![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
ej no co Wy - nie ma żadnego posta od kilku dni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Znowu ciepło się zrobiło, to szkoda czasu na siedzenie przed kompem
![]() U mnie skok w pełni, a do tego ząb, więc wszystko do góry nogami, poprzestawiały się drzemki, mamy humorki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Bezpłatne szkolenia dla mam z lublina...
Serdecznie zapraszam!!!
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2103274 8]pozwolę sobie odpowiedzieć na ile umiem
![]() moja mała ma stwierdzoną dysplazję, w związku z tym mamy zalecenie tak właśnie ją nosić (obecnie ma 7 tygodni). i podobno ogólnie tak właśnie jest zdrowo. powiedzcie mi coś proszę: chodziła może któraś gdzieś w lublinie na basen z takim malutkim szkrabem? chodzi mi o naukę pływania, tylko tak żeby małż mógł dziecko zabrać, więc odpada raczej jakiś aquaaerobic ![]() ja też słyszałam że jak się dziecko nosi na biodrze to jest dobrze dla niego tylko trochę gorzej dla mamy no ale... czego się nie robi dla swoich dzieci A tal w ogóle to przepraszam że się tak długo nie odzywałam ale byliśmy całą rodzinką na wakacjach ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2127159 4]a mogę spytać gdzie chodziłyście?[/QUOTE]
chodziłyśmy do bobo swim to jest strona internetowa: www.boboswim.pl za 12 wejsc co tygodniowych placi sie okolo 240 zł
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
i znowu cosik ucichło...
![]() mam nadzieje że jak się skończą wakacje to znowu się wątek rozkręci
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Zapraszamy do nowej szkoły pływania dla niemowląt w Lublinie. Zajęcia prowadzone są dla maluchów już od 4 miesiąca życia. Zapewniamy profesjonalnych (przeszkolonych pod kątem pływania dla niemowląt) trenerów i instruktorów pływania. Jesteśmy pierwszą szkołą w Lublinie, której instruktorzy są stowarzyszeni w polskim stowarzyzeniu pływania niemowląt. Zajęcia odbywają się na nowo otwartym basenie SP23, co gwarantuje spełnienie wymogów odnośnie czystości wody. po szczegóły zapraszamy na nową stronę internetową naszej szkoły www.plywanie.lublin.pl W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny. Numery telefonów znajdują się na stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie mamy z Lublina
![]() Być może zainteresują Was spotkania, które odbywają się w bronowickim domu kultury. Przekazuję treść ogłoszenia: Klub Rodziców zaprasza rodziców małych dzieci (razem z dziećmi) oraz kobiety w ciąży na spotkania integracyjno - edukacyjne w każdy czwartek w godz. 12-14. Spotkania odbywają się w siedzibie Dzielnicowego Domu Kultury Bronowice przy ul. Krańcowej 106, w sali nr 15. Szczegóły na stronie http://ddkbronowice.pl/118-as-zapras...nicjatywa.html Najbliższe spotkanie poświęcone będzie tematowi "Jak wybrać nianię?". Zapraszamy.
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() co tu takie pustki, odezwac sie prosze bo nam chyba wątek umarł ![]() trzeba go reanimowac ![]() u nas leci powolutku , jestem juz prawie w 32 tyg i czekam z upragnieniem na moją córeczke, już mi sie sni po nocach jak ją trzymam i wogole, Synio jest rozkoszny jak idzie spac mowi ze da buzi Talce(Natalce) poczym caluje brzuch i kladzie sie do łóżka poza tym moje dziecie tak sie rozgadało ze hej, potrafi na troche zajac sie soba i swoimi zabawkami, choc oczywiście najlepiej bawić sie z mamusia, a najlepiej zeby siedziala kolo niego na dywanie( a mnie tak strasznie nie wygodnie, bo brzunio już sporawy)
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zrobiliśmy jej z TŻ własny pokoik. Ma już swoje duże łóżko, zabawki w pokoju i ubranka no i rybki dostała od taty a więc i akwarium u niej stoi.
