Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 12:08   #451
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Aga
Paulizia, to fajnie musimy wygladac teraz

A jak z waszym sikaniem? Kurcze ja jak kicham to musze odpowiednia pozycje przyjac by nie zgubic..
Stary 2010-12-12, 12:17   #452
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dorka sliczne masz te zdjecia

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Aga
Paulizia, to fajnie musimy wygladac teraz

A jak z waszym sikaniem? Kurcze ja jak kicham to musze odpowiednia pozycje przyjac by nie zgubic..
Ja ostatnio popuscilam
wstyd

No i zawsze staram sie troche przykucnac, jakos tak podswiadomie to robie... a i ak podobno pozniej bedzie gorzej. Moja kumpela w 9 miesiacu budzila meza w nocy, bo z lozka nie dawala rady wstac

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

SilLee fajnie wyglada ta tuniczka, ale slyszalam, ze te japan style to kiepska jakosc...
Stary 2010-12-12, 12:20   #453
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dorka

Ja ostatnio popuscilam
wstyd

No i zawsze staram sie troche przykucnac, jakos tak podswiadomie to robie... a i ak podobno pozniej bedzie gorzej. Moja kumpela w 9 miesiacu budzila meza w nocy, bo z lozka nie dawala rady wstac [COLOR="Silver"]
najbardizej sika się na początku i pod sam koniec jak dziecko już w kanał się wstawia, wtedy to się z kropelkami biegnie i ma się wrażenie że caaaały wielki pęrzech pełny, a z popuszczaniem narazie problemu nie mam, ale po porodzie to jakiś czas ciut mi się zdarzało, póki ciało nie doszło do siebie po takim mega rozciąganiu

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:29   #454
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

myslalam, ze to juz tylko ja tak mam, wogole to ciagle wkladki nosze bo jakas mega ilosc sluzu, raz wodnisty raz taki rozciagliwy jak plodne dni, ta ciaza to dziwna sprawa...
Stary 2010-12-12, 12:42   #455
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kurczę dziewczyny ale mam doła dzisiaj Dzisiaj powiedzialam lekarzowi na obchodzie (wcześniej zapominałam), że mam te skurcze macicy bolesne ok. 4 razy na dobę, stwierdzil od razu, że w tak wczesnej ciąży żadnych skurczy nie może byc, bo to wpływa na skracanie szyjki macicy - no i przepisal mi fenoterol Cholerstwo, którego tak się bałam. Wziełam własnie pierwszą połówkę (mam 8x 1/2tabl. co 3 godziny)-ręce mi się trzęsą, serce wali - masakra - takie sa skutki uboczne.
Żałuję, że się przyznałam do tych skurczy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:50   #456
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny ale mam doła dzisiaj Dzisiaj powiedzialam lekarzowi na obchodzie (wcześniej zapominałam), że mam te skurcze macicy bolesne ok. 4 razy na dobę, stwierdzil od razu, że w tak wczesnej ciąży żadnych skurczy nie może byc, bo to wpływa na skracanie szyjki macicy - no i przepisal mi fenoterol Cholerstwo, którego tak się bałam. Wziełam własnie pierwszą połówkę (mam 8x 1/2tabl. co 3 godziny)-ręce mi się trzęsą, serce wali - masakra - takie sa skutki uboczne.
dobrze zrobiłaś że powiedziałaś, przecież najważniejsza jest dzidzia...
ale trochę dziwi mnie to że od razu dali ci fenoterol
ja w pierwszej ciązy też miałam twardnienia macicy, ale mój gin powiedział, ze fenoterol się daje w ostateczności i on wolałby uniknąć bo jak już się zacznie to do końca trzeba brać a dla dzidzi to też nie jest obojętne ....
no i miałam te twardnienia bardzo często, ale za każdym razem badał mi szyjkę czy się nie skraca, a ponieważ było ok, to jakoś przetrwaliśmy do końca bez leków...
wiem, że magnez też działa rozkurczowo !

no ale może twoja sytuacja jest inna, chyba ginekolodzy wiedzą co robią
a jesli te objawy niepokoju iwalenia serca ci nie miną to na pewno dostaniesz Isoptin albo jaiś inny ca-bloker, bo ten lek się łączy z fentoreolem żeby zminimalizować właśnie jego skutki uboczne, więc nie martw się

Stary 2010-12-12, 12:50   #457
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie moj maz dzis rano po raz pierwszy poczul ruchy naszego maluszka

24kasia86 wszystkiego naj naj czekamy na fotki i relacje
Catia88 duzo szczescia

a wczoraj znajomi powiedzieli, ze moj bebzolek jest dosc spory jak na ten tydzien ciazy, pozniej wrzuce fotki, mam nadzieje ze nie zrobi sie gigantyczny...

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zimnica, to znaczy ile stopni ???
andziot no ludzi praktycznie nie ma na dworzu, moze z 10 stopni jest, a wieczorem to z 5 brrrr
Stary 2010-12-12, 12:56   #458
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej brzmi okropnie!!! Moze jednak dobrze, ze powiedzialas... moze to Ci pomoze. Jestesmy tu z Toba i trzymamy mocno za Ciebie za szybki powrot to zdrowia i domu!!!

Dziewczyny sierota ma problem... nigdy nie kupowalam na allegro No i w zwiazku z tym mam pytanie... jak mam powiedziec sprzedajacemu, ze chce konkretny model/kolor no i ze chcialabym za pobraniem?
Stary 2010-12-12, 12:56   #459
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Traverney, ty czujesz jakas dolegliwosc czy przy tych krwawieniach, chyba krwiaczka mialas? Czy po prostu on tylko plamienia te daje? Nic Ci lekarz nie mowil jak dlugo to moze trwac? szkoda bys sie meczyla.
oprócz tego, że plamię i krwawię na przemian prawie od dwóch tygodni, to nic złego nie czuję. Lekarze raz straszą, raz uspokajają. To od krwiaka, mam nadzieję, że to już ostatnie jego podrygi. Za tydzień mam usg i mam nadzieję, że już się wszystko uspokoi.

Cytat:
W ogole czytam fantastyczna ksiazke, ktora mi pozyczyla kolezanka. Jest naprawde bardzo fajna. Wszystko jest super opisane. Polecam

http://www.empik.com/nasze-dziecko-r...0120,ksiazka-p

Akurat czytam o pierwszej kąpieli noworodka
fajna ta książka, mówisz? Ja się zastanawiam nad tą
http://merlin.pl/Mamo-tato-co-ty-na-.../1,835108.html

Cytat:
mi się wydaję, że dobrze, że powiedziałaś. Jeżeli lek Ci pomoże, to zaciśnij zęby Kochana! MUSI BYĆ DOBRZE, więc głowa do góry!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 13:03   #460
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny sierota ma problem... nigdy nie kupowalam na allegro No i w zwiazku z tym mam pytanie... jak mam powiedziec sprzedajacemu, ze chce konkretny model/kolor no i ze chcialabym za pobraniem?
jak coś kupisz to pojawi się taki guziczek PŁACĘ i to klikasz i tam jest multum opcji do wyboru z jakiego banku chcesz zapłacić i tam jest chba opcja "płatne przy odbiorze" (ale wtedy przesyłka jest zazwyczaj droższa) no i niżej jest wybór przesyłki, adres do wysłania i "wiadomość dla sprzedającego" i tam się wpisuje kolor, rozmiar i wszystkie takie

mam nadzieje ze dość jasno
jak nie to pytaj dalej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
andziot no ludzi praktycznie nie ma na dworzu, moze z 10 stopni jest, a wieczorem to z 5 brrrr

5 stopni i nikogo nie ma na dworze
to rzeczywiście mróz jak ino
u nas teraz jest +3 i to już dla nas ciepełko

Stary 2010-12-12, 13:05   #461
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze zrobiłaś że powiedziałaś, przecież najważniejsza jest dzidzia...
ale trochę dziwi mnie to że od razu dali ci fenoterol
ja w pierwszej ciązy też miałam twardnienia macicy, ale mój gin powiedział, ze fenoterol się daje w ostateczności i on wolałby uniknąć bo jak już się zacznie to do końca trzeba brać a dla dzidzi to też nie jest obojętne ....
no i miałam te twardnienia bardzo często, ale za każdym razem badał mi szyjkę czy się nie skraca, a ponieważ było ok, to jakoś przetrwaliśmy do końca bez leków...
wiem, że magnez też działa rozkurczowo !

no ale może twoja sytuacja jest inna, chyba ginekolodzy wiedzą co robią
a jesli te objawy niepokoju iwalenia serca ci nie miną to na pewno dostaniesz Isoptin albo jaiś inny ca-bloker, bo ten lek się łączy z fentoreolem żeby zminimalizować właśnie jego skutki uboczne, więc nie martw się

Dostałam na złagodzenie skutków - Staveran. Też mi się wydaje, że trochę za szybko ten fenoteral, wczesniej brałam no-spe i magnez, a skurczy nie było, aż tak dużo - chce już wyjsc z tego szpitala i jechac do swojego lekarza.
Stary 2010-12-12, 13:17   #462
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam na złagodzenie skutków - Staveran. Też mi się wydaje, że trochę za szybko ten fenoteral, wczesniej brałam no-spe i magnez, a skurczy nie było, aż tak dużo - chce już wyjsc z tego szpitala i jechac do swojego lekarza.
to też ta sama grupa leków
a gdzie leżysz w szpitalu kochana, w Świdnicy???

Stary 2010-12-12, 13:23   #463
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
to też ta sama grupa leków
a gdzie leżysz w szpitalu kochana, w Świdnicy???
Nie, leżę w Wałbrzychu, w ginekologiczno-położniczym.
Stary 2010-12-12, 13:55   #464
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka ja mysle, ze lekarz wie co robi, nie denerwuj sie, no a jak bys nie powiedziala o tych skurczach to z dnia na dzien by sie pogarszalo. mysle ze dzidzi ten lek nie zaszkodzi, wiele kobiet go bierze podczas ciazy

andziot no dla nich tutaj to Syberia
Stary 2010-12-12, 14:05   #465
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Mama powiedziala, ze mi sprezentuje caly ten zestaw do lozeczka!!!! Ma to byc prezent pod choinke!!! Nigdy lepszego prezentu nie dostalam!!!!!
Oto i on Ten ecru

http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...327007945.html
Ej ale tam jest kilka ecru, z zyrafa, misiem, etc. ktory wybralas konkretnie? Ja bede kupowac z Ikei. Bardzo mi pasuje, ze mozna dobierac rozne elementy z jednej serii dowolnie i wzornictwo tez mi sie bardzo podoba.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18690/
A poniewaz w pokoju mamy Komandora w kolorze takim rudo-brazowym, bede tez celowac w mebelki w takim kolorze.

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
te komplety są boskie, tylko dlaczego takie drogie żałuję, że tyle kosztują, bo już bym pewnie sama nabyła. Fajną masz mamę
No u mnie tatus sie tak zaangazowal, ze jestesmy w szoku. Znaczy zawsze byl zaangazowany, ale teraz to juz naprawde przegina - najpierw ja dostalam samochod, teraz tatus oddal TŻowi swoj duzy ("Bo sie wozek zmiesci i jest bardzo bezpieczny") i sam sobie kupi nowy. Mysle, ze ostatecznie to i tak ja bede jezdzila tym limuzynowatym ze wzgledu na duzy bagaznik, a TŻ wezmie moj, ale jestesmy ogromnie wdzieczni i to jest taka z jednej strony mila, w z drugiej dosc skomplikowana sytuacja. Jest mi dosc niezrecznie przyjmowac takie prezenty, ale on wychodzi z zalozenia, ze "dla wnuka wszystko", choc wszyscy uwazamy, ze to jednak dla wnuczki 17 sie dowiemy, jaka plec, tata bedzie za granica, wiec mu znowu nabije spory roaming

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o krwawienia z nosa, bo któraś tu też miała taki problem, to lekarz powiedział, że wynika to z bardzo mocno obniżonego poziomu estrogenów, co powoduje wysuszanie śluzówek, a następnie krwawienie. Powiedział, że w ciąży nie możemy podnosić poziomu estrogenów i mam używać kropli nawilżających do nosa. Na szczęście przez ostatnie 4 dni miałam spokój, więc póki co kropli nie kupuje. Najwyżej mąż poleci do apteki.
Tez mam z tym problem. Co kichniecie, to od razu krew. Ale nie martwie sie, troche pocieknie, a potem spokoj, bo nie mam problemu z krzepliwoscia krwi.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kasia, Catia Najlepszeeeeegooooo!!!
Piszcie jak bylo na slubie i weselu (o ile byly imprezki)!!!! My w II dzien swiat bedziemy miec pol roku od slubu, ale ten czas zlecial...
Cytat:
jak coś kupisz to pojawi się taki guziczek PŁACĘ i to klikasz i tam jest multum opcji do wyboru z jakiego banku chcesz zapłacić i tam jest chba opcja "płatne przy odbiorze" (ale wtedy przesyłka jest zazwyczaj droższa) no i niżej jest wybór przesyłki, adres do wysłania i "wiadomość dla sprzedającego" i tam się wpisuje kolor, rozmiar i wszystkie takie

jak nie to pytaj dalej
Tez chetnie pomoge w sprawie allegro.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 14:34   #466
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:

jak nie to pytaj dalej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

5 stopni i nikogo nie ma na dworze
to rzeczywiście mróz jak ino
u nas teraz jest +3 i to już dla nas ciepełko
Andziotku kochany
Zamowione
Wcale to nie bylo trudne, ale ja zawsze wole sie upewnic przed

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ej ale tam jest kilka ecru, z zyrafa, misiem, etc. ktory wybralas konkretnie? Ja bede kupowac z Ikei. Bardzo mi pasuje, ze mozna dobierac rozne elementy z jednej serii dowolnie i wzornictwo tez mi sie bardzo podoba.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18690/
A poniewaz w pokoju mamy Komandora w kolorze takim rudo-brazowym, bede tez celowac w mebelki w takim kolorze.

No u mnie tatus sie tak zaangazowal, ze jestesmy w szoku. Znaczy zawsze byl zaangazowany, ale teraz to juz naprawde przegina - najpierw ja dostalam samochod, teraz tatus oddal TŻowi swoj duzy ("Bo sie wozek zmiesci i jest bardzo bezpieczny") i sam sobie kupi nowy. Mysle, ze ostatecznie to i tak ja bede jezdzila tym limuzynowatym ze wzgledu na duzy bagaznik, a TŻ wezmie moj, ale jestesmy ogromnie wdzieczni i to jest taka z jednej strony mila, w z drugiej dosc skomplikowana sytuacja. Jest mi dosc niezrecznie przyjmowac takie prezenty, ale on wychodzi z zalozenia, ze "dla wnuka wszystko", choc wszyscy uwazamy, ze to jednak dla wnuczki 17 sie dowiemy, jaka plec, tata bedzie za granica, wiec mu znowu nabije spory roaming

Tez mam z tym problem. Co kichniecie, to od razu krew. Ale nie martwie sie, troche pocieknie, a potem spokoj, bo nie mam problemu z krzepliwoscia krwi.

Piszcie jak bylo na slubie i weselu (o ile byly imprezki)!!!! My w II dzien swiat bedziemy miec pol roku od slubu, ale ten czas zlecial...

Tez chetnie pomoge w sprawie allegro.
Wybralam ten wzor ecru mis i serca. Ten pierwszy Mi sie podoba takie minimalistyczne wzornictwo

Tate masz super Jak chce pomagac to czemu nie? Napewno sprawia mu to niesamowita radosc

Taverney tyle jest tych ksiazek, ze tez ciezko jest sie zdecydowac. Ja akurat dostalam "Nasze dziecko..." od kolezanki i ta czytam Mam jeszcze dwie jakies, ale malo ciekawe
Stary 2010-12-12, 14:50   #467
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
kochana 3mam kciuki, zeby wszystko bylo dobtrze
badz dobrej mysli

wszystkim wczoraj zaslubionymmamuskom wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i zdrowka oraz szczescia i milosci : roza:

a ja dzisiaj przez cala mszew kosciele czulam dzieciatko
laskotalo, figlowalo jak nie wiem
a teraz zamiast lezec jak to w niedziele, jade na kolejna i preze imieninowa w rodzinie
aaaajjjjj
Stary 2010-12-12, 15:13   #468
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
katarzynka00 fajne te domki Ja szukam prezentow dla dzieciakow, bo mam czworke do obkupienia w tym roku, a kupowanie zabawek to dla mnie koszmar zawsze stoje 3 godziny w sklepie, zastanawiam sie i na koniec i tak kupuje niewypal

MoniaK ja czytalam, ze niby w II trymestrze kobieta w ciazy rozkwita, pryszcze odchodza w niepamiec, wlosy sa miekkie, lsniace bla bla... jezeli o mnie chodzi to gowno prawda Jednak mysle, ze nie ma co sie martwic na zapas. Sa jakies srodki przeciw wypadaniu wlosow wiec moze i to pomoze. Lyse chyba nie bedziemy... chyba Ja to sie chyba poczuje piekna dopiero jak urodze i schudne
jaki przedział wiekowy?

tak czasem jest ze zabawka ktora kompletnie sie nam nie podoba,potrafi na dlugo zajac dziecko. W drugą strone tez to dziła

Ja całą ciążę miałam mega problem z cerą.Przeszło jakiś czas po porodzie

Cytat:
fajne prezenty, ja jakoś nie umiem szukać zabawek nie mogę się zdecydować i nie wiem z czego bardziej będzie się cieszyć
otóż to odwieczny problem
Moje typy okazały się na szczęście strzałem w 10

Przed tem szperałam w necie.Dziewczyny z innego wątku też mi podpowiedziały, a potem w sklepie tylko kładłam do wózka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 15:18   #469
moria44
Wtajemniczenie

agus87 Ja też dziś nie poleżałam Rano umyłam prysznic, później umywalkę, kibel, lustra, później kilka szafek w kuchni, płytę i piekarnik a później zaczęłam segregować ciuchy w szafie, tzn. włożyłam do worków te, których na pewno co najmniej do czerwca nie założę. Oczywiście nie skończyłam, bo jest ich tak dużo, w szoku jestem
Jedyne co zostawiłam to legginsy ciążowe, wielkie majtochy, kilka koszulek, podkoszulek i bluzek. Jutro zabiorę się za sweterki i bluzy

Acha wszystko umyłam wyciągiem z moich orzechów indyjskich, które polecam szczególnie mamuśkom, gdy wdychanie chemii jest nam teraz szczególnie nie wskazane

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was ma taka tuniczke http://allegro.pl/1445-czerwona-tuni...344653120.html
na zdjeciach wyglada ładnie.
SiLLee no ślicznie wygląda na zdjęciach ale w realu to pewnie kawał ....
Z resztą nie zdecydowałabym się na zakup u tego sprzedającego ze względu na komentarze

Cytat:
Kurczę dziewczyny ale mam doła dzisiaj Dzisiaj powiedzialam lekarzowi na obchodzie (wcześniej zapominałam), że mam te skurcze macicy bolesne ok. 4 razy na dobę, stwierdzil od razu, że w tak wczesnej ciąży żadnych skurczy nie może byc, bo to wpływa na skracanie szyjki macicy - no i przepisal mi fenoterol
Dziewczonka a nie możesz sprawdzić na ktg czy to na pewno są jakieś skurcze? Może tylko macica się napina, rozciąga, nie wiem ale rzeczywiście od razu zarzucili Ci taki lek, że hoho.

Hej, mężatki!! Odezwijcie się do nas

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 15:28   #470
amarcia
Wtajemniczenie

Noooo, doczytałam...
Ale pogoda, cały czas sypie. Nie zamierzam nawet noska wytknąć na dwór

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

moria44 zbieram sie na takie porządki w szafie już jakis tydzień. Tylko się zbieram... I nie mogę... Jakos zawsze mam milion innych zajęć! Jak to się dzieje...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 15:39   #471
the_sania
Wtajemniczenie

Hej Mamuśki

fajnie, że w weekend jest tu puściej, bo przynajmniej nie ma dużo nadrabiania zaczynam dziś 18tydzień i od 3dni częściej czuję Skarba w brzuszku, jak smyra mnie delikatnie
śmiać mi się chcę jak czytam o popuszczaniu siuśków, ale sama ostatnio miałam podobnie przy kichnięciu odliczam dni do końca grudnia, bo od stycznia na zwolnienie wybieram się
pogoda u nas niby nie najgorsza bo +1stopień, ale szklanka niesamowita na chodnikach, bo padał cały dzień wczoraj śnieg, a wieczorem deszcz.......... mam nadzieję, że nie dołączę do tych z was, które się wywaliły ostatnio.

Dziewczonka przytulam Cię mocno i trzymam kciuki, za to, żeby wszystko było dobrze. Najgorsi są Ci lekarze, którzy nie są pewni swego i pacjent podpowiada diagnozę

Agnieszka.M gratuluję dziewczynki (chyba) no i jak się sprawdzi, to zazdroszczę

Mary paznokcie mam takie same raczej.

Kasia i Catia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2010-12-12 o 15:41
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 15:42   #472
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny

U nas pogoda pod psem ( pada śnieg z deszczem ). Nawet do kościoła i na obiad pojechaliśmy autem, co się naprawdę rzadko zdarza ( na tyle mamy blisko, ale TŻ stwierdził, że szkoda abym się męczyła na takiej aurze ).

Dziewczyny, poszukuję zabawki dla mojej 4 miesięcznej chrześniaczki Zuzi. Czy któraś z Was miała do czynienia z czymś takim: http://allegro.pl/fisher-price-garnu...346355869.html
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 16:04   #473
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

U nas pogoda pod psem ( pada śnieg z deszczem ). Nawet do kościoła i na obiad pojechaliśmy autem, co się naprawdę rzadko zdarza ( na tyle mamy blisko, ale TŻ stwierdził, że szkoda abym się męczyła na takiej aurze ).

Dziewczyny, poszukuję zabawki dla mojej 4 miesięcznej chrześniaczki Zuzi. Czy któraś z Was miała do czynienia z czymś takim: http://allegro.pl/fisher-price-garnu...346355869.html
bardzo jest fajny ten garnuszek, ale dla tak małego dziecka to raczej zabawka na później, jedynie dźwięki i melodie i kolorowe obrazki będą przyciągać, ewentualnie klockami o siebie może postukac, albo o podłogę
moja Zosia takimi sortowaczami zaczęła dopiero niedawno się interesować, bo wczesniej denerwowało ją że nie umie trafić w dziurkę ...
na pewno taki garnuszek się przyda, ale jak chcesz coś na teraz to ja bym coś innego wybrała, coś do wciskania guzików, z melodyjkami, dźwiękami

Stary 2010-12-12, 16:19   #474
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jaki przedział wiekowy?

tak czasem jest ze zabawka ktora kompletnie sie nam nie podoba,potrafi na dlugo zajac dziecko. W drugą strone tez to dziła

Ja całą ciążę miałam mega problem z cerą.Przeszło jakiś czas po porodzie

otóż to odwieczny problem
Moje typy okazały się na szczęście strzałem w 10

Przed tem szperałam w necie.Dziewczyny z innego wątku też mi podpowiedziały, a potem w sklepie tylko kładłam do wózka
Dziewczynka i Chlopiec po 5 lat
Chlopiec 3 lata
Chlopiec 2 lata

I nie chce jakichs drogich zabawek kupowac, bo zbieram na wozek
Stary 2010-12-12, 16:23   #475
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
bardzo jest fajny ten garnuszek, ale dla tak małego dziecka to raczej zabawka na później, jedynie dźwięki i melodie i kolorowe obrazki będą przyciągać, ewentualnie klockami o siebie może postukac, albo o podłogę
moja Zosia takimi sortowaczami zaczęła dopiero niedawno się interesować, bo wczesniej denerwowało ją że nie umie trafić w dziurkę ...
na pewno taki garnuszek się przyda, ale jak chcesz coś na teraz to ja bym coś innego wybrała, coś do wciskania guzików, z melodyjkami, dźwiękami
Dzięki za odpowiedź Mam świadomość, że to zabawka na później.
Nigdy nie kupowałam czegoś takiego i szczerze mówiąc nie wiem nawet jak szukać. Ten garnuszek rzucił mi się akurat w oczy na allegro ( a to najprostszy sposób na zakupy jak dla mnie ).
Stary 2010-12-12, 16:27   #476
principessina
Zakorzenienie

MonikaK no mi wlosy nadal leca i pryszcze mam, koszmar jakis, chyba jednak lysa beda po porodzie

anulinka_2009 endokrynolog mi odpisal, ze narazie mam nie zmieniac dawki eutryoxu, nadal wiec biore 0,25, troche malo mi sie wydaje, bo tsh mam 2.59, ile teraz bierzesz?

Dziewczynki puszczacie swoim maluszkom muzyke??
Stary 2010-12-12, 16:30   #477
mimbi
Zakorzenienie

Brakuje Wam pomyslow na zabawki? Polecam te strone Tylko uwaga, dla ludzi o mocnych nerwach.
http://dzieci.pl/chgid,12127094,page...puticaid=6b681
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 16:31   #478
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anulinka_2009 endokrynolog mi odpisal, ze narazie mam nie zmieniac dawki eutryoxu, nadal wiec biore 0,25, troche malo mi sie wydaje, bo tsh mam 2.59, ile teraz bierzesz?
Ja teraz biorę 125. Też wydaje mi się, że masz mało, tym bardziej, że Ci wzrosło z 1 do 2,59 ( tym bardziej, że optymalne TSH dla ciąży nie powinno przekraczać 2 ).
Jutro idę ponownie robić TSH.

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2010-12-12 o 16:33
Stary 2010-12-12, 16:34   #479
principessina
Zakorzenienie

a ile teraz masz? endo mowi, ze dopiero jak jest poza norma czyli 3.60 zwieksza sie dawke...
Stary 2010-12-12, 16:34   #480
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Brakuje Wam pomyslow na zabawki? Polecam te strone Tylko uwaga, dla ludzi o mocnych nerwach.
http://dzieci.pl/chgid,12127094,page...puticaid=6b681
lalka z penisem i błyszczyk w klozecie rulez !!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości