|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
A ja myślałam, że tylko ja usypiam dziecko na raczkach...
![]() U nas z tym spaniem to jest masakra, on potrafi 4 godziny nie spać, potem go uśpię to się potrafi po 20 minutach obudzić. Czasem śpi 2 godziny, czasem 10 minut, zupełnie nie mogę mu jakiegoś rytmu wprowadzić. Jeszcze ma bardzo słaby sen, nie mogę garów nawet umyć bo to niemal pewne, że by się obudził... Czasem ma dwie drzemki w dzien, czasem cztery. Bianka gratuluję ząbków ![]() emerald za obroty ![]()
#2582 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Szaja, sciskam mocno Agu i tzrymam kciukasy!!!
Lea, sliczne Twoje dzieciaczki ![]() ![]() Kacperkowa ![]() ![]() Silpe, pieknie Gabrysia stoi ![]() Edzia, jasli znalazlas tylko czesc libida to bylo tylko czesc bara bara? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odkad zaczela pelzac a teraz raczkowac to lazi za mna a gdy przystane to wspina sie po nodze mojej ![]() Cytat:
![]() Nie martw sie, podawaj jej do lewej raczki pzredmioty, napewno zalapie. A noga...moja mala ma 7,5 miesiaca i nie wklada nog do buzi wogole... o ja cie, ale ma czupryne ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]no właśnie, miałam spytać ile zupek/obiadków zjadają Wasze dzieciaki? ![]() ![]() Malvinka zjada codziennie sloiczek mieso- warzywny i owocowy.. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]Teraz jest tak: 7:00 pobudka 10:30 -13:30 drzemka 16:30 -17:30 drzemka 20:00 spanie na noc, 24:00 przebudzenie na mleko. ![]() I w sumie marudzenie jest tylko chwilkę, każdorazowo jakieś 20minut przed snem. ![]() [/QUOTE] ale fajnie ![]() u nas: 8.30 - 9.00 - pobutka 11.00 - 11.30 - kimanko 14.00 - 15.00 - kimanko na spacerze 17.00 - 17.30 - kimanko 20.00 - nocne kimanko, ostatnio z pobudka na szamanko ok. 2.00 i 6.00 Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23626773] Ja w sobotę będę piekła pierniki. ![]() kurcze, pamietam jak rok temu rozmawialysmy tez o piernikach ![]() Cytat:
![]() u nas jak dziec juz mocno marudzi bo cos tam, to siadam na pilce (takiej byczej gimnastycznej), mala na kolana i skaczemy sobie delikatnie. Chwila i odplywa... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23628274]przykładowa "dyskusja" braci, w całości przez Maksia powiedziana: -Chcesz troszkę sucharka, Tymuś? ... Ale sobie żarty robię, co Tymusiu? Powiedz mi, przecież Ty jeszcze ząbków nie masz. Ale jak będziesz duży to będziesz miał, i razem będziemy sucharka jeść, wiesz Tymuś. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- babcie to w ogóle "najlepsze" w tej kwestii... ![]() Moja teściowa przychodzi, Tymek lezy sobie spokojnie na podłodze i cieszy się do zabawek, a ta go na ręce bierze... ![]() ![]() super sobie gadaja ![]() co do babc... u nas to samp, tesciowa przylazi i od razu na rece ja bierze i trzma czasami cala wizyte a mala wierzga nogami bo chce sie uwolnic ![]() Cytat:
![]() ![]() ----- U nas chyba zebne marudzenie bylo i w nocy i dzisiaj popoludniu. Od 23.00 do 2.00 na zmiane z mezem nosilismy smroda na rekach bo tylko wtedy nie plakala. Musialam dac czopka... Dziasiaj byla u mnie kolezana to ona nosila maruda i jakos dzien zlecial.. Pogapie sie jeszce w tv i chyba i porzycze Wam kolorowych i spokojnych snow ![]()
![]() |
#2583 | |||||||
Rozeznanie
|
Slicznosci, uroczy chłopczyk
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale zwykle moj tz sprzata, wiec w sumie moze nie powinna na niego tak narzekac ![]() Ci tatusiowie to cos takiego maja w sobie ze dziecie od razu sie na ich widok cieszy. Pewnie dlatego ze caly dzien w pracy a mamy buzia przez caly dzien sie opatrzy az do znudzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wstaje okolo 8, pierwsza drzemka ok. 9 maksymalnie 1 godzinke. Druga drzemka zwykle na spacerze ok. 12-13, tez jakas godzinke. Trzecia drzemka 16-17 jakies 30 minut i czasem ta czwarta kolo 19, ale rzadko. Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23628623]teściowa czasem przyjdzie jak Tymek płacze, i pyta czemu on płacze? To jej odpowiadam, że wszystkie dzieci płaczą- to żadna nowość. ![]() Maciek czesto sobie warczy, harczy, nie wiem jak to nazwac. W kazdym razie moj tesc zawsze twierdzi ze wplasnie kupe robi ![]() Swoja droga to dobrze by bylo zeby kupka tak czesto byla, bo poki co jest raz na tydzien ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Pepe bardzo fajne, Ewcia zadowolona, może jutro wrzucę fotę. Cytat:
![]() Cytat:
jutro ma być 4 stopnie, zastanawiam się nad kolejnym testem spacerówki... nie mam siły. dzień generalnie ok. po 17 przyjechała chrzestna Ewci z mamą i siostrą. Ewcia wyspana i najedzona, a odstawiła taki cyrk, że zwinęły się po godzinie. cały czas krzyczała, to nie był płacz. śmiałam się, że ostatnio jak były, to też był mega marud, a następnego dnia wyszły zęby. może i tym razem tak będzie. jak tylko wyszły, wzięliśmy Ewcię do kąpieli. normalnie usypia przy cycku, a dziś mimo tego przekrzyczanego popołudnia, nie padła. milion razy próbowałam ją powstrzymać od odwracania się na plecy w łóżeczku, bo wtedy byłby ryk, a na brzuszku tylko się wierciła. po godzinie walki jeszcze raz wzięłam ją do piersi i już już zanosiło się na to samo, ale ostatecznie padła gryząc pieluchę. była mowa o jedzeniu - na jedno posiedzenie daję jej na razie pół małego słoiczka obiadku. z owocami mam problem - zaczęłam niedawno, od jabłuszka i wychodzi na to, że nie lubi, bo jest płacz... jakieś rady? a drzemki u nas różnie. bywa, że są tylko dwie dziennie po pół godziny i nie ma maruda. bywa i tak jak wczoraj, że dwie długie. wstaje przeważnie około 7 i do 10 spokojnie bryka. zdarza się, że i dłużej. dziś spała 10.30-11, a potem 14.00 - 15.00. wstała, dostała jabłko i cycka, przy cycku znów padła i spała do 16.10. kąpiemy zwykle o 19, czasem przyspieszamy jak jest marud, a czsem przesuwamy na 19.30 lub rzadko nawet na 20, ale to tylko wtedy, gdy przypadkiem drzemka popołudniowa się wydłuży. i hurtem: brawa dla dzieciaczków za wszystkie nowe umiejętności. foteczki świetne ![]() i dla Szajowej Agusi całus w piętkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dziś padam, czytam Was, ale sił już mi brak na pisanie. Ten dzieciak mnie wykończy, słowo daje, cały dzień marudzenia, ryki przed usypianiem, normalnie szału można dostać. I buczy. Prawie non stop buczy. Mam nadzieję, że to ząbki albo skok i wkrótce się skończy. Co do drzemek to u nas mniej więcej jest tak:
ok 7 wstaje ok 10-12 śpi ( chyba, że tak jak dziś mu się zmieni;] ) 15-16. 30 śpi czasem jeszcze o 17. 30 pośpi 15 min. 19. 30 kąpiel i spanie nocne. No a słoiczków zjada różnie, zależy co jak smakuje, jak podejdzie to duży słoik 190g, jak nie to pół. Owoców mały słoik. Dziś zblendowałam banana. Wzgardził. Dałam słoiczek - zjadł ze smakiem ![]() Z dobrych wiadomości: przyszedł mei tai, baaardzo wygodny, nosiłam 1,5h, najpierw po domu, później poszliśmy na dwór, dużo wygodniejszy niż chusta kółkowa, ale też troszkę dłużej się zakłada, więc tak jak sobie to zaplanowałam, na troche dłuzsze noszenie mei tai, na ekspres do sklepu kółkowa. Padam. Śpijcie dobrze. I dzieciary też! do rana, bez żadnych wybudzeń!
#2586 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2362899 0]
![]() ![]() cały słoik obiadku (190g) i słoik owoców (125g) z tym że do owoców dodaję albo 2 ciasteczka rozpaćkane w 30ml wody, albo łyżkę kaszki czy kleiku (i też 30ml wody) i to mamy jako podwieczorek u nas 1 drzemka jest po drugim śniadaniu, czyli ok 12:00 2 jest po obiedzie, czyli po 15:00 a trzecia drzemka przeważnie między 19:00 a 20:00 czyli przed kolacją. o 20 kolacja, kąpiel i o 21:00 już usypiamy na noc. każda z drzemek od pół godz. do godziny max. czasem jakaś odpadnie, to jest histeria. czasem jedziemy gdzieś autem, to jest zawsze wtedy extra drzemka, bo w aucie to ona tylko śpi ![]() ![]() ![]() wyjścia bez niego... hm... jest to jakiś pomysł, ale mi nie brakuje wyjść jako takich. mi brakuje kontaktu z małżem, tego co nas kiedyś łączyło. boję się, że to przyniesie odwrotny efekt... a odstrzelić się już bardziej nie mogę... bo bym musiała w kieckach koktajlowych paradować... przykro mi, wszyscy mi mówią że łał, macierzyństwo mi służy, że super wyglądam, w ogóle się nie zaniedbałam... latam jak ostatnia kretynka nawet na zakupy do hipermarketu w mejkapie, tyłkiem przed jaśnie panem kręcić próbuję... no nie mogę już... przykro mi jak cholera... ![]() ale mam też powód do radochy... moje dziecko się obróciło dziś z pleców na brzuszek ![]() ![]() ![]() A jakbyś przestała się malować i stroić.Przebąkaj jedn dzień w dresie bez makijażu to może mązdostrzeze róznice. U nas drzemki też 3-około 10.00 poł godziny,15.30-2h i około 18.30 pół godzinki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]no właśnie, miałam spytać ile zupek/obiadków zjadają Wasze dzieciaki? ![]() ![]() to ile drzemek dziennie ma Danio? ![]() Tymek śpi dwa razy. Teraz jest tak: 7:00 pobudka 10:30 -13:30 drzemka 16:30 -17:30 drzemka 20:00 spanie na noc, 24:00 przebudzenie na mleko. ![]() [/QUOTE] moja mloda ma narazie tak : 1 drzemka - 10.00-10.30 po przebudzeniu moje mleko z dodatkiem kaszki 12.30 cyc koło 14.00 mały słiczek obiadku lub pol duzego koło 15.00 cyc drzemka od 15.00-15.30lub do 17.00 o 17 cyc koło19 cyc i drzemka do 19.30 kolo 20 kapiel i moje mleczko z kleikiem kolo 21.00/21.30 mloda pada do 3 gdzie dostaje cyca 5 cyc 7 cyc i potem jak wyzej owoców wcale nie chce, zadnych soczków itp czasem dostanie chrupa kukurydzianego ,chleba z dodatkiem minimalnie masła bo jak widzi jak jem nie ma opcji nie poczestowania jej ![]() czasem do mojego mleka dam pare truskawek ze swojego ogródka i kleiku teraz musze spróbowac dac kisiel moze sie skusi co do spania kiedy widze ze jest spiaca poprostu ja wloze do łozeczka do uszka powiem ze ja kocham ta sie oczywiscie chichra daje niebieskiego baranka, mloda pare przewrotek zrobi czasem se obgryza szczebelki ja albo stoje w progu pokoju albo siedze na tapczanie i ja obserwuje nic do niej nie mówie , mija moze jakies 10-15 min i mloda spi moj za to ma system który działa w ciagu 3 min poprostu siada na tapczanie i poduche z tapczanu sklada na skos i kladzie na nia mloda i ta wtulona w niego zasypia zrobie focie i wam pokaze jak to wyglada dre sie wtedy na tż bo jak mloda sie kapnie nie bedzie chciala spac na moich zasadach Lea two Masiu wymiata jak ona słodko i mądrze mówi normalnie kobieta która go dostanie za meza chyba na rekach go bedzie nosila ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jej masz taki sam dywan co ja miałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() moja sie urodzila z waga 3220 a ze szpitala jak wychodzilismy to miala 3010 teraz ma 8300 ![]() ![]() my nastepne szczepienie mamy w maju 10 dokladnie ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
hmm bylo cale bara bara tylko krótko bo kolejne czesci libido trza poszukac ![]() Malvinka to juz duza dziewczyna i nawet moja polowe tego nie umie co twoja no ale musze liczyc sie z tym ze kazde dziecko jest inne chodz przyznaje ze czasem jestem zazdrosna
![]() |
#2588 |
Zadomowienie
|
Witam po ponad tygodniowej nieobecnosci, jestem w trakcie czytania ostatnich...20 stron
![]() Ostatnio bylam chora i nie wchodzilam na kompa, jakies przeziebienie i katarzysko mnie dopadlo. Dzieki Bozi , ze Amelia sie nie zarazila. 27 listpoada Amelia skonczyla 6 miesiecy, na wizycie u pediatry i na sczepieniu bylysmy 5 grudnia. Niunia na wadze przybrala troszke , wazy 6600g i 68 cm i rozwija sie dobrze. Od 1 grudnia do 5 prawie nie spalam w nocy , chodzilam prawie na rzesach, bo mala strasznie marudzila...i 5 rano zobaczylam u niej pierwsza prawa-dolna jedynke ![]() Amelia robi postepy zaczyna raczkowac troszke do przodu , a o wiele wiecej do tylu, siedzi juz super ...no i o jedzeniu juz nie wspomne, je wspaniale wszystko (warzywa, owoce,kurczak, kkrólik, cielecinka, kaszki, jogurt i serki) i jak widzi jak my jemy to sie upomina i tez chce, przy jedzeniu pomaga sobie mruczac cos lub "amuu", "amuu", "am" U nas pogoda okropna, od trzech dni leje deszcz i jest zimno ale wychodzimy na spacer mimo wszystko i jest ok. Po malu przygotowania do swiat, choinke ubierzemy juz w niedziele (taki tu zwyczaj...od poczatku grudnia do 7 stycznia), karty swiateczne ze zdjeciem malej juz zrobione i wyslemy po niedzieli, stroje na dni swiateczne skompletowane..... a teraz mama musi pomyslec o sobie, dzisiaj byl fryzjer, scielam wlosy 10 cm ... No to biore sie do dalszego czytania was.... Na koniec fotki niuni ...6 miesieczna Amelia
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-12-07 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
esmerald
![]() mam nadzieje ze szaja zrobi w tym szpitalu porzadek spadam spac kurcze moj tż mi tu obokj chrupie chlebem ze smalczykiem i wedzonka zaraz go zatłuke bo mi smaka robi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2590 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ja dzisiaj tak na szybko, bo mam dużo pracy ![]() U nas nocka cudna. Zero budzenia, wiercenia. M ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Hej dziewczyny!! JA dzisiaj tylko na chwilke, bo mam mnostwo pracy ![]() U nas nocka cudna. Zero marudzenia, wiercenia sie, budzenia po smoka. Wstala zaraz po moim wyjsciu, czyli kolo 6.20 i nie chciala pic mleczka ![]() Jesli chodzi u nas o usypianie to jak wstaje kolo 6.30-7: 9-10/10.30 kolejna drzemka 12-13 16 ostatnia drzemka. Spac chodzi po kapieli czyli kolo 19.15-19.30 Zazwyczaj jak trafie w dobry moment to zasypia od razu, czasami sie troche pobawi i padnie a czasami sie wierci kreci i zasnac nie umie czyli jest krzyk na maksa. Zazwyczaj, jak widze pierwsze oznaki zmeczenia to klade i problemu nie ma. Moja mama robi to samo, ale za to mam problem z tesciowa, bo jakos nie potrafi sobie poradzic z usypianiem malej i potem popoludniu mam sajgon. Co do jedzenia to: 7- 8 kaszka 11.30-12 -mleko 15-zupka 17-17-30 owoc 19.30 mleko W nocy roznie. Czasami sie budzi na mleczko, czasami nie. Milego dzionka zycze dziewczynki. Mam nadzieje, ze u Agatki Szai bedzie ok. Niech zrobi tam porzadek, moze w koncu wezma sie za badania . Pozdrowienia dla dziewczyn. Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2010-12-08 o 06:18 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niunia śliczna ![]() Byłam wczoraj na nastawianiu kręgosłupa, bolało jak cholera, ale miałam nieźle poprzestawiane kręgi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Dostałap paczkę z Hippa - obiadek, kaszka z prebiotykami i kupony na dania różne z 25 % zniżką do Carrefoura.
![]() |
#2593 |
Rozeznanie
|
czesc kobitki,
My dzis nocka super, Malusio pierwsze mleczko o 22.30, potem dopiero 7, sonia, moj Stefek bardzo czesto z ranca wypija nie za duzo albo wcale, pomimo dlugiej przerwy, dorosli tez tak maja czasem ![]() alla chyle czola, ales nalepila ![]() ![]() marhalczar malenka sliczna ![]() araczki wyobrazam sobie Malvi jak zapyla ze swoim irokezkiem za Toba po domu ![]() tu dzis pada deszcz ![]() Maly jeszcze spi, w szoku jestem, po porannej butli padl znowu choc zazwyczaj juz tego nie robi
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar Amelka słodka i jakie bystre ma oczka. Gratki za 6 mies i za pierwsze ząbki
![]() U nas też noc ok, ale o 6.30 mąż nas wszystkich obudził, strasznie się tłukł szykując do pracy:/ Jeszcze dzisiaj cały dzień sama z dzieciakami. Dwie fotki:Szymon i Michał zimowo.
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nam do takiego schematu daleko... A dziś to już w ogóle. Od 5ej się kręcił i 5:30 postanowił wstać. Brykał godzinę, w końcu padł 6:30. Dospał do 7:50. Nie wiem czy to jego pierwsza drzemka już i będzie dym od południa, czy to takie dodatkowe coś, po niedospanej nocy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
u nas też dziś szybsza pobudka, niby na jedzenie o 6.20 i wydawało się, że jeszcze pośpi, ale nic z tego. o 9 dałam kaszki, to jadła, ale było widać, że już śpiąca. potem cyc i odpadła całkiem. ciekawe na jak długo
![]() o 4 rano zbudził mnie dźwięk karuzeli. Ewcia leżała w poprzek łóżeczka i nogą włączyła muzyczkę. leżała ni to na boku, ni to na plecach, żuła tetrową pieluchę i coś kwękała, ale oczy miała zamknięte. więc ją odwróciłam na brzuch i obie poszłyśmy spać dalej ![]() około 12 planuję dziś dać jej nowy obiadek. wybrała sobie ziemniaczki ze szpinakiem. potem na spacer, jeśli się nie rozpada. pisałyście coś kiedyś o niekapkach Aventu. przypomnijcie co z nimi nie teges? |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Jestem padnieta.
Wczoraj cały wieczor na ręce, jak nie to był bek opor, dzis rano to samo. Kupiłam kaszkę Zdrowy Brzuszek ze śliwką, ale chyba nie smakuje jej, bo nie chce jeść. Ja ostatni raz usypiam Blankę ok 16-17. I budzi sie na Majkę ![]() Dziś dam małej indyka z warzywami i owocami. Mają mniejsze gródki niż te po 6 mies, może jakoś sie przekona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Przyczajenie
|
sliczna
![]() super chlopaki ![]() ![]() ---------------------------- moj łobuz znow sie o 12 w nocy obudzil,ale nie bralam do siebie,dalam cyca i zasnął.obudzil sie o 4.30 i spalismy razem do 9,wiec jestem wyyyyyspana ![]() juz chyba tak bede robic ze po pierwszej pobudce bede dawac cyca i znow usypiac bynajmnije moge moje stare kosci pozadnie rozprostowac. mam nadzieje ze nie bedzie dzis padac ![]() bo juz wczoraj przesiedzielismy w domu,a kolo 14stej planeuje spacer do kosmetycznego jakis prezent tesciowej na imieniny kupic. nawet nie mam pomyslu co,ale wezme jakis zestaw i tyle( za zimno na zbieranie grzybków w lesie ![]() milego dzionka mamusie i dzidziusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja nie mam nerwów do takich plastycznych lepianek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Amelka ![]() Cytat:
![]() ![]() śnieg wciąż u Was leży? u nas od wczoraj deszcz, deszcz, deszcz... śnieg taki apskudny teraz, na ulicy chlapa... serialomaniaczka. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zadomowienie
|
hej póznij was nadrobie , tera tylko na chwilke wpadłam.
no wiec Gabi wczoraj miała stan podgorączkowy 37-37,5 - ja wiem ze to nie wiele ale każdy ma inny próg wytrzymałości a ja zauważyłam że młoda juz przy 37 st. jest ospała, rozgrzana i jeczy. i tak było wczoraj wiekszośc dnia przespała - rozkreciła sie dopiero po podaniu Ibum , wczesniej spała i stekała z bólu. w nocy też. - łapała sie za buzke , rozpalona jest własciwie tylko jedna strona głowy, jak ją wieczorem kąpałam i chciałam podniesc główke żeby wytrzec szyjke to płakała jak dotkłam brody - zeby ![]() na to mi wychodzi - dzis objawy identyczne 37,5st, ospała , rozpalona , - zawiozłam mocz do badania i po południu jedziemy po wyniki i na konsultacje - mam nadzieje że to punkt kulminacyjny wyżynania sie ząbka ![]() trzymajcie kciukasy żeby to nie była żadna infekcja bo sie pochlastam ![]()
#2601 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23634904]
serialomaniaczka. ![]() Niee.. to mały złośliwiec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Lea to fota z weekendu. Ale jest u nas śnieg jeszcze, teraz pada nawet
![]() Silpe miejmy nadzieję, że to tylko zabki. Trzymam kciuki.
#2603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
o matka a mocno bolało o mnie hipp zapomnial nawet jestem zarejestrowana na stronie i dalej d.....pa blada ![]()
![]() |
#2604 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() poprostu mi zdziadział chłop... i co teraz? następny chyba kryzys wieku średniego... ![]() ale fajna ![]() ![]() super chłopaki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23634904]... śnieg wciąż u Was leży? u nas od wczoraj deszcz, deszcz, deszcz... śnieg taki apskudny teraz, na ulicy chlapa... ...[/QUOTE] u nas też leży... jeszcze tak z 30 - 40cm... ![]() Cytat:
![]() kupiliśmy właśnie fotelik samochodowy, o taki: http://e-foteliki.pl/kiddy-infinity-...-kolekcja.html dobrze wypadał w testach, nawet bardzo dobrze. bez isofixa bo nasz opelek nie posiada. już mam dość widoku dziecia wciśniętego w ten fotelik-nosidełko... teraz z kombinezonem masakra. z resztą, jak liwka zacznie jeździć przodem do kierunku jazdy to ja się przesiadam na przód ![]() ![]() ![]() i jeszcze się zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. macie jakieś typy? jak na razie pamiętam że bydgoszczanka i margo coś pokazywały. jakieś linki do allegro sprawdzonych modeli mogę prosić? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2606 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2363596 1]
kupiliśmy właśnie fotelik samochodowy, o taki: http://e-foteliki.pl/kiddy-infinity-...-kolekcja.html dobrze wypadał w testach, nawet bardzo dobrze. bez isofixa bo nasz opelek nie posiada. już mam dość widoku dziecia wciśniętego w ten fotelik-nosidełko... teraz z kombinezonem masakra. z resztą, jak liwka zacznie jeździć przodem do kierunku jazdy to ja się przesiadam na przód ![]() ![]() ![]() i jeszcze się zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. macie jakieś typy? jak na razie pamiętam że bydgoszczanka i margo coś pokazywały. jakieś linki do allegro sprawdzonych modeli mogę prosić? ![]() fajny ten fotelik, no i za taką cenę to musiał dobrze w testach wypaść. ![]() Tymek ma krzesełko Chicco Polly, o takie: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...338696125.html tyle że używkę kupiłam za 210zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23636025]fajny ten fotelik, no i za taką cenę to musiał dobrze w testach wypaść.
![]() Tymek ma krzesełko Chicco Polly, o takie: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...338696125.html tyle że używkę kupiłam za 210zł. ![]() no wiem... cena taka sobie... ale trudno. bez izofixa na prawdę nie ma w czym wybierać... ale powiem ci że krzesełko też nie najtańsze ![]() ja widziałam ładne u nas w sklepie na miejscu za niecałe 300zł, a na allegro są też jakieś niewiele ponad stówkę, ale nie wiem ile to warte... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Konto usunięte
|
Hej babole
![]() Dziękujemy za ciepłe słowa ![]() Mała nie ma temp. ani wymiotów, za to z upodobaniem obsrywa łóżko szpitalne (wczoraj 4 razy). No i na razie siedzimy, jakby nie było biegunki, to jjutro do domu,m jak będzie, to zostajemy dalej. Najgorzej ze spaniem, tam ciągle głośno... Jak odeśpię napiszę coś pewnie ale teraz padam na paszczę ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Aha, i chciałam napisać, że mała nie dostała NIC na mikołajki od dziadków... |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23636293]Hej babole
![]() Dziękujemy za ciepłe słowa ![]() Mała nie ma temp. ani wymiotów, za to z upodobaniem obsrywa łóżko szpitalne (wczoraj 4 razy). No i na razie siedzimy, jakby nie było biegunki, to jjutro do domu,m jak będzie, to zostajemy dalej. Najgorzej ze spaniem, tam ciągle głośno... Jak odeśpię napiszę coś pewnie ale teraz padam na paszczę ![]() szaja, uściski dla Ciebie i Agatki. dzielna jesteś kobieto ![]() trzymam kciuki żeby już było wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2363609 4]no wiem... cena taka sobie... ale trudno. bez izofixa na prawdę nie ma w czym wybierać... [/QUOTE] No co Ty... ja mam całą listę... ![]() Sama dumam między Maxi Cosi Tobi 2010 a Roemer King Plus. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-08 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.