|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie 'naście,ale wciąż młode i piękne!~>Rocznik 1 9 9 0 cz.III:))
ja też pamietam..
ja to tylko tak na chwile bo ogartam logikę a jeszcze powtórka z łaciny..i z ang słowka napisac i musze dziś zasnać za 45 minut;/ bo jutro o 6 wstawanie.. nie wiem jak to zrobie no ale.. i wogole to Lublin ma głupiego prezydenta. To Tyle
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja nie lubilam tego przedmiotu ![]() Zrobilas to? ![]() A ja tam wyborami wcale sie nie interesuje ![]() No to biore sie za hh
|
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja też mam łacinę i też mam logikę. Z tym, że łacinę w sumie lubię, albo może inaczej - nawet mi się przyjemnie jej uczy, bo jak mam wziąć się za coś z reszty to trochę mnie cofa i w porównaniu z nimi to nauka łaciny jest prawie relaksem ![]() Dobra, nie myślmy o nauce Dziś mikołaj i w sumie tak od dziś sezon przedświąteczny i jest tak jakoś fajnie![]() Pozytywne myślenie nas uratuje
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piosenki swiateczne juz puszczaja w radiu A dziewczyny co dostalyscie na mikolaja?
|
|
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam łacine; i poprawiłam jedengo kolosa dzisiaj Cytat:
a mikolaja nie mialam.. nie zasluzyłam..
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale coz mlododc nie wiecznosc![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze w tym rzecz że ja nie musze przespac 7 godzin by funkcjonowac;( teraz mi się marzy iśc spać .. ale nauka ważniejsza;|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na mikołaja sama kupiłam sobie prezent słoiczek nutelli i zjadłam połowę trudno, niedługo wagą zacznę przypominać właśnie świętego mikołaja ![]() Zuza, ja kiedyś nie mogłam spać, ale robiłam jeden zasadniczy błąd. Tzn moje łóżko z lenistwa rzadko kiedy było pościelone, tylko zarzucone kołdrą, no i na tym łóżku robiłam wszystko, uczyłam się, czytałam, oglądałam tv, siedziałam bądź też leżałam i używałam laptopa, no wszystko. Potem przeczytałam gdzieś w jakiejś "mądrej" gazecie, że łóżko powinno być tylko od spania. Pomyślałam sobie, że w sumie czemu by nie spróbować i ścieliłam od tamtej pory łóżko, nie ma już tak, że robię wszystko na nim i faktycznie mam teraz tylko łóżko od spania ![]() no i śpię, nie wiem czy to było bardziej psychiczne, czy faktycznie działa Poza tym jeszcze jak nie mogłam spać to próbowałam się jakoś zmęczyć, żeby mi się zachciało spać. I np czytałam książki, albo oglądałam tv. Tyle, że to różnie działa, bo wiem, że np moją mamę takie zabiegi jeszcze bardziej rozbudzają i potem to już totalnie nie uśnie. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Hej ![]() Sorry, że tak post pod postem. Poszperałam trochę w necie i oto, co znalazłam ![]() Niestety już teraz nie pamiętam wszystkich źródeł, z których to wzięłam. Ale wnioskując z tego wszystkiego, aby pozbyć się bezsenności należy: - Zażywać melatoninę (podobno idealna dawna dawka to preparat 0,3 mg, z tym, że taką melatoninę pije się zazwyczaj przed snem, w żadnym wypadku wcześniej, ja właśnie sobie przypomniałam, że kiedyś piłam coś z melatoniną i nie wiem dlaczego wypiłam te tabletki rano, masakra, o ile jestem człowiekiem, który nawet jak się nie wyśpi to nigdy nie uśnie np. na zajęciach, to wtedy miałam naprawdę duże trudności z utrzymaniem otwartych oczu i pozycji pionowej )- Zioła ( najlepiej przed snem, takie uspakajające to szyszki chmielu zwyczajnego [ ale, że co, że niby piwo przed snem? nie czaję tego ], mięta, rumianek, lipa, podobno bardzo dobra jest herbatka z melisy z pomarańczą nie tylko skuteczna, ale bardzo smaczna )- liczenie baranów (podobno bzdura, nie powinno się liczyć niczego, bo to pobudza umysł i wtedy ze spania nici)- Apropo pobudzania umysłu, a może raczej jego nie pobudzania, nie powinno się myślec o tym, co działo się w ciągu dnia, ani też myślec o tym, co wydarzy się dnia następnego. Nie powinno się brać ze sobą do sypialni problemów. Co najmniej pół godziny przed planowanym snem powinno się zrelaksować - Należy kłaść się spać najpóźniej o 22.30, bo powinno się korzystać z tych pierwszych godzin snu, a nie przeciągać te ostatnie, czyli spać do południa ![]() - Polecają także masaż , saunę itp.- Regularna aktywność fizyczna ale nie przed samym snem (np. polecają biegi poranne )- Powinno się wietrzyć pomieszczenie przed snem, optymalna temperatura w sypialni powinna wynosić 16-18 stopni Celsjusza. - Nie powinno się ucinać drzemek w ciągu dnia (taaa, oni widzieli, jak student ma czas spać w ciągu dnia )- Wygodna, luźna bielizna - Czytanie książki przed snem (ale odradzane są dramaty i książki przygodowe) albo słuchanie spokojnej muzyki - Inna teoria głosi, że powinno się wyzbyć wszystkich zegarków z sypialni, bo wtedy czujemy, że nasz czas jest normowany, nasz stres się pogłębia, ciągle myślimy, że jeszcze nie śpimy, a już powinniśmy, co wcale nie pomaga w zaśnięciu - Pomaga ciepła kąpiel przed snem ( to można pod ten relaks podłączyć ) - Unikanie używek takich jak alkohol, herbata, kawa (niektóre źródła utrzymują, że nie powinno się pic ich w ogóle, nie tylko przed snem, bo kofeina utrzymuje się w organizmie przez 6 godzin) - Cisza – ważne, żeby w pokoju, w którym się śpi była cisza, żeby było ciemno i spokojnie ![]() - Przed snem można wypić szklankę ciepłego mleka z łyżeczką miodu, albo kubek kakao - Należy regularnie zmieniać pościel (ale to chyba oczywiste i jest to kwestią higieny) - Aromaterapia – o tym trzeba by poczytać - Dieta – przede wszystkim powinno się jeść ostatni posiłek przynajmniej 3 godziny przed snem. Na kolację należy unikać potraw tłustych, smażonych, ciężkostrawnych, marynowanych, pieczonych z dodatkiem tłuszczu i na ruszcie oraz bardzo pikantnych. Ostatni posiłek powinien być lekki i nieduży. Najlepiej, by był to gotowany produkt białkowy – np. chuda ryba, filety drobiowe z dodatkiem surowych lub przygotowanych na parze warzyw. Uprzedzam pytania: tak nudzi mi się
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj widac widac ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
joooja jesteś wielka
zaskoczyło mnie Twoje sprawozdanie;0 chyba zaczne stosować się do któregos z tych punktów.. a obecnie idę wkuwać logikę..
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja z dnia na dzien coraz wiecej wody pije |
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie oczy pieka.. a musze ogarnąc ta logike... nie ma zmiłuj
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:10 ---------- Machne Wam posta bo mnie sie uczyć nie chce.. Tylko nie wiem co mam pisać xD ejj weżcie tu częsciej piszcie. Fajny watek a szkoda by upadł.. Co tam u Was mi napiszcie
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dokladnie odzywac sie czesciej bo znow upadnie ![]() U mnie.... no to sie rozpisze.... jestem z TŻ dos dlugo bywalo roznie wiadomo a teraz nagle ex sie odezwal wrocil zza granicy i chce mi moja bluzke oddac tak jakos kiedys zostawialam u niego no i tak troche wszytsko wrocilo i czesciej mi jest smutno tak mysle o tym wszytskim....Jeszcze kolega mi wczoraj napisal ze wyjezdza i bedzie przyjezdzal 1-2 razy na 2-3 miesiace no suuuper poprostu;/ A jest tez cos pozytywnego wczoraj zgadalismy z gr z ktora bylam nad morzem i wyjezdzamy na 2 po swietach a przed sylwestrem ![]() ale przezyje![]() No to macie lekture
Edytowane przez wwweeerka Czas edycji: 2010-12-08 o 09:44 |
|
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja tak szybko, bo zaraz idę się uczyć ![]() Werka, no właśnie wczoraj oglądałam Twój suwaczek i to jest naprawdę imponujący wynik Ja ostatnio dochodzę do wniosku, że do końca życia będę sama Jestem chyba zbyt wielką egoistką, żeby móc dzielić swój czas z kimś. Kurcze, ale pocieszam się tym, że może po prostu jest tak, że jeszcze się tak naprawdę nie zakochałam i jak to nastąpi to moje podejście się zmieni jak narazie jest zwykle tak, że się nakręcę na początku, a potem mi się już nie chce np wolę poczytać książkę niż spotkać się z tym kimś (tak było np wczoraj). Jasne, że mu tego nie mówię, ale ściemniam i to też nie jest w porządku w stosunku do niego, chyba muszę skończyć głupią sytuację.
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() No wlasnie dobrze powiedziane jak sie zakochasz to zobaczysz wszytsko sie zmieni czyli krecisz z jakims chlopakiem? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem z siebie dumna nauczyłam się wszystkiego, co sobie zaplanowałam może nawet nauczę się jeszcze jednego rozdziału WdP, bo w sumie nawet mi się chce, a jutro może być różnie, bo mój tata ma imieniny Będę piekła ciaaaacho ![]() A co do chłopaka to powiedzmy, spotykamy się tak trochę chłopak jest fajny, mądry i w ogóle, ale ja go chyba tylko lubię.---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ja jak zwykle zapomniałam, o co miałam zapytać ![]() Dziewczyny, lubicie czytać książki? jeśli tak to jakie? Macie może swoich ulubionych autorów, tytuły?
|
|
|
#737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale myślę, że może Mikołaj nie zapisał sobie mojego drugiego adresu i może to wszystko przez to ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() nie lubię czytać książek ![]() No to się Tygrysek rozpisał za wszystkie czasy:p
![]() Edytowane przez Tygrysek17 Czas edycji: 2010-12-08 o 19:22 |
|||
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee fajnie Ci;D zazdrosze.. z ludzmi z roku jedziesz;> ee a ja smaże naleśniki.. a ksiązki to rózne lubie.. najbardziej literature wspołczesna i z dwudziest,
|
|
|
#739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubie ciasta piec jakie robilas?A on pewnie chce cos wiecej? Tak soie lubie jak mam czas i jak mnie poczatek zainteresuje to lubie Moje ulubione: Błekitny zamek-romansidlo PS.kocham cie-tez i zmiechrz wszytskie czesci o i tyle ulubionych 2 pierwsze tytuly czytalam juz z 5 razy ale i tak wracam do nich---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
heheCytat:
heheCytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() No faaajnie Ooo nalesniki to juz mi sie przejadly he
|
|||||
|
|
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdarza się i że uczyć się muszę postaram się ale pod warunkiem, że Wy też będziecie się bardziej udzielać
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak kazdemu ![]() No ja caly czas chce rozruszac ten watek bo az szkoda zeby upadl nooo No to opowiadaj po kolei co slychac |
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
eee pójdę na konsultację.. kiedyś
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na szczęście już jutro jadę do domu nie martw się ja też próbuje ale nie zawsze mam czas by kontynuować rozmowę ale dzisiaj mam troszkę już mi biję bo bardzo mało spałam i mogę teraz głupoty opowiadać
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
kiedys
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Mi tam zawsze bije hehe
|
|
|
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej
![]() Właśnie piekę ciacho Nie wiem czy coś z niego będzie:/ bo miało być takie, coby się dało rozwałkować, a się nie dało:p zobaczymy![]() Ja dziś się w ogóle nie uczyłam zabijcie mnie, ale już mi się po prostu nie chce![]() Poza tym to musiałam się wybrać na miasto, bo musiałam sobie takie coś wydrukować, no i kupiłam sobie lakier do paznokci taki ładny, limonkowy muszę się opamiętać, bo chyba to już nałóg Mam takie lakiery, które użyłam tylko raz, albo w ogóle ale strasznie lubię je kupować Wiem, coś ze mną nie tak ![]() UWAGA! w międzyczasie wyjęłam ciasto i.... wyszło ![]() ![]() Co ja to mówiłam.... A! no właśnie, dziś się nic nie nauczyłam :/ Ale za to przeczytałam do końca Damę Kameliową no i zaczęłam taką książkę o księżach, którzy przestali być księżmi, szok w ogóle, tzn ja wiedziałam, że w Kościele to nie jest tak różowo jak się mówi, ale nie sądziłam, że chowają aż takie brudy...Właśnie, bo poruszyłam temat książek, bo ja uwielbiam czytać jak zrezygnowałam z filologii polskiej to miałam taki moment, że nie mogłam się przemóc spowrotem do czytania, ale na szczęście szybko mi przeszło Wydaje mi się, że czytam dużo ![]() Chciałabym tak czytać książki i żeby mi za to jeszcze płacili ciągle kombinuję, jak to osiągnąć
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile pytan teraz bedzie heheNie zabije Cie bo wtedy musialabym i siebie bo mi tez sie nie chce ![]() lubisz ciasta piec?A czemu zrezygnowalas? Kombinuj kombinuj
|
|
|
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Ale, że zrezygnowałam z filologii, tak?
chyba po prostu nie tak sobie wyobrażałam te studia i nie podobało mi się, to tak w skrócie. Aczkolwiek poznałam tam naprawdę fajnych ludzi, z którymi mam kontakt, mimo, że nie studiuję Myślę, że z niektórych mogą być nawet fajne przyjaźnie ![]() Lubię piec ale nie zawsze mi wychodzi chyba najlepiej mi wychodzą ciasteczka, dobre robię kokosanki No i wszystkim smakuje moja babka majonezowa. Umiem też zrobić dobry kopiec kreta No i sernik Poza tym, to często to, co chcę zaeksperymentowac, to mi nie wychodzi ;p
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tym sie roznimy bo ja co robie ciasto to inne zadnego nie powtarzam o nie 1 powtarzam ale to rzadko i mi zawsze wychodza
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

i czesciej mi jest smutno