|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Peeling do twarzy
Do codziennego zmywania twarzy używam pianki D-Stress Biothermu (110 zł). Pianka ta dzięki zawartym w niej drobinkom delikatnie złuszcza naskórek. Poszukuję innego, tańszego specyfiku w rodzaju peelingu, którego mogłabym używać codziennie.Jeśli znacie taki żel/krem etc. dajcie proszę znać. Dzięki pozdrawiam Marghot [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Peeling do twarzy
Witaj!
chyba wiele firm ma takie rzeczy w ofercie, np. Eris, Kolastyna itd. Niestety nie pamiętam nazw, ale za 10-20 zł na pewno coś wypatrzysz. Zresztą jakość kosmetyków podstawowych, jak mleczko, tonik czy żel do mycia, nie ustępuje drogim kosmetykom. Porównując np. Kolastynę z Lancome, bardzo miłe zaskoczenie! I cena 10 razy niższa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jest taki produkt z Johnsona Clean and Clear Delikatnie zluszczajacy zel do mycia twarzy. Kosztuje ok 20 zł, przeznaczony do cery tlustej oraz tradzikowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne. Przekonalam się, że coś na pewno dla siebie wypatrzę. Pozdrawiam gorąco
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: zel do mycia twarzy
Ja mam w takim razie inne pytanie. Czy trafiłyście na żel do mycia cery przetłuszczjącej się, raczej z tej niższej półki, który nie powodowałby uczucia ściągania? Mnie się udało tego uniknąć dopiero kiedy stosowałam drogie żele: Biopur Biothermu czy Cleansing Gel Babora, ale one naprawdę zabijają mnie finansowo. Szukam czegoś tańszego.
Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[img]icons/icon40.gif[/img]
Agnieszko, spróbuj "głęboko oczyszczającego " żelu Garnier Synergie z serii Fresh- na bazie żywej wody z owoców (taki zielony). Dobrze oczyszcza, mocno sie pieni i w dodatku nie zawiera alkoholu, który chyba w największym stopniu odpowiedzialny jest za uczucie ściągnięcia skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jest taki peelingujacy z Dax Cosmetik w granatowej tubie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Spróbuj żelu do mycia twarzy EFFACLAR firmy La Roche-Posay (ok. 40 zł), dla mnie świetny, dobrze oczyszcza, nie powoduje uczucia ściągania.
Pozdrawiam [img]icons/icon27.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam zelu z Ziaji Tin Tin antybakteryjny z wyciągiem z tymianku i lukrecji,można się całej myć nim,napewno nie wysusza twarzy cena ok 6-7zł,mi służy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
Niektórzy twierdzą, że leczenie skóry twarzy, chociażby z różnych zasinień po rankach, peelingami to dobra metoda. Inni natomiast to negują, poniewaz peeling podrażnia skóre.
Ostatnio bardzo popularna jest mikrodermabrazja,a to przeciez też swego rodzaju "zeskrobywanie" z twarzy obumarłych komórek skóry? Nie wiadomo komu wierzyć, zwłaszcza, że niektórzy twierdza, iż peeling może pogorszyć sprawę. Dlaczego więc ta mikrodermabrazja nie szkodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dot.: Peeling do twarzy. Szkodzi czy pomaga?
nie wiem jak z tą mikrodermabrazja , ale peeling twarzy uwielbiam. Robie srednio raz w tygodniu, zwykle drobnoziarnisty. Skora jest gladziutka, czysciutka, zarozowiona. Naprawde polecam peelingi do twarzy, trzeba tylko sie zdecycowac na drobno czy gruboziarnisty. Osoby z tradzikiem nie powinny uzywac peelingu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wiem tyle, że peelingi podrażniają skórę naczynkową. Powinno się wtedy używać peelingu enzymatycznego. Gorszy efekt, ale mniej podrażnień.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
peeling odradza się przy ropnym trądziku, zaś przy cerze wrażliwej i naczynkowej stosuje się peeling enzymatyczny. poza tym, to nie wiem, jak peeling mógłby szkodzić skórze. oczywiście, że złuszcza, ale przecież tylko martwy naskórek.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
a czy do cery tłustej mozna uzywac peelingu? strasznie sie "swiece" ale tradziku mimo wszystko nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga przypomnialo mi sie ze stosowałam kiedyś próbki takiej maseczki, ktora dziłąła prawie jak peeling, bo cera po niej była jasniejsza, czysta i nie swieciła sie! Hmm BYla ona taka zielona i zastygała na twarzy jak tynk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do peelingów, kazdy rodzaj skóry powinien byc traktowany nimi. dobieramy je odpowiednio do stanu w jakim znajduje sie nasza cera i tak dla: -cery suchej, naczynkowej, wrażliwej i z tradzikiem z ropnymi wykwitami dobry bedzie peeling enzymatyczny(wystarczy raz na 1,5 tygodnia, czasem raz na dwa) - cery normalnej - peeling drobnoziarnisty, lub gruboziarnisty(raz w tygodniu) - cery tłustej z zaskórnikami i rozszerzonymi porami - peeling gruboziarnisty (stosuje sie do dwóch razy w tygodniu)
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
co do szkodliwosci peelingu, to rzeczywiscie moze on szkodzic, jak bedziemy stosowac nieodpowiedni dla naszej skóry (np. peeling scrub dla cery naczynkowej, lub z czynnym tradzikiem)
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Peeling do twarzy?
Po co zakładasz dwa wątki na podobny temat? Co to jest peeling - hmm, wystarczy wklepać hasło w Google albo sprawdzić na KWC, chociaz po poprzednim wątku można sie chyba domyslić - preparat do usuwania martwej warstwy naskórka.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: Peeling do twarzy?
Taa dzienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.