|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Czasem miewam takie fazy
![]() Cytat:
A to gnom Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie taka pedantka ![]() I wzajemnie ![]() Cytat:
Ja się zastanawiam jak nasze opchnąć ![]() Cytat:
U nas też wieje i kurzy ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wkłują się od razu Będzie wszystko dobrze ![]() Wojtusiu następnym razem uda się ![]() ![]() No i umyłam lodówkę wczoraj Ciekawe na co dziś mnie najdzie wieczorem ![]() Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Ehhh to ju nie wiem...nie wiem co się Tomkowi odwidziało że nie chce w tej huśtawce jeść. Może to juz za pozno na te krzesełko , poczekać aż zechce na normalnym jeść, a na razie karmić na rękach. Chociaż z drugiej strony za dwa lata chcemy się starać o drugie dziecko więc się przyda
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
klikniecie na baner? znowu mnie wciągnie w konkursy
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- albo w link, bo baner coś nie działa narazie |
|
|
|
#3244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
poszlo bede klikac codziennie - bo pewnie tylko raz dziennie mozna??ja posprzatalam wreszcie, zlew tez a niemalo tego bylo. teraz tylko odpoczynek i czekanie na meza. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post23699384 Wojtusiu tu dziewczyny sobie klikaja |
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu
, szkoda, ale bedziemy trzymac kciuki 20.12 Cytat:
A jesli chodzi o twoje poprzednie pytanie, to tak, Antonio potrafi sam bawic sie zabawkami. Razem rysujemy kredkami lub na znikopisie, gramy w gry, ogladamy/czytamy ksiazeczki, bawimy sie pilka, w chowanego, gonimy sie , wyglupiamy na dywanie, ale zabawkami potrafi ladnie bawic sie sam. Czasami tylko zainicjuje zabawe jakas zabawka, ale pozniej juz nie musze.Cytat:
![]() bedziemy myslec o was i mam nadzieje, ze bedzie lepiej, niz sie spodziewasz
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż zabrał dziś Antosia na spacer, byli w mieście i spotkali Mikołaja z Elfem, którzy podarowali Małemu w prezencie czekoladę, a Antoś w podziękowaniu poszarpał Miokołaja za brodę.
Nie mogę załadować zdjęć do albumu, ani zmienić avka, więc wklejam tutaj
|
#3247 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
fajna mial przygode i Antonio i Mikołaj a Antonio jak zwykle ps fajny ten wasz wozeczek zaraz maz przyjedzie, wreszcie..... |
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz załaduję jeszcze raz fotkę albo masz linka http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=7779 Cytat:
my też chyba w poniedziałek na badania pojedziemy - też mam nadzieję, ze wkłują się ładnie za pierwszym razem 0 zobaczysz to będzie dobry dzień na badania ![]() a czemu dają głupiego jasia? Cytat:
tak u Was ciepło, ze Antoś w takiej lekkiej kurteczce
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-12-11 o 19:56 |
|||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariolu no śliczności I super fotka z Mikołajem ![]() Wojtusiu kliknęłam Wymiękam dziś. Moje dziecię RAZ zrobiło dziś siusiu na nocnik Koopa była chyba ze 4 razy, oczywiście w majtki. Nie liczę już nawet ile razy siusiu.Chyba sprawdzała moją cierpliwość a ja miałam chęć nałożyć pieluchę tylko Małż mnie powstrzymał. Na spacerze powiedziała, że chce siusiu (poszłyśmy bez pieluchy) i wstrzymała a w domu narobiła w majty To nie na moje nerwy chyba
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko
p4w, kurtka wcale nie jest cienka, normalna zimowa, ocieplana, tylko, ze nie puchowa, ale nie ma potrzeby, bo u nas +8-10 stopni bylo. Trzymam kciuki za poniedzialkowe badania ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Gorgulku, Oby testy cierpliwosci juz sie skonczyly
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() przy 10 to bym pewnie wiosenny płaszczyk wyciagnęła
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowo
![]() impreza juz sie skonczyla, Werka dzisiaj placzliwa , wszystkich sie bala i ciagle byla przyklejona do mnie chyba przez zeby taka bo znowu przebil sie kolejny , masakra w ciagu 3 tyg wyszly jej 4 zeby i teraz mamy 10 zeboli![]() objadlam sie strasznie ale postanowilam ze od jutra stopuje z jedzeniem bo spodni dopiac nie moge
|
#3253 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strach się bać ![]() zrobione ![]() Cytat:
Cytat:
Antoś jak zwykle czarujący ![]() Cytat:
![]() to i za was zaciskam.Żeby dziecko nie panikowało i leżało spokojnie podczas cystografii ![]() Cytat:
moja też dzisiaj ani razu nic w nocnik nie zrobiła ![]() Podwędziłam małżowi makrelę ![]() Kto oglądał film dok. "Czekając na sobotę"?
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Miałam cięzki dzień. Tomaszek nie spał w ogóle prze caly dzień! Pierwszy raz się to zdarzyło. Nic w domu nie zrobiłam, ani obiadu, ani sprzątania . Tż pojechał na studia więc sami jesteśmy w domu.Tomek zbił mi miskę i wsciekał się strasznie . Czuje że sobie nie radze z tym wszystkim. Jak czytam że wy i na zakupy idziecie same z dziecmi i obiad gotujecie i dom posprzątacie. Nie wiem czy ja jestem taka wyjątkowo nieogarnięta czy Wy po prostu macie takie grzeczne dzieci?
Mariolu ale słodziak z Antonio i jak grzecznie siedzi w wózku My wozka nie używamy bo i tak zaraz Tomek chce z niego wyjść, więc nie da radyZdecydowałam że kupie chyba to nakładkę...
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-12-11 o 22:09 |
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio Tomuś wszędzie za mną chodzi i odciąga mnie od wszystkiego co robię, chce na ręce, a jest taki ciężki ![]() więc jak nawet jest grzeczny i się sobą zajmuje przez chwilę to zalegam na kanapie i nie robię nic, ale ja jestem leniwa chyba
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
To w takim razie ja jestem mega leniwa
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
to jesteśmy dwie - w kupie raźniej
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Teraz jak na prawdziwego leniwca przystało udaje się na spoczynek
Dobranoc
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taka średnio dzielna ![]() Cytat:
![]() Megi trzymam ![]() Oby ![]() Cytat:
Pomalowałam paznokcie i idę spać. Dobranoc
|
||
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to samo ze scieraniem kurzy.I dziekuje ![]() Zdecydowanie lubi jezdzic w wozku , wiec teraz juz po schodach nie wchodzi, tylko biore go pod pache i tak wchodzimy do mieszkania, a w korytarzu moze sobie juz lezec i rozpaczac , omijam go i robie swoje
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-12-11 o 23:41 |
|
|
|
|
#3262 | |||
|
Zadomowienie
|
Stało się - gardło mnie mocno boli od wczoraj Leczę się jak mogę, ale dopiero troszeczkę przechodzi. Mam nadzieję, że jutro wróci do normy, bo jest mi potrzebne do pracy ![]() I wkurzają mnie te wichury na dworze. Nie mam nic przeciwko zimie, ale taki silny wiatr mnie dobija To sobie ponarzekałam ![]() Cytat:
![]() Czekamy na Ciebie .
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja zawsze sprzątam i gotuje jak Tomek śpi . Jak nie śpi to mogę tylko odkurzać i wstawić pranie. Tomek mi przynosi rzeczy z kosza i wkładamy do pralki Reszta rzeczy odpada .Nolcka ok Tomek wstał dopiero o 5 na mleko a tak to całą noc przespał
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas nocka z placzem a mala wstala juz chyba o 6![]() Megi, P4w trzymam kciuki za badania maluszkow ![]() ![]() no to ide zlozyc mamie zyczenia i cos zjesc, Werce dalam dzisiaj kaszke bo daaawno nie jadla ![]() a i bedziemy dzisiaj ogladac film z wesela brata ![]() milej niedzieli
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Ja lece do rodziców, bo Tż dopiero wróci wieczorem a nie chce mi się w niedziele sama z Tomaszkiem w domu siedzieć. Miłej niedzieli
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
życzę wam wspaniałej niedzieli. Czwarta nocka w tym tygodniu za mną i mam jutro wolne, Antonio był przeszczęśliwy, gdy mnie zobaczył rano Idziemy z Antonio do jego specjalisty, trochę się denerwuję, bo dalej nie potrafi sortować klocków wg kształtów ![]() i pokazywać wszystkich części ciała, chociaż wie, co jest co , ale chodzi i więcej mówi. Jestem taka dumna z niego i zadowolona i obawiam się, że lekarka znowu popsuje mi humor . Nastawiam się, że wyśle nas do logopedy![]() Proszę trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
|
|
#3267 |
|
Ola-Unhola
|
Miłej niedzieli
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas wypadek.........mala sciagnela z blatu w kuchni szklanke z ciepla kawa i cala wylala na siebie , szklanka zbita w drobny mak , a mama szybko wyciagnela ja z tego szkla i zdjela sukienke, biedna bardzo sie przestraszyla
, cala sie trzesla a ja ogladalam czy nie ma poparzone i czy szklo gdzies sie nie wbilo, na szczescie wszystko ok, teraz spi moja bidulkaCytat:
wszystko bedzie dobrze, trzymam
|
|
#3269 |
|
Ola-Unhola
|
Wredna, jeszcze mi się przypomniało.
Na Twoim miejscu kupiłabym raczej coś takiego: http://allegro.pl/krzeselko-krzeslo-...360604208.html http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1 http://allegro.pl/krzeselko-nowosc-m...354939118.html http://allegro.pl/chicco-krzeselko-m...352219238.html http://allegro.pl/hoppop-torba-na-ak...336358304.html czeko, o kurcze. Dobrze, że to nie wrzatek... Całe szczęście, ze tak się skończyło... morska, zdrówka ![]() Mariolu, Antonio - Słodziak miał fajne spotkanie ![]() Trzymam kciuki za wizytę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-12-12 o 13:23 |
|
|
|
#3270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz wszystkiego naj dla Mamy Cytat:
Zaciskam bardzo mocno ![]() Cytat:
U nas ostatnio też zdarzył się "wypadek" i na kilka sekund serce mi zamarło A co Ciebie tak mało tu ostatnio? ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

jak Ty masz taką fazę na sprzątanie to może do mnie wpadniesz 

Obudziła się swoim rytmem o 5.30 ale wzięłam ją do siebie, położyła mi się na brzuchu i tak jeszcze dwie godzinki pospałyśmy 
nie miałam ochoty z nim lezec w jednym łóżku /pierwszy raz mi się to zdarzyło/... 

nie wiem czy jej brać amu czy nie i jak coś to gdzie ja tam przygrzeję
Dowiedziałam się, że małej założą wenflon i dadzą głupiego Jasia, znów będą się wkłuwać nie wiadomo ile razy
Będzie wszystko dobrze 

Leczę się jak mogę, ale dopiero troszeczkę przechodzi. Mam nadzieję, że jutro wróci do normy, bo jest mi potrzebne do pracy