Wrześniówki - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 16:01   #3571
cindi
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki

Dziewczyny piękne zdjęcia, aż już nie mogę się doczekać swoich

i chciałam już Żonki (ale też przyszłe wrześniówki) kiedy zaczęłyście się rozglądać za sukniami? i kiedy doszło do ostatecznego zakupu?
bo nie wiem czy to już

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:20   #3572
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne zdjęcia, aż już nie mogę się doczekać swoich

i chciałam już Żonki (ale też przyszłe wrześniówki) kiedy zaczęłyście się rozglądać za sukniami? i kiedy doszło do ostatecznego zakupu?
bo nie wiem czy to już
ja zaczęłam chodzić jakoś w lutym chyba, ale to już tak serio szukając. a rozglądałam się od listopada chyba. zaliczkę wpłaciłam jakoś w kwietniu chyba, na przymiarce byłam w marcu i już praktycznie wybrałam. tak to chyba wyglądało-już nie pamiętam dokładnie
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:25   #3573
arnama
Zakorzenienie

Ja nie rozglądałam się wcale
W lutym wybrałam się na jednodniową wycieczkę po salonach, zwiedziałam ich kilkanaście, mierząc kilkadziesiąt modeli i nic nie wybierając.
Jakiś miesiąc szukałam kogoś, kto uszyje mi wymysloną przeze mnie suknię, znalazłam jeden salon, ale potem podnieśli za wszystko ceny i z nich zrezygnowałam (tracąc zaliczkę ) i już ze stresem w kieszeni w maju lub czerwcu znalazłam krawcową która mi wszystko uszyła na cacy
Przy złożeniu zamówienia Pani mnie pomierzyła i wybrałam tkaniny. Pierwszą przymiarkę miałam z 2 mieś przed ślubem, drugą po ok 3 tyg i ostatnią w dniu odbioru sukni tj 2 tyg przed ślubem

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:44   #3574
Ariena
Zakorzenienie

Ja się zaczęłam rozglądać w listopadzie a w grudniu kupiłam. Skorzystałam z wyprzedaży przed nowym rokiem więc dlatego tak szybko i nie żałuję.
Stary 2010-11-26, 08:38   #3575
czaszka_
Zakorzenienie

Dziewczyny dodalam pare fotek na swojej relacji
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=469725

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:14   #3576
cindi
Rozeznanie

dzięki za odpowiedzi Dziewczyny w takim razie niedługo wybiorę sie po prostu pooglądać co jest
czaszka_ piękne zdjęcia, urzekł mnie Twój bukiecik

Stary 2010-11-28, 13:41   #3577
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedzi Dziewczyny w takim razie niedługo wybiorę sie po prostu pooglądać co jest
czaszka_ piękne zdjęcia, urzekł mnie Twój bukiecik
mi sie z tego wszystkiego tez najbardziej sie bukiet podobal

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 19:13   #3578
arnama
Zakorzenienie

Wysłałam dziś w końcu materiały do foto-video
Jestem prze szczęśliwa, ze zrzuciłam w końcu ten ciężar
Mam nadzieję że koleś się szybko uwinie, bo jutro przywożą nam telewizorek i przydało by się obejrzeć coś ciekawego w niedługim czasie

Stary 2010-12-01, 10:21   #3579
geko
Przyczajenie

helllooo, ja tez mam slub dopiero we wrzesniu 2011 a sukienka juz kupiona w statnich dniach pazdziernika, po salonach chodzilam od sierpnia ale bylam wtedy niemadra bo pania przyznawalam sie kiedy slub wiec wlasciwie nawet nie byly zainteresowane i kazaly przyjsc trzy miesiace przed slubem, pozniej wpadlam na pomysl i pojezdzilam po salonach mowiac ze slub w styczniu, obsluga byla wowczas bardzo sprawna i mila, dzieki temu dowiedzialam sie przynajmniej w jakich modelach jest mi dobrze a w jakich wrecz przeciwnie, polecam wszytskim taka wycieczke z gory wiedzialam ze salonowej sukienki nie bede chciala miec bo zwyczajnie szkoda mi bylo kasy na sukienke na jeden raz, bo wydac 4tys jest naprawde latwo i sukienka byla super ale jednak jakis taki zal za tymi 4tys by zostal. mozecie mnie potepic ze na slubie sie nie oszczedza, ale koniec koncow jestem zadowolona, wiedzac w czym mi dobrze wyszukalam sobie model na allegro, pojechalam, przymiarka bardzo mila, wspaniali ludzi i tym sposobem mam za male pieniazki cudowna suknie - o niebo lepsza jak ta za 4tys, mojej poprzedniczce powiedzialam ze sukienka jest jak marzenie i ze sama lepszej bym nie wymyslila, pasuje idealnie, podoba sie bardzo wiec nie bylo sie co zastanawiac
Jak wiemy w jakich modelach jest nam git wtedy na allegro mozna trafic w sukienke bez pudla

a ŚLUB będzie 17.09.2011
geko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:51   #3580
Niesforna_88
Wtajemniczenie

geko a pochwalisz się suknią?

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:15   #3581
bezaczek7
Zakorzenienie

no właśnie, pokaż nam swoją wymarzoną!

i opowiedz coś o sobie
wishlista
18WRZESIEŃ2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 10:41   #3582
geko
Przyczajenie

pewnie ze spochwale, poczytam tylko jak dodac zdjecia
A o mnie...hehe ślub mamy 17 wrzesnia 2011 okoloce Poznania, co do ślubu to własciwie juz wszystko mamy zalatwione, tzn w kosciele msza zamowiona na godz 16, nauki przedmalzenskie zrobione, suknia wisi welon i bolerko takze, kamizelka dla pana mlodego tez, dla mnie buty kupione, zespol, sala kucharki i fotograf zamowieni, teraz tylko czekac az beda 3 miesiace do slubu co za papierki bedzie mozna sie zabrac aaaaaaaaaaaa i obraczki sie robia, do odbioru 10 grudnia wszystko szybko ale dzieki temu liczymy ze uda nam sie pojechac na podroz...przedslubna tzn na zwykle wakacje nad nasze polski morze, moze morze uraczy nas opalenizna na slub

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

i znalazlam sposob jak pokazac
sukienka na stronce salonu wyglada tak:
http://www.salondana.pl/files/kolekcja-2010%5B9%5D.jpg
moja rozni sie tym ze na dole pod ostatnim przychwyceniem zamiast gladkiego materialu ma na przodzie siateczke/koronke tak jak welon
I co najwazniejsze jak ktos ma cos na brzuszku do ukrycia hehe albo wydaje mu sie ze ma ale przynajmniej kompleksy sa z tego powodu (nie mowie o dzidziusiu) to ta sukienka nadaje sie do tuszkowania idealnie idealnie dzieki zakladkom
Obraczki beda tradycyjne z zoltego zlota polokragle, dalismy swoje zloto (bo mialam nazbieranych troszke pozrywanych bransoletek lancuszkow) koszt robocizny 300zl, do tego dojdzie jeszcze grawer po wewnetrznej stronie i wprawienie w moja obraczke jednego kamyszka...ale to blizej slubu, od tego ile pieniazkow nam zostanie zalezy kamien w obraczce

a ŚLUB będzie 17.09.2011
Stary 2010-12-02, 16:42   #3583
cindi
Rozeznanie

geko, ślubujemy tego samego dnia jeju, ale masz już dużo pozałatwiane, ja lubię wszystko na ostatnia chwilę zostawiać gratuluję wyboru sukienki

Stary 2010-12-02, 18:16   #3584
Ariena
Zakorzenienie

Geko przepiękna suknia! Troszkę podobna do mojej tylko moja była szersza na dole i miała gorset.
Takie mi się podobają właśnie z organzy i drapowane choćby mało.
A masz zdjęcie jak jesteś w niej ubrana?

Dodaję parę zdjęć z drugiego pleneru. Fotograf: Fotogolik http://www.fotogolik.pl/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0035_FotoGolik.JPG (289,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0059_FotoGolik.JPG (253,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0124_FotoGolik.JPG (211,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0169_FotoGolik.JPG (197,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0171_FotoGolik.JPG (216,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0184_FotoGolik.JPG (124,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0236_FotoGolik.JPG (277,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0259_FotoGolik.JPG (701,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0282_FotoGolik.JPG (216,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0301_FotoGolik.JPG (592,6 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-12-02 o 19:08
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 07:46   #3585
geko
Przyczajenie

sprawilyscie mi nielada radosc tym ze sukienka Wam takze sie podoba, mimo ze jestem osoba taka ktora raczej wierzy w to co sama czuje i mysli...czlowiek zwierze stadne nie da sie zaprzeczyc i zdanie innych jest wartosciowe
owszem mam jedno jedyne zdjecie "gekona w sukni"zrobione po to zebym sama mogla ocenic czy jets ok, wiadomo inaczej w lustrze inaczej na zdjeciu...ale nie pokaze, po slubie to co innego, ale teraz to najpilniej strzezona tajemnica, przyszly maz tez mnie w sukni nie widzial, a sama suknie to tylko w przelocie i nie chodzi tyle o przesad co o zachowanie wyjatkowosci, chce zeby w dzien slubu byl zachwycony i zeby wtedy napatrzec sie nie mogl, a nie zeby mi sie czasem do tego widoku przyzwyczail przed slubem. Generalnie to fotograf nas nakrecil ze moment w ktorym pan mlody po raz pierwszy widzi pania mloda w sukni jest niezwykly

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Ariena pieknie tak patrze i patrze i mam pytanie...rekawiczki i pelne buty to tak sie przyjelo ze wypada miec do slubu??
bo przyznam ze ja kupilam sobie takie jakby sandalki ale solidie trzymajace sie nogi, a jesli chodzi o rekawiczki to sama jeszcze nie wiem

a ŚLUB będzie 17.09.2011
Stary 2010-12-03, 07:54   #3586
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geko Pokaż wiadomość
sprawilyscie mi nielada radosc tym ze sukienka Wam takze sie podoba, mimo ze jestem osoba taka ktora raczej wierzy w to co sama czuje i mysli...czlowiek zwierze stadne nie da sie zaprzeczyc i zdanie innych jest wartosciowe
owszem mam jedno jedyne zdjecie "gekona w sukni"zrobione po to zebym sama mogla ocenic czy jets ok, wiadomo inaczej w lustrze inaczej na zdjeciu...ale nie pokaze, po slubie to co innego, ale teraz to najpilniej strzezona tajemnica, przyszly maz tez mnie w sukni nie widzial, a sama suknie to tylko w przelocie i nie chodzi tyle o przesad co o zachowanie wyjatkowosci, chce zeby w dzien slubu byl zachwycony i zeby wtedy napatrzec sie nie mogl, a nie zeby mi sie czasem do tego widoku przyzwyczail przed slubem. Generalnie to fotograf nas nakrecil ze moment w ktorym pan mlody po raz pierwszy widzi pania mloda w sukni jest niezwykly
.... o ile Panu Młodemu się spodoba jak jego wybranka się prezentuje

Ariena Ładne zdjęcia dobrze że potem ściągnęłaś welon, bo nie pasował do tej fryzury, szkoda że tego samego nie uczyniłaś z rękawiczkami
W ogóle ładnie wyszłaś na tych zdjęciach, wg mnie o niebo lepiej niż na tych z wesela

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:

Ariena pieknie tak patrze i patrze i mam pytanie...rekawiczki i pelne buty to tak sie przyjelo ze wypada miec do slubu??
bo przyznam ze ja kupilam sobie takie jakby sandalki ale solidie trzymajace sie nogi, a jesli chodzi o rekawiczki to sama jeszcze nie wiem

Jest jakiś przesąd dot. odkrytych palców u PM ale ja tam na przesądy nie patrzę, więc nie wiem o co dokładnie chodzi
Mnie osobiście bardziej do sukni ślubnej podobają się zakryte palce, ale uważam że jeśli PM chce inaczej i pasuje to do sukni to nie ma problemu
Natomiast rękawiczki...... o temat rzeka. Dla mnie to śmieszny dodatek, który powinni usunąć z salonów.... Naleciałość z mody lat 90-tych....
Nie rozumiem po co się je zakłada, bo ani to żaden symbol, ani dobrze nie wygląda Na zdjęciach prezentują się jak ręce w gipsie i psują cały efekt. Często dają efekt przekombinowania...
Ogólnie większość dziewczyn jest przeciwko. Każdy może zakładać co chce na własny ślub, ale w sprawie rękawiczek mogła bym rozpowszechnić apel z cyklu: "Błagam, nie zakładaj rękawiczek do ślubu!!!"

Stary 2010-12-03, 12:09   #3587
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tam chcesz, ja miałam zakryte palce i piętę. Buty zapinane na paseczek.
Co do rękawiczek-co się komu podoba, ja zawsze chciałam mieć nawet jeśli to staromodne. Do sukni "nie księżniczkowej" nie założyłabym rękawiczek.

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
.... o ile Panu Młodemu się spodoba jak jego wybranka się prezentuje

Ariena Ładne zdjęcia dobrze że potem ściągnęłaś welon, bo nie pasował do tej fryzury, szkoda że tego samego nie uczyniłaś z rękawiczkami
W ogóle ładnie wyszłaś na tych zdjęciach, wg mnie o niebo lepiej niż na tych z wesela
Dziękuję
Na weselu byłam stremowana zestresowana no i to widać.
No i generalnie jest mi lepiej w rozpuszczonych włosach, ale na ślubie chciałam mieć spięte by mi nie przeszkadzały i nie grzały dodatkowo bo miałam długie do pasa.

Szkoda że szlag trafił tutaj zdjęcia z pierwszej sesji przez tą awarię. Jak nie wgrają na nowo to będę musiała znów wklejać.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-12-03 o 12:11
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:57   #3588
bezaczek7
Zakorzenienie

ładnie, ładnie...

a my wczoraj w końcu dostaliśmy zdjęcia od znajomego, a i dzisiaj przyszły zdjęcia od kuzynki. powoli kompletujemy swoje zdjęcia ślubno-weselne są i 4 filmiki, co jeden to śmieszniejszy i nie wiedziałam, że są takowe w ogóle... znaczy o przysiędze wiedziałam, ale pozostałe nie fajna niespodzianka od kuzynki
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2010-12-06, 22:42   #3589
paulucha3333
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
to i ja się witamw wątku wrześniówek
17.09.2011 to nasza data
a zarezerwowane mamy już!
Kościół godzina 16 http://www.swietyjozef.kalisz.pl/
Oprawa muzyczna ceremonii http://www.waszslub.kalisz.pl/?page=solo
Restauracja Zdrojowa http://www.restauracjazdrojowa.com.pl/
Zespól The Quest http://www.thequest.pl/
Fotografa http://www.wed.com.pl/?action=author...pgn=fotografia
Kamerzystę http://dabstudio.com.pl/
i mamy swoją stronkę ślubnajeśli ktoś ma ochotę zobaczyć wyślę na pocztę
Natomiast totalny mętlik w głowie mam jeśli chodzi o kolor przewodni
pierwsza opcja to brąz i brudny róż
druga opcja brąz,zielone jabłuszko z dodatkiem fioletu
paulucha3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 06:15   #3590
geko
Przyczajenie

Paulucha ooo hellllooo tego samego dnia o tej samej godzinie slubujemy
Dziewczyny ekstra to jest sprawa, że mozemy pogadac, powymieniac sie doswiadczeniami i co tu ukrywac porownywac etapy przygotowania zwlaszzca ze slub niemalze w tym samym czasie (przez caly wrzesien)

a ŚLUB będzie 17.09.2011
Stary 2010-12-07, 17:02   #3591
arnama
Zakorzenienie

Oj tak forum jest świetne.
Przypomina co mamy załatwić, możemy porównać z etapami przygotowań innych PM, uzyskać porady, wyżalić się, i co najważniejsze: Tu zawsze Was wysłuchają, kiedy wszyscy inni mają dość wałkowania tematu
Mi było baaaaaaardzo pomocne

Stary 2010-12-07, 18:24   #3592
bezaczek7
Zakorzenienie

super wątek
już zamężne wrześnióweczki zapewne dalej tu zaglądają

też się dużo dowiedziałam z tego forum. właściwie głównie z forum np z wątku o przydatnych listach
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2010-12-08, 19:28   #3593
Tanitka
Rozeznanie

Witam dziewczyny ja również dołączam się do Wrześnióweczek, ślub dokładnie 24.09.11. Napiszcie co już macie no i najwazniejsze dla przyszłej PM czy juz macie suknie? bo ja narazie nie i dopiero po nowym roku zaczne poszukiwania, choc nie ukrywalm, ze wolalabym szyc u krawcowej niz kupic w salonie.

Narazie widzę Cindi z wątku lubelskiego, więc mam nadzieje, że i ja mogę sie u was troszkę zadomowić.
Stary 2010-12-08, 20:49   #3594
paulucha3333
Raczkowanie

gekko no to super ze w ten sam dzien slubujemymilo i tak fajnie ze ktos o tej samej godzinie powie tak

Tanitka hej hej super coraz wiecej nas tuja tez dopiero od wczoraj tu dolaczylam i ciesze sie ze jest ten watek!razem bedzie Nam razniejtroszke wyzej jest napisane co juz mam zalatwione
Stary 2010-12-08, 21:06   #3595
agulka36
Raczkowanie

Hej melduję się z przyjemnością w Wrześnówkach ja również jak dziewczyny wyżej slubuję 17.09.2011 fajnie że jest nas więcej z tego dnia

My z załatwionych spraw to tak: sala, orkiestra, kucharka, fotograf+kamerzysta, ostatnio kupiliśmy wódkę i ja kupiłam już sukienkę
aha i w przyszłym tygodniu idziemy obrączki zamówić do złotnika
Stary 2010-12-08, 21:48   #3596
cindi
Rozeznanie

Tanitka, miło Cię widzieć ja myślę, że przed świętami zacznę chodzić po salonach z sukienkami, porozglądać się, a czy będę szyć czy kupię to się jeszcze okaże

fajnie, że pojawiają się nowe Dziewczyny, bo trochę tu cicho było

PMki z 17.09 spotkałyście się już z sytuacją kiedy informujecie kogoś jaką macie datę a ten ktoś: "o to przecież data ataku ZSRR na Polskę"? bo mi już kilka razu się to zdarzyło

Stary 2010-12-08, 23:17   #3597
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
PMki z 17.09 spotkałyście się już z sytuacją kiedy informujecie kogoś jaką macie datę a ten ktoś: "o to przecież data ataku ZSRR na Polskę"? bo mi już kilka razu się to zdarzyło
Ciekawe ja jestem po historii, specjalność XX wiek ale nigdy takie skojarzenie nie przyszłoby mi do głowy - w sensie żeby tak to zwerbalizować A kto Ci tak powiedział chodzi mi o wiek? podejrzewam raczej starsze osoby.
Stary 2010-12-09, 07:11   #3598
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale większość dat da się pod coś podpiąć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 07:40   #3599
Tanitka
Rozeznanie

Ja tez mysle, ze nie ma sie czym przejmować i Kaska87 ma racje, ze pod kazda z dat da się coś podpiąć!

My ślubujemy w dzien urodzin mojej chrześnicy i planujemy jej zrobić niezapomniane 6 urodziny
Stary 2010-12-09, 15:10   #3600
paulucha3333
Raczkowanie

hmmm pierwsze slyszea ja tez z 17.09 z tym ze My jestesmy od 17.01 wiec Nas da data i magiczna siodemka uszczesliwiaale za to slyszelismy od rodziny ze komus nie pasuje ten dzienze lepiej inny:/albo w przyszlym roku...itp sytuacje od ktorych szlag czlowieka trafiaale my sie na dalismy i jest po naszemu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości