Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę... cz.27 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 23:29   #1411
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Anemii się nie dostaje od razu poza tym żelazo, mimo że jest dobre i potrzebne w jakiejś ilości, to jest też toksyczne. A usuwanie regularnie tego żelaza (przy prawidłowych wartosciach) chroni przed jego nadmiarem i nie dopuszcza do tych nieprzyjemnych skutków.
No tak, ale żelazo trzeba przyjmować do organizmu, bo samo z siebie się tam nie bierze. Teoretycznie, spożywamy mniej żelaza niż zalecana dzienna dawka. Oddanie krwi-> spadek poziomu żelaza-> przy braku odpowiedniego żywienia => anemia
Także sorki, ale moim zdaniem to takie sranie w banie.
Bo to, że my sobie z miesiączką tracimy ileś tam żelaza, to wcale nie jest po to, żeby wyrównać jego poziom, tylko jest to po prostu strata, którą należy uzupełnić.

Bardziej bym się przychylała do szlachetności czynnu oddania krwi niż do wpływu zdrowotnego
Stary 2010-12-08, 23:30   #1412
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

Maya a będę mogła się dziewczynom pochwalić na poczcie tą paczką od Mikołaja?

W piątek odbieram butki ślubne - dzisiaj dzwoniła pani z salonu, że przyjechały oby nie były za małe

Spadam się kąpać i spać - znowu pobudka o 6
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:33   #1413
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
A np. na zajęcia praktyczne musisz sama coś kupować czy zapewnia Ci wszystko szkoła?
jak byłyśmy na 1 roku to musiałyśmy sobie same kupić fartuchy,buty,przybory itp
Stary 2010-12-08, 23:33   #1414
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Bo to, że my sobie z miesiączką tracimy ileś tam żelaza, to wcale nie jest po to, żeby wyrównać jego poziom, tylko jest to po prostu strata, którą należy uzupełnić.
Jakby nie patrzeć dość często zdarza się, że kobiety z obfitymi miesiączkami mają anemię, a jednak taki okres "zabiera" raczej mniej krwi, niż krwiodawstwo
Ile krwi się oddaje na raz? 250ml? 300? Nie mam pojęcia
Stary 2010-12-08, 23:34   #1415
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Anemii się nie dostaje od razu poza tym żelazo, mimo że jest dobre i potrzebne w jakiejś ilości, to jest też toksyczne. A usuwanie regularnie tego żelaza (przy prawidłowych wartosciach) chroni przed jego nadmiarem i nie dopuszcza do tych nieprzyjemnych skutków.
ale jak ktoś ma prawidłowe wartości to znaczy że je prawidłowo żelazo a nie za dużo i żadnych nieprzyjemnych skutków by nigdy nie miał
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Jakby nie patrzeć dość często zdarza się, że kobiety z obfitymi miesiączkami mają anemię, a jednak taki okres "zabiera" raczej mniej krwi, niż krwiodawstwo
Ile krwi się oddaje na raz? 250ml? 300? Nie mam pojęcia
chyba pół litra

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:36   #1416
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
jak byłyśmy na 1 roku to musiałyśmy sobie same kupić fartuchy,buty,przybory itp
A ja musiałam sobie na drugim roku zakupić kitel laboratoryjny dłuższy czas nie wiedziałam gdzie to coś nabyć
A później były jeszcze obowiązkowe kaloszki na ćwiczenia terenowe z fitosocjologii teraz to byłby luzik - kalosze modne są i wszędzie ich pełno, ale wtedy była bieda z nędzą - kupiłam w końcu takie brudno-zielone paskudy w sklepie BHP i mój zmysł estetyczny straszliwie cierpiał

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
chyba pół litra
OMG, tak dużo? a może tyle to od starych wyjadaczy a nowym mniej upuszczają ?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Spadam. Dooooobraaaaaanooooooc
Stary 2010-12-08, 23:37   #1417
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Dobra idę spać. Dobranoc wszystkim
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:37   #1418
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

oddaje się dokładnie 450ml krwi.

Zdrowy ogranizm odrabia stratę w ciągu kilku godzin..

Nie wiem, o czyj mowa, idę spać. Spiłam się. Ale było bardzi faajnie
Stary 2010-12-08, 23:38   #1419
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
OMG, tak dużo? a może tyle to od starych wyjadaczy a nowym mniej upuszczają ?
zależy ile kto wytrzyma

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:40   #1420
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja musiałam sobie na drugim roku zakupić kitel laboratoryjny dłuższy czas nie wiedziałam gdzie to coś nabyć
A później były jeszcze obowiązkowe kaloszki na ćwiczenia terenowe z fitosocjologii teraz to byłby luzik - kalosze modne są i wszędzie ich pełno, ale wtedy była bieda z nędzą - kupiłam w końcu takie brudno-zielone paskudy w sklepie BHP i mój zmysł estetyczny straszliwie cierpiał
A co to takiego? Badaliście społeczeństwo roślin?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:47   #1421
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

Spadam. Dooooobraaaaaanooooooc
współczuje tych kaloszy Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Dobra idę spać. Dobranoc wszystkim
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Nie wiem, o czyj mowa, idę spać. Spiłam się. Ale było bardzi faajnie
eeeeeeeeee gdzie lecisz? A relacja ???
Stary 2010-12-08, 23:57   #1422
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Sanie się zakopały w śniegu pewnie

Rodzinka cała z mojej strony jest w jednym miejscu i komunikują się ze sobą, więc jak chcą listę to im takową stworzymy - sami sobie dalej poradzą na razie wrzuciłam 40 książek, dalej już mi się nie chce szukać, jak P. coś od siebie dołoży to będzie całkiem sporo do wyboru
aaa to w takim razie super
Cytat:
Maya a będę mogła się dziewczynom pochwalić na poczcie tą paczką od Mikołaja?
no pewnie

Idę spać, dobranoc
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 00:16   #1423
andzia1989r
Zakorzenienie

Sorry, że się tak wtrynię, ale jako, że ze mnie anemik zawodowy i fakultet bym mogła z tego zrobic to się wypowiem.

Cytat:
Poza tym pracuję nad TŻ, żeby poszedł kiedyś krew w końcu oddać. Chcę mieć długożyjącego mężczyznę
By człowiek długo żył to niech robi badania. Sama kiedyś oddawałam krew (zaledwie kilka razy, po ostatnim straciłam przytomnośc w domu i obudziłam się w szpitalu. W szkole badali tylko hemoglobinę, miałam 12,5 czyli załapałam się... ale miałam juz wtedy za mało żelaza no i pół litra krwi mniej to był gwóźdź do dna), i żeby oddawac krew... to trzeba byc zdrowym jak koń. Ostatnio kolegę zarazili przypadkiem żółtaczką. Zwykłą, nie żadną ciężką, ale jednak...

To tyle apropo oddawania krwi. Sam cel popieram, ale właśnie żeby krew oddac, trzeba byc naprawdę zdrowym człowiekiem i miec silny organizm. Plus niestety "wpadki" typu zarażenie chociażby głupią żółtaczką... odstraszają.

Cytat:
Honorowi dawcy krwi (dotyczy męzczyzn) żyją dłużej i są zdrowsi (wg relacji naszej profesorki z chemii klinicznej), bo regularnie usuwają żelazo z krwi
Jeśli ktoś ma chroniczny niedobór bądź nadwyżkę żelaza to ma problemy zdrowotne. I należy znaleźc źródło tych problemów a nie łazic oddawac krew. U zdrowego człowieka, który się dobrze odżywia wyniki są w porządku bez względu na oddawanie krwi czy nieoddawanie.

Cytat:
Anemii się nie dostaje od razu
Nie, ale zauważa się ją kiedy jest już zwykle naprawdę kiepsko.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:59   #1424
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Możecie ze mną polemizować ile chcecie, ale... Ja przecież mówiłam o zdrowych ludziach, nie o anemikach. Powtarzam to, co przekazała nam prof jako ciekawostkę, że np. u osób (głównie mężczyzn) będących honorowymi dawcami krwi dochodzi później do miażdżycy (co ma podobno związek m.in. z żelazem). Nie wiem na ile można uznać to za prawdę, ale skoro przekazała nam to na wykładzie, to jednak jakieś ziarnko prawdy w tym musi być.
Rzuciłam to żartobliwie, ale jestem ciekawa co jeszcze z tego wyniknie Bo nam dużo ciekawych rzeczy opowiadają
Anemików do oddawania krwi nie biorą, więc nie będę dywagować, co by było gdyby sobie oddali

I nie jestem jakąś idiotką, żeby to był jedyny najważniejszy powód do namawiania TŻ do oddawania krwi

Andzia, no niestety, tak to jest, że ta anemia z niedoboru żelaza siedzi często "ukryta" w rutynowych badaniach. Ja już jestem wyczulona i idąc raz na rok na badania proszę o dodatkowe zbadanie poziomu żelaza

Ins, wydaje mi się, że żelazo nie może w ciągu kilku godzin znów być na tym samym poziomie... Nawet ilość krwi, którą się oddało, jest uzupełniana w ciągu 4 tygodni. Więc żelazo z pewnością "regeneruje" się dużo dłużej.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:03
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:59   #1425
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

co do oddawania krwi uważam, że to szczytny cel - ale np. moja koleżanka zdrowa kobita - regularnie oddawała krew, no i niestety spadło jej tak żelazo - że było naprawdę nieciekawie (obecnie już nie oddaje krwi..)

wiecie co? mam chyba jakiś kryzys w pracy - czuje się mega wypalona... zawiodłam się na naczelniku i ogólnie mam dość tego wszystkiego spytałam się czy już kogoś zatrudnili na OŚ a on wymijająco powiedział, że teraz to jest kongo w pracy i nie ma na to czasu... no i oczywiście wszystkie sprawy dotyczące OŚ spadają na mnie wrr niech sam się tym zajmię - mam to gdzieś

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:08   #1426
Gwizdak
Zakorzenienie

Dzieńdoberek - przydybałam Was na gadaniu o moich ematach, to sie pomądrzę
Cytat:
No tak, ale żelazo trzeba przyjmować do organizmu, bo samo z siebie się tam nie bierze. Teoretycznie, spożywamy mniej żelaza niż zalecana dzienna dawka. Oddanie krwi-> spadek poziomu żelaza-> przy braku odpowiedniego żywienia => anemia
Także sorki, ale moim zdaniem to takie sranie w banie.

Bardziej bym się przychylała do szlachetności czynnu oddania krwi niż do wpływu zdrowotnego
No i wcale nie prawda Kiedyś faktycznie się uważało, że wszystkie kobiety mają niedobór żelaza z powodu krwawienia menstruacyjnego, a mężczyźni mają je w normie. Ale badania przeprowadzone na Harvardzie jakieś 2-3 lata temu wykazały, że kobiety mają na ogół poziom żelaza w normie, a mężczyźni mają go nadmiar. Jeśli chodzi o dietę, to żelazo jest pierwiastkiem które bardzo źle się wchłania. Dla nas ludzi zupełnie nie przyswajalne jest żelazo zawarte w roślinach - potrafimy przyswajać tylko hemowe żelazo, a więc to pochodzenia zwierzęcego, a i to wchłania się zaledwie w kilku %. Nasza krew także naturalnie zawiera żelazo. Dodatkowo żelazo, żeby w ogóle, nawet w tych kilku % się wchłonąć musi być dostarczone razem z witaminą C. Jeśli tak nie jest - jest bezużyteczne. Anemia ma bardzo różne przyczyny, ale obfite miesiączkowanie u zdrowej kobiety, ze zbilansowaną dietą, wcale nie musi do niej doprowadzić.

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
ostatnio babka na dietetyce nam mówiła na zajeciach ,że my (ludzie) jako jedyne ssaki pijemy mleko jak jesteśmy dorośli,że żaden dorosły ssak wśród zwierząt nie pije mleka chyba,że w młodości i tak naprawde nie powinniśmy za czesto tego mleka pić. Ja tam lubie mleko z płatkami które zdarza mi sie codziennie jeść
Tu też są różne poglądy. To prawda - żaden ssak poza człowiekiem, nie pije mleka po wyrośnięciu z okresu niemowlęctwa. Ba -ludzie dorośli nie mają już nawet laktazy, czyli enzymu odpowiadającego za trawienie cukru mlecznego - laktozy. Ale z drugiej strony mleko i produkty mleczne zawierają duże ilości wapnia, na które my mamy z kolei wysokie zapotrzebowanie. Jeśli nie dostarczy się odpowiedniej ilości wapnia w diecie - organizm uruchamia zapasy, które zgromadzone są w kościach, a to zawsze wiąże się z ich odwapnieniem. Zalecenia są zatem takie, że jeśli ktoś może pić mleko - niech pije (najlepiej ok. 2% tłuszczu, żeby wchłonąć tłuszczorozpuszczalne witaminy). Ale współczesna dietetyka skłania się bardziej do zalecania fermentowanych produktów mlecznych (kefirów, maślanek, jogurtów), które są lepiej dla człowieka przyswajalne, a także chronią przewód pokarmowy przed rozwojem nowotworów. Najlepiej oczywiście spożywać te produkty naturalne, a nie z wsadem owocowym. Wapń, o którym mówiłam, potrzebuje witaminy D do tego, a by się wchłonąć. Witaminy D w produktach spożywczych jest b. niewiele, a organizm nasz syntetyzuje ją sam z udziałem energii słonecznej. Niestety mamy przez pół roku ciemno więc jest to witamina, którą można suplementować w okresie jesienno - zimowym. Receptę na witaminę D i dawkowanie określa lekarz,ale bez recepty można kupić tran w kapsułkach, a tłuszcz rybi jest doskonałym źródłem, dobrze przyswajalnej witaminy D.

To tyle edukacji z rana

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

ooo Dzi, jesteś - dzisiaj o 16 się widzimy w Centrum.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:15 Powód: zby koleżanka nie przeoczyła ważnej informacji :D
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:16   #1427
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

A mi mówiono, że zdrowy organizm ubytek krwi jaki się oddaje, odrabia w ciągu jednego dnia. Stąd też np. wydawane są zwolnienia lekarskie. Chociaż ja nigdy nie korzystałam

A oddawałam krew regularnie. Dopiero w Krakowie przestałam, byłam tylko raz... Ciągle mi z pracą kolidowało albo wolałam się wyspać po nocy, niż zrywać o 6 rano...

Wypadałoby znowu zacząć. Czasami mam wyrzuty sumienia, że przestałam.
Wiem, że moja krew jest cenna, bo:
a) mam popularną grupę krwi, a co za tym idzie - np. w razie wypadku jest duża szansa, że to właśnie takiej będzie ofiara potrzebować do przetoczenia
b) jestem młoda, zdrowa, kiedy, jak nie teraz?

(i w ogóle uważam, że krew drugiego człowieka jest cenna, jeśli się ma sposobność i jest się zdrowym - warto oddawać)

Z drugiej strony zawsze patrzą na mnie podejrzliwym wzrokiem ze względu na moje ciśnienie i zawsze bawi mnie stały tekst:
- "dobrze, ale proszę się napić kawy, tam jest automat"
- "dziękuję, jestem po dwóch"

Ale przynajmniej żyły mam widoczne, choć cienkie. Czasami na mnie narzekają, ale jakoś zawsze jest z czego upuszczać echhh, trza mi będzie iść.
(z tymi moimi żyłami to dziwna sprawa, wiem że mam cerę naczynkową, więc generalnie żyły cienkie i delikatne; wkurza mnie na przykład jak po pracy na dłoniach i rękach mam taaaakie wyraźne żyły jakbym tonę węgla własnymi rękoma przerzuciła i P. denerwowało, że czasami się żyłami "bawiłam" mam kilka takich, które jak odpowiednio napnę, to mogę "poruszać" i to w widoczny sposób mówił, że wygląda, jakbym miała robale pod skórą a ja się tak czasem lubię pobawić )

A tak poza tym, to aż się dziwię, że nie mam kaca
Ale pół nocy nie przespałam. Najpierw nie mogłam zasnąć, potem się obudziłam w środku nocy i też nie mogłam spać, a potem miałam głupie sny. Nie wyspałam się za nic!
Ale wieczór na plus. I jutro na bilard

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:19
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:22   #1428
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
A mi mówiono, że zdrowy organizm ubytek krwi jaki się oddaje, odrabia w ciągu jednego dnia.
no pewnie że tak
Po to mamy śledzionę (no może nie wszyscy, bo niektórzy woleli szaleć na motocyklach ) oraz szpik kostny, żeby nam ją produkował
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-12-09, 09:22   #1429
Zwies
Zakorzenienie

Gwizdak gdzie

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:24   #1430
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Gwizdak gdzie
Rotunda?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-12-09, 09:31   #1431
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Rotunda?
ok, ja jeszcze wcześniej pewnie obiad z Tż (więc będę się pałętać w okolicy)
Ale będzie mu się śpieszyło, więc nie będzie marudził

Stary 2010-12-09, 09:36   #1432
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no pewnie że tak
Po to mamy śledzionę (no może nie wszyscy, bo niektórzy woleli szaleć na motocyklach ) oraz szpik kostny, żeby nam ją produkował
no to dobrze, bo tutaj widziałam teorie, że aż 4 tygodnie....
Znaczy, że dobrze poinformowana jestem i spokojnie mogę dalej upuszczać sobie krwi
Stary 2010-12-09, 09:42   #1433
Zwies
Zakorzenienie

A ja nie zamierzam oddawać krwi, może z dziwnego powodu, ale jednak
Babcia była bardzo przeciwna (niestety nie żyje), była pielęgniarką i mówiła zdecydowanie nie.

A Tż jednak nie pójdzie ze mną na obiad a przecież wczoraj mówił, że może iść...

Stary 2010-12-09, 09:43   #1434
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
A co to takiego? Badaliście społeczeństwo roślin?
Zgadłaś roślinki nigdy nie rosną przypadkowo - tam gdzie występuje jeden gatunek, najczęściej można spotkać określone gatunki towarzyszące - to się nazywa zespół roślinny my uczyliśmy się jakie są te zespoły, w jakich grupach, jakie są ich gatunki charakterystyczne i towarzyszące, a później szliśmy do lasu i na różne łąki sprawdzać to w praktyce ciekawa sprawa, chociaż masakryczny materiał do wkucia na pamięć - wszystkie nazwy klas, grup, zespołów i to wszystko po łacinie

Byłam na poczcie i.....

Maya DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

Stary 2010-12-09, 09:52   #1435
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Bry

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
A ta odżywka z łożysk to nie ma jakiegoś nieprzyjemnego zapachu?
Nie ma taki neutralny zapach

Cytat:

Aleks, nie ma, ponoć ma zwykły taki jak większość kosmetyków do włosów- chemia i tyle. Przecież nie wpakują do pudełka łożyska prosto od krowy

Cytat:
Dlatego ja nie noszę dokumentów w portfelu Nigdy
Ja też nie

Cytat:

Maya DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

A zdjęcie gdzie?
Stary 2010-12-09, 09:53   #1436
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
A zdjęcie gdzie?
Będzie wieczorem, bo teraz jestem w pracy
Stary 2010-12-09, 09:59   #1437
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam w dalszym ciągu jestem bezrobotna i jest mi bardzo źle z tym
Ehhh uwielbiam mojego tatę, obudził mnie tylko po to , żeby mnie obudzić czyli, że jedzie do babci . Ma szczęście, że nie spałam tylko leżałam z zamkniętymi oczami i próbowałam jeszcze wbić się w sen ale nie udało się w sumie to dobrze nawet.

Ehh lodówka pusta a ja chciałam coś fajnego zrobić z Cycka kurczaka tylko co ..
Muszę poszukać jakiegoś przepisu najwyżej do sklepu skoczę .

łaaaa
Stary 2010-12-09, 09:59   #1438
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A ja nie zamierzam oddawać krwi, może z dziwnego powodu, ale jednak
Babcia była bardzo przeciwna (niestety nie żyje), była pielęgniarką i mówiła zdecydowanie nie.

A Tż jednak nie pójdzie ze mną na obiad a przecież wczoraj mówił, że może iść...
Ja wprawdzie zawsze się trochę boję, żeby mnie czymś nie zarazili. Nietrudno np. o zakażenie żółtaczką, czy coś. Zawsze patrzę na ręce pielęgniarce - czy zmienia rękawiczki, czy w ogóle je zakłada, czy wyciąga czystą igłę, czy dezynfekuje. Nie miałabym nic przeciwko, żeby zwrócić jej uwagę, jeśli coś by mnie zaniepokoiło.
Wolałabym się nie bujać później po szpitalach z czymś zakaźnym

Na szczęście jak dotąd - nie miałam takiej sytuacji.
Stary 2010-12-09, 10:02   #1439
magda2109
Zakorzenienie

Cześć

Ale miałam wczoraj wieczór... Może tu na forum nie było widać, ale z trzy godziny przeryczałam takim prawdziwym szlochem... Chyba wszystko co we mnie siedzi od dawna w środku musiałam z siebie po prostu wyrzucić... Dobrze, że dziś nowy dzień...

Mi jak mają pobierać krew to jest masakra. Przed samym zabiegiem wszystkie żyły mi się chowają Ostatnio musiałam mieć zbadaną krew to kłuli mnie 4 razy Poszłam na uczelnię poobklejana plastrami z opatrunkami jak narkoman
Stary 2010-12-09, 10:04   #1440
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Co do oddawania kri ja nigdy nie oddawałam i pewnie nie oddam pi pierwsze boję się igieł i zaraz robi mi się słabo jak je widzę lub po pobraniu krwi
po drugie wszystkie wyniki zawsze mam na skraju. Anemia też mnie czasem dopada wiec lipa .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości