Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 07:24   #1981
julisari
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Cytat:
Napisane przez gazela12345 Pokaż wiadomość
zaczynam od 300mg i 1 tabletka co 12 godzin trochę jestem przerażona bo mam tak brać przez cały miesiąc a później zobaczymy co mi powie dalej derma.
ja bralam 8 dni 2xpo 300 mg, potem 16 dni 1x 300 mg, teraz jestem na dawce 150 mg x1. wizyta za dwa tygodnie zobaczymy co dalej...
nie martw się najgorsze te pierwsze 8 dni potem organizm się przyzwyczaja
julisari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 14:04   #1982
gazela12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julisari Pokaż wiadomość
ja bralam 8 dni 2xpo 300 mg, potem 16 dni 1x 300 mg, teraz jestem na dawce 150 mg x1. wizyta za dwa tygodnie zobaczymy co dalej...
nie martw się najgorsze te pierwsze 8 dni potem organizm się przyzwyczaja
dzięki za wsparcie

napiszę jak zauważę jakąś poprawę

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 15:01   #1983
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2010-11-14 o 15:03
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 18:26   #1984
kiciaaa87
Rozeznanie

Ja biorę tetralysal drugi miesiąc i mam wysyp. A już było tak dobrze. Zaczęłam stosować epiduo ale z tego co zauważyłam jest mocny.
I nie wiem jakie stosować kosmetyki do tego. Kupiłam sobie effaclar, żel do mycia i tonik, ale ten tonik chyba odstawię bo jest złuszczający. Może ktoś wie co stosować przy epiduo + tetra?
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 13:26   #1985
gazela12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa87 Pokaż wiadomość
Ja biorę tetralysal drugi miesiąc i mam wysyp. A już było tak dobrze. Zaczęłam stosować epiduo ale z tego co zauważyłam jest mocny.
I nie wiem jakie stosować kosmetyki do tego. Kupiłam sobie effaclar, żel do mycia i tonik, ale ten tonik chyba odstawię bo jest złuszczający. Może ktoś wie co stosować przy epiduo + tetra?
ja mam przepisany tetra i epiduo + jeszcze zineryt.
mi derma kazała stosować epiduo na noc...i tak robię. zineryt mam na dzień.
a jeśli chodzi o kosmetyki to normalnie najpierw myję twarz żelem iwostinu a później jeszcze micel z biodermy czekam z 20 min i nakładam epiduo

- rowerek

Stary 2010-11-15, 21:10   #1986
kiciaaa87
Rozeznanie

Mi epiduo podrażnił cerę, teraz chyba zrezygnuję nawet z żelu La roche posay Effaclar. Widocznie mam zbyt wrażliwą cerę na tę maść Mam czerwone suche placki na twarzy...
Stary 2010-11-15, 21:25   #1987
gohai
Przyczajenie

ja miałam czerwone placki, ale nie wiem od czego więc nie jestem pewna czy by ci pomogło, ale wyglądałam jak jakiś indianiec + schodziła mi skóra, mi pomogło metronidazol jelfa +0 kremów, kurde chciałabym stosować jakiś krem ale boje się że to powróci
gohai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 21:38   #1988
gazela12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa87 Pokaż wiadomość
Mi epiduo podrażnił cerę, teraz chyba zrezygnuję nawet z żelu La roche posay Effaclar. Widocznie mam zbyt wrażliwą cerę na tę maść Mam czerwone suche placki na twarzy...
przyznam ,że stosuję 5 dni te 2 maści i po umyciu twarzy cała robi mi się czerwona i mnie szczypie;/ a w sumie to epiduo stosuję tylko na syfki a nie na całą twarz.
eh na razie jest jeszcze gorzej niż było no ale nie panikuję...to dopiero 5 dni jestem dobrej myśli.

- rowerek

Stary 2010-11-18, 13:05   #1989
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gazela12345 Pokaż wiadomość
przyznam ,że stosuję 5 dni te 2 maści i po umyciu twarzy cała robi mi się czerwona i mnie szczypie;/ a w sumie to epiduo stosuję tylko na syfki a nie na całą twarz.
eh na razie jest jeszcze gorzej niż było no ale nie panikuję...to dopiero 5 dni jestem dobrej myśli.
Ja też smarowałam punktowo, a mimo to mam podrażnioną prawie całą twarz oprócz czoła. Z tym że może podczas snu mi się ta maść przenosiła na inne partie twarzy...
Ja czekam do końca terapii tetralysal, ale już zaczyna podchodzić sceptycznie.
Stary 2010-11-18, 13:14   #1990
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bulik81 Pokaż wiadomość
Hej

..

No ile można... REGULAMIN.

Ja dziś byłam u dermy, tetralysal dalej 300mg. jeszcze ok msc, potem może 150mg. Jest chyba lepiej trzymam za was i za mnie kciuki. Powiedziała, że tetra nie wywołuje wrażliwości na słońce i że nie ma konieczności się filtrować teraz.. chyba, że będę się wybierać np. na narty i będzie słońce wtedy koniecznie.

Marusieńka masz racje wiem, wiem muszę być cierpliwa

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:06
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 09:02   #1991
Bulik81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
No ile można... REGULAMIN.

Ja dziś byłam u dermy, tetralysal dalej 300mg. jeszcze ok msc, potem może 150mg. Jest chyba lepiej trzymam za was i za mnie kciuki. Powiedziała, że tetra nie wywołuje wrażliwości na słońce i że nie ma konieczności się filtrować teraz.. chyba, że będę się wybierać np. na narty i będzie słońce wtedy koniecznie.

Marusieńka masz racje wiem, wiem muszę być cierpliwa
Tyle ile trzeba. o regulamin się nie martw
Bulik81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 22:07   #1992
fokaa
Przyczajenie

Question Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Ja biorę już z miesiąc tetralysal i nawet jestem zadowolona. Powoli, powoli zaczyna mi wszystko schodzić, nie mam problemu z żołądkiem, ale zaczęły mi wypadać włosy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Nie wiem ,czy to jest od tego leku, czy może od tego,że mam niedoczynność tarczycy i od tego też ogólnie mogą wypadać włosy. Stosuję maseczki na włosy,ale to chyba nic nie da. Mam zamiar kupić skrzypowitę, chyba ,że macie jakiś lepszy pomysł co z tym zrobić? Może znacie jakieś sposoby na wypadanie włosów?
fokaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 08:57   #1993
Bulik81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fokaa Pokaż wiadomość
Ja biorę już z miesiąc tetralysal i nawet jestem zadowolona. Powoli, powoli zaczyna mi wszystko schodzić, nie mam problemu z żołądkiem, ale zaczęły mi wypadać włosy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Nie wiem ,czy to jest od tego leku, czy może od tego,że mam niedoczynność tarczycy i od tego też ogólnie mogą wypadać włosy. Stosuję maseczki na włosy,ale to chyba nic nie da. Mam zamiar kupić skrzypowitę, chyba ,że macie jakiś lepszy pomysł co z tym zrobić? Może znacie jakieś sposoby na wypadanie włosów?
Polecam Vitapil.
Włosy wypadały mi garściami, po tygodniu brania już było widać poprawę.
To tabletki które wzmacniają cebulki włosów.
Spróbuj
Bulik81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:52   #1994
fokaa
Przyczajenie

oo dzięki , mam nadzieję ,że zadziała na mnie
fokaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 07:17   #1995
julisari
Raczkowanie

u mnie terapia dalej trwa 1x dziennie 150 mg. Na zmiane z brevoxylem mam differin, jest dobrze
julisari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 10:00   #1996
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julisari Pokaż wiadomość
u mnie terapia dalej trwa 1x dziennie 150 mg. Na zmiane z brevoxylem mam differin, jest dobrze
ja jeszcze 2 tyg na 300 mg, potem 150 na ok miesiąc... i odstawienie damy rade!!
Stary 2010-12-08, 20:04   #1997
gazela12345
Raczkowanie

hej i jak Wam idzie leczenie?? u mnie w piątek minie 4 tyg jak zażywam tetra...i jest co raz gorzej wyglądam okropnie...aż nie chce się wychodzić z domu ehhh

a i zapomniałam się jeszcze o coś spytać... Czy Wy też macie strasznie przetłuszczoną cerę od tego?? Już nie wiem sama co stosować na to...

- rowerek

Edytowane przez gazela12345
Czas edycji: 2010-12-08 o 20:33
Stary 2010-12-08, 20:43   #1998
to_nie_ja
Przyczajenie

cześć Wam,

nie wiem czy był poruszany taki problem, badzo liczę na pomoc i dobrą radę;> trądzik leczę ponad 2 lata (głownie mam problemy z bolacymi bombami na brodzie) , nic nie pomagało, więc dermatolog przepisała mi tetralysal, biorę 300mg na dobę, po pierwszym opakowaniu czyli po 16 kapsułkach wszystko zeszło zostały tylko blizny i przebarwienia- nawet nie wiecie jak sie cieszylam, dawno moja twarz nie była w tak dobrym stanie. Tydzień temu dostałam okres i wkońcu zaczęłam terapie diane 35, ginekolog przepisała mi to jako środek wspomagający leczenie tetralysalem - mówiła że kiedyś sama wyleczyła trądzik stosując te leki. Diane biorę od 8 dni i spowrotem zaczęło mnie wysypywać na brodzie, sądzę że to z powodu tabletek anty bo po tetralysalu wszystko ladnie się zagoiło a teraz wracam do punktu wyjścia więc moje pytanie brzmi- czy to normalne, taki wysyp na początku stosowania diane, czy powinnam przerwać kurację anty ?
to_nie_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 22:57   #1999
Chavasse
Raczkowanie

Czy powinnaś przerwać kurację-to raczej pytanie do lekarza.

Też brałam Tetra, przez całe wakacje, buzia się elegancko goiła, do tego Epiduo+ Cetaphil do codziennej pielęgnacji (polecam), ale skończył się antybiotyk- chwilę był spokój i wróciło wszystko, nawet z nawiązką.
Konotacja jest prosta, przed czym zresztą dermatolog ostrzegał: nie ma tak łatwo, weźmiesz, zagoi się i jest spokój.
Na takie sprawy trzeba minimum pół roku, zaczynając od antybiotyku, podtrzymując hormonami.
A po drodze będzie gorzej, ale na efekt końcowy warto czekać.
Moja siostra leczyła buźkę hormonami, zanim doszła do etapu cery jak brzoskwinka, minęło 1,5 roku.
Cierpliwości Wam życzę
Chavasse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 12:55   #2000
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chavasse Pokaż wiadomość
Czy powinnaś przerwać kurację-to raczej pytanie do lekarza.

Też brałam Tetra, przez całe wakacje, buzia się elegancko goiła, do tego Epiduo+ Cetaphil do codziennej pielęgnacji (polecam), ale skończył się antybiotyk- chwilę był spokój i wróciło wszystko, nawet z nawiązką.
Konotacja jest prosta, przed czym zresztą dermatolog ostrzegał: nie ma tak łatwo, weźmiesz, zagoi się i jest spokój.
Na takie sprawy trzeba minimum pół roku, zaczynając od antybiotyku, podtrzymując hormonami.
A po drodze będzie gorzej, ale na efekt końcowy warto czekać.
Moja siostra leczyła buźkę hormonami, zanim doszła do etapu cery jak brzoskwinka, minęło 1,5 roku.
Cierpliwości Wam życzę
Witaj. Mogłabyś to dokładniej opisać jak to wyglądało u Twojej siostry?
Stary 2010-12-09, 14:02   #2001
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

martusienka jak tam z Twoją buzią? dalej jest dobrze?

U mnie pierwsze dni bez niespodzianek... jestem przeszczęśliwa
Stary 2010-12-09, 15:34   #2002
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
martusienka jak tam z Twoją buzią? dalej jest dobrze?

U mnie pierwsze dni bez niespodzianek... jestem przeszczęśliwa
Jestem dziś 2 miesiące i 1 tydzień po odstawieniu tetralysalu. I co mogę powiedzieć? Przed pierwszym okresem po odstawieniu nie było żadnych krostek, przed drugim już były i pojawiają się przed miesiączką, ale nie mogę powiedzieć, żeby to było tak, jak wcześniej, bo jest zupełnie inaczej, krost jest mniej, są mniejsze, łatwiejsze do wyleczenia. No i do tej pory miałam je tylko przed okresem, a właśnie jestem jakiś tydzień po i troszkę mi wyskoczyło, aczkolwiek wszystkie takie jeszcze nie ropne i mam nadzieję, że uda mi się cofnąć ich rozwój. Ogólnie jestem zadowolona, bo pryszcze przed okresem to jednak chyba dopadają większość z nas, ale jeśli tak jak teraz będę je mieć równiez i po, to będę szukała innej drogi na poprawę tego, dlatego pytam o te hormony (chociaż okres mam regularnie, więc nie wiem czy to od tego). Może to co dziś mam to tylko chwilowe załamanie skóry. Póki co nie poddaję i nie załamuję się, bo naprawdę nie mam powodów.
Stary 2010-12-09, 19:01   #2003
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Jestem dziś 2 miesiące i 1 tydzień po odstawieniu tetralysalu. I co mogę powiedzieć? Przed pierwszym okresem po odstawieniu nie było żadnych krostek, przed drugim już były i pojawiają się przed miesiączką, ale nie mogę powiedzieć, żeby to było tak, jak wcześniej, bo jest zupełnie inaczej, krost jest mniej, są mniejsze, łatwiejsze do wyleczenia. No i do tej pory miałam je tylko przed okresem, a właśnie jestem jakiś tydzień po i troszkę mi wyskoczyło, aczkolwiek wszystkie takie jeszcze nie ropne i mam nadzieję, że uda mi się cofnąć ich rozwój. Ogólnie jestem zadowolona, bo pryszcze przed okresem to jednak chyba dopadają większość z nas, ale jeśli tak jak teraz będę je mieć równiez i po, to będę szukała innej drogi na poprawę tego, dlatego pytam o te hormony (chociaż okres mam regularnie, więc nie wiem czy to od tego). Może to co dziś mam to tylko chwilowe załamanie skóry. Póki co nie poddaję i nie załamuję się, bo naprawdę nie mam powodów.

Dzięki
U mnie wcześniej (dopóki mnie nie dopadło) przed okresem raczej nic się nie pojawiało.. i mam nadzieję, że tak zostanie. Oby nam się udało

a przy tetrze coś przed okresem ci się pojawiało? a wcześniej?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 19:49   #2004
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
U mnie wcześniej (dopóki mnie nie dopadło) przed okresem raczej nic się nie pojawiało.. i mam nadzieję, że tak zostanie. Oby nam się udało

a przy tetrze coś przed okresem ci się pojawiało? a wcześniej?
Przed tatralysalem miałam ciągle coś, a przed okresem to już lepiej nie mówić. Jak brałam antybiotyk to nie miałam nawet przed okresem, a teraz mam. Teraz się tylk ozdenerwowałam, bo moja buzia powinna lepiej wyglądać, a tu nagle po okresie coś takiego i naprawdę mam nadzieję, że to chwilowe. Jeśli nie, to zaczynam zabawę z hormonami, bo już nie mam pomysłu od czego to mam.
Stary 2010-12-09, 20:27   #2005
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przed tatralysalem miałam ciągle coś, a przed okresem to już lepiej nie mówić. Jak brałam antybiotyk to nie miałam nawet przed okresem, a teraz mam. Teraz się tylk ozdenerwowałam, bo moja buzia powinna lepiej wyglądać, a tu nagle po okresie coś takiego i naprawdę mam nadzieję, że to chwilowe. Jeśli nie, to zaczynam zabawę z hormonami, bo już nie mam pomysłu od czego to mam.

Może rzeczwywiście na tle hormonalnym. Dawno temu jak zaczynałam brać tabletki anty - młoda ... nieświadoma, w pierwszych miesiącach nagminnie chodziłam na solarium, co oczywiście skończyło się tragicznym wysypem (w dodatku nie mogłam się go pozbyć). Ginekolog poratowała mnie wtedy Diane35 buzia była cud miód i orzeszki brałam ok roku ( i tak za dużo, powinno się brać chyba pół) odstawiłam i buzia była dalej ok, dobre parę lat...aż do teraz :mur : może kuracja hormonalna Ci pomoże. W każdym razie trzymam kciuki
Stary 2010-12-10, 08:48   #2006
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może rzeczwywiście na tle hormonalnym. Dawno temu jak zaczynałam brać tabletki anty - młoda ... nieświadoma, w pierwszych miesiącach nagminnie chodziłam na solarium, co oczywiście skończyło się tragicznym wysypem (w dodatku nie mogłam się go pozbyć). Ginekolog poratowała mnie wtedy Diane35 buzia była cud miód i orzeszki brałam ok roku ( i tak za dużo, powinno się brać chyba pół) odstawiłam i buzia była dalej ok, dobre parę lat...aż do teraz :mur : może kuracja hormonalna Ci pomoże. W każdym razie trzymam kciuki
Zastanawiam się tylko jak to wygląda z tymi hormonami. Dla mnie to strasznie skomplikowane...
Okres mam regularnie, a to co by mogło świadczyć o podwyższonym poziomie testosteronu to chyba tylko moje ciemne włoski pod pępkiem... Ale czy to wystarczy, aby mieć problemy z cerą? Nic nie wiem.
Stary 2010-12-11, 22:21   #2007
fifiorek
Wtajemniczenie

jak dla mnie tetralysal się nie sprawdził
kilka lat temu go brałam - wtedy zmiany zmiany na skórze nie były jakieś ekstremalne - nie pomógł
w kwietniu dostałam okropnego wysypu i brałam go przez całkiem długi okres czasu i nic ... całkowity brak efektów
chociaż może to kwestia silnych zmian na skórze bo dopiero po rozpoczęciu kuracji izotekiem pojawiły się super efekty

każdy inaczej reaguje na leki więc warto spróbować zanim sięgnie się po coś jeszcze silniejszego
mi dermatolog przepisała izotec, jestem w trakcie 4 opakowania - buzia nie do poznania, nie odczuwam efektów ubocznych leku, wyniki badań są ok
na początku się trochę bałam jak przeczytałam ulotkę, ale teraz jak ktoś znajomy od razu zwraca uwagę na zmiany to uważam, że było warto

ps. mogę prosić o kliknięcie w podpisie
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 12:44   #2008
paradiso perduto
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się tylko jak to wygląda z tymi hormonami. Dla mnie to strasznie skomplikowane...
Okres mam regularnie, a to co by mogło świadczyć o podwyższonym poziomie testosteronu to chyba tylko moje ciemne włoski pod pępkiem... Ale czy to wystarczy, aby mieć problemy z cerą? Nic nie wiem.
hmm trudno powiedziec. ja do konca nie wiem jak to jest z tymi hormonami, ale jesli chodzi o mnie, to ja bylam dość 'agresywna' przez dlugi czas. wszystko mnie denerwowalo, latwo wybuchalam, mialam duzo energii, nie zawsze dobrej. bylam naprawde meczaca dla otoczenia i sama po pewnym czasie bylam sfrustrowana i zmeczona.

teraz juz jest ok. od odstawienia z buzka nie mialam jakis wiekszych problemow. zineryt jak nie wysuszal na poczatku, tak nie wysuszal przez cala kuracje. teraz nie wiem co mnie podkusilo do zakupu effaclaru k, bo znow mnie wysypalo, ale bez porownania z tym co mialam wczesniej, choc nie wiem czy kontynuowac kuracje.

raz, po ostro zakrapianej imprezie i papierosach zrobila mi sie podskorna bolaca sina gula, ktora mam do tej pory a zrobila sie na poczatku października, choc teraz jest mniejsza, ciagle jest niestety alkohol wychodzi mi na twarzy w postaci drobych wypryskow,bo akurat pielegnacji nie zmienilam, a teraz po sesji zrobilo sie bardziej zabawowo

mialam sie pojawic w pazdzierniku u ginekologa-endokrynologa i dermatolozki, ale nie bylo takiej potrzeby, wiec nie poszlam, choc nie wiem czy doobrze zrobilam. pewnie pojde jak juz wroce do polski w lipcu.

mam nadzieje dziewczyny, ze z buźkami waszymi juz lepiej!!

Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280977
paradiso perduto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 18:13   #2009
kinia2742
Przyczajenie

Witam,

Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przypisał mi właśnie Tetralysal i dodatkowo żel epiduo. Ogólnie zostało mi przypisane jedno opakowanie z 16 tabletkami (300mg), także wątpie, że po 16 dniach zobaczę jakąś spektakularną poprawę na mojej twarzy. No ale zobaczymy jak to będzie. Czytałam wiele wątków, że niektóre z Was były na kilkumiesięcznej terapii Tetralysalem, czy w związku z tym oznacza, że przez ten czas w ogóle nie piłyście alkoholu? Chodzi mi jak wiadomo o zbliżającego się Sylwestra czy będę mogła łyknąć jakiś alkohol czy nie bardzo?

Pozdrawiam.
kinia2742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 18:34   #2010
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia2742 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przypisał mi właśnie Tetralysal i dodatkowo żel epiduo. Ogólnie zostało mi przypisane jedno opakowanie z 16 tabletkami (300mg), także wątpie, że po 16 dniach zobaczę jakąś spektakularną poprawę na mojej twarzy. No ale zobaczymy jak to będzie. Czytałam wiele wątków, że niektóre z Was były na kilkumiesięcznej terapii Tetralysalem, czy w związku z tym oznacza, że przez ten czas w ogóle nie piłyście alkoholu? Chodzi mi jak wiadomo o zbliżającego się Sylwestra czy będę mogła łyknąć jakiś alkohol czy nie bardzo?

Pozdrawiam.
Ten antybiotyk stosuje się 3 miesiące, nie mniej nie więcej, chyba że masz jakieś nietypowe leczenie. To ustala dermatolog.
A co do alkoholu, to pewnie większość forumowiczek nie zgodzi się ze mną. Ja uważam, że alkohol jest dla ludzi. I ja z niego nie rezygnowałam podczas kuracji. Na ulotce nie ma specjalnej informacji dotyczącej alkoholu. Brałam kiedyś tabletki na obniżenie poziomu cholesterolu i taka informacja była podana na ulotce....
A co do Tetra.... to ja biorę dodatkowo tabletki osłonowe Lacidofil. Tylko że u każdego to wygląda indywidualnie. Ja nie mam skutków ubocznych, może na początku miałam czasem mdłości, ale teraz jest ok.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości