Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 06:51   #211
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzień dobry :P

Wstałam, wyspałam się nawet dobrze
Nie wyobrażam sobie jutrzejszej pobudki o 6 i to jeszcze w sobotę :/

Aliczka piękne i jaki świetny kształt, zwłaszcza ten french, uwielbiam takie delikatne paznokietki
Reszta też świetna, ale jak dla mnie za odważne

Kolejny dzień pochmurny, pewnie znowu dopada śniegu, wieje znowu bardzo mocno wiatr, no i pewnie zimno, ale jeszcze nie wystawialam nosa na zewnątrz :P

Śpiochy wstawać,znowu pierwsza jestem

edit: Jednak nie pierwsza a druga

Sasiek ja pewnie od stycznia będe robić zakupki pomału na allegro, ale jak poznam płeć dopiero hehehe chociaż uniwersalne juz mołabym zakupić, ale jakoś jeszcze się wstrzymuję.
Choć i tak jak będzie dziewczynka to typowo różowych ubranek kupować nie będę bo nie przepadam za tym kolorem, jako dodatek może być, ale jako ubrnako, śpiochy całe różowe już mi się nie podoba Nie wiem czemu nie trawię tego koloru :P

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-12-10 o 06:57 Powód: dopisek
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:07   #212
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Kiedyś też nie lubiłam tego koloru dopóki nie musiałam kupić różowej kurtki. Chciałam taki wzór ale zostały tylko różowe, no i się jakoś przekonałam. Wczoraj wyszłam się umówić do fryzjera i nawet buciki tego koloru kupiłam.
Ja jak na początku myślałam, że będzie dziewczynka, bo inaczej się czułam, tak teraz nie wiem nic. Nic mi intuicja nie podpowiada. Tyle, że cały czas słyszę i w domu i u rodziców: "jak Lenka?"
Staram się kupować rzeczy uniwersalne ale zdarza się, że są typowo do płci np kupiłam dwie sukienusie bo nie mogłam się powstrzymać.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:13   #213
Aliczka88
Zadomowienie

Czy ja mam w ta piekielną zamieć zapieprzac na nogach do pracy by to.... Ale, poradzimy

Dzień dobry moje Miłe
Jak juz wyżej wspomniałam pomykam do pracy zaraz, koło 13 wracam i musze cos ugotować, a potem pojedziemy po farbe do pokoju bo remont praktycznie zakonczony
To całuje Was mocno na reszte dnia i trzymajcie równowage na chodnikach
Si ya

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:16   #214
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kiedyś też nie lubiłam tego koloru dopóki nie musiałam kupić różowej kurtki. Chciałam taki wzór ale zostały tylko różowe, no i się jakoś przekonałam. Wczoraj wyszłam się umówić do fryzjera i nawet buciki tego koloru kupiłam.
Ja jak na początku myślałam, że będzie dziewczynka, bo inaczej się czułam, tak teraz nie wiem nic. Nic mi intuicja nie podpowiada. Tyle, że cały czas słyszę i w domu i u rodziców: "jak Lenka?"
Staram się kupować rzeczy uniwersalne ale zdarza się, że są typowo do płci np kupiłam dwie sukienusie bo nie mogłam się powstrzymać.
Ja mam przeczucia że będzie dziewczynka, że jedna będzie a co do drugiego dzieciolka nie mam przeczuć.
Chociaż z tymi przeczuciami uważam, żeby się nie rozczarować :P
Nie wiem jakos nie mogę sobie wyobrazić, żeby było kolejnych dwóch chłopców, ja sama w domku i 4 facetów oj niee :P
No ale czas pokaże co będzie i trzeba będzie się do tej informacji przyzwyczaić

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Czy ja mam w ta piekielną zamieć zapieprzac na nogach do pracy by to.... Ale, poradzimy

Dzień dobry moje Miłe
Jak juz wyżej wspomniałam pomykam do pracy zaraz, koło 13 wracam i musze cos ugotować, a potem pojedziemy po farbe do pokoju bo remont praktycznie zakonczony
To całuje Was mocno na reszte dnia i trzymajcie równowage na chodnikach
Si ya
Miłej pracy
Na szczęście dziś tylko po chlebek muszę wyskoczyć i po kapustkę na surówkę, ale sklep pod klatka praktycznie w taka pogodę nie chce mi sie wychodzić, a do tego śnieg zaczął sypać :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:22   #215
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

U nas też drobny śnieżek pada i zimniej niż wczoraj, ale da się przeżyć
Co do ciuszków, to moja bratowa powiedziała mi wczoraj, że ma już 2 pudła dla nas spakowane ( Zuzia ma 4 m-ce, więc do maja nazbiera się pewnie z 5 ).
Po nowym roku zabierzemy to od nich, przejrzymy i kupimy, to czego będzie brakowało. Myślę, że niewiele tego będzie. Musimy wziąć pod uwagę tylko to, że teraz jest zima i te mniejsze ciuszki są cieplejsze, więc pewnie takich letnich trzeba będzie dokupić.
Ale to i tak dużo dla nas, gdy się dostanie tak wiele rzeczy
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:31   #216
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
u nas tez sniegu napadalo
do tego o dziwo -4
a ja mam strasznie duzo pracy od rana
wiec bede pracowac
Stary 2010-12-10, 07:33   #217
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja mam przeczucia że będzie dziewczynka, że jedna będzie a co do drugiego dzieciolka nie mam przeczuć.
Nie wiem jakos nie mogę sobie wyobrazić, żeby było kolejnych dwóch chłopców, ja sama w domku i 4 facetów oj niee :P
Oby się udało z tą dziewczynką, a jak dwie będę to Wy chłopakom pokażecie
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

U nas też drobny śnieżek pada i zimniej niż wczoraj, ale da się przeżyć
Co do ciuszków, to moja bratowa powiedziała mi wczoraj, że ma już 2 pudła dla nas spakowane ( Zuzia ma 4 m-ce, więc do maja nazbiera się pewnie z 5 ).
Po nowym roku zabierzemy to od nich, przejrzymy i kupimy, to czego będzie brakowało. Myślę, że niewiele tego będzie. Musimy wziąć pod uwagę tylko to, że teraz jest zima i te mniejsze ciuszki są cieplejsze, więc pewnie takich letnich trzeba będzie dokupić.
Ale to i tak dużo dla nas, gdy się dostanie tak wiele rzeczy
Ja jeszcze okien nie odsłoniłam.
Tak, z taką gotową wyprawką naprawdę jest lżej. Za pierwszym razem dostałam od koleżanki trzy reklamówki ciuszków, tych najmniejszych. Akurat pora roku też spasowała. Później jeszcze jak znajomi przychodzili to przynosili prezenty zwykle w postaci ubranek. Ja kupowałam tylko te większe na bieżąco gdy młody wyrastał.

It's not about anger

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 07:34   #218
dorkabl
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
I ja zaraz zmykam, rutynowe badania mam. Morfologia, glukoza i pare tam jeszcze innych. Zawsze wszystko robicie na czczo? Prawda?

Siasiek ja to tak jakos nie umiem ciuchów przez allegro, ja to wole pomacać, przymierzyć. Jakoś mi sie nie chce wierzyć ze bluzeczka za 25 zł nie rozsypie sie po pierwszym praniu. :/

Miłego dnia zycze
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:43   #219
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witajcie, u mnie ponuro, snieg nie pada, ale lekki mrozek -4.
Kolejna nas tu zaskakuje, Aliczka brawo
Cieawe ile jeszcze wyjdzie talentow...
Stary 2010-12-10, 07:53   #220
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
I ja zaraz zmykam, rutynowe badania mam. Morfologia, glukoza i pare tam jeszcze innych. Zawsze wszystko robicie na czczo? Prawda?

Siasiek ja to tak jakos nie umiem ciuchów przez allegro, ja to wole pomacać, przymierzyć. Jakoś mi sie nie chce wierzyć ze bluzeczka za 25 zł nie rozsypie sie po pierwszym praniu. :/

Miłego dnia zycze
Po pierwszym może nie :-P ale kto wie co będzie po drugim
Żartuję. Ja nie będę w niej chodzić na co dzień przecież
Mi nie jest szkoda kupić, choćby dlatego, że mi się podoba.

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 08:03   #221
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Miłego dnia zycze
mi sie zdarzy kupic bluzke chocby na targu za 15 zl i jest extra
a sa porzypadki, kiedy kupie sweter, ktory mialam na zdjeciu kilka stron wczesniej, ktory jest welniany i dalam za niego ponad 100 zl a gryzie jak nie wiem co, do tego sie rozciagnal a go jeszcze nie pralam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 08:06   #222
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Choć i tak jak będzie dziewczynka to typowo różowych ubranek kupować nie będę bo nie przepadam za tym kolorem, jako dodatek może być, ale jako ubrnako, śpiochy całe różowe już mi się nie podoba Nie wiem czemu nie trawię tego koloru :P
Ja też nie przepadam za różowym ale teraz jest tyle ślicznych ubranek, że jest w czym wybierać i już nie tylko różowy i niebieski są przyporządkowane do danej płci

Pytałam wczoraj lekarza czy widać już płeć i powiedział, że jeszcze ciut za wcześnie ale gdyby miał mówić na dzień dzisiejszy to może dziewczynka, bo on tam między nóżkami nic nic nie widzi Jak myślicie sprawdzi się? Chłopców chyba dość wcześnie widać a na dziewczynki trzeba czekać?
Z tego wszystkiego śniło mi się dzisiaj, że urodziła się nam dziewczynka a później, że ktoś porwał nam dziecko; ja to mam sny
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:09   #223
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a sa porzypadki, kiedy kupie sweter, ktory mialam na zdjeciu kilka stron wczesniej, ktory jest welniany i dalam za niego ponad 100 zl a gryzie jak nie wiem co, do tego sie rozciagnal a go jeszcze nie pralam
No dokładnie
Jakieś 2 tyg temu dostałam od siostry bluzeczkę z dzianinki, kupiła ją na targu w DG za 10zł. Krótki rękaw, luźniejszy golfik, takie jakby kimonko, na allegro takich jest dużo. Ostatnio to moja ulubiona góra i po praniu nic się z nią nie dzieję.

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 08:09   #224
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
...ale na targu se po dotyksz
Stary 2010-12-10, 08:11   #225
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
(...)
Mam talent do wydawania pieniędzy, ale to jak większość kobiet.
Wieczorem mi Tż podliczył aukcje na allegro i szybciutko się obudził...
Siasiek no to możemy podać sobie ręce Nie wiem jak to się dzieje ale czasem przepuszczam w ciągu miesiąca więcej niż zarabiam
Wczoraj właśnie zrobiłam pierwsze małe zakupki dla dzidzi No nie mogłam się powstrzymać
Miałam czekać do stycznia, później stwierdziłam, że do 15 grudnia do usg połówkowego no ale wczoraj już nie wytrzymałam
Póki co kupiłam pojedyncze bodziaki, za zestawy zabiorę się w 2011

Cytat:
Cześć dziewczyny
Morfologia i glukoza zawsze na czczo

dorkabl Ja mam większość mojej szafy z allegro Nie znoszę chodzenia po sklepach a przymierzanie to już dla mnie katorga
I tak jak w sklepach tak i na allegro można trafić na ścierę zamiast bluzki ale i można kupić porządne firmowe ciuszki o 50% taniej niż w sklepie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:13   #226
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ja też nie przepadam za różowym ale teraz jest tyle ślicznych ubranek, że jest w czym wybierać i już nie tylko różowy i niebieski są przyporządkowane do danej płci

Pytałam wczoraj lekarza czy widać już płeć i powiedział, że jeszcze ciut za wcześnie ale gdyby miał mówić na dzień dzisiejszy to może dziewczynka, bo on tam między nóżkami nic nic nie widzi Jak myślicie sprawdzi się? Chłopców chyba dość wcześnie widać a na dziewczynki trzeba czekać?
Z tego wszystkiego śniło mi się dzisiaj, że urodziła się nam dziewczynka a później, że ktoś porwał nam dziecko; ja to mam sny
Kochana, u mie obsrane pieluchy, rodzące na ulicy i takie z uciekajacymi dziecmi sa co 2-ga noc Nie wiem od czego to zależy...siedzi nam tam coś w tych głowach i wyłazi w nocy hihi
Stary 2010-12-10, 08:13   #227
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaK no skoro lekarz mówi, że nic nie wystaje spomiędzy nóżek, to możliwe jak najbardziej A kiedy masz kolejne usg?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:18   #228
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Siasiek no to możemy podać sobie ręce Nie wiem jak to się dzieje ale czasem przepuszczam w ciągu miesiąca więcej niż zarabiam
Wczoraj właśnie zrobiłam pierwsze małe zakupki dla dzidzi No nie mogłam się powstrzymać
Miałam czekać do stycznia, później stwierdziłam, że do 15 grudnia do usg połówkowego no ale wczoraj już nie wytrzymałam
Póki co kupiłam pojedyncze bodziaki, za zestawy zabiorę się w 2011
Ja to co napisałaś chyba Tżtowi pokażę
On ostatnio zaczyna po mnie dziwnie patrzeć, mówi, że oszalałam.
Ale żeby to on nie lubił zakupów i nie wydawał pieniędzy to bym zrozumiała, ale on niekiedy gorzej jak baba. A to musi kupić, a to, a tamto. Jak jeździmy gdzieś dalej na zakupy to nie raz się już zdarzyło, że wychodził ze sklepu z dłuższym rachunkiem
Cytat:
Kochana, u mie obsrane pieluchy, rodzące na ulicy i takie z uciekajacymi dziecmi sa co 2-ga noc Nie wiem od czego to zależy...siedzi nam tam coś w tych głowach i wyłazi w nocy hihi
Może boisz się tego? I dlatego tak się to w snach objawia.

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 08:24   #229
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
też masz niezłe sny
Mój mąż mi powiedział, że mam nie oglądać dr G i innych pierdół o morderstwach bo później mam głupoty w głowie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
MoniaK no skoro lekarz mówi, że nic nie wystaje spomiędzy nóżek, to możliwe jak najbardziej A kiedy masz kolejne usg?
Kolejną wizytę mam 6 stycznia, więc mam nadzieję że coś więcej mi powie

ps. mam pytanie do mamuś dzieci 1,5 rocznych; czym Wasze pociechy się najchętniej bawiły w tym wieku, czy klocki Duplo (takie większe oczywiście) będą ok? Np. takie:
http://allegro.onet.pl/duzy-zestaw-k...347653682.html
http://allegro.onet.pl/lego-5548-dup...344501788.html

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2010-12-10 o 08:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 08:49   #230
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
ja dziś tak wypaćkana byłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=488719

Ja mam kręcone włosy tz miałam i już mi się nie kręcą jedynie falują :/ Do pierwszej ciąży miałam proste jak druty włosy, po synku zaczęły mi się kręcić, teraz jestem w ciąży i się wyprostowały
Eweska rewelacja makijaż.... w moim stylu bardzo... tylko gdybym ja sobie umiała tak ładnie zrobić
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:58   #231
violisia
Zadomowienie

czesc kobitkiiii

Cytat:
ja dziś tak wypaćkana byłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=488719

Ja mam kręcone włosy tz miałam i już mi się nie kręcą jedynie falują :/ Do pierwszej ciąży miałam proste jak druty włosy, po synku zaczęły mi się kręcić, teraz jestem w ciąży i się wyprostowały
eweskaaaaaaaa ja cie jaki ja glipek, heheh milion razy podpatrywalam twoje makijaże heeh i teraz dopiero skojarzylam ze ty to ty, ten czarny smoke bombowy, ja mama czarny cien z inglota ale nei moge dac sobie rady by uzyskac taki efekt, jak ty to robisz ze oko jest calkiem ciemne, mi zawsze widac kawalek skory jasnej przy rzesach i nie wiem jak to zrobic by uzyskac taki efekt jak ty, moze jakis krok po kroku, albo ja wkleje oko, moze mam taka budowe ze mi to nie wyjdzie..

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ,ze za malo masz odkryta buzie, i te wlosy zdaja sie dlatego byc na tobie ciezkie..
zgadzam sie calkowicie, z upietymi wloskami super i dalabym jeszcze brazer albo roz ja policzki

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
To ja Wam pokaże kilka prac z mojego gdzies leżącego w kącie hobby ubolewam nad tym. Ale niestety w gabinecie którym pracuje nie ma stylizacji paznokci i nie moge pogłębiać wiedzy ale wierze ze jeszcze kiedys wróce do tego
cudenka, sam ubolewam bo od kiedy w ciazy jestem to jakos moja pasja poszla na drugi plan.. a pracowac juz nie pracuje...

a ja ide dalej zamawiac prezenty, moje tegoroczne zakupy sa calkowicie allegrowe

i mam juz wybrany prezent dla siebie

kupie puder transparentny z kryolanu, palete cieni i cos jeszcze, jak bedzie ciekawego
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:09   #232
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!))

Aktywne z Was Mamuśki! ja pół godziny temu wstałam, oczywiście kawa na śniadanie

Z tymi ciuszkami i rzeczami, to ja od stycznia/lutego jakoś zacznę. Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się, czy mam penisa w brzuchu Nie chcę kupować drogich rzeczy, pewnie odwiedzę jakieś lumpki, no i wyprzedaże co do allegro, to jakoś nie jestem dobra w licytowaniu, fajne okazje pewnie przegapię

Ależ jestem rozłożona głos mam, jak wokalistka rockowa po 10 koncertach i 3 paczkach fajek. Ledwo mówię, a dziś mam spotkanie z promotorką i muszę być no i ten katarrrr!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:13   #233
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Pod wpływem "dzieł " makijażowych eweski zrobiłam sobie dzisiaj makijaż z przydymionym okiem ( i turkusowym akcentem ). Przed wyjściem z domu byłam bardzo zadowolona z efektu końcowego.
Jak doszłam do pracy, a szłam pod wiatr w tej śnieżycy, to wszystko mi się rozmazało i wyglądałam gorzej, niż przed makijażem
I jak tu być piękną
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 09:15   #234
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Słuchajcie, mam wyrzuty sumienia z tym piciem kawy. Co prawda piję słabą i bardzo mleczną, ale co z tego. Kofeinę dziecko i tak dostaje... No i zawsze kiedy wypijam kawę, czuję ruchy, więc to pewnie ta kofeina mi dzieciaka pobudza rano

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Anulinko, w takim razie trzeba doceniać nie efekt, a chęci zadbana mamusia, to szczęśliwa mamusia

vege!
Stary 2010-12-10, 09:17   #235
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
...ale na targu se po dotyksz
ano fakt
Stary 2010-12-10, 09:18   #236
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam wyrzuty sumienia z tym piciem kawy. Co prawda piję słabą i bardzo mleczną, ale co z tego. Kofeinę dziecko i tak dostaje... No i zawsze kiedy wypijam kawę, czuję ruchy, więc to pewnie ta kofeina mi dzieciaka pobudza rano

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Anulinko, w takim razie trzeba doceniać nie efekt, a chęci zadbana mamusia, to szczęśliwa mamusia
bez przesady ja myślę że jedna słaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi. Mi się jakoś poprzestawiało i przerzuciłam się na Ricore a zwykłą rozpuszczalną piję od święta bo nie mam takiej ochoty.
Stary 2010-12-10, 09:21   #237
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Miłej pracy
Na szczęście dziś tylko po chlebek muszę wyskoczyć i po kapustkę na surówkę, ale sklep pod klatka praktycznie w taka pogodę nie chce mi sie wychodzić, a do tego śnieg zaczął sypać :/

ja tez mam przeczucie ze tym razem bedzie dziewczynka. za pierwszym razem wiedzialam ze chlopak, bylam pewna na 100%, a teraz czuje tez tam mocno ze dziewczynka. bede mocno rozczarowana jak dowiem sie ze moja kobieca intuicja mnie zawiodla!!!! zawsze marzylam o coreczce, jak bedzie drugi syn to tez sie bede cieszyc, ale juz nie bede ufac mojemu instynktowi. ja mam usg przed samymi swietami, i to bedzie to na 20 tydzien, a jak nie dowiem sie plci wtedy to miedzy swietami profilaktycznie umowilam sie na 3d.
ja tez nie lubie rozowego, ale jak bede miala coreczke to duuuuuuzo kupie rozowego

jak na razie poza wozkiem i takimi mini kapcioszkami ktore dostalam, powstrzymuje sie zeby nie kupowac . ciuszkow jakies tam moze jedno pudlo sie uchowalo po synku, mialam duzo uniwersalnych do niego, wiec z ciuchami chce sie wstrzymac conajmniej do 30 tyg, ale czy dam rade? z wozkiem tez mialam sie wstrzymac
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:26   #238
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, wiem, że nie zaszkodzi, nie zamierzam z niej rezygnować. Tylko tak sobie myślę, że może nie podchodzi dzieciakowi ta kofeina i się buntuje?:P

vege!
Stary 2010-12-10, 09:31   #239
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

ps. mam pytanie do mamuś dzieci 1,5 rocznych; czym Wasze pociechy się najchętniej bawiły w tym wieku, czy klocki Duplo (takie większe oczywiście) będą ok? Np. takie:
http://allegro.onet.pl/duzy-zestaw-k...347653682.html
http://allegro.onet.pl/lego-5548-dup...344501788.html
Ja już nie pamiętam czym się młody wtedy bawił ale klocków mamy dużo, całą skrzynię, od małych po większe. No i drewnianych mamy dużo bo Tż miał hallo na ich punkcie. 1,5 roczniak może jeszcze tych klocków nie układać ale przekładać, rzucać, oglądać kształty i kolory, może się zajmie na chwilę.
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

a ja ide dalej zamawiac prezenty, moje tegoroczne zakupy sa calkowicie allegrowe

i mam juz wybrany prezent dla siebie

kupie puder transparentny z kryolanu, palete cieni i cos jeszcze, jak bedzie ciekawego
My w tym roku po raz pierwszy będziemy w domu. Co roku się o nas biją rodzice i tym razem nie będziemy robić takich wielkich prezentów, tylko dla siebie, no i daliśmy zgodę na prezent dla małego.
Tż chce PlayStation, ja nie mam pojęcia...
Cytat:
Dzień dobry!))

Aktywne z Was Mamuśki! ja pół godziny temu wstałam, oczywiście kawa na śniadanie

Z tymi ciuszkami i rzeczami, to ja od stycznia/lutego jakoś zacznę. Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się, czy mam penisa w brzuchu Nie chcę kupować drogich rzeczy, pewnie odwiedzę jakieś lumpki, no i wyprzedaże co do allegro, to jakoś nie jestem dobra w licytowaniu, fajne okazje pewnie przegapię
Też tak zakładałam ale nie potrafię się powstrzymać. Obawiam się że tż zmieni hasło na allegro i będę miała pokupowane
Cytat:
Ja też piję kawę z ekspresu, nie codziennie ale piję. Dr powiedział, że jedną mogę. No i colę też piję, nie mogę obojętnie obok przejść.

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 09:31   #240
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, wiem, że nie zaszkodzi, nie zamierzam z niej rezygnować. Tylko tak sobie myślę, że może nie podchodzi dzieciakowi ta kofeina i się buntuje?:P
eee tam, podchodzić (albo nie) to mu będzie podczas karmienia i wtedy będzie miał coś do powiedzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości