![]() |
#2341 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie można kupić Maine Coona bez rodowodu?
mar_jolka, skąd Tyś wytrzasnęła 4tygodniowe szczenię?
To powinno być jeszcze przy matce PRZYNAJMNIEJ kolejne 4ry... Chyba, że to szczenię od Twojego psiaka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
mar_jolka
|
oczywiscie ze to moj wlasny przychowek- amacanemkowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pseudochodowle co myślicie?
moje zdanie jest takie, że jak kogoś nie stać na kupno psa z prawdziwej hodowli, to nie będzie go też stać, żeby porządnie się nim zajmować, w sensie, że dobra karma, szczepienia, ewentualne leczenie itd.. jak już ktoś naprawdę marzy o psie, a nie ma dwóch tysięcy na 'zbyciu' to idzie do schroniska.. przynajmniej dla mnie było by to naturalne. pseudohodowle to łatwa kasa dla nieuczciwych ludzi, których priorytetem raczej nie jest dobro zwierząt, tylko chęć zysku.. jak widzę na jakichś giełdach, czy targach pudła ze szczeniakami, kotkami/ króliczkami, to mnie szlag trafia, bo często stoją w mega upały, w słońcu.. i w 99% przypadków nawet nie mają wody do picia :| bądź też w mrozy i nikt się nie przejmuje, że trzęsą się z zimna. nie mówiąc już o tym, że raczej nie będą się przejmować, czy psy, które rozmnażają są zdrowe, co daje duże prawdopodobieństwo że szczeniaki będą mieć wady genetyczne.
![]() |
#2344 |
Rozeznanie
|
Uf, fajosko
![]() Sorki, ale się przestraszyłam. Faktycznie cudak! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
fajny,ja też chce takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
Psy z pseudo-hodowli trafiają do schronisk bo są już za stare lub zbyt wycieńczone żeby mieć następne młode.
Żeby kupić psa trzeba nie tylko mieć trochę kasy ale przede wszystkim czas by się nim zajmować, warunki i najważniejsze DOBRE SERCE.
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
podoba mi sie porównanie do Porsche
![]() ![]() Ja się sporo nasłuchałam w kolejce do weterynarza pseudochodowców Yorków i uwierzcie mi - gdyby ktoś po usłyszeniu tego, wciąż nie widział nic złego w pseudochodowcach, to nie miałby serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wy się pogodzicie z oddaniem jedynaka? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
psy z hodowli też mogą być chore czy mieć wady, ale te z pseudo mają wady o wiele częściej... a kupowanie np. ONka z pseudo to wręcz proszenie się o kłopoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
ja sie czasami nie dziwię ludzią ,żę kupują takie pieski na targach
Ile razy byłąm w zakopanym mróz jak cholera a te bidulki przymarzają wtedy to tylko ma się ochotę je wziąść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
albo można popatrzeć na psy latające po ulicy,one też są do uratowania, a czemu akurat Ci dobrzy i szlachetni idą na targ i płacą za krzywdę suczki, szczeniąt? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
mar_jolka
|
Bo kudlacze rodza sie gladkowlose
![]() ![]() ![]() A jak sie z nim rozstaniemy- ano bedzie troche smutno. Ale juz przez 10 lat do tego przywyklam. No i bardzo czesto znam juz z gory jakby wlascicieli moich maluszkow. I tu tez znam wlascicielke przyszla prawie od roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
To prawda taki krecik z niego był.
![]() Ehhh szkoda, że nie macie bokserów. ![]() ![]() Rok czekają na szczeniorka? Ześwirować z niecierpliwości można. ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na serio, to ja współczuję hodowli którą wybiorę... Bo znając życie będę często się podpytywać co u malucha i czy ma nowe fotki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Rozeznanie
|
no ok kraja,ale też powinno,gdy pomyśli,że zapłacił komuś za męczenie suczki i za koleiny miot,
a kupno psa to poważna decyzja i powinno się ją przemyśleć,wtedy można poszukać w schronisku i gwarantuje,że tam to prawdziwym "zdrowym na umyśle" się kraja, bo człowiek idący na giełdę, to zazwyczaj patrzy,o jaki ładny szczeniak, o tanio i podobnie do rasy, mało kto idzie z ideą pomocy, bo tacy ludzie zazwyczaj przygarną psa z ulicy,albo w potrzebie,a nie pójdą po szczeniaka z giełdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
zwyczajnie kilka razy natknełam się w zakopanym na takiech panów <i nie był to targ gdzie sprzedaje się zwierzęta > tylko główy "deptak" i nie napisałam ,że chcę kupić/ kupiłam /planuję tylko że się robi przykro patrząc na coś takiego a to lekka różnica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
Kiedy czytam o pseudo hodowlach i innych takich, to od razu mam przed oczami moją kuzynkę i znajomych z Niemiec.
Kilka z nich chciało kupić sobie psa. Pies oczywiście musi być malutki, drobniutki itp. No więc kupiły sobie - mama york, tata chichuachua ( co dla mnie daje zwykłego kundelka ), rodzice bez rodowodów za ... 560 euro ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Niemcy tez niemozliwie duzo adoptuja, wiec to jest mniej wiecej wyrownane
![]() Moje zdanie o pseudo? Znieczulica, niedouczenie, ignorancja i chciwosc... BO W TYM CO ONI ROBIA NIE MA MOWY O MILOSCI DO RASY CZY TEZ JAKICHKOLWIEK PSOW.
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sprawdzone hodowle godne polecenia.
.
Edytowane przez veira Czas edycji: 2012-05-13 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Przyczajenie
|
Przy okazji zapraszam na stronę i blog mojej hodowli psów rasy Shar Pei
www.sharpei-hodowla.pl www.sharpei-hodowla.pl/blog
![]() |
#2364 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | ||||||
BAN stały
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
Cytat:
tak sie nie da ponieważ trymowanie to bardzo pracochłonny i żmudny zabieg -jest niesamowicie długotrwałe. Cytat:
Kazdy pies bez poswiadczenia urodzenia tzn. rodowodu jest z pseudohodowli. Hodowlę prowadzą ludzie,którzy stosują sie nakazów,zakazów, regulaminów ustalonych dla dobra rasy. Pseudohodowla polega na rozmazaniu gdzie zasadą jest tzw. "wolnoamerykanka" Cytat:
Cytat:
Beata Ps. Bardzo często za swoje słowa "podpadam" dużej części pseudohodowców ale nie moge sie pogodzić z tym procederem ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Zgadzam sie z tym w 100% |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale itak problem rozwiązany, bo jednak się na takiego wynajmujący nie zgodzili i kuzynka już nie szuka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
przez te wszystkie pseudo hodowle schroniska pękają w szwach, a zwierzęta plątają się po ulicy. Prawo powinno bardziej chronić zwierzęta przed głupimi ludźmi. W końcu jak kogoś nie stać na kupno psa u chodowcy to nie bedzie go stać na jego należyte utrzymanie, taka jest prawda. No chyba że będzie go karmił byle czym, a weterynarza będzie widział tylko podczas obowiązkowego szczepienia na wściekliznę (albo i to nie bardzo)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Tak, ja mam znajomego co właśnie kupił pieska z pseudo, o czym dowiedziałam się po fakcie. I teraz zamęcza mnie "milionem pytań do". Wielce zdziwiony, że psiaka to już się powinno uczyć podstawowych komend (w formie zabawy oczywiście i nie przesadzając z intensywnością), nie za bardzo wiedział co i jak z szczepieniami, psa karmi pedigree/chappi i gotowanym jedzeniem z kaszanką (mało nie spadłam z krzesła jak to mi napisał, i chyba nie do końca chciał mi wierzyć że to może być źle). Jakiś czas temu (grubo ponad miesiąc) podałam mu tytuły książek, które powinien sobie kupić i poczytać żeby dowiedzieć się więcej na temat wychowania psa, to mi napisał "że może na święta kupi"
![]() Mam tylko nadzieję że znajomy posłucha moich rad.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-12-16 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
Czy może mi ktos polecić jakąś hodowlę rottweilerów lub dogów kanaryjskich? W sumie nie zdecydowałam się do końca na rasę jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
BAN stały
|
A co myśleć o hodowcy który podczas zakupu mówi, że szczenie jest po rodowodowych rodzicach ale może go sprzedac taniej bez rodowodu a lub drozej z rodowodem. tzn,. jeśli chcesz taniej bierzesz bez papierka. To jakiś kit czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.