|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przetrwać święta
Hej dziewczyny! Zbliżają się święta - jeden z gorszych okresów dla naszych diet i figur
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetrwać święta
święta to święta,można trochę odpuścić
![]() ja ze swoich ulubionych rzeczy na pewno nie zrezygnuje, tylko oczywiście mniejsze porcje i nadal będę się starać,żeby posiłki były regularnie. Do tego więcej ćwiczeń i najwyżej zaraz po świetach trochę bardziej ogranicze jedzenie i się wyrówna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja też na Święta trochę odpuszczę
![]() Nie mam zamiaru rezygnowac ze wszystkiego, Święta są raz w roku wiadomo, że można sobie odpuścic trochę, ale wszystko z umiarem ![]() Gdybym odmówiła sobie wszystkiego, to prędzej czy później na coś bym się rzuciła i na pewno nie byłoby to w małej ilości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może ktoś zna jakieś dietetyczne wersje świątecznych dań, słodyczy? Ja już postanowiłam przynajmniej, że rybę upiekę, a nie usmażę, a kapusta będzie bez zasmażki. Zawsze to coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
moja jedyna zasada: nie obzerac sie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No tak, moja w założeniu też, ale przecież będzie dużo trudniej niż przez cały rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja po prostu nie będę się objadać, tylko delektować. W końcu nie chodzi o to, żeby się przejeść, ale żeby spróbować smaku każdej z potraw
![]() Jeśli któraś kupuje sobie od czasu do czasu "Superlinię", to w nowym numerze jest fajny artykuł na ten temat- dużo piszą właśnie o strategiach jedzenia w święta. Jedna z nich to np. żeby jeść białko i tłuszcze nienasycone- ryby, orzechy, owoce morza, jakieś pieczone chude mięsko. Zamiast ciast owoce- wiem wiem, ciężkie do wykonania. No i piszą- nie obżerać się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
na wigilli to ja duzo nie jem bo nie lubie za bardzo
ryba, troche zupy grzybowej - mozna z makaronem pelnoziarnistym w swieta bedzie miecho, bigos i nie wiadomo co a ja nie jem miesa wiec tez nie ma pokus, zawsze siedze przy stole i nawet nie skubne nic bo kazdy zapomina ze jestem wege ![]() ciasta napewno upieke z maki razowej, z mniejsza iloscia tluszczu i cukru, i zjem w domu swoje, zamiast sie rzucac w gosciach, albo po prostu wezme swoje ciasto ze sobą ![]() sniadania beda w domu z moja rodziną wiec tu juz napewno dietytycznie-zdrowo
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Święta to coś strasznego. Ja czasem w zwykły dzień nie mogę się opanować, a co dopiero przy tylu smakołych na stole...
Za bardzo kocham jeść ![]() Nic nie poradzę, bo ja sama przez to nie przejdę;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
E tam dziewczyny nie panikujcie
![]() W tym roku święta to zaledwie weekend ![]() Jak zjecie troszkę więcej to cała dieta przecież się nie zawali! Zaraz po świętach trzeba wrócić do dietki i tyle ![]() Przy stole jeść wszystko ale po troszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A ja w święta będę po prostu potrawy degustować a nie pochłaniać jak co roku.
Planuje małe ilości a nie jeść cały czas tak żę się potem wieczorem nie idzie oddychać ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Złota i nieśmiertelna zasada!
![]() Poza tym od czego są spacery rodzinne itp.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zawsze można jeszcze ulepić bałwana, iść na sanki, coś odśnieżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja spedzam święta tylko z TŻem, więc wieeelkiego obżerania się nie będzie. Ufff
będzie mi brakować smaku dań robionych przez mamę i przez babcię, ale dam radę ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hmm no to troszkę się w święta odpuści, ale po wyżerce wracamy do zdrowych nawyków.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ciężko będzie wrócić bo takich pysznościach do diety. Ale nie ma wyjścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
damy radę.
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Taak, a potem do Sylwestra zostaje duuużo resztek poświątecznych, które też tylko czekają, żeby je pochłonąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam zamiaru robić żadnej przerwy, nie po to spinam tyłek tyle czasu żeby teraz to zaprzepaścić dla paru pierogów czy czegoś ;P
kiedyś u jednej z wizażanek widziałam taki podpis, który jest moim motto aktualnie: Minuta w ustach, godzina w żołądku, całe życie w biodrach. Polecam sobie przypomnieć jak będziecie chciały zjeśc jakieś złe i niedobre ciasteczko :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja miałam taką chęć na obżarstwo w święta ![]() ![]() Edytowane przez Agaaa-a Czas edycji: 2010-12-15 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
każdy umie, trzeba tylko chcieć ![]() a tu proszę daje rade :d dzisiaj zachowywałam się jak słodyczowy masochista bo wąchałam i oglądałam sobie ciasto i resztę polewy w puszce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zaczęło się! Nie ma odwrotu! Piekło rozpętało się na dobre! Wczoraj dostałam od życzliwej, nieuświadomionej rodziny paczkę pocztą. A tam - peeeełno czekolad, orzeszków, żelków, ciasteczek, delicji, marcepanów... A więc wojna została wypowiedziana! Póki co trzymam fason -
16.12.2010 Łakomstwo 0:1 Ja Trzymajcie się dziewczyny, nie dajcie się wrogowi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Myślę, że część dodam do paczek z prezentami dla znajomych i rodziny. Niech się inni użerają z pokusą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
I jak, dziewczyny? Jakieś przygotowania? Trzymacie się? Ja własnie wybieram się do sklepu bo składniki na SERNIK DUKANA !!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
hej
![]() mam pytanie mam nadzieje że pomożecie odchudzam się już jakis czas (ok 3 tygodni) waga prawie stoi w miejscu, ale zmierzyłam obwód talii i bioder i jest mniej a dokładnie talia: 90cm-81cm, biodra 110cm-104cm dodam że jestem na chwilę przed okresem czy te wyniki sa możliwe czy cos źle zmierzylam? bo nie chce mi sie wierzyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.