|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Cytat:
Nie poddawaj się ale wrzuć na luz jak się da oczywiście ja tak przed 1 ciązą miałam że długo nic aż tu w maju jeden stosunek bo mój był w delegacji i o udało sie ale jakoś dałam radę a może warto monitorować cykl udać się do lekarza by coś podpowiedział może jakieś badania na poziom hormonów. ale nie poddawaj się trzymam kciuki za was.ja znowu musiałam wywoływać okres luteiną i teraz już czekam na @ po odstawieniu masakra a potem powoli też z mężem będziemy się starali o 2 dzidzię. pozdrawiam pa pa |
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Zrobilam dzisiaj rano test(z pierwszego moczu).Wyszla mi jasna,blada kreska ...Teoretycznie wg. opakowania jasna kreska oznacza rowniez wynik pozytywny.Nie chce sie na przod cieszyc,poczekam chyba z tydzien i powtorze test.Powinno sie wtedy wyjasnic .Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja za pare dni mam mieć @, w tym miesiącu mało się "staraliśmy" bo troszkę problemów mieliśmy i "zabawy" nie były nam w głowie, więc wątpię żeby cokolwiek z tego wyszło, ale kto wie może w następnym miesiącu Bóg da.. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
trzymam kciuki tak jak wszystkie inne kobitki z naszego grona ![]() A z tymi testami z apteki to naprawdę różnie, ale żeby Cię wesprzeć to powiem, że w zeszłym miesiącu mojej przyjaciółce test z apteki wskazał bardzo bladziutką kreseczkę, praktycznie była niewidoczna, więc nie robiła sobie nadziei. Za tydzień poszła do lekarza i 4tydzień! więc kto wie.. |
||
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jeszcze nie gratuluję, sprawdź znów i pisz! Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie pragnące, oczywiście za siebie też - u mnie dziś 10ty dzień, w poniedziałek wraca mój mąż- no i będziemy się starać- nawet elektronicznego papierosa kupiłam, żeby nie śmierdzieć
|
|
|
#2347 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jutro powinnam mieć @, a tu żadnych objawów ;] Tylko nie wiem, czy już mam się cieszyć, czy poczekać jeszcze trochę, żeby się potem nie rozczarować... nie chcę jeszcze jutro robić testu, wlałabym, żeby wynik był pewniejszy ;-) poczekam do piątku, jeśli nie będzie @, idę do apteki. Trzymajcie kciuki ;]
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dzięki Wam Dziewczyny za wsparcie ![]() Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia PS-OlusiaS - a Tobie GRATULUJĘ! ![]() mam nadzieję, że to juz "TO"
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za mile slowa
.Na szczescie nie mialam czasu w weekend na myslenie,bo same wiecie,jak to jest,jak sie czeka .Jak bede cos wiecej wiedziala,oczywiscie napisze .Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2351 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Przeczytałam prawie cały wątek, teraz już wiem o wiele więcej na temat testów ciążowych
![]() W tym miesiącu zaczęliśmy się z mężem starać o dziecko, wydawało nam się, że skoro będziemy się kochać w środku cyklu, to na pewno końcem miesiąca będę w ciąży. Teraz już wiem, że to nie jest takie proste ![]() okres powinnam była dostać 1 grudnia, wtedy też zrobiłam test - wyszedł negatywnie. Trzy dni później powtórzyłam - dalej jedna kreseczka. Dziś jest 6 grudnia a ja nadal nie mam okresu. Za kilka dni pewnie pójdę na test z krwi. Tak bym chciała mieć dzidziusia! Boję się, że przez ten cały stres tylko to sobie utrudniam ![]() Pozdrawiam Was!! |
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
.Staraj sie tak nie myslec,moze poczytaj ksiazke,albo jakis fajny film....Z tego co juz wczesniej czytalas,z tymi testami roznie bywa.Testy sa roznej czulosci,a i nie wszystkie kobiety odrazu maja w moczu takie stezenie,co by test pokazal dobry wynik. Poczekaj jeszcze pare dni.Jezeli @ nie przyjdzie,to powtorz test ![]() Glowa do gory,bedzie dobrze |
||
|
|
|
|
#2353 |
|
Przyczajenie
|
Toska, staram się zrelaksować, nie myśleć tak o tym. Wiem, że wtedy są większe szanse powodzenia. Marzę o dzidziusiu i cała moja rodzina tylko czeka aż poinformuję ich o swojej ciąży, czuję trochę presję...
Z tego, co czytałam na tym forum, może być jeszcze trochę za wcześnie i dlatego test wychodzi negatywny, no ale nie chcę się nastawiać za bardzo, żeby się nie rozczarować. Dwa dni temu bardzo bolał mnie brzuch tak, jakbym miała okres, prawie nie mogłam chodzić, no ale ból minął a okresu jak nie było, tak nie ma. Poza tym czuję, że mam podwyższoną temperaturę ciała i ciągle czuję się zmęczona. Czy mogą to być objawy ciąży? Jak myślicie? |
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Dwa dni temu bardzo bolał mnie brzuch tak, jakbym miała okres, prawie nie mogłam chodzić, no ale ból minął a okresu jak nie było, tak nie ma. Poza tym czuję, że mam podwyższoną temperaturę ciała i ciągle czuję się zmęczona. Czy mogą to być objawy ciąży? Jak myślicie?[/QUOTE]
Ja zanim dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy mialam taki lekki bol na dole brzucha,jakby skurcze(rozciagalo sie na plecy,nogi).Myslalam ze to na @,albo przez jazdy motorem. Rano wstawalam cala rozpalona,za to teraz marzne .Zmeczona tez bywam,ale roznie to bywa.Wiekszosc kobiet odczuwa bol w piersiach,a jak jest u Ciebie? U mnie najpierw pojawil sie pokarm.Myslalam ze to podwyzszona prolaktyna.Dopiero pozniej zaczely mnie bolec. Po tym co piszesz moge stwierdzic ze to sa objawy ciazy,ale nie moge stwierdzic,ze w niej Jestes.Wiesz,roznie to bywa.Lepiej poczekac i starac sie nie myslec,bo w razie Bys dostala @,to rozczarowanie jest bolesne przy takim nastawianiu. |
|
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
Wiekszosc kobiet odczuwa bol w piersiach,a jak jest u Ciebie? U mnie najpierw pojawil sie pokarm.Myslalam ze to podwyzszona prolaktyna.Dopiero pozniej zaczely mnie bolec. [QUOTE]
Nie, piersi mnie nie bolą, no ale w sumie mnie nigdy nie bolały nawet przed okresem. Nic mi też z nich nie wycieka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- wybaczcie, korzystam z forum pierwszy raz i nie umiem cytować
Edytowane przez buraczkowa Czas edycji: 2010-12-06 o 12:11 |
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Nie,dobrze cytujesz,to ja cos przy moim wpisie pokrecilam...Nie mam pojecia czy mozesz Byc w ciazy,ale bardzo Ci tego zycze i jak co to daj znac,3mam kciuki za Ciebie ![]() |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dam znać, jak tylko już będę coś wiedziała.Zapomniałam dodać, że kolejnym objawem jest krew w nosie codziennie od kilku dni. Wcześniej nigdy nic takiego mi się nie działo a czytałam, że to może być spowodowane ciążą. |
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zanim sie dowiedzialm,to 2razy leciala mi krwe z nosa,co nigdy mi sie nie zdazalo,nawet w 2ch wczesniejszych ciazach.
|
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zrobiłam dziś test, wyszedł negatywnie, ale @ jak nie było, tak nie ma. Mdłości mam cały czas, od wczoraj wymiotuję, byłam dziś u lekarza rodzinnego, jutro idę do ginekologa. Nie wiem, czy od razu mnie przyjmie, ale mam nadzieję. Trzymajcie kciuki ;]
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dołączę do waszego grona ![]() Za nami I cykl starań, jeszcze nie wiem czy się udało, poczekam do daty spodziewanej @ i będę testować ![]() mniej więcej w połowie okresu czułam jakby skurcze w podbrzuszu, a za kilka dni (przez 3 dni) zaobserwowałam, że mam minimalne plamienie. Nawet nie było to plamienie, bo śladów krwi jako takich nie było, tylko bardziej śluz lekko zabarwiony na czerwono w połączeniu z normalnym jego odcieniem (wybaczcie ten opis) Nigdy nie miałam takich przypadłości. Czytałam gdzieś ze może tak się dziać gdy zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w ściance macicy, stąd minimalne ślady krwi ![]() Słyszałyście coś o tym ? Nie chcę sobie sama niczego wkręcać, z góry przygotowałam się na dłuższe staranka, by uniknąć rozczarowania przy testowaniu, ale same wiecie jak to jest .... ![]() Tym które ujrzały dwie kreseczki gratuluję i życzęzdrówka, a oczekujacym cierpliwości
|
|
#2361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak mialam.Pierwszy raz w dniu spodziewanej @,zas 2gi raz tydzien po zdarzeniu(wczesniej opisywalam).To bylo cos takiego,ze na wkladce zauwazylam ciemna plame krwi,ale przez reszte dnia nic.Tydzien po,przy podcieraniu,na papierze sladowa ilosc jasnej krwi.Przy wizycie u gin. potwierdzono ciaze,a wczesniejszy opis p.ginekolog w cale nie zaskoczyl.Ja sie wtedy wystraszylam,bo przeciez nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam. pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
3mam kciuki za Ciebie moooocno!
|
||
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jużnie wiem... a może to ciąża Choć w sumie,żadnych innych objawów typowo ciążowych nie mam, no po za sennością jedynie A i jeszcze przez około tydzień strasznie swędziały mnie piersi,było to bardzo dokuczliwe i niekomfortowe.Ech,nie ma co się nakręcać, wole miło się zaskoczyć ![]() Na jutro mam umówioną wizytę u gin więc, powiem mu o tych plamieniach .
10.06.2009 24.12.2009 21.08.2010 ![]() Edytowane przez Atila Czas edycji: 2010-12-06 o 23:27 |
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Was! Życzcie mi/nam owocnej roboty
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po cichutko liczę na spóźnionego Mikołaja ![]() Była dziś u mojego gina, wspomniałam mu o tych plamieniach, na to on, ze ciąży nie wyklucza, ale na dziś jest za wcześnie by robić USG (według moich obliczeń byłby to początek 4 tygodnia). Jeśli nie będę miała @ w spodziewanym terminie, mam o tego dnia przyjść za tydzień to wtedy zrobi mi USG i się sprawa wyjaśni. Niech tylko @ nie przyjdzie Byłby to najpiękniejszy prezent mikołajkowo - świąteczny na swiecie
|
|
|
#2366 |
|
Przyczajenie
|
Byłam u ginekologa... niestety wykluczył ciążę, ale @ jak nie ma, tak nie ma... lekarz powiedział, że jak jeszcze przez tydzień się nie pojawi to mam przyjść, może było za wcześnie na badanie. No, a jeśli tym razem się nie udało, to po @ zabieramy się znowu do jakże przyjemnych starań ;D
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najwazniejsze to dobre nastawienie Powodzenia |
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety
|
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Do poty,do poki nie potwierdzi sie ciazy,to nie ma nic pewnego niestety. Ja co ciaze mialam inaczej i tez metlik w glowie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

3mam mocno kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku!

a w sumie głupia już myślałam, że może jednak... a du 33 dc i koniec...
trudno...

a potem powoli też z mężem będziemy się starali o 2 dzidzię. 

.Zmeczona tez bywam,ale roznie to bywa.