![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: łupież?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Czesc potrzebuje Waszej pomocy
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
witam
![]() wyprobowany i skuteczny sposob na lupiez(duze platki, strupki, przetluszaczajace sie przy okazji wlosy)to po wymyciu i splukaniu glowy zwyklym szamponem nalezy w kubeczku wymieszac ok 3cm octu(zwykly spirytusowy) +woda wymieszac i polac glowe od gory (uwazajac na oczy bo bedzie szczypac). I nie splukiwac tego woda tylko same koncowki wlosow zeby nie smierdzaly a tak na glowie glowie nic nie bedzie czuc tym octem poniewaz zapach sie bardzo szybko ulatnia Znam osobe ktora miala bardzo zaawansowany lupiez ze swedzaca stale glowa, szampony typu nizoral na niewiele sie zdaly. Sama ostatnio to wyprobowalam i podzialalo ![]() pozdr ![]()
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
nie poniewaz ten ocet mieszamy z woda i sie nic nie stanie wtedy(sam by wlosy pewnie spalil) poza tymjuz po pierwszym razie ten lupiez odchodzi takze po 3-5 plukaniach juz praktycznie ten lupiez zejdzie calkiem i glowa bedzie czysta...
tak jak mowilam pewnej osobie to pomoglo wiec a i gdzies pisalo na roznych forach zeby mieszac z woda ocet winny-ale po nim podobno sie wlosy beda kleic czy cos
Edytowane przez agata_ Czas edycji: 2008-03-04 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hmmm chyba wyprubuje
![]() Dziewczyny czytalam gdzies o peelingu z soli prubowala ktoras?
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
n/a
Edytowane przez sylwia9o Czas edycji: 2013-02-02 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Mam problem***
Cześć,mam problem!!!!Od dłuższego czasu zauważyłam na mojej głowie białe drobinki,głowa mnie troszke swędzi od czasu do czasu.A gdy sie podrapie to na moim paznokciu osiadają sie małe drobinki przyłączone do siebie i wyglądają jak gdyby smalec!!!
![]() I z góry dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mam problem***
a i jeszcze mam strupki gdy rozdrapie czasami leci krew!!!jak rozdrapie ten<łupież> to jest go więcej!!! co to jest???
![]() Edytowane przez monika12952 Czas edycji: 2009-01-05 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
No więc moja historia z łupieżem zaczeła się jakieś 1.5 roku temu po wycieczce na wschod gdzie mylam glowe w jeziorach i od tamtej pory lupiez zawsze wraca. Jest to lupiez suchy, czyli taki co widac na koszulce i sypie sie niczym snieg z glowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
co jest przyczyna lupiezu? niegdy nie mialam z tym problemow. mama wlosy przetluszczajace sie i dzie zauwazylam lupiez:/ ostatnio uzywalam wiecej piani i lakieru do wlosow,czy to moze byc przyczyna?
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Podobno szampony dziegciowe działają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
pewnie, ze moze to byc przyczyna. Czasami mozna pomylic np skruszony zel albo brylantyne z lupiezem, ale same kosmetyki, ich nadmiar, albo uczulenie moze powodowac lupiez. Chociaz glownym winowajca sa drozdzaki. Na szczescie teraz jest tyle kosmetykow ze spokojnie mozesz wybrac szampon odpowiedni do twoich wlosow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ostatnio dostałam łupiezu od balsamu bez spłukiwania.
kończyl się ,,mój" i wzięłam taki jaki był w łazience. Odstawiłam go ,bo dziwnie swędziała mi głowa. Kupiłam szampon przeciw łupieżowi L'Oreala do wlosów farbowanych i powoli się pozbywam tego białego ,,łuszczącego się"naskórka. jest go coraz mniej ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
tez widziałam ten loreal , to nie ten niebieski, niebieski jest dla facetow i zreszta tak perfumowany jest jak dla facetow, a ten co kolezanka wyzej napisała jest specjalnie dla kobiet, na nasze duze wymagania , i na lupiez i odzywia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Słusznie..nie ten w niebieskiej butelce tylko białej z ciemno czerwoną zakrętką.Specjalny do włosów farbowanych z dodatkiem balsamu by było latwo rozczesać
![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ale widzia
łam tez inne do suchych , matowych , zniszczonych , naprawde mozna znalesc cos dla siebie, fajny pomysł mieli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
ja juz skonczylam stosowac ten szampon , wzielam do zniszczonych i pomogl na lupiez.
http://www.lorealparis.pl/konkurs/el...lupiezowy.aspx tak wygladaja buteleczki jakby ktos szukal. tylko nie przeciagajmy takiego leczenia, jak lupiez dlugo nie przechodzi to najlepiej isc do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
na tej stronce to oprocz buteleczek to nawet konkurs jakis jest ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
W ogóle może to niedorzeczne, ale zauważyłam u siebie prawidłowość, że jak nie daj bogini umyję głowę szamponem przeciwłupieżowym coś w styli Head and Shoulders czy Elseve, to nagle pojawia mi się łupież, a jak myję normalnym szamponem np. Syossem do włosów farbowanych albo Elseve z drobinkami pereł, to nigdy nie mam problemów z łupieżem. Może to kwestia składników i indywidualnej reakcji organizmu na różne chemikalia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kazdym razie sprawdzilam ten szampon loreala, wyswietlila mi sie reklama na jakiejs stronie z plotkami, wiec weszlam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
no, ale zawsze fajnie jest cos wygrac
![]() sondrina, w twoim przypadku sa to chyba jakies reakcje alergiczne, moze te srodki na lupiez zbyt mocno przesuszaja twoja glowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
http://www.lorealparis.pl/konkurs/el...lupiezowy.aspx
jeszcze wklejam link do stronki z tymi szamponami, gdyby ktos chcial zobaczyc ktore to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
oj nie sa takie zwykłe te szampony ;] dzis ostatni dzien zeby zgloszenie w tym konkursiku ze strony wysłac;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
tak, najwazniejsze ze maja w sobie ta substancje zwalczajaca lupiez, a dokladniej wywolujace go drozdzaki. Przeczytalam na jakims forum (ktos zaciecie bronil nizoralu) ze jesli szampon nie zawiera ketokonazolu to nie moze sie nazywac przeciwlupiezowym. A ja z dermy wiem, ze pirytonian cynku tez jest dobrym srodkiem, a ten wlasnie go zawiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
tak , ja tez czytałam ze ten skladnik jest naprawde skuteczny , leczy lupiez i chroni przed nawrotami
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- poczta polska mnie zadzwia, sasiadka wygrała szamponik i dostała go juz po 3 dniach !! szok, co za predkosc;] bede jej podkradac;] powodzenia ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
hej
![]() Mam okropny problem, włosy mi strasznie wypadają mam wrażenie że będę łysa mimo tego że biorę witaminy mam szampony wzmacniające, odzywki i stosuje domowe sposoby i nic nie pomaga. Ostatnio zauważyłam że mam łupież tłusty a przeczytałam że to może powodować wypadanie włosów. Jak sobie z tym radzić?? Pomocyy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.