|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Dziewczyny czy wasze Maluszki też tak mruczą jak zasypiają?
Bo Sara tak mruczy, jęczy a jak już zaśnie głębokim snem to się nawet nie ruszy.....
|
#1682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu sa takie dzieci które robią 5 kupek na dzień a są takie które robią jedną kupkę na 5 dni.Madzia przybrała ponad kilo w ciągu tygodnia Na bolący brzuszek sprowadziliśmy jeszcze z niemiec maść do smarowania i masażu brzuszka i nareszcie mamy spokój, mała przestała stękać i się prężyć ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- De28 no proszę jaka z ciebie laseczka żadnych zbędnych kilogramów nie widać ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cudna Laurunia
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
De28 jaka ty ladna i zgrabna jestes
A na rozmiar 40 nie narzekaj, bo ja o takim marze od porodu ![]() Nosze 42 A z tym moim mlekiem sobie nie zartuj, bo ci je przywioze ![]() A tak serio, to w poniedzialek podzwonie po szpitalach, moze przyjma to moje mleko. Mam jakies 50 porcji w zamrazalniku i prawie wszystko z pierwszych 3 tygodni po porodzie. M25 kilo w tydzien? No niezle! Moze to mialo byc w miesiac?Moj Pascalek przybiera przewaznie 250-300 tygodniowo. I to jest bardzo duzo. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-11 o 18:38 |
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Moja prośba została potraktowana przez administratorów jako spam, dlatego przepraszam za wtrącenie się i ją usuwam. Pozdrawiam serdecznie
Mama wrześniowa 2010 (właściwie miała być wrześniowa, a wyszła sierpniowa ).Ps. Dziewczyny, jak już walicie głową w mur to pocieszę, ze po 3 mc naprawdę jest dużo lepiej! Trzymajcie się dzielnie Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-12-12 o 08:31 |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wreszcie trochę odchodów poleciało, a juz się zaczynałam martwić, bo 1,5 dnia nic nie było... Tylko ciągle jest to śluz z domieszką krwi, a minęły już 2 tygodnie, to też nie wiem, czy nie za długo
Ale pewnie to indywidualna kwestia...A malutki od pół godziny płacze i się pręży, znowu kolkę ma. I mnie też coś wzdęło strasznie, nawet nie wiem co Bidulek, jak mnie męczy, to jak jego musi bolec Mąż właśnie masuje mu brzuszek, ale na razie niewiele to daje...
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora - kliknęłam
![]() Ja dziś szału dostaję - mała od rana prawie nic nie zjadła (przynajmniej tak mi się wydaje) przy piersi się pręży, złości, nie może złapać, a jak już złapie to wypluwa. W końcu umordowana po jakimś czasie zasypia. Nawet jej temperaturę zmierzyłam bo w pewnym momencie zdawało mi się, ze jest ciepła ale nie temperatura idealna (mierzona w odbycie 37,1 - 0,5 = 36,6) Już kurka nie wiem co jest grane... Boję się, że to moja wina bo mam ostatnio sporo stresów i ogólnie niezbyt ciekawą sytuację i nie potrafię się od tego odciąć - non-stop myślę o jednym i tym samym i to niestety przenosi się na dziecko - zresztą na ilość mleka też widzę, ze ma wpływ bo cycki mam strasznie miękkie i ciężko mi cokolwiek z nich wycisnąć. Normalnie mam już dość wszystkiego |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje,ze po 3 miesiacach jest lepiej
![]() my zaraz konczymy dwa. |
|
|
|
#1688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaka masc kupilas? Cytat:
No wiesz, ja przed ciaza nosilam 36, wiec dla mnie jako wczesniejszego chudzielca to spora roznica Ale fakt, 40 nie jest duza, tylko ten tluszcz na bioderkach i brzuchu...![]() Moj dzis caly dzien jakis marudny. Musialam dzis zabrac go dwa razy na spacer, bo zalatwialam sprawy i tylko w wozku i w aucie byl spokojny. Dziewczyny, kiedy mozna uprawiac seks po porodzie?Dopiero po 6 tygodniach?Ja tu uschne chyba Rana mnie nie boli, smigam normalnie i poruszam sie jak przed ciaza.Polozna powiedziala, ze u mnie macica juz wrocila na swoje miejsce. Ekspresowo podobno, bo normalnie zajmuje to jej 6 tygodni. Moze to wynik tego ,ze wczesniej uprawialam duzo sportu. Orgazmy chyba nie sa zabronione?
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-11 o 20:01 |
||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
De28 z sexem nie musisz czekac 6 tygodni. Tyle trwa polog, ale to nie znaczy ze nic nie wolno
![]() Jesli nie krwawisz, wszystko sie zagoilo, to czemu masz sobie zalowac. Ja po pierwszym i drugim porodzie mialam sex po 2 tygodniach. Teraz dopiero po 5 bo dlugo plamilam. |
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
bela,
z tymi zmianami na twarzy to bardzo trudno stwierdzic, co to jest. Ale jezeli nie towarzysza temu zadne inne objawy- bole brzucha, kolki, dziwne kupy itd, to bardzo pp, ze to tradzik niemowlecy. Co do sudokremu, to ja sie balam z poczatku i postanowilam posmarowac tylko jedna czesc twarzy- na czole. Jak zobaczylam zmiane po doslownie paru godiznach- posmarowalam na calosc i naprawde widac roznice. ALe uzywam go raz lub 2 razy dziennie najwyzej, teraz juz tylko na nowe pryszcze, a raz dziennie smaruje bepanthenem, bo on nie wysusza i lagodzi. Poza tym wyczytalam na opakowaniu sudokremu, ze jest do pielegnacji skory tradzikowej. Najgorzej, ze te preparaty bez wzgledu na to , czy sa to kremy czy naturalne metody moga zlagodzic tylko objawy, a nie wplyna na znikniecie tego tradziku od razu- trzeba przeczekac, az wyreguluje sie gospodarka hormonalna. Gdzies wyczytalam , ze moze trwac to kilka tygodni, a nawet miesiecy, ale do 4 powinno sie wyregulowac. A z ta skaza, to moje zdanie jest takie, ze teraz wielu lekarzy jak nie wie, co jest dziecku, to orzeka, ze ma skaze i kaze katowac sie matce, jesli karmi piersia, albo daje dziecku jakies preparaty mlekozastepcze- dobrze, jesli trafia i dziecku sie poprawia, ale czesto te eksperymenty koncza sie niepowodzeniem, bo nic sie nei zmienia, a wysilek mamy i malucha idzie na marne, |
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
nareszcie dziś wyszliśmy ze szpitala |
|
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda z seksem sie wstrzymalam bo nadal plamie i rana pewnie nie zagojona,ale zmolestowalam tzeta w inny sposob![]() Sily witalne mi wrocily
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Kici kici miau miau
|
jestem zalamana...wprowadzilam ten bebilon comfort ale mala po nim tak pryka ciagle i ciagle placze ze chyba zmienie spowrotem na enfamil... dzis to byl koszmar i pewnie w nocy dalej bedzie..
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
bez netu jak bez ręki .......
nie wiem kiedy Was nadrobie, nie krzyczcie jak się nie uda, ale tydzień bez netu robi swoje ...De........ ślicznie razem wyglądacie, a Ty laseczka ![]() Ishka ... Tomuś strasznie podobny do Ciebie, za nic się Go nie wyprzesz ![]() Donuś .... do Twojej Córci bardzo pasuje to imię !! rptrbj1978 ....... genialny avatar Wkleję kilka naszych fotek i zaraz zmykam karmić Alicję ![]() Buziaki dla wszystkich
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
essence dziekuje
jestem załamana mojej sie cały czas ulewa. zje odbeknie sie jej i potem ptzez dwie gidziny bulgocze jej nie moze spac jestem załamana
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Tamany Med - Wind-salbe N (tak pisze na opakowaniu)
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Tak, tak miało być w miesiąc ;-)
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
m25, a czy przypadkiem tej masci nie powinno sie uzywac u noworodkow ponizej 3 miesiaca?Mialam w rekach taka w czerwonym opakowaniu i ta nie byla dla maluszkow.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-12 o 10:33 |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie paranoi żywieniowej ciąg dalszy. Nie mogę uwierzyć, że się tak przejmuję, bo w ciąży obiecywałam sobie, że będę jeść w miarę normalnie. A teraz...
Właśnie zjadłam na drugie śniadanie kisiel cytrynowy, zastanawiając się wcześniej 10 minut czy mogę, bo przecież... cytrusów nie wolno Ale podejrzewam, że ten kisiel akurat cytryn nigdy nie widział W ogóle nie mogę jakoś się ogarnąć. Niby Tymek grzeczny, ale ja nie umiem sobie czasu tak zorganizowac, żeby nie być zmęczoną. Powinnam spać wtedy kiedy on albo robić wtedy coś pożytecznego. A ja wtedy zajmuję się pierdołami, a jak się biorę za prasowanie albo zamykam oczy żeby się zdrzemnąć, to on zaczyna płakać albo jest pora karmienia właśnie Może przez te 2 lata, które mamy odczekać po cięciu, mi przejdzie, bo mąż chyba nie pogodziłby się z tym, że poprzestaliśmy na jednym...
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nadal nieciekawie mały nadal ma te krostki na jednym poliku i wokół uszek a na płatkach uszu taką suchą skórkę i jakby mu schodziła. może ma skazę? wprawdzie kupki ma normalne nawet bardziej gęste niż kiedyś bez żadnego śluzu itp ale te kolki ciągłe i to że czasem nawet godzinę po jedzeniu uleje takim serkiem już...zaczynam się serio martwic
![]() kilka fotek 6 tygodniowego bąbla |
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja, mam takie same odczucia...
i co do jedzenia i co do zorganizowania sobie czasu... Masakra ![]() de ale jesteś zgrabna :O ja to mam jeszcze brzuch ślicznie wyglądacie ![]() sereniti ))
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Sereniti, nasz też ulewa bardzo długi czas po jedzeniu nieraz. A dziś (i wczoraj wieczorem) znowu tuż po jedzeniu zwymiotował - ulał z takim chlustem strasznie dużo
Nie ma gorączki, mąż mówi, żeby sie nie martwić na razie, ale ja jestem przerażona
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne maluchy dziewczyny
Kurcze ja od powrotu ciagle chodze w pizamie i szlafroku. Nawet sie nie ubieram bo i tak nie wychodze nigdzie.. w ogole nic mi sie nie chce, calymi dniami leze w lozku i pilnuje malej zeby sie nie zakrztusila czy cos, bo nie zawsze jej sie odbija po jedzeniu Zaraz werandowanie nas czeka mamy juz 17 dni No i dalej w nocy nie spimy ja juz z zapalkami w oczach chodze.. masakra. Ciekawe kiedy bedzie w nocy przesypiac chociaz z 5h.. eh a i w ogole niepotrzebnie kupowalam body nierozpinane przez cale cialko, bo nie umiemy wkladac przez glowke lecimy na trzech pajacach heh bo najwygodniejsze. choc wczoraj po kapieli zalozylam kaftanik i takie spodenki na szelkach (polspiochy?), ale wole pajace bo kaftanik sie troche na pleckach zagina,
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-12-12 o 13:30 |
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, my mamy 16 dzień dzisiaj
Mały przesypia w nocy maksymalnie 4 godziny, zwykle trochę krócej. Też często nie umie odbić, może stąd to ulewanie pod ciśnieniem, tym bardziej, że bardzo łapczywie ssie... Strasznie się martwię tym.
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My wszystko robimy na raty bo inaczej sie nie da.Co cos zaczne to maly zaczyna plakac.Kupie sobie nosidelko albo cos podobnego, by miec wolne rece i moc cos w domu zrobic.Ale powoli sie ogarniamy. Dom posprzatany, objad ugotowany, koty wyczesane a wiec wszystko ok. Ja w szlafroku nie chodze bo bym sie zle czula No i musze stwierdzic, ze przyzwyczailam sie do nocnego wstawania, karmie utule i ide dalej w kime. Na spacerki tez wychodzimy.Powoli wracamy do normalnosci. Ciekawe jak to bedzie jak od jutra moj maz wroci do pracy.![]() Moj nie ulewa na szczescie. Od dwoch dni nie mamy kupki, polozna mowila ze to normalne. W kazdym razie w brzuszku tez sie uspokoilo i nic nie bulgocze. Zdziwili mnie sasiedzi, ktorzy wrzucili nam do skrzynki na listy kartke z zyczeniami i suma pieniadzy a drudzy dali w prezencie ciuszki. Nie spodziewalam sie Nasz maly tez ma na poliku krostki, coraz wiecej ich. Ale to podobno tradzik niemowlecy. Przecieram moim mlekiem i sudokremem, jest troszke lepiej. |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
De, my na spacer jeszcze nie wyszliśmy, pietramy się. A pojutrze mają duże mrozy przyjść i znowu dupa
Ja też mam obiad ugotowany, bo mąz gotuje Wiem, że dzieci rosną i stają się mniej absorbujące... I... no właśnie - zamiast cieszyć się wtedy większą swobodą i zacząć się wysypiać, to ja mam sobie powtórkę zafundować? Na razie dziękuję Miłych macie sąsiadów, a może takie miłe są w Niemczech zwyczaje? U nas tylko ustne gratulacje od sąsiadów, z którymi od czasu do czasu pogawędzimy na schodach
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja dopiero teraz melduję się na odchowalni, trochę Was czytam, ale u mnie naprawdę kiepsko z czasem :/ Mam podobne problemy jak Wy, karmię małego enfamilem, rzadko po nim ulewa ale kupki ma twarde , czasem ma kolki, czasem śpi 3 godziny a czasem 1 godz. zwariować można. Mnie trochę doły łapią, szczególnie wieczorem, bo zawsze lubiłam sobie pospać a teraz to do d... takie spanie Też stoję przed problemem wyboru szczepionek, chyba kupimy 6w1 , ale nie wiem co z rotawirusami i pneumokokami :co nfused: drogo okropnie i czy warto???Mój Kacperek ma 18 dni i też z nim jeszcze na spacer nie wyszłam bo ta pogoda taka niepewna. Czy Wasze maluchy płaczą podczas kąpieli? Mój okropnie wrzeszczy nie wiem czy mu zimno , temp mamy odpowiednią a on i tak się trzęsie i płacze , mam nadzieję że mu przejdzie to z czasem.---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- I jeszcze jedno pytanie mam do dziewczyn po CC ! Jestem już prawie 3 tyg po operacji rana się ładnie zrosła tylko mam w jednym miejscu pod skórą takie dziwne zgrubienie i trochę zaczerwienioną skórę, mam z tym pójść do lekarza? Nie mam podwyższonej temp. czuję takie ciągnięcie . Normalne to czy mam się martwić??? |
|
|
|
#1708 | |
|
Kici kici miau miau
|
nasze kupki po enfamilu tez bylytwarde dlatego zmienilam mleko
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
mi najciezej bez snu i kawy jakmpytam Lenki kiedy si wyspie córuniu to pokazuje mi takk
|
#1710 |
|
Kici kici miau miau
|
a moja spi teraz ok. 5 h w nocy i dopiero sie budzi na jedzonko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Po prostu sa takie dzieci które robią 5 kupek na dzień a są takie które robią jedną kupkę na 5 dni.
Ale pewnie to indywidualna kwestia...
Mąż właśnie masuje mu brzuszek, ale na razie niewiele to daje...

ślicznie wyglądacie