Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-11, 22:44   #421
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

No w końcu w domku i już na dzisiaj się nigdzie nie ruszam Jedynie do łóżka
Nie mam siły juz na nic więc was nie nadrobię :/

Buziaki do jutra dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 23:45   #422
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

dobra, wiem, jestem monotematyczna, ale kiedy ja przestanę plamić/krwawić? mam tego dość...

dobrej i spokojnej nocy wszystkim mamom. A tym po ślubie to oczywiście takiej szałowej!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 23:53   #423
listopadowa80
Zakorzenienie

Kasia i Catia - samej radości i zero smutku na nowej drodze życia!
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 08:30   #424
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Doby śpiochy! Pobuuuudkaa

Ja od rana mam taki ból w kręgosłupie, tak z 20cm poniżej szyi aż mi się kwiczeć chce gdy przyciskam brodę do klatki piersiowej

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
PS czy Wy też macie takie mocne i ładne paznokcie?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 08:34   #425
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek!!!!

Moria ja mam problem z kregoslupem, ale na dole. Czasem lapie mnie taki bol jak leze na plecach, ze nie moge sie obrocic na bok. Uroki ciazy

Buziaczki!!!!

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Taverney
Stary 2010-12-12, 09:04   #426
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
MoniaK na pewno jest dobrze zastąpić takie typowe kupne słodycze np. owocami suszonymi. Też są słodkie i mają kcal ale mają błonnik i czytałam, że nie podnoszą poziomu glukozy we krwi.
Ja mam zawsze w domu suszone morele, brzoskwinie daktyle, orzechy. Jako chrupka przekąska idealne są suszone banany - pychotka. Uwielbiam też suszone jabłka, można kupić w markecie lub przygotować samemu w piekarniku:
http://www.ksiazka-kucharska.pl/prze...ablka-suszone/

Jeśli masz ochotę na słodki deser, możesz przygotować sobie ryż z jogurtem i cynamonem albo pieczone jabłko z cynamonem i miodem.
Ja też bardzo lubię kisiel ze startym jabłkiem.
Ja jestem w ogóle amatorką jabłek i uwielbiam też prosty deser, starte jabłuszko z brązowym cukrem

A jeśli lubisz ciasteczka, to spróbuj przygotować je sama, są przepisy w internecie na ciasteczka owsiane albo ciasteczka musli
widzę że lubimy te same smaki też uwielbiam bakalie, jabłka, ciastka owsiane itp. tylko oby mi się one nie znudziły dzięki za propozycje

Cytat:
PS czy Wy też macie takie mocne i ładne paznokcie? Jestem w szoku, bo raczej zawsze miałam słabe, przez co nie zapuszczałam. Zresztą lubię swoje naturalne, krótkie. Jednak teraz rosną, jak szalone, są mocne, twarde i nie wiem, do jakiej długości mogłyby urosnąć, gdybym nie obcinała. Ostatnio miałam frencha i dwie osoby pytały, czy to żele
Podobno w ciąży włosy i paznokcie stają się mocniejsze i ładniejsze ale mnie to chyba nie dotyczy Z paznokciami nigdy nie miałam problemu, zawsze twarde i ładne, za to włosy ehhh jakie cienkie były tak są Wczoraj jeszcze usłyszałam w tv, że po ciąży zaczynają intensywnie wypadać i już w ogóle się załamałam. Chyba łysa zostanę

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
dobra, wiem, jestem monotematyczna, ale kiedy ja przestanę plamić/krwawić? mam tego dość...
Kochana, a Ty mocne masz te krwawienia? Nic się nie przejmuj skoro lekarz mówi, że przejdzie to na pewno przejdzie i wszystko jest ok
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 09:10   #427
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

katarzynka00 witaj cieszę się że się odezwałaś, trzymam kciuki co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???
dzięki, przydadzą się

Na Mikołaja dostała "łakocie"- tak u nas się przyjęło że Mikołaj drobiazgi do buta wkłada, a gwiazdor prezenty
Wstawiłam linki żebyście wiedziały o czym piszę
To prezenty od nas, babci i cioci

-odkrywczy domek Kiddieland
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...cer=kiddieland
-domek Smoby
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...producer=smoby
-mini laptopek
http://allegro.pl/moj-laptopik-maluc...326999772.html
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Aaaaa siorka dziś dzwoniła i prawdopodobnie będzie miała 2 synków
Lekarz jej dzisiaj powiedział, że stawia na chłopaczków

a ty już wiesz, jakie dzieci zamieszkują twój brzuszek?
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Katarzynko00 mocno trzymam za Ciebie kciuki i mam ogromna nadzieje, ze Aniolek wroci do brzuszka

Cytat:
Swoją drogą, jak miesiąc temu dostałam krwawienia w rodzinnym Poznaniu, to położyli mnie w szpitalu gin-poł, gdzie lekarz zamiast krwiaka 30 na 20 mm "znalazł" taki na 5 mm! A jak się upomniałam o luteinę, to nie chcieli mi dać, po czym pielęgniarka przyszła po godzinie na moją salę i powiedziała, że skoro się upomniałam, to dostanę dla świętego spokoju normalnie to tak, jakbym sama sobie stawiała diagnozę i leczenie, koszmar. Jak dobrze, że tu w Wawie mam zaufanych lekarzy.
masz na myśli Polna?
Witaj poznanianko
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 09:23   #428
Paulizia
Wtajemniczenie

katarzynka00 fajne te domki Ja szukam prezentow dla dzieciakow, bo mam czworke do obkupienia w tym roku, a kupowanie zabawek to dla mnie koszmar zawsze stoje 3 godziny w sklepie, zastanawiam sie i na koniec i tak kupuje niewypal

MoniaK ja czytalam, ze niby w II trymestrze kobieta w ciazy rozkwita, pryszcze odchodza w niepamiec, wlosy sa miekkie, lsniace bla bla... jezeli o mnie chodzi to gowno prawda Jednak mysle, ze nie ma co sie martwic na zapas. Sa jakies srodki przeciw wypadaniu wlosow wiec moze i to pomoze. Lyse chyba nie bedziemy... chyba Ja to sie chyba poczuje piekna dopiero jak urodze i schudne
Stary 2010-12-12, 09:30   #429
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Mogę powiedzieć, że się wyspałam , aż mnie plecy bolą od leżenia.
Teraz jakieś śniadanko trzeba zjeść bo brzuszek się upomina

Pogoda fatalna, wczoraj dosypało chyba z 15-20cm śniegu, prawie cały dzien sypało, a wieczorem po 22 jak wracaliśmy do domku to już deszcz padał, dziś połowę śniegu roztopionego i sypie dalej, ale będzie pewnie topniał bo jest temperatura plusowa.

Katarzynko ja jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku

Taverney Będzie dobrze.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:06   #430
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Taverney, nie martw się! Wiem, że brzmi banalnie i łatwo mi mówić, ale wydaje mi się, że jeśli jesteś pod stałą kontrolą lekarską, to nie ma się czego obawiać. Chociaż domyślam się, że takie krwawienia, to nic przyjemnego... WYNOCHA Z NIMI!))

Moria, może źle spałaś? Zamów sobie masaż na dziś

Katarzynko, mnie się ten domek podoba

Pauliziu, to samo pomyślałam, że ładna poczuję się dopiero po ciąży i po powrocie do wagi. Miło jest słyszeć komplementy, że ładnie się wygląda, ale wewnątrz trochę czuję się, jak orka, która w dodatku siusia co godzinę [eeeee, w ogóle, to muszę wygooglować, jak orki siusiają ]. Spodni już nie dopinam..

Z tymi włosami i pazurkami, to coś jest na rzeczy. Włosy [tfuuu, tfffu!] zawsze miałam bezproblemowe i ładne, ale pazury za słabe. Ale się teraz nimi nacieszę Dziś pomaluję, na krwistą czerwień - taki świąteczny akcencik na balangę świąteczną z ludźmi z pracy

Idę po kawę, śniadanie i sztachnąć się Bioparoxem.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:07   #431
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK ja czytalam, ze niby w II trymestrze kobieta w ciazy rozkwita, pryszcze odchodza w niepamiec, wlosy sa miekkie, lsniace bla bla... jezeli o mnie chodzi to gowno prawda Jednak mysle, ze nie ma co sie martwic na zapas. Sa jakies srodki przeciw wypadaniu wlosow wiec moze i to pomoze. Lyse chyba nie bedziemy... chyba Ja to sie chyba poczuje piekna dopiero jak urodze i schudne
no niestety
Ja tam w ciąży nie rozkwitam, nie pięknieję i nie ukrywam że nie jest to dla mnie jakiś super piękny stan Oczywiście dbam o siebie jak przed ciążą ale dodatkowe kg trochę dołują. Mimo to nie będę się przejmować za mocno, bo w końcu czekałam na to wydarzenie ładnych kilka miesięcy Najważniejsze zdrowie maluszka
Stary 2010-12-12, 10:34   #432
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
no niestety
Ja tam w ciąży nie rozkwitam, nie pięknieję i nie ukrywam że nie jest to dla mnie jakiś super piękny stan Oczywiście dbam o siebie jak przed ciążą ale dodatkowe kg trochę dołują. Mimo to nie będę się przejmować za mocno, bo w końcu czekałam na to wydarzenie ładnych kilka miesięcy Najważniejsze zdrowie maluszka
No pewnie... po to jestesmy stworzone, by pomoc rozwijac sie nowemu zyciu. My jestesmy malo wazne

Cytat:
Pauliziu, to samo pomyślałam, że ładna poczuję się dopiero po ciąży i po powrocie do wagi. Miło jest słyszeć komplementy, że ładnie się wygląda, ale wewnątrz trochę czuję się, jak orka, która w dodatku siusia co godzinę [eeeee, w ogóle, to muszę wygooglować, jak orki siusiają ]. Spodni już nie dopinam..

Z tymi włosami i pazurkami, to coś jest na rzeczy. Włosy [tfuuu, tfffu!] zawsze miałam bezproblemowe i ładne, ale pazury za słabe. Ale się teraz nimi nacieszę Dziś pomaluję, na krwistą czerwień - taki świąteczny akcencik na balangę świąteczną z ludźmi z pracy

Idę po kawę, śniadanie i sztachnąć się Bioparoxem.
A mnie sie wydaje, ze to zasluga tych witamin co bierzemy

I ja tez ide po kawke i ciasto Szefa
Smacznej kawy i nie mieszaj z biparoxem

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mogę powiedzieć, że się wyspałam , aż mnie plecy bolą od leżenia.
Teraz jakieś śniadanko trzeba zjeść bo brzuszek się upomina

Pogoda fatalna, wczoraj dosypało chyba z 15-20cm śniegu, prawie cały dzien sypało, a wieczorem po 22 jak wracaliśmy do domku to już deszcz padał, dziś połowę śniegu roztopionego i sypie dalej, ale będzie pewnie topniał bo jest temperatura plusowa.

Katarzynko ja jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku

Taverney Będzie dobrze.
Wyslalabym Wam troche sloneczka Ja to chyba ukradlam pogode Principessinie
Uwazaj na slizgawki
Stary 2010-12-12, 10:41   #433
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Hej!
Nie było mnie od czwartku popołudniu, bo wczoraj na 14 miałam wizytę u lekarza, potem prosto na urodzinki do mojej siostry, a dzisiaj cały dzień latałam po sklepach. Kupiłam trochę ubranek dla dzidzi. Oczywiście od razu mnie teściowa ochrzaniła jak się dowiedziała. Najpierw mąż jej na spokojnie tłumaczył, że jak się ma coś stać, to się i tak stanie i w przesądy nie wierzymy. No ale, że nie bardzo to do niej przemówiło, to ja powiedziałam, że przecież VAT na ubranka dziecięce wzrośnie najpierw w styczniu z 7 na 8%, a od lutego na 23%, więc jak coś się stanie, to wszystko sprzedamy i jeszcze zarobimy. Jakbyście widziały jej oczy Może to ją oduczy komentować
U lekarza wszystko ok. Dzidzia w pełni wymiarowa. Data porodu z USG idealnie pokrywa się z datą z owulacji. No i najważniejsze (no może nie najważniejsze, ale jednak) ... płeć. Lekarz patrzy, patrzy i mówi: "ja już widzę, a wy?" Mój mąż na to, że nie widzi, mi się wydawało że widzę męskie narządy, ale nie zdążyłam się odezwać, bo lekarz mówi "piękna dziewczynka". Trochę się zdziwiłam, ale cóż ... lekarz był pewny na 100% nawet zaznaczył strzałeczką na zdjęciu niby wargi sromowe. Ale potem jak się dzidzia odwracała, to mówi: "zaraz, zaraz, coś mi tu mignęło. Niech Państwo jeszcze nie malują pokoju na różowo, żeby potem nie było na mnie". 7 stycznia mamy USG połówkowe i wtedy już nam ostatecznie powie, czy się pomylił, czy nie. Ja mam 4 tygodnie czasu na oswojenie się z myślą, że to jednak może być dziewczynka, a mój mąż już oglądał dzisiaj sukieneczki w H&M (on chciał córeczkę), ale nie pozwoliłam mu jeszcze kupić. Narazie kupujemy nadal rzeczy uniwersalne.
Jeśli chodzi o krwawienia z nosa, bo któraś tu też miała taki problem, to lekarz powiedział, że wynika to z bardzo mocno obniżonego poziomu estrogenów, co powoduje wysuszanie śluzówek, a następnie krwawienie. Powiedział, że w ciąży nie możemy podnosić poziomu estrogenów i mam używać kropli nawilżających do nosa. Na szczęście przez ostatnie 4 dni miałam spokój, więc póki co kropli nie kupuje. Najwyżej mąż poleci do apteki.
Dołączam jeszcze zdjęcia, chociaż za wiele na nich tym razem nie widać i lecę was nadrabiać od 5-ej strony.

Cześć dziewczyny. Ja już po śniadanku. Kawusi mi sie chce

Nie cierpię zabobonów! Jak mnie to drażni! Masakra! Juz zapowiedziałam teściowej ze nie będzie koło naszego dziecka żadnych czerwonych kokardek. Oczywiście zrobiła wielkie oczy (takie same zrobiła jak nie chciałam dać butów na parapet przed ślubem ). Najpierw będę odprawiać wu-du a potem pójdę do Księdza żeby mi dziecko ochrzcił? No na pewno

Co do płci, to w 12-tym tyg miałam robione usg 4D i jak dla mnie to tam jest siusiak Lekarz się tylko uśmiechnął i powiedziała ze w 12-tym tyg nie mówi płci.
Mam nadzieje ze uda mi sie załadować fotkę.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Mam za dużą fotkę, później jak maż wstanie to mi ja zmniejszy, to się wam pochwale

Edytowane przez dorkabl
Czas edycji: 2010-12-12 o 10:40
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:48   #434
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc dziewczyny ja jakis mam fatalny weekend, nie dosc,ze ten upadek na lodzie w piatek, to wczoraj mielismy stluczke samochodem, mielismy szczescie ,ze terenowym autem bylismy,to mocno nie tarpnelo, no ale dla goscia polamalismy zderzak, i pogielismy rejejstracje;/ kolejny wydatek. Jeszcze Tz wcale sie nie kladl spac tylko 4 rano pojechal na warszawe do pracy(120 km), i znow sie martwie.
Jedynie co sie wczoraj bardzo cieszyl jak przylozyl reke do brzuszka to czul, jak maly( zakladamy,ze chlopiec) figluje w brzuszku, stwierdzil tez ,ze brzuszek mi urosl, a przez tydzien go nie widzial.
Wczoraj jego siostra pokazala mi jaka kupila sukienke na Nasz cywilny, no i bedzie lepiej wgladac niz ja, szczeka mi opadla...

poziomkowa, ja tylko mam mone paznakocie, wlosy niestety sianko...no i wygrzewaj sie, wracaj do zdrowka
agnieszka, milo slszec,ze z dzidzia ok, no ale szkoda, ze plci nie poznaliscie, teraz bedziecie sie zastanawiac.
monia duzo jest owocow nisko kalorycznych, mandarynki , grejfruty,a co do suszonych to zurawine podjadam troche, ale to bardziej profilaktyczne na pecherz. A ze slodyczy wbrew pozorom podobno chałwa nisko kaloryczna, mi najbardziej smakuje taka od ruskich slonecznikowa, bo polska to mdlaca.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

dorkabl, co do zabobonow to tez ich nie cierpie, mamy kolezanka, ktora mi czegos odmowila, jak jeszcze nie wiedziala,ze jestem w ciazy to teraz przed swietami ja sumienie ruszylo i wydzwania do mojej mamy, pewnie sie dzis wprosi do Nas na kawe.

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2010-12-12 o 10:44
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:55   #435
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja już po śniadanku. Kawusi mi sie chce

Nie cierpię zabobonów! Jak mnie to drażni! Masakra! Juz zapowiedziałam teściowej ze nie będzie koło naszego dziecka żadnych czerwonych kokardek. Oczywiście zrobiła wielkie oczy (takie same zrobiła jak nie chciałam dać butów na parapet przed ślubem ). Najpierw będę odprawiać wu-du a potem pójdę do Księdza żeby mi dziecko ochrzcił? No na pewno

Co do płci, to w 12-tym tyg miałam robione usg 4D i jak dla mnie to tam jest siusiak Lekarz się tylko uśmiechnął i powiedziała ze w 12-tym tyg nie mówi płci.
Mam nadzieje ze uda mi sie załadować fotkę.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Mam za dużą fotkę, później jak maż wstanie to mi ja zmniejszy, to się wam pochwale
Ha ja tez staram sie w to nie wierzyc, ale moja ukochana kumpela z pracy same zabobony mi tylko wmawia... a to nie ubieraj sie na czarno, a to jak sie uderzysz nie lap sie tam gdzie boli...
buty na parapet? A w czym to mialo pomoc?
No i o co chodzi z ta czerwona wstazka? Co to ma wspolnego z humorkami dziecka?

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja jakis mam fatalny weekend, nie dosc,ze ten upadek na lodzie w piatek, to wczoraj mielismy stluczke samochodem, mielismy szczescie ,ze terenowym autem bylismy,to mocno nie tarpnelo, no ale dla goscia polamalismy zderzak, i pogielismy rejejstracje;/ kolejny wydatek. Jeszcze Tz wcale sie nie kladl spac tylko 4 rano pojechal na warszawe do pracy(120 km), i znow sie martwie.
Jedynie co sie wczoraj bardzo cieszyl jak przylozyl reke do brzuszka to czul, jak maly( zakladamy,ze chlopiec) figluje w brzuszku, stwierdzil tez ,ze brzuszek mi urosl, a przez tydzien go nie widzial.
Wczoraj jego siostra pokazala mi jaka kupila sukienke na Nasz cywilny, no i bedzie lepiej wgladac niz ja, szczeka mi opadla...

poziomkowa, ja tylko mam mone paznakocie, wlosy niestety sianko...no i wygrzewaj sie, wracaj do zdrowka
agnieszka, milo slszec,ze z dzidzia ok, no ale szkoda, ze plci nie poznaliscie, teraz bedziecie sie zastanawiac.
monia duzo jest owocow nisko kalorycznych, mandarynki , grejfruty,a co do suszonych to zurawine podjadam troche, ale to bardziej profilaktyczne na pecherz. A ze slodyczy wbrew pozorom podobno chałwa nisko kaloryczna, mi najbardziej smakuje taka od ruskich slonecznikowa, bo polska to mdlaca.
Oj Kwiatecku kochany nie przejmuj sie tak bardzo. W zyciu zawsze mamy te lepsze i gorsze okresy. Jestem pewna, ze u Ciebie niedlugo zaswieci sloneczko. Wiadomo, ze pogoda tez nie sprzyja lepszemu humorkowi. Najwazniejsze, ze Wam sie nic nie satlo po obu tych incydentach! Ja widzialam Twoja sukienke i uwazam, ze wygladasz w niej bardzo ladnie. I pamietaj, ze i tak wszyscy beda patrzec na Was Ja wiem co czujesz, bo tez sie czuje malo atrakcyjna teraz, ale to Ty bedziesz dostawac komplementy, z Toba beda wszyscy rozmawiac i glaskac po brzuszku, a pewnie nikt nie zrwroci uwagi na kiecke szwagierki

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
W paincie mozesz zmniejszyc To proste bardzo
Stary 2010-12-12, 11:01   #436
dorkabl
Zadomowienie

Paulizia Czerwona wstążka ma zniwelować urok, złe spojrzenie na dziecko od osoby nie przychylnej, ze może być potem np dziecko brzydkie...NOŁ KOMENTS

Buty stawiają dziewczyny żeby pogoda była ładna. Jest naprawdę ful takich bzdur! Ful!

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Kwiatecek ty sie dziewczyno niczym nie przejmuj, najważniejsze ze się nic nikomu nie stało. Samochód rzecz nabyta...mnie tak pocieszali parę miesięcy temu kiedy facet we mnie rąbnął :/
Stary 2010-12-12, 11:01   #437
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Paulizia dziekuje ci za te slowa troszke mi lepiej, staram sie nie denerwowac tak tym wszystkim, tylko nie zawsze mi to wychodzi...
Stary 2010-12-12, 11:09   #438
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
masz na myśli Polna?
Witaj poznanianko
ano Poznań, Poznań. Tylko od dwóch lat na obczyźnie, bo w Wawie.

Cytat:
Wczoraj jego siostra pokazala mi jaka kupila sukienke na Nasz cywilny, no i bedzie lepiej wgladac niz ja, szczeka mi opadla..
Boże, Kochana, faktycznie niezły pech. Ale na szczęście weekend się kończy no i dobrze, że Wam się nic nie stało, bo w taką pogodę bywa różnie...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 11:10   #439
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dobrej i spokojnej nocy wszystkim mamom. A tym po ślubie to oczywiście takiej szałowej!
dzidzie rosną i to najważniejsze, opiekę lekarzy masz i skroo oni mówią że jest ok, to pozostaje ci tylko przeczekać, myślę że trzeba się uspokoić i odpoczywać (choć wiem że to zawsze budzi lęk i ja chyba też czułabym to co ty, ale trzeba próbować )

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Kasia i Catia - samej radości i zero smutku na nowej drodze życia!
ciekwe jak tam noc poślubna ????

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Doby śpiochy! Pobuuuudkaa

Ja od rana mam taki ból w kręgosłupie, tak z 20cm poniżej szyi aż mi się kwiczeć chce gdy przyciskam brodę do klatki piersiowej
też cierpiałam ale wczoraj i to w okolicy lędźwi ... nie jestes sama (mało pocieszające )

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dzięki, przydadzą się

Na Mikołaja dostała "łakocie"- tak u nas się przyjęło że Mikołaj drobiazgi do buta wkłada, a gwiazdor prezenty
Wstawiłam linki żebyście wiedziały o czym piszę
To prezenty od nas, babci i cioci

-odkrywczy domek Kiddieland
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...cer=kiddieland
-domek Smoby
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...producer=smoby
-mini laptopek
http://allegro.pl/moj-laptopik-maluc...326999772.html
fajne prezenty, ja jakoś nie umiem szukać zabawek nie mogę się zdecydować i nie wiem z czego bardziej będzie się cieszyć

Cytat:
[B]
nie jestem pewna czy po porodzie poczujecie się piękne, wtedy to najważniejsze będzie dziecko i same odsuniemy się na drugi tor ... a to nie dodaje uroku, nie ma się czasu na fryzjera, manicure, zakupy... ja jakoś w miarę poczułam się dopiero jak wróciłam do pracy, bo wtedy trzeba było się ubrać i umalować, a tak to zawsze były inne ważniejsze rzeczy

Cytat:
dobrze że Wam się nic nie stało
a wiesz mi że w dzien ślubu to panna młoda zawsze jest najpiękniejsza (nie wiem jak to się dzieje), jakoś tak promienieje że i tak wszyscy tylko na nią zwracają uwagę

pada deszcz na zmianę ze śniegiem,
ciąg dalszy sprzątania ...
jeszcze wypad do tesco nas czeka chyba ...
Zosi oczko jakby ciut lepsze (choć może mi się wydaje) gorsze na pewno nie jest a to już dobrze ...

buziaki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 11:15   #440
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia dziekuje ci za te slowa troszke mi lepiej, staram sie nie denerwowac tak tym wszystkim, tylko nie zawsze mi to wychodzi...
No pewnie, ze to nie jest latwe, tym bardziej jak sie jest w dolku, ale Mamusia ma chodzic usmiechnieta zeby Dzidzius sie dobrze czul w brzuszku

Cytat:
Paulizia Czerwona wstążka ma zniwelować urok, złe spojrzenie na dziecko od osoby nie przychylnej, ze może być potem np dziecko brzydkie...NOŁ KOMENTS

Buty stawiają dziewczyny żeby pogoda była ładna. Jest naprawdę ful

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

te buty mnie rozwalily... i jaka mialas pogode?
Stary 2010-12-12, 11:19   #441
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie, ze to nie jest latwe, tym bardziej jak sie jest w dolku, ale Mamusia ma chodzic usmiechnieta zeby Dzidzius sie dobrze czul w brzuszku

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

te buty mnie rozwalily... i jaka mialas pogode?
No fantastyczna Ciekawe jakim cudem :P niebieskiego też nie było wiec mi pewnie za jakiś czas chłop gdzieś pójdzie
Stary 2010-12-12, 11:22   #442
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Zrobil mi sie jakis wielki czerwony guzek na brodzie, w przyblizeniu na szerokosc kciuka, wyglada jak czerwony siniec i jest twarde, pewnie mie owialo, jak na slub cos takiego wyskoczy to dopiero bede oszolamiajaco wygladac

oj ja dziewczyny czesto mam pecha od kad pamietam, ale dziekuje za cieple slowa, bo to naprawde mi pomaga.
Travernery, ty czujesz jakas dolegliwosc czy przy tych krwawieniach, chyba krwiaczka mialas? Czy po prostu on tylko plamienia te daje? Nic Ci lekarz nie mowil jak dlugo to moze trwac? szkoda bys sie meczyla.
Stary 2010-12-12, 11:27   #443
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobil mi sie jakis wielki czerwony guzek na brodzie, w przyblizeniu na szerokosc kciuka, wyglada jak czerwony siniec i jest twarde, pewnie mie owialo, jak na slub cos takiego wyskoczy to dopiero bede oszolamiajaco wygladac

oj ja dziewczyny czesto mam pecha od kad pamietam, ale dziekuje za cieple slowa, bo to naprawde mi pomaga.
Travernery, ty czujesz jakas dolegliwosc czy przy tych krwawieniach, chyba krwiaczka mialas? Czy po prostu on tylko plamienia te daje? Nic Ci lekarz nie mowil jak dlugo to moze trwac? szkoda bys sie meczyla.
O kurcze... mi wyskoczylo cos podobnego, ale na policzku pod okiem. I ma taka czerwona obwodke

Cytat:
No fantastyczna Ciekawe jakim cudem :P niebieskiego też nie było wiec mi pewnie za jakiś czas chłop gdzieś pójdzie
ja podwiazke mialam jedyne do czego sie zastosowalam to cos niebieskiego, nowego i pozyczonego Ja od samego pocztaku dalam sobie spokoj z zabobonami, bo slub mialam w maju, a "w maju slub, szybki grob"
Stary 2010-12-12, 11:28   #444
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

dorkabl, co do zabobonow to tez ich nie cierpie, mamy kolezanka, ktora mi czegos odmowila, jak jeszcze nie wiedziala,ze jestem w ciazy to teraz przed swietami ja sumienie ruszylo i wydzwania do mojej mamy, pewnie sie dzis wprosi do Nas na kawe.
Wiesz co? Mój mąż, to uważa, że skoro lekarz na początku powiedział, że to na 100% dziewczynka (na tym drugim zdjęciu jest taka biała rączka, która wskazuje na takie 2 świecące punkty, a lekarz twierdzi, że tak się mogą świecić tylko wargi sromowe), to to jest dziewczynka i jakoś nie przyjął do wiadomości, że jak się dziecko obracało, to lekarz sam zwątpił. No ja przez najbliższe 4 tygodnie (do następnej wizyty 7-go) mogę się łudzić, że to jednak chłopak, a mój mąż może się przez ten czas cieszyć, że to dziewczynka
A zabobonów, to nienawidzę. Moja teściowa do momentu, aż jej nie powiedziałam, że jak się coś stanie, to najwyżej zarobimy na tych dziecięcych rzeczach, to co chwilę dzwoniła i coś nowego wymyślała. Masakra!!!
A sukienką siostry męża się nie przejmuj, bo napewno tylko ci się tak wydaje, że jest taka super i to ty będziesz wyglądała cudownie na swoim ślubie. I pamiętaj, że najważniejsza i najpiękniejsza jest panna młoda.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 11:31   #445
Paulizia
Wtajemniczenie

W ogole czytam fantastyczna ksiazke, ktora mi pozyczyla kolezanka. Jest naprawde bardzo fajna. Wszystko jest super opisane. Polecam

http://www.empik.com/nasze-dziecko-r...0120,ksiazka-p

Akurat czytam o pierwszej kapieli noworodka
Stary 2010-12-12, 11:34   #446
dorkabl
Zadomowienie

Paulizia z ląd ty tą rymowankę wytrzasnęłaś?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

O! Jaka Ładna dziidzia na okładce Też bym cos poczytała, może gwiazdka cos przyniesie
Stary 2010-12-12, 11:44   #447
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
"w maju slub, szybki grob"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 11:48   #448
Paulizia
Wtajemniczenie

eee nie smiejcie sie. Na poczatku jak to uslyszalam to chcialam slub odwolywac
Stary 2010-12-12, 11:53   #449
SiLLee
Raczkowanie

Czy ktoras z Was ma taka tuniczke http://allegro.pl/1445-czerwona-tuni...344653120.html
na zdjeciach wyglada ładnie.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:06   #450
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno zejdzie, nie przejmuj się Pecha to miała moja siostra, bo tydzień przed swoim ślubem dostała zapalania gardła i nie mogła powiedzieć ani słowa. Dostawała zastrzyki, górę tabletek, normalnie cuda wianki wszyscy odczyniali i baliśmy się że nie przemówi na swoim ślubie Na szczęście dzień przed zaczęła trochę mówić i z chrypą jakoś dała radę ale generalnie masakra
Poza tym na ślubie każda panna młoda jest najpiękniejsza, więc i w Twoim wypadku nie może być inaczej

Cytat:
W ogole czytam fantastyczna ksiazke, ktora mi pozyczyla kolezanka. Jest naprawde bardzo fajna. Wszystko jest super opisane. Polecam

http://www.empik.com/nasze-dziecko-r...0120,ksiazka-p
skoro polecasz to muszę się za nią rozejrzeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości