejsze krwawienie czy bedzie normalnie tak jak wczesniej. |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam przy pierwszym opakowaniu podobnie bo dostałam w trakcie rozowych tabletek takiego dwu dniowego plamienia pozniej po 2 tabletce placebo i okres trwał chyba tydzien.
achh i mam pytanie : czy podczas białych tabletek tez jestem zabezpieczona?
Edytowane przez Olenka333 Czas edycji: 2010-12-06 o 15:27 |
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Własnie nie jestem pewna, wydaje mi się, że 10, teraz zaczęłam 11. Kupiłam troche tych tabletek 'na zapas' i trudno mi się dokładnie połapać czy zaczęłam brać w lutym czy w marcu, ale raczej 10 opakowanie to było
![]() Problem w tym, że do rodzinnego miasta wracam dopiero na święta i myślałam o tym czy by nie skoczyc do mojej ginekolog w przerwie świątecznej. Teraz jestem w Poznaniu. |
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro to nie są twoje pierwsze opakowania to ja bym poszła do lekarza. Troche dziwna jest dla mnie długość krwawienia. Zdarzyło mi sie dostać na tej ostatniej 24 ale nie 5 dni wcześniej.
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
ja doczytałam że moglam wzjaść 1 tabletke po koncu opakowania diany.
pani ginekolog nie powiedziala mi czy mam zrobic przerwe czy nie , jestem ciekawa czy dostane normalnie miesiaczke czy tez nie. miala moze tak któraś z Was? teraz wiem ze przestawilam sobie miesiaczke tym ze wzjełam tabletki nie robiąc przerwy. Chyba ze zrobić tak , bo juz wzjełam 3 tabletki bo biore od soboty ... i zrobic ta przerwe ... czyli odstawic je i po prostu w czasie brania tabletek rbic co jakis czas dzien przerwy, wiem ze to troche ryzykowne bo moge rozlegulowac sobie miesiaczke jak myslicie? bo w sumie wolalam jak dostawałam miesiaczke 7-8 a nie na poczatku miesiaca ew. na koncu. Edytowane przez BoWiemZeTegoChcesz Czas edycji: 2010-12-06 o 18:21 |
|
|
|
#2893 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Biore Yaz od kilku miesięcy ale niestety musze z nigo zrezygnować (gdyż cenowo są jednak dla mnie troszke za drogie...) Niestety nie wem kiedy należy rozpocząć nowe opakowanie, nowych tabletek bo zgubiłam ulotke (gapa ze mnie Tylko teraz nie wiem czy mam zacząć przyjmować zaraz po placebo czy w 1 dniu okresu? Jakby mi któraś pomogła byłabym wdzięczna |
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zapomniałam wczoraj przyjac tabletki z pierwszego tygodnia. I doczytałam się w ulotce, że mam "wziąć jak najszybciej tą zapomnianą nawte jeśli oznacza że mam wziąć dwie na raz, zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni " no i tak zrobiłam
Pisze tylko żeby upewnić się czy dobrze zrozumiałam;d W stresie przeleciałam pół forum i nadal szukam Muszę się upewnić;d Nie weim jak to się stało z tą tabletką.... Więc dobrze zrozumiałam tak?
Edytowane przez mimisia00 Czas edycji: 2010-12-06 o 18:43 |
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam żadnych skutków ubocznych po Yaz... wzięłam już 11 tabletkę. Czasem mnie zmedli, czasem zakuje, ale to nic w porównaniu jak zaczęłam brać Diane. No chyba, że dopiero zacznie dać czadu
Nawet plamień nie mam. Czyżby były aż tak idealne dla mnie?Zastawiam się jak z PMS, bo przy Diane miałam bardzo silne PMS, przed okresem dostawałam istnego pokręcenia. Emocję raz w dół, raz w górę. Istne szaleństwo. Ciekawe jak z Yaz będzie.
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2010-12-06 o 19:30 |
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Nie łączyłam, tylko raz pominelam tabletke ale wtedy wzielam ja i nastepna tak jak w ulotce jest napisane i bylo ok. Zreszta to bylo 3 miesiace temu wiec sie nie liczy. Teraz bralam normalnie ( no powiedzmy ze czasami byla godzinna roznica, ale raczej staram sie brać tak +/- o tej 15.30 do 16.00). Dobra, jednak sie poswiece i pojde w Poznaniu
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też nie było skutków ubocznych. Jedynie cycki urosły
no i na początku bolesne krwawienia z odstawienia, ale z niewielką ilością krwi. A teraz to krwawienie śródcykliczne się pojawiło.. ;/ obym nie musiała ich zmieniać, bo mam jeszcze 4 opakowania i już do tych tabletek przywykłam, nie chcę kombinowac
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
to znowu ja
naczytałam się głupot a chyba tylko tu moge uzyskac informację rzetelną: biorę regularnie tabletki, zdarzyło nam się raz kochać podczas 1 tabletki placebo- biorę Yaz. Znalazłam info w ulotce, ze jestem wtedy również chroniona, dostałam ,,normalnego" krwawienia miesiąc temu, a teraz krwawienie było tak skąpe, że aż nijakie. Było to bardziej takie brązowawe plamienie z bardzo nieiwelka ilościa krwi. A brzuch bolał jakby nie wiem jakie krwawienie miało byc:P Czy mam się czym przejmować?
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak napisałaś podczas brania tabletek placebo również jesteś chroniona. A skoro brałaś wszystko regularnie, nie wystąpiła biegunka ani wymioty to nie masz powodów do obaw... Raz plamienie może być obfite a raz bardziej skąpe... Tak myślę ale poczekajmy na wypowiedzi innych kobietek ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Bardzo bym się cieszyła gdyby u mnie wystąpił właśnie taki "skutek uboczny" ![]()
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Wrocławianki, co z yazem? wiecie gdzie taniej?
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Też będę musiała poszukać gdzie taniej
![]() Ostatnio zapłaciłam 45zł
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, chyba bedę musiała wziąsć antybiotyk a jestem w trakcie brania yazu obecnie na początku kolejnego blistra. W ulotce jest napisane ze antybiotyki osłabiają tabsy ok ale czy mogę brać równolegle te i te? i jesli jest to moja8 tabletka to po 3 dniach brania antybiotyku to od kiedy znów jestem zabezpieczona? CZy któraś z Was się orientuje? Dziękuję za odpowiedz.
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co u mnie ?? kobietki jak myslice??
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że nie masz się czym przejmować
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny odpowiecie na moje pytanie? U mnie ze skutków ubocznych to tylko mdłości...
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
a mi nie odpowiedzialyscie
![]() ponawiam pytanie ja doczytałam że moglam wzjaść 1 tabletke po koncu opakowania diany. pani ginekolog nie powiedziala mi czy mam zrobic przerwe czy nie , jestem ciekawa czy dostane normalnie miesiaczke czy tez nie. miala moze tak któraś z Was? teraz wiem ze przestawilam sobie miesiaczke tym ze wzjełam tabletki nie robiąc przerwy. Chyba ze zrobić tak , bo juz wzjełam 3 tabletki bo biore od soboty ... i zrobic ta przerwe ... czyli odstawic je i po prostu w czasie brania tabletek rbic co jakis czas dzien przerwy, wiem ze to troche ryzykowne bo moge rozlegulowac sobie miesiaczke jak myslicie? bo w sumie wolalam jak dostawałam miesiaczke 7-8 a nie na poczatku miesiaca ew. na koncu. nie zalezy mi na antykoncepcji tylko te tabketki sa jako lecznicze |
|
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Nawet plamień nie mam. Czyżby były aż tak idealne dla mnie?