|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
ogólnie to brak mocy
![]() chętnie... a Ty już decyzję podjęłaś? j.w.Jeszcze mnie rano Zu zmartwiła...wczoraj jak ją odebrałam to tak się cieszyła strasznie...widziałam jak ćwiczy na rytmice...ale Ciocia (Pani) powiedziała że Zu cały dzień jakaś smutna była, że wyglądała jakby tęskniła I dzisiaj jak ją zawiozłam to wzięłam do ręki jej pieluchy, a ona tak się rozpłakała smutno, jak nigdy źle mi z tym...
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie idzie do przedszkola, ale jak dziś dłużej rozmawiałam z Panią to tak się rozpłakał jak stałam za bramką, ze aż się zanosił ![]() podjęłam decyzję, ale przez zimę srogą wszyscy Niemcy odwołują wizyty (to w większość starsi ludzie) i chyba w złym momencie zaczynam z kolei w tym drugim gabinecie chcą mnie na takie dni, które ja mam zajęte i nie wiem czy szef się zgodzi (i moja współpracownica - niezbyt przyjazna z resztą) zmienic grafik ... i ogólnie od dumania mi już głowa pęka Tomek ma też średnie wyniki z morfologii, więc powinnam siedzieć w domu, zęby w ściane wsadzić, ale się dzieckiem zajmować małż płacze, ze jego praca wkurza i chce zmienić i liczy na mnie, że więcej zarobię i on swobodnie będzie mógł szukać pracy i wszystko razem mnie przybija, bo ja lubię być w porządku i mieć wszystko poukładane, a tu czuję, ze szef nie będzie zachwycony... pisałam już w klubie jaki mam stosunek chory do niego... skończę już
|
|
|
#2824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem Ci nic doradzić niestety ![]() Wydaje mi się tylko, że Twój małż nie powinien wywierać na Tobie takiej presji
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skarży się na pracę i mówi, ze chciałby aby mi się udało w nowej pracy bo wtedy on swobodniej by szukał czegoś co mu będzie odpowiadało ja też chce, zeby mógł na mnie polegać w kwestii finansowej i żeby nie męczył się w pracy ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ano
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba że tak.
|
#2828 | ||||||
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#2829 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasz wątek wymiata ![]() Cytat:
tylko raz uleżała 5 min (pierwszego dnia )tak to od razu krzyk, musi się przytulić i od razu śpi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ściskam Cie mocno ![]() Cytat:
pogadaj z TZem, dacie radę powodzenia
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Ola i Jola ale z was .....jajcary
Miramejku pozdrow prosze tesciowa Werki i mojego zieciunia Maciusia Cytat:
|
|
#2831 |
|
BAN stały
|
bade miała takie getry za 22 zł
![]() zamiast za sprzatanie sie wziac to ja na all siedze
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
czyli jesteś z pracą tak naprawdę w punkcie wyjścia może pogadaj najpierw z tą koleżanką? z Mężem też nieciekawie...tzn. ta sytuacja...domyślam się jak chciałabyś pomóc, a tu ciężko ruszyć a może jakoś przetrzymacie zimę i na wiosnę ruszysz? Myślę że na siłę nie ma co działać...Wiem że masz wyrzuty sumienia (zupełnie jak ja) że trzeba siedzieć z dzieckiem, ale żyjemy w Polsce gdzie życie nie jest łatwe i nie każdy może siedzieć w domu...co z tego że siedziałabyś w domu jak byś musiała liczyć każdy grosz, a zwłaszcza te których nie ma... ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze nie mialam jeszcze takiego dnia jak dziś, naprawdę zasmuciła mnie rano Mała, ona coraz więcej rozumie i też wszystko przeżywa...nie mogę przestać o tym myśleć...ale z drugiej strony co mam zrobić? Żle mi , oj źle![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ![]() Cytat:
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wylacze ci neta ![]() ![]() zapomnialam napisac ze Werka dostala wczoraj spozniony prezent na Mikolaja od chrzestnej- ksiazke o swietach taka z obrazkami tymi wystajacymi, malz mowi na to 3D
|
|
#2834 | |
|
BAN stały
|
no troszke juz ma ale kupuje juz wieksze w wiekszosci chyba ze mi w oko cos wpadnie na teraz ![]() Cytat:
nie odlaczaj ![]() fajne prezenty. u mnie chrzestny pewnie cos Amelce kupi (brat meza) ale chrzestna to tak srednio... mieszka ok 100 km od nas a Amelka jej nie zna... widzialy sie w wakacje i wszystko, no i chrzciny. wiec o jakims spotkaniu na swieta albo po to nie mam chyba co myslec. a glupio mi po swietach do niej jechac bo jakbym ja byla czyjas chrzestna i chrzesniak by do mnie przyjechal to wiadomo ze wypadaloby cos kupic ![]() pisalam do goscia od sanek...wplacilam mu kase 2 grudnia i cisza - ani sanek ani info o wysylce
|
|
|
|
|
#2835 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I co małż na to ? ![]() ło matulu jeszcze nie ugotowałam, ale wysłałam Ci w zamian naleśniczki z serem ![]() Przygoń Magi do nas Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak artyści nie znają granic ![]() Cytat:
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego wynika ze nie macie super kontaktu z chrzestna Amelki?czy bardziej chodzi o dojazd i tak radzko sie widzicie no dziwna sprawa, moze zadzwon jak jest nr podany i zapytaj Cytat:
jedyny plus taki ze szybko rosna mi wlosy bo co 3 tyg. chodze podgalac tyl nic nie powiedzial wiec umowie sie najpierw na mikro a pozniej na rzesy, moze na swiet bede miec dziekuje , moga byc nalesniczki
|
|
#2837 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
opiekują się obłożnie chorymi mężami na przykład
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trudno przewidzieć jaka zima będzie, może po prostu spróbuj i zobaczysz A teraz jak chodzisz do pracy na popołudnia to Tomuś nie mógłby później do przedszkola wychodzić? Przed twoim pójściem do pracy? Cytat:
Dzień doberek
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wtedy już dzieci są odbierane... to nie jest przechowalnia tylko dzieci muszą mieć jakąś stałośćja się nie powinnam być matką, bo sobie nie radzę z obowiązkami jestem ostatnio w takim złym stanie psychicznym, ze ciągle płaczę, mam wrażenie że nie radzę sobie z całym życiem, nie potrafię podejmowac decyzji żadnych dziś mam szkolenie, finansowane przez Izbę Lekarską i jak nie pójdę będę obciążona kosztami, więc iść muszę, a w tym samym czasie Tomek ma wizytę lekarską, na którą musimy iść, bo już tydzień temu był termin, ale nie mieliśmy tych nieszczęsnych badań ustaliliśmy, ze małż przełoży sobie dyżur w pracy, zeby nic go nie zskoczyło i mógł normalnie wyjść i oczywiście jest w Koszalinie, śnieg bardzo pada i nie ma siły- nie dojedzie normalnie ręce opadają, a ja siedze i ryczę mój brat przyjedzie, ale nie wiem jak on będzie rozmawiał z lekarką - to niepoważne
|
|
|
#2839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zadzwoń Cytat:
![]() ![]() Właśnie teraz to mój nastrój spowodowany jest rozłąką i jej nastrojem, więc kółko się zamyka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ehhh jak ja chciałabym chociaż z tydzień wolnego ![]() Cytat:
![]() nie mów tak pogodzić pracę z domem to jest ciężki orzech do zgryzienia....nie możesz zamęczać się myślami....nie zawsze wszystko idzie po Naszej myśli, ale trzeba się starać...zauważyłaś że zawsze problemy idą parami? Przytulam Cię bardzo mocno bo wiem (az za) dobrze o czym mówisz i jak się czujesz
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
WIdzę że smutkiem powiało na naszym forum Ja też jakośnie mam mocy do życia, na szczeście aż taki problemów nie mam. Mam nadzieję że u was wszystko się jakoś ułoży (KAro. P4W ...) Byliśmy na kontroli u ortopedy i niestety od ostatniej wisyty nie ma żadnej poprawy. Pogorszenia za bardzo też nie, to jest jedyny plus. Jak to lekarz powiedział "ostatnio daliśmy Alanowi "syropek"-nie podziałał, więc teraz dostanie "antybiotyk" " Syropek, antybiotyk- chodzi o buty ortop. Będzie miał dodatkową wkładkę ortop., kliny na podeszwach, żeby nie przekrzywiał stóp, i coś tam jeszcze ale nie pamiętam fachowej nazwy. Byliśmy też na kontroli u p. doktor która kieruje na rechabilitację i naszczeście jest super, ALan jest duży, silny, prawidłowo chodzi, siada, wstaje, kuca, jest prosty, jedynie jeszcze troszkę się garbi, ale wystarczy go smyrać po pleckach żeby sie prostował A najbardziej zastanawia mnie fakt, że ostatnio zadzwoniła do mnie pani doktor ze szpitala z oddziału kardiologii na LItewskiej (tam gdzie jeżdzimy z sercem Mlodego) i prosiła żeby zrobić Alanowi badania hormonu tarczycy (często winowajcą częstoskurczu jest tarczyca). Bo stwierdziła że gdy byliśmy ostatnio na kontroli to nie robili mu morfologii ,a przydałoby sie sprawdzić tarczycę. No i musimy prywatnie teraz robić. Jakoś tak moim zdaniem nie poważne to było. Wieczorem wrzucę wam zdjęcia to zobaczycie jaką czynność moje dziecko ostatnio opanowało do perfekcji Teraz uciekam powiesić pranie.
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2842 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amela też dostała wczoraj od chrzestnej: pluszaka misia z czapką Mikołaja, tunikę zieloną i czekoladowego Mikołaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a proszę smakowały ? ![]() Cytat:
![]() A babcia nie może iść z Tomciem? no a jak nie to wyszkol brata co ma powiedzieć, albo kartkę napisz do lekarza co i jak. A może jak będą w gabinecie to wyjdziesz na chwilkę porozmawiać z lekarzem przez telefon?
|
|
#2843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wybrac sie do Tesco![]() Cytat:
![]() druga wiadomosc optymistyczna bardzo hmmm jesli oni twierdza ze wypada zbadac hormon to powinni dac skierowanie a nie ze masz placic prywatnie ale jestem ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() pyszneeee ![]() a chcesz ogorkowej?? goraca jest ![]() mala wstala , ide dac jej obiad
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna babcia nie może, a teściowie nie wiedzą nic o swoich chorobach (coś w stylu - pytam co lekarz powiedział... nie wiem, nie zapamiętałam ), a co dopiero rzeczowo porozmawiać z lekarzem o Tomku ![]() jak małż nie dojedzie to on będzie pod telefonem, ale masakra
|
|
|
#2845 |
|
Ola-Unhola
|
To moje dziecko jest nieprzytomne...Znowu stres miałam!!!
Idę na autobus po niego a jego nie ma, wydzwaniałam do szkoły (do wych. tel mi wsiąkł), poszły się babki dowiadywać, a dziecko moje w świetlicy...Dobrze, ze się znalazł. ale co mu do głowy strzeliło, zeby mówić, ze babcia go odbiera.... Miała go zawieźć na 16 na szachy, ale do domu miał wrócić normalnie... NO zawału przez niego dostanę... Wszystko przed wami ![]() Idę na kawkę...
|
#2846 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnie 3 sztuki dla Ciebie ![]() i tak jesteś bardzo dzelnatakie cieplejsze? ja szukam ciepłych bo Amelia nie chce spać pod kołdrą ![]() Cytat:
O Ty niedobra do wieczora mamy czekać? ![]() Cytat:
![]() Noooooo ![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy to wytrzymam
|
|
#2847 |
|
BAN stały
|
ja zaraz padne... teraz ja wam sie wyzale. zero kontaktu ze sprzedajacym sanki...tel - poza zasiegiem. mail tez nic - patzre teraz na komentarze a on ma z ost tyg sporo negatywow. jeszcze jak kupowalam to nie bylo...
napisalam raz jeszcze bo dzis na all byl i napisalam ze w bambuko sobie leci ze tak robi. kurierem wysyla... juz brak mi slow normalnie, dawno sie tak nie wkurzylam ![]() i na str ma ze wysylka w 48 godzin... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-08 o 14:13 |
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że nie ma poprawy, ale jednak pocieszenie jest że nie jest też gorzej (a mogłoby być?), mam nadzieję że teraz "antybiotyk" pomoże... A jeśli to od tarczycy to jakie są szanse ze "minie"? no takie wiesz, jak to u Nich...naklejki naklejone na niektórych ciuszkach ![]() Cytat:
dziękuję ![]() musze być...nie mam innego wyjścia![]() nie...normalne...My mamy ciepło w domu, Zu raczej się nie odkrywa więc Nam starczą... Chciał się z kolegami pobawić...to wyobraźnia ruszyła
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala zjadla cala miske ogorkowej
![]() jeszcze chcialam o mandarynkach-mala je z blonka i sama sie czestuje a wczesniej jej obieralam z blonki i dawalam polowki czastek Cytat:
![]() hehe wysylam miseczke ![]() Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-12-08 o 14:21 |
||
|
|
|
#2850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a moja nie chce jeść mandarynek Po moim pobycie w szpitalu mała trochę się zmieniła. Niby tylko 4 dni , a jednak. Już ja widzę ile mama ciastek w nią wpychała Jak wróciłam to nagle przestała lubić jabłka bo już nie takie słodkie przy obiedzie też grymasiła bo mama ją karmiła w biegu i jak jej chcę związać włosy to drze się jak opętana. Pewnie babcia jej na siłę wiązała ![]() I pochwalę jeszcze niuńkę, że dziś też siku do nocnika zrobiła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

j.w.
źle mi z tym...
NIE LUBIĘ TROLLI

dzisiaj zjadł całego sam - co nie często się zdarza 

i oczywiście Panie przedszkolanki powiedziały Tatusiowi, że Tomkowi smakowało, a tatuś kupił i dał - Tomek tak jadł, ze aż wylizywał kubeczek