Ważne ogłoszenie Odtwarzanie portalu - fotki i programy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 17:10   #271
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Odtwarzanie portalu - fotki i programy

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
czy te stare wieszaki na szafie które zostały będą usunięte? i będzie poprostu nowa, pusta ( ) szafa ?
Tak, pracujemy nad ich usunięciem.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 19:42   #272
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Ja mam pytanie dotyczące szafy- z mojego konta wróciło na miejsce jakaś 1/3 zdjęć, czy jest szansa, że pozostałe tez wrócą, czy już to koniec prac nad szafą i tamte przepadły?
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 20:51   #273
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie dotyczące szafy- z mojego konta wróciło na miejsce jakaś 1/3 zdjęć, czy jest szansa, że pozostałe tez wrócą, czy już to koniec prac nad szafą i tamte przepadły?
Marne szanse na powrót - tylko tyle udało się odzyskać.
Stary 2010-12-07, 21:04   #274
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

NO trudno. Ale i tak brawo dla Was, ze tak szybko udało Wam się przywrócić do życia tak wielki portal Mam nadzieję, ze więcej takich niespodzianek nie będzie.
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 21:53   #275
annaboo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annaboo Pokaż wiadomość
A więc sortowanie ładnie działa, pokazuje już "normalną" ilość kosmetyków na stronie. I w zależności od ilości kosmetyków liczbę stron ile to zajmuje, ale podobnie jak u emmy wyświetla mi tylko realnie 2 strony o kolejnych mówi pusto choć mam ich więcej niż 3.

I jeszcze jedno pytanie. Czy kosmetyki zgłoszone do KWC przed awarią serwerów przetrwały i będą wystawione czy należy je zgłaszać ponownie(nie pojawiły się dotąd w Najnowszych)?
A co z tymi tematami ? Przegródki główne w torebce znów nie sortują się alfabetycznie za to już kosmetyki w nich tak.
annaboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 09:01   #276
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
A co z tymi tematami ? Przegródki główne w torebce znów nie sortują się alfabetycznie za to już kosmetyki w nich tak.
U mnie sortują się alfabetycznie za wyjątkiej przegródki głównej.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
A więc sortowanie ładnie działa, pokazuje już "normalną" ilość kosmetyków na stronie. I w zależności od ilości kosmetyków liczbę stron ile to zajmuje, ale podobnie jak u emmy wyświetla mi tylko realnie 2 strony o kolejnych mówi pusto choć mam ich więcej niż 3.
Chodzi o kategorię, przegródkę, wyniki szukania???
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie. Czy kosmetyki zgłoszone do KWC przed awarią serwerów przetrwały i będą wystawione czy należy je zgłaszać ponownie(nie pojawiły się dotąd w Najnowszych)?
Same kosmetyki są - zginęły tylko ich fotki.
Stary 2010-12-09, 09:10   #277
emma-e4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
a bedą wprowadzane? bo nie chce mi sie zgłaszać ponownie i przepisywać składu, a jakby pojawiło sie moje zgłoszenie to fotkę dodam w odpowiednim wątku
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 09:13   #278
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez emma-e4 Pokaż wiadomość
a bedą wprowadzane? bo nie chce mi sie zgłaszać ponownie i przepisywać składu, a jakby pojawiło sie moje zgłoszenie to fotkę dodam w odpowiednim wątku
Tak, Mirianka i dziewczyny na razie mocno pracują nad odtwarzaniem fotek - stąd może troszkę opóźnień. Ale jeśli spełniają wymogi kodeksu - będą wprowadzone.

Stary 2010-12-09, 09:37   #279
ankasz
Zakorzenienie

Złosiu, ja mam pomysł. Mianowicie, żeby zgłaszać wątki, których nie da się juz uratowac - tzn ja mam jeden taki wątek, gdzie zamieściłam zdjecia sukienek i dziewczyny mi pomagały wybrac. Załączniki wsysnęla czarna dziura dysku, a ja juz tych zdjeć nie mam na kompie, więc nie ma możliwosci, żeby je przywrócić, a tym samym wątek zagraca tylko wizaz, bo bez tych zdjęć cały wątek nie ma sensu i uratowac sie go juz nie da i żebys Ty, bądz ktoś inny do tego uprawniony usuwał takie wątki, bo po co maja zajmowac miejsce na dyskach i tworzyć tylko bałagan i zamieszanie
Propozycja jest, żeby takie wątki zgłaszały TYLKO ich autorki - bo tylko one wiedzą, czy mają zdjecia na komputerze i czy mogą je wrzucic czy nie.
Napisz, czy jest to dobry pomysł jesli tak, to wrzucę linka, albo można załozyc oddzielny wątek o tym na technicznym

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:39
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 19:42   #280
annaboo
Zadomowienie

Cytat:
U mnie sortują się alfabetycznie za wyjątkiej przegródki głównej.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Chodzi o kategorię, przegródkę, wyniki szukania???

A więc Torebka dzieli się na Moje przegródki i one nie segregują się alfabetycznie nazwami, natomiast poszczególne przegródki otworzone owszem sortują kosmetyki które już w nich są.

Po tym jak już otworzymy przegródkę jak tłumaczyła emma i jest np te około 60 kosmetyków w niej, pokazuje się tylko tyle ile jest na 2 pierwszych stronach reszty po prostu nie czyta.
Stary 2010-12-10, 19:09   #281
cholernarejestracja
Copyraptor

Link do przepisów świątecznych nie działa...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 20:45   #282
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
A więc Torebka dzieli się na Moje przegródki i one nie segregują się alfabetycznie nazwami, natomiast poszczególne przegródki otworzone owszem sortują kosmetyki które już w nich są.

Po tym jak już otworzymy przegródkę jak tłumaczyła emma i jest np te około 60 kosmetyków w niej, pokazuje się tylko tyle ile jest na 2 pierwszych stronach reszty po prostu nie czyta.
Będę musiał dodać 60 kosmetyków do swojej torbencji i sprawdzić

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Link do przepisów świątecznych nie działa...
Gdzie?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Złosiu, ja mam pomysł. Mianowicie, żeby zgłaszać wątki, których nie da się juz uratowac - tzn ja mam jeden taki wątek, gdzie zamieściłam zdjecia sukienek i dziewczyny mi pomagały wybrac. Załączniki wsysnęla czarna dziura dysku, a ja juz tych zdjeć nie mam na kompie, więc nie ma możliwosci, żeby je przywrócić, a tym samym wątek zagraca tylko wizaz, bo bez tych zdjęć cały wątek nie ma sensu i uratowac sie go juz nie da i żebys Ty, bądz ktoś inny do tego uprawniony usuwał takie wątki, bo po co maja zajmowac miejsce na dyskach i tworzyć tylko bałagan i zamieszanie
Propozycja jest, żeby takie wątki zgłaszały TYLKO ich autorki - bo tylko one wiedzą, czy mają zdjecia na komputerze i czy mogą je wrzucic czy nie.
Napisz, czy jest to dobry pomysł jesli tak, to wrzucę linka, albo można załozyc oddzielny wątek o tym na technicznym
Poczekajmy na razie, przyjdzie czas na sprzątanie - widzę, że nadal sporo osób uzupełnia załączniki
Stary 2010-12-10, 20:47   #283
Westalka
Zakorzenienie

Nie tylko przepisy nie działają, ale nie wyświetla się też strona z konkursem prezentowym

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 20:51   #284
cholernarejestracja
Copyraptor

Wszędzie

Jak kliknę na którykolwiek banner, to ładuje mi się pusta strona o adresie https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/recipes.php , tak samo jak na stronie Smacznego kliknę "dowiedz się więcej".
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 20:55   #285
Organzza
Zakorzenienie

Czy mogłaby powrócić lista wizażanek z największą liczbą plusów za recenzje, ale bez avatarów? (jak to było po zmianach KWC, a przed awarią ) Wtedy było to o wiele czytelniejsze..
I czy można będzie zobaczyć (również jak to już było po zmianach ) za którą recenzję zostało się pochwalonym?
Ja wiem, że to tylko "upiększenia", ale dość przydatne nie pytałabym, gdyby tego już nie było, a że poznałam smak tych dobrodziejstw, to chciałabym ich powrotu

edit: i czy zostanie poprawione (ujednolicone), że u niektórych recenzentek w KWC pojawia się "Chwalona x razy" a u innych kwadracik z cyferką, również świadczący ile razy dana osoba była chwalona.. bo teraz panuje mały chaos

no i w dodawaniu recenzji widnieje okienko "mój typ", a pojawia się ramka "mój hit" - po raz kolejny taka niespójność.. tak samo jak hasło "Twoje recenzje" z poziomu forum i "Moje KWC" widoczne będąc na KWC..
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-12-10 o 21:20
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 21:18   #286
MdM
in love with life

w KWC moj avatar wyswietla sie tylko w niektorych recenzjach, a w innych jest puste okienko. zauwazylam, ze to samo mam u innych wizazanek. Czasem widze przy recenzji wizazanki jej avatar, a przy innej recenzji tej samej osoby mam puste biale okienko, jakby nie miala avatara.

Przyklad w zalaczniku.

Edytowane przez MdM
Czas edycji: 2016-03-26 o 14:51
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 11:28   #287
annaboo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Czy mogłaby powrócić lista wizażanek z największą liczbą plusów za recenzje, ale bez avatarów? (jak to było po zmianach KWC, a przed awarią ) Wtedy było to o wiele czytelniejsze..
I czy można będzie zobaczyć (również jak to już było po zmianach ) za którą recenzję zostało się pochwalonym?
Ja wiem, że to tylko "upiększenia", ale dość przydatne nie pytałabym, gdyby tego już nie było, a że poznałam smak tych dobrodziejstw, to chciałabym ich powrotu

edit: i czy zostanie poprawione (ujednolicone), że u niektórych recenzentek w KWC pojawia się "Chwalona x razy" a u innych kwadracik z cyferką, również świadczący ile razy dana osoba była chwalona.. bo teraz panuje mały chaos

no i w dodawaniu recenzji widnieje okienko "mój typ", a pojawia się ramka "mój hit" - po raz kolejny taka niespójność.. tak samo jak hasło "Twoje recenzje" z poziomu forum i "Moje KWC" widoczne będąc na KWC..
.
Jestem za tymi upiększeniami, bardzo niefajna jest ta niespójność człowiek musi się zastanawiać dwa razy czy ten skrót jest aby na pewno dotyczy tych samych pojęć. Ujednolicenie upraszcza sprawę
Stary 2010-12-12, 10:04   #288
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

witam, ja niestety nadal po awarii ma cały czas problem z wyświetlaniem zdjęć. Sprawdziłam już wszystkie sposoby które były na forum polecane i nic nie pomogło. Na początku myślałam, że problem jest tylko ze starymi wątkami, ale teraz nie mogę oglądać zdjęć również na zupełnie nowych wątkach. Pragnę zauważyć, że część zdjęć jest widoczna, a część nie, proszę powiedzcie z czego to wynika?

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZĄTKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-12, 11:08   #289
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez zbroziu Pokaż wiadomość
... Pragnę zauważyć, że część zdjęć jest widoczna, a część nie, proszę powiedzcie z czego to wynika?
Wynika to z tego, ze czesc wizazanek uzupelnila uszkodzone zalaczniki a czesc nie i zalacznikow fizycznie nie ma zostala po nich tylko informacja ze byly.

jesli widzisz moj zalacznik na dole to znaczy ze z przegladarka jest wszystko ok.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-11-28 o 15:19
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 11:53   #290
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Straciliśmy załączniki z ok. 10-14 miesięcy (zależnie od forum), ergo:
1. widzisz starsze (te odzyskane)
2. widzisz nowe (uzupełnione przez dobre duszyczki)
Stary 2010-12-12, 11:54   #291
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

fakt widzę Twój załącznik, ale w takim razie czemu jak przeglądam DZISIEJSZE wątki w których są zdjęcia to części z nich nie widzę?

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZĄTKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-12, 13:14   #292
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
...Sprawdziłam już wszystkie sposoby które były na forum polecane i nic nie pomogło. ..
Napisz ktore sposoby juz sprawdzilas, bedzie latwiej.

Cytat:
fakt widzę Twój załącznik, ale w takim razie czemu jak przeglądam DZISIEJSZE wątki w których są zdjęcia to części z nich nie widzę?
Za malo mamy informacji aby odpowiedziec na twoje pytanie, wlasciwie nic nie napisalas o systemie, przegladarkach jakich uzywasz , czy w kazdej przegladarce masz ten problem?, jaki antywirus ?, czy masz firewall ?, przyklad postu w ktorym nie widzisz zalacznikow.

aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 06:51   #293
Moderna
Zakorzenienie

A czy mozecie jeszcze sprawdzić szafę? Ostatnio wieszakiem dnia zostal ten z najsłabszymi ocenami (ale bylo ich duzo). Wcześniej możliwe to bylo tylko dla wieszaków, które otrzymały najwięcej 3 i więcej gwiazdek.

O proszę http://www.wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21136

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 07:35   #294
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A czy mozecie jeszcze sprawdzić szafę? Ostatnio wieszakiem dnia zostal ten z najsłabszymi ocenami (ale bylo ich duzo). Wcześniej możliwe to bylo tylko dla wieszaków, które otrzymały najwięcej 3 i więcej gwiazdek.

O proszę http://www.wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21136
Sprawdzimy
Stary 2010-12-16, 13:08   #295
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekajmy na razie, przyjdzie czas na sprzątanie - widzę, że nadal sporo osób uzupełnia załączniki
ja rozumiem dlatego napisałam, że zgłaszać mogą tylko autorki wątków tylko one wiedzą, czy mogą wrzucic po raz drugi załączniki czy nie

ja mam na przykład taki wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385439 gdzie prosiłam o pomoc w wyborze sukienki. Dziewczyny doradziły, a teraz załączniki zniknęly, ja ich też już nie mam na kompie. Wątek jest bezużyteczny. I do kosza z nim, bo tylko zaśmieca forum

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-12-16 o 13:09
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:08   #296
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
czy jest taka możliwość aby po najechaniu na zdjęcie w Ostatniej Setce ono sie powiekszało? tak jak na allegro?
zadawałam takie pytanie wcześniej
czy teraz już by sie dało tak zrobić?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 18:01   #297
Nais
Wtajemniczenie

Mam pytanie odnośnie mojego albumu (tego, który mam w podpisie). Chciałabym go uzupełnić, bo zniknęły wszystkie zdjęcia. Jednak jeszcze kilka dni temu mogłam zobaczyć podpisy pod zdjęciami, a w tej chwili nie mogę się dostać do albumu - jedynie edytować go, dodać nowe zdjęcia lub usunąć. Chciałam zachować tych kilka komentarzy, a album odtworzyć takim, jaki był - czy jest na to szansa, czy muszę go usunąć i stworzyć nowy? To dosyć upierdliwe, bo zdjęcia były w tej kolejności, w jakiej dodawałam makijaże na MM..
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 19:19   #298
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie mojego albumu (tego, który mam w podpisie). Chciałabym go uzupełnić, bo zniknęły wszystkie zdjęcia. Jednak jeszcze kilka dni temu mogłam zobaczyć podpisy pod zdjęciami, a w tej chwili nie mogę się dostać do albumu - jedynie edytować go, dodać nowe zdjęcia lub usunąć. Chciałam zachować tych kilka komentarzy, a album odtworzyć takim, jaki był - czy jest na to szansa, czy muszę go usunąć i stworzyć nowy? To dosyć upierdliwe, bo zdjęcia były w tej kolejności, w jakiej dodawałam makijaże na MM..
Przykro mi, ale nie odzyskaliśmy fotek, a system nie pozwala na ręczną podmianę w albumach tak, żeby zachować komentarze.
Jedyne rozwiązanie to dodać fotki od nowa...
Stary 2011-01-07, 20:47   #299
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Przykro mi, ale nie odzyskaliśmy fotek, a system nie pozwala na ręczną podmianę w albumach tak, żeby zachować komentarze.
Jedyne rozwiązanie to dodać fotki od nowa...
Że nie udało się odzyskać fotek to wiem...
Szkoda, wiele tych komentarzy nie było ale zawsze. No trudno, w takim razie muszę stworzyć nowy album. Dzięki za pomoc!
Zdziwiłam się tylko, bo jeszcze kilka dni temu weszłam do tego albumu i zdjęć wprawdzie nie było, ale komentarze tak, dlatego miałam nadzieję, że będę mogła tylko załadować foty od nowa w miejsce starych - tak jak załączniki w postach.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 18:24   #300
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Za kilka tygodni - jest w planach.
Przepraszam, że się spytam znów - Czy już jest wersja mobilna?

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości