|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Aha, piszecie o problemach z kupkami.. U nas raczej nie ma problemu, bo mamy kupkę raz lub dwa dziennie, ale czasem się zdarza, że co drugi dzień- Małej wtedy dokucza brzuszek. A ja przez przypadek odkryłam na to sposób - karmię ją wtedy "na pandę"
Tzn ja jestem w pozycji półsiedzącej, a Mała leży na moim brzuchu swoim brzuszkiem i tak je.. Trochę się obie umęczymy, ale zazwyczaj już po paru łykach Mała robi kupkę i to pod takim ciśnieniem że ubranka do zmiany Myślę, że to przez ten ucisk na brzuszek kupka idzie.. jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie zadziałało
|
#242 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. będę miała do Ciebie prośbę za jakiś czas.bo chcę jakieś dwie fotki w formacie 50x60 mieć w salonie,ale jak będą tak powiększone to na pewno będzie widać te wszystkie niedoskonałości,piksele i różne takie.jakbyś mi podpowiedziała jak zrobić żeby to wyszło w miarę w porządku to byłabym wdzięczna niezmiernie.
|
|
|
|
|
#244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fjane jest to jak oboje leżą na brzuszkach ![]() Cytat:
to może jednak czopek by pomógł tak by się nie męczyła, kup w razie czego na nastepny raz, u nas tez była taka ...musztarda sorry jak ktoś teraz je ![]() Cytat:
a z tym skokiem to chyba faktycznie to...kurcze już jest wypracowany jakiś schemat a tu nagle sobie przychodzi nie wiadomo skąd i po co taki "skoczek" i Lenko a macie już wyznaczony termin operacji? |
|||
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ma co sie szkolic z obslugi aparatu, tylko trzeba robic i robic i robic duuuuzo zdjec ![]() A jakim aparatem robisz zdjecia? konkretnie z jaka matryca? chodzi ilosc pikseli. Z reguly jest napisane sprzodu aparatu.. Im wiecej megapisekli tym mozesz robic odbitki w wiekszym formacie...
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalam wam kiedys ze moj Dawidek nie lubi lezaczka..... jakos nie mogl sie przekonac. Przyszla do mnie w piatek kuzynka i powiedzila aby go sadzac codziennie na 5-10 min...... i tak robilam, oczewiscie bez palaka z zabawkami. Wczoraj juz siedzial zadowolony na lezaczku a dzis..... przywiesilam palak z zabawkami. Bije w zabawki piesciami i sie cieszy na glos
![]() Wiec jak u ktorejs z zas dziecko nie lubi lezaczka to mozna go przyzwyczaic ale malymi kroczkami
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moją najbardziej rozbawia jak ją całuje po brzuszku tak głośno no i super, że już Dawidek już lubi leżaczek i ma taką frajdę, będziesz miała chwilę wytchnienia |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawda. Nie nalezy sie poddawac po pierwszym razie. Ja teraz codziennie podlaczam pałąk z zabawkami... ale poki co nadal ją "parzą" no nic... czekam cierpliwie.
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nasze zdjecie dzis ze spacerku
(przygotowania do spacerku)
|
#250 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj się ZuziSzkoda że stawia syna ponad dobro wnusia. Skoro sama wie ze jej syn musi się leczyc to ma niezły tupet chcąc eksperymentować Fifkiem ![]() Nie daj sie Cytat:
Czy są w śród nas jakieś mamy których dzieciaczki (tylko na piersi) tez tak maja?? Cytat:
![]() A próbowałas dawać swoje mleczko w butli?? Może zbyt łapczywie ssie pierś i stąd te problemy a nie w samym mleczku? Cytat:
![]() Moje dziecko śpi już 4 godz po spacerze. Az sie boje czy te moje cycki ocaleją jak już sie obudzi
|
||||
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Linzej a ile twoja ma? moja jest tylko na piersi a incydent z kupką był pierwszy raz, a ma 3 miesiące skończone. Wcześniej było tak jak piszesz, a potem raz dziennie...po jednej robiła jak skonczyła 2 miesiące
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj ma skonczone 3 mies i kupe robi codziennie lub raz na dwa dni
|
#254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja skoczyłam na spacer i do szmateksu i znowu upolowałam malutki polarek, spodenki i śliczny sweterek. Normalnie nie umiem się opanować jeśli idzie o kupno maleńkich ubranek... ![]() Mszu - twoja Nadia chyba lubi pozować z moim dzieckiem nie jest tak łatwo, mogę ją sobie ubrać, ułożyć, wystylizować a ona weźmie i mi się poryczy i guzik ze zdjęć...
|
|
#256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odzew w sprawie mleczka. Można na Was liczyć
Cytat:
Cytat:
Wiem, że jeśli już postanowię odstawić od piersi, to będę to potwornie przeżywać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki jeszcze raz dziewczyny |
|||||
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wszystkie dzieciaczki - cudowne! Mój synek ma 7 tyg. a bardzo długo i wysoko trzyma głowę i pytałam czy to nie jest oznaka wzmożonego napięcia i usłyszałam od rehabilitantki że to dobra oznaka, ważne by nie odrzucał główki do tyłu (co mu sie czasami zdarza, ale jak to mówi moja mama kiedyś nikt nie zwracał uwagi na takie rzeczy typu czy dziecko zaciska piąstki i czy ma kciuk w środku czy na zewnątrz itd. i dzieci sie normalnie rozwijały, a teraz każdy szczegół jest taki istotny.... Jak mały leży na brzuszku to ma zupełnie inny wyraz twarzy niz normalnie, inny dzieciaczek sie wydaje, ale w każdej sytuacji mnie rozczula, zwłaszcza jak zaspana i nieprzytomna przewijam go o 4 nad ranem a on się uśmiecha do mnie pełną gębą lub jak zrobi kupkę i znów mordka uśmiechnięta ![]() Kiedy Wasze dzieci zaczęły trzymać główkę tak żę możecie jej nie podtrzymywać? cellaris - kremy nie są na receptę. Na all można je kupić Co do dołów, to też tak mam czasami, ale najgorzej było przez pierwsze 2 tyg. po porodzie - masakra - płakałam kilka razy, wieczór mnie przerażał, bałam sie być sama z małym w domu. Trzymaj się, każda z nas miewa takie dni martucha - ooo, to super, że ten projektor się sprawdza. Nie ma opcji wyłączenia projektora i słuchania samych melodyjek? Klarissa - słodka Mikołajka z Twojej Niuni ![]() Zuziczka - trzymaj sie dzielnie! U nas noc podobnie jak w ostatnie dni, bo pobudki co 2,5-3 godz. i ani minuty dłużej... A w nocy tylko ja wstaję do synka. Wieczorem tak do północy Tż przynosi mi małego po przewinięciu a tak cały dzień i noc sama sobie radzę (albo nie radzę )mszu - bidulka Nadia z tą kupką. Mój synek jak je i zaczyna się preżyć i przestaje ssać i widzę jak się napina to aż chciałabym mu pomóc. Nadia jest bardzo fotogeniczna i ma super pajacykNa kolaż czekam z niecierpliwością My czekamy na strój mikołajowy, bo dostaniemy w paczce w prezencie. Dziś w Smyku widziałam pajacyk-diabełek z napisem - I am a little devil Jeśli zrobimy Sylwestra w domku i takiego przebieranego to już wiem w co synka ubierzemy ![]() Dziewczyny czy można dziecku podawać smoki o różnym kształcie czy trzeba takie same ciągle? I jak smoki są od 3-6 m-ca to oznacza, że jak dziecko skończyło 2 m-ce i jest na początku 3 to może już ssać takiego smoka? (może głupie pytanie, ale już sama nie wiem....)
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
e tam, taaa chyba"lubi" . Ona nie jest w tej kwestii wyjatkowa czyli jak kazde niemowlę tzn. trza sie bawic w polowanie na jej dobry humor, a pozniej stawac na rekach zeby ten dobry humor trwał na tyle dlugo zeby mozna bylo uchwycic kilkanascie ujeć. Moze kiedys poprosze tz zeby zrobil backstage z tego jak robie zdjecia mojej corce to wtedy zobaczysz ze wcale to tak rozowo nie wyglada... ![]() A Ty zamiast cwiczyc, robienie zdjec Natalce w nowych ciuszkach, to fotografujesz same ubranka... a "iĆ" Waniliaania...ale fajoska czapa uroczy synek ![]() a tifio postanowiła dołowac sie w samotnosci ????
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-08 o 17:58 |
|
|
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Majka232 moja Marysia też bardzo szybko zaczęła główkę trzymać. już w pierwszych tyg jak się ją nosiło w pionie to czasami główkę trzymała w pinie, a na brzuszku to pod koniec 1 miesiąca zaczynała trzymać. mnie to nie martwiło. ale te myślałam że ma wzmożone napięcie mięśniowe bo się w takiego precla wyginała i jedną stronę miła silniejszą, główkę też zazwyczaj w jedną stronę odwracała ale był u nas fizjoterapeuta i stwierdził, że wszytko jest ok a tak asymetria u takiego bąbel nie powinna niepokoić. Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2010-12-08 o 18:05 |
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy na sczepieniu Mały zniósł to nieźle Płakał ale chyba od ego że mu nogę trzymałam Potem się uspokoił przy cycu
Waży 5200 a więc w 2,5 tygodnia przybrał prawię 500g Teraz w domku coś marudzi mam nadziej że nie będzie bolesnych skutków ubocznychPani dr namawia nas na rota i pneumo A ja rota nie bardzo chce dawać bo nie widzę sensu sczepić na coś co jest na 9 wirusów a znalezionych jest chyba z 80. Na pneumo chce zaszczepić później jak będzie szedł do żłobka |
|
|
|
#261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak na prawdę to ubranka są ze szmateksu i poszły najpierw do prania. Cytat:
|
|
#262 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
beznadziejn i są i wiecej nic nie napisze...tylko o sobie myślą,egoiści wstrętni,ech a myślałam,że babcia chociaż inna będzieCytat:
a wage ma niezłą hehe a co do spania po szczepieniu to raduś też tylko spał i spał,cały następny dzień przespał a pozatym to żadnych objawów poszczepiennych wiec tylko się cieszyć![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Mszu ale cudneeeee foteczki
|
|
#263 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ach, no i mój bąbel tez waży 5200 kurcze, wszystkie dzieciaki ze zdjęc coraz fajniejsze, takie dzidziusiowate już wszystkie dziewczyny, ja w ogóle nie chodze na spacery...ani nie wystawiam dziecka na balkon. czy jestem tu jedyna taka wyrodna? |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
mszu oczywiście fotki jak marzenie..... moje dziecię jest ostatnio tak ruchliwe że brak szans na zrobienie ostrej fotki
Ale jak jutro przyjdzie świąteczne ubranko to go dorwę :Pgabisun zazdroszczę tego śmiechu.... jaaa też chcęęę ale my jesteśmy dopiero na etapie porannych uśmiechów ![]() Weronisia współczuję dylematów cyckowych ... i rozumiem Cię, ja miałam mleczko tyle że nim się wszystko rozbujało to mały wolał już mm a moim hamsko pluł A jako że był malutki nie mogłam stosować żadnych przymuszaczy typu jak zgłodnieje na maxa to nie bedzie miał wyboru i zje ;( Bardzo ciężko mi z tym było ![]() Klarissa widzę że nasze dzieciaczki podobnie ważą Ja wczoraj na wadze takiej normalnej go ważyłam najpierw razem ze mna a potem weszłam sama i wyszło 5200 Tyle że mój miał miesiąc do nadrobienia bo go z brzuszka wygoniłam :PA ja oświadczam że udało mi się poskładać nosidełko do kupy.... ludzie tytuł inżyniera by się do tego przydał :P Wieczorem spróbuję zamontować w nim małego na próbę :P Pewnie nim go sobie poprzypinam to jemu sie znudzi i powie "łłaaaaaaaaaaa wyciągaj mnie stąd babooooo" -------------------------- Eveliouses ja też wczoraj oglądałam Wojewódzkiego fajny był odcinek, choć bardziej podobał mi się ten z Hołownią i Magda Gesler forssiczka my chwilowo też nie wychodzimy choć jest +1 bo jest tyle śniegu na chodnikach że po poniedziałkowym spacerze miałam zakwasy a wózek to bym mogła w samym bikini prowadzić tak się zgrzałam no i teraz strajkuję póki nie uprzątną śniegu :/ Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-12-08 o 18:56 |
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
forssiczka a od Ciebie mam zdjecie?
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
hehe ulzyło mi
zdjecia wlasnie zmniejszyłam, bo skoro masz miejsce...wstawiam jedno pt. Mały Chiński Mandaryn i drugie -Lustereczko powiedz przecie... |
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super! dzieki! to za chwile wracam z kolażem
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może któraś z Was ma do sprzedania te kropelki Sab Simplex bo ja bym chętnie odkupiła. Sama do Niemiec mam daleko a na allegro tylko jedna aukcja i to od niesprawdzonego sprzedawcy a może którejś z Was już niepotrzebne. Mała tak okropnie krzyczy ostatnio wieczorami że nie wyrabiam i nic już nie pomaga a jeśli tak to tylko na chwilę
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
niech ten TZ juz wraca...
![]() nie wyrabiam...
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze coś mi komp nawala
,ale z tego co pamiętam (bo se pocytowałam i du.pa martucha dzięki za info odnośnie karmienia słoiczkami...czyli rozumiem że na sam początek w porze jednego karmienie dam małej np.5 łyżeczek jabłka i mleko tak? Kurcze jbłko z mlekiem? Dobrze to się komponuje? weronisia jeśli masz chęci i tyle samozaparcia to karm cycem klari zakupy świetne eveliouses co do wczorajszego odcinka wojewódzkiego to już się nie będę rozczulała A reszty nie pamiętam..... a z wieści gminnych...byłam u chirurga naczyniowego co to mnie moja internistka do niego wysłała. Na szczęście żyly ok, nie ma żadnej niewydolności tylko zastuj limfy...mam dużo chodzić, mało siedzieć, brac tablety (ale takie łagodne) i szybko zrzucić 10kg, fajnie się mówi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Tzn ja jestem w pozycji półsiedzącej, a Mała leży na moim brzuchu swoim brzuszkiem i tak je.. Trochę się obie umęczymy, ale zazwyczaj już po paru łykach Mała robi kupkę i to pod takim ciśnieniem że ubranka do zmiany

Ostatnie Twoje zdjecie sa badzo fajne. Zwlaszcza to Partykowe gdzie lezy na brzuszku...
no nic... czekam cierpliwie.

????
beznadziejn i są i wiecej nic nie napisze...tylko o sobie myślą,egoiści wstrętni,ech a myślałam,że babcia chociaż inna będzie
a wage ma niezłą hehe a co do spania po szczepieniu to raduś też tylko spał i spał,cały następny dzień przespał a pozatym to żadnych objawów poszczepiennych wiec tylko się cieszyć