Wszystko o ZUMBIE !! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 12:14   #181
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o ZUMBIE !!

Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
Mimo, że bardzo męczące to przyjemnie się ćwiczy zawsze z zajęć wychodzę zadowolna.
To tak jak i ja!!! zumba wymiata
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:30   #182
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

ostatnio bylam na TBC ktore bylo zrobione pod ZUMBE. nie poczulam kiedy minelo 60 minutek we wtorek znowu
Stary 2010-11-03, 23:57   #183
aa2
Zakorzenienie

podbijam
szukałam dzis jakis fajnych zajęć dla siebie no i trafiłam na Zumbe na razie szukam opinii , obejrzałam pare linków i jak na razie nastawialm sie pozytywnie
na razie przeczytałam 3 pierwsze strony i dwie ostatnie tego forum , ale jutro zamierzam ogarnać całe bo chce poznac jak najwięcej opini
a może jest ktos z okolic Gliwic, Zabrza i może polecić gdzie są naprawdę fajnie prowadzone zajęcia? będę wdzięczna chce sie wybrać jak najszybciej i zobaczyć jak to wyglada w praktyce
pozdrawiam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 15:46   #184
blanx
Zadomowienie

Byłam wczoraj po raz 1. na Zumbie Jestem bardzo zadowolona, ponieważ nie lubię sztywnych ćwiczeń a zumba to połączenie przyjemnego z pożytecznym, dużo śmiechu, fajne układy taneczne zwłaszcza machanie cyckami i pupą hahaha już nie mogę się doczekać kolejnych zajęć na razie moje mięśnie zaczynają odchorowywać wczorajsze szaleństwa zumbowe, jutro pewnie nie wstanę z wyrka
blanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 20:47   #185
casya
Przyczajenie

Dot.: zumba;>

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Hej kobietki Czy w Łodzi jest jakiś fintessclub gdzie jest zumba?
Cześć dziewczyny ja bylam na zajeciach z Zumby w łódzkiej szkole tańca Urban Dance Zone na Piłsudskiego, podczas Lejdis Day-można było za darmo wypróbowac różne techniki tańca. Na zumbę poszłam za namowa koleżanki i musze powiedziec, ze dawno się tak dobrze nie bawiłam i tak baaardzo nie zmęczyłam. myslałam, ze ducha wyzionę poza tym zajęcia prowadziła przesympatyczna instruktorka. naprawdę polecam Zumbę. To taka mieszanka róznych stylów tanecznych i świetna zabawa. Ja na zajecia regularne planuje zapisac sie od grudnia na stronie internetowej szkoły jest grafik i z tego co pamietam to zajecia z zumby odbywaja sie 2 razy w tygodniu, ale mogę sie mylić. Pozdawiam wszystkie zumboholiczki
casya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 22:31   #186
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny ZUMBA, jest super ale jeszcze beardziej polecam bodypump z les miles!! oczywiście, tylko dla tych, co nie mają problemów ze stawami ale efekty dużo lepsze!
Stary 2010-11-12, 20:19   #187
megc
Przyczajenie

Dot.: Zumba w domu:)

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
Ja idę jutro na pierwsze zajęcia 120 minut mam nadzieje, że przeżyje!
Chodzi ktoś do Platinium w Krk?
Ja chodzę, 27 listopada szykuje się fajny mini maraton Zumba wpadaj
megc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:06   #188
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megc Pokaż wiadomość
Ja chodzę, 27 listopada szykuje się fajny mini maraton Zumba wpadaj
Chętnie bym wpadła, ale niestety od tygodnia mieszkam w Katowicach i ku mojej rozpaczy ciężko jest mi znaleźć tak dobrą ofertę z areobikiem, siłownią i sauną w takiej cenie i poziomie jak krk(

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:27   #189
jamajka21
Przyczajenie

A ja mam pytanie do Wrocławianek o opinie o różnych instruktorkach (instruktorach) w tutejszych klubach... Osobiście polecam Monię i Violę z Activ, odradzam Ewelinę (nie wiem gdzie prowadzi zajęcia, ostatnio zastępowała Monikę i bardzo mi się nie podobało). Chciałabym poznać jednak więcej opinii, bo ostatnio wiele klubów oferuje zajęcia z zumby, a i instruktorów przybywa.

Edytowane przez jamajka21
Czas edycji: 2010-11-13 o 14:30
jamajka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 23:53   #190
popiec
Raczkowanie

Bardzo lubię rytmy latino, ale chodząc na tzw. latino solo, czułam, że to nie ma tyle energii, ile jestem w stanie z siebie jeszcze, póki co, wydusić. We wtorek byłam na pierwszych zajęciach w Tribal xtreme przy Filipa w Krakowie z Olą. Jestem zachwycona rodzajem zajęć, na miejsce można podjechać tramwajem. Zajęcia są dopiero o 20.00. Instruktorka nie zwalniała tempa, mimo że byłam nowa, co uważam jest plusem, gdyż tak naprawdę nikt się na nikogo nie ogląda i każdy ćwiczy jak potrafi i jak mu wygodnie. Zastanawiam się czy to tylko moje odczucie czy to tak ma wyglądać? Muzyka była tak głośno, że instruktorka nie dawała praktycznie żadnych wskazówek. Co piosenkę robiła przerwę, żeby każdy mógł się napić. Moim zdaniem było to trochę za często w porównaniu do innych zajęć aerobicu, czy to są jakieś zalecenia przy tego rodzaju ćwiczeniach, żeby nikt nie padł? Jutro idę sprawdzić zatem jak wygląda trening w Platinium przy Lea, żeby przekonać się czy to ma tak być na pewno czy to tylko specyfika instruktorki. W Platinium z tego, co wiem, już mają doświadczenie w tego typu zajęciach, jest większy wybór godzin, a cena podobna. Czy któraś z Was ma porównanie i może wyrazić swoją opinie o tych klubach i o tym, czy tempo prowadzenia zajęć było ok? Czy wam koś udziela wskazówek typu plecki prosto i liczymy do 8? Czy jest to spontaniczny żywioł zumby? Za wszelkie odpowiedzi dziękuję. Jutro postaram się napisać coś o Platinium. Na koniec chce podkreślić, że to było takie fajne, że musiała się tym z kimś podzielić i aż zredagowałam tego posta .
popiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 00:02   #191
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

ja dzis na Zumbie wybawilam sie w stylu szybkiego Country z Rednex'em ale byla jazda

fajnie, cos nowego
Stary 2010-11-18, 08:07   #192
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popiec Pokaż wiadomość
Instruktorka nie zwalniała tempa, mimo że byłam nowa, co uważam jest plusem, gdyż tak naprawdę nikt się na nikogo nie ogląda i każdy ćwiczy jak potrafi i jak mu wygodnie. Zastanawiam się czy to tylko moje odczucie czy to tak ma wyglądać? Muzyka była tak głośno, że instruktorka nie dawała praktycznie żadnych wskazówek. Co piosenkę robiła przerwę, żeby każdy mógł się napić.

Czy wam koś udziela wskazówek typu plecki prosto i liczymy do 8? Czy jest to spontaniczny żywioł zumby? Za wszelkie odpowiedzi dziękuję. Jutro postaram się napisać coś o Platinium. Na koniec chce podkreślić, że to było takie fajne, że musiała się tym z kimś podzielić i aż zredagowałam tego posta .
Hehe Ja chodzę na zajęcia w Warszawie, więc Ci o tych krakowskich klubach za wiele nie powiem, jednakże odpowiadając na pozostałe Twoje pytania to - tak, jest to spontaniczny żywioł zumby
Każdy rusza się tak jak potrafi, tempo jest szybkie, nie ma nauki kroków, instruktor Cię nie poprawia itd. To mi się w zumbie najbardziej podoba, ten luz, swego czasu chodziłam na zwykły fitness, bardzo mnie denerwowały uwagi pani instruktor (wiem, że w sumie za to jej płacą hehe, ale akurat ja nie lubię krytyki :P)

Co do przerw, to jakiś tam strasznie długich (przynajmniej na moich zajęciach nie ma), ale i tak wszyscy po skończonej piosence lecą złapać łyka wody, bo inaczej by padli

Generalnie po zajęciach zumby mam tyle energii w sobie!
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:33   #193
jamajka21
Przyczajenie

Potwierdzam - we Wrocławiu zumba wygląda podobnie! Z tym, że instruktorka na początku przy nowej piosence pokazuje bardziej skomplikowane kroki, a jak jest dużo nowych osób, to do "starych" piosenek też pokazuje. A po każdej piosence jest parę sekund na łyka wody. Podczas tańca słyszymy tylko hasła w stylu "w lewo", "4 do przodu" itp., no i jeszcze "wciągamy brzuchy, plecy prosto" Poza tym żadnych poprawek i to jest super - bo tu nie chodzi o technikę tylko o ruch sam w sobie.
Stary 2010-11-20, 14:04   #194
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez casya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja bylam na zajeciach z Zumby w łódzkiej szkole tańca Urban Dance Zone na Piłsudskiego, podczas Lejdis Day-można było za darmo wypróbowac różne techniki tańca. Na zumbę poszłam za namowa koleżanki i musze powiedziec, ze dawno się tak dobrze nie bawiłam i tak baaardzo nie zmęczyłam. myslałam, ze ducha wyzionę poza tym zajęcia prowadziła przesympatyczna instruktorka. naprawdę polecam Zumbę. To taka mieszanka róznych stylów tanecznych i świetna zabawa. Ja na zajecia regularne planuje zapisac sie od grudnia na stronie internetowej szkoły jest grafik i z tego co pamietam to zajecia z zumby odbywaja sie 2 razy w tygodniu, ale mogę sie mylić. Pozdawiam wszystkie zumboholiczki
Świetna sprawa! Od dłuższego czasu na to choruję, ale w Urbanie zajęcia dwa razy w tygodniu kosztują 140 zł, z 10% zniżką stud. wyniesie to 126 zł. Przecież moja studencka kieszeń chyba by mnie za to zabiła! Zdecydowanie za dużo. A szkoda, bo w domu nie mam na to miejsca.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:50   #195
popiec
Raczkowanie

Shake shake shake it! Sorry, że dopiero dzisiaj piszę, ale najpierw nie chodziło mi poprawnie forum na systemie ubuntu, a potem nie miałam neta. W czwartek byłam na zajęciach i mimo ulewnego deszczu i braku parasolki, jakoś dotarłam na miejsce. W skrócie: zabawa zumbastyczna, dziewczyn chętnych pełno, klub ładny, niestety trzeba "przeparadować" z szatni do sali fitness przez siłownie, ale już po chwilę się o tym zapomina, gdyż energiczna, miła Pani bez grama tłuszczu w rytmie gorącego latino, wymachuje rękami i nogami i czym się tylko da, by spalić wszystkie możliwe kalorie i wprawić w nastrój karnawału w Rio. Po prostu godzina zabawy jak w Rio w środku miasta, w deszczowy dzień... Super super super! Pozostałe rzeczy, tak jak dziewczyny mówiły: czasem trzeba się napić i wskazówek tylko tyle, na ile to absolutnie konieczne, by nikogo nie wybijać z tego wspaniałego, w pełni relaksującego tańca. Ciekawe, co napiszę za miesiąc? Ale póki co karnet do kieszeni i let's dance!
Stary 2010-11-21, 20:59   #196
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamajka21 Pokaż wiadomość
Potwierdzam - we Wrocławiu zumba wygląda podobnie! Z tym, że instruktorka na początku przy nowej piosence pokazuje bardziej skomplikowane kroki, a jak jest dużo nowych osób, to do "starych" piosenek też pokazuje. A po każdej piosence jest parę sekund na łyka wody. Podczas tańca słyszymy tylko hasła w stylu "w lewo", "4 do przodu" itp., no i jeszcze "wciągamy brzuchy, plecy prosto" Poza tym żadnych poprawek i to jest super - bo tu nie chodzi o technikę tylko o ruch sam w sobie.

a wiesz może gdzie odbywają się zajęcia z ZUMBY we Wrocławiu, po atrakcyjnych cenach??

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 23:35   #197
krtek_
Zadomowienie

hej Dziewczyny
Zumba jest świetna Wprawdzie w mojej miejscowości nie ma żadnych zajęć, ale ściągnęłam sobie filmiki i tańczę. Tzn, na razie bardziej pasowałoby słowo "miotam się", ale widzę postępy, więc mam nadzieję, że będzie coraz lepiej Dotychczas ćwiczyłam tylko rythm *******ers, żeby ogarnąć, o co mniej więcej chodzi, wczoraj po raz pierwszy przetańczyłam całe Cardio Party, byłam mokra jak szczur, ale szczęśliwa, a dziś rano czułam się lżej Dzisiaj robię sobie przerwę, ze względu na @, ale jak tylko mi się skończy wracam do Zumby

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:31   #198
ginger20
Raczkowanie

GG do ginger20

ja Zumbuje w Warszawie w poniedziałki w Fitness Park Saturn a w czwartki na Warszawiance zabawia która wyzwala we mnie bardzo dużo endorfin zobaczymy jakie będą efekty
ginger20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 19:33   #199
jamajka21
Przyczajenie

Dorcia91
Wydaje mi się, że Active ma jeszcze znośne ceny, pojedyncze wejście na zumbę to 17zł, w innych klubach bywa i ponad 20. Nie wiem czy są tańsze, być może. W karnecie jest na pewno taniej, ale dokładne ceny sprawdź na ich stronie, bo nie chcę bzdur pisać. 17zł to dużo i tak, jak na godzinę ruchu, dlatego za 3 razem, jak wiedziałam, że mi się to podoba, od razu kupiłam karnet. Nie ma wyjścia - musisz pojeździć po klubach i popróbować na pojedyncze wejścia, bo inaczej nie przekonasz się, kto do Ciebie "trafia" i dopiero wtedy zdecydować się na karnet. Ja polecam Monikę, bo jest niesamowita i świetnie się bawię jak ona prowadzi, ale wiem też, że są osoby, które przychodzą tylko raz. Więc...powodzenia w poszukiwaniach
Stary 2010-11-22, 19:55   #200
blanx
Zadomowienie

Wymordowana, mokra jak szczur po mojej 4. zumbie Ale mi się to podoba
blanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:36   #201
Malinezja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
a wiesz może gdzie odbywają się zajęcia z ZUMBY we Wrocławiu, po atrakcyjnych cenach??
W Hawanie na Sienkiewicza jest Zumba i narazie sa miejsca bo dopiero sie rozkreca. Nie wiem jak tezajecia wygladaja bo nie widzialam a wejscie jednorazowe to koszt 15 zl.

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:59   #202
aa2
Zakorzenienie

ogólnie po 3 razach na zumbie mogę powiedzieć ze sa to jak na razie jest to najlepsza opcja ćwiczeń i zabawy w jednym dla mnie
na pierwsze zajęcia nie wziełam sobi enic do picia no i myślałam ze padne
ogólnie bardzo polecam, za jakis czas sie zważę i zobacze czy cos udało mi sie zrzucić
Stary 2010-12-17, 21:03   #203
kuuperek91
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!
aa2 jak ci się podoba na tej zumbie??Gdzie dokładnie chodzisz?? Ja jestem z Sośnicy i własnie szukam jakiegoś klubu fitness, który prowadzi te zajęcia. Wiem, że w Alhambrze są prowadzone..
kuuperek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:25   #204
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuuperek91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!
aa2 jak ci się podoba na tej zumbie??Gdzie dokładnie chodzisz?? Ja jestem z Sośnicy i własnie szukam jakiegoś klubu fitness, który prowadzi te zajęcia. Wiem, że w Alhambrze są prowadzone..
hej
na razie chodzę na warszawską w Gliwicach tam gdzie jest basen, chce jeszcze iść gdzie indziej zobaczyć zeby miec porównanie ale na razie mam mało czasu wiec łaże tam bardzo podoba mi sie też atmosfera na warszawskiej, dziewczyny które prowadzą zajęcia są bardzo fajne(korzystam u nich jeszcze z siłowni) a i pan który siedzi tam na recepcji(właściciel) bardzo sympatyczny
Stary 2010-12-21, 21:36   #205
popiec
Raczkowanie

Hej, ja jestem bardzo zadowolona po miesiącu zumby. Schudłam ok. kilogram, ale to nie było moim celem. Ciesze się z ogólnej poprawy kondycji i z tego, że każde zajęcia mijają w okamgnieniu. Raz przypadkiem trafiłam na zwykły aerobic, to myślałam, że padnę z nudów. Byłam nawet na 3-godzinnym maratonie.
Myślę, że jak ktoś lubi tańczyć i rytmy latin, to zumba jest dobra dla osób w każdym wieku. Nawet dzieciaczki mają swoje zajęcia.
Kojarzycie może kawałek w którym jest taki teskt "la chocolate" czy cos w tym stylu w refrenie? W miarę romantyczny... Szukam sobie utworów na intenecie, bo nawet to poprawia mi nastrój. Teraz wałkuję "Collegiala cumbia". Polecam!
Stary 2011-01-03, 13:44   #206
mariposa88
Rozeznanie

Postanowiłam się zapisać na zumbę, zwłaszcza, że tak zachwalacie Niestety dopiero od lutego, bo wtedy będę mieć kartę multisport, a na razie mam wykupiony karnet w klubie, w którym nie ma zumby Już nie mogę się doczekać
Może był ktoś na zumbie w dance fusion w gdańsku? Tam planuję chodzić i jestem ciekawa opinii
Stary 2011-01-15, 10:34   #207
zakrecona82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez popiec Pokaż wiadomość
Hej, ja jestem bardzo zadowolona po miesiącu zumby. Schudłam ok. kilogram, ale to nie było moim celem. Ciesze się z ogólnej poprawy kondycji i z tego, że każde zajęcia mijają w okamgnieniu. Raz przypadkiem trafiłam na zwykły aerobic, to myślałam, że padnę z nudów. Byłam nawet na 3-godzinnym maratonie.
Myślę, że jak ktoś lubi tańczyć i rytmy latin, to zumba jest dobra dla osób w każdym wieku. Nawet dzieciaczki mają swoje zajęcia.
Kojarzycie może kawałek w którym jest taki teskt "la chocolate" czy cos w tym stylu w refrenie? W miarę romantyczny... Szukam sobie utworów na intenecie, bo nawet to poprawia mi nastrój. Teraz wałkuję "Collegiala cumbia". Polecam!
Co do tej piosenki,to mi z czekolada w tytule kojarzy sie tylko ta
http://www.youtube.com/watch?v=DHFFol-8REI

ja zaczynam zumbe od przyszlego tyg,w czw,ciekawa jestem efektowdam znac czy przezylam pierwsze zajecia;D
zakrecona82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:55   #208
kaja_1985r
Rozeznanie

Łodzianki, czy któraś z Was chodzi do I'm fit na zumbę? Bo zastanawiam się nad jutrzejszymi zajęciami, które w grafiku są wpisane jako poziom 1-2 (w skali 0-2). Dajcie znać czy mogę iść, czy się nie wyłapię, bo nigdy nie byłam na takich zajęciach. Dzięki.
kaja_1985r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 15:17   #209
blimssien
Raczkowanie

czy ktoras z WAs jest intruktorem zumby ? ?
ciekawi mnie jak takie szkolene sie odbywa bo kosztuje nei male pieniadze ale z tego co tu widze zainteresowanie zumbą jest goromne! to chyba oplaca sie wziasc udzial w szkoleniu.. ? : )
blimssien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:39   #210
popiec
Raczkowanie

Obczaiłam na youtube jedną laskę i muszę się z wami tym podzielić. ecuachic17 jest niesamowita. Ma same szybkie układy.

Do zakrecona82 niestety to jeszcze nie ta piosenka, dalej nie mogę jej znaleźć. Może dziewczyny z Krakowa kojarzą?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości