|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Simpatica acha takie buty... bywa i tak... Mój nie czyta, nie czytał ale domyśla się, że o wielu rzeczach piszemy.
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nacieszyłam już moge go odprawiac na nowy wyjazd hehe
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
oto nasz bałwan 2010
w wersji przed przeniesieniem 102_4385.jpg i po - niestety zgubił kapelusz 102_4399.jpg
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-07 o 10:55 |
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! ![]() ale gdzie marchewka?
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę nie przekręciłam zdjęcia
![]() marchewki nie ma bo za daleko było do piwnicy i nie mogłam Olki samej zostawić więc ratowałam się czym innym
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooto masz szczescie, bo znajac Ciebie juz myslalam, ze marchewka przyczepilas gdzie indziej |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj Madzienko to duzo zdróweczka dla Was wszystkich
Cytat:
Musze pochwalic mojego dzieciaczka :brzy dal:Wczoraj zasnał ok 23 i obudzil sie dopiero o 7 na mleko i spal do 9 a mamusia razem z nim![]() takze wyspana jestem dzis baaaardzooo![]()
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Domi - nikt oprócz Ciebie by na to nie wpadł Kachula no to za taką nockę
|
|
|
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Cała nasza Domi hehe
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio jakoś się nie mogę zebrać żeby coś na wizażu napisać. wczoraj przeleciałam chyba z 8 stron i nie miałam już siły odpisywać.
spóźnione wszystkiego naj naj dla solenizantów aktualne naj naj dla dzisiejszych solenizantów Kamilka jest the best. Guciu i Kareninko zazdroszczę miłego spotkania. Mnie też nosi żeby się z kimś spotkać ale nikt do mnie nie chce przyjechać ![]() Chyba zostanę w Tarnowie między świętami i nowym rokiem to może z Pietrusią się spotkamy? A u nas z nowości u mojego dziecka: - mamy 4 zęba - nauczyła się pić z rurki - coraz częściej staje bez trzymania - w nocy cycujemy już tylko 2 razy (to u nas rekord jak narazie) |
|
|
|
#2441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze tak, bo on zna moje zdanie...nic do ukrycia w tym temacie nie mam... ![]() I nie jestes zadna wyrodna mama...nawet tak nie mysl, bo Zobacz w ilu dziedzinach juz sie super sprawdzilas - jestes wspaniala mama, skonczylac studia majac juz dziecko, teraz pracujesz i co wiecej - masz wlasna firme, ktora przynosi zyski! Zobacz, jaki dobry przyklad dajesz Wikiemu - majac taka mame zawsze bedzie rozumial, ze kobieta moze wszystko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super! ![]() Cytat:
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie zapomniałam napisać że Pietrusiowa Kamilka jest przesłodka
Tarasiu za zęba, rurkę, stanie bez trzymanki i cycowe postępy. U nas od 26 list nie ma nocnego cycowania czyli już prawie od 2 tyg myślę że akcja zakończona sukcesem i cyca w nocy ani w dzień tym bardziej już nie będzie ~~ chyba wreszcie wybrałam prezent dla Oli na urodzinki - edukacyjny chodzik pchacz z Chicco jest moim faworytem
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-07 o 11:56 |
|
|
|
#2443 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Franolek spi a ja usiadłam na chwile, przygotowania do sobotniej impry idą pełną parą od jutra tż ma wolne do końca tygodnia wiec napewno mi pomoże. Jem śniadanko i ide firanki zawieszac
|
||||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
"Żeby Cię lepiej widzieć dziecinko."
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
było chociaż masłem posmarować a nie taką suchą dziecku dałaś
Franek - bułczany pogromca
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez mamy Chicco, ale ten grajacy...strzal w dziesiatke Hmmm....co za powaga....bula nie ma szans... ![]() Musze wam powiedziec, ze czytam wlasnie "Jezyk dwulatka". Za mna juz ok. 3/4 ksiazki i bardzo mi sie podoba ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-07 o 11:51 |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zanim ją przeczytam to się jeszcze zejdzie jutro jadę na zakupy więc mam nadzieję że się wreszcie na coś zdecyduję ![]() o taki macie? http://www.nokaut.pl/zabawki-edukacy...icco-2009.html Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-07 o 12:02 |
|
|
|
|
#2449 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
widzę że od rana same śmiechy chichy a to z bałwanka a to z buły Franka ![]() humorki dopisują ![]() Cytat:
ale super Cytat:
Cytat:
i bardzo mnie pocieszylaś z tym brzuchem ![]() ![]() Cytat:
![]() a Olcia jakie policzki wymarznięte ![]() świetne zdjęcie ![]() Madziu szybkiego powrotu do zdrowia dzięki za komentarze mojego brzuchola dobrze że stała Agusia obok bo jeszcze byście mnie podejrzewały że dałam zdjęcie jak byłam w ciąży z Agusią
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulko jak ładnie zrymowałaś - "(...) a to z bałwanka a to z buły Franka (...)"
a teraz zadam głupie pytanie - co to jest ten Cebion?
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też
Cytat:
nie jestem na zwolnieniu - jak będzie gorzej to wówczas nie jestem na biezaco ale ja nie wiem dlaczego np. Katee ma takie myśli - dla mnie wyrodna matka to nie dba o dziecko itd. wiadomo a dziękuję wszystkim chyba zrobię wymazy z gardła bo to jest nie mozliwe - w tym roku biję rekordy byłam od marca 8 razy u lekarza i głównie antybiotyk Cytat:
cebion to wit. c - moze być tez cebion multi - to zestaw wit. dla maluchów na bieżaco jestem z fotkami i fantastyczne |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ostatnio byłam u lekarza to pytałam się czy jakieś są witaminki teraz na taką porę zimową które mogłabym podawać Agusi a ona że jedynie to taki cebion multi ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- ależ moja Agusia marudna się robi, ten ząbek jest na wylocie i chyba ją boli mam nadzieje że się wkońcu przebije bo kolejny widzę się rwie na wierzch siedzę właśnie na dywanie przy laptopie to przyleciała się potulkać ![]() nie da popisać stwora jedna na czułości ją wzieło hihi i ide się poprzytulać z moją małą marudą
|
|
|
#2453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
no i nie mogł się nacieszyć żem ja Konspi![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/chicco-edukacyjny-...342468890.html tez gra jak maly idzie. No i dzisiaj zrobil sam jakis 5 kroczków bez podpierania ![]() A ja siedzę i szukam nawilżacza bo jednak przy ogrzewaniu suche powietrze mamy... już mi sięw glowie kręci co wybrać
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie,
ja tak ostatnio pobieżnie, bo już mam głowę zajętą wyjazdem i powoli muszę szykować co zabrać, co jeszcze kupić, pomyśleć co będę mogła i powinnam wziąć do samolotu, muszę jeszcze obindować parę prawnych dokumentów (moja lektura na wakacje ) Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z lenistwa daję jej cyca bo nie chce mi się wstawać i robic mleczka... gdyby przesypiała całe noce to bym pewnie już dawno nie karmiła... |
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz czytam, bo lubie byc przygotowana no i mysle, ze pewne elementy juz mozna spokojnie wprowadzac... Tak, mamy ten pchacz ![]() Eeee tam...ja sie smieje, ze mialam taki maly...bo mialam Ale w drugiej ciazy zawsze brzusio rosnie szybciej i jest wiekszy, bo miesnie macicy sa juz rozciagniete. Dla mnie kazdy, ale to kazdy brzuszek ciazowy jest piekny Slyszalam, ze nie ma glupich pytan, tylko glupie odpowiedzi... ![]() Cytat:
Brawa dla Stasia!! ![]() My juz po obiadku...jak na razie od dwoch dni strajk na obiadki w zwieszeniu...to chyba dlatego, ze podaje je troche pozniej - 12:30 - 13:00 ![]() A przed chwila wlasnie lezelismy sobie z André na sofie, dalam mu chrupka a on polozyl sie obok mnie i...karmil mnie tym chrupkiem...dawal do ugryzienia, potem sam gryzl kawalek i znow mi dawal...musze przynac, ze to byl najlepszy chrupek w moim zyciu.....
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Karenina i Gucia super fotki bardzo zazdroszczę spotkania
![]() Aniulka-hmmm wielki brzusio ja miałam nie wiele chyba wiekszy do porodu ![]() Wiecie co nawet nie nadążam czytać tego co naskrobałyście czasem ostatnia stronę uda mi się przelecieć,nie mam czasu ciągle cos robię,albo mała mi nie daje,albo leże bo mnie tak kulasy bolą ![]() Mikołaj u was był?I u dzieciaczków?u nas tylko symbolicznie pod choinkę bedą prezenty ![]() A co do tego chodzika pchacza hmmm myślałam że nasze dzieci już za duze ![]() Ja zastanawiam się nad wózkiem dla Oliwki takiego od 18mies później wkleję fotkę ![]() A i jeszcze jedno jakie polecacie zabawki do kąpieli?
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
hej moje kochane
ja tylko na moment, przyszłam po pomoc bo zaraz moje dziecko normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka od dwóch dni zaczęła chodzić spać po 19, ładnie i szybko zasypiała, jak zwykle zresztą i budzi się tak pogodzinie i histerycznie płacze. Nawet na rękach się nie chce uspokoić, jedyne lekarstwo to grzebanie w mojej szufladzie w stoliku nocnym.. Wtedy jest absolutnie szczęśliwa. No więc raczej nie są zęby ani nic zdrowotnego, bo co, szuflada miałaby moc uzdrawiającą? dodam, że ledwo zasypia po północy... ![]() I co ja mam zrobić z nią? |
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ten co ma Karenina to mnie nie stac za kroczki!!Madziu ja też nie pisałam nieprawdy ale dla Tż było to chyba zbyt osobista porażka (to dotyczyło teściowej) no i cóż... Tarasiu ja też z lenistwa dawałam w nocy cyca bo tak Ola szybko zasypiała i było spoko luz ale w penym momencie to już stało się męczące bo zaczeła sie budzić coraz częściej i wisieć na cycku coraz dłużej. No i tak postanowiliśmy ze tak nie moze dłużej być bo Ola coraz większa i potem coraz trudniej będzie ją odzwyczaić. Ale musze przyzanć że się nie spodziewałam ze tak gładko pójdzie! Przez pierwsze dwie nocki wystarczyło jak ją brałam na ręce i wtedy zasypiała a potem to już tylko smoczek do buzi i spała dalej. Budzić się budzi ale dziś to już np tylko obudziła się o 1.30 i potem dopiero o 6.30 to już pobudka na dobre. A zasypia ok 19.30 - 20 także jestem zadowolna Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-07 o 13:28 |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica, Domi insynuacje na temat marchewki
leże normalnieKonspi to mój się śmieje z tego, że jest Tż, ale starszy, że sobie tu konto załorzy wpadnie i napisze o mnie więcej Nedzia buła Franio |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

już moge go odprawiac na nowy wyjazd hehe

:brzy dal:Wczoraj zasnał ok 23 i obudzil sie dopiero o 7 na mleko i spal do 9 a mamusia razem z nim

za taką nockę 

żeby szybko przeszło! jesteś na zwolnieniu?