A co tam u was i Waszych Maluszków Stokrotka ma racje trzeba jakoś ten wątek reanimować!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
no to i ja podejmę akcję reanimacyjną
![]() Stokrotko to już 32 tc? o wow! Czyli już całkiem niedługo Twoje pragnienie stanie się rzeczywistością ![]() ![]() ![]() Luby już niedługo roczek więc się nie dziwię że Amelka już duża panienka ![]() Jak dobrze pójdzie to jutro może uda mi się zakupić prezent urodzinowy dla Oleńki ![]() był u Was Mikołaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
u mnie mikołaja nie bylo... chyba bylam niegrzeczna
![]() i wlasnie macie jakies pomysly?? kupa co 4 dni i to z bolami i placzem, i pomimo ze ladnie mi mowi ze chce si czy a fu fu(kupe) to konczy sie na tym ze zakladam pampka i w dogodnej dla niego pozycji , najczesciej u mnie na rekach robi kupe, dawalam mu koper, kropelki espumisan... i nie mam juz pomyslu ale to nic nie daje poza tym ograniczylam wszelkie soki marchwiowe, ryże, je duzo owocow i warzyw a kupa dalej co 4 dni zbita jak skala(sorki za 0brazowość) ale nie wiem jak już mu pomoc, a moze poprostu isc do lekarza?? a pod choinke zamierzam kupic nam laktator i tu pytanie do was, jakie mialalyscie i co polecacie odradzacie... teraz wolalabym elektryczny, bo z Kamilkiem mialam reczny i skonczylo sie na rehabilitacji nadgarstków ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko a jak długo się ten kupczany stan utrzymuje? Bo u nas też tak było. tzn może nie co 4 dni ale też robiła tylko po kilka małych twardych bobków
![]() ![]() u mnie Mikołaja tez nie było a laktatora nie kupowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
to i ja się przyłącze
![]() Witam Mamusie!!!! Mój Oli to też już taki dużyyyy chłopiec, szczególnie od kilku dni z dnia na dzień nam "dorośleje". 25 listopada postawił pierwsze kroczki, a teraz to już prawie biega ![]() Ja w październiku wróciłam do pracy- na razie na pół etatu- ale jeszcze się nie przyzwyczaiłam że zostawiam Małego z opiekunką- zawsze mi tak jakoś dziwnie... a od stycznia zaczynam już cały etat. Jeśli chodzi o zaparcia to ten problem na szczęście nas ominął, ale pamiętam że jak córeczka znajomych miała straszne problemy z wypróżnieniami to podawali jej syrop DUPHALAC lekarz im go polecił i z tego co wiem to faktycznie małej pomógł. I co jeszcze podawać dużo płynów najlepiej przegotowanej wody. aha... do nas Mikołaj też w tym roku nie zawitał, ale Olek 29 świętował roczek i dostał już tyle prezentów (czytaj zabawek) że Mikołaj już nie miał co mu przynieść... ![]()
![]() Edytowane przez gosiak0103 Czas edycji: 2010-12-07 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za ten syropek, dzis ide go kupic i mam nadzieje ze nam pomoze
![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
No to ja też witam po długiej przerwie
![]() ![]() ![]() Stoktorka 81 gratuję!!! oj to brzusio ciężki, to dokładnie na kiedy masz termin? mojego tż siostra też oczekuje dzieciątka, chłopczyka, termin ma na 10 lutego. A jak z tym syropkiem? kupiłaś? działa? wcześniej amelka miała też zaparcia ale w sumie podawałam dużo przegotowanej wody i przeszło, męczyła się 2 razy i podobnie skały dosłownie, z wielkim płaczem ;/ no ale odpukać wszystko jest już dobrze
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
w nocy obudzil sie znow z placzem, podgielam mu nóżki ... i wyszlo bylo mniej niz zwylke i miększe, ale dookola odbytu byla krew, dzis kolejna dawka to zobaczymy... mam nadzieje ze beda pozytywne efekty
termin mam na 4 luty ![]()
![]() |
#260 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cześć Kochane
![]() Miło widzieć, że wątek znowu odżywa ![]() U mojej pannicy roczek już na karku, zaczyna coraz śmielej stawiać kroczki i generalnie rośnie z niej mały łobuz ![]() Stokrotko, na rozluźnienie kupek - dużo jabłuszek. Ja dodaję też trochę soku jabłkowego do herbatki. Dobrze działa też napar z hibiscusa [można posłodzić herbatką granulowaną]. I suszone śliwki. Zdaje się można kupić gotowe z Gerbera, moja ostatnio wyjadła mi jogurt z takim dodatkiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Marciab jak Ty to robisz że Twoja Amelka śpi tyle w dzień i jeszcze tak ładnie przesypia noc??? Moja córcia jak śpi w dzień 2 godz to już coś, a w nocy budzi się przynajmniej 3 razy i cały czas cycka chce. ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mial problemow z wydalaniem smolki, zawsze byly "piekne " kupki zawsze o stalej porze i wogole, potem bylo tak ze byly bardzo rzedkie(to z 4 m-ce temu)... zaczelam podawac mu jagody i sie unormowalo... teraz przeszlo z druga strone, no zobaczymy na efekty po tym syropie trzeba pare dni zaczekac, tak jest napisane, a jak nie to jestesmy umowieni do pediatry na środe na szczepienie, to sie wypytam co i jak... śliwki tez je, bo slodycze dostaje w postaci rodzynek, śliwek i żurawiny ![]() ![]() a co z laktatorem jaki polecacie?? nikt tu nie uzywa??
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A śpioch z niej niesamowity, choć od kilku dni zauważyłam że mniej śpi podczas rannej drzemki, mniej więcej wygląda to tak że idzie spać ok 20:30 i śpi do 6:30 - 7 rano zależy, wstajemy jemy śniadanko (mleczko) a później moje podjada, zabawa i o 10 - 10:30 jest senna kładę ją do łóżeczka i wychodzę, przez nianię w kuchni słyszę że się kręci, rozmawia ze swoim miesiem i zasypia, budzi się ok 12 12-30. Je obiadek, lub jogurcik, spacerek, zabawa i tak do 15:30 znowu kładę ją do łóżeczka i wychodzę, zasypia wstaje ok 18, i znowu zabawa, ganianie się itp, kąpiel/ A Twoja Amelka w dalszym ciągu robi do nocniczka? czy już jak to się mówi u chodzących dzieci nie ma na to czasu? Stokrotka81 - ja używałam ręcznego, też nie byłam zadowolona, a z elektrycznych znajome polecały z firmy MADELA ale nie wiem czy są tam jakieś różne modele czy tylko jeden standardowy, jak coś to dopytam i przy drugim dziecku też raczej w ten się zaopatrzę ![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
ale znowu mroźno.... a ja wczoraj zgubiłam rękawiczki
![]() wczoraj straciłam też czajnik- wstawiłam wodę i jakoś mi się zapomiało-a to już 3 w tym roku ![]() Jeśli chodzi o spanie Oliwiera to właściwie nie mamy już problemów: drzemka albo dwie w ciągu dnia i ładnie przespana noc...ale jest coś co mnie strasznie dobija, moje dziecko codziennie wstaje o 5 rano- i to nie ważne czy położy się o 19, 20 czy 22 = punkt 5 jest na nogach...... a ja tak lubiłam sobie rano pospać ![]() Jutro jedziemy cała rodzinnką polować na prezenty ![]() Życze miłego i ciepłego weekendu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
5 godz nie zazdroszcze, ale u nas nie jest duzo lepiej... my od 6 na nogach
i mowi do mnie synio: mama tań, maś oko(okulary) jak jestem nie ugieta to ten krzyczy mama tań, niunio ce Si... przewaznie nie robi , ale wie ze na to słowo skutecznie matke ściagnie złóżka ![]() ![]()
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
no to sie chwale
![]() a poza tym dzis bylismy na zakupach dzidziusiowych... i kupilismy tylko pampersy i krem... mate i karuzele zamowie jednak przez all bo duzo taniej, tak samo jak laktator, a tak wogole to w leclerku jest śajny(tak mowi Kamilek) miś i pingwin na łyżwach moj pol godz stal i nie chial odejsc, nawet sobie macnał ![]()
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
witajcie!
jestem mama 3miesiecznej Elci ![]() moge do Was dolaczyc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
gosiak0103 oj ja też lubię gubić rękawiczki..., czapkę też jak mam
![]() ![]() 5 rano to bardzo rano, może mu później minie (wiesz jak to u dzieci jest wszystko się zmienia) ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o łóżeczko to my musieliśmy zmienić na turystyczne- podobnie jak Twoja Amelka strasznie się wierci, nie raz obiła się o szczebelki i żadne ochraniacze nie pomagały, także od 3 miesięcy śpi w turystycznym. Stokrotka81 całe szczęście, kamilek mniej będzie się męczył, a i Ty przy tym. A powiedz chce na ręce do Ciebie? dajesz radę jeszcze wogóle? kopie malutka w brzuszku? i zdradź imię jeśli już wybraliście ![]() AAA i co z laktatorem? Jaki w końcu wybrałaś? ![]() madzia_g - ![]() ![]() Karmisz jeszcze piersią?
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() urodzilam pierwszego wrzesnia na krasnickich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.