|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]
Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] Może być tak jak piszesz. Cieszę się, że Agu zaczęła jeść ![]() Cytat:
![]() To ja się wpraszam na ciastka ![]() Dzień dobry ![]() U mnie 3 stopnie na plusie, śnieg się topi, chlapa na ulicach......brrrrrrrrrr. Laptop nam padł, monitor się wypalił ![]() ![]()
![]() |
#2912 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23704591]Ło jaki Kacperos uchachany ![]() Dziewczyny, tak patrzę na wasze dzieci z uśmiechami, i chyba moja córa ma najmniejsze usteczka w wątku ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ona, w Smyku kupiłam (taniej wyszło niż w kauflandzie, o 7zł, a wczoraj tam oglądałam i też potaniały, ale moje mają żywsze kolory ![]() ale za to jaaakie oczy - nikt jej nie przebije ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23707563]fajnie powiedziane. ![]() wlozyłam Tymka w taką dużą elastyczną miskę. ![]() Dobrze, że na strachu się skończylo, ucałuj maluszka. ![]() też mamy kilkanaście książeczek z tej serii- potwierdzam- bardzo fajne. ![]() Mamy jeszcze serię "Mały bohater" (o rycerzu, piracie,kowboju, Indianinie) i serię "Mały chłopiec" (Autobus Mariusza, Koparka Marka, itd, w sumie kilkanaście) ![]() U nas chyba ciąg dalszy choroby. Maksiu już ok, ja też się trzymam, ale Tymek nie bardzo. ![]() ![]() ![]() Za nami fatalna noc, TŻ-ta rozłozylo też. ![]() oj jakieś infekcje nam sie przyplątuja - zdrowia dla chłopców ![]() Cytat:
![]() dziewczyny ostatnio jak byłam u lekarki z małą to ta zwróciła uwage że Gabi dziwnie sie ułożyła na leżaku tak troche wygieta i kazała mi zwracac na to uwage bo może to byc asymetria ciała . nie zwracałam na to nigdy uwagi ale żeczywiscie młoda czasami układa sie asymetrycznie jak leży na plecach - lekko sie wygina jak poczytała to mogła by to byc asymetria - jest to tylko czasami ale jednak - niektóre z was były swego czasu na cwiczeniach z maluszkami - jak małą stymulowac żeby sie nie wyginała ![]() jak pisze - leży tak tylko czasami wiec chciała bym sama spróbowac z nią jakies cwiczonka może a jak nie i to jej nie minie to może do rechabilitanta sie wybierzemy ![]()
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Silpe - aż mi ślinka pociekła
![]() ![]() my od rana same, małż do pracy pojechał. Ewcia wstała o 6 na jedzenie, przyssała się na dlugo do cyca, po czym odłożona pospała 10 minut i już wyspana. od godziny widzę, że już zmęczona, ziewa, trze oczy, próbowałam ją położyć - nic z tego. o 9 dałam kaszkę, odbiłam, przebrałam, teraz walczy na leżaczku, bo jak ją nosiłam, to mnie pogryzła w ramię - przez bluzkę i pieluchę. masakra ![]() zaraz spróbuję ponownie ją położyć, bo robi się krzykliwa, a to też u niej oznaka, że ma już dość. u nas chyba deszcz ze śniegiem i też odwilż. nie wiem, czy nam się dziś uda gdzieś wyjść... |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
![]() nie dam rady cytowć...zapamietałam wita ![]() Wczoraj wieczorem gorączka przeszła,ale musiałam zmienić paracetamol z czopków na syrop ![]() ![]() ![]() ![]() chyba do administracji się przejadę....z awanturką ![]()
#2915 |
Zakorzenienie
|
Ewcia śpi już pół godziny.
deszcz dalej pada. ja zamiast zrobić cos konkretnego, zadzwoniłam do teściowej, bo wczoraj małżowi truła, że jej przykro, że nie zadzwoniłam powiedzieć jak mi się podoba serwis obiadowy, który nam kupiła.... ![]() i się dziecko wyspało...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-12 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]Bratko przepraszam za zniknięcie nagłe, ale młoda mnie wezwała ![]() Tak jak ci pisałam - dziewczyny jestem w szoku, Agatka po tej biegunce chce jeść ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] No może rzeczywiście tak było... Super, że Agu je, jedno zmartwienie (i to dosyć spore) z głowy. Cytat:
a nocki współczuję, u nas średniawka, bywało gorzej, ale i lepiej też... ![]()
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Witam,
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23704591]Ło jaki Kacperos uchachany ![]() Dziewczyny, tak patrzę na wasze dzieci z uśmiechami, i chyba moja córa ma najmniejsze usteczka w wątku ![]() [/QUOTE] Ale za to najwieksze oczy. Nocka byla nawet ok. Mam wrazenie,że caly katar spłynąl Oli do gardła i teraz charczy.Czasami zakaszle ale jak ja mam sie tego pozbyc? Dzis wybieramy sie na zakupy świateczne. Wszystko juz mam tylko prezent dla starszej mi został do zakupienia.Reszta zakupiona on line. Szukam też stroju mikołajki dla Oli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrry ![]() nocka dziwna..tzn, wybudzanie się juz nawet nie patrzę na zegarek, bo mi sie nie chce, tym bardziej, że śpię z królewiczem.. Teraz pierwsza drzemka. Planujemy dzis iść wreszcie na spacer, bo nie pada. Chlapa jak nie wiem, wypróbuję nieprzemakalność moich nowych butków.Kupiłam Lestę.O takie http://lesta.pl/index.php/Kolekcja/K..._6146_2196.png Kurde, wlasnie zaczelo padac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Znalazło się? Znalazło??? Oddawaj, moje zwinęłaś! ![]() Cytat:
Netbook nie ma zdaje się możliwości odtwarzania płyt. Cytat:
Do administracji budynku ![]() Młoda dzisiaj mnie wykończy, od 7:30 nie śpi, noc też średnia, a mnie krzyż tak nawala, że ledwo się ruszam. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-12-12 o 09:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U moich rodziców kaloryfery na 3 i chłodno... wentylacja w dużym pokoju działa przesadnie... Po upałach u mnie, w szoku tu jestem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
młoda nocke odsypia- juz druga drzemka
![]() poprasowałam troche wcześniej - młoda fikała na brzuszku - dalej pełza do tyłu ![]() ![]() a wczoraj namietnie przewracała sie cały dzien z plecków na brzuszek ![]() ![]() chciałam nagrac to jej pełzanie i nagrałam ale bez pełzania - cholerka jak widzi aparat to po ptokach ![]() wiecie co tak myśle że ta niby asymetria Gabi to moja wina - młoda swego czasu czesto leżakowała w gondoli ustawionej koło stołu - na krzesle zawsze coś tam wisiało - jakas zabawka jak i na lampie - wiec młoda wiekszośc czasu przekrzywiała sie na lewą strone do tych zabawek i tak jej zostało ![]() ok na życzenie zapodaje przepis bardzo łatwy - jak ja dałam rade sama z dzieciem to wy też ![]() ciasteczka z galaretką 180g. masła lub margaryny 2 jajka całe 200g cukru pudru 2 łyżeczki kawy inki - ja nie miała dałam co innego ale myśle że bez też sie obejdzie 1 łyżeczka cynamonu 400g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia dekoracja- cukier puder galaretka wiśniowa miekkie masło utrzec z jajkami . reszte składników wymieszac i dodac do masy . Zagniesc ciasto , cienko rozwałkowac , wykrajac foremkami różne kształty o różnej wielkości , tak by móc pózniej ułożyc ciasteczka jedne na drugich- dwa lub trzy coraz mniejsze np serduszka czy gwiazdki. piec ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180st. ostudzic posypac cukrem pudrem. Galaretke przygotowac w połowie zalecanej wody , gdy zacznie teżec smarowac ciasteczka i układac jedne na drugich a także wypełniac ich zagłebienia. jakie ja zrobiłam widziałyście , szkoda że nie mam foremki gwiazdki z dzurką - slicznie wyglądają. galaretka nie może byc za wodnista bo wypłynie i nie za gesta bo bedzie jej za duzo - trzeba wyczuc moment. w moich ciastkach i troche wypłyneło i troche jej zadużo ale w trkcie robienia usypiałam Gabi ![]() smacznego.
#2922 |
Konto usunięte
|
Silpe, te ciacha smakowite są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]
Tak jak ci pisałam - dziewczyny jestem w szoku, Agatka po tej biegunce chce jeść ![]() Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] No to super! Oby jej tak zostało. ![]() Teoretycznie jest taka możliwość, że coś jej tam siedziało i męczyło ją... ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Teraz jak nawet przodem do siebie go trzymam, to go już tak nie łamie w jedną stronę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam, gdzie śmiga, mamy ogrzewanie podłogowe. z ciekawości zmierzylam temperaturę - 25.7 na teraz. na górze u Ewci max. 22 stopnie. u nas powrót rzadkich kup - może zębole wyjdą ![]() i pluje się na potęgę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Konto usunięte
|
Margo, no to ja waz pobiję - Agata ściąga sobie... rajstopy
![]() ![]() Wczoraj zjadła mleko z kaszką, 180ml, o 22. O 5 rano dziki ryk bo głodna :d Zjadła 150ml, przed 9 120ml, o 11 pół słoika owoców + 60ml. |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dlatego skarpet w domu nie zakładamy, albo śpiochy, albo rajtki. Skarpety ma 10 sekund. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Agatka ma mega odparzenia na dupce po tych biegunkach. Sudocrem nie pomaga, teraz leży z dupskiem na wierzchu, wietrzymy. Co na to mogę? Wiem, że jest tormentiol, ale ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Mam robioną dla niej maść z hydrokortyzonem i neomycyną, mogę tego użyć? Pomogło super po skazie, sama dziecku podbieram na zmiany azs
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23718893]Dziewczyny, Agatka ma mega odparzenia na dupce po tych biegunkach. Sudocrem nie pomaga, teraz leży z dupskiem na wierzchu, wietrzymy. Co na to mogę? Wiem, że jest tormentiol, ale ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Mam robioną dla niej maść z hydrokortyzonem i neomycyną, mogę tego użyć? Pomogło super po skazie, sama dziecku podbieram na zmiany azs
![]() ja znów polecę, linomag masc i jeszce raz tę maść ! Zólte toto jest i konsystencje ma niemaściową, ale reweacja jak dla mnie. Kosztuje ok. 8 zł w aptece sie kupuje. mojej córce pomogła, synkowi jak sie coś zaczeriwenia, to od razu smaruje na noc i rano jest gładziutkie i jak tzreba! Miałam podesłac linka Ci do allegro na te ksiażki moje nieszczęsne, ale jeszcze ich nei wystawiłam, ostatnio na nic nie mam czasu:-/ A tak w ogóle czesc dziewczyny, podczytuję czasem, ale ostatnio czasu na nic totalnie nie mam. Młody dzis ma 7 miesiecy, łazi po całym pokoju - w sensie pełza i zaczyna raczkować, ale jeszce sam nei siada - w sumie to mi to lata, bo jeszcze czas. Trochę przystopował z rośnieciem no i chyba będzie kurdupel jak ja i mąż. Jest małym łazikiem-turbodzidzią, czasami nei da rady go ogarnąć. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-12-12 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
![]() dzien dobry ![]() wiem, wiem, niedobra jestem... margo, przywołałaś mnie do porządku ![]() dziękujemy za troskę, jesteście kochane ![]() u nas wsio w pariadku ![]() ![]() Róża zdrowo rośnie, ma juz ponad 5 miesiecy i pochłania coraz więcej uwagi. Wiercioch z niej, turla się po podłodze, nie mozna jej spuscic z oczu ![]() Na szczepieniu w polowie listopada mierzona i warzona miescila się ok 90 centyla, nadrobiła kg ![]() przesypia juz całe noce ale ja jestem coraz bardziej zmęczona... ![]() co by tu jeszcze na szybko.... ja na diecie nadal, jeszcze tylko 2 kg zostaly, mieszcze sie w spodnie powoli, ale zeby wygladac w nich jak kiedys musze zrzucic jeszcze dodatkowo ze 3 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Jamaica noo już myślałyśmy że zrobiłaś coś ze swoim Tżem i teraz się ukrywasz xD
Kurde, Blance zrobił się zajad, i na bródce pełno krosteczek. Byłam w aptece po coś na ten zajad, ale powiedziała żeby lepiej iść do lekarza. No i więc idziemy jutro do lekarza z zajadem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Konto usunięte
|
Noooo nareszcie!
Kłopoty finansowe mają to do siebie, że kiedyś się kończą ![]() A u mamy - może przynajmniej mąż nie będzie szalał ![]() Róża super, zwłaszcza na tej fotce na brzuszku ![]() I nie znikaj już ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Aha, młoda ma to odparzenie już na całym rowku, masakra! płakała przed chwilą ogromnie, tu już zwykłe maści nie pomogą (dzięki Jaatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życzę przetrwania wizytacji. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23717173]Margo, no to ja waz pobiję - Agata ściąga sobie... rajstopy ![]() ![]() to się nadaje do Archiwum X ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23718893]Dziewczyny, Agatka ma mega odparzenia na dupce po tych biegunkach. Sudocrem nie pomaga, teraz leży z dupskiem na wierzchu, wietrzymy. Co na to mogę? Wiem, że jest tormentiol, ale ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Mam robioną dla niej maść z hydrokortyzonem i neomycyną, mogę tego użyć? Pomogło super po skazie, sama dziecku podbieram na zmiany azs ![]() Linomag - u nas to pomogło ![]() Cytat:
![]() cieszę się, że z Wami ok i życzę, żeby Wasze problemy szybko minęły ![]() super foty. niezmiennie podziwiam czuprynkę Różyczki ![]() Szaja - u nas też był cały rowek, smarowałam grubo przy każdej zmianie pieluchy, obmywając wcześniej i susząc pupę. przedtem stosowałam krem Nivea przeciw odparzeniom i Bepanthen, ale właśnie Linomag zadziałał. spróbuj też mąki ziemniaczanej. Justin - specjalnie dla Ciebie ![]() 1. Ewcia z tatusiem (do kogo podobna??) 2. wielka stopa ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-12 o 13:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewcia -suuuper, juz sie nie moge doczekac az pojdziemy na basen ![]() My po spacerku krótkim, bo zaczelo padac, a ze krolewicz byłna raczkach u taty, nie moglismy go nakryć folią ![]() Teraz drzemie. Szaja- ja tez polecam Linomag maść i bepanthen- nam te masci pomogły i pomagaja do teraz jak co jakis czas czerwono w rowku ![]() Jamaica- zaglądaj częściej i życzę, żeby wsio się dobrze ułożyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale to nie jest tylko czerwono, to już są takie duże zmiany (błyskawicznie to poszło mimo stosowania sudocremu!), masa czerwonych kropek, zgrubienia jakieś, koszmar :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Margo, dla mnie Ewcia do Ciebie podoba
![]() Kuurde, może ja w koncu dojade na ten basen noo.. ![]() Chciałam jechać i się rozchorowałam i tyle z basenu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
dziękuję szaju
![]() ![]() kardashi, hahaha ciekawe miałas skojarzenie ![]() margo, ślicznie się pluska ![]() ![]() ![]() ps szaju, wiem o czym mowisz, Róża miała coś takiego ostatnio, piekło ją czy szczypało bo płakała, pomogło po prostu.... nieużywanie niczego po sudocremie był wiekszy placz.... wietrzyłam tak jak ty i powoli zniknęło Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-12-12 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Ale oczka ma
![]() i włoski śmieszne ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23714937]A masz możliwość zrobienia posiewu kału na bakterie? Znalazło się? Znalazło??? Oddawaj, moje zwinęłaś! ![]() .[/QUOTE] tu nie bardzo, ledwo wydebilam badanie pod katem alergii ![]() moze przesle kupe do Polski ![]() jak mowilam lekarzowi, ze Stefek nie je to On - przeciez nie jest za chudy ![]() My tez odparzenia przerabiamy - u nas zwykly talk pomaga no wreszcie!!!!!!!!! niedobra kobieto ![]() super, ze wszystko w porzo u Was, rozne tu scenariusze chodzily ![]() ---------------------------------------------- u nas nocka rewelka, Malusio spal do 9 ![]() rano niejadkowo, ledwo wcisnelam 80 ml, reszte zagescilam kaszka jablkowa, zjadl dosc sporo o 14.00 wciagnal 200 ml mleka i sinlacu pol na pol ![]() ![]() zaliczylismy spacerek, kosciolek, teraz obiad a potem kawka u znajomych
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Konto usunięte
|
Tia, przyznaję się, pierwsza myśl: zabiłą męża i się ukrywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.