Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 15:27   #3181
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Patrzcie TO...szok
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:32   #3182
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Skierko, mam nadzieję, że sprawa z sankami szybko się wyjaśni
p4w, bardzo fajne porównanie lakierów. Z tych, które tam pokazałaś mam: Essie Chinchilly, OPI You Don't Know Jacques!, OPI Over The Taupe

OPI Ticke My Francey nie zgrywał się zmoją karnacją i wyglądałam, jakbym miała sine paznokcie
Znalazłam też u siebie kolor z Models Own bardzo podobny do słynnego foletu Chanel, tylko jest bez drobinek i baaardzo go lubie , jest piękny

Angy, ładny swetr, tylko ja nie przepadam za takimi zamkami, ostatnio zwróciłam 2 sukienki, bo każda miała taki zamek na plecach, a na zdjęciach tak to się nie prezentowało. Potrzebowałam kiecki na pracowe Christmas Party, ale na szczęście już znalazłam u siebie w sklepie, tylko muszę po nią dojść

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I tu skutecznie mnie zniechęciłaś
nie chciałam
uparcie testowałam 2 lata, aż w końcu się poddałam (ten syf, proszki wszędzie). Dziewczyny na mineralnym bardzo fajnie doradzają, jak wyśle im się zdjęcie itp, wiele jest bardzo zadowolonych, ale to nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na zakupach. Musialam sie wyrwac i jakos poprawic sobie nastroj. Mama wyraziła chęci zostania z malym bo oczywiwscie małzona nie ma
Odwiedziłam lumpka, kupiłam kilka ładnych łaszków dla siebie i kilka dla Kuby. Zajrzałam do Pepco w poszukiwaniu fajnych zabawek ale nic specjalnego nie było Kupiłam tylko małemu piżamke, samochodzik i takie super duze klocki - mam nadzieje, ze sie ucieszy. Ostatnio czesto bawi sie takimi małymi plastikowymi, potrafi juz ułozyc na siebie 5 klocków
Aha i jeszcze w ksiegarni wziełam ksiażeczke o ciuchci (dalej nr 1 u nas są pociągi) i takie duze drewniane kredi Bambino ale dam mu to pod choinke.
Gratuluję udanych zakupów
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka sama sie bawi, a jak juz sie jej znudzi to bawie sie z nia. w ciagu dnia okolo polowe czasu sama sie bawi drugie tyle ze mna. obiadek zrobiony, sprzatanie jutro...
Ja mam tak samo jak ty, Antonio też się bardzo ładnie sam bawi , a ostatnio nawet śpi po 2,5 godziny w dzień, ale ciii...

Kupiłam dla Antosia porządne papcie z Superfit (21 funtów), od razu widać różnicę jak chodzi , wcześniej miałam z Next, ale krótko i szybko się rozciapciały, a poza tym widziałam, jak mu się stopa w nich wykrzywia do środka(a ma taką tendencję), to mi było słabo. Buty też mu kupiłam z Superfit (na wyprzedaży), wiązane do kostki, ale jeszcze na nie czekam. U nas 10 stopni na plusie i zazwyczaj tak jest całą zimę (pomiędzy 5-10 stopni), więc może wystarczą, a jak nie, to kupię mu typowe zimowce-sniegowce w styczniu. Wcześniej, jak nie chodził, to buty były głównie do ozdoby , ale teraz już musi mieć porządne buty. Mąż się śmiał, że będzie nosił najdroższe buty, ale w tym wypadku obydwoje się zgadzamy, że nie warto oszczędzać.
Stary 2010-12-10, 15:36   #3183
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
nie chciałam
uparcie testowałam 2 lata, aż w końcu się poddałam (ten syf, proszki wszędzie). Dziewczyny na mineralnym bardzo fajnie doradzają, jak wyśle im się zdjęcie itp, wiele jest bardzo zadowolonych, ale to nie dla mnie
Nie szkodzi

To mnie bardziej zniechęca bo ja każdy okruszek sprzątam i wypatrzę. Małż czasem mówi do mnie: "dom to nie muzeum"
Stary 2010-12-10, 15:45   #3184
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie bardziej zniechęca bo ja każdy okruszek sprzątam i wypatrzę. Małż czasem mówi do mnie: "dom to nie muzeum"
Tak w temacie...księgowa dzisiaj mi mówiła że ona tez taka sprzątająca i jak syn był mały to zawsze jej mówił "Mamo jak chcesz mieć porządek to naucz mnie latać"
Stary 2010-12-10, 15:46   #3185
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie szkodzi

one tak bardzo się osypują, a ja mam biały stół, z którego zmycie tego syfu było mordęgą.
Stary 2010-12-10, 16:36   #3186
UnholyOne
Ola-Unhola

No to czesc juz kupiłam, teraz jeszcze wybór między tym a tym dla dziewczynki
http://allegro.pl/aquadoodle-wodna-m...361607785.html
czy
http://allegro.pl/kiddieland-pierwsz...359990159.html
Stary 2010-12-10, 16:37   #3187
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Matko, zazdroszczę, Martynka nie pozwala mi usiąść na minutę. Owszem, jest grzeczna i sporo przy niej jestem w stanie zrobić ale nie ma litości- mama nie może odpoczywać
Co ciekawe, TŻ bez problemu siedzi przy niej przy kompie a ona ślicznie bawi się sama na podłodze - z półtorej godziny tak potrafi

Sama nie wiem co z tym zrobić - chyba pozostaje mi przeczekać

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a to już pierwszy krok do kliknięcia "kup teraz"
u nas odwrotnie, u mnie grzeczna slucha sie i sama sie soba zajmie a u meza to nie zdazy on wejsc do domu to juz leci na rece...

no w sumie tak... ale kupilam przed chwilka ladne tuniki w ciucholandzie i juz nie mam czego szukac i za 12 zł

pogoda w sumie ok, ale sanki by sie przydaly...u goscia dalej negatywow przybywa...ale w wiekszosci ludzie dostaja je tylko po dlugim czasie...nienormalny on jest
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 16:39   #3188
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w temacie...księgowa dzisiaj mi mówiła że ona tez taka sprzątająca i jak syn był mały to zawsze jej mówił "Mamo jak chcesz mieć porządek to naucz mnie latać"

Cytat:

one tak bardzo się osypują, a ja mam biały stół, z którego zmycie tego syfu było mordęgą.
Dzięki dzięki przynajmniej zaoszczędzę

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
czy
Mi się mata bardzo podoba
Stary 2010-12-10, 17:26   #3189
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ola, my matę mamy, bardzo fajna

A zapomniałam, Zuzia też bardzo lubi teletubisia
wogóle ina straszna tubisiowa manmiaczka
Stary 2010-12-10, 17:52   #3190
mariolasl
Zakorzenienie

Ola, mata bardzo fajna
Mamy podobną (chyba, bo jest w garażu i czeka na Gwiazdkę), najbardziej podoba mi się taka, ale nie za taką cenę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A zapomniałam, Zuzia też bardzo lubi teletubisia
w ogóle ina straszna tubisiowa manmiaczka
Antonio dostał takie w prezencie, ale ich nie lubi, za to bajkę tak . Moje dziecię w ogóle nie przepada za maskotkami.
Stary 2010-12-10, 17:57   #3191
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki
Już kupiłam matę
Stary 2010-12-10, 18:13   #3192
angy
Zakorzenienie

Cytat:
super

ale mają fajne płaszcze...tylko akurat płaszcza/kurtki przez neta bym nie kupiła...zresztą ja mam wrażenie że w TS jakieś małe te rozmiary

Rozmiary akurat normalne są

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
sweterek fajny (bufki w sam raz dla mnie ), ale ja jakoś nie lubię tego sklepu
w zasadzie to nigdy nawet nie wchodzę do niego

Ja też nie przepadam, ale tak się złożyło, że weszliśmy. Jest bardzo dobrze wykończony i dobry gatunkowo
Fajne porównanie kolorów

Cytat:

Mi się podoba

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

pokaż na sobie to cudo jak dojdzie

Ja bym wzięła zestaw, albo klocki

Ale sypie od rana
Babcia już się w miarę zaaklimatyzowała. Miała tylko kłopot wejść na czwarte piętro, robiliśmy chyba z pięć przystanków. Rano bawiła się z Amelką, a ja spokojnie obiad nastawiłam
Smutno mi bo mama wyjechała
Wystawiłam w końcu karmik, ptaszki mają wyżerkę

Przyszedł dzisiaj Zdjęcia na razie nie robię, bom nie wyjściowa, ale jest super, nie żałuję.

Fajnie, że bacie Ci trochę pomoże
My też mamy karmnik

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
Sweterek super, ale przesyłka dajcie spokój czyste zdzierstwo
Co prawda to prawda

Cytat:
Angy, ładny swetr, tylko ja nie przepadam za takimi zamkami, ostatnio zwróciłam 2 sukienki, bo każda miała taki zamek na plecach, a na zdjęciach tak to się nie prezentowało. Potrzebowałam kiecki na pracowe Christmas Party, ale na szczęście już znalazłam u siebie w sklepie, tylko muszę po nią dojść

A ja właśnie lubię ostatnio zamki, to takie fajne urozmaicenie na prostym fasonie.

Wybrałyśmy się spacer, nasze sanki robią furorę Słyszę za plecami: "zobacz jaki fajny wózek" Bo ja oczywiście pcham, a nie ciągnę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:58   #3193
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
uwaga........Werka zrobila siku do nocnika
posadzilam ja rano na sile ale usiadla w koncu , dalam jej ksiazeczke i razem ogladalysmy az w koncu mala juz chciala wstac, patrze a tam troszke siku bylo

hehe czasem sie zdarza, ale zrobisz zakupy i z glodu nie pomrzecie

ja uzywalam Clinique i z Revlona mialam
a teraz moim najukochanszym pudrem(nie mineralnym) jest Sensai Kenebo
dla Werci

Masz brazujący czy jakis normalny? ładnie kryje?

Cytat:
Chyba już za późno ale wybrałabym klocki, u nas są hitem

Cytat:

mam nadzieję, że nigdy
Bardzo mi przypadł do gustu Lauress, Joopa
ale już się nie bawię w minerały, bo denerwował mnie ten syf wszędzie po każdym malowaniu. Poza tym ile ja się musiałam namęczyć, aby znaleźć firmę, formułę, kolor dla siebie, a potem przyszło lato, opaliłam się i nie mogłam już tego używać. Denerwowało mnie też to, że te pudry nie wytrzymywały moich 13 godzin w pracy i pod koniec dyżuru wyglądało to już głupio, a domalować nie da się tak precyzyjnie. Dobra strona to taka, że nie ma ślady na kołnierzach itp, nic się nie odbija.
Dobrze, że nie kupowałam dużych opakowań . Pędzle uwielbiam dalej i naturalną pielęgnacją pomieszaną z normalną- sklepową.
To mnie chyba wyleczyłaś Nienawidzę paproszków na mojej umywalce

Cytat:

Może wieczorem wcześniej odleci
Taa, już to widzę Ja mam już oczy na zapałki a ona bawi się w najlepsze. Tanczy przy programie "jaka to melodia"

Cytat:
ktore najfajniejsze??
http://allegro.pl/george-tunika-wzor...344632428.html
http://allegro.pl/papaya-kamizelka-f...345942943.html
http://allegro.pl/atmosphere-tunika-...348857228.html

a ja nie wiem czy isc na dwor dosc mocno wieje, troche pada a i mi srednio sie chce
Jeśli juz to ostatnia

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:19   #3194
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
czy
mata

Cytat:

Antonio dostał takie w prezencie, ale ich nie lubi, za to bajkę tak . Moje dziecię w ogóle nie przepada za maskotkami.
a u nas 3 mają powodzenie.Wszystkie to prezenty od cioć.
Co najśmieszniejsze, inne nowe nie mają wstępu do łóżeczka.Nawet jak jej przemycę, to nie zdążę wyjść z pokoju a już leży na podłodze.
Dziś wyrzuciła pieska z "Żabki" Za zebrane naklejki można dostać maskotkę.
Lubi go brać do auta, ale do łóżka nie.

A dziś poszła spać z czapką i chustą na szyje.Zaraz wejdę do niej zobaczyć czy ubrana śpi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:55   #3195
Wojtusia
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:39   #3196
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Zuza nie przepada tez za maskotkami, Teketubisia to raczej w lubi z racji telewizorka

a mnie chyba jednak wirus dopadł :/
i na dodatek małża też ale wiadomo.... on jest bardziej chory
czyli ja zajmuje się mała a on pod kocykiem leży i film ogląda i o herbatke prosi

oby tylko Zuzanka od nas nie złapała
póki co nic jej nie jest

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

moja Zuzanna to pedantka jest, jak kropelke wody lub mleka zobaczy to od razu krzyk
jak je i cos jej kapnie to też od razu to jej odwieczne "yyyyy" i musze zetrzec bo inaczej jeśc nie będzie

no i jak siku wylewamy, to tez musze wodę spłukac, nocnik umyc i ona go wyciera, inaczej byc nie może
wsxzystko musi byc na swoim miejscu bo inaczej tez się złości
piekarnik musi byc zamknięty, to samo szafki

ciekawe po kim to ma
Stary 2010-12-10, 20:48   #3197
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba po mamusi będzie tak miał pamiętam jak pisałaś, że sama na zdjęciach wychodzisz całkiem inna
no coś Ty - ja tak mówiłam

Cytat:
ktore najfajniejsze??
http://allegro.pl/george-tunika-wzor...344632428.html
http://allegro.pl/papaya-kamizelka-f...345942943.html
http://allegro.pl/atmosphere-tunika-...348857228.html

a ja nie wiem czy isc na dwor dosc mocno wieje, troche pada a i mi srednio sie chce
jakoś zadna mi się nie podoba

Cytat:

..............
Patrzcie TO...szok
o matko, biedne dziecko (to nienarodzone)

Cytat:
Skierko, mam nadzieję, że sprawa z sankami szybko się wyjaśni
p4w, bardzo fajne porównanie lakierów. Z tych, które tam pokazałaś mam: Essie Chinchilly, OPI You Don't Know Jacques!, OPI Over The Taupe

OPI Ticke My Francey nie zgrywał się zmoją karnacją i wyglądałam, jakbym miała sine paznokcie
Znalazłam też u siebie kolor z Models Own bardzo podobny do słynnego foletu Chanel, tylko jest bez drobinek i baaardzo go lubie , jest piękny

Kupiłam dla Antosia porządne papcie z Superfit (21 funtów), od razu widać różnicę jak chodzi , wcześniej miałam z Next, ale krótko i szybko się rozciapciały, a poza tym widziałam, jak mu się stopa w nich wykrzywia do środka(a ma taką tendencję), to mi było słabo. Buty też mu kupiłam z Superfit (na wyprzedaży), wiązane do kostki, ale jeszcze na nie czekam. U nas 10 stopni na plusie i zazwyczaj tak jest całą zimę (pomiędzy 5-10 stopni), więc może wystarczą, a jak nie, to kupię mu typowe zimowce-sniegowce w styczniu. Wcześniej, jak nie chodził, to buty były głównie do ozdoby , ale teraz już musi mieć porządne buty. Mąż się śmiał, że będzie nosił najdroższe buty, ale w tym wypadku obydwoje się zgadzamy, że nie warto oszczędzać.
widziałam ten lakier Models Own, ale nie mam gdzie kupić

a ja nadal nie kupiłam Sew Psyched i Limited Addiction
jak się sprawują Twoje?

pokaż butki

Cytat:
Ola, mata bardzo fajna
Mamy podobną (chyba, bo jest w garażu i czeka na Gwiazdkę), najbardziej podoba mi się taka, ale nie za taką cenę

nasi sąsiedzie mają taką matę i jak byliśmy u nich to Tomek się bawił, ale szału nie było... moze jeszcze dal niego za wcześnie, bo bardziej Tatusiowi się spodobała

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Ja też nie przepadam, ale tak się złożyło, że weszliśmy. Jest bardzo dobrze wykończony i dobry gatunkowo
Fajne porównanie kolorów

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:55   #3198
skierka1981
BAN stały

potwierdza sie ze gustu nie mam nikomu sie tuniki nie podobaja dobrze ze zadnej nie wzielam
p4w podpowiedz jakie rajstopy do tej czerwonej sukienki?? zaloze ja na wigilie - to tylko rodzina meza i potem po swietach opcham, na all
Stary 2010-12-10, 21:02   #3199
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdza sie ze gustu nie mam nikomu sie tuniki nie podobaja dobrze ze zadnej nie wzielam
p4w podpowiedz jakie rajstopy do tej czerwonej sukienki?? zaloze ja na wigilie - to tylko rodzina meza i potem po swietach opcham, na all
o matko, ja rajstopy dobieram do nóg - zazwyczaj biorę gładkie albo w delikatny wzorek, żeby nie pogrubiać i nie zniekształcać nóg
ale lubię zestawienia delikatnych sukienek z grubymi rajstopami, ale to zawsze trzeba przymierzyć, żeby nie wyglądać śmiesznie - sukienkę w dotyku sprawdzić i do tego dobrać rajstopy
a kolor- raczej w kolorze dodatków czyli tak jak pasek czarne, bo czerwone to byłaby przesada
ew cieliste, ale grube cieliste to potniesz sobie sylwetkę, chyba, ze prześwitujące cienkie

niech inne dziewczyny coś poradzą

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-12-10, 21:13   #3200
skierka1981
BAN stały

Cytat:
o matko, ja rajstopy dobieram do nóg - zazwyczaj biorę gładkie albo w delikatny wzorek, żeby nie pogrubiać i nie zniekształcać nóg
ale lubię zestawienia delikatnych sukienek z grubymi rajstopami, ale to zawsze trzeba przymierzyć, żeby nie wyglądać śmiesznie - sukienkę w dotyku sprawdzić i do tego dobrać rajstopy
a kolor- raczej w kolorze dodatków czyli tak jak pasek czarne, bo czerwone to byłaby przesada
ew cieliste, ale grube cieliste to potniesz sobie sylwetkę, chyba, ze prześwitujące cienkie

niech inne dziewczyny coś poradzą
mam czarne i grube i cienkie - cienkie to chyba 40 den . mysle ze grube beda niedobre. chyba te cienkie wloze.
Stary 2010-12-10, 21:16   #3201
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mam czarne i grube i cienkie - cienkie to chyba 40 den . mysle ze grube beda niedobre. chyba te cienkie wloze.
musisz poprzymierzać, bo się może okazać, ze czarne bardzo skracają Ci sylwetkę, moze lepiej 40 den z cielistych

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-12-10, 21:42   #3202
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
to dobrze, że babcia powoli się aklimatyzuje i świetnie sobie radzi jak na swój wiek na czwarte piętro to wcale nie jest tak łatwo wejść
No wiem, czasem zapomina się, że takie podstawowe rzeczy dla starszych ludzi są trudne.

Cytat:
ja tu na forum i nie zauważyłam, kiedy mój mały agent dorwał się do dekodera najlepsze jest to, że gdzieś nacisnął i nie mam programów już wyjęłam kartę i nic z tyłu wszystkie wtyczki podłączone, a tu dalej nie działa nieźle....
to ci agent

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Matko, zazdroszczę, Martynka nie pozwala mi usiąść na minutę. Owszem, jest grzeczna i sporo przy niej jestem w stanie zrobić ale nie ma litości- mama nie może odpoczywać
Co ciekawe, TŻ bez problemu siedzi przy niej przy kompie a ona ślicznie bawi się sama na podłodze - z półtorej godziny tak potrafi

Sama nie wiem co z tym zrobić - chyba pozostaje mi przeczekać
Amelia też teraz potrzebuje widowni, były czasy że sama bawiła się z godzinę, 1,5, a teraz może z 10 min.

Cytat:
Patrzcie TO...szok
Nieźle może i my za 10 lat zostaniemy babciami

Cytat:

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Przyszedł dzisiaj Zdjęcia na razie nie robię, bom nie wyjściowa, ale jest super, nie żałuję.

Wybrałyśmy się spacer, nasze sanki robią furorę Słyszę za plecami: "zobacz jaki fajny wózek" Bo ja oczywiście pcham, a nie ciągnę
To fajnie, że strzał w dziesiątkę

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a u nas 3 mają powodzenie.Wszystkie to prezenty od cioć.
Co najśmieszniejsze, inne nowe nie mają wstępu do łóżeczka.Nawet jak jej przemycę, to nie zdążę wyjść z pokoju a już leży na podłodze.
Dziś wyrzuciła pieska z "Żabki" Za zebrane naklejki można dostać maskotkę.
Lubi go brać do auta, ale do łóżka nie.

A dziś poszła spać z czapką i chustą na szyje.Zaraz wejdę do niej zobaczyć czy ubrana śpi
My tez mamy jednego pieska z "Żabki", Amela dostała go od wujka, a na drugiego brakuje nam jeszcze jakieś 20 piesków

Cytat:
Zdrówka

Cytat:
no coś Ty - ja tak mówiłam
No jakoś przy okazji waszej sesji zdjęciowej z Tomciem

Dzieci śpią
Przygotowuję menu świąteczne

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:47   #3203
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Cytat:
czyli ja zajmuje się mała a on pod kocykiem leży i film ogląda i o herbatke prosi

póki co nic jej nie jest
...
moja Zuzanna to pedantka jest, jak kropelke wody lub mleka zobaczy to od razu krzyk
jak je i cos jej kapnie to też od razu to jej odwieczne "yyyyy" i musze zetrzec bo inaczej jeśc nie będzie
Zdrówka i oby Zuzanki nie dopadło.

U nas to samo. Jak się ubrudzi to krzyczy od razu i muszę wycierać

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

No i? No i? Opowiadaj szybko!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Nieźle może i my za 10 lat zostaniemy babciami
...
Dzieci śpią
Ja podziękuję

Ja nic nie robię Idę do Mamy i Teściów i jeszcze pewnie od nich przyniosę
Stary 2010-12-10, 21:57   #3204
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Zdrówka

Dzieci śpią

u mnie też
to i ja idę
papa
Stary 2010-12-10, 22:02   #3205
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

Wojtusia nie trzymaj nas w niepewności mów szybko jak tam było

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
słodki ten bonus
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Lub u mnie nie tak dawno:
Kartkówka - zadanie typu: "Skrzynia z jabłkami waży 15 kg, pusta skrzynia waży 2 kg. Ile ważą jabłka?"

Tu następuje sto tysięcy obliczeń.

Jeszcze obliczenia.

Aż na dole kartki:
Odp. "Kilogram kiełbasy kosztuje 20 zł"
(Dodam, że druga grupa też nie miała o kiełbasie, więc ściąganie wykluczone)
.

Cytat:
Babcia już się w miarę zaaklimatyzowała. Miała tylko kłopot wejść na czwarte piętro, robiliśmy chyba z pięć przystanków. Rano bawiła się z Amelką, a ja spokojnie obiad nastawiłam
Smutno mi bo mama wyjechała
Wystawiłam w końcu karmik, ptaszki mają wyżerkę
Super będziesz miała więcej czasu na wizaż

a mama wróci

hehe tez o tym dzisiaj pomyślałam, ale nałożyłam papu na parapet
Cytat:
ja tez idę do teściów ... i do babci jak sie zgramy z godzinami, bo jak narazie to obie wigilie mają być w tym samym czasie

W I dzień świat obiad u babci, kolacja u teściów, w II dzień obiad imieninowy u nas /moich rodziców -Ewy i Adama/ i wieczorem do drugiej babci

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 22:10   #3206
Ania0104
Zakorzenienie

Moje dziecko zasnęło o 20,06 ... z butelką w buzi Nawet się nie dziwie, bo nie miał dzisiaj drzemki wstał o 10 i jakoś mu się nie chciało spać

Miramej - przesyłam łopatkę i żebyś jak najszybciej do nas wróciła ... będę tęsknić

Cytat:
Dzieci śpią

i co wymyśliłas?
Cytat:

póki co nic jej nie jest

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

no i jak siku wylewamy, to tez musze wodę spłukac, nocnik umyc i ona go wyciera, inaczej byc nie może
wsxzystko musi byc na swoim miejscu bo inaczej tez się złości
piekarnik musi byc zamknięty, to samo szafki

ciekawe po kim to ma
ojjj współczuję
za Zuzię - oby nic jej nie było!

to Ci pedantka
czekaj, czekaj ... a kto to śmietków nie toleruje na umywalce?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 22:16   #3207
p4w
Zakorzenienie

Wojtusia, i jak? powiedz coś

ja znów dziś przybita cholerną specjalizacją
małż w delegacji, więc śpię sama... moze chociaż Wojtusia miała lepszy dzień dzisiaj

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-12-10, 22:31   #3208
Cassandra 23
Zakorzenienie

Widziałam, ze Wojtusia sie pojawiła Gdzie ona jest?? Jakie ma dla nas wieści.

Mariolka,

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 22:32   #3209
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
\
Ja też zawsze u mamy spędzałam wigilię, a teraz sama muszę się wykazać wałówka dobra rzecz

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Super będziesz miała więcej czasu na wizaż

hehe tez o tym dzisiaj pomyślałam, ale nałożyłam papu na parapet

ja tez idę do teściów ... i do babci jak sie zgramy z godzinami, bo jak narazie to obie wigilie mają być w tym samym czasie

W I dzień świat obiad u babci, kolacja u teściów, w II dzień obiad imieninowy u nas /moich rodziców -Ewy i Adama/ i wieczorem do drugiej babci
Raczej na odgruzowywanie mieszkania
chyba bym pękła

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zasnęło o 20,06 ... z butelką w buzi Nawet się nie dziwie, bo nie miał dzisiaj drzemki wstał o 10 i jakoś mu się nie chciało spać
i co wymyśliłas?
Twarda sztuka z Bartusia, mojej jeszcze sie nie zdarzył dzień bez drzemki
nic

Cytat:
ja znów dziś przybita cholerną specjalizacją
małż w delegacji, więc śpię sama... moze chociaż Wojtusia miała lepszy dzień dzisiaj
Mąż przyjedzie, da buziaka i od razu świat inaczej wygląda

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Oczywiście miałam wczoraj zajrzec ale TŻ siedział na necie i nie chcial mnie puścić
Własnie mialam sie pytac jak babcia
To fajnie, ze zajmie sie chwilke Amelką zawsze to masz troche wolnego czasu zeby cos zrobic.

U nas karmink zapełniony juz od ok miesiaca. Tata - wielbiciel ptakow kupuje im tone ziaren co roku a one tylko czekaja kiedy rano nasypie do karmnika
ucięło mi wcześniej Twój post
Cieszę się, że mamy dwa kompy

Fajnie moje ptaszki dzisiaj jadły babę piaskową

Wojtusia i jak?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 22:39   #3210
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
\
Ja też zawsze u mamy spędzałam wigilię, a teraz sama muszę się wykazać wałówka dobra rzecz

Mąż przyjedzie, da buziaka i od razu świat inaczej wygląda
ja też zawsze do teściów albo do mamy, ale pewnie sama też coś przygotuję, żeby pustej lodówki nie mieć i jakoś wspomóc mamusie

chyba nie bardzo - małż też się wkurzy jak mu powiem najnowsze wieści ad w/w tematu

chyba idę spać, bo nikt za mnie nie wstanie jak Tomek obudzi się ok 5 - dziś usnął ok 19, więc jest to możliwe

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości