2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 09:59   #451
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
mszu moj to lezy na brzuszku rece i nogi ma w bok wyciagniete i beczy ;( wiec dla nas prosze obniozyc poprzeczke...hehe
spróboj go polozyc tak zeby zapierał sie na łokciach.

Moja tez lezy i ryczy jak jej nie ustawie, bo sama narazie nie umie ustawic sie tak zeby wspierała sie na lokciach

gabisun
... ciocia mszu jest z Ciebie dumna

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 10:02
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:03   #452
kotekk81
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Czasami samemu to nawet i lepiej Ostatnio kilka razy TZ chcial mi pomoc. I za kazdym razem musialam po nim poprawiac. Robil porzadki - wszystko mi w kuchni poprzekladal. Ugotowal obiad - zapomnial posolic ziemniaki i strasznie sie w tej kuchni denerwowal, ze cos idzie nie tak jak on by tego chcial. Innym razem chcial wstawic naczynia do zmywarki i zapomnial oplukac (zawsze ja to robie), w dodatku wstawil zaschniety garnek z ryzem... Nie dosc ze sie nie wszystko domylo, to jeszcze zle poustawial naczynia, w wiele miejsc woda nie miala jak dojsc Uff, wiec wierz mi, czasami lepiej wszystko zrobic samemu, jesli pozniej i tak trzeba poprawiac. Chociaz doceniam jego dobra wole. Jednak niech od mojej kuchni ucieka Tak samo z porzadkami. "Ja Ci pomoge kochanie, odpocznij sobie.." i idzie sprzatac. I co chwile slysze "a to gdzie dac?", "a to?", "a meble czym umyc? kurze tylko szmatka przetrzec?", "a gdzie my trzymamy mopa?"... Uff... Nie zeby mi nigdy nie pomagal, po prostu jak mial mi pomoc, to wszystko mu szykowalam i mowilam co i jak...
A dziecie cudne Slodki pulpecik.
normalnie posikalam sie prawie wiesz w zasadzie to moj Tz jest taki sam ostatnio zapytal gdzie mamy zelazko a przeciez zawsze jest w tym samym miejscu, a jak pochowal moje ciuchy to sie poplakalam bo nie dosc ze wszystko nadawalo sie do prasowania to jeszcze poupychal w miejsca gdzie mu pasowalo

w imieniu Marudy-Smieszki dziekujemy a pulpecik to i owszem jest bo wazy juz 6 kg

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

kotekk81 żadna maruda uśmieszek!
oj maruda maruda tylko tak dobrze sciemnia

Mszu chcialam zrobic jej dzis fote brzuszkowa i juz zaliczylismy dwie porazki najpierw dostala czkawki a za drugim razem sie rozryczala no nic trzeba byc wytrwalym i polowac dalej

ide ogarnac chate

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:04   #453
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam
ja nie mam ostatnio czasu na nic..jak tylko włącze laptop to Domik mi wisi na plecach i odłącza internet
Wystarczy nacisnąć świecący przycisk
Odpłyneło mi w ten sposób kilka wpisów

dra..ja tez troszke "staroświecka" jestem i zupki będe gotowała.
Domikowi dawałam słoiczki i na dłuzsza mete drogo to wychodziło...
Ale owocki bede dawała słoiczkowe, bo jednak nie mam dostepu (oprócz jabłek) do jakichś owoców z pewnego źródła
I tez czesto sie nie udzielam..tylko tak z doskoku

Weronisiu..przykro mi kochana że tak to sie skończyło
Mi mały odzucił pierś i szybciutko zakończyłam karmienie..ale co przepłakałąm to moje..ale teraz z biegiem czasu sie przyzwyczaiłąm do karmienia butlą ..młody nie ma problemów brzuskowych..wiem że sie najadł ja moge jesc ci chce, No i nie stresuje sie mój starszy synek coś zbroi podczas karmienia młodszego...Bo z mojego niemalże 2-letniego Dominika niezłe ziółko sie zrobiło!!!

mszu..kolaż super...do nowego wykozystaj któres z ponnizszych zdiec bo nie mam czasu na pstrykanie nowych, a po drogie jakies swiatło u nas ostatnio do du.y..ciągle pochmurno i ciemno..

Poxnie odpisze co u nas bo musze isc z Domikiem straz oglądać bo wyje syrena...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000904 [800x600].jpg (53,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000907 [800x600].jpg (58,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000909 [800x600].jpg (57,3 KB, 23 załadowań)
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:11   #454
ania13.03
Zadomowienie

Mszu ogromne brawa za nowy kolaz Zakochalam sie Coraz piekniejsze te nasze dzieciaczki
Naked rozwalilas mnie z tymi brzuchami
fem mam dokladnie tak samo jak Ty. Tez kocham moja Mala kazdego dnia bardziej i z kazdym dniem jestem coraz bardziej szczesliwa, ze Ja mam Poza tym tez mam takie dni, ze nie chce mi sie nawet odpalac laptopa wiec nie zawsze jestem nawet na biezaco Ale mam nadzieje, ze to sie kiedys zmieni

Moja Gabi ostatnio lekko przeziebiona Kilka razy dziennie musze Jej odciagac katarek ( swoja droga polecam z calego serca fride w polaczeniu z sola morska) i przedwczoraj pokaslywala ale dalam jej na noc syropek i juz jest lepiej
W tym roku zazyczylam sobie pod choinke orbitrek i od wczoraj juz na nim cwicze Moja siostra wychodzi w sierpniu za maz i bede swiadkiem wiec trzeba jakos wygladac
Wklejam kilka fotek na brzuszku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10835.jpg (98,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10857.jpg (123,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10858.jpg (133,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10920.jpg (117,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10975.jpg (91,8 KB, 12 załadowań)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:12   #455
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

aaneczka super te fotki naprawde mi sie podobaja wezme tą z misiem

kurcze dziewczyny widzicie? nowy watek na odchowalni.... juz sie zaczely rodzic mamy styczniowo-lutowe 2011... ale ten czas zapitala

Stary 2010-12-10, 10:13   #456
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Dla cioci Mszu

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2011-01-28 o 13:43
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:15   #457
fem
Raczkowanie

cześć dziewczyny

widzę, że nie jestem sama ze swoimi odczuciami względem synka...
a co do przygotowywania potraw, kiedy powiedziałam mojej mamie, kiedy i jak chcę wprowadzać to obsypała mnie niepotrzebnymi radami i przede wszystkim dąsami, że nie chcę jej posłuchać...
a gdy powiedziałam, że mam czasami dość karmienia piersią i niebawem planuję odstawić Kubę, to prawieże mnie zlinczowała...
a przecież na zdrowy rozsądek kiedy wrócę do pracy, to nie będę miała czasu (w pracy) żeby odciągać mleko, a poza tym warunki mi na to nie pozwalają... mam zamiar juz od stycznia wprowadzać po kolei inne dania, żeby mleczko dostawał tylko rano i wieczorem... taki mam chytry plan i mama mi wtym nie przeszkodzi...

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bo kiedy dziecko na chwilke usnie to dobrze sobie znalezc taka "odskocznie"
7kg to juz duzy chlop
Jak to na raczke? To szczepienie w raczke dostal? Dziwne, bo u nas zawsze szczepi sie w nozki, i w naszej przychodni i jak brat ze swoja corka chodzil do innej to tez zawsze w nozke u takiego maluszka...
mój szkrabek kiedy tylko usnie to ja mam tyle spraw do zrobienia i załatwienia, że niewiele zostaje mi czasu na wizaż...

sporo waży, ale jakoś wygląda proporcjonalnie... oprócz buźki, która przypomina prosiaczka z dwoma dołeczkami przy uśmiechu

my się szczepimy nfz-etowskimi szczepionkami i ostatnio były 3 wkłucia- w obie rączki i w nóżkę, ale przez to wiem, na którą tak zareagował silnie...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:20   #458
gabisun
Zakorzenienie

Mszu coś tam wymotałam, ale nawet moje niewprawne oko widzi ,że zdjęcie jest poruszone będę działać dalej...

Dzisiaj młoda znowu kombinowała z tym podnoszeniem, mówię do niej: "co ty kombinujesz łobuzie?" a ona w śmiech normalnie zostałam wyśmiana rechotała ze mnie własna córka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kni.jpg (73,3 KB, 49 załadowań)

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:21   #459
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dla cioci Mszu

dziekuje

ale strasznie ciemne postaraj sie jak robisz fotki miec swiatlo w plecach a nie sprzodu bo buzia Milki jest niedoswitlona i wyjdzie bardzo ciemne na tle innych fotek kotre juz mam

poprobujesz jeszcze?

dziewczyny pamietajcie jedna rzecz, robicie to fotki przede wszytskim dla siebie a ja tylko chce Was do tego zmotywowac, zapewniam was jednak, ze za jakis czas bedzie sie je sympatycznie ogladac

gabi
fakt lekko poruszone, ale nie jest złe w porownaniu z pierwszymi jakie tu dawalas to uwazam ze jest rewelacyjne oczywiscie zachecam do psrykania dalej

wiecie co... stwierdzam, ze moje dziecko jednak ciągle duuuzo spi ale jak jej nie pozwalam spac to marudzi... moj maz twierdzi ze to normalne, bo mozg konsoliduje wszytskie nowe bodźce, z kotrymi ma kontakt... poza tym jak spi to podobno szybciej sie uczy nowych rzeczy... tylko ze ja nie widze zadnego postepu

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 10:27
Stary 2010-12-10, 10:36   #460
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
dziekuje

ale strasznie ciemne postaraj sie jak robisz fotki miec swiatlo w plecach a nie sprzodu bo buzia Milki jest niedoswitlona i wyjdzie bardzo ciemne na tle innych fotek kotre juz mam

poprobujesz jeszcze?
Dzięki za sugestie bede probować

a co do spania to Milunia też dość dużo spi w ciagu dnia i właśnie odkryłam, że trzeba jej na to pozowlić, bo jak jej nie położe to łożeczka to się robi płaczliwa i straszniiieee marudna, więc niech spi do woli
Stary 2010-12-10, 10:37   #461
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Kalex... hehe... no nie Maluch musi miec podniesiona głowke i patrzec przed siebie napisalam ze ponosze poprzeczke... 2miesieczny chlopiec powinien to zrobic

ale maluch bardzo sympatyczny
dziękować
co do fotek to ok,zrobi się tylko my jeszcze maty nie mamy, więc zdejmę przewijak na podłogę

Cytat:
zazdroszcze. Moj sie boi zostac na dluzej. Jak juz wychodze a bylam AZ 2 razy.... to tak pomiedzy karmieniami. ;( tez bym chciala gdzies wyjsc.
mój nie ma wyjścia-będą chrzciny a mamusia nie ma absolutnie co na siebie włożyćod stycznia nie byłam na zakupach ciuchowych.....
kiedyś musi być ten pierwszy raz
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klaex a co to za leniuszek z tego twojego dziecięcia? normalnie jak na plazy
na plaży fajnie jestttt
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 10:40   #462
ania13.03
Zadomowienie

Mszu a moze i mi cos zasugerujesz bo jezeli chodzi o robienie zdjec jestem tu chyba najbardzej zacofana mama

Ps. dziewczyny macie jakies fajne, sprawdzone przepisy na swiateczne dania? Chodzi mi np. o jakies miesko na Drugi Dzien Swiat Jakos w tym roku nic ciekawego nie moge wymyslic

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-12-10, 10:49   #463
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Mszu a moze i mi cos zasugerujesz bo jezeli chodzi o robienie zdjec jestem tu chyba najbardzej zacofana mama

Ps. dziewczyny macie jakies fajne, sprawdzone przepisy na swiateczne dania? Chodzi mi np. o jakies miesko na Drugi Dzien Swiat Jakos w tym roku nic ciekawego nie moge wymyslic

Przede wszytskim najlepiej dla samego zdjecia i maluszka zeby zdjecie bylo robione z wykorzystaniem dziennego swiatla. Ja jestem absulutna przeciwniczka uzywania flasha (zwlaszcza takiego montowanego w cyfrówkach) kiedy nie ma takiej potrzeby. Kladziesz mate na podlodze, na nia bobasa, stajesz tylem do okna i psrykasz ale nie jedno zdjecie a np 15, pozniej wrzucasz do komputera i wybierasz dwa.
Dzis w dobie wirtualnych nosnikow zdjec(nie kliszowych) powinnyscie strzelac fotek cala mase, bo to kosztuje Was tylko troche czasu i chęci...oczywscie

a propos przepisu to nie wiem, bo jade sie goscic wiec nie mysle o takich rzeczach

Stary 2010-12-10, 10:56   #464
Pomidora
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi - niesamowite! Już mu się oczy w szparki robią, a on nadal histeryzuje, ze niby wcale spać nie chce - uparciuch jeden. jak to moja mama mówi - rogata dusza po rodzicach

Śliczne te wasze zdjęcia brzuszkowe

Naked, mam nadzieję, ze się nam pochwalisz zdjeciami z sesji

Ycnan, to się Borysowi upiekło z tym szczepieniem - a macie jakiś inny termin?

Czita, zdjęcie łosia rewelacyjne

Słyszę, ze koniec pisania Reszta będzie później...

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:57   #465
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszytskim najlepiej dla samego zdjecia i maluszka zeby zdjecie bylo robione z wykorzystaniem dziennego swiatla. Ja jestem absulutna przeciwniczka uzywania flasha (zwlaszcza takiego montowanego w cyfrówkach) kiedy nie ma takiej potrzeby. Kladziesz mate na podlodze, na nia bobasa, stajesz tylem do okna i psrykasz ale nie jedno zdjecie a np 15, pozniej wrzucasz do komputera i wybierasz dwa.
Dziekuje a czy ze zdjec, ktore wkleilam dasz rade cos wybrac czy mam probowac dalej?

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-12-10, 11:05   #466
malwina1204
Rozeznanie

witajcie

Ja po 9 juz byłam z małą u lekarza bo kolka biedaczka moja malutka,dr przepisała czopki VIBURCOL i wczoraj kupiłam espumisan.Kazała też zrobić mocz kupiłam takie woreczki ojjj cięzko będzie chyba;(

Amelia ma miesiac i 8 dni i waży 4400

Wszystkie fotki dzieci cuuuuudaśne!

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:05   #467
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Byla moze ktoras z was juz w jakims duzym sklepie z dzieckiem (oczewiscie nie chodzi mi o taki super sam , czy lidl bo do takich chodze). Ale o jakis wiekszy np galerie? bo nie wiem czy z malym jechac?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:13   #468
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
przy okazji oglaszam nowa akcje na nowy kolaż, zważywszy jak dlugo zbieralam zdjęcia do tego... ale tym razem podnosze poprzeczke.... z i korzyścia dla maluchów... zbieram zdjecia wyłacznie brzuszkowe

zobaczymy jak mi pojdzie zbieranie własciwie jak Wam pojdzie fotografowanie

powodzenia!
narobiłas sie z tym kolażem do tego imiona dzieci i podpisy wielki szacun za twoją prace dla nas mam wizazystek

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Byla moze ktoras z was juz w jakims duzym sklepie z dzieckiem (oczewiscie nie chodzi mi o taki super sam , czy lidl bo do takich chodze). Ale o jakis wiekszy np galerie? bo nie wiem czy z malym jechac?
ja nie byłam ale jak byłam w niedziele widziałam duzo mam z dziecmi malutkimi typu 2-3 miesiace,moja mam miesiac i jeszcze jej nie chciałam brac.

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:14   #469
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ja bylam ze dwa razy ale o ile za pierwszym razem bylo super bo Gabrysia caly czas przespala o tyle za drugim razem byla katastrofa bo Gabi strasznie marudzila i z kazda chwila byla coraz bardziej tym wszystkim zmeczona a zasnac nie mogla, wiec trzeba bylo szybciutko wracac do domu

18.01.2013 - Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 11:21   #470
aaneczka1984
Zadomowienie

mszu..dzękuje za uznanie moich wypocin
Robienie zdiec zaczyna mi przynosić frajde..

ania...co do przepisów to poszperaj wizazyku..
tu jets sporo takich smakołyków
http://www.wizaz.pl/kulinaria/

A chodzi ci o danie obiadowe czy takie miesko do chlebka??
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:35   #471
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ania13.03 no ja bym wolala takie bezflashowe, ale jesli nie masz ochoty robic wiecej to wezme jedno z tych kotre załaczylas

Pomidora... a co ten Twoj Tymcio taki marudny sie zrobił? moja wczoraj takie cyrki wieczorem odczyniala, ze myslalam ze mnie szlag trafi...

aaneczka... tylko bez samobiczowania mi tu bo mi "stara aaneczka" przypomina zdjecia sa naprawde fajne az szkoda bedzie z nich nie zrobic odbitek

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 11:37
Stary 2010-12-10, 11:38   #472
kasienka1701
Zadomowienie

Jak tak czytam o tych waszych kochanych dzieciach to mi się żyć odechciewa...JUż mi sie nie chce nawet wchodzić na wątek bo tylko jeszcze bardziej się dołuję...Moje dziecko nie dosć,że nie chce spać dniami i nocami,to jeszcze to tego musi nosić pieluchę ortopedyczną i już całkiem jest masakra.Tylko beczy,chce na ręcę,a o zaśnięciu nie ma mowy...Długo tak nie pociągnę...Amen.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:42   #473
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tych waszych kochanych dzieciach to mi się żyć odechciewa...JUż mi sie nie chce nawet wchodzić na wątek bo tylko jeszcze bardziej się dołuję...Moje dziecko nie dosć,że nie chce spać dniami i nocami,to jeszcze to tego musi nosić pieluchę ortopedyczną i już całkiem jest masakra.Tylko beczy,chce na ręcę,a o zaśnięciu nie ma mowy...Długo tak nie pociągnę...Amen.
glowa do gory!!! kazda z nas przechodzi czasami chwile zwatpienia. niestety z maluszkiem nigdy nie jest tak kolorowo jak w filmach (jedne nie spia, drugie placza, trzecie kolki maja.... u kazdej cos innego)

Malemu daje smoczki z Aventu. Smoczki sa od 0-3 miesiecy a co jak skonczyl 3? dawac te od 3-6? co to wogole za roznica z tymi smoczkami- czy to tylko chwyt marketingowy? chodzi mi o smoczki do butelek oraz takie do ssania.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-12-10 o 11:43
Stary 2010-12-10, 12:00   #474
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

ania...co do przepisów to poszperaj wizazyku..
tu jets sporo takich smakołyków
http://www.wizaz.pl/kulinaria/

A chodzi ci o danie obiadowe czy takie miesko do chlebka??
Wlasnie siedze od rana i szperam ale na razie nic konkretnego nie znalazlam Chyba jakas wybredna sie ostatnio zrobilam Chodzi mi o cos takiego najlepiej co mozna zjesc i na cieplo i na zimno. Cos w stylu pieczeni rzymskiej na przyklad. Pieczen lubie ale za czesto robie na obiad dodajac tez szpinak, pieczarki, ser zolty itp.
Cytat:
ania13.03 no ja bym wolala takie bezflashowe, ale jesli nie masz ochoty robic wiecej to wezme jedno z tych kotre załaczylas
Postaram sie jeszcze zrobic cos lepszego ale nie wiem jak mi sie to uda bo kompletnie nie znam sie na opcjach swojego aparatu i zdjecia bez flasha mi najnormalniej w swiecie nie wychodza

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Trzymaj sie kasienka i tak jak napisala waniliaania glowa do gory Moja tez miala kiedys taki okres ale to mija Teraz potrafi w nocy przespac 7 godzin bez przerwy, obudzic sie, zjesc i isc znowu spac Za to w dzien tez walczy z calych swoich sil zeby tylko nie zasnac Jeszcze i Twojej Gabrysi sie odmieni, zobaczysz

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-12-10, 12:02   #475
martucha84
Zakorzenienie

kalex aneczka ania13.03 mpik gabisun piękne macie dzieci

mszu poproszę ten link

kotekk81 ale masz ściemniacza w domu

fem nie łam się mamy czasem mają inne podejście niż my.. ale pamietaj że to ty jesteś mamą tej małej istotki i ty wiesz co jest dla niej najlepesze....

ninaad ja też grudniowa

zaraz opiszę wizytę u psychologa ale najpierw musze zjeść bo maż mi obiad przyniósł i krzyczy
Stary 2010-12-10, 12:18   #476
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

kasienka...no to kiedys musi minac... zobacz na Milkę Mpik... ona tez taki rozdarcich byla a podobno teraz juz jest fajna i sie usmiecha i w ogole A Gabrysia musi kiedys spac, moze warto ten czas kiedy spi przeznaczyc na cos co naprawde lubisz robic? mi to pomogło... kiedys myslalam ze jak Nadia przyjdzie na swiat to wszytsko sie zmieni i owszem na poczatku sie zmienilo, bo skupialam sie tylko na niej, ale pozniej powiedzialam sobie basta, ja tez mam jakies zycie i skoro nie laczy nas juz pepowina to moga tez robic cos dla siebie...
jestes fajna dziewczyna tylko nie masz sily dopompowac w siebie energii ktore stracilas tuz na poczatku, stad ta frustracja....ale mysle ze wkrótce coś wymyslisz!

martuchna
prosze link do kolażu http://img593.imageshack.us/i/nowemale.jpg/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 12:22
Stary 2010-12-10, 12:21   #477
waniliaania2009
Wtajemniczenie

udalo mi sie zrobic jedno i skonczylo sie placzem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2311.....jpg (78,9 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-12-10 o 12:28
Stary 2010-12-10, 12:26   #478
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
udalo mi sie zrobic jedno i skonczylo sie placzem

standardowo

mam nadzieje, ze sie tym nie dolujesz. Maluchy tak czy siak trza układac na brzuszek wiec trza sie po prostu uzbroic w cierpliwosc

Stary 2010-12-10, 12:30   #479
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje, ze sie tym nie dolujesz. Maluchy tak czy siak trza układac na brzuszek wiec trza sie po prostu uzbroic w cierpliwosc
eee.... przynajmniej mam mobilizacje aby go uczyc lezenia na brzuszku....
Stary 2010-12-10, 12:33   #480
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
eee.... przynajmniej mam mobilizacje aby go uczyc lezenia na brzuszku....

ale bobas musi miec buzie skierowana do okna/do swiatła bo jest to samo co u Mpik82...

jutro poprosze o to samo tylko Dawida prosze okrecic o 180' tak zeby patrzyl w okno

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości