Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 09:42   #1021
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

niekoniecznie szerokie biodra oznaczają dobre warunki do porodu

Moja mama ma ponad 100 cm przy 165, a dodam, że jest szczupła, natomiast kanał rodny ma b wąski, także ja 47-2700 nie mogłam się urodzić.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

u mnie noc na dworze, jeszcze musze auto przeparkować, bo jak napada to nie wyjedziemy w sobotę;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:44   #1022
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Wy tak piszecie o tym kłuciu w pochwie,a ja znowu mam tak, że Mały mój chyba ma tak nisko główkę już, że czasami ruchy czuję wręcz w pochwie! To jest takie mega głupie i dziwne uczucie, jakby rączka Małego miała zaraz wyjść na świat .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:45   #1023
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Aha, rozumiem... mi nic takiego lekarze nie mówili. Ja ogółem szeroka w biodrach jestem - 90cm miałam przed ciążą, także z tego względu cc mi raczej nie grozi.
Wczoraj na sr położna mówiła nam o cc i trochę przestałam się bać, jeśli byłaby taka konieczność...myślałam, że to gorzej się przedstawia. miałam już w swoim życiu operację wyrostka, ale jako dzieciak i tak jakoś przerażała mnie wizja cięcia, narkozy etc. U nas jest przy cc kangurowanie tatusia i dziecka w czasie, kiedy mama dochodzi do siebie.
Chociaż ja liczę, że Mój nie będzie ważył powyżej 3,5kg, chciałabym rodzić sn.
Fajne to kangurowanie z tatusiem u nas chyba tak nie ma...
Przy cesarce dziecko pokazują, ale nie dotkniesz go i nie przytulisz i nie będziesz miała przez kolejne dwie godzinki w ramionach. A ja bardzo chciałabym.
Ja teraz po przytyciu mam 87 w biodrach. Zobaczymy bo może akurat się okaże że ten otwór w miednicy jest wystarczająco duży.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:46
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:45   #1024
dewi
Rozeznanie

witam

mam pytanko do dziewczyn które były juz na spotkaniu mama rozmawia... Ile trwa takie spotkanie... i jak wygląda? Najpierw jest jakiś wykład a co później...

Jeśli chodzi o cesarkę to po wyjęciu Michasia z brzuszka położna przytuliła jego buźkę do mojej i dopiero go zabrała... wrzeszczał niesamowicie

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:47
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:46   #1025
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
niekoniecznie szerokie biodra oznaczają dobre warunki do porodu

Moja mama ma ponad 100 cm przy 165, a dodam, że jest szczupła, natomiast kanał rodny ma b wąski, także ja 47-2700 nie mogłam się urodzić.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

u mnie noc na dworze, jeszcze musze auto przeparkować, bo jak napada to nie wyjedziemy w sobotę;-)
Nie wiedziałam o tym...no, ale sądzę, że gdyby była już teraz "szansa" na cc, to chyba lekarz by mi to powiedział?? Czy to jakoś pod koniec ciąży dopiero wyjdzie?

Stary 2010-12-09, 09:49   #1026
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Nie wiedziałam o tym...no, ale sądzę, że gdyby była już teraz "szansa" na cc, to chyba lekarz by mi to powiedział?? Czy to jakoś pod koniec ciąży dopiero wyjdzie?
Mierzy się (o ile lekarz w ogóle to zmierzy, bo wielu tego nie robi choć powinna) najwcześniej ok. 36 tyg.
Stary 2010-12-09, 09:49   #1027
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Fajne to kangurowanie z tatusiem u nas chyba tak nie ma...
Przy cesarce dziecko pokazują, ale nie dotkniesz go i nie przytulisz i nie będziesz miała przez kolejne dwie godzinki w ramionach. A ja bardzo chciałabym.
Ja teraz po przytyciu mam 87 w biodrach. Zobaczymy bo może akurat się okaże że ten otwór w miednicy jest wystarczająco duży.
U nas jest tak, że zależy od samopoczucia pacjentki, kiedy zobaczy się z dzidzią po porodzie. Jedne czują się n asiłach po 15 minutach, inne po ok2 godzinach. Do tego czasu rolę Mamy pełnią Tatusiowie, jeśli oczywiście wyrażą taką ochotę. Ale wśród panów to ogólny entuzjazm wywołało, wszyscy byli chętni do kangurowania wczoraj.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 09:50   #1028
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny rodźcie już w końcu bo trzeba założyć wątek na odchowalni
Ja chwilowo podłączyłam się do Mamuś list-grudzień ale to nie to
cześć, jak się mała Sara chowa?
eeeeeeeeeeeeee to nie takie proste, jakby się chciało ja to pozamykana na cztery spusty , a i do lutego daaaaleko

kurcze zmiana pogody i nogi mnie rwą jak nie wiem, boli, boli boli. uroki starości Jak ja się doczłapię na dzisiejsze spotkanie "Mama rozmawia"? A jeszcze do ZUS-u z L4 wpadałoby podejść. Nic mi się nie chce........
Powiem wam ciekawostkę, dowiedziałam się, że koleżanka jest w 16 tc. Jak zobaczyłam jej zdjęcie to się zaskoczyłam, bo brzuszek ma taki duży, jak niektóre z Was tutaj.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:51   #1029
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Mierzy się (o ile lekarz w ogóle to zmierzy, bo wielu tego nie robi choć powinna) najwcześniej ok. 36 tyg.
Dobrze wiedzieć!! Ja to przy cc najbardziej boję się cewnika...wiem, że to tylko na czas zabiegu, ale mimo wszystko boję się okrutnie tego typu rzeczy...chociaż wiem, że to pikuś jest przy całym porodzie.

Stary 2010-12-09, 09:56   #1030
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
czy dziś była jakaś pełnia??? Nie mogłam spać, TŻ też nie mógł spać.
a ja wręcz przeciwnie - spałam jak zabita...dawno tak dobrez mi sie nie spało...

Cytat:
normalne, jak już pisałam To mięśnie i więzadła macicy oraz zmiana rozstawienia kości do porodu

oj skarżyłyśmy się skarżyły, ale Ciebie nie było
oj, wygląda na to, że nie zauważyłam

Cytat:
kurcze boję się dziś iść doo gina buuuuuuuu
trzymam kciuki, oby młoda jeszcze troche poczekała....

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
niezłe, uśmiałam się...oglądałam kiedyś ten program

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Zresztą ja mam takie ogromne przeczucie graniczące z pewnością, że urodzę w styczniu.Nie wiem, tak czuję, wszystkim tak mówię, mąz też już się tak nastawia i mówi, że w styczniu to na pewno mały już z nami będzie.
ja też wszystkim powtarzam, że urodzę w styczniu, a mój mąż ma wtedy schizy, bo on się boi, że nie zdążymy z mieszkaniem, poza tym też ostatnio mnie zmusił, żebym już wszystko pokupowała, bo stresuje się, że nie będzie wiedział co zabrac do szpitala...a jak w nocy zajęknę, to już jest przy mnie i pyta czy to już

Cytat:
Albo śniegowce z czasów dzieciństwa, choć niestety nie miałam a marzyłam o srebrnych;-)
kup sobie teraz sama pisałaś, że potrzebujesz jakiś śniegowców - te są IDEALNE
Stary 2010-12-09, 09:57   #1031
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Dobrze wiedzieć!! Ja to przy cc najbardziej boję się cewnika...wiem, że to tylko na czas zabiegu, ale mimo wszystko boję się okrutnie tego typu rzeczy...chociaż wiem, że to pikuś jest przy całym porodzie.
Poproś po prostu lekarza żeby cię pomierzył
Ja mam na razie odpoczynek od strachu przed porodem i się wyluzowuję
Stary 2010-12-09, 10:01   #1032
cytrynka3002
Zadomowienie

kma1982 -my to praktycznie taki sam termin mamy, ciekawe, która pierwsza maleństwo na świecie powita...ja tam też na styczeń się nastawiam...nie chcę przenosić tylko .

Stary 2010-12-09, 10:05   #1033
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

chyba sobie zafunduję na "Zajączka" - http://allegro.pl/przyczepka-rowerow...346614293.html
problem tylko że nie mam gdzie to trzymać
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 10:07   #1034
muron
Zakorzenienie

Cytat:
nie kanal rodny i jego szerokość kształtują się w okresie dojrzewania

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
idę paaaaaa

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 10:07   #1035
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
kma1982 -my to praktycznie taki sam termin mamy, ciekawe, która pierwsza maleństwo na świecie powita...ja tam też na styczeń się nastawiam...nie chcę przenosić tylko .
ale ja nie obraziłabym się , jakby młody urodził się, jeśli nie w terminie, to ewentualnie na samym końcu stycznia....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 10:11   #1036
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Tak, ale współmiernośc liczy się dopiero od 36 tyg. bo wtedy można oszacować jak duże będzie dziecko (główka)

Kma zapomniałam dopisac że wczoraj tez zagłosowałam - śliczna jesteś
Stary 2010-12-09, 10:18   #1037
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Obiecałam Wam zdjęcia mojej fryzury przed wizytą u fryzjera i po...obydwie wersje w ciemnych włosach...jak oglądałam te zdjęcia jak miałam blond..byłam jeszcze taka szczuplutka..a gadałam, że jestem gruba ...gdzie ja oczy miałam..,taka laska...aż mi sie płakać chce..boje się, że moja figurka juz nie wróci do tamtych rozmiarów nigdy...naoglądałam się, powspominałam i mam doła...:-( tak dużo przytyłam w tej ciązy...:-(

1 zdjęcie:tak wyglądałam przed wczorajaszą wizytą u fryzjera i to jakoś w 5 miesiacu ciązy więc i szczuplejsza byłam.
2,3,4 zdjęcie to moja nowa fryzurka...
5, zdjęcie..taką figurkę kiedys miałam i zapewne nigdy juz miec nie będę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19-09-10_2116.jpg (11,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09-12-10_0956.jpg (9,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09-12-10_0957.jpg (10,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09-12-10_0958.jpg (13,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00378.jpg (13,3 KB, 80 załadowań)

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-12-09 o 10:20
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 10:28   #1038
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Obiecałam Wam zdjęcia mojej fryzury przed wizytą u fryzjera i po...obydwie wersje w ciemnych włosach...jak oglądałam te zdjęcia jak miałam blond..byłam jeszcze taka szczuplutka..a gadałam, że jestem gruba ...gdzie ja oczy miałam..,taka laska...aż mi sie płakać chce..boje się, że moja figurka juz nie wróci do tamtych rozmiarów nigdy...naoglądałam się, powspominałam i mam doła...:-( tak dużo przytyłam w tej ciązy...:-(

1 zdjęcie:tak wyglądałam przed wczorajaszą wizytą u fryzjera i to jakoś w 5 miesiacu ciązy więc i szczuplejsza byłam.
fryzurka bardzo twarzowa zazdraszczam bo ja mam siano też musze do fryzjera

A co do figury to się nie martw wrócisz, zobaczysz... jeśli tylko będziesz chciała dasz radę. Ja z Michasiem przytyłam 22 kg, zrzuciłam bez problemu, brzuszek straciłam za pomocą brzuszków i innych ćwiczeń. Najdłużej piersi wracały do normalności mimo że nie długo karmiłam. Ale też wróciły i wyglądały ok.
Stary 2010-12-09, 10:28   #1039
Justine1988
Zadomowienie

Justine88- no tak teściowie mają gest, jest ich stać, ale mnie takie prezenty przerażają. od moich rodziców dostałam: rozek i kocyk, dostane jeszcze pewnie ubranko- komplet i 20 pieluch tetrowych-im się nie przelewa, a te prezenty bardziej mnie cieszą!
DO MIKA_AM!
Nie rozumiem. Czemu Cię takie prezenty przerażają?
Moi teściowie sami nam tego wózka nie kupia..za dużo kasy, pewnie im szkoda, drugiemu synowi by nie było szkoda takich drogich prezentów robic ale to inna bajka. Do wózka my sie dokładamy, i jeszcze próbuja w składke wkręcic moją rodzine, tate i dziadków i drugich dziadków..więc spoko nie spłkują sie

24.02.2011 r.

Nadia:

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-12-09 o 10:31
Stary 2010-12-09, 10:29   #1040
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajna fryzurka według mnie. Kochana, nie martw się swoją figurą - kto powiedział, że po ciąży nie można wrócić do formy?? Znam przypadki, że dziewczyny po porodzie wyglądają lepiej, niż przed. Moja koleżanka z roku przed ciążą była typową "kuleczką", a po urodzeniu córeczki przez pół roku schudła tak bardzo, że taraz mogłaby na luziku do "tap madl" na casting pójść.

Ja tam się nie dołuję fotami sprzed ciąży...mąż miał w komórce na tapecie moją fotkę w stroju z zeszłorocznych wakacji i ostatnio miał w pracy śmieszą sytuację...jego kolega spojrzał na tapetę i mówi mężowi "ale masz laseczkę żonkę", a tu nagle włączył się wygaszacz ekranu - ja w 8 miesiącu ciąży. Także niezłe porównanie, choć kolega stwierdził, że poza brzuchem reszta tak samo się prezentuje.

Także bez dołowania, proszę!! Ja sama mam lekką schizę na punkcie wyglądu i swojej wagi, także na razie odpuszczam sobie wspominki, jak to kiedyś wyglądałam.

Stary 2010-12-09, 10:29   #1041
make_up_istka
BAN stały

Piękna fryzurka i kolory
A figurą się nie przejmuj. Na pewno wrócisz do formy, tylko daj sobie troszkę czasu.
Stary 2010-12-09, 10:30   #1042
kma1982
Wtajemniczenie

Justine1988 - śliczna figura a dlaczego miałabyś takiej już nie miec??? Myślę, że to kwestia czasu i samozaparcia - zdrowe odżywianie, unikanie tłustych potraw i słodycz oraz ruch i wszystko wróci do normy Sama mam taki plan, bo ostatnio oglądałam płytę z Wigilii z zeszłego roku i się załamałam - jaka ja byłam szczupła, miałam długie włosy, a teraz 12 kg do przodu i celullit ale do lata wrócę do formy - będę twarda i dam radę
Stary 2010-12-09, 10:33   #1043
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja mam nadzieję że jak mały będzie na świecie to nie w głowie mi będą słodycze - bo zazwyczaj zajadam je "z nudy" i odzyskam moją kołyskę do brzuszków więc będę szaleć :P
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 10:37   #1044
make_up_istka
BAN stały

My to się chyba z TŻem będziemy nawzajem motywować do zrzucenia wszystkiego (ja bym częśc sobie zostawiła, poza brzuchem), bo on przytył w mojej ciąży więcej niż ja, a chce zrzucić przed naszym ślubem w maju
Stary 2010-12-09, 10:47   #1045
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
nam na SR lekarka mówiła, że była u nich kobieta co urodziła SN dziecko ważące 5,7 kg. Podobno bezproblemowo z tym że było to już jej któreś tam dziecko.

Co do USG to się zgadzam, mojej bratowej mówili, że będzie strasznie duże dziecko, lekarz dopiero jak przez brzuch dotknął główki dziecka to stwierdził, że nie takie duże i się sprawdziło a usg kłamało. Ja miałam robione usg 30 listopada i tam wyszła mi waga dziecka 1600-1900 gramów, a wczoraj robiłam usg u innego lekarza i 2250 grama. USG kłamie, w jakimś programie było, że nie da się ocenić dokładnie wagi dziecka bo to jest jakby ważyć rzeczy będące w w wodzie a to zniekształca.
Zakupiliśy już kosmetyki dla małej - oczywiście miał być oilatum, ale jak poczytałam różne opinie to kupiliśmy kosmetyki z rossmanna babydream. W sumie wszystkie z niemieckim certyfikatem ekologiczności - nie zawierają parabenów i innych niebezpiecznych chemikaliów a cena jest równie dobra co ich skład. Kupilismy, mydełko, płyn do kąpieli z olejkiem,krem na odparzenia, krem na zimnio i wiatr i chusteczki nawilżane. Musimy jeszcze oliwkę dokupić ale akurat nie było.
Tez sie zastanawiam nad tymi kosmetykami. Albo babydream albo Nivea Baby.Sama niewiem. Baby dream maja fajna cenę ja się smarowałam ta serią dla mam..byłam zadowolona..do czasu..rozstepy i tak mam:-( wieć nie wiem. A Jak pachną??I ile Was te zakupki wyniosły jesli mozna zapytac?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Podobno jeśli na USG wychodzi że dziecko waży powyżej 4kg, to wolą robić CC. Zwłaszcza u pierworódek, bo u tych co rodziły to rożnie. Daleka ciocia urodziła swoje piąte (!) dziecko ważące ponad 5,5kg SN ale to było jakieś 50 lat temu.

Rozmawiałam właśnie z położną o tym, że od wczoraj tak strasznie mnie brzuch ciągnie i mówię, że tak nisko jest, od jakiegoś czasu już nic nie mogę nosić poza sukienkami. No i powiedziała że powinnam się wybrać na KTG żeby sprawdzić czy to aby na pewno nie skurcze (może jutro pojadę do szpitala jak nie przejdzie) i że skoro brzuszek tak nisko już, a ja zaczęłam odczuwać tego typu objawy (na dodatek zgaga przeszła zupełnie, już drugi dzień żebra aż tak nie bolą jak bolały) to bardzo prawdopodobne że za 3-4 tyg urodzę - że maluszek pewnie pojawi się na świecie w 38 tyg.! Uciekam!
Biedny TŻ tak się zdenerwował tą wiadomością, że nie było mowy o filmie który mieliśmy dziś oglądać, tylko musiałam spakować do końca moją torbę, on zrobił sobie listę co jutro (!) dokupić i biedny aż pognał blady zapalić wygląda jakby był chory...
To juz tak blisko. Nie dziwie się Tż ..oni to bardzo przezywaja, mój juz tez panikuje, ale ostatnio coraz częściej powtarza, że juz nie może się doczekać... cwaniak...on nie będzie rodził!!!!!

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-09, 10:49   #1046
MARIKA.S
Zadomowienie

Dziewczyny założyłam wątek na odchowalni, gdybyście chciały zasubskrybować

ODCHOWALNIA

I mam do Was prośbę z pytaniem. Czy któraś z Was ma zamiar zamówić Misia z akcji TVN? Bo gdybyście chciały kupić tego fioletowego to ja bym się z chęcią zamieniła na innego..... Mam dwa takie fioletowe Bo ja kupiłam i moja siostra sprezentowała małej takiego samego......
Ja pokryłabym koszty wysyłki
Gdybyście kupowały miejcie mnie na uwadze
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 10:51   #1047
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
bo jestem w 37 tc i już może mi wszystko powiedzieć))
Dziewczyny dziś rano miałam taki pojedynczy "upław" b rzadki i teraz mam schizę czynie wody. ... Schizję od kilku dni z wodami. Tak jak jest to zalecane położyłam się i nic nie wycieka, wręcz przeciwnie. Sucho. Teraz to końcówka, ale przez caął ciążę tak mi się zdarzało rano i o wodach nie pomyślałam. No nic gin zaraz zbada to będzie wiedzieć.
Muron 3mamy kciuki. Daj znąc po wizycie co i jak. Ty będziesz miała CC czyli mogą zrobic ten zabieg wczesniej...nawet w 38 tygodniu bo to juz ciąza donoszona.W sumie to fajnie , że masz cc, nie musisz bać sie tego bólu porodowego, tych skurczy itp.

24.02.2011 r.

Nadia:

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 10:52   #1048
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję że jak mały będzie na świecie to nie w głowie mi będą słodycze - bo zazwyczaj zajadam je "z nudy" i odzyskam moją kołyskę do brzuszków więc będę szaleć :P
No jak będziesz karmiła piersią, to możliwe, że słodyczom będziesz musiał powiedzieć "papa", przynajmniej tym z czekoladą, bo to często uczula, podobnie cytrusy (tu już jest problem, bynajmniej u mnie)...podobno przy karmieniu piersią kilogramy szybko lecą w dół, pisała o tym Marika nawet.

Stary 2010-12-09, 10:53   #1049
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Tez sie zastanawiam nad tymi kosmetykami. Albo babydream albo Nivea Baby.Sama niewiem. Baby dream maja fajna cenę ja się smarowałam ta serią dla mam..byłam zadowolona..do czasu..rozstepy i tak mam:-( wieć nie wiem. A Jak pachną??I ile Was te zakupki wyniosły jesli mozna zapytac?

!
z tego co czytałam w nivei jest bardzo dużo chemii. No ja olejku na rozstępy z rosmmana też stosowałamm, tylko, że niestety nie pomyślalam o pośladkach i udach i ich nie smarowałam przez długi czas na brzuchu nie mam żadnego rozstępu a niestety na pupie i udach tak - i zła jestem że tej oliwki nie stosowałam też na tych partiach ciała. Moja kuzynka stosowała babydream olejek na rozstępy i tez ich nie ma. Niektórym nawet mustela nie pomaga to chyba jednak fakt, ze jak mają wyjść to i tak wyjdą.

Wiesz w sumie nie wąchałam tych kosmetyków, patrzyłam bardziej na skład a wydałam około 70 zł na nie ale coś jeszcze oprócz ww. kupowałam.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 10:53   #1050
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny założyłam wątek na odchowalni, gdybyście chciały zasubskrybować

ODCHOWALNIA

I mam do Was prośbę z pytaniem. Czy któraś z Was ma zamiar zamówić Misia z akcji TVN? Bo gdybyście chciały kupić tego fioletowego to ja bym się z chęcią zamieniła na innego..... Mam dwa takie fioletowe Bo ja kupiłam i moja siostra sprezentowała małej takiego samego......
Ja pokryłabym koszty wysyłki
Gdybyście kupowały miejcie mnie na uwadze
Ja dziś wieczorkiem będę z mężem patrzyła na all, jakby co, to dam znać. Chcieliśmy kupić Małemu na święta.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości