Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 14:31   #2671
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

My jesteśmy na etapie uciekania z nocnika, wstaje z niego jak poparzona po sekundzie

Nie rozumiem ani słowa, ale ciesze się razem z Tobą
Tron się Zosi nie podoba
Ze skarbówki angielskiej zwrot dostaliśmy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Ja za Wami nie nadążam
Nie martw się ja też jeszcze nie nadrobiłam ok 15 stron z czasu jak mnie nie było
Zawsze zapominam: MASZ BOSKI AVATAREK

1.
Dziewczyny jak to jest z tym płacę z All? Gościu mi zapłacił właśnie tak i kiedy oni mi przeleją to na moje konto? To mój pierwszy raz

2. Co ile wysadzacie dzieciaczki na nocnik? Amelia nie woła więc muszę na czuja, ale nie wiem co ile. 30 min, co godzinę?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:37   #2672
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Nie martw się ja też jeszcze nie nadrobiłam ok 15 stron z czasu jak mnie nie było
Zawsze zapominam: MASZ BOSKI AVATAREK

1.
Dziewczyny jak to jest z tym płacę z All? Gościu mi zapłacił właśnie tak i kiedy oni mi przeleją to na moje konto? To mój pierwszy raz

2. Co ile wysadzacie dzieciaczki na nocnik? Amelia nie woła więc muszę na czuja, ale nie wiem co ile. 30 min, co godzinę?
Super

za nic nie chciała mi tych okularów oddać i siedziała oparta bo jak się podnosiła to z nosa spadały

1. Zleć sobie wypłatę to będziesz miała kasę już jutro
Jak nie wiesz jak to służę pomocą, masz gg?

2. Ja obserwuję ile Zuzia pije i pytam co raz czy chce siusiu. Nawet jeśli nie poprosi to prowadzę ją na nocnik i siada. Czasem nie zrobi.

Cass cieszę się, że z Kubusiem lepiej.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:37   #2673
UnholyOne
Ola-Unhola

megi, musisz wejść w ustawienia.
Płacę z Allegro - Konfiguracja konta. Podać dane - nr konta i zaznaczyć wypłatę na żądanie.
Stary 2010-12-07, 14:49   #2674
Miramej
Zakorzenienie

Ola, mnie się ten pierwszy Kacper podoba najbardziej

dla Amelki za bycie dzielną na szczepieniu i za gabaryty

dla Amelki za siku do nocnika

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:50   #2675
megi b
Wtajemniczenie

Cassandra 23 cieszę się, że z Kubusiem lepiej wiem, że takie "miałczenie" malucha może wyprowadzić z równowagi, ale bądź dobrej myśli już niedługo Kubuś zajmie się zabawkami i będzie miał gdzieś mamusię Amela się zabawi ładnie, ale ktoś w pokoju musi być i to podziwiać Mamą też się nie przejmuj, może też ma gorszy okres. Na pewno kocha Kubusia bardzo głowa do góry
Cytat:

za nic nie chciała mi tych okularów oddać i siedziała oparta bo jak się podnosiła to z nosa spadały

1. Zleć sobie wypłatę to będziesz miała kasę już jutro
Jak nie wiesz jak to służę pomocą, masz gg?

2. Ja obserwuję ile Zuzia pije i pytam co raz czy chce siusiu. Nawet jeśli nie poprosi to prowadzę ją na nocnik i siada. Czasem nie zrobi.
Wygląda w nich jak gwiazda filmowa
Już zrobiłam tak jak mi Ola napisała, zmieniłam w ustawieniach. I teraz mi przeleją? Bozi jaka ze mnie głupia dziewica nie mam gg Twojego

tak będę robić

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
megi, musisz wejść w ustawienia.
Płacę z Allegro - Konfiguracja konta. Podać dane - nr konta i zaznaczyć wypłatę na żądanie.
za oświecenie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-07, 14:54   #2676
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze wczoraj nie zajrzałam ale nie miałam nawet chwili wolnej zeby usiac spokojnie i wlaczyc komputer.

Dziekuje za troske o Kubusia
Tamtej nocy goraczkował jeszcze, o 23 dałam mu syropek i goraczka spadła. Rano było ok a pozniej znow uszka mu sie robiły czerwone (znak tego, ze znow goraczkuje) wiec zadzwoniłam do przychodni, akurat nie było kolejki i zaraz pojechalismy.
Kuba cały czas płakal, jak tylko weszlismy do przychodni.
Tulił sie we mnie i nie chciał zejsc z rąk. W gabinecie tez płakal, az zakrywał oczy raczkami zeby tylko pani doktor nie widziec
Ale jakos go osłuchała (wszystko ok) tylko gardlo mial lekko zaczerwienione. Przepisała Eurespal i Tantum Verde.
Pochaliła Kubusia, ze ladnie wyglada jak 2-latek i pieknie mowi (udało mu sie powiedziec kilka wyrazow w przerwie płaczu )

Dzisiaj to juz okaz zdrowia, rozrabia na całego a ja mam juz dosc.
Nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje - wszystko mnie wkurza, cały czas jestem smutna i wkurzona na zmiane.
Mały tak sie do mnie przyzwyczaił, ze cały czas wisi mi na rekach, nie posiedzi chwile sam ani nawet z TŻ-tem czy moja mama.
Jak tylko pojde do kuchni cos zrobic za chwile siedzi pod moimi nogami i jeczy. Cały czas tylko slysze mama i mama.
A TŻ oczywiscie mowi, ze to moaja wina bo go tak nauczyłam.
A ciekawe jak miało by byc inaczej skoro tylko ja całymi dniami z nim siedze a tatus tylko wieczorem moze pol godzinki.
Zeby nie moja mama, ktora jakos ostatnio tez mniej przychodzi (bo niby czemu tylko ona jak Kuba ma tez druga babcie) bo jakas wkurzona czy co.
Heh jakos ostatnio wszystko jest nie tak...
To sie pożaliłam
Przepraszam

Dobrze, że Kubuś juz zdrowy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Tron się Zosi nie podoba
Ano nie

Acha

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:00   #2677
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie sadzam
Ale obiecałam sobie, ze sie tym w koncu zajme, bede bardziej stanowcza i mam nadzieje, ze Kuba szybko załapie.

Cytat:
Cass cieszę się, że z Kubusiem lepiej.

Cytat:
Cassandra 23 cieszę się, że z Kubusiem lepiej wiem, że takie "miałczenie" malucha może wyprowadzić z równowagi, ale bądź dobrej myśli już niedługo Kubuś zajmie się zabawkami i będzie miał gdzieś mamusię Amela się zabawi ładnie, ale ktoś w pokoju musi być i to podziwiać Mamą też się nie przejmuj, może też ma gorszy okres. Na pewno kocha Kubusia bardzo głowa do góry

Cytat:

Dobrze, że Kubuś juz zdrowy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:00   #2678
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda w nich jak gwiazda filmowa
Już zrobiłam tak jak mi Ola napisała, zmieniłam w ustawieniach. I teraz mi przeleją? Bozi jaka ze mnie głupia dziewica nie mam gg Twojego

tak będę robić
a mamie słońce w oczy świeciło

A kliknęłaś "zleć wypłatę"? Powinnaś mieś status "rozpoczęta" i jutro kasa na koncie będzie
Stary 2010-12-07, 15:07   #2679
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Wojtusiu ja zaczelam od sadzania Amelki zaraz po wstaniu rano, potem kilka razy w dzien. teraz nosi pieluzke ale prosi sama najczesciej. robi jeszcze i do pieluszki ale wiekszosc laduje w nocniku. nstp krok to zakup body i rajstop do zasikania. tzn zakupie nowe a te stare bede zakladac bez pieluszki i zobaczymy. poki co jak narobi na ziemie to nie robi to na niej zbytniego wrazenia jak sie nie posliznie i nie przewroci to idzie dalej
Jakie te Wasze dzieciaczki mądre, moj Kuba jest "sto lat za murzynami" w sprawach nocnikowych.
Wie, ze sie robi siku i kupe ale nie wie ze trzeba do nocnika

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wojtusia u nask jest dokladnie tak samo z nocnikiemmala siada w ubraniach, pieluszce ale jak gola jest to usiadzie czasem sama a jak ja chce ja posadzic to nie chce, dzisiaj np. patrzy na mnie dziwna mina i mowie co zrobilas a ona ze kupke to mowie gdzie sie robi to Werka mowi ze na "nocik" i mowie jej ze ma wolac , nie wiem jak ja nauczyc tego dobrze se wogole kojarzy juz ze robi kupe i siku

a z tesciem niewiadomo jeszcze co, narazie bedzie na obesrwacji , ile dni tez nie wiadomo, jutro malz pojedzie to wiecej sie dowie, wiem tylko ze cos cisnieniem i sercem nie tak
U nas wlasnie to samo z nocnikiem

Duzo zdrowka dla teścia.

Cytat:
W czwartek przeprowadza się do nas moja babcia(86 lat) na kilka miesięcy będzie hardcore na 40 m2
A babcia jeszcze jest sprawna fizycznie?
Bo moja ma 70 lat ale zdarzy juz jej sie nie trzymac moczu i wogole ciezko chodzic i sie schylic

Cytat:
Tak sprawna, nawet bardzo jak na swój wiek. Wszystko koło siebie zrobi i nawet pierze w rękach soje rzeczy bo do pralki nie chce dać Tylko obiad w sumie będę musiała jej jakiś ugotować lekkostrawny i tyle.Na pewno będzie różnie bo to jednak starszy człowiek, ale damy radę Nie zostawię jej samej w domu z moim ojcem
Aha, jzu doczytałam, ze sprawna

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:08   #2680
skierka1981
BAN stały

cass witaj w klubie u mnie nastroj podobny
dzieki dziewczyny za brawa dla Amelki...

taka mnie niemoc ogarnela ze szok... spac mi sie chce, na szczescie Amelka grzeczna i bawi sie sama i daje mi odpoczac...

Karo nie robilam tych klusek bo maz wrocil wczoraj ok 23 a to juz nie czas na takie jedzonko...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:10   #2681
UnholyOne
Ola-Unhola

Wkleiłam w albumie foto Bartka w nowej kurtce, rękawy trochę za długie, ale jest mega ciepła
Stary 2010-12-07, 15:19   #2682
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wkleiłam w albumie foto Bartka w nowej kurtce, rękawy trochę za długie, ale jest mega ciepła
Ola, Ty Bartusia pilnuj bo pewnie już jakieś laski się kręcą gdzieś
Stary 2010-12-07, 15:21   #2683
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Unholy co to jest dermo roller?

Cass, Skierko ja mam ostatnio taki sam nastrój jak Wy . Albo mi się płakać chce albo chodzę wściekła. Może jakieś przesilenie zimowe czy coś...... Biedny ten mój Tż ciągle się wyżywam na nim
Stary 2010-12-07, 15:31   #2684
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ola, Ty Bartusia pilnuj bo pewnie już jakieś laski się kręcą gdzieś
Hehe, na razie mi wystarczy, zę pyskować zaczyna
Nie wiem jak przezyje reszte...

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Unholy co to jest dermo roller?

Cass, Skierko ja mam ostatnio taki sam nastrój jak Wy . Albo mi się płakać chce albo chodzę wściekła. Może jakieś przesilenie zimowe czy coś...... Biedny ten mój Tż ciągle się wyżywam na nim
Dermo roller to np to:
http://naturaliskosmetyki.pl/laborat...y-c-3_132.html
Róże grubości i dł igiełki, które "wbijają się" w skórę (twarz, ciało).
Potem wciera się witaminy i inne naturalne substancje, które dzieki tymi mikrouszkodzeniom lepiej są wchłaniane przez skórę.

System terapii igłowej ( DTS – Diskneedle Therapy System ) to zabiegi wykonywane za pomocą nowej generacji przyrządów do mikronakłuwania. Idea tego najbardziej innowacyjnego i zaawansowanego systemu na rynku kosmetycznym i medycznym opiera się na wywołaniu bardzo licznych, mikroskopijnej wielkości uszkodzeń skóry, co stymuluje naturalne procesy naprawcze tkanek, prowadzące do odmłodzenia skóry, usunięcia blizn, przebarwień i innych defektów skóry.

Działanie DTS Rollera: • zwiększa napięcie skóry twarzy, szyi i dekoltu poprzez silną stymulację
wytwarzania kolagenu i elastyny

• usuwa drobne linie i redukuje głębokie zmarszczki oraz bruzdy na twarzy
i szyi

• zwiększa przenikanie substancji czynnych o ok. 400 - 1000 razy

• pogrubienie skóry bez jej uszkodzenia czy łuszczenia
• niweluje przebarwienia - niezbędna ochrona kremami z filtrem SPF min.
50 oraz regularna reaplikacja w ciągu dnia

• niweluje rozszerzone naczynka - wspomagająco
• pomaga w walce z cellulitem
• ujędrnia skórę na brzuchu, pośladkach, udach, ramionach – wizualnie
zauważalna poprawa stanu skóry w kilka dni po pierwszym zabiegu

• powoduje zmniejszenie wypadania włosów i pobudzenie wzrostu włosów
w przypadku Alopecii

• brak ciągłego podrażnienia skóry

Wskazania:
• skóra starzejąca się, wiotka, mało elastyczna
• skóra wymagająca liftingu, poprawy owalu twarzy
• zmarszczki - „ kurze łapki „ , zmarszczki wokół ust
• zmiany potrądzikowe - ubytki, dziurki, blizny
• wypadanie włosów (Alopecia)
• rozstępy
• blizny pooperacyjne, atroficzne

Zalecana częstotliwość przeprowadzania zabiegów:

igły 0,25 mm – zabieg na tej samej powierzchni można powtarzać co 2
dni

Roller z igłami 0,25 mm powinien być regularnie stosowany pomiędzy zabiegami DTS Rollerem o dłuższych igłach, w celu regularnego dostarczania skórze substancji indukujących produkcję kolagenu i elastyny
igły 0,50 mm – zabieg nie częściej niż 1 raz w tygodniu
igły 1,00 mm – zabiegi należy powtarzać nie częściej niż co 2-3 tygodnie
igły dłuższe niż 1,00 mm - zabiegi co 6-8 tygodni
Więcej informacji w Kompendium Wiedzy o Rollerze na płycie CD załączonej do każdego zakupionego DTS Rollera.

Jakiej długości igły zastosować?

Igły o długości 0,25 mm - zwiększenie absorpcji substancji czynnych

W zależności od zastosowanych surowców (kosmetyków) podczas zabiegu
działa na:

• płytkie zmarszczki

• ujędrnienie skóry twarzy, szyi, dekoltu

• poprawa kolorytu skóry

• wypadanie włosów

Igły o długości 0,5 mm - odbudowa kolagenu

- zwiększenie absorpcji substancji czynnych

• redukcja zmarszczek

• poprawa struktury skóry

• ujędrnianie skóry twarzy

• przebarwienia

• skóra trądzikowa

Igły o długości 1,0 mm - odbudowa kolagenu

- zwiększenie absorbcji substancji czynnych

• redukcja zmarszczek

• ujędrnianie twarzy i ciała

• poprawa struktury skóry

• blizny potrądzikowe, bliznowce

• rozstępy

• cellulit

http://naturaliskosmetyki.pl/dermaro...lek-p-225.html
Stary 2010-12-07, 15:52   #2685
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ja bym chyba się bała że sobie pokiereszuje twarz
Stary 2010-12-07, 16:07   #2686
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja bym chyba się bała że sobie pokiereszuje twarz
Mama moja robi juz długo i po ma tylko lekko zaczerwieniona twarz przez 1 dzień
Stary 2010-12-07, 16:15   #2687
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A to jak sprawdzona to idź małżonek będzie zadowolony gładkim ciałkiem
czy zauwzy? watpie

Cytat:
Nie taki standard
U nas sama twarz 160 zł
Z szyją 220
ale zdzierstwo

Cytat:
Czeko ja robiłam kiedyś mikrodermabrazje, ale szału nie było Może trafiłam na kiepską kosmetyczkę, bo pamiętam, że po zabiegu maszyną dogniatała mnie jeszcze ręcznie, wyglądałam jak poparzona A po odpuchnięciu wielkiej różnicy tez nie widziałam.
musze zrobic to sie przekonam

Cytat:

Ale ze mnie matka zapomniałam napisać, że Amelkę dzisiaj rano posadziłam na nocnik, powiedziałam zrób siku i poszłam jej herbatkę zrobić. Wracam, a córka ostro wstaje z nocnika, myślę na siłę jej trzymać nie będę bo się zrazi. Patrzę a tu siku wycałowałam ją i chwaliłam, ale szczególnie nie była zainteresowana bo reklamy leciały

Bozia nad nami czuwa dostaliśmy zwrot z Revenue głupi to ma szczęście, jakoś zebrać się nie mogliśmy a tu sami rozliczyli tylko na realizację czeku trzeba czekać 6 tygodni
dla panny Amelii

super no mysmy tez dostali zwrot 2 lata temu i pamietam ze tez dlugo na przelew czekalismy

Cytat:

Nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje - wszystko mnie wkurza, cały czas jestem smutna i wkurzona na zmiane.
Mały tak sie do mnie przyzwyczaił, ze cały czas wisi mi na rekach, nie posiedzi chwile sam ani nawet z TŻ-tem czy moja mama.
Jak tylko pojde do kuchni cos zrobic za chwile siedzi pod moimi nogami i jeczy. Cały czas tylko slysze mama i mama.
A ciekawe jak miało by byc inaczej skoro tylko ja całymi dniami z nim siedze a tatus tylko wieczorem moze pol godzinki.

Czekus, podoba mi sie Twoja fryzurka.
Jak tlumaczysz fryzjerce jaka chcesz fryzurke? Czy poprostu ona juz wie jaka.
Bo ja zastanawiam sie tez nad taka ale nie wiem jak jej wytlumaczyc.
super ze Kubus juz zdrowszy

u nas dokladnie to samo jest

juz nie tlumacze bo wie jaka lubie
ale moze powiedz ze chcesz cos podobnego jak ma np. Zielinska czy Aneta Zajac(Marysia z 1 milosci)

czekam na malza i ide zaraz do fryz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 16:18   #2688
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie taki standard
U nas sama twarz 160 zł
Z szyją 220
bo Ty mieszkasz w wielkim mieście
Cytat:
Ja osobiście polecam dermo rollera. Wyda się raz, ale zaraz się zwraca. Do tego naturalne kosmetyki (kolagen, witaminy, sera i inne mieszanki). Buzia młodnieje i jest super
miałam pytać co to, ale juz doczytałam ... na moją podziurawioną twarz byłby super, tylko jeszze kosmetyki misiała bym dobrać odpwiednie do cery, a z tym wieczny kłopot
Cytat:
Ale ze mnie matka zapomniałam napisać, że Amelkę dzisiaj rano posadziłam na nocnik, powiedziałam zrób siku i poszłam jej herbatkę zrobić. Wracam, a córka ostro wstaje z nocnika, myślę na siłę jej trzymać nie będę bo się zrazi. Patrzę a tu siku wycałowałam ją i chwaliłam, ale szczególnie nie była zainteresowana bo reklamy leciały

Bozia nad nami czuwa dostaliśmy zwrot z Revenue głupi to ma szczęście, jakoś zebrać się nie mogliśmy a tu sami rozliczyli tylko na realizację czeku trzeba czekać 6 tygodni

Bartuś wczoraj zrobił troszke i chyba się "zabloikował" jak nocnik zaczął grać ... dokończył u taty na koszulce
Cytat:
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze wczoraj nie zajrzałam ale nie miałam nawet chwili wolnej zeby usiac spokojnie i wlaczyc komputer.

Dziekuje za troske o Kubusia
Tamtej nocy goraczkował jeszcze, o 23 dałam mu syropek i goraczka spadła. Rano było ok a pozniej znow uszka mu sie robiły czerwone (znak tego, ze znow goraczkuje) wiec zadzwoniłam do przychodni, akurat nie było kolejki i zaraz pojechalismy.
Kuba cały czas płakal, jak tylko weszlismy do przychodni.
Tulił sie we mnie i nie chciał zejsc z rąk. W gabinecie tez płakal, az zakrywał oczy raczkami zeby tylko pani doktor nie widziec
Ale jakos go osłuchała (wszystko ok) tylko gardlo mial lekko zaczerwienione. Przepisała Eurespal i Tantum Verde.
Pochaliła Kubusia, ze ladnie wyglada jak 2-latek i pieknie mowi (udało mu sie powiedziec kilka wyrazow w przerwie płaczu )

Zeby nie moja mama, ktora jakos ostatnio tez mniej przychodzi (bo niby czemu tylko ona jak Kuba ma tez druga babcie) bo jakas wkurzona czy co.
Heh jakos ostatnio wszystko jest nie tak...
To sie pożaliłam
Przepraszam

Dziewczyny tak chwalicie ten Likierek, jaka jest nazwa tych prefum i jaka jest cena takiego najmniejszego flakonu?
Cass ciesze się, ze kUbuś już ma się dobrze
... i miałam własnie napisać o Twoim TŻ-cie ... ze jakby miał więcej czasu dla Kubusia to moze Kubuś nie kleił by się tylko do mamy

co do nastroju to ... moze Święta coś pomogą

tez mam chrapkę na Likierek, ale ja nie przepadam za bardzo za słodkimi zapachami chociaż jeden mi się osatnio spodobał ... jakos po ciaży mi się poprzestawiało ... zawsze wolałam świeże perfumy
Cytat:

1.

widzę, ze dziewczyny już poratowały ja kiedys czekałam i czekałam i się nie doczekałam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 16:50   #2689
Wojtusia
Zakorzenienie

kurcze, ale sie wkurzam, sanek dalej nie mam. chociaż na stronie kuriera jest napisane od 9 rano ze " Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia" nawet zadzwoniłam na infolinie zapytac czy na pewno dzisiaj dostane to potwierdziła babka że tak. No więc czekam czekam

eh chyba mam gorsze dni

Unholy
, a ty używałaś tego dermarollera?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 17:11   #2690
UnholyOne
Ola-Unhola

Wojtusiu, ja jeszcze nie używałam. Mama kupiła kiedyś ten z wymienną głowica i mam zamiar kupic sobie swoją rolkę i przekładać do całego mechanizmu.
Lub jak uzbieram to sobie kupić caly sprzet za te 250 zł. Potem dokupuje się tylko samą głowice za 135 zł,a nie co pół roku nowy roller.
Poza tym Mama ma porównanie (zwykły i wibrujący). Ten drugi mniej boli i lepiej/dokładniej robi.

Kosmetyki są tanie i o wiele lepiej działają niż na nie potraktowaną rollerem twarz. Trzeba tylko pamiętać, zeby używać tych naturalnych, bez konserwantów. Czyli
Naturaliskosmetyki.pl
zrobsobiekrem.pl
biochemiaurody.itp
Stary 2010-12-07, 19:28   #2691
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Bartuś wczoraj zrobił troszke i chyba się "zabloikował" jak nocnik zaczął grać ... dokończył u taty na koszulce
Tatuś ochrzczony
Stary 2010-12-07, 20:00   #2692
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a i miałam zapytać: czy jedyną metodą nauczenia dziecka korzystania z nocniczka jest nie zakładanie pieluchy? tylko majteczki jakieś i rajstopki? tak aby dziecko poczuło ze ma mokro? czy są jakieś inne, nie pamiętam jak wasze dzieci się nauczyły, nie bijcie.
ja taką metodę stosuję, bo tak czuję, ale ten koleś -chyba Zbyszek z DDTVN właśnie takie stanowisko przedstawiał.

Cytat:
Nie wiem czy to jedyna metoda, ja taką przyjęłam a i tak Zuzia robi w majtki czasem. Najdziwniejsze, że rano zawsze prosi a w ciągu dnia to zależy i nie wiem dlaczego
Tak czy inaczej w ten sposób mniej pieluch idzie
bo za dużo ją rzeczy rozprasza
bo za dużo ma do roboty
bo nie panuje na raz, by się bawić i zawołać że się chce

L tak robi jak ktoś przyjdzie. "Podnieci" się tak bardzo wizytą że zapomina wołać-dziś tak zrobiła 2x-kuzynka wpadła niezapowiedziana
Cytat:

Dzisiaj Antoś zrobił mi dwie niespodzianki.
1. miła - pierwsza pobudka o 4
2. mniej miła. pobudka była rozbudzeniem i zabawą do 6. O 6.15 wstawałam.... Ale jak zasnął to spał do 8.15.
uff już się obawiałam że wciągniesz mnie na liste

Cytat:

umarłam

PARTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! DOSTAŁAM @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 20:05   #2693
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

megi, ja sadzam Zuzie na wyczucie
a kupe to z reguły pokazuje lub widzę po niej

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Stary 2010-12-07, 20:14   #2694
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 20:28   #2695
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
bo za dużo ją rzeczy rozprasza
bo za dużo ma do roboty
bo nie panuje na raz, by się bawić i zawołać że się chce

L tak robi jak ktoś przyjdzie. "Podnieci" się tak bardzo wizytą że zapomina wołać-dziś tak zrobiła 2x-kuzynka wpadła niezapowiedziana
...
Na pewno to są powody ale Ona potrafi iść w ustronne miejsce, narobić i przyjść powiedzieć. No nic, będę cierpliwa. Nauczy się w końcu

Dziś raz zrobiła w majteczki siusiu.

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-12-07 o 20:53
Stary 2010-12-07, 20:34   #2696
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dziś raz zrobiła w majteczki siusiu.

A Zuzia dzis rekord: ani razu
superowe te nasze dziewczynki
Stary 2010-12-07, 21:04   #2697
Wojtusia
Zakorzenienie

może i moja Oli niedługo sie nauczy. Narazie psychicznie jestem zmęczona i przyznam ze nie przykładam sie do tego nocniczka, ale jak trochę sie podniosę to wezme się za nocniczek i Oli.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kasiu cieszę sie ze jest już @
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:12   #2698
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja po wizycie u fryz, rozmawialam z kosmetyczka i mam ochote na rzesy 130zł ale chyba warto skoro moga trzymac sie do 3 mcy

aaa smarujac zelem dziaselka malej zanim zasnela wyczulam wierzcholek -przebil sie kolejny zabek tylko nie wiem czy to 3 czy 4 na gorze po prawej stronie, wiec mamy 9
moze i stad ma katarek i ten apetyt tez miala gorszy

Cytat:

wreszcie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:48   #2699
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
aaa smarujac zelem dziaselka malej zanim zasnela wyczulam wierzcholek -przebil sie kolejny zabek tylko nie wiem czy to 3 czy 4 na gorze po prawej stronie, wiec mamy 9
moze i stad ma katarek i ten apetyt tez miala gorszy

U nas 16 a czuję, że pchają się 5 Nie mam jak sprawdzić bo Zuzka gryzie strasznie jak chcę palec włożyć

Coś mi Zuzia jakby pokasłuje i nosek lekko miała zapchany ale nie wiem czy to od płaczu czy coś się zaczyna, oby nie
Nie śpi teraz bo właśnie prosiła o siusiu na nocnik.
Stary 2010-12-07, 22:14   #2700
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
A babcia jeszcze jest sprawna fizycznie?
Bo moja ma 70 lat ale zdarzy juz jej sie nie trzymac moczu i wogole ciezko chodzic i sie schylic
No niby sprawna, ale zdarzy jej się nie wycelować w kibelek

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
cass witaj w klubie u mnie nastroj podobny
dzieki dziewczyny za brawa dla Amelki...

taka mnie niemoc ogarnela ze szok... spac mi sie chce, na szczescie Amelka grzeczna i bawi sie sama i daje mi odpoczac...
a co to za smutki Nie dajcie się

Cytat:

Mnie też coś bierze deprecha, ale odsuwam od siebie jak mogę

Cytat:
czy zauwzy? watpie
super no mysmy tez dostali zwrot 2 lata temu i pamietam ze tez dlugo na przelew czekalismy
Jak to nie zauważy? pogłaska i już
Daj spokój ja w szoku jestem bo w Anglii dostałaś czek i na miejscu Ci wypłacili w banku, a tu takie cyrki

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

widzę, ze dziewczyny już poratowały ja kiedys czekałam i czekałam i się nie doczekałam

Jak to

Cytat:
Tatuś ochrzczony

Przelew z All już mam na koncie, dziękuję

Cytat:

umarłam

No co?

Super !!!!

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
megi, ja sadzam Zuzie na wyczucie
a kupe to z reguły pokazuje lub widzę po niej
dzięki za odp.

Cytat:
Coś mi Zuzia jakby pokasłuje i nosek lekko miała zapchany ale nie wiem czy to od płaczu czy coś się zaczyna, oby nie
Nie śpi teraz bo właśnie prosiła o siusiu na nocnik.
A sio choroby

Dotarłam w końcu do domu. Małż siedział z małą. Na zdjęciu efekty dobrze, że to tylko kreda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG4884.jpg (17,7 KB, 21 załadowań)

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości