|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Odnośnie pingwinka, to jak dzieci się nim bawią? Co się z nim robi?
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-12-06 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Dziewczyny zdjecia z Florydy wstawilam w klubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obudzić nie dało rady, nawet paznokcie obcięłam. Wstała w końcu sama, wykąpałam ją, nakarmiłam i poszła spać znowu. Nasz dzień przeważnie i tak zaczyna się przed 6 rano, a nierzadko i o 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
ona na zdjęciach nie wygląda na małą, jest cudna
![]() i ma taki jakby opalony nosek, Kuba ma podobnie, nosek jakby ciemniejszy ania - dzięki, strasznie miło czytać to co piszesz ![]() i dobrze, siadanie to nic dobrego, nie ma się do czego spieszyć, ważniejsze teraz jest obracanie i zabawa z podparciem na brzuchu, bo to przygotowuje do czworaków a ja stopy po 2 ciążach mam takie same, tylko doopa i brzuch ... ehh szkoda gadać Siala - ty się kobieto przyznaj, wszystkie zdjęcia ci najpierw kolega przygotowuje, wycina kurzajki z nosa i dopiero umieszczasz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- niezawsze lepiej późno niż wcale jakby któraś chciała poznać jeszcze moje zdanie na temat maxi cosi ... ![]() WADY * jak włożę dużą torbę z zakupami, to ciężko mi wyjąć, bo się haczy * jak Kuba jedzie "na pieska"( na brzuchu), to muszę odpinać budkę z tych rzepów i dawać do góry, żeby coś widział i tak dziwnie wtedy wygląda * folia przeciwdeszczowa jest bardzo sztywna (raz testowałam) * jak dla noworodka to mógłby być bardziej amortyzowany; czasem mi brakuje amortyzacji w przednich kołach i jadę tylko na tylnych, przednie w górze * jak wpinam fotelik w stelaż, to nigdy nie wiem czy dobrze i czy zaraz nie będzie tragedii * budka od spacerówki jest mała (jeszcze nie testowałam) * troszkę szkoda, że nie ma pełnego pałąka do spacerówki * firma się nie postarała i nie można kupić oryginalnego śpiworka "baby cocoon", jest na stronie a w sklepach nie ma, ale na szczęście inne pasują * to okienko w budce od gondoli jest bez sensu, tylko się gnie ZALETY * jest Cuuuuuudny, najpiękniejszy wózek jaki widziałam * Kuba na początku spaceru zasypia, więc chyba mu dobrze; lubi też jeździć na pieska, ale teraz zimą ciężej, bo kombinezon * mega wygodny do transportu * lubię tą grubą rączkę, jest taka przyjemna * łatwy do manewrowania i podbijania, daje radę po śniegu, właściwie to nie było takiego miejsca gdzie bym nie dała nim rady * jest duży, Kuba się mieści w kombinezonie + śpiworek * nie brudzi się, a ten środek można odpiąć i wyprać (ja nie prałam) * można samemu wtargać po stopniu do góry (w dół też) |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() scoobs - a wysocy jesteście z tżtem? Ja mam 175, małż 180 więc i Seba długi ![]() ![]() poród 12.07.2010 53cm, 3290g, głowa 34,5, klata 32. 6tyg. 26.08.2010 ? 4,950g, głowa 38, klata 38. 3mies 07.10.2010 64cm, 6000g, głowa 39,5, klata 41 4mies 18.11.2010 70cm, 6750g, głowa 41, klata 41 I tak.. waga zawsze na 50 centylu, wzrost na 75 centylu a ten ostatni na 97centylu! Obwód głowy miał zawsze na 25 centylu a ostatni tylko na 10tym... i klata też zawsze na 25 centylu a ostatni pomiar na 10tym. Czyli wychodzi na to, że ma predyspozycje do bycia długim a wąskim/chudym - czyli budowa identyko co tatuś bo on za młodu był sychy jak patyk a i teraz z ledwością mu brzuszek wyhodowałam ![]() (dlatego mnie tak zawsze dziwiły uwagi dziewczyn, że Sebek jest gruby czy pulpetowaty)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-07 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pingwin to wanka wstanka, jak sie go udezy to sie chwieje wydajac przy tym odglosy i ma 3 kule w przezroczystym brzuchu i jest dosc duzy, ale pompowany Olakola super opis, mam ideentyczna opinie nt. tego wozka. Zawsze mnie zastanawialo. po co ta szparka z folia tam jest? Wyjmowanie rzeczy z kosza czasem tragedia, ale tez uwielbiam ten wozek i bym go nie zamienila na zaden inny, dzis mialam klopoty by nim pojechac po nie wydeptanej osniezonej lace, ale to nie dziwne, niczym bym nie przejechala a no i dzis tez jak wyszlam z moim psem i on mnie pociagnal to na tym sniegu wozek mi sie przekrzywil i sie wystraszylam, ze sie przewroci mimo, ze jest masywny. przysnelam i o 1 sciagnelam mleko dopiero jeszcze to a6w nieszczesne a ledwo na oczy widze ![]() ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Alguien gratulacje dla Milenki, fajniutka jest ![]() Ania zdrowka zycze zaginal jeszcze Muminek, Idealne, Kasandra, Basia no i ciekawe co u Jusdan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wystrojenia, zawsze ubieram we wszystkie rzeczy, bo po tem będę żałować że nie założyłam, a gdzie ona wychodzi, więc w domu elegancja ![]() Witam ![]() My dziś kończymy 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() U nas na plusie znów to fajnie ![]() A moja to taka pyzunia, długa ale pyza najbardziej na polikach ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Rozeznanie
|
karolcia, ja miałam wczoraj ostatni dzień urlopu macierzyńskiego, normalnie tragedia, dopiero co myślałam sobie, że fajnie- przede mna pół roku w domu z Małą, a te pół roku już się kończy, jestem po protu podłamana tym faktem
![]() Czy Wasze dzieci dużo spią? Stwierdziłam, że moja chyba dosyć sporo - średnio po 1,5 godz. od obudzenia się już jest lekko zmęczona i mogę szykować się, aby ją położyć. Wstała dziś o 6:30 ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje też o 6.30 wypiła soczek i sobie gada, ale już ma malutkie oczki ![]() a moja rożnie, wczoraj spala 3,5h w dzień ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() trzymajcie kciuki za moją koleżankę, leży pod oxy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze...pewnie, ze trzymam kciuki! daj znac jak bedzie po! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Nastki!!!!
![]() ![]() ja juz od piatku na wypoczynkowym ![]() zacisniete. oby poszlo szybko i jak najmniej bolesnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Masakra, współczuję jej. Nawet nie ma rozwarcia jeszcze. Się biedna pomęczy. Ja z rozwarciem 16h i w końcu cc, a ona... No chyba, że szybko pójdzie. Jest w tym szpitalu co ja i oczywiście też nie pozwolili jeszcze przyjechać jej tż. Pisała, że wyć jej się chce i nie wie czy da radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania - ach ten czas ![]() ![]() Nastka tnie komara, ja sie pomaluje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chwale sie, ze Ada ma swoja pierwsza w zyciu drzemke w lozeczku!!! usnela tak jak na wieczor, ale duuuzo szybciej! przytulilam ja i szeptalam do ucha ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa dla Ady. Iga jeszcze tak nie zrobiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
a mój gnomik od 8:00 szaleje i nie ma zamiaru iść spać.. aktualnie leży ze stopą w ręce i drugą ręką w buzi i śpiewa mi takie melodie że świat nie słyszał
![]() ![]() 2h mijają.. przeraża mnie czasem taka długa jego aktywność ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
łoo za późno
![]() z tej okazji zrobie miejsce na karcie pamięci ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Zakorzenienie
|
Karolcia dla Nastki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ania ale wykorzystujesz urlop najpierw? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
agravka - brawo dla ady
![]() siala - moja miała aktywność przez prawie 3 h i spala 30 minut ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak musze wykorzystac z tego roku urlop. no i jak narazie wypisalam wniosek do lipca zobaczymy co dalej bedzie. kurde tak bym chciala nie wracac tam. i mysle intensywnie czym bym sie mogla zajac na wlasny rachunek ale jakos pomyslow brak ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- agravka gratuluje drzemki w lozeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
wierze, w Twoje umiejetnosci i spryt przy nagrywaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||
Rozeznanie
|
Ja na razie Was nadrabiam, jednak nie mam czasu za duzo pisac!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
a wyobrazacie sobie, ze ona spi tak juz godzine??? gdzie zawsze max 30 min
![]() karolciu!!! najlepsze zyczenia dla Nastusi!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Ten moj dziec co chwile w innym kacie lozeczka w innej pozycji, ale robi tak by nozkami przelaczyc muzyczke w karuzeli, nie nadazam za nia raz brzuch, raz plecy i czkawki dostala z tego wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
siala Iga też tak piszczy jak papuga. Czasem myślę, że ma nie po kolei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
agravka - brawo
![]() ![]() niezawsze - moja to chyba za ciężką ma pupę do takich akrobacji ![]() anuszka - moja wczoraj jak piszczała to sąsiadka na dole słyszała....masakra
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
karolcia - wszystkiego najlepszego dla Nastusi, anuszka - kciuki zaciśnięte, kurcze tż był ze mną praktycznie cały czas chyba bym sie załamała gdyby go nie było przez ten czas gdy miałam bóle a rozwarcie na 1palec, skakanie na piłce itp.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.