|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
Niby ich praca, ale nie wszystkie są tymi z misją I wykorzystują to, że człowiek jest zdany na ich łaskę. Nie moja wina, że mało zarabiają, a praca niełatwa. I uważam, że jakby bardziej ludzkie były, to pacjentki też by spokojniejsze chodziły/leżały.Cytat:
Cytat:
Ja myślałam, że jestem zołza zona.
|
||||
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dziewczyny, zagłosujecie??
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...o/widok_2.html będę wdzięczna
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już chyba dziewczyny Ci to pisały |
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie Baby Bluesa..... Mnie złapał dołek dwa dni po porodzie. I to nawet nie dlatego, że nie wiedziałam co robić z Małą i zastanawiałam się co do niej czuć.
Bo to Maleństwo kochałam od pierwszej chwili i z każdą minutą mocniej. Poza tym nie dawała mi się we znaki, spała grzecznie, tylko z karmieniem miałyśmy problem, ale zawzięłam się i jakoś poszło. Wiecie co najbardziej mnie dobijało?? W życiu bym nie pomyślała, ze właśnie dlatego może mi być aż tak źle ![]() Brak mojego męża.....Tęskniłam za nim strasznie, chciałam się przytulić i poczuć bezpiecznie. Jak tylko przychodził płakałam mu w rękaw ![]() Zmieniło się na lepsze kiedy wróciłyśmy do domu ![]() Dzisiaj popłakałam się, bo w końcu dopadło mnie zmęczenie......ale jak tylko Mała zasnęła, TŻ kazał położyć się do łóżka i spać. Jak wstałam poczułam się o niebo lepiej madelinem ja też nie mogę się na nią napatrzeć kma głos oddany
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-08 o 17:44 |
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki - stare dzieje, teraz już tak nie wyglądam, 12 kg do przodu robi swoje
Dziewczyny, jak czyścic nosek maluszka, jak pojawi się wydzielina?? Rozumiem, że aspiratorkiem...ale sól morską wkraplac do noska tak bezpośrednio? już u noworodka?? Moja położna twierdzi, że sól zaaplikowac na patyczki takie z ogranicznikiem i tym nosek wyczyścic, ale jak dzisiaj w sklepie patrzyłam na te patyczki z ogranicznikiem, to tam wyraznie przekreślony był nose, że niby nie wolno do nosa
|
#936 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Sara do schrupania!!!! ![]() Cytat:
co to za cholerstwo....Cytat:
![]() Cytat:
Powoli bo powoli ale sie uczy![]() Cytat:
że się zacznę niepotrzebnie spinac że cos nie jest perfect...Ja miałam takie bóle dziwne w tym rejonie, określiłabym je jako bardz bardzo nadwrażliwa skóra, nie szło się dotknąć
|
|
#937 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście też jest problem kto wyciągnie i pochowa czyste naczynia ![]() Cytat:
Uważałam że tylko ja i mój mąż wiemy jak się Nim opiekować ,jak przewijać i karmić .Przeszło mi dopiero jak miał 1,5 roczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-08 o 18:07 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wacik taki okrągły jak do demakijażu, przerwać na pół, zmoczyć tą solą, skręcić w dłoniach w taki niby rożek i to "wkręcić" do noska tak delikatnie głos oddany
|
|
#939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Witam po całym dniu
![]() Mały skrzat waży 1409 g (31 tydz.), całe badanie wariował okrutnie. Rodzinna przepisała bioparox czy coś takiego, ginekolog powiedział, ze dobry i bezpieczny lek. Już od samego wykupienia leków jakoś tak mi się polepszyło samopoczucie i zdrowsza się czuję hehehe Cytat:
U rodziców nażarłam się orzechowca, matko, jakie to dobre było.
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
jest... wreszcie nadrobiłam
![]() achia- rozstępy to nie tylko problem kobiet w ciąży. mojej koleżance pojawiły się po schudnięciu! :/ muron- ja tez odczuwałam bóle pachwin i kłucie w pochwie, a po wizycie u gina okazuje się, że szyjka się nie skraca rekinek83- jakie masz typy imion dla chłiopca?? dizi- u nas miał być Adaś, ale u znajomych bedzie i co gdzieś słysze to właśnie to imię- więc powoli odechciewa mi sie tego imienia! W zanadrzu mam jeszcze Grzegorz. Jest jeszcze kilka imion które mnie sie podobają, TZ niestety nie ![]() agape- ja mam ten sam problem- w ciaży urósł mi strasznie tyłek i wyglądam dziwnie z takim kuprem, z przodu odstaje z tyłu też...masakra Mój TŻ twierdzi, że wyglądam ładnie z tym brzuszkiem, ale on sie strasznie cieszy, bo tam jest jego synek. Ma ochotę na małe barabara , ale zze względu na dziecko powstrzymuje się, choć nie zawsze![]() humbak- pisałyście o plackach ziemniaczanych, ja ich chyba długo nie zrobie. Tydzień temu miałam po zjedzeniu takie akcje...uuuu... mdłości, a później takie wymioty że do łazienki nie dopbiegłam...szok kaskup- u mnie w szpitalu na oddziale położniczo- ginekologicznym przetaczają płytki Magdaka i harama- w 32tc+ 3- też mam 93cm w brzuszku, ah i przez miesiąc przybyło mnie 1,6kg! Lady Sith- obrączke nadal nosze, a pierścionek zostawiam w domu bo sie boje ze zgubię- w zime palce mam szczuplejsze ![]() Justine88- no tak teściowie mają gest, jest ich stać, ale mnie takie prezenty przerażają. od moich rodziców dostałam: rozek i kocyk, dostane jeszcze pewnie ubranko- komplet i 20 pieluch tetrowych-im się nie przelewa, a te prezenty bardziej mnie cieszą! ![]() wera- szczuplutka jesteś ogólnie i dotego masz śliczny mały brzuszek a Saj- niezła laska z Ciebie jest ![]() kma- oddałam swój głos na Ciebie ja po wizycie u gina! nadal mam brać żelazo, do tego znów się przyplątała escherichia coli więc dostałam antybiotyk- tym razem amotax, niestety on wypłukuje i te dobre bakterie wiec dostałam dopochowo tabletki i do smarowania maść- przeciw grzybkowi, bo niestety infekcja i mnie ne omineła:/ nie miałam usg- kolejna wizyta 4.01.2011 Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-12-08 o 20:01 |
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam na wizaż ok. 2 tygodni a tu nie dość że nowy wątek, to już 2 mamy rozpakowane
![]() Jestem teraz pochłonięta pisaniem pracy dyplomowej, jeszcze dodatkowo remont :/ nie mam na nic czasu... Pewnie jak następnym razem do Was zajrzę to już połowa dzidziusiów będzie na świecie A! I wreszcie (chyba) mamy imię dla córci- Ola. Siostrzenice wybrały
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jesteście nie do nadrobienia! Powoli Was czytam od rana ( z małą przerwą na imieniny teściowej) i ledwo co dobrnęłam do końca
![]() Wczoraj byłam na USG - synek mamusi waży już 2590 w 35t1d, więc jest ok. Co do imienia- jeszcze nie mamy ostatecznej wersji. Mąż zostawia mi ten wybór, w zasadzie bez ograniczeń (oby tylko nie Bonifacy, więc może Filemon )
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle rzeczy miałam Wam napisać, ale przez to nadrabianie połowy już nie pamiętam...
![]() Pisałyście o spaniu na brzuchu. Ja od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży nie śpię w tej pozycji Ogólnie to w ogóle się nie wysypiam Wczoraj byliśmy sklepie z wyprawkami i w końcu mamy wszystko. No może prócz kilku pierdół tj. gazików, spirytusu, pokładów poporodowych i wkładek laktacyjnych...ale to można w każdej chwili dokupić. Będziecie korzystać z Fridy czy takich zwykłych gruszek? My kupiliśmy Fride, mam nadzieję, że będę potrafiła się tym posługiwać ![]() Ja robię TŻowi śniadania do pracy wieczorem, ale pomału muszę Go przyzwyczajać do tego, żeby sam sobie robił, bo coraz mniej mi się chce...
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-08 o 20:22 |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
jutro do lekarza, więc pewnie odezwę się późnym popołudniem
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za głosy
dziewczyny, czy Was też boli krocze??
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-08 o 20:45 |
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co.hmmm nie mam za bardzo zdjęć z przed bo unikałam fotografowania twarzy, jakos nie jestem fotogeniczna i te dodatkowe kilogramy, starałam sie fotografowac tylko brzuszek i nowej fryzurki fotek tez nie mam ale na jutro coś skombinuje, porobie sobie i poszukam jakis zdjęć poprzedniej fryzury moze cos znajde to wyrazicie swoją opinię;-) Aaaa mężusiowi się podoba ale mówi na mnie Szaza.(shaza) ..ta z disco polo podobno kiedyś miała podobną fryzure, tez mi się kojarzy coś![]() Miłego wieczorku.i przespanych nocek życzę...sobie też, bo ostatnio coraz trudniej zasnąc,,,tyle myśli w głowie i jeszcze mała coraz bardziej szaleje i to wtedy kiedy układam sie do snu to najmocniej i najwiecej
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie
głos oddany, zdjęcia piękne!
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
a mocno?? bo mnie czasem tak, że przy chodzeniu płakac mi się chce....
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
u mojego TŻ tez róznie bywa ze sprzątaniem i zostawianiem różnych rzeczy!zaraz po ślubie powiedział, że robie z domu muzeum :d
na kolacje zrobił pyszne spagetti ![]() dziś mam jakieś dziwne zachcianki, po zjedzeniu obiadu(małej porcji) nadal byłam głodna więc wziełam małą piętke z chleba i parówke, ale stwierdziłam e nie to nie jest to czego mi się chce, więc położyłam wędlinke..ale cóż mało zjadłam jabłko, mandarynke nadal czułam się głodna!wyczekiwałam na TŻ, aż wróci z pracy bo obiecał spagetti i wiecie co jak nigdy po spagetti nadal bym coś zjadła skończę na mandarynkach :dja mam Fride, podobno super jest! |
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do GBS: znalazłam różne informacje, najwcześniej robione w 33 tc. Ja miałam w ubiegły czwartek, nic nie musiałam mieć, tylko z probówką do labu. Tam mnie skasowała babka na 35 zł i po 6 dniach wynik miał być do odebrania. TŻ pojechał tam z rana, wynik pozytywny, mam dzwonić do ginekolog ok 21, kazała z wynikami przedzwonić. Prawdopodobnie po receptę będę musiała jutro jechać. Czytałam też, że dostaje się antybiotyk dożylnie, w razie uczulenia dziecko dostaje zaraz po porodzie. Justine, może lepiej niech mówi Uma, ona w PF miała taki fryz. Edit: W filmie Mia, nawet ładniej. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-08 o 21:40 |
|
|
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to dziś jak na złość macica mi się stawia od popołudnia...a już się cieszyłam, że minęło mi. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja się pytałam, bo mi to już tak czasem ciężko, jakbym tam miała co najmniej 3 kg skrzata i męzowi przed wizytą mówiłam, że mały na pewno z 2 kg już waży
|
|
|
#956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też lekarz powiedział, że w normie
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Każde dziecko jest inne...nie ma co się sugerować, bo w końcu każda z nas popadłaby w paranoję, że jej dziecko jest za duże/za małe etc.
No bo powiedzcie same - dziś na podstawie wyliczeń z usg wyszły mi 3 prawdopodobne daty porodu: 15 styczeń, 22 styczeń i 28 styczeń :P:P. To na podstawie wymiarów poszczególnych narządów Małego, choć według lekarza najprawdopodobniej termin28 styczeń będzie. A pierwotnie termin to 31 styczeń/01 luty. Także wiecie, ja się tym nie sugeruję, bo bym chyba zwariowała .
|
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, że w normie, przecież norma oznacza jakąś granicę, nie wiem, np 1200- 1600
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Raz wstałam z nim o 5.30. Muszę się wyspać póki mogę
to piechtobusem...........

jego siostra robi mężowi codziennie, tyle że wieczorem. mi by się nie chciało, tym bardziej, że często nie może się zdecydować z czym chce. on mi parę razy też robił.