|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
No w końcu w domku i już na dzisiaj się nigdzie nie ruszam
![]() Nie mam siły juz na nic więc was nie nadrobię :/ Buziaki do jutra dobranoc
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
dobra, wiem, jestem monotematyczna, ale kiedy ja przestanę plamić/krwawić?
dobrej i spokojnej nocy wszystkim mamom. A tym po ślubie to oczywiście takiej szałowej! |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i Catia - samej radości i zero smutku na nowej drodze życia!
|
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doby śpiochy! Pobuuuudkaa
![]() Ja od rana mam taki ból w kręgosłupie, tak z 20cm poniżej szyi aż mi się kwiczeć chce gdy przyciskam brodę do klatki piersiowej ![]()
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek!!!!
Moria ja mam problem z kregoslupem, ale na dole. Czasem lapie mnie taki bol jak leze na plecach, ze nie moge sie obrocic na bok. Uroki ciazy ![]() ![]() Buziaczki!!!! ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Taverney
|
#426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też uwielbiam bakalie, jabłka, ciastka owsiane itp. tylko oby mi się one nie znudziły dzięki za propozycje Cytat:
Z paznokciami nigdy nie miałam problemu, zawsze twarde i ładne, za to włosy ehhh jakie cienkie były tak są Wczoraj jeszcze usłyszałam w tv, że po ciąży zaczynają intensywnie wypadać i już w ogóle się załamałam. Chyba łysa zostanę ![]() Cytat:
|
|
#427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Mikołaja dostała "łakocie"- tak u nas się przyjęło że Mikołaj drobiazgi do buta wkłada, a gwiazdor prezenty Wstawiłam linki żebyście wiedziały o czym piszę To prezenty od nas, babci i cioci -odkrywczy domek Kiddieland http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...cer=kiddieland -domek Smoby http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...producer=smoby -mini laptopek http://allegro.pl/moj-laptopik-maluc...326999772.html Cytat:
a ty już wiesz, jakie dzieci zamieszkują twój brzuszek? Cytat:
Cytat:
![]() Witaj poznanianko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynka00 fajne te domki
Ja szukam prezentow dla dzieciakow, bo mam czworke do obkupienia w tym roku, a kupowanie zabawek to dla mnie koszmar ![]() MoniaK ja czytalam, ze niby w II trymestrze kobieta w ciazy rozkwita, pryszcze odchodza w niepamiec, wlosy sa miekkie, lsniace bla bla... jezeli o mnie chodzi to gowno prawda
|
#429 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
Mogę powiedzieć, że się wyspałam , aż mnie plecy bolą od leżenia. Teraz jakieś śniadanko trzeba zjeść bo brzuszek się upomina ![]() Pogoda fatalna, wczoraj dosypało chyba z 15-20cm śniegu, prawie cały dzien sypało, a wieczorem po 22 jak wracaliśmy do domku to już deszcz padał, dziś połowę śniegu roztopionego i sypie dalej, ale będzie pewnie topniał bo jest temperatura plusowa. Katarzynko ja jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku ![]() Taverney Będzie dobrze.
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Taverney, nie martw się! Wiem, że brzmi banalnie i łatwo mi mówić, ale wydaje mi się, że jeśli jesteś pod stałą kontrolą lekarską, to nie ma się czego obawiać. Chociaż domyślam się, że takie krwawienia, to nic przyjemnego... WYNOCHA Z NIMI!
))Moria, może źle spałaś? Zamów sobie masaż na dziś ![]() Katarzynko, mnie się ten domek podoba ![]() Pauliziu, to samo pomyślałam, że ładna poczuję się dopiero po ciąży i po powrocie do wagi. Miło jest słyszeć komplementy, że ładnie się wygląda, ale wewnątrz trochę czuję się, jak orka, która w dodatku siusia co godzinę [eeeee, w ogóle, to muszę wygooglować, jak orki siusiają ]. Spodni już nie dopinam..Z tymi włosami i pazurkami, to coś jest na rzeczy. Włosy [tfuuu, tfffu!] zawsze miałam bezproblemowe i ładne, ale pazury za słabe. Ale się teraz nimi nacieszę Dziś pomaluję, na krwistą czerwień - taki świąteczny akcencik na balangę świąteczną z ludźmi z pracy ![]() Idę po kawę, śniadanie i sztachnąć się Bioparoxem. |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w ciąży nie rozkwitam, nie pięknieję i nie ukrywam że nie jest to dla mnie jakiś super piękny stan Oczywiście dbam o siebie jak przed ciążą ale dodatkowe kg trochę dołują. Mimo to nie będę się przejmować za mocno, bo w końcu czekałam na to wydarzenie ładnych kilka miesięcy Najważniejsze zdrowie maluszka
|
|
#432 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ja tez ide po kawke i ciasto Szefa ![]() Smacznej kawy i nie mieszaj z biparoxem ![]() Cytat:
Ja to chyba ukradlam pogode Principessinie Uwazaj na slizgawki
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja już po śniadanku. Kawusi mi sie chce ![]() Nie cierpię zabobonów! Jak mnie to drażni! Masakra! Juz zapowiedziałam teściowej ze nie będzie koło naszego dziecka żadnych czerwonych kokardek. Oczywiście zrobiła wielkie oczy (takie same zrobiła jak nie chciałam dać butów na parapet przed ślubem ![]() Co do płci, to w 12-tym tyg miałam robione usg 4D i jak dla mnie to tam jest siusiak Mam nadzieje ze uda mi sie załadować fotkę. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Mam za dużą fotkę, później jak maż wstanie to mi ja zmniejszy, to się wam pochwale
Edytowane przez dorkabl Czas edycji: 2010-12-12 o 10:40 |
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ja jakis mam fatalny weekend, nie dosc,ze ten upadek na lodzie w piatek, to wczoraj mielismy stluczke samochodem, mielismy szczescie ,ze terenowym autem bylismy,to mocno nie tarpnelo, no ale dla goscia polamalismy zderzak, i pogielismy rejejstracje;/ kolejny wydatek. Jeszcze Tz wcale sie nie kladl spac tylko 4 rano pojechal na warszawe do pracy(120 km), i znow sie martwie.
Jedynie co sie wczoraj bardzo cieszyl jak przylozyl reke do brzuszka to czul, jak maly( zakladamy,ze chlopiec) figluje w brzuszku, stwierdzil tez ,ze brzuszek mi urosl, a przez tydzien go nie widzial. Wczoraj jego siostra pokazala mi jaka kupila sukienke na Nasz cywilny, no i bedzie lepiej wgladac niz ja, szczeka mi opadla... poziomkowa, ja tylko mam mone paznakocie, wlosy niestety sianko...no i wygrzewaj sie, wracaj do zdrowka ![]() agnieszka, milo slszec,ze z dzidzia ok, no ale szkoda, ze plci nie poznaliscie, teraz bedziecie sie zastanawiac. monia duzo jest owocow nisko kalorycznych, mandarynki , grejfruty,a co do suszonych to zurawine podjadam troche, ale to bardziej profilaktyczne na pecherz. A ze slodyczy wbrew pozorom podobno chałwa nisko kaloryczna, mi najbardziej smakuje taka od ruskich slonecznikowa, bo polska to mdlaca. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- dorkabl, co do zabobonow to tez ich nie cierpie, mamy kolezanka, ktora mi czegos odmowila, jak jeszcze nie wiedziala,ze jestem w ciazy to teraz przed swietami ja sumienie ruszylo i wydzwania do mojej mamy, pewnie sie dzis wprosi do Nas na kawe.
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-12-12 o 10:44 |
|
|
|
#435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buty na parapet? A w czym to mialo pomoc? No i o co chodzi z ta czerwona wstazka? Co to ma wspolnego z humorkami dziecka? ![]() Cytat:
Ja widzialam Twoja sukienke i uwazam, ze wygladasz w niej bardzo ladnie. I pamietaj, ze i tak wszyscy beda patrzec na Was Ja wiem co czujesz, bo tez sie czuje malo atrakcyjna teraz, ale to Ty bedziesz dostawac komplementy, z Toba beda wszyscy rozmawiac i glaskac po brzuszku, a pewnie nikt nie zrwroci uwagi na kiecke szwagierki ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
To proste bardzo
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia Czerwona wstążka ma zniwelować urok, złe spojrzenie na dziecko od osoby nie przychylnej, ze może być potem np dziecko brzydkie...NOŁ KOMENTS
![]() Buty stawiają dziewczyny żeby pogoda była ładna. Jest naprawdę ful takich bzdur! Ful! ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Kwiatecek ty sie dziewczyno niczym nie przejmuj, najważniejsze ze się nic nikomu nie stało. Samochód rzecz nabyta...mnie tak pocieszali parę miesięcy temu kiedy facet we mnie rąbnął :/ |
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia dziekuje ci za te slowa
troszke mi lepiej, staram sie nie denerwowac tak tym wszystkim, tylko nie zawsze mi to wychodzi...
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
ano Poznań, Poznań. Tylko od dwóch lat na obczyźnie, bo w Wawie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wiesz mi że w dzien ślubu to panna młoda zawsze jest najpiękniejsza (nie wiem jak to się dzieje), jakoś tak promienieje że i tak wszyscy tylko na nią zwracają uwagę pada deszcz na zmianę ze śniegiem, ciąg dalszy sprzątania ... jeszcze wypad do tesco nas czeka chyba ... Zosi oczko jakby ciut lepsze (choć może mi się wydaje) gorsze na pewno nie jest a to już dobrze ... buziaki |
||||||
|
|
|
#440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- te buty mnie rozwalily... i jaka mialas pogode?
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jakim cudem :P niebieskiego też nie było wiec mi pewnie za jakiś czas chłop gdzieś pójdzie |
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Zrobil mi sie jakis wielki czerwony guzek na brodzie, w przyblizeniu na szerokosc kciuka, wyglada jak czerwony siniec i jest twarde, pewnie mie owialo, jak na slub cos takiego wyskoczy to dopiero bede oszolamiajaco wygladac
![]() oj ja dziewczyny czesto mam pecha od kad pamietam, ale dziekuje za cieple slowa, bo to naprawde mi pomaga. Travernery, ty czujesz jakas dolegliwosc czy przy tych krwawieniach, chyba krwiaczka mialas? Czy po prostu on tylko plamienia te daje? Nic Ci lekarz nie mowil jak dlugo to moze trwac? szkoda bys sie meczyla.
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedyne do czego sie zastosowalam to cos niebieskiego, nowego i pozyczonego Ja od samego pocztaku dalam sobie spokoj z zabobonami, bo slub mialam w maju, a "w maju slub, szybki grob"
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zabobonów, to nienawidzę. Moja teściowa do momentu, aż jej nie powiedziałam, że jak się coś stanie, to najwyżej zarobimy na tych dziecięcych rzeczach, to co chwilę dzwoniła i coś nowego wymyślała. Masakra!!! A sukienką siostry męża się nie przejmuj, bo napewno tylko ci się tak wydaje, że jest taka super i to ty będziesz wyglądała cudownie na swoim ślubie. I pamiętaj, że najważniejsza i najpiękniejsza jest panna młoda. |
|
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole czytam fantastyczna ksiazke, ktora mi pozyczyla kolezanka. Jest naprawde bardzo fajna. Wszystko jest super opisane. Polecam
![]() http://www.empik.com/nasze-dziecko-r...0120,ksiazka-p Akurat czytam o pierwszej kapieli noworodka
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia z ląd ty tą rymowankę wytrzasnęłaś?
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- O! Jaka Ładna dziidzia na okładce Też bym cos poczytała, może gwiazdka cos przyniesie
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
eee nie smiejcie sie. Na poczatku jak to uslyszalam to chcialam slub odwolywac
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Was ma taka tuniczke http://allegro.pl/1445-czerwona-tuni...344653120.html
na zdjeciach wyglada ładnie.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym na ślubie każda panna młoda jest najpiękniejsza, więc i w Twoim wypadku nie może być inaczej ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

też uwielbiam bakalie, jabłka, ciastka owsiane itp. tylko oby mi się one nie znudziły 
Z paznokciami nigdy nie miałam problemu, zawsze twarde i ładne, za to włosy ehhh jakie cienkie były tak są
co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)