|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Edzia niestety znam ten strach...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za głupota To jak to niby zrobił, wystymulował równo na dwie komórki (1% prawdopodobieństwa) czy wyrzucił do kosza resztę pobranych komórek |
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko mąż był nieświadomy, najpierw, że ma płacić a potem ile ma zapłacić...
Ale nie kręcił noskiem...Paulinko, nie chce mi się fotek robić... Jakieś problemy mam tu zawsze ze wstawianiem, bo zdjęcia w wielkim formacie wychodzą na lustrzance... W ogóle to ten gin chce robić w następnym cyklu IUI, jeśli się teraz nie uda... Nie jestem pewna czy jego IUI lepsze od tych 2, które już miałam...
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też wkurza wklejanie zdjęć, te ich wymogi co do rozdzielczości Czasami tak jest że kolejne się udaje, myślę, że warto spróbować, może lepiej dobierze hormony i lepiej wystymuluje endo. A może po prostu będzie miał szczęście i się jemu uda A ile IUI u niego kosztuje?
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku ponad 500 zł...
Teraz nie pytałam... Co ja piszę, w tym roku na wiosnę.. Dowiadywałam się jak robiliśmy u tego innego gina..---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dobrej nocki! Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2010-12-08 o 21:52 |
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do lekarza, to chyba standard, że chcą próbować po kolei wszystkiego, bo cuda się zdarzają. U coralady był ten problem, ale to Ona miała przeciwciała i stał się cud, bo naturalnie się udało, ale wielu parom taki cud się nie zdarzył. Nie wiadomo od czego to zależy, ale tak się dzieje. Może skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem, co on na to. Mi się wydaje że o IUI można by mówić, jakby TZ brał enkorton i wynik by się poprawił albo zanikły by przeciwciała i naturalnie by się nie udało, a teraz to nie wiem czy nie szkoda kasy
|
|
|
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
xhankax a powiedz mi gdzie wykryto te przeciwciała w nasieniu czy krwi?Ja miałam w śluzie tzw. "wrogi śluz",a w krwi ich na szczęście nie było.Nie wie jak to wygląda u męzczyzn,ale ja przechytrzyłam ten paskudny śluz,po prostu na czas brania sterydów po laparo i zawieszeniu staranek kochaliśmy się w prezerwatywie,żeby plemniki nie miałay styczności ze śluzem i żeby śluz "zapomniał"o tym,żeby je zwalczać.Nie wiem czy to wystarczyło,ale warto było spróbować.Taką miałam strategię!
Choć ponoć śluz potrafi sie zmieniać bardzo często i takie badanie na wrogość trzeba by parę razy powtórzyć,żeby mieć pewność.Ja zrobiłam tylko raz,żaden plemnik wtedy nie przeżył ![]() Nie wiem jak to wygląda u męzczyzn.Myślę,że z encortonem można spróbowac,choć wiem,że jest mnóstwo działań ubocznych.Moja mam lata go bierze na swoą chorobe i na poczatku bardzo utyła.Inną sprawa jest to,ze miała duze dawki.Trzeba by popytać lekarza jakie dawki dostawał by mąż,jakie byłyby możliwe skutki unoczne w jego przypadku itd. Ja brałam sterydy po laparo i przez 2 miesiące przytyłam 5 kg,które na poczatku ciązy straciłam.Teraz został mi tylko 1 kg nadprogramowy i 5 ciążowych ![]() Pozdrawiam
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Warto jednak tematem się zainteresowac i znaleźć kompetentnego lekarza,który doradzi wam najlepsza dla was opcję.Myślę,ze jeszcze jest parę spraw do wyjaśnienia przed ISCI i warto spróbować!
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane...tak czytam Was i tak naprawde nie bardzo sie znam na tych przeciwcialach i wogole ,ale mysle ze haniu dziewczyny tutsaj sie znaja i moze z ta inseminacja poczekaj jeszcze sprobuj czegos innego...ja wysylam ci fluidka
i wierze ze sie uda zrobcie kolejny krok licze ze bedzie super wszystko!!!! kochane i dla was tez troszke fluidkow ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- my zaczelismy 10 tc!!dzis
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Paulinko proszę o zmianę na liście - cykl 15 ostatnia @ 08.12
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęliście czy skończyliście, bo dziś skończyłam 9 tc, jutro będzie 9t 1d czyli będzie leciał 10tc. Kiedy miałaś ostatnią @?
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Kochana jak się czujesz? |
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
Nie da się ukryć że fatalnie Myślałam że wybraliśmy świetny termin na pierwszą próbę (no bo to moje urodziny, święta, dziecko urodziłoby się mniej więcej w naszą drugą rocznicę...) no ale porażka oznacza że chyba nie mogliśmy wybrać gorzej Muszę jakoś przetrwać następne kilka tygodni co nie jest łatwe zwłaszcza że wszystkich dookoła powoli ogarnia świąteczny nastrój a ja wrednie mam ochotę pytać "I z czego się tak cieszysz?"Nie pogrążam się jednak całkowicie w maraźmie. Mamy już opracowany plan zmiany kliniki. Stwierdziłam że nasz przypadek jest jednak zbyt skomplikowany na jednak ograniczone doświadczenie lubelskich specjalistów a ja nie mam ani czasu, ani zdrowia, ani nerwów, ani pieniędzy na eksperymenty - teraz żałuję że gdy zapadła decyzja o in vitro nie udaliśmy się do bardziej renomowanej kliniki zajmującej się tą procedurą. Także damy teraz szansę klinice w Bialymstoku - będzie nam o wiele trudniej logistycznie a i wydatki bedą większe ale mam nadzieję że rezultaty będą lepsze...
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że klinika nie do końca ma wpływ na powodzenie, ale oczywiście to Wy decydujecie i skoro uznaliście, że zmieniacie klinikę to dobrze, trzymam za Was kciuki. Mój dr powiedział tej koleżance, że może organizm źle jeszcze reagował po lekach i dlatego zarodki nie przyjęły się, ale mrozaczki są silniejsze i musi się udać. A kiedy chcecie zaczynać? |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym poszukałam bardziej dokładnie opinii na temat in vitro w klinice w której leczylismy się do tej pory i w miażdżącej większości są one negatywne. Więc teraz mam poczucie winy że nie szukałam jednak lepszej pomocy - jeżeli nie będzie nam się udawać w nowycm miejscu (do którego przyjeżdżają ludzie z całej Polski) to przynajmniej będę miała czyste sumienie że zrobiłam absolutnie wszystko co w mojej mocy żebyśmy zostali rodzicami. A zaczęliśmy właściwie już - wczoraj pojechaliśmy na pierwszą wizytę i po obejrzeniu naszych wyników i usg lekarz zakwalifikował nas do ICSI. Ten cykl pauzujemy a w następnym lekarz zdecyduje jaki protokół u mnie wdroży i jeżeli wszystko będzie w porzadku zacznę stymulować się już w styczniu.
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z waszym mrozaczkiem, nie bierzecie go teraz tylko zaczynacie od początku?
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na klinikę tak naprawdę nie psioczę - w końcu wykryli u mnie endometrozę co wcale nie jest takie łatwe - po prostu chyba mają za małe doswiadczenie w bardziej skomplikowanych procedurach. Poza tym wydaje mi się że duża ilość negatywnych opinii jednak o czymś świadczy - widocznie nie mogą pochwalić się zbyt wielką skutecznością
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo ostatnio bardzo rzadko piszę, trochę częściej czytam ![]() Ja dziś tak z grubej rury - wczoraj zrobiłam betę (tzn chciałam zrobić beta HCG a pani w laboratorium wpisała mi HCG całkowite...) i cokolwiek to jest, wynik jest taki: HCG 167,50 mUI/ml, wg norm laboratorium 4 tydz. ciąży... Chyba się zgadza, bo dziś 33 dc. Mam to na przed sobą na papierze, ale chyba jeszcze nie dowierzam... Trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko było ok... Całusy dla wszystkich |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie wspaniałe wiadomości nam przynosisz Powtórz bete za dwa dni i sprawdź przyrost. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze |
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ !!!! i mocno zaciskam aby wszystko potoczyło się dobrze i żebyś za 8 miesięcy przytuliła zdrowego, ślicznego maluszka |
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!DANIA gratuluje!!!!
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a co tam u pacierpka??
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Kochane
Na razie muszę się przyzwyczaić do tej myśli, a bety na razie nie będę powtarzać, żeby się nie stresować... Co ma być to będzie
|
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
ogladacie rozmowy w toku??
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
dania po cichutku gratuluje i tym razem bedzie dobrze
|
#4380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam wczoraj napisać, że ten lekarz nowy stwierdził, że mąż ma chyba trochę za wysoką lepkość nasienia (za dużo troszkę plemników) i dlatego kazał zrobić MARTEST... Mam nadzieję, że jednak jest wszystko oki... Cytat:
![]() Białystok ma dobrą sławę, warto spróbować! ![]() Cytat:
Cytat:
Dobre wieści nam przynosisz... Ostatnio dobre wieści pociągnęły za sobą serię, może i teraz...? Po cichutku gratuluję i trzymam kciuki, żeby było wszystko w najlepszym porządku... :kciuk i:![]() ![]() Dziewczynki, czy któraś z Was miała zlecone badanie na hcv przez ginekologa? Troszkę mnie to zastanawia... Usg piersi rozumiem przy stymulacji hormonalnej należało by zbadać, ale hcv...? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

To jak to niby zrobił, wystymulował równo na dwie komórki (1% prawdopodobieństwa) czy wyrzucił do kosza resztę pobranych komórek
Ale nie kręcił noskiem...

aby wszystko potoczyło się dobrze i żebyś za 8 miesięcy przytuliła zdrowego, ślicznego maluszka