|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Mój Dominiczek jak miał 2 miesiące to usłyszałam ,że ma złogi w nerkach i dziurę w płucach na szczęście nic się z tego nie potwierdziło- pani doktor po prostu rzuca słowa na wiatr ![]()
![]() |
#1112 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Nie mogę kłamać bo się z dziadkiem moim znają;-) ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam w 34 tc. ![]() Cytat:
Zastanawiałam się tylko, czy wszystkie robicie w ogóle to badanie. Nikt nic nie pisze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że sn jest wtedy ryzykowne... Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak to dziecko wygląda! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
muron to pelny opis rtg:
"w sąsiedztwie dolnego bieguna wnęki lewej widoczne drobne, pasmowate zagęszczenia o charakterze zmian około oskrzelowych. Poza tym pola płucne i cień środkowy bez zmian" czekam na info, bede wdzieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie warto się stresować na zapas, zwłaszcza w Twoim stanie. W internecie można wiele znaleźć pierdół się zeschizować. A ani Tobie, ani dziecku (ani jednemu, ani drugiemu) to nie pomoże. Trzymaj się. ![]() Muron, czyli na bank 27.12? Bo już nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam przyjść na świat 26-27 grudnia, ale tak mi dobrze było w brzuszku u Mamy, że musieli mnie siłą wyjąć 7 stycznia i podobnie jak koleżanka Cytrynki poszłam do Szkoły rok wcześniej i wcale nie odstawałam od reszty
![]() ![]() Dziewczyny, mam nadzieję, że jak wrócicie ze spotkania zdacie nam szczegółową relację ![]()
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym tak bardzo chciała w styczniu urodzić... Żeby jeszcze w miarę bezstresowo poświętować, no i żeby to był jednak 2011
![]() Mam koleżankę, która miała ślub w tym samym roku i ma termin na kwiecień. ![]() Czuję już ten poród po kościach... |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
ja włąsnie wróciłam z mezem z biblioteki. Zaliczyłam swoją pierwszą glebę w tym roku. Łupłam jak długa na ziemię... oj będzie kość ogonowa boleć... Mam nadzieje, że małemu nic się nie stało. Spadłam na 4litery, ale brzuchem szarpnęło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
poobserwuj jak coś to na USG;-)
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż miał się urodzić 8 marca, a już 4 marca witał się ze światem, a jak było ze mną, nawet nie wiem ![]() ![]() Kurcze, ale mi nudno...mąż pojechał po zakup, a ja leżę i się nudzę - trochę oglądam "Jak poznałem Waszą matkę", trochę na necie siedzę...leniwy wieczorek przede mną. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
przed ciążą się nie przewracałam i nie miałam kolizji samochodowej! i jakoś szło.. złapałam doła. normalnie płakać mi się chce..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ja znowu miałam być na 9 stycznia ale się trochę pospieszyłam i urodziłam się w połowie grudnia ![]() ![]() W sumie to chciałabym urodzić jeszcze w tym roku, ale to byłoby sporo za wcześnie, więc zaciskam nogi ![]() Muron, zazdroszczę tego, że znasz datę, idziesz i wiesz, co Cię czeka. Z sn to trochę taka bardziej wolna amerykanka ![]() Leci mi teraz 33 tydzień i już czuję kłucie, brzuch mi się stawia gdy tylko dłużej postoję... Normalnie zaczynam się bać... No ale u mnie ostatnio mnóstwo stresu, więc może to to ![]()
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musimy zaciskać nogi, przynajmniej do początku stycznia, coby dzidziusie były duże i zdrowe ![]() p.s. Czy Twoją datę porodu wyznaczył lekarz? Bo jesteś kilka dni "młodsza", niż ja, a poród masz wcześniej wyznaczony, stąd pytam ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-09 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
tak sie zastanawialam nad jakims meblem na ciuszki dziewczynek, zwykla komoda dziecieca chyba nie ma racji bytu, bo ciuszkow bedzie 2 razy tyle, wiec zastanawiam sie nad białą z Ikei, seria Malm, 6 szuflad,szeroka, albo 2 takie komody po 4 szuflady i wezsze.Co o tym myslicie?
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30053935 http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20053926 a no i sie przeziebiłam,wczoraj chodzilam z psem na spacerze jakies 1,5h,nic nie zmarzłam, dzis smarki i gardło pełne skaczących ogników. Niestety nie mam szałwi w domku...Strepsils niezbyt pomaga, gardelko zawiazalam, co polecicie?
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-09 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj przepłukać solą gardło i zrób sobie sok z cebuli. i duzo cytrusów jedz - wit C przyda CI się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
hawea ja na 3D chodzę tutaj http://www.ginekologwroc.pl/
Wizyta 200 zł. Dostaję płytę z nagraniem i szcegółowy opis (zdjęć niestety nie) dr Kłósek |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
ja mam dla dziecka dwudrzwiową szafę z ikei tę głębszą na 206 cm i tez cała pełna, al mam tez kosmetyki, bo nie ma komód, otwieram drzwi i mam wszystko przy łóżeczku.
Zaczynam nastawiać się na ten grudzień.... będzie z głowy;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jejku, to my mamy chyba za mało ciuszków, bo tylko 3 takie pudełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50166917 Oczywiście stoją na półce ![]() A mnie się cały czas wydaje, że nakupowałam za dużo... ![]()
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-09 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zadomowienie
|
dwa tygodnie i będzie wigilia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
no ja w komodzie mam ciuszki i pieuszki tetrowwe i ręczniki, kosmetyki, butelki itp. mam w szafie którą sobie w ikei kupiłam ale jest ona zrobiona z regału do którego zamówiliśmy drzwi - jest taka możliwość. Szafa jest fajna bo wąska a można sobie jeszcze dokupic dodatkowe półki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80134048
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1 miesiąc, 5 dni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kg się nie przejmuj, na pewno dasz radę zrzucić, mam nadzieję, że wszystkie damy radę. ![]() znajoma mojej mamy przytyła ponad 30 kg, wszystko zrzuciła z nawiązką nawet Muron, też bym nie chciała rodzić w grudniu, sama jestem z 14.01 i mam nadzieję, że moja wytrzyma chociaż do 1 stycznia, ale jak się nie uda, to trudno Cytat:
![]() czytałam Was chyba z godzinę, nadrobić tyle stron ![]() teraz to lecę się kąpać. miłego wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedynie martwi mnie fakt ze z roku na rok coraz lichsze te meble ikea robią :-( jest spora roznica w wykonaniu malm ktorą mam od ok3-4lat a tych co kupilam w tym roku.. ale wyglad przynajmniej zostal ten sam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
Marika wlasnie wlasciwe przekazanie wartosci jest trudne, ale wierze,ze nam sie uda,widze pomoich dziewczynkach,ze cos tam koduja w tych glowkach
![]() mysiopez wspolczuje upadku,ja jak upadlam,to na jedno kolano tylko,jakos udalo mi sie zareagowac, alepo takim upadku jak Twoj,to moze idz na IP??. Chantalle jak dziewczyny radza duzo cytrusowi herbatka z imbirem,tez cuda dziala ![]() Moj Tz kupilmi dzis kubeczek (uwielbiam kubki) i...skarbonke ![]() ![]() Ja,wlasnie wycisnelamsok ze swiezych pomaranczy, TZ,na mnie patrzy i pyta,czy mala dostala,mowie wiec,ze obie dostaly,a jemu o brzuch chodzilo ![]() Dzis do zartow, tez udawalam,ze zamiast do auta ide w inna strone, bo bylismy po napoje,a dzieciaki i TZ krzycza,gdzie chcesz porwac naszego bejbika,tyle ja sie licze ![]() ![]() Ja,ubranek mam bardzo malo,ale na pierwsze dni wystarczy mam nadzieje,a pozniej bede systematycznie dokupywala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Raczkowanie
|
tez bardziej skłaniam sie do 2 komodek malm. Co do miejsca-jestesmy na kawalerce z psem i kotem wciąż!!!
Złożyłam podanie o mieszkanie 2-3pokojowe,mam nadzieje ze jeszcze w grudniu jakas odp.dostane... A tak bardzo juz bym chciala poprawc te najmniejsze ciuszki i poukladac w szufladach. Niebawem do znajomych wyjedzie nasz stół jadalny(przejsciowo) a wstawie tam komode i lozeczko(1,bo na poczatku blizniaki moga spac razem). poza tym w srode mam egzamin ustny z dunskiego, jestem kompletnie nieprzygotowana do mojego monologu,nie moge sie zmobilizowac... dla umilenia wieczoru, wrzucam foteczke mojego kocurka, ten to ma dobrze,ciagle spi beztrosko...
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-09 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Rozeznanie
|
Jestem już po SR, fajne zajęcia dziś były, babeczka nam opisywala każdą fazę porodu, przedstawiała jak wszystko dokładnie wyglada a chłopakom tylko się oczy coraz większe robiły
![]() Kma z tego co połozna mówiła to w naszym szpitalu nie ma wyboru założyć ich szpitalna koszulę do porodu czy nie założyć, mówiła, że u nich w swojej się nie rodzi. Ale ponoc rzeczywiście są bardzo fajne, nie to co kiedyś, że nic nie zakrywały. Sprzętu do lewatywy swojego nie trzeba mieć, w szpitalu wszystko jest i na życzenie Ci zrobią - dobrze wiedzieć, bo ja zamierzałam swój zestaw kupić, więc już z głowy. I odradzała robienie lewatywy sobie samej w domu, mówiła, że jednak bezpieczniej w szpitalu. Odwiedziny są od 12 do 19, ale też odradzała tabuny znajomych czy rodziny, mówiła, że to jest czas dla nas na odpoczynek i na naukę pielęgnacji dziecka. Hmmmm chyba wszystko z ważniejszych rzeczy, jak coś się przypomni to jeszcze Ci skrobnę ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ja dziś po tym śniegu tip topkami chodziłam ze strachu, rzeczywiście nawet nie wiesz kiedy jak można wyrżnąć niezłego fikołka ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() a teraz mam śliczna perską księżniczkę, słodziak puchaty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
BAN stały
|
Muron aleCi zazdroszczę ze możesz już poznać dzień narodzin swojego maluszka. Dla mnie nieważne czy moja mała urodzi się w tym roku jeszcze przed Sylwestrem czy po Nowym Roku, ważne żeby wszystko było OK. Ja marudzić nie będę
![]() TŻ dziś z przerażeniem zauważył, że brzuch tak mi opadł, że widać mi wszystkie żebra! Co do jednego ![]() ![]() mysiopez ty na siebie uważaj! Ja już tak sobie w ciaży potłukłam kość więc wiem jak boli. TŻ nakupował mi małe odżywki, szampony, kosmetyczkę itp., pranie skończone, prasowanie też, teraz musże tylko ubrać kołyskę i the end ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.