|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Lea - fatalnie macie, współczuję tych sensacji. coś jest na rzeczy bo u mnie w przedszkolu też jelitówka dziesiątkuję grupy. cieszę się, że nie wzięłam Ewci na spotkanie z Mikołajem jednak.
co do książeczek - świetnie rymuje Agnieszka Frątczak, polecam BEREK LITEREK. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() juz sama nie wiem co robic. kupila pochłaniacze wilgooci.co kilka dni sa pełne wymieniam tylko wkłady. a grzyb jest dokłandie we wnece gdzie sa okna, kolo ram na scianie ,na ramach,na parapecie, dowiadywalam sie w chemiczno-malarskim co moge zrobic,doradzili mi dokładnie tak jak zrobilam (bo chcieli sprzedac spray na grzyba ale kilka dni nie moglabym tak dziecka do tego pokoju dawac-a gdzie indziej isc nie mozemy,i sprzedali szklo wodne) masz jakis pomysl? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
co do puzzli - te, które widac na fotach to takie grube z obrazkami - jeden większy z Kubusiem i dwa mniejsze (po siostrzeńcach małża, stąd kolory mocno wyblakłe już). do tego mamy cyferki (śmierdziały okropnie) i planujemy jeszcze alfabet dokupić (26 sztuk w komplecie), żeby było bezpieczniej niż na kaflach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i własnie, kiedy to się zmieni? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23707563]U nas chyba ciąg dalszy choroby. Maksiu już ok, ja też się trzymam, ale Tymek nie bardzo. ![]() ![]() ![]() Za nami fatalna noc, TŻ-ta rozłozylo też. ![]() ojejku... strasznie Was rozłożyło. Biedny Tymuś, wyściskaj go koniecznie, ale nie teraz, bo się obudzi ![]()
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
Ale fajny ten wałek-pomyslowa zabawka, i za fajna cene. Wszytskie znane mi kule do raczkowania oprocz tego ze za glosne, to bardzo tarabanią po panelach:/ Ja ostanio kupilam mlodemu bębenek z ELC (http://allegro.pl/elc-interaktywny-b...348850336.html) i w sumie pewnie będzie on pełnił podobna funkcję co walec. Teraz "ugania" sie za ta grajaca zabawka z biedronki co jest promocja - fajna jest bo gra i bardzo lekko jezdzi. U nas hicior;P
Bardzo ladne zdjecia , dziewczyny. Szczegolnie te krzeselkowe - maluchy wydaja sie w nich jeszcze takie male ;P Nasze krzeselko poki co okupowane przez starsza. Zreszta Wit jeszcze nie siedzi wiec musi troche poczekac (nie mamy odchylanego oparcia). A tak wogole to po co mu krzeslko jak on i tak nic innego nie chce ![]() Wazony wczoraj ma 9200, pediatra kazala wyluzowac i spokojnie proponowac nowosci. W koncu sam dorosnie do doroslego jedzenia. Wrzuce Wam filmik jak Wit atakuje arcy-tandetna zabawke mojej córki. To świnka Chrumka, kupiona przez moja tesciowa dla malej. Nie wiedziec czemu moje dzieci ja uwielbiaja. Edukacyjna, co? ;P Wit w pogoni za świnką |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak edytować podpis? Normalnie zaćmę mam jakoś i nie umiem znaleźc...
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Filmik ekstra!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Kafunia w ustawieniach, potem po lewej masz opcję zmień podpis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Bianko, genialnie synek się rusza, jestem w szoku. Ciekawe, kiedy moja tak będzie...
![]() Ałła, może nagłaśniaczem, też z kablami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Mamo Kacperka nawet jak tak zrobisz to problemu się nie pozbędziesz. Gdzieś masz źródło wilgoci w pokoju. Jedno co się nasuwa to pytanie czy skoro to jest pokój w którym przebywacie to masz tam aneks kuchenny np?? Trudno pisać co zrobić jednoznacznie. Na pewno trzeba ustalić co powoduje zawilgocenie ściany i ten powód usunąć. To jedyne wyjście. Inne działania usuną może efekt ale na krótko. Jeżeli zamalujesz go w jednym miejscu, wyjdzie gdzie indziej bo wyjść musi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Dzięki w imieniu Witka. Mlody oprocz rzeczonej świni lubi też mopa stojącego w przedpokoju do zmywania śladów od wózka. Czy to znaczy ze juz wybrał fach na przyszłosć? a tak marzylam ze bedzie architektem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Wit śmiga aż miło popatrzeć
![]() pytanko do mam posiadających starsze dzieciaki: czy warto kupować labirynt/przeplatankę Mula z Ikei? bawią się tym dziecka czy raczej szybko się nudzi? (na stronce Ikei to się niby "kolejka" nazywa. wiecie o co mi chodzi?) |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja trzylatka zaczela sie nia bawic gdzies w wieku 9 mcy i bawi sie do teraz. Super zabawka - na niej uczylismy kolorow. Wit tez sie nia interesuje ale z pewnoscia bedzie dla niego bardziej atrakcyjna na siedząco. Margo - kupilas w koncu te owocki z Ikei? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Raczkowanie
|
a ja wchodzę na swój profil i za Chiny nie umiem znaleźć...a to w ustawieniach
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23707563]
U nas chyba ciąg dalszy choroby. Maksiu już ok, ja też się trzymam, ale Tymek nie bardzo. ![]() ![]() ![]() Za nami fatalna noc, TŻ-ta rozłozylo też. ![]() Kurde, to fatalnie. Oby szybko Wam to przeszło ![]() Luiza zrobiła dzisiaj jedna kupkę zieloną, trochę wodnistą, potem żółtą o konsystencji startego jabłka i na koniec troch zwymiotowała. Poza tym nic jej nie było. Cytat:
![]()
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam. a właściwie nie ja, a teściowie we Wro kupili i przywieźli jak ostatnio byli u nas. ale Bratka pisała, że i w naszej Ikei były już do zdobycia. jeszcze warzywka by się przydały do kompletu. są u Was? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90159279 Radocha jest wielka, robimy spektakle dla Wita i taty. Takie proste a frajda wielka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ja już pytałam, w której części Wro mieszkasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Konto usunięte
|
Bratko przepraszam za zniknięcie nagłe, ale młoda mnie wezwała
![]() Tak jak ci pisałam - dziewczyny jestem w szoku, Agatka po tej biegunce chce jeść ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)? |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
aaa, racja
![]() dziewczyny, nie wiem co kupić chrześnakowi lat 6 i pół na gwiazdkę. chciałabym jakąś fajną, mądrą grę planszową i nie mogę się na nic zdecydować. Lea tu kiedyś coś pokazywała, ale nie pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadnij kto to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktoś ma jakieś inne propozycje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||||||
Rozeznanie
|
GRATKI!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23707563] U nas chyba ciąg dalszy choroby. Maksiu już ok, ja też się trzymam, ale Tymek nie bardzo. ![]() ![]() ![]() Za nami fatalna noc, TŻ-ta rozłozylo też. ![]() Biedulinka, caluski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super filmik!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] brzmi logicznie ![]() -------------------------------------------------- czesc Kobietki! U nas nocka minela spokojnie, dzien byl tez mozliwy, Maluch nie tarl juz uszek, troche byl marudny, ale co najgorsze - nie chce jesc znowu ![]() nie wiem co to, ale chodze jak mina po domu, bo cholernie sie martwie...moze zabki, gorne jedynki ida? dzis w sumie zjadl 200 ml mleka bylismy u znajmych - byl taki grzeczniutki ten nasz Misio ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- wlasnie wciagnal na spiocha 190 ml mleka z sinlaciem, pol na pol ![]() a ja z tych nerwow znowu spac nie moge, ide piec chleb ![]() aaa i jakby libido znalazlo sie przez weekendzik ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
dzien dobry - dzis nie bede sie chwalic że sie wyspałam - nie wyspałam sie
![]() a co to jestem pierwsza ![]() czekamy juz na pielegniarke i kolejny zastrzyk- a ja ratuje sie kawą... budzenie było co - nie wiem pół godziny , godzine - juz straciłam poczucie czasu- całą noc dawałąm melka bo był płacz- młoda boi sie juz tych zastrzyków i zrobiła sie płaczliwa - cholery bolące są ![]() jak tylko wypadł melek to od ryzu płacz i tak całą noc ![]() padam .... pózniej nadrobie reszte . a pochwale sie jeszcze że wczoraj zmobilizowałam sie i z Gabi ![]() ![]() - a jak macie łopaty do śniegu to mile widziane ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.