|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
yoonka i tak też chyba zrobię bo firma - rewelka
Jak tam się Wam kuchnia sprawuje?? Nasza super choć bardziej podoba mi się ten Wasz połysk Kiedyś sobie zmienię same drzwiczki
|
#2193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
świetnie Cie rozumie,jak Daniela przestawiłąm na butelkę to myślałam,że mi serce pęknie,nie wiem dlaczego tak jest ale uczucie nie do opisania,zryczałam się za pierwszym razem jak bóbr a on wcale problemów nie robił,że to inny smoczek
![]() Cytat:
Fajnie,że mu przeszło. Cytat:
|
||
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
April piekne ubranka , też kiedyś szyłam przy pierwszym synu miałam takie zapedy a teraz jakoś nie mogę się zmobilizować
Aixa za zębolka dla LenkiDarusia jak Oliwka wydoroślała ślicznie wygląda,i gratuluję zęba Izazula zdjęcie na sankach boskie taki słodki tłumoczek ![]() Dusiaka moze wychodzą nastepne , dlatego płacze Anakazar straszne to co piszesz , tez nie mogę zrozumieć takich kobiet u nas też takie są niestety i najgorsze że te dzieci się później w tej patologii wychowują (czy wegetują) i dalej to będą ciągnąć bo nie będą zbały innego życia , starsznie to smutne jest i najgorsze ze nic nie można zrobić ![]() U nas jest taka rodzina że chłopak ma dziecko z córką swojej siostry i wszyscy razem mieszkają i nie ma opieki społecznej nikt się tym nie interesuje Machaj widzę że Kalinka już pierwsze przymiarki do komunii zaliczyła ślicznie kontrastuje ten wianek z jej czarnymi oczkamiZ przepisów na pierniczki to polecam te: http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Lebkuchen.html wychodzą bardzo dobre , mięciutkie u mnie do świąt nie dotrwały a te z kolei :http://mojewypieki.blox.pl/2009/11/Pepparkakor.html są idealne na ozdoby choinkowe dają się bardzo cieniutko rozwałkować a jak byś chciała dużo to te:http://mojewypieki.blox.pl/2008/11/P...alpejskie.html wszystkie robiłam i mogę polecić , to z pierniczków , teraz się przymierzam do rogali marcińskich , może trochę po czasie ale wyglądają tak smakowicie ![]() Asiulek , to co opisujesz u Twojej Werci to wyginanie się to nic innego jak bunty (przy ubieraniu, w wózku) u nas to samo i cięzko Mika wyprostowac taką ma siłę skubany , a takie napinanie się na sekundę , dwie i jakis odgłos to u nas to samo było , chyba Ci złosnica rośnie , mój to az się sino czerwony robił , Papa albo cześć jak mu się chce to zrobi a jak nie to nie Raczkowanie u nas dopiero po skończeniu 8 miesięcy a siedzenie dopiero ok. 9 miesiąca także ja u was żadnych opóźnień nie widzę , co do pełzania to Miko też nei pełzał naprzemiennie tylko jednostronnie jedną nogą się odpychał a drugą wlukł także kochana nie mart się tak bardzo A to wzdryganie i otrząsanie to ona nie robi czasem wtedy siku??? bo wiem że dzieci się tak otrząsają jak siku robią ![]() A co z Tobą zrobiłaś te badania ![]() Co do fotelika to u nas jeździmy bez wkładki a pasy to nie pomogę , bo były od razu wyżej, a w tej instrukcji gdzieś tam nie ma? Aneczka za dobre wieściMegi Gratulacje za 9 miechów ![]() A tu domek z piernika :http://mojewypieki.blox.pl/2010/12/D...-piernika.html No! jakoś przebrnęłam przez wszystkie strony i o dziwo Miko mi pozwiolił , jkis grzeczny dzisiaj tfu tfu . |
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka ale to na pewno nie koniec. U nas to się pojawia i znika
i absolutnie z niczym konkretnie się nie wiąże, bo nic nie zmieniamy i nic nie wykluczamy
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja pomyślałam,że może to jednak od kurczaka bo od tamtej pory nie dostał ale nie wiem |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Właśnie mi przyszedł sławetny P0Powy katarek. I jak na złość nikt kataru nie ma tak dlugo szedł pocztą że katar się skończył
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze pochwalę się niunią i znikam
![]() 1. powaga 2. ulubiona zabawka 3. jeszcze raz ![]() 4. w nowym śpiworku za złotówę ![]() 5. patrzę na świat 6. oj, ta zima... 7. radość 8. moja ulubiona pozycja
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę wprost. Ktoś powinien Ci do d..y nakopać tak poważnie. Masz śliczną, słodką i zdrową córcie a chcesz ją chyba na siłę w chorobę wpędzić. Nie wymyślaj kobieto tylko sie ciesz. Amen
|
|
#2200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
jak ona jest chora albo opozniona to.. to.. Ty jestes podstawiona!!macie w rodzinie chore dzieci? idz leczyc tarczyce, moja mama miala nieleczona przez kilka lat i tez robila dzikie histerie bez powodu.
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek Wercie masz slodka i zdrowa, albo na zdjeciach to inne dziecko, podstawione
![]() Niepokoi mnie natomiast TWOJ stan zdrowia, jak opisujesz co sie z Toba dzieje. Niepokojacy jest rowniez brak rownowagi miedzy tym jak duzo uwagi poswiecasz na "choroby" Werci, a jak malo na swoje zdrowie. Tak jabys wrecz uciekala od tego, aby zadbac o siebie, porobic badania. Pomysl czy te "choroby" Werci nie sa wlasnie dla odwrocenia uwagi od siebie. Moja znajoma tez schizowala, miala straszne doly, zmienne nastroje ,mowila ze sama ze soba nie moze wytrzymac, chudla strasznie (mimo zjadania ton slodyczy), az ktos jej polecil zrobic badania na tarczyce. I ona poszla, ot tak, dla sprawdzenia. Nie bede tu opisywac calej historii, ale w koncu okazalo sie, ze miala raka, usunieta tarczyce i leczenie.Teraz jest juz ok, a ona sama jest spokojniejsza i bardziej zrownowazona. Ja nie chce Cie straszyc, ale to nie zarty. ZADBAJ O SIEBIE dziewczyno, bo Wercia Cie potrzebuje na wiele lat |
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek, fajowa jest Wercia; i wiesz, okazuje sie, ze moja bardziej "zapozniona", bo tak ladnie nie siedzi, podpiera sie raczkami, no i nie stoi tak na nozkach na czworakach, tylko na kolankach i tak sie kiwa. A jestem z niej dumna. I sie nie asiulkuje.
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się też Asiulkowata zrobiłam jak przeczytałam co Kalinka
![]() (Machaj) potrafi. Normalnie mam jakieś opóźnione dziecko. Na obrazkach to mi nic nie pokarze bo jak jej daję książkę to ta od razu pakuje ją do buzi. Zresztą wszystko jest do buzi wkładane no chyba że to jedzenie . Pa, PA czy kosi to zrobi jak na bardzo dobry humor. No i za cholerę nie rozumie słowa nie wolno. . Dzisiaj przysunęła sobie jeździk do ściany kojca, wlazła na niego i próbowała górą przejść przez kojec. NA szczęście nie dała rady. I ostatnio udaje nam się codziennie (rano zaraz po spaniu) zrobić siku do nocnika. Oczywiście ona nie wie o co chodzi ale my jesteśmy dumni.![]() Asiulek - Wercia jest przesłodka i widać że z nią jest wszystko OK.
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bidulka nie może spać przez ten głupi katar. Ciągle kicha i się wybudza. Już prawie tydzień bierze leki i nic nie pomaga. Czyżby to przez tego zęba co wyleźć nie chce??
bo do tego robi dość luźne kupki i baaaaardzo się ślini. A do tego jeszcze sąsiedzi słuchają ONA tak głośno, że uszy chcą pęknąć. Mała pewnie podskakuje w łóżeczku... Ale... lepsze to niz jakieś umca, umca...
|
#2205 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki.
Kurde właśnie oglądałam wiadomości a w nich o dziewczynce 12 letniej która za 3 m-ce zostanie mama!!! Nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać. To koszmar jakiś. ![]() A moja niunia zasnęła, o dziwo gładko poszło, ja jak zwykle sama w domu i chyba zaraz sie drineczka napije tak dla polepszenia nastroju. A co mi tam, Wasze zdrowie.---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek śliczna Wercia ,mała śmieszka
Pop mój w książkach też nic nie pokaże za to kartki wyrywa i gniecie i to najlepiej ze słowników może już sie uczy ![]() Mój wie co znaczy NIE WOLNO i co najlepiej wie gdzie mu nie wolno , wdrapie się na trzeci schodek i czeka na mnie czy będę krzyczeć , albo idzie do kabli i się ogląda czy ja się patrzę. Oliwka też widzę dobrze kombinuje
|
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn, które chciały wykrój na walonki.
Robię najprostszą rzecz, umieszczam go na forum. Ponieważ wykrój nie jest do końca dopracowany, zaleca się małą modyfikację, wszystko opisane w objaśnieniach. Miałam to zrobić przy okazji szycia drugich bucików, ale wciąż nie mogę się za to zabrać.
Sierpień 8W - 406 km Wrzesień 1W - 87 km Edytowane przez april28 Czas edycji: 2011-01-08 o 00:46 |
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, że butki są na stopkę 11-12 cm (przy grubych skarpetkach), w razie czego trzeba go trochę powiększyć.
Po załadowaniu rozdzielczość obrazków się zmniejszyła, więc jakby co, mogę wysłać na maila w oryginalnej rozdzielczości.
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczor
![]() Kupilismy dzis dwa TVN-owskie miśki, Milę i Truskawka ![]() a ja dostalam piżame od tezeta taka smieszna ze spodniami w serducha:P do tego jakos pic mi sie chce jak cholera jakbym nie wiem jakiego kaca miala i znow jestem RUDA ale tak oczo***no ruda:P Asiulek moja tak nie staje jak Wercia....no i poza tym wera jest sliczna dziewczynka i na prawde nie wymyslaj jej chorob nie szukaj dziury w calym bo to nie ma sensu, chyba na prawd echcesz by byla taka kochana i zdrowa jak jest .... wyluzuj bo jak laska bedzie do szkoly chodzila to wiecej czasu spedzi u lekarzy niz tam gdzie powinna. A TY MARSZ DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Dzis w DDTVN byla dziewczyna ktora miala tak samo jak ty! chuda straszie byla i kurcze nie obejrzalam do konca bo pojechalam do miasta wiec nie wiem jak pomogli jej rozwiazac problem ale moze luknij sobie na vod na onecie.
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja daje pstrąga lub łososia. Unikaj pangi bo to syf
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja do "Nie Wolno" ma zupełnie olewczy stosunek. A tak na marginesie to byłam dzisiaj na starym wątku i zobaczyłam tam przy NATALALA jest że dostała bana i została zablokowana. Poszukałam więc i okazało się że porzuciła na dla innego wątku i tam się dziewczyny strasznie ostatnio(w listopadzie) pokłóciły i parę z nich dostało BAN stałego. Szkoda że nas tak bez słowa porzuciła .Ferrou - a Ty dlaczego się nie odzywasz??
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
april dzieki; moze nadejdzie kiedys ten czas, ze wezme sie za te butki;
Pytanka mam: krateczka jedna to jeden centymetr? Robilas je z podwojnej warstwy polaru i jeszcze ocieplenie (jak sie nazywa material) w srodku, tak? Bo widze, ze ten szaro atramentowy jest chyba od srodka, a na zewnatrz turkusowy...? |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro rano smigam do Kalisza bo mi sie pokonczyly srebra do kolczykow itp a poki co ide zaraz zrobic 2 wielkie michy popcornu, (troche nie spasowane ) tz otworzy szampana i bedziemy przed tv siedziec i film ogladac.
Moze jak sie szampana napije odechce mi sie tak pic bo normalnie sahara!
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
co do nie wolno - moja sie usmiecha a reka z tylu kabel ciagnie... doskonale wie ze zrobila cos nie tak albo wziela cos nie tak i z takim politowaniem mi w oczy patrzy i co? - wymiekam!
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Moja na słowa "NIE WOLNO" od razu zabiera łapkę od tego do czego ja wyciągała. Patrzy na mnie, ja macham palcem i powtarzam "nie wolno" a ona sie śmieje i po chwili znow próbuję. I tak do skutku... ostatecznie tego nie dotknie ale czy to rozumie
pewnie nie, tylko reaguje na moje słowa i się cieszy ![]() Ale za to za kazdym razem jak powiem "Werciu, gdzie jest tatuś?" to ona patrzy w drzwi... myśli bidulka że tatuś wraca z pracy ![]() I nauczyłam jej pokazywać nosek u jej ulubionego misia. Oczywiście pokaże jak jej się chce. A na słowa "daj mamie buziaczka" usmiecha się i przybliża głowę do mnie :0 oczywiscie buziaczka nie uklada jak do buziaczka ale to już coś
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
april, anuluje pytanie; sorki, glupol ze mnie; ten ostatni obrazek mnie zmylil; widze ze centymetr to centymetr; a ostatni to tylko zdaje sie do zobrazowania
|
|
|
|
#2218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Rozeznanie
|
moja w ogole srednio na swoje imie reaguje; tzn nie zawsze; np jak ucieka, to ma to w powazaniu, ze ja wolam; i niby tez nie rozumie nie wolno, ale tez jak pelznie w zakazane miejsce, to sie oglada i do kabelkow zasuwa zeby szybciej, zebym nie zdazyla jej zabrac; ale to chyba bardziej reakcja na moje zabieranie jej niz na nie wolno.
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to bodajże chińska ryba, hodowana w takich warunkach, ze nie chciej wiedzieć ja raz widziałam program i od tej pory do ust nie wezmę Za to pstrąg... mniam...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Jak tam się Wam kuchnia sprawuje?? Nasza super choć bardziej podoba mi się ten Wasz połysk 

za zębolka dla Lenki

. Pa, PA czy kosi to zrobi jak na bardzo dobry humor. No i za cholerę nie rozumie słowa nie wolno.
.
pewnie nie, tylko reaguje na moje słowa i się cieszy