Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 16:29   #1111
Justyna M
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

wiecej nie pisze, bo jakos zbita z tropu jestem. maz dzownil ze na opisie rtg corki napisali ze sa to zmiany okoloskrzelowe dolnego bieguna wnęki prawej, ale ni cholery nie wiem coo to znaczy. nie ma ktoras z was znajomego radiologa, moze w rodzinie, zeby spytac co to?

nie wiem czy sie nakrecac i szukac, zaraz mi pewnie powyskakuja jakies nieciekawe infformacje, juz cos o raku pluc znalazlam ale to chyba nie to....... wizyta jutro ale nie wiemczy ta pediatra jest na tyle dobra by postawic prawidlowa diagnoze...... matko jedyna
to może być jakaś błahostka ,nie denerwuj się lekarze często nie "ważą "słów przy takim medycznym stwierdzeniu powinien odrazu wytłumaczyć co miał na myśli .
Mój Dominiczek jak miał 2 miesiące to usłyszałam ,że ma złogi w nerkach i dziurę w płucach na szczęście nic się z tego nie potwierdziło- pani doktor po prostu rzuca słowa na wiatr

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:42   #1112
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja będę jutro próbowała nowy przepis na szarlotkę, wegański na krucho właśnie. Jak wyjdzie dobra to wrzucę przepis.Dziś kupiłam już wszystkie składniki,ale już mi się nie chce robić, za dużo na dziś, a jutro będę się nudziła:P

muron też bym wolała już w nowym 2011 niż w grudniu, no ale jak ma to jakoś zaszkodzić..może powiedz, że wyjeżdżasz i nie możesz już w tym roku bo "zarobina jesteś":P:P:P

Nie mogę kłamać bo się z dziadkiem moim znają;-)

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
ogladacie moze teraz TVN i Drzyzge? - wlasnie leci o 'invitro' i babkach, ktore sie tego podjely...
a moi znajomi podjęli właśnie decyzję o adopcji dwójki na raz Na powodzenie w in vitro mają max 5 proc:-(

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
jak wszystkie mamusie styczniowe zaczną się rozpakowywać to Ja chyba na melisie będę jechać ,żeby z emocji wcześniej nie urodzić
Coś czuję że będę przeżywać każdą z osobna

Muron to Ty teraz musisz leniuchować żeby zaworki za szybko nie póściły
ej pozwolił mi nawet auto prowadzić;-) Ale że w sobotę TŻ chce po spodnie to wróciłam i leże i jutro leżę

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
muron ja mam jakieś przeczucie, że urodzisz szybciej...... Ale może mnie intuicja mylić
Też nie chciałam żeby Mała urodziła się pod koniec roku....to sobie cwaniara wymyśliła koniec listopada Ale co zrobić, przecież nie będę z tego powodu płakać

Te skarpeteczki dostała od chrzestnej Być może z Rossmanna bo przywiozła też tego Misia z TVNu

Ach i odnośnie kładzenia Maluszka na płaskim, ja myślę, że takie podłożenie pieluszki tetrowej nic i tak nie da jak sobie takie Maleństwo uleje, żeby się nie zakrztusić musiałoby spać na siedząco....
Dlatego ja prawie wcale nie kładę Sary na pleckach tylko zawsze na boczku, zresztą jej też tak wygodnie. Jak leży na pleckach to zaraz się kręci i marudzi a jak tylko położę ją na boczku, zwija się w kłębuszek i zasypia jak Aniołek. Ma to po mamusi Mnie najlepiej w pozycji embrionalnej

marleen ja własnie najbardziej boję się wychowywania....poród to przy tym pikuś. Tak bardzo bym chciała, przekazać Małej wszystkie dobre wartości jakimi w życiu powinna się kierować. A jak tak patrzę po rodzinie i dzieciach....Maskara. Jedno gorsze od drugiego i to wina rodziców. Mam nadzieję, że ja nie będę popełniała tylu błędów.
Chciałabym, żeby moje dzieci darzyły nas szacunkiem, kochały nas i wiedziały że mogą ufać i zawsze na nas liczyć. Ehhhh...oby to nie były tylko pobożne życzenia....
no dzięki kochana;-) Na razie gin stwierdził, ze nic nie wskazuje na wcześniejsze rozwiązanie, ale z drugiej strony wolę 27 i od razu mnie weźmie na salę, niż trafic nagle jak go nie ma w pracy. Bo to bdb lekarz i położnik i mam pełne zaufanie. Czego nie powiem o co poniektórych innych...

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
lilijko wlasnie przyszla paczka, jestem bardzo zadowolna ze wsyztskiego. tertra duza, fajna, flanelki sliczne. pudlo ponad 5,5 kg wazace sporo tego. zamowilam niechcay 4 paczki podkladow poporodowych i mam duuuuuuzo. no trudno

wiecej nie pisze, bo jakos zbita z tropu jestem. maz dzownil ze na opisie rtg corki napisali ze sa to zmiany okoloskrzelowe dolnego bieguna wnęki prawej, ale ni cholery nie wiem coo to znaczy. nie ma ktoras z was znajomego radiologa, moze w rodzinie, zeby spytac co to?

nie wiem czy sie nakrecac i szukac, zaraz mi pewnie powyskakuja jakies nieciekawe infformacje, juz cos o raku pluc znalazlam ale to chyba nie to....... wizyta jutro ale nie wiemczy ta pediatra jest na tyle dobra by postawic prawidlowa diagnoze...... matko jedyna
ja mam dziadka radiologa, zapytam się, ale jutro po 15 pasi?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
to może być jakaś błahostka ,nie denerwuj się lekarze często nie "ważą "słów przy takim medycznym stwierdzeniu powinien odrazu wytłumaczyć co miał na myśli .
Mój Dominiczek jak miał 2 miesiące to usłyszałam ,że ma złogi w nerkach i dziurę w płucach na szczęście nic się z tego nie potwierdziło- pani doktor po prostu rzuca słowa na wiatr
ja usłyszałam leząc z sąd w ... "nie powiem czy ta ciąża nie jest martwa". Niektórzy się minęli...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:48   #1113
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Nie martw się, przeważnie to badanie robi się około 36tc. Ja będę je miała robione jakoś pok koniec grudnia/na początku stycznia, ale mam nadzieję, że będzie okej.

Ja miałam w 34 tc. I do 37 mam zamiar się wyleczyć, też mam nadzieję, że będzie ok, bo leki to zawsze dodatkowy wydatek. No i ponowne badanie też, więc ok 100zł.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie rozpaczaj nad paciorkowcem............o statnio słyszałam, że u dość dużej grupy kobiet ciężarnych diagnozuje się paciorkowca. My jeszcze nie robiłyśmy tych badań, stąd jeszcze nie wiemy. Na pewno nie jesteś sama.
(...)

Zastanawiałam się tylko, czy wszystkie robicie w ogóle to badanie. Nikt nic nie pisze.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no ja mam nadzieję, że jednak tylko Ty go masz i nie będzie pecha że ktoś inny też ma. Wiem, że jest to problem, ale chyba lepiej aby pozostałe były całkiem zdrowe. No ja już nie wiem co bym zrobiła gdybym jeszcze te miała już jest hashimoto, cukrzyca. no mam nadzieję, że jednak ani mnie ani pozostałym wizażankom ten paciorkowiec ani żaden inny się nie przyplątał.
Absolutnie nie życzę nikomu, żeby miał paciorkowca. To tak jak z wszelkimi grzybicami w ciąży - jedne mają, inne nie. Z tym, że akurat paciorkowiec gorszy (a przy tym antybiotyku to i grzybicy nawrót może być). Myślałam, że ktoś ma po prostu rzetelne informacje na ten temat, bo też przez to przechodził. Ja w internecie nie mam zamiaru szukać, bo się zawsze niepotrzebnie nakręcam. Z resztą ginekolog zabroniła czytać. I pewnie ma rację.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
hawea mój gin ma USG 2D takiej normalnej zdaje się jakości. Jak poproszę to wylicza mi wagę dziecka. Koszt wizyty z USG to 80zł. Ale w przychodni jest też raz w tygodniu pani z USG 4D i ona też liczy wagę, drukuje zdjęcia i nagrywa płytę. Koszt 150zł.
Eskulap, tel.: 717810030 (przy Bulwarze Ikara)

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

anka_bzzz ja badanie na GBS mam za tydzień, to zobaczymy. Ale wolałabym nie mieć... Wiem tylko tyle że podają antybiotyk i potem powinno już być OK
Mnie intryguje właśnie, co będzie jak mi drugi posiew też kiepski wyjdzie. Ja coś czuję, że mam ogólnie spore problemy bakteryjne.
Wiem, że sn jest wtedy ryzykowne...

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Mam znajoma, ktora urodzila sn dziewczynke, ktora wazyla 5200g, wiec jak widzisz da sie
Widocznie da się, ale albo musiała być mocno nacięta, albo bardzo popękać.

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pojeździłam trochę po sklepach i uzupełniłam ubranka o czapeczki bawełniane, niedrapki i skarpetki więc od nowego tygodnia biorę się wreszcie za pranie.

Miało nie być już tematu rozstępów ale tak na szybko powiem wam, że podobno przy świeżo powstałych cuda działa maść kolagenowa (ale to dość droga impreza bo ok 200zł) oraz maść z mocznikiem - jeśli chcecie więcej poczytać to polecam wam fora dla kulturystów (sama zdziwiłam się że faceci aż tak mogą się rozpisywać o rozstępach)

A tutaj mam coś dla tych co myślą że 5 kg to duże dziecko:
http://deser.pl/deser/1,83453,4529503.html

Ale jak to dziecko wygląda!
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:56   #1114
gosiaczek071
Zakorzenienie

muron to pelny opis rtg:
"w sąsiedztwie dolnego bieguna wnęki lewej widoczne drobne, pasmowate zagęszczenia o charakterze zmian około oskrzelowych. Poza tym pola płucne i cień środkowy bez zmian"

czekam na info, bede wdzieczna.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:56   #1115
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
lilijko wlasnie przyszla paczka, jestem bardzo zadowolna ze wsyztskiego. tertra duza, fajna, flanelki sliczne. pudlo ponad 5,5 kg wazace sporo tego. zamowilam niechcay 4 paczki podkladow poporodowych i mam duuuuuuzo. no trudno

Nie warto się stresować na zapas, zwłaszcza w Twoim stanie. W internecie można wiele znaleźć pierdół się zeschizować. A ani Tobie, ani dziecku (ani jednemu, ani drugiemu) to nie pomoże. Trzymaj się.

Muron, czyli na bank 27.12? Bo już nie wiem...
Stary 2010-12-09, 17:11   #1116
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Ja miałam przyjść na świat 26-27 grudnia, ale tak mi dobrze było w brzuszku u Mamy, że musieli mnie siłą wyjąć 7 stycznia i podobnie jak koleżanka Cytrynki poszłam do Szkoły rok wcześniej i wcale nie odstawałam od reszty Dopiero jak poszłam na studia to się wyrównało, bo zawaliłam rok nauki

Dziewczyny, mam nadzieję, że jak wrócicie ze spotkania zdacie nam szczegółową relację

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 17:16   #1117
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Nie warto się stresować na zapas, zwłaszcza w Twoim stanie. W internecie można wiele znaleźć pierdół się zeschizować. A ani Tobie, ani dziecku (ani jednemu, ani drugiemu) to nie pomoże. Trzymaj się.

Muron, czyli na bank 27.12? Bo już nie wiem...
nie no nie na bank. Jakby się dało może będzie można zaczekać, ale zastanawiam się czy to rozsądne będzie. OO

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 17:37   #1118
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Ja bym tak bardzo chciała w styczniu urodzić... Żeby jeszcze w miarę bezstresowo poświętować, no i żeby to był jednak 2011
Mam koleżankę, która miała ślub w tym samym roku i ma termin na kwiecień. Fajnie by było mieć dzieciaki w jednym wieku.

Czuję już ten poród po kościach...
Stary 2010-12-09, 17:44   #1119
mysiopez
Zadomowienie

ja włąsnie wróciłam z mezem z biblioteki. Zaliczyłam swoją pierwszą glebę w tym roku. Łupłam jak długa na ziemię... oj będzie kość ogonowa boleć... Mam nadzieje, że małemu nic się nie stało. Spadłam na 4litery, ale brzuchem szarpnęło...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 17:51   #1120
muron
Zakorzenienie

poobserwuj jak coś to na USG;-)

Stary 2010-12-09, 17:55   #1121
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Ja miałam przyjść na świat 26-27 grudnia, ale tak mi dobrze było w brzuszku u Mamy, że musieli mnie siłą wyjąć 7 stycznia i podobnie jak koleżanka Cytrynki poszłam do Szkoły rok wcześniej i wcale nie odstawałam od reszty Dopiero jak poszłam na studia to się wyrównało, bo zawaliłam rok nauki

Dziewczyny, mam nadzieję, że jak wrócicie ze spotkania zdacie nam szczegółową relację
Zasiedziałaś się.

Mój mąż miał się urodzić 8 marca, a już 4 marca witał się ze światem, a jak było ze mną, nawet nie wiem. Jutro Mamę muszę podpytać.

Kurcze, ale mi nudno...mąż pojechał po zakup, a ja leżę i się nudzę - trochę oglądam "Jak poznałem Waszą matkę", trochę na necie siedzę...leniwy wieczorek przede mną.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 17:55   #1122
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
poobserwuj jak coś to na USG;-)
przed ciążą się nie przewracałam i nie miałam kolizji samochodowej! i jakoś szło.. złapałam doła. normalnie płakać mi się chce..

Stary 2010-12-09, 18:15   #1123
olbka
Zadomowienie

Hej dziewczynki
ja znowu miałam być na 9 stycznia ale się trochę pospieszyłam i urodziłam się w połowie grudnia i wcale nie żałuję

W sumie to chciałabym urodzić jeszcze w tym roku, ale to byłoby sporo za wcześnie, więc zaciskam nogi

Muron, zazdroszczę tego, że znasz datę, idziesz i wiesz, co Cię czeka. Z sn to trochę taka bardziej wolna amerykanka

Leci mi teraz 33 tydzień i już czuję kłucie, brzuch mi się stawia gdy tylko dłużej postoję... Normalnie zaczynam się bać... No ale u mnie ostatnio mnóstwo stresu, więc może to to

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 18:21   #1124
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja znowu miałam być na 9 stycznia ale się trochę pospieszyłam i urodziłam się w połowie grudnia i wcale nie żałuję

W sumie to chciałabym urodzić jeszcze w tym roku, ale to byłoby sporo za wcześnie, więc zaciskam nogi

Muron, zazdroszczę tego, że znasz datę, idziesz i wiesz, co Cię czeka. Z sn to trochę taka bardziej wolna amerykanka

Leci mi teraz 33 tydzień i już czuję kłucie, brzuch mi się stawia gdy tylko dłużej postoję... Normalnie zaczynam się bać... No ale u mnie ostatnio mnóstwo stresu, więc może to to
No może być, bo jak ja sę czymś zdenerwuję, to też mnie kłuć zaczyna trochę...
Musimy zaciskać nogi, przynajmniej do początku stycznia, coby dzidziusie były duże i zdrowe.

p.s. Czy Twoją datę porodu wyznaczył lekarz? Bo jesteś kilka dni "młodsza", niż ja, a poród masz wcześniej wyznaczony, stąd pytam. Mi termin się zmienia w zależności od lekarza - oscyluje między 28 stycznia, a 1 lutego, także mała rozpiętość jest.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-09 o 18:23
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 18:24   #1125
Chantalle
Raczkowanie

tak sie zastanawialam nad jakims meblem na ciuszki dziewczynek, zwykla komoda dziecieca chyba nie ma racji bytu, bo ciuszkow bedzie 2 razy tyle, wiec zastanawiam sie nad białą z Ikei, seria Malm, 6 szuflad,szeroka, albo 2 takie komody po 4 szuflady i wezsze.Co o tym myslicie?
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30053935
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20053926

a no i sie przeziebiłam,wczoraj chodzilam z psem na spacerze jakies 1,5h,nic nie zmarzłam, dzis smarki i gardło pełne skaczących ogników. Niestety nie mam szałwi w domku...Strepsils niezbyt pomaga, gardelko zawiazalam, co polecicie?

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png

Edytowane przez Chantalle
Czas edycji: 2010-12-09 o 18:25
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 18:42   #1126
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
tak sie zastanawialam nad jakims meblem na ciuszki dziewczynek, zwykla komoda dziecieca chyba nie ma racji bytu, bo ciuszkow bedzie 2 razy tyle, wiec zastanawiam sie nad białą z Ikei, seria Malm, 6 szuflad,szeroka, albo 2 takie komody po 4 szuflady i wezsze.Co o tym myslicie?

a no i sie przeziebiłam,wczoraj chodzilam z psem na spacerze jakies 1,5h,nic nie zmarzłam, dzis smarki i gardło pełne skaczących ogników. Niestety nie mam szałwi w domku...Strepsils niezbyt pomaga, gardelko zawiazalam, co polecicie?
komody mi się bardzo podobają. Jesli masz na nie miejsce to jest najlepsze rozwiązanie na dziecięce ubranka.

Spróbuj przepłukać solą gardło i zrób sobie sok z cebuli. i duzo cytrusów jedz - wit C przyda CI się

Stary 2010-12-09, 18:49   #1127
vilya
Zadomowienie

Cytat:

t ą komodę z 4 szufladami ma mój brat i jest pełna ciuszków pomimo, ze tylko dla jednego dzieciaczka. Ja mam tą j4est większa od ww. ale też już jest pełna ciuszków http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20067829. Ma tylko 3 szuflady ale jest głębsza i szersza niż malm. Zależy czego szukasz i jaki masz pokój. Jak masz duży to ta jest fajna http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067830 i jest na prawdę duża. Ale musisz je zobaczyć na żywo.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 18:55   #1128
zyrafa5
Raczkowanie

hawea ja na 3D chodzę tutaj http://www.ginekologwroc.pl/
Wizyta 200 zł. Dostaję płytę z nagraniem i szcegółowy opis (zdjęć niestety nie) dr Kłósek
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 18:56   #1129
muron
Zakorzenienie

ja mam dla dziecka dwudrzwiową szafę z ikei tę głębszą na 206 cm i tez cała pełna, al mam tez kosmetyki, bo nie ma komód, otwieram drzwi i mam wszystko przy łóżeczku.

Zaczynam nastawiać się na ten grudzień.... będzie z głowy;-)

Stary 2010-12-09, 19:02   #1130
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No może być, bo jak ja sę czymś

p.s. Czy Twoją datę porodu wyznaczył lekarz? Bo jesteś kilka dni "młodsza", niż ja, a poród masz wcześniej wyznaczony, stąd pytam. Mi termin się zmienia w zależności od lekarza - oscyluje między 28 stycznia, a 1 lutego, także mała rozpiętość jest.
Moja ginka nie chciała jeszcze wyznaczyć dokładnej daty (tylko taką z tego kółka, nie wiem jak to się fachowo nazywa), więc po prostu sobie wyliczyłam wychodzi mi tak pomiędzy 28-30 stycznia, może teraz po wtorkowym usg będzie wiadomo coś więcej...

Jejku, to my mamy chyba za mało ciuszków, bo tylko 3 takie pudełka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50166917
Oczywiście stoją na półce
A mnie się cały czas wydaje, że nakupowałam za dużo...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2010-12-09 o 19:06
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:03   #1131
mysiopez
Zadomowienie

dwa tygodnie i będzie wigilia tydzień kolejny sylwester.. i mały może przyjść na świat:P

Stary 2010-12-09, 19:25   #1132
vilya
Zadomowienie

no ja w komodzie mam ciuszki i pieuszki tetrowwe i ręczniki, kosmetyki, butelki itp. mam w szafie którą sobie w ikei kupiłam ale jest ona zrobiona z regału do którego zamówiliśmy drzwi - jest taka możliwość. Szafa jest fajna bo wąska a można sobie jeszcze dokupic dodatkowe półki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80134048
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:30   #1133
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym zaszalała z dwoma komodami. Jak tylko jest miejsce.

1 miesiąc, 5 dni.
Stary 2010-12-09, 19:32   #1134
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Obiecałam Wam zdjęcia mojej fryzury przed wizytą u fryzjera i po...obydwie wersje w ciemnych włosach...jak oglądałam te zdjęcia jak miałam blond..byłam jeszcze taka szczuplutka..a gadałam, że jestem gruba ...gdzie ja oczy miałam..,taka laska...aż mi sie płakać chce..boje się, że moja figurka juz nie wróci do tamtych rozmiarów nigdy...naoglądałam się, powspominałam i mam doła...:-( tak dużo przytyłam w tej ciązy...:-(

1 zdjęcie:tak wyglądałam przed wczorajaszą wizytą u fryzjera i to jakoś w 5 miesiacu ciązy więc i szczuplejsza byłam.
2,3,4 zdjęcie to moja nowa fryzurka...
5, zdjęcie..taką figurkę kiedys miałam i zapewne nigdy juz miec nie będę.
ładna fryzura, miałam kiedyś podobną.
a kg się nie przejmuj, na pewno dasz radę zrzucić, mam nadzieję, że wszystkie damy radę.
znajoma mojej mamy przytyła ponad 30 kg, wszystko zrzuciła z nawiązką nawet

Muron, też bym nie chciała rodzić w grudniu, sama jestem z 14.01 i mam nadzieję, że moja wytrzyma chociaż do 1 stycznia, ale jak się nie uda, to trudno

Cytat:

mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego, trzymam kciuki

czytałam Was chyba z godzinę, nadrobić tyle stron masakra

teraz to lecę się kąpać. miłego wieczoru
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:37   #1135
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:

ja polecam malm.. jestem fanką tych komod bo mam ich w 3 kolorach do roznych pomieszczen i pasuja do kazdego stylu.. na prawde super uniwersalne i tanie a dobrze wygladaja i sa wygodne w uzytkowaniu.. dla malego oczywiscie tez je kupilam ale dwie po 3 szuflady jak sie je zlaczy to wychodzi jak ta podwójna szescio-szufladowa ale zawsze mozna je rozdzielic a tamtej podwojnej nie wiec mniejsze sa pozniej mozliwosci przemeblowywania a ja jeszcze nie wiem dokladnie gdzie malemu bedzie najlepiej sie spalo wiec wole miec alternatywe rozlaczenia komód niz zastanawiac sie gdzie taka duzą ustawic jak mi malo miejsca zostanie..

jedynie martwi mnie fakt ze z roku na rok coraz lichsze te meble ikea robią :-( jest spora roznica w wykonaniu malm ktorą mam od ok3-4lat a tych co kupilam w tym roku.. ale wyglad przynajmniej zostal ten sam i zawsze mozna do nich cos nowego dokupic..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:45   #1136
marleen32
Rozeznanie

Marika wlasnie wlasciwe przekazanie wartosci jest trudne, ale wierze,ze nam sie uda,widze pomoich dziewczynkach,ze cos tam koduja w tych glowkach
mysiopez wspolczuje upadku,ja jak upadlam,to na jedno kolano tylko,jakos udalo mi sie zareagowac, alepo takim upadku jak Twoj,to moze idz na IP??.
Chantalle jak dziewczyny radza duzo cytrusowi herbatka z imbirem,tez cuda dziala

Moj Tz kupilmi dzis kubeczek (uwielbiam kubki) i...skarbonke,tlu maczy,ze to komplet byl,fakt kubek w srodku siedzial,wiec niech mu bedzie.
Ja,wlasnie wycisnelamsok ze swiezych pomaranczy, TZ,na mnie patrzy i pyta,czy mala dostala,mowie wiec,ze obie dostaly,a jemu o brzuch chodzilo.
Dzis do zartow, tez udawalam,ze zamiast do auta ide w inna strone, bo bylismy po napoje,a dzieciaki i TZ krzycza,gdzie chcesz porwac naszego bejbika,tyle ja sie licze.
Ja,ubranek mam bardzo malo,ale na pierwsze dni wystarczy mam nadzieje,a pozniej bede systematycznie dokupywala
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:49   #1137
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Marika wlasnie wlasciwe przekazanie wartosci jest trudne, ale wierze,ze nam sie uda,widze pomoich dziewczynkach,ze cos tam koduja w tych glowkach
mysiopez wspolczuje upadku,ja jak upadlam,to na jedno kolano tylko,jakos udalo mi sie zareagowac, alepo takim upadku jak Twoj,to moze idz na IP??.
Chantalle jak dziewczyny radza duzo cytrusowi herbatka z imbirem,tez cuda dziala

Moj Tz kupilmi dzis kubeczek (uwielbiam kubki) i...skarbonke,tlu maczy,ze to komplet byl,fakt kubek w srodku siedzial,wiec niech mu bedzie.
Ja,wlasnie wycisnelamsok ze swiezych pomaranczy, TZ,na mnie patrzy i pyta,czy mala dostala,mowie wiec,ze obie dostaly,a jemu o brzuch chodzilo.
Dzis do zartow, tez udawalam,ze zamiast do auta ide w inna strone, bo bylismy po napoje,a dzieciaki i TZ krzycza,gdzie chcesz porwac naszego bejbika,tyle ja sie licze.
Ja,ubranek mam bardzo malo,ale na pierwsze dni wystarczy mam nadzieje,a pozniej bede systematycznie dokupywala
ale teoretycznie upadłam na tyłek a nie na brzuch. pozatym juz mnie noe boli. leze sobie i tv oglądam. zobacze jak jutro będe sie czuła. nie mam zadnego krwawienia ani nic.. a mały sie rusza. i nawet miał czkawkę..

Stary 2010-12-09, 20:27   #1138
Chantalle
Raczkowanie

tez bardziej skłaniam sie do 2 komodek malm. Co do miejsca-jestesmy na kawalerce z psem i kotem wciąż!!!
Złożyłam podanie o mieszkanie 2-3pokojowe,mam nadzieje ze jeszcze w grudniu jakas odp.dostane... A tak bardzo juz bym chciala poprawc te najmniejsze ciuszki i poukladac w szufladach. Niebawem do znajomych wyjedzie nasz stół jadalny(przejsciowo) a wstawie tam komode i lozeczko(1,bo na poczatku blizniaki moga spac razem).
poza tym w srode mam egzamin ustny z dunskiego, jestem kompletnie nieprzygotowana do mojego monologu,nie moge sie zmobilizowac...

dla umilenia wieczoru, wrzucam foteczke mojego kocurka, ten to ma dobrze,ciagle spi beztrosko...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC092010.jpg (85,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC092012m.jpg (41,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC092013m.jpg (79,5 KB, 14 załadowań)

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png

Edytowane przez Chantalle
Czas edycji: 2010-12-09 o 20:40
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:43   #1139
s_a_j
Rozeznanie

Jestem już po SR, fajne zajęcia dziś były, babeczka nam opisywala każdą fazę porodu, przedstawiała jak wszystko dokładnie wyglada a chłopakom tylko się oczy coraz większe robiły

Kma z tego co połozna mówiła to w naszym szpitalu nie ma wyboru założyć ich szpitalna koszulę do porodu czy nie założyć, mówiła, że u nich w swojej się nie rodzi. Ale ponoc rzeczywiście są bardzo fajne, nie to co kiedyś, że nic nie zakrywały. Sprzętu do lewatywy swojego nie trzeba mieć, w szpitalu wszystko jest i na życzenie Ci zrobią - dobrze wiedzieć, bo ja zamierzałam swój zestaw kupić, więc już z głowy. I odradzała robienie lewatywy sobie samej w domu, mówiła, że jednak bezpieczniej w szpitalu.
Odwiedziny są od 12 do 19, ale też odradzała tabuny znajomych czy rodziny, mówiła, że to jest czas dla nas na odpoczynek i na naukę pielęgnacji dziecka.
Hmmmm chyba wszystko z ważniejszych rzeczy, jak coś się przypomni to jeszcze Ci skrobnę

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ale teoretycznie upadłam na tyłek a nie na brzuch. pozatym juz mnie noe boli. leze sobie i tv oglądam. zobacze jak jutro będe sie czuła. nie mam zadnego krwawienia ani nic.. a mały sie rusza. i nawet miał czkawkę..
uważaj na siebie kochana
ja dziś po tym śniegu tip topkami chodziłam ze strachu, rzeczywiście nawet nie wiesz kiedy jak można wyrżnąć niezłego fikołka

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

dla umilenia wieczoru, wrzucam foteczke mojego kocurka, ten to ma dobrze,ciagle spi beztrosko...
Miałam kiedyś podobnego Klemensa
a teraz mam śliczna perską księżniczkę, słodziak puchaty
Stary 2010-12-09, 21:10   #1140
make_up_istka
BAN stały

Muron aleCi zazdroszczę ze możesz już poznać dzień narodzin swojego maluszka. Dla mnie nieważne czy moja mała urodzi się w tym roku jeszcze przed Sylwestrem czy po Nowym Roku, ważne żeby wszystko było OK. Ja marudzić nie będę

TŻ dziś z przerażeniem zauważył, że brzuch tak mi opadł, że widać mi wszystkie żebra! Co do jednego Na dodatek cały dzień mi twardnieje, ale to może od tego, że mała tyle się rusza... Plus taki, że dobrze mi się oddycha, ale ciężko nawet skarpety nałożyć, bo nogi podnieść nie mogę

mysiopez ty na siebie uważaj! Ja już tak sobie w ciaży potłukłam kość więc wiem jak boli.

TŻ nakupował mi małe odżywki, szampony, kosmetyczkę itp., pranie skończone, prasowanie też, teraz musże tylko ubrać kołyskę i the end Jestem prawie gotowa w razie "W"
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości