Buciki ślubne - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 21:48   #2731
takaya
Zakorzenienie

Dot.: Buciki ślubne

Mam takie jedne moje ukochane sandalki na platformie do chodzenia latem idealne ale do tańczenia to kompletna porażka Mimo wkładki antypoślizgowej palce non stop miałam na ziemi ;/ Dlatego na swoje wesele chce mieć zakryte palce i pietę raczej też bo nienawidzę jak buty klapią Najlepiej na tzw niespotykankę że pieta na paseczki palce osobno, albo takie jak te z aranici z wycięciem od wewnątrz aby był przewiew
Jeśli nie znajde butków dla siebie na platformie zamówię taneczne (podobno sa tak wygodne,ze nie czuć tych 9cm) albo na allegro(bo maja ładniejsze noski sa tańsze i w środku z prawdziwej skórki)

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-06 o 21:50
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:01   #2732
soundaddicted
Raczkowanie

takaya a wiesz coś o butach ze strony "białe buty"? Tam też nawet przystępne modele są...I też widziałam aranci tam..
soundaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 19:36   #2733
Dżagódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soundaddicted Pokaż wiadomość
Takaya...piękne..Ta kokardka z przodu i z boku..i te z kwiatkiem. Tyle, że słyszałam, że Menbur jest niewygodny (abstrahujac od ceny)..W Factory we Wroclawiu sa buty Menbur'a po calkiem rozsadnych cenach, ale wlasnie ta 'rzekoma' niewygodna (i wyyyysookie obcasy) mnie odwodzi od tych bucikow :/ Moze to tylko plotka ?

A co do wielkosci, mierzylas je moze? Czesto buty bez palcow sa wieksze niz standardowe w tym rozmiarze. Ja normalnei mam rozmiar 40, ale w szpilkach czesto 39 a w butach bez palcow nawet 38..
soundadicted splotka nieiem kto ci tak powiedział ja mam 3 pary i przetańczyłam prawie całe imprezy w tych butach super są miekka skórka w środku . nie umiem za bardzo chozic w obcasach ale te buty mają naprawde u mnie wielki plus a raczej firma
Dżagódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 21:37   #2734
soundaddicted
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dżagódka Pokaż wiadomość
soundadicted splotka nieiem kto ci tak powiedział ja mam 3 pary i przetańczyłam prawie całe imprezy w tych butach super są miekka skórka w środku . nie umiem za bardzo chozic w obcasach ale te buty mają naprawde u mnie wielki plus a raczej firma

Dobrze wiedzieć. Mi mówiła 'koleżanka koleżanki'. Może dziewczyna nie chodzi w obcasach a kupiła sobie z 9 cm..różnie może być.. To może tam też zajrzę. Chociaż u nich wszystkie platformy widziałam wysokie, bardzo wysokie nawet bym rzekła. Wiadomo wygląd ważny ale w tym przypadku chyba wygoda na 1 miejscu. Wolałabym nie zostać na boso po 15 minutach :/
Stary 2010-12-08, 21:39   #2735
Dżagódka
Raczkowanie

tak ale własnmie chodzi o to , że jak masz kilku cm obcas np. 9 i do tego platforme to wygodniej sie chodzi poprosu musisz pójśc przymierzyc i połazic po sklepie jak musisz to nawet połaź sobie z 10 15 minut będa pewnie patrzyc na ciebie dziwnie ale co cie to obchodzi chcesz kupic dobre obuwie musisz je jakos przetestowac
Stary 2010-12-08, 22:05   #2736
soundaddicted
Raczkowanie

no domyślam się, tylko boję się też, że jeśli będzie duża różnica między platformą a obcasem to będzie mimo wszystko ciężko..A Menbur robi w ogóle buty w odcieniach ecru? wszystko co widziałam to czysta biel..
Stary 2010-12-09, 21:26   #2737
Dżagódka
Raczkowanie

robi ecru zielone żółte czerwone różowe co chcesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 12:50   #2738
Maga83
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy takie butki jak poniżej nadają się na ślub? Spodobały mi się bardzo, chcę czegoś na bardzo niskim obcasiku i te by można było jeszcze po ślubie wykorzystać

Edytowane przez Maga83
Czas edycji: 2013-03-15 o 09:23
Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 19:22   #2739
soundaddicted
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy takie butki jak poniżej nadają się na ślub? Spodobały mi się bardzo, chcę czegoś na bardzo niskim obcasiku i te by można było jeszcze po ślubie wykorzystać
A dlaczego nie? Wiadomo, że nie do każdej sukni..Chociaż prawda jest taka, że butów i tak nie widać. Moja znajoma miała piękną suknię, w stylu retro..Prawdziwie królewską, a do tego sandałki złote na płaskim..I tak tego nei było w ogóle widać i chyba nikt nie zwrócił uwagi. A przynajmniej będzie Ci wygodnie, no i też wykorzystasz. Ja się uparłam na platformy..kolor i styl raczej na 1 raz :/ (kiedyś chciałam bordowe, ale zostałam zlinczowana za takie pomysły ;()
Stary 2010-12-13, 19:35   #2740
soundaddicted
Raczkowanie

Cytat:
robi ecru zielone żółte czerwone różowe co chcesz
a mi się bardzo podobają takie jak na zdj.. ale znalazłam tylko białe..nigdzie nie widziałam tego typu platform ivory/ecru

Edytowane przez soundaddicted
Czas edycji: 2014-06-11 o 11:41
Stary 2010-12-13, 20:21   #2741
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soundaddicted Pokaż wiadomość
a mi się bardzo podobają takie jak na zdj.. ale znalazłam tylko białe..nigdzie nie widziałam tego typu platform ivory/ecru
butki rewelacyjne, też mi się takie podobają, ale w tych obcasach to bym długo nie wytrzymała więc tylko mi pozostaje podziwiać
Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 23:35   #2742
lolalolaa
Raczkowanie

Cytat:
bez urazy, ale moja babcia ma podobne
lolalolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 06:11   #2743
Taverney
Zakorzenienie

Maga, jeżeli jesteś wysoka, to oczywiście, że się nadają i wcale nie są babcine. Mi się podobają.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:41   #2744
choctawhatcheeana
Raczkowanie

babcia miala dobry gust
Stary 2010-12-14, 12:57   #2745
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
tak ale własnmie chodzi o to , że jak masz kilku cm obcas np. 9 i do tego platforme to wygodniej sie chodzi poprosu musisz pójśc przymierzyc i połazic po sklepie jak musisz to nawet połaź sobie z 10 15 minut będa pewnie patrzyc na ciebie dziwnie ale co cie to obchodzi chcesz kupic dobre obuwie musisz je jakos przetestowac
Zgadzam się w 100%. Ja prawie kupiłam te cudeńka z Menbur, ale po kilku minutach łażenia stwierdziłam, że jednak ślubu i wesela w nich nie wytrzymam. I nie chodzi tu o wysokość obcasa, a o to, że moja wąska stopa leci do przodu i się gniotą lekko moje palce .

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Bardzo ładne butki. Ja jednak muszę mieć wyższe bo mój luby jest ode mnie o jakieś 25 cm wyższy i muszę go trochę podgonić .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:35   #2746
soundaddicted
Raczkowanie

[QUOTE=ninitoja;23765613]Zgadzam się w 100%. Ja prawie kupiłam te cudeńka z Menbur, ale po kilku minutach łażenia stwierdziłam, że jednak ślubu i wesela w nich nie wytrzymam. I nie chodzi tu o wysokość obcasa, a o to, że moja wąska stopa leci do przodu i się gniotą lekko moje palce .

----------

No właśnie..Ja dziś też mierzyłam kilka par peep toe (ale nie z menbura) i efekt był podobny :/. Utwierdziłam się tylko, że trzeba szukać pełnych..a szkoda!
Stary 2010-12-15, 05:56   #2747
lena_mi
Zakorzenienie

[QUOTE=soundaddicted;23776 750]
Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%. Ja prawie kupiłam te cudeńka z Menbur, ale po kilku minutach łażenia stwierdziłam, że jednak ślubu i wesela w nich nie wytrzymam. I nie chodzi tu o wysokość obcasa, a o to, że moja wąska stopa leci do przodu i się gniotą lekko moje palce .

----------

No właśnie..Ja dziś też mierzyłam kilka par peep toe (ale nie z menbura) i efekt był podobny :/. Utwierdziłam się tylko, że trzeba szukać pełnych..a szkoda!
a 80% ładnych butów to peep toe..
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:51   #2748
choctawhatcheeana
Raczkowanie

normalka, ze palce wychodza -trzeba sie z tym pogodzic, pochodzic, przyzwyczaic dla mnie ok mimo to
Stary 2010-12-15, 12:57   #2749
222aniolek
Rozeznanie

Ja już sobie kupiłam butki z odkrytymi palcami Już troszkę w nich chodziłam po domu i doszłam do wniosku, że albo bez rajtuzów muszę być, bo inaczej stopa troszkę zjeżdża, albo spróbować z wkładkami żelowymi
222aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 09:45   #2750
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez choctawhatcheeana Pokaż wiadomość
normalka, ze palce wychodza -trzeba sie z tym pogodzic, pochodzic, przyzwyczaic dla mnie ok mimo to
Ależ to NIE JEST normalne. Palce mają być widoczne przez wycięcie, a nie wyjeżdżać na zewnątrz, czy być zgniatane przez resztę stopy!

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:39   #2751
choctawhatcheeana
Raczkowanie

nie chodząc palcami po podlodze... ale i tak troszke zjadą palce przy obcasie 9 lub większym... ? czy ma któraś z Was peep toe i palce nie 'wyjeżdżają'? i polecam wypróbować żelowe poduszki - ja podkladam je sobie także pod piętą (dziwne?!)
Stary 2010-12-17, 21:07   #2752
soundaddicted
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez choctawhatcheeana Pokaż wiadomość
nie chodząc palcami po podlodze... ale i tak troszke zjadą palce przy obcasie 9 lub większym... ? czy ma któraś z Was peep toe i palce nie 'wyjeżdżają'? i polecam wypróbować żelowe poduszki - ja podkladam je sobie także pod piętą (dziwne?!)
Tak, ja takie posiadam Mam je juz 3 lata i traktuje je jako buty do zadan specjalnych. Wiele wesel w nich przetanczylam i moze nie sa to najpiekniejsze buty (choc nie mowie ze brzydkie) to jako szpilki na wyjscia - najlepsze. Nigdy nie wychodzi mi stopa, choc z przodu maja spore wyciecie
Stary 2010-12-18, 00:10   #2753
choctawhatcheeana
Raczkowanie

ha! no, to w takim razie, ja mam takie 'nieszczęście', że mi się stopa z lekka wyślizguje...
polecam przejrzenie artykułu odnośnie tego, jak nosić peep-toe http://www.thechicfashionista.com/open-toe-shoes.html
Stary 2010-12-28, 09:58   #2754
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny poszukuje sklepów z malutkimi rozmiarami butów. Warszawa i dalsze i bliższe okolice Pomożecie? Mój rozmiar wacha się między 33-35 mogą być to też kolorowe buciki

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 14:49   #2755
takaya
Zakorzenienie

Niesforna jak okolice Warszawy to może skocz do Maximusa, moze tam znajdziesz jakieś zaniżone Możesz też polookać na Feminishu oni chyba mieli sklep stacjonarny, ale nie wiem gdzie. Małe rozmiary wiem, że ma tez babka w pawilonach na Jana Pawła przy skrzyżowaniu z Nowolipki (takie ładne oszklone sklep na Ipiętrze)

Mam tez SUPER wiadomość dla wielkostopych!!!

Ja ma 42 i chciałam zielone satynowe platformy z obcasem 9cm i BĘDĘ MIAŁA!!! W białych butach pojawiły się platformy w rozmiarach 41-44. Pani powiedziała, że będą tez mieli i 45 Mam podesłać próbkę koloru i jeśli im się uda dostać to zrobią mi je w zielonej satynie z czerwoną podeszwą
(tu oburzą się fanki Louboutina, ja tez jestem jego fanką ale on niestety robi buty tylko do 40/41 a niektóre modele do 39)
Mówię dokładnie o tych butkach:
buty.jpg
http://www.bialebuty.com.pl/index.php?m=Main&f=Assort ment&id_ass=4437&
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 15:24   #2756
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Niesforna jak okolice Warszawy to może skocz do Maximusa, moze tam znajdziesz jakieś zaniżone Możesz też polookać na Feminishu oni chyba mieli sklep stacjonarny, ale nie wiem gdzie. Małe rozmiary wiem, że ma tez babka w pawilonach na Jana Pawła przy skrzyżowaniu z Nowolipki (takie ładne oszklone sklep na Ipiętrze)

Ja ma 42 i chciałam zielone satynowe platformy z obcasem 9cm i BĘDĘ MIAŁA!!! W białych butach pojawiły się platformy w rozmiarach 41-44. Pani powiedziała, że będą tez mieli i 45 Mam podesłać próbkę koloru i jeśli im się uda dostać to zrobią mi je w zielonej satynie z czerwoną podeszwą
(tu oburzą się fanki Louboutina, ja tez jestem jego fanką ale on niestety robi buty tylko do 40/41 a niektóre modele do 39)
Załącznik 3632053
Te, które wkleiłaś są boskie, ale nie mogę znaleźć ich na stronie (a link prowadzi do głównej)

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 15:38   #2757
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
dziewczyny poszukuje sklepów z malutkimi rozmiarami butów. Warszawa i dalsze i bliższe okolice Pomożecie? Mój rozmiar wacha się między 33-35 mogą być to też kolorowe buciki
Mam podobny problem... tyle, że moj rozmiar to 34-35... przy płaskich butach czasem 36 ale wiadomo ślubne chce na obcasie, najlepiej 7 cm i z tego co widziałam, prawie nigdzie nei ma tak malych rozmiarów...
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 20:53   #2758
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:

Załącznik 3632053
ale super, czyli fuksjowe tez mi zrobia ?? ta dziewczyna z allegro o ktorej kiedys pisalam niestety chyba zawiesila dzialalnosc

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:51   #2759
annmad
Raczkowanie

Cytat:
Na amazonie nie znalazłam koloru jaki bym chciała. Moje wymarzone to satynowe apple green z okrągłymi noskami Dokładnie w takiej zieleni :
http://i2.pinger.pl/pgr222/ab757438001629504b9d0d2c
Boję się zamawiać buty, bo mam dużą stopę szeroką w palcach. Jak nie ma zdjęcia spodu buta i długości wkładki w cm to nawet nie chcę ryzykować.
Te na miarę kosztowałyby 200zł, jak dla mnie bardzo dużo za buty (normalnie kosztują 159zł) ale miałyby środek ze skóry. Cykam się z tym kolorem... Mogłabym sama im dostarczyć tkaninę, ale to musi być atłas szewski a nie wiem gdzie taki moge dostać
Hej znalazlam cos takiego, moze Ci sie spodobaja? choc kolor troche inny. Pozdrawiam http://allegro.pl/peep-toe-menbur-r-...362905793.html
annmad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:36   #2760
mandelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CZARNA1979 Pokaż wiadomość
Moje Amelki i inne do Kościółka
Hej dziewczyny, czy macie gdzies zapisane real zdjecia butow z Akcesu, zwlaszcza model Amelia? Te ze starszych postow nie chca sie wyswietlac
Waham sie czy brac satyne czy skore i dodatkowo jaki kolor czy ecru czy wanilia itp...

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości