|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
#272 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Cytat:
Coś Wam pokaże, sorki za strój na szybko foty robiłam żeby Wam pokazać jak moje dziecko się ciśnie. Aż mi się ten film przypomniał... to dopiero 20 tydz, co będzie dalej. I robi tak bardzo często, czasem nawet ałłła krzyknę...
|
|
#273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trzymamy kciuki abyś już niedługo dołączyła do grona brzuchatek ![]() Cytat:
Heh, w ciąży człowiek sięga po różne dziwne rzeczy. Ja oglądam od początku Przyjaciół Nigdy wcześniej nie obejrzałam nawet jednego odcinka a teraz jadę wszystkie serie po kolei Cytat:
Dziewczyny gotuję sobie właśnie ziemniaki w mundurkach Mają dużo żelaza więc w ciąży są zalecane
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ![]() Właśnie się dowiedziałam, że nie mogę miec laptopa na oddziale . Hmm śmieszne to jest, jakos wczesniej lezalam i nikt mi nnic takiego nie mowil
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze kiedys przy okazjiSiasiek jakie widoki!! super! faktycznie jak na 20 tydzien to ekstra po brzuchu widac, az zazdroszcze. pomimo tego ze ja cos tam czuje w srodku to na zewnatrz nic nie czuc Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-10 o 11:55 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, trzymam kciuki za szybkie dołączenie do ciężarówek
Wszystkiego dobrego! ![]() Moria, ja chyba rok/dwa lata temu obejrzałam całość Przyjaciół, to mój ulubiony serial ![]() Teraz na L4, to sporo czasu mam Nadrobiłam zaległości z Desperate Housewives [uwielbiam Longorię, mała, pyskata brunetka ![]() Może ogarnę też Losta, ale to już taka nuda, że nie wiem sama... ;/ ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Siasiek, jaki brzuch ładny! Gładka skórka i ludzik sobie prawą stronę upodobał
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę oglądać te same odcinki po 10 razy i mi się nie nudzą.Ja dzisiaj nie mam weny za bardzo na nic. Wprawdzie wstałam o 8, pogarnęłam mieszkanie, ale teraz już nic mi się nie chce. Ech Co do kawy to ja piję bezkofeinową z mlekiem I to też raz na 2 tyg,jakoś nie mam ochoty. I mam zgagę ... nie tylko po kawie, niemal po wszystkim, a wieczorami to już tak masakryczną że zasnąć nie można. Powinnam chyba słodkie i tłuste odstawić:PMoria, też mam tą książkę o ciąży, bardzo fajna jest. Ziemniaki w mundurkach powiadasz? Mniam. A z czym będziesz jeść? Z masełkiem czy większe szaleństwa planujesz? Ja wczoraj miałam naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem, a dzisiaj chińskie robię Jutro trzeba będzie jakąś zupę wykombinować.Jutro jedziemy po choinkę wiem że może wcześnie,ale już się nie mogę doczekać![]() dorabl morfologię niby można robić nie na czczo, ale cukier zawsze na czczo. Ktoś mi kiedyś mówił że na prawdę na czczo człowiek jest dopiero po 36 h nie jedzenia Jak robiłam na początku ciąży cukier, to jadłam o 2 w nocy, bo byłam taka głodna, a o 8 miałam pobranie kwi Ale wyszedł w normie, więc się nie przejęłam Pewnie na czczo byłby jeszcze ładniejszy wynik heh.Aliczka i Eweska zazdorszczę talentu! Ja niestety żadnych zdolności manualnych nie posiadam Umalować się umaluję, ale bez szału
|
|
|
|
|
#278 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Za niedługo dołączysz ponownie do brzuchatek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pielęgniarki u mnie nie zwracały na to uwagi a już tym bardziej lekarze, a niby zakaz też jest. |
||||
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
spice właśnie wsunęłam z samym masełkiem, pyyycha
Siasiek widać dokładnie gdzie dzidzia sobie leży Ja tam przez moją warstwę tłuszczu nie dopatrzyłam się jeszcze jakichkolwiek wygięć i zagięć
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale akrobacje cud, cud, cud !!!! Cytat:
Cytat:
![]() Wpadnę się pochwalić jak coś się zmieni
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka, gatuluje dobrych wiesci, a z tym laptopem to troszke dziwna sprawa, kogos wiadac w oczy kulo.
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak czuć mocno... Cytat:
![]() Z Czarem nie czułam takich fikołków, dopiero pod koniec jak już faktycznie był duży. No i rączki i nóżki wypychał strasznie. Wszystko przed Tobą. Ps ja tam chuda też nie jestem, uwierz.
|
|
#283 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez uzywam artdeco, a teraz na swieta zamowiam sobie puder sypki z kryolanu, a polecasz jakis podklad ?? Cytat:
Cytat:
zle napisalam Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja sie zbieram, jak bede miec sile zajrze wieczorem.
Dziewczonka duzo zdrowia zycze. trzymajcie sie |
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek, Agnieszka no no slodkie brzuszki
i coz to za tutuazyk, i to taki kolorowy
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dziewczynki, troche Was nadrabiam, ale dzis mam mega migrene, ledwo zabieram sie za gotowanie obiadu
![]() Wczoraj bylismy na urodzinach u znajomego i byla dziewczyna, co jest 2 tygodnie przede mna, czyli konczy 16sty tydzien i jeszcze normalnie chodzi w swoich jeansach, w ogole brzuszka nie ma! szok! Sasiek ale smieszny tez Twoj brzunio, rozumiem ze bedzie dziewczynka, bo tak wysoko brzuszek jest? ![]() Dziewczonka dobrze, ze z dzidzia wszystko ok, czyli w pon nie bedziesz juz szla na to usg? Kochane odzywaja sie Wasze malenstwa, bo moje coraz czesciej puka do mamusiowego brzuszka
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O której masz usg? Ja dopiero o 16tej
|
|
#289 | ||
|
Moderatoreska
|
No nie dziwne
Aż boli pewnie jak się tak wierci i wypycha ![]() Cytat:
Bo ja uwielbiam podkład Lancome https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...15.html&next=1 ma delikatne krycie w sam raz na dzień, ładnie wtapia sie w skórę, nie robi efektu maski, tylko wygląda bardzo naturalnie, uwielbiam go. Z kryjących polecam Estee Lauder https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...10.html&next=1 świetnie kryje, maskuje wszelkie niedoskonałości, a przy tym nie robi maski, skóra jest rewelacyjnie gładka, jego używam do zdjęć, ewentualnie na wieczór. Cytat:
|
||
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
przywitam się z wami
tak piszecie o tych pysznościach, które przyrządzacie to aż ślinka cieknie ja robię pomidorową, ale nawet bez marchewki, bo nie chciało mi się iśc do marketu po nią w taką śnieżycę oj leniwa jestem strasznieładne brzuszki dziewczyny ![]() a Siasiek aż uwierzyc nie mogę, że tak może byc widac Bejbika, że tak się wybija górka ![]() mnie coś od wczoraj brzuch bolał, taki nie wiem... na maksa wzdęty i twardy był i kuło mnie wyżej. myślicie, że jest o co się martwiC? a i wiecie co, mam tą płytę "będę mamą" i Music_For_The_Unborn_Chil d i słucham tego, ale długo nie mogę wytrzymac, zwłaszcza przy tej drugiej :P a ta pierwsza kojarzy mi się z płytą, którą kiedyś miałam "erotic music" czy jakoś tak
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-12-10 o 12:58 |
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Eweska - dziękuję za kolejne fotki z przykładowymi makijażami, bardzo ładne . Aha - i strasznie zazdroszczę Tobie tej pracyDzisiaj widziałam kolejną porcję ładnych brzuszków Siasiek - w pozycji leżącej mój brzuch wygląda tak samo jak Twój ![]() Dziewczonka - super, że z dzidziusiem wszystko dobrze Katarzynka00 - witaj Kochana ![]() Catia - urocze loczki Mary Poziomkowa, widzę, że nie obeszło się bez bioparoxu . Wczoraj pisałam, że mój syn ledwo wyzdrowiał z zapalenia oskrzeli a po południu już niemrawy, osowiały, temp. i biegunka. Grypa żoł-jelitowa
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co myslisz o revlonie?? ja mialam do tlustej i bylam zadowolona, a teraz myslalam zeby kupic do suchej i mieszanej, bo chce zamowic do tego ten puder sypki.. i mysle ze wtedy bedzie ok, bo on podobno niewysusza i nie podkresla suchych skorek.. czytalam opinie na kwc |
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
pojechalam z tesciowa na targ
z mysla, ze kupie sobie czapke na uszy marzy mi sie taka czarna ze swiecacym kwiatkiem nima ![]() w ogole targu nie ma bo taka zawiercuha ze sniegu, ze szok ale kupilam sobie jablka, miodzik, gatki w ogole polecaja mi wszyscy, zeby slodzic herbate i kawe miodem ![]() glukoza nie podskoczy za bardzo a miod o wiele zdrowszy
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Pora obiadowa a ja w lesie z obiadem :/ Cytat:
![]() Tak sobie mysle na temat naszych rozterek z ta kawa a prawda jest taka że na te nasze biedne dzieci zaraz po urodzeniu rzuci się chmara bakterii, skażone środowisko, zanieczyszczone powietrze itp. Beda sie musiała malce przed tym bronic i w takim kontekście taka mała czarna to jest pikuś! P.S. ale jestem dziś optymistyczna
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dobrze też sprawują się podkłady Clinique są różne wersje, ale na bank żadne nie podkreśla wysuszonych skórek, wiem bo sama mam z tym problem, łuszczy mi się nos mimo że mam cerę mieszaną z tendencją do tłustej. Kochane moje a powiedźcie mi czy ja mam brzuch wysoko ??? Mnie się wydaje że tak, ale może jestem w błędzie ??? Ale powiem Wam że przy synku brzuchol bardziej rozlewał mi sie na boki teraz wydaje mi sie że wychodzi do przodu. |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam takie pytanko, niezwiązane z wątkiem... Czy jest szansa, że mój avatar powróci, czy muszę od nowa wgrać?? Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-12-10 o 13:16 |
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuśki
Jeszcze raz dziekuję za rady odnośnie włosów Jutro albo w niedzielę dodam fotkę jak wyglądałam na tym ślubie.Kasia, co tam u Ciebie? Mam nadzieję,że humor chociaż trochę Ci się poprawił od wczoraj Ja niestety dzisiaj mam tak z****** humor,że tylko płakać mi się chce Tż mnie troche wkurzył na zakupach ajjj ;(Eweska jestem pod wrażeniem twojego makijażu
|
|
|
|
#298 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Nie powróci, wgraj sobie na nowo. Cytat:
Czasami tz-ci potrafia wkurzyć, ale nie ma co się przejmować i dołować z tego powodu
|
||
|
|
|
#299 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a miód to faktycznie dobry pomysł, aczkolwiek ja po kilku razach słodzenia miodem wróciłam do cukru ![]() Cytat:
w ogóle dziś aż się popłakałam jak mówiłam do Dzidziusia, że go kocham i mam nadzieję, że będzie cały i zdrowy Cytat:
![]() od nowa
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuchol rozbrajajacy naprawde i moim zdaniem tez wysoko![]() ja sie dzis oderwie od codziennosci bo sasiadka na pazurki przychodzi a wogole mieszka dom obok a nie wie ze w ciazy jestem hehehe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Z dzidzią i łożyskiem wszystko dobrze, kosc udowa jest już na 19tydz.3d i o tydzien wyprzedza ciąże 
W sumie masz rację! Herbata działa, jak kawa, musiałabym też z niej zrezygnować, żeby uciszyć wyrzuty sumienia
Nigdy wcześniej nie obejrzałam nawet jednego odcinka a teraz jadę wszystkie serie po kolei
Mają dużo żelaza więc w ciąży są zalecane 
. Hmm śmieszne to jest, jakos wczesniej lezalam i nikt mi nnic takiego nie mowil
Czekamy na Ciebie fasolko
moze kiedys przy okazji

Trzeba ustalić priorytety