Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 14:00   #2341
olus23
Raczkowanie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Tosiaczek_1 Pokaż wiadomość
G R A T U L U J Ę !!! ale masz faaajnie... 3mam mocno kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku!

gajqa
a u mnie znowu klapa.. już miałam małą nadzieje że się udało, ale po 31 dniach zawór się odkręcił na całego... wrr..

przykro mi
ale swoją droga muszę Ci powiedzieć, że nieźle mnie rozbawiłaś tym stwierdzeniem z "zaworem"

u mnie też niestety @ postanowiła przyjść - w samym środku imprezy andrzejkowej a w sumie głupia już myślałam, że może jednak... a du 33 dc i koniec... trudno...
już nawet rodzice przestali pytać... a my rozpieszczamy kotka i pieska, jakby to one były tym upragnionym Dzieciaczkiem
najgorsze, że ja już chyba przestaję wierzyć w to, że się uda...

ech, zaczynam się rozklejać...

pozdrawiam Was gorąco w ten mroźny - ale jakże pełen uroku czas
udanego weekendu wszystkim!
Tosiaczku
Nie poddawaj się ale wrzuć na luz jak się da oczywiście ja tak przed 1 ciązą miałam że długo nic aż tu w maju jeden stosunek bo mój był w delegacji i o udało sie a nawet nie przypuszczałam że jest jaka kolwiek nadzieja. odstresuj się pomyśl o czymś innym ja w tamtym czasie zajmowałam się urządzaniem mieszkania i trochę pomogło choc myśl o pokoju dla dziecka była pierwsza ale jakoś dałam radę a może warto monitorować cykl udać się do lekarza by coś podpowiedział może jakieś badania na poziom hormonów. ale nie poddawaj się trzymam kciuki za was.
ja znowu musiałam wywoływać okres luteiną i teraz już czekam na @ po odstawieniu masakra i mam już tego dość bardzo bym chciała żeby w końcu mi sie @ unormował a potem powoli też z mężem będziemy się starali o 2 dzidzię.
pozdrawiam pa pa
olus23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 09:53   #2342
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam.
Zrobilam dzisiaj rano test(z pierwszego moczu).Wyszla mi jasna,blada kreska ...Teoretycznie wg. opakowania jasna kreska oznacza rowniez wynik pozytywny.Nie chce sie na przod cieszyc,poczekam chyba z tydzien i powtorze test.Powinno sie wtedy wyjasnic .
Pozdrawiam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 10:19   #2343
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam.
Zrobilam dzisiaj rano test(z pierwszego moczu).Wyszla mi jasna,blada kreska ...Teoretycznie wg. opakowania jasna kreska oznacza rowniez wynik pozytywny.Nie chce sie na przod cieszyc,poczekam chyba z tydzien i powtorze test.Powinno sie wtedy wyjasnic .
Pozdrawiam
Tez slyszalam,ze jak druga wyjdzie jasna(ale widoczna) oznacza ciaze,ale byloby fajnie
Pozdrawiam
Toska28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 13:29   #2344
olus23
Raczkowanie

Cytat:
Witam.
Pozdrawiam
ja w 1 ciązy miałam jasną kreskę z biegiem czasu powinna być ciemniejsza więc poczekaj albo zrób bete ja wtedy szukałam testu ciążowego bardziej wrażliwego bo są różne jedne majaczułość 25 a inne od 10 . trzymaj sie i żeby było tak jak chcesz
olus23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 18:44   #2345
Mili1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toska28 Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki
Nie moglam sie doczekac by do Was napisac,ale byly jakies problemy ze strona...
No wiec....4 tydzien ciazy ))
Przyjmij i ode mnie gratulacje, spóźnione ale szczere
Ja za pare dni mam mieć @, w tym miesiącu mało się "staraliśmy" bo troszkę problemów mieliśmy i "zabawy" nie były nam w głowie, więc wątpię żeby cokolwiek z tego wyszło, ale kto wie może w następnym miesiącu Bóg da..

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Witam.
Pozdrawiam
Dobrze prawisz, zawsze lepiej się milej zaskoczyć trzymam kciuki tak jak wszystkie inne kobitki z naszego grona
A z tymi testami z apteki to naprawdę różnie, ale żeby Cię wesprzeć to powiem, że w zeszłym miesiącu mojej przyjaciółce test z apteki wskazał bardzo bladziutką kreseczkę, praktycznie była niewidoczna, więc nie robiła sobie nadziei. Za tydzień poszła do lekarza i 4tydzień! więc kto wie.. powodzenia!
Mili1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 22:32   #2346
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Pozdrawiam
Olusiu, wygląda na to, że Ci się udało!
Na razie jeszcze nie gratuluję, sprawdź znów i pisz!
Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie pragnące, oczywiście za siebie też - u mnie dziś 10ty dzień, w poniedziałek wraca mój mąż- no i będziemy się starać- nawet elektronicznego papierosa kupiłam, żeby nie śmierdzieć

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 13:49   #2347
moonia1992
Przyczajenie

Dziewczyny, jutro powinnam mieć @, a tu żadnych objawów ;] Tylko nie wiem, czy już mam się cieszyć, czy poczekać jeszcze trochę, żeby się potem nie rozczarować... nie chcę jeszcze jutro robić testu, wlałabym, żeby wynik był pewniejszy ;-) poczekam do piątku, jeśli nie będzie @, idę do apteki. Trzymajcie kciuki ;]
moonia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 22:27   #2348
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonia1992 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro powinnam mieć @, a tu żadnych objawów ;] Tylko nie wiem, czy już mam się cieszyć, czy poczekać jeszcze trochę, żeby się potem nie rozczarować... nie chcę jeszcze jutro robić testu, wlałabym, żeby wynik był pewniejszy ;-) poczekam do piątku, jeśli nie będzie @, idę do apteki. Trzymajcie kciuki ;]
Trzymam kciuki! Ale...na cieszenie się to moim zdaniem jeszcze za wcześnie, ja bym zrobiła test we wtorek, ale jakby nie wyszedł, nie przejmowałabym się specjalnie i poczekała jeszcze. Oby Ci się udało- zczę gorąco!

Stary 2010-12-06, 08:22   #2349
Tosiaczek_1
Raczkowanie

Witam!
Dzięki Wam Dziewczyny za wsparcie
Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia

PS-OlusiaS - a Tobie GRATULUJĘ! mam nadzieję, że to juz "TO"
Stary 2010-12-06, 09:30   #2350
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dziekuje wszystkim za mile slowa .
Na szczescie nie mialam czasu w weekend na myslenie,bo same wiecie,jak to jest,jak sie czeka .Jak bede cos wiecej wiedziala,oczywiscie napisze .
Pozdrawiam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 09:45   #2351
buraczkowa
Przyczajenie

Witam! Przeczytałam prawie cały wątek, teraz już wiem o wiele więcej na temat testów ciążowych
W tym miesiącu zaczęliśmy się z mężem starać o dziecko, wydawało nam się, że skoro będziemy się kochać w środku cyklu, to na pewno końcem miesiąca będę w ciąży. Teraz już wiem, że to nie jest takie proste
okres powinnam była dostać 1 grudnia, wtedy też zrobiłam test - wyszedł negatywnie. Trzy dni później powtórzyłam - dalej jedna kreseczka. Dziś jest 6 grudnia a ja nadal nie mam okresu. Za kilka dni pewnie pójdę na test z krwi. Tak bym chciała mieć dzidziusia! Boję się, że przez ten cały stres tylko to sobie utrudniam
Pozdrawiam Was!!
buraczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:28   #2352
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Monia 3 mam kciuki i daj znac jak co

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez buraczkowa Pokaż wiadomość
Witam! Przeczytałam prawie cały wątek, teraz już wiem o wiele więcej na temat testów ciążowych
W tym miesiącu zaczęliśmy się z mężem starać o dziecko, wydawało nam się, że skoro będziemy się kochać w środku cyklu, to na pewno końcem miesiąca będę w ciąży. Teraz już wiem, że to nie jest takie proste
okres powinnam była dostać 1 grudnia, wtedy też zrobiłam test - wyszedł negatywnie. Trzy dni później powtórzyłam - dalej jedna kreseczka. Dziś jest 6 grudnia a ja nadal nie mam okresu. Za kilka dni pewnie pójdę na test z krwi. Tak bym chciała mieć dzidziusia! Boję się, że przez ten cały stres tylko to sobie utrudniam
Pozdrawiam Was!!
Hey Buraczkowa.Przede wszystkim uspokuj sie,troche relaksu.Staraj sie tak nie myslec,moze poczytaj ksiazke,albo jakis fajny film....Z tego co juz wczesniej czytalas,z tymi testami roznie bywa.Testy sa roznej czulosci,a i nie wszystkie kobiety odrazu maja w moczu takie stezenie,co by test pokazal dobry wynik. Poczekaj jeszcze pare dni.Jezeli @ nie przyjdzie,to powtorz test
Glowa do gory,bedzie dobrze
Stary 2010-12-06, 11:41   #2353
buraczkowa
Przyczajenie

Toska, staram się zrelaksować, nie myśleć tak o tym. Wiem, że wtedy są większe szanse powodzenia. Marzę o dzidziusiu i cała moja rodzina tylko czeka aż poinformuję ich o swojej ciąży, czuję trochę presję...
Z tego, co czytałam na tym forum, może być jeszcze trochę za wcześnie i dlatego test wychodzi negatywny, no ale nie chcę się nastawiać za bardzo, żeby się nie rozczarować.

Dwa dni temu bardzo bolał mnie brzuch tak, jakbym miała okres, prawie nie mogłam chodzić, no ale ból minął a okresu jak nie było, tak nie ma. Poza tym czuję, że mam podwyższoną temperaturę ciała i ciągle czuję się zmęczona. Czy mogą to być objawy ciąży? Jak myślicie?
Stary 2010-12-06, 11:57   #2354
Toska28
Raczkowanie

Dwa dni temu bardzo bolał mnie brzuch tak, jakbym miała okres, prawie nie mogłam chodzić, no ale ból minął a okresu jak nie było, tak nie ma. Poza tym czuję, że mam podwyższoną temperaturę ciała i ciągle czuję się zmęczona. Czy mogą to być objawy ciąży? Jak myślicie?[/QUOTE]
Ja zanim dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy mialam taki lekki bol na dole brzucha,jakby skurcze(rozciagalo sie na plecy,nogi).Myslalam ze to na @,albo przez jazdy motorem. Rano wstawalam cala rozpalona,za to teraz marzne.Zmeczona tez bywam,ale roznie to bywa.
Wiekszosc kobiet odczuwa bol w piersiach,a jak jest u Ciebie? U mnie najpierw pojawil sie pokarm.Myslalam ze to podwyzszona prolaktyna.Dopiero pozniej zaczely mnie bolec.
Po tym co piszesz moge stwierdzic ze to sa objawy ciazy,ale nie moge stwierdzic,ze w niej Jestes.Wiesz,roznie to bywa.Lepiej poczekac i starac sie nie myslec,bo w razie Bys dostala @,to rozczarowanie jest bolesne przy takim nastawianiu.
Stary 2010-12-06, 12:12   #2355
buraczkowa
Przyczajenie

Wiekszosc kobiet odczuwa bol w piersiach,a jak jest u Ciebie? U mnie najpierw pojawil sie pokarm.Myslalam ze to podwyzszona prolaktyna.Dopiero pozniej zaczely mnie bolec. [QUOTE]

Nie, piersi mnie nie bolą, no ale w sumie mnie nigdy nie bolały nawet przed okresem. Nic mi też z nich nie wycieka

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

wybaczcie, korzystam z forum pierwszy raz i nie umiem cytować

Edytowane przez buraczkowa
Czas edycji: 2010-12-06 o 12:11
Stary 2010-12-06, 12:21   #2356
Toska28
Raczkowanie

Nie,dobrze cytujesz,to ja cos przy moim wpisie pokrecilam...
Nie mam pojecia czy mozesz Byc w ciazy,ale bardzo Ci tego zycze i jak co to daj znac,3mam kciuki za Ciebie

Stary 2010-12-06, 12:35   #2357
buraczkowa
Przyczajenie

Cytat:
Nie,dobrze cytujesz,to ja cos przy moim wpisie pokrecilam...
Nie mam pojecia czy mozesz Byc w ciazy,ale bardzo Ci tego zycze i jak co to daj znac,3mam kciuki za Ciebie

Dzięki Dam znać, jak tylko już będę coś wiedziała.

Zapomniałam dodać, że kolejnym objawem jest krew w nosie codziennie od kilku dni. Wcześniej nigdy nic takiego mi się nie działo a czytałam, że to może być spowodowane ciążą.
Stary 2010-12-06, 13:06   #2358
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buraczkowa Pokaż wiadomość
Dzięki Dam znać, jak tylko już będę coś wiedziała.

Zapomniałam dodać, że kolejnym objawem jest krew w nosie codziennie od kilku dni. Wcześniej nigdy nic takiego mi się nie działo a czytałam, że to może być spowodowane ciążą.
Oki Ja zanim sie dowiedzialm,to 2razy leciala mi krwe z nosa,co nigdy mi sie nie zdazalo,nawet w 2ch wczesniejszych ciazach.
Stary 2010-12-06, 19:59   #2359
moonia1992
Przyczajenie

Dziewczyny, zrobiłam dziś test, wyszedł negatywnie, ale @ jak nie było, tak nie ma. Mdłości mam cały czas, od wczoraj wymiotuję, byłam dziś u lekarza rodzinnego, jutro idę do ginekologa. Nie wiem, czy od razu mnie przyjmie, ale mam nadzieję. Trzymajcie kciuki ;]
Stary 2010-12-06, 20:12   #2360
Atila
Zadomowienie

Witam

Dołączę do waszego grona

Za nami I cykl starań, jeszcze nie wiem czy się udało, poczekam do daty spodziewanej @ i będę testować

mniej więcej w połowie okresu czułam jakby skurcze w podbrzuszu, a za kilka dni (przez 3 dni) zaobserwowałam, że mam minimalne plamienie. Nawet nie było to plamienie, bo śladów krwi jako takich nie było, tylko bardziej śluz lekko zabarwiony na czerwono w połączeniu z normalnym jego odcieniem (wybaczcie ten opis)
Nigdy nie miałam takich przypadłości.
Czytałam gdzieś ze może tak się dziać gdy zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w ściance macicy, stąd minimalne ślady krwi
Słyszałyście coś o tym ?

Nie chcę sobie sama niczego wkręcać, z góry przygotowałam się na dłuższe staranka, by uniknąć rozczarowania przy testowaniu, ale same wiecie jak to jest ....

Tym które ujrzały dwie kreseczki gratuluję i życzęzdrówka, a oczekujacym cierpliwości

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 20:40   #2361
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atila Pokaż wiadomość
Witam

Dołączę do waszego grona

Za nami I cykl starań, jeszcze nie wiem czy się udało, poczekam do daty spodziewanej @ i będę testować

mniej więcej w połowie okresu czułam jakby skurcze w podbrzuszu, a za kilka dni (przez 3 dni) zaobserwowałam, że mam minimalne plamienie. Nawet nie było to plamienie, bo śladów krwi jako takich nie było, tylko bardziej śluz lekko zabarwiony na czerwono w połączeniu z normalnym jego odcieniem (wybaczcie ten opis)
Nigdy nie miałam takich przypadłości.
Czytałam gdzieś ze może tak się dziać gdy zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w ściance macicy, stąd minimalne ślady krwi
Słyszałyście coś o tym ?

Nie chcę sobie sama niczego wkręcać, z góry przygotowałam się na dłuższe staranka, by uniknąć rozczarowania przy testowaniu, ale same wiecie jak to jest ....

Tym które ujrzały dwie kreseczki gratuluję i życzęzdrówka, a oczekujacym cierpliwości
Witaj Ja tak mialam.Pierwszy raz w dniu spodziewanej @,zas 2gi raz tydzien po zdarzeniu(wczesniej opisywalam).To bylo cos takiego,ze na wkladce zauwazylam ciemna plame krwi,ale przez reszte dnia nic.Tydzien po,przy podcieraniu,na papierze sladowa ilosc jasnej krwi.
Przy wizycie u gin. potwierdzono ciaze,a wczesniejszy opis p.ginekolog w cale nie zaskoczyl.Ja sie wtedy wystraszylam,bo przeciez nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam.
pozdrawiam i zycze powodzenia

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam dziś test, wyszedł negatywnie, ale @ jak nie było, tak nie ma. Mdłości mam cały czas, od wczoraj wymiotuję, byłam dziś u lekarza rodzinnego, jutro idę do ginekologa. Nie wiem, czy od razu mnie przyjmie, ale mam nadzieję. Trzymajcie kciuki ;]
Monia,test nie zawsze prawde Ci powie 3mam kciuki za Ciebie moooocno!
Stary 2010-12-06, 22:10   #2362
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Ja tak mialam.Pierwszy raz w dniu spodziewanej @,zas 2gi raz tydzien po zdarzeniu(wczesniej opisywalam).To bylo cos takiego,ze na wkladce zauwazylam ciemna plame krwi,ale przez reszte dnia nic.Tydzien po,przy podcieraniu,na papierze sladowa ilosc jasnej krwi.
Przy wizycie u gin. potwierdzono ciaze,a wczesniejszy opis p.ginekolog w cale nie zaskoczyl.Ja sie wtedy wystraszylam,bo przeciez nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam.

Dokładnie miałam podobnie jak Ty, czyli te śladowe ilosci krwi, które po 3 dniach znikły Sama jużnie wiem... a może to ciąża Choć w sumie,żadnych innych objawów typowo ciążowych nie mam, no po za sennością jedynie A i jeszcze przez około tydzień strasznie swędziały mnie piersi,było to bardzo dokuczliwe i niekomfortowe.
Ech,nie ma co się nakręcać, wole miło się zaskoczyć

Na jutro mam umówioną wizytę u gin więc, powiem mu o tych plamieniach .

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Edytowane przez Atila
Czas edycji: 2010-12-06 o 23:27
Stary 2010-12-07, 00:22   #2363
justynaneyman
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za Was! Życzcie mi/nam owocnej roboty

Stary 2010-12-07, 07:10   #2364
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja caly czas 3mam mocno kciuki i obserwuje sytuacje
Powodzenia Wam zycze! Niedlugo Mikolaj znow zawita,moze juz szykuje Wam prezent
Stary 2010-12-07, 11:02   #2365
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Cytat:
Dziewczyny,ja caly czas 3mam mocno kciuki i obserwuje sytuacje
Powodzenia Wam zycze! Niedlugo Mikolaj znow zawita,moze juz szykuje Wam prezent
Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki

Ja po cichutko liczę na spóźnionego Mikołaja

Była dziś u mojego gina, wspomniałam mu o tych plamieniach, na to on, ze ciąży nie wyklucza, ale na dziś jest za wcześnie by robić USG (według moich obliczeń byłby to początek 4 tygodnia).
Jeśli nie będę miała @ w spodziewanym terminie, mam o tego dnia przyjść za tydzień to wtedy zrobi mi USG i się sprawa wyjaśni.

Niech tylko @ nie przyjdzie Byłby to najpiękniejszy prezent mikołajkowo - świąteczny na swiecie

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Stary 2010-12-07, 11:21   #2366
moonia1992
Przyczajenie

Byłam u ginekologa... niestety wykluczył ciążę, ale @ jak nie ma, tak nie ma... lekarz powiedział, że jak jeszcze przez tydzień się nie pojawi to mam przyjść, może było za wcześnie na badanie. No, a jeśli tym razem się nie udało, to po @ zabieramy się znowu do jakże przyjemnych starań ;D
Stary 2010-12-07, 11:24   #2367
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Byłam u ginekologa... niestety wykluczył ciążę, ale @ jak nie ma, tak nie ma... lekarz powiedział, że jak jeszcze przez tydzień się nie pojawi to mam przyjść, może było za wcześnie na badanie. No, a jeśli tym razem się nie udało, to po @ zabieramy się znowu do jakże przyjemnych starań ;D
No i tak 3maj Monia Najwazniejsze to dobre nastawienie
Powodzenia
Stary 2010-12-07, 11:35   #2368
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Myśl pozytywnie, ale na luzie
Powodzenia

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Stary 2010-12-07, 11:38   #2369
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Monia,test nie zawsze prawde Ci powie 3mam kciuki za Ciebie moooocno!
miałam tak samo, a jednak to nie była ciąza.. na dodatek bolał mnie brzuch jak na okres i to bnardzo mocno, na drugi dzień nic trzeci też nie i dopiero wtedy dostałam okresu.. więc chyba nei ma reguły... niestety
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 11:47   #2370
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
miałam tak samo, a jednak to nie była ciąza.. na dodatek bolał mnie brzuch jak na okres i to bnardzo mocno, na drugi dzień nic trzeci też nie i dopiero wtedy dostałam okresu.. więc chyba nei ma reguły... niestety
Do poty,do poki nie potwierdzi sie ciazy,to nie ma nic pewnego niestety. Ja co ciaze mialam inaczej i tez metlik w glowie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości