Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-12-11, 16:42   #2431
purepoison
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.

Jakby która¶ mog³a mi zrobiæ zdjêcie tej szamponetki Deli bo rozgl±da³am siê za ni± ale nigdzie nie znalaz³am ale to mo¿e dlatego ¿e nie wiem czego szukaæ
i muszê siê pochwaliæ ¿e ta wi¶nia mi siê sp³ukuje !!!
Teraz najwa¿niejsze bêdzie uzyskanie koloru bez czerwonych odcieni bo mi koszmarnie naczynka "wyci±gaj±" nawet spod makija¿u.
purepoison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 17:24   #2432
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

LadyBane pamietaj o zakwaszeniu koloru przy artego to na pewno koniecznosc

purepoison saszetke delii znajdziesz w kazdym rossmanie,a jak masz problem z namierzeniem zwyczajnie zawolaj ekspedientke , w kazdym rossmanie stoja pod farbami z reguly na przedostatniej polce od dolu; ja niestety zdjecia Ci nie zalacze bo nie mam mozliwosci

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2010-12-11 o 17:27
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 19:19   #2433
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ

agusiaki ja zasypialam po 3-4 , zreszta robie tak czesto do dzisiaj, a worki pod oczami- ja sie nie musze wypowiadac odkad uzywam kremu z ziaji med
dlaczego nie przypinasz grzywki na noc?? ja mialam ze swoja wieczny problem, ale odkad przypinam jest super. moim zdaniem dla rudych z ciemnymi brwiami grzywka jest fajnym polaczeniem

wlasnie co do kolorku z czerwienia to mi sie wydaja ostatnio nieco bardziej seksowne, takie kolory pewnych siebie kobiet (oczywiscie nie reklama heinza na glowie bo mi sie to nie widzi)-> napisala ta, ktora ma na glowie odcien pomaranczy bez czerwieni
Nie przypinam grzywki, bo jak przypnê to z kolei spinka mi siê odbija na w³osach i dopiero kretyñsko to wyglada
Teraz jak mam grzywkê tak jak meeedzik na bok to jeszcze ja Cie moge, ale jak mia³am krótk± nad brwiami to ..... wstawa³am i grzywka robi³a heil hitler

Czerwieñ wygl±da ³adnie, nie przeczê. Niestety nie na mnie. Ze mn± sie gryzie i nadaje mojej cerze "chory" odcieñ Dlatego uciekam od niego jak mogê.

Cytat:
Napisane przez LadyBane Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki za odzew wy to jestescie juz niezle obcykane, tu taki poziom tu taki... ehhh a ja? ruda od miesiaca posz³am do fryzjerskiego jak ta sierota i modle sie zeby nie byc marchewk± ani wisienk±.....
jak sie juz pofarbujê to sie poka¿e
Zobacz jakie to ¿ycie pokrêcone..... ja siê ci±gle modlê, ¿eby byc marchewk± I chyba jestem. Syn mi ¶piewa "Marchewkoooooowe pole ro¶nie wokó³ nas..."

kathy
- mówisz, ¿e 7.44 z vitality's jest ³adny? Hmmm..... nie dojecha³am dzis do tej hurtowni (ludzi opêta³o przed tymi ¶wiêtami, jak co roku pe³ne kongo w sklepach i na parkingach ) W poniedzia³ek zajadê, bo odrost mam ju¿ troche.
A poziom 7 te¿ siê u mnie wyp³ukuje do miedzianego blondu... co ju¿ ma³o koreluje z ciemnymi brwiami...

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2010-12-11 o 19:20
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 19:29   #2434
Veronic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 398

a ja dzi¶ robi³am odrosty mieszank± chantala- 8/4 + 9/4 + mixton pomarañczowy z 6% wod±+ od¶wie¿enie kolorku na ca³o¶ci i wysz³o bardzo ³adnie, równo, nie ma drastycznej ró¿nicy miêdzy odrostem na reszt±
niestety aktualnie nie mam aparatu ...
ale uwierzcie mi na s³owo, ¿e kolor wyszed³ jak 8/4 na palecie chantala jestem zadowolona (mi generalnie wszystko do¶æ ciemno wychodzi, nigdy nie rozja¶nia³am w³osów)
a w³osy pozosta³y bez zniszczeñ, s± b³yszcz±ce itp
w koñcu zrobi³am te wstrêtne odrosty, bo kolor naturalny mam okropny ch³odny ciemny blond.. nienawidzê ch³odnych tonów...
Veronic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 19:41   #2435
julianna-p
Wtajemniczenie

agusiaki to mozna powiedziec, ze Ci grzywka oddawala rano honory, moja za to sie strasznie tluscila i juz chcialam zapuszczac gdy dotarlo do mnie, ze uzywam oleje na noc, spinki rozwiazaly problem, ale tez sie odbijaja (po prostu lekko zwilzam),
ja uzywalam 7.44 i kolor byl piekny (ale mial w sobie poblask czerwieni - tylko poblask)
zmywanie sie do blondu i ciemne brwi nie wyglada ok, ale uwierz mi Twoje brwi to "pan pikus" przy brwiach tego rudzielca z mojej drogerii ( jej brwi powinny wisiec jako przestroga przed salonem gdzie je robila), masz ladnie wyregulowane wiec ok

Veronic rozumiem brak poszanowania dla chlodnych odcieni, mi sie one podobaja wylacznie u innych , u mnie brrr

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
Stary 2010-12-11, 20:04   #2436
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

No to mi teraz pozostaje wymieszac 7.44 z 8.44 - dzisiaj widzia³am paletê w oryginale i 7.44 wygl±da³ piêknie - ale faktycznie mo¿e miec po¶wiatê czerwonego - bo Majirel te¿ tak± mia³ (do 2 myc). Te¿ nie lubiê zimnych czerwieni, wi¶ni itp...
W poniedzia³ek pêdzê do hurtowni - je¶li chodzi o sza³ zakupowy to chyba ju¿ siê zacz±³ tydzieñ temu - w centrum handlowym nie by³o gdzie zaparkowaæ. Jeszcze nie mam kupionych prezentów. Zastanawiam siê czy mo¿e w niedzielê bêdzie mniej ludzi w galeriach handlowych, no ale chyba nie ma na co liczyæ.
Dziewczyny jakie w tym roku bêdziecie mia³y choinki, ja chcê kupic prawdziw± du¿±, ale z drugiej strony ¿al mi drzew, wiêc mo¿e uda siê kupic w doniczce a potem przesadziæ, tylko gdzie kupic tak±?

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 20:11   #2437
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ
No to mi teraz pozostaje wymieszac 7.44 z 8.44 - dzisiaj widzia³am paletê w oryginale i 7.44 wygl±da³ piêknie - ale faktycznie mo¿e miec po¶wiatê czerwonego - bo Majirel te¿ tak± mia³ (do 2 myc). Te¿ nie lubiê zimnych czerwieni, wi¶ni itp...
W poniedzia³ek pêdzê do hurtowni - je¶li chodzi o sza³ zakupowy to chyba ju¿ siê zacz±³ tydzieñ temu - w centrum handlowym nie by³o gdzie zaparkowaæ. Jeszcze nie mam kupionych prezentów. Zastanawiam siê czy mo¿e w niedzielê bêdzie mniej ludzi w galeriach handlowych, no ale chyba nie ma na co liczyæ.
Dziewczyny jakie w tym roku bêdziecie mia³y choinki, ja chcê kupic prawdziw± du¿±, ale z drugiej strony ¿al mi drzew, wiêc mo¿e uda siê kupic w doniczce a potem przesadziæ, tylko gdzie kupic tak±?
Na to nie masz co liczyæ. W niedzielê bêdzie du¿o wiêcej ludzi ni¿ w tygodniu. Ja mam do¶æ, na wymioty mnie zbiera na my¶l o zakupach w tym dzikim t³umie!! Zosta³y mi 2 prezenty do kupienia. Jeden ju¿ mam upatrzony. Drugi nie mam nawet zielonego pojêcia co kupiæ i jak znam ¿ycie to 23.12 kupiê cokolwiek, ¿eby nie by³o
Ja choinkê mam co roku ¿yw±, nie lubiê sztucznych. Poza tym te choinki i tak s± hodowane specjalnie pod ¶ciêcie i nawet jak ja nie kupiê, to kupi kto¶ inny. Chcê, ¿eby dzieciaki tak zapamiêta³y ¶wiêta - ¿ywa, pachn±ca lasem choinka, zapachy wypieków dochodz±ce z kuchni, wspólne robienie ozdób, wspólne ubieranie. W tym roku bêdzie ma³a, w doniczce bo po remoncie nie mam gdzie postawiæ du¿ej

W doniczce kupujê zwykle w obi - maj± najtaniej. Czasem stoj± u nas tez przed tesco i te¿ maja w doniczkach.

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2010-12-11 o 20:13
Stary 2010-12-11, 20:31   #2438
LadyBane
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 611

purepoison, masz taka sytuacje jak± mia³am ja deliapomog³a. niestety, nie we wszystkich rosmanach jest , choc powinna.wiem z doswiadczenia jak szuka³am w lublinie.
ja chyba jutro zrobie miedz mariona
julianna, co to znaczy ze mam zakwasic? po zabiegu wyp³ukac wod± z octem, tak?
Agusiaki moj± piosenk± przewodni± jest : "bo ja mam w³osy rude (...) jak lisia skórka latem "

Edytowane przez LadyBane
Czas edycji: 2010-12-11 o 20:33
LadyBane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 22:11   #2439
Amelyy
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Miedziany, rudy, szampañski?

Wiza¿anki!
Chcia³abym uzyskaæ taki kolor, jak tu -

http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/C....rp350x350.jpg
ewentualnie
https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/27960.jpg

Proszê, powiedzcie mi, jak± mogê kupiæ farbê ¿eby rzeczywiscie by³ podobny do tych dwóch? z Loreala widzia³am ³adn±, bardzo podobn± do http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/C....rp350x350.jpg niestety nie pamiêtam, jaka to by³a

Bardzo Was proszê o pomoc

Edytowane przez Amelyy
Czas edycji: 2010-12-11 o 22:14
Amelyy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-11, 23:51   #2440
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy dokladnie- lekka poswiata, za to gwarancja braku blondu. tez mnie kusi taka opcja, ale skoro lecher ma byc tak legendarnie trwaly
ja jeszcze nie mam zadnego prezentu i nie wiem czy w ogole zdarze kupic, w sumie nawet nie wiem jak to bedzie u mnie wygladac, najgorzej wybrac pomysl potem cos odpowiedniego znalesc. dlatego wybieram sie na zakupy w tygodniu - jest lepiej niz w weekend

LadyBane dokladnie np plukac w occie- patent od kathy, ktory mi bardzo pomogl

choinki wole swieze , ale w doniczce kupilam kiedys wlasnie chba w obi, sa tez w tzw szkolkach

i znowu ->
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=489352 -> to pytanie mnie zabija w kazdej formie jednak

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2010-12-11 o 23:53
Stary 2010-12-12, 00:11   #2441
agusiaki
Rozeznanie

Dot.: Miedziany, rudy, szampañski?

moja sugestia
by³o wa³kowane 1000 razy

Stary 2010-12-12, 00:16   #2442
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
kathy dokladnie- lekka poswiata, za to gwarancja braku blondu. tez mnie kusi taka opcja, ale skoro lecher ma byc tak legendarnie trwaly
ja jeszcze nie mam zadnego prezentu i nie wiem czy w ogole zdarze kupic, w sumie nawet nie wiem jak to bedzie u mnie wygladac, najgorzej wybrac pomysl potem cos odpowiedniego znalesc. dlatego wybieram sie na zakupy w tygodniu - jest lepiej niz w weekend

LadyBane dokladnie np plukac w occie- patent od kathy, ktory mi bardzo pomogl

choinki wole swieze , ale w doniczce kupilam kiedys wlasnie chba w obi, sa tez w tzw szkolkach

i znowu ->
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=489352 -> to pytanie mnie zabija w kazdej formie jednak
mnie to pytanie rozbraja..wiadomo ¿e prêdzej czy pó¼niej nast±pi.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-12-12 o 00:18
Stary 2010-12-12, 00:35   #2443
agusiaki
Rozeznanie

A nie mówi³am, ¿e co kilka dni?

Stary 2010-12-12, 11:40   #2444
morbidaniolek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Cytat:
agusiaki

u ciebie wychodzi zupe³nie inaczej ni¿ u mnie...wszystko zale¿y od koloru wyj¶ciowego.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

...jak najbardziej, uwa¿aj tylko na proporcje. Fajnie ¿e do³±czy³a¶ do nas

A mog³aby¶ powiedzieæ na co mam zwracaæ uwagê? Wiem, ¿e jakbym chcia³a mieszaæ (np. t± feriê mango) to napewno z ciep³ym blondem i te¿ z ferii. Ale o jakich proporcjach mówisz? jak bêdzie 50:50 to nie bêdzie dobrze? I Czy napewno nie wyjdzie mi nic dziwnego? Nie chce isc do fryzjera bo ostatnio tyle kasy wywali³am tam i po 2dniach wszystko mi zesz³o.. :/
morbidaniolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:11   #2445
meeedzik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 846

Ja te¿ na nastêpny raz spróbujê zmieszaæ dwie farby tylko jeszcze nie wiem jak???
morbidaniolek chcesz kupiæ mango, moim zdaniem p³omienna iskra z Joanny wychodzi bardzo podobnie jak mango a jest duuu¿o tañsza, te¿ kiedy¶ zastanawia³am siê nad mango ale dziewczyny mi doradzi³y w³a¶nie p³omienn± iskrê widzia³am jak na w³osach wychodzi mango i iskra i uwierz nie widaæ ró¿nicy.

a jakbym chcia³a zmieszaæ iskrê z jak±¶ blond farb± tez Joanny to mogê zmieszaæ po ca³ym opakowaniu? Np. ca³e opakowanie iskry i ca³e opakowanie jakiego¶ blondu ? Bo nie znam siê na tym, nigdy nie miesza³am
meeedzik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:32   #2446
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez morbidaniolek Poka¿ wiadomo¶æ
A mog³aby¶ powiedzieæ na co mam zwracaæ uwagê? Wiem, ¿e jakbym chcia³a mieszaæ (np. t± feriê mango) to napewno z ciep³ym blondem i te¿ z ferii. Ale o jakich proporcjach mówisz? jak bêdzie 50:50 to nie bêdzie dobrze? I Czy napewno nie wyjdzie mi nic dziwnego? Nie chce isc do fryzjera bo ostatnio tyle kasy wywali³am tam i po 2dniach wszystko mi zesz³o.. :/
...50:50 (czyli 50 ml rudego+50ml blondu +utleniacz) lub 50:25 (50 ml rudego +25 ml blondu +utleniacz) mo¿e byc ale pamiêtaj ¿e zawsze trzeba wypróbowaæ na kosmyku w³osów w³a¶nie po to ¿eby nie by³o ,,p³aczu,,(rozrabiamy minimaln± ilo¶æ farby i utleniacza do testu) - na logikê nie powinno wyj¶æ ¼le skoro mieszasz kolory ciep³e.
Ja u¿ywam tylko farb profesjonalnych i ogólnie tylko takie polecam wiêc nie mogê nic gwarantowaæ co wyjdzie farb± drogeryjn±, a do tego jeszcze ka¿dy ma inne w³osy i kolor wyj¶ciowy w³osów - a twojego nie widzia³am.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ na nastêpny raz spróbujê zmieszaæ dwie farby tylko jeszcze nie wiem jak???
morbidaniolek chcesz kupiæ mango, moim zdaniem p³omienna iskra z Joanny wychodzi bardzo podobnie jak mango a jest duuu¿o tañsza, te¿ kiedy¶ zastanawia³am siê nad mango ale dziewczyny mi doradzi³y w³a¶nie p³omienn± iskrê widzia³am jak na w³osach wychodzi mango i iskra i uwierz nie widaæ ró¿nicy.

a jakbym chcia³a zmieszaæ iskrê z jak±¶ blond farb± tez Joanny to mogê zmieszaæ po ca³ym opakowaniu? Np. ca³e opakowanie iskry i ca³e opakowanie jakiego¶ blondu ? Bo nie znam siê na tym, nigdy nie miesza³am
...w³a¶nie która¶ z dziewczyn na forum opisywa³a, iskra + blond, musisz przeszukaæ w±tek gdzie¶ do pó³tora miesi±ca wstecz.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

morbidaniolek

je¶li masz obiekcje co do mieszania farb kup po prostu 7.43 z Loreal Excellence i bêdzie git
http://www.opineo.pl/opinie-38133-lo...-zlocisty.html

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-12, 12:33   #2447
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:

...w³a¶nie która¶ z dziewczyn na forum opisywa³a, iskra + blond, musisz przeszukaæ w±tek gdzie¶ do pó³tora miesi±ca wstecz.
dziêki za info w takim razie biorê siê za szukanie
Stary 2010-12-12, 13:00   #2448
morbidaniolek
Przyczajenie

meeedzik
co do tych farb z joanny to zle opinie slyszalam.. ze strasznie niszczy wlosy.. A widzialam tez mango po miesi±cu od farbowania to kolor by³ cudny! mega b³yszcz±cy i intensywny.. Ale mówisz ze naprawde róznicy nie ma?

kathy579
dziekuje za wyczerpuj±c± odpowiedz tez sie zastanawialam nad ta loreal 7,43 ale sie boje zeby za ciemne czy intensywne nie wyszly ;P Dlatego chcialam zmieszaæ, ¿eby wyszed³ taki rudy blond. A mówi³as ze mieszasz profesjonalne farby? Mo¿na wiedzieæ jakie?
Tak w³±snie sie przymierzam zeby w nastepny weekend sobie pofarbowaæ na rudo i troszke sie boje Muszê przewertowac ca³e te froum choæ mnie troche przeraza 80 stron Mo¿e cos wyczytam!
Stary 2010-12-12, 13:16   #2449
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
meeedzik
co do tych farb z joanny to zle opinie slyszalam.. ze strasznie niszczy wlosy.. A widzialam tez mango po miesi±cu od farbowania to kolor by³ cudny! mega b³yszcz±cy i intensywny.. Ale mówisz ze naprawde róznicy nie ma?

kathy579
dziekuje za wyczerpuj±c± odpowiedz tez sie zastanawialam nad ta loreal 7,43 ale sie boje zeby za ciemne czy intensywne nie wyszly ;P Dlatego chcialam zmieszaæ, ¿eby wyszed³ taki rudy blond. A mówi³as ze mieszasz profesjonalne farby? Mo¿na wiedzieæ jakie?
Tak w³±snie sie przymierzam zeby w nastepny weekend sobie pofarbowaæ na rudo i troszke sie boje Muszê przewertowac ca³e te froum choæ mnie troche przeraza 80 stron Mo¿e cos wyczytam!

Testujemy dziewczynami ró¿ne farby profesjonale szukaj±c idea³u poniewa¿ ,,rudo¶ci,, s± bardzo nietrwa³e. Ogólnie najwiêksze zadowolenie jest: Loreal Majirel, Vitality's, Lecher, Chantal

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-12, 13:23   #2450
Martolek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 778

Cytat:
Napisane przez agusiaki Poka¿ wiadomo¶æ
Kochana, fabrowanie chantalem robi sie tak:
1. kupuje siê farbê chantal tycjan lub jasny tycjan
2. kupuje siê oksydant 6% lub 9%
3. miesza siê oksydant z farb±
4. nak³ada siê mieszankê na w³osy
5. trzyma siê mieszankê na w³osach tak d³ugo jak jest napisane w instrukcji (ja przetrzymujê do 40 min)
6. sp³ukuje siê farbê z w³osów
7. nak³ada siê maskê regeneruj±c±
8. po 20 min sp³ukuje sie maskê

I JU¯

Jak nie masz wprawy to popor¶ kole¿anke lub mamê, ¿eby Ci na³o¿y³a z ty³u.
Jasne tycjan z chantala wygl±da tak: (robiony na du¿o ja¶niejszy sp³ukany rudy)
bardzo dziêkujê za odpowied¼

mam jeszcze parê pytañ...

1. Mam d³ugie w³osy, za ³opatki. Czy te 120ml farby wystarczy? Czy mam u¿yæ 120ml na raz?
2. Je¶li tak, to rozumiem, ¿e mieszam 120ml farby + 180ml utleniacza 6%?
3. Jaka jest ró¿nica w u¿yciu 3 a 6 % utleniacza? wy¿szy procent jakby bardziej rozja¶nia kolor czy o co chodzi?
4. Czy mo¿e siê zdarzyæ tak, ¿e farba inaczej pokryje odrost a inaczej resztê w³osów? Jak mam farbowaæ by tego unikn±æ?
5. Za³±czam zdjêcie tego co teraz mam na g³owie... I pytam, czy aby na pewno wyjdzie tycjan jak go na to po³o¿ê? (ostatnie zdjêcie normalnie pora¿ka prze¶wituje mój naturalny kolor , albo mi siê wydaje...)

Przepraszam za s³aba jako¶æ zdjêæ.
Dodam, ¿e farbowane by³y jako¶ w po³owie wrze¶nia. Strasznie wyp³owiale wygl±daj± ale przyznam szczerze, ¿e bojê siê czê¶ciej farbowaæ, tak ja Wy np piszecie, ¿e co 4 tygodnie... mam cienkie w³osy i bojê siê, ¿e coraz mnie ich bêdzie je¶li bêde czê¶ciej farbowaæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcia-0166.jpg (72,5 KB, 27 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcia-0167.jpg (51,1 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcia-0168.jpg (48,2 KB, 28 za³adowañ)

Martolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-12, 14:12   #2451
morbidaniolek
Przyczajenie

Cytat:
Testujemy dziewczynami ró¿ne farby profesjonale szukaj±c idea³u poniewa¿ ,,rudo¶ci,, s± bardzo nietrwa³e. Ogólnie najwiêksze zadowolenie jest: Loreal Majirel, Vitality's, Lecher, Chantal
Tez chcialam kupiæ wlasnie majirel ale nie widzialam palety na zywo - tylko w necie.. By³y dwa zdjecia palet i nie wiem, które pokazuje rzeczywiste kolory..
Stary 2010-12-12, 14:37   #2452
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Tez chcialam kupiæ wlasnie majirel ale nie widzialam palety na zywo - tylko w necie.. By³y dwa zdjecia palet i nie wiem, które pokazuje rzeczywiste kolory..

niedawno za³±czy³am paletê miedzi zerknij

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-12, 16:08   #2453
meeedzik
Zakorzenienie

morbidaniolek ja nie widzê wielkich zniszczeñ na moich w³osach po farbie Joanny, mam fajne miêkkie w³osy i do¶æ d³ugo siê trzyma na moich w³osach, nawet po wyp³ukaniu ma ³adny kolorek pierwszy raz farbowa³am ni± 14 pa¼dziernika czyli dwa miesi±ce temu i od tamtej pory nie farbowa³am farb± tylko co 3 tygodnie szamponetk± te¿ z Joanny. Jestem z niej zadowolona
Stary 2010-12-12, 17:14   #2454
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy pytanie specjalnie do Ciebie-> jak z wyplukiwaniem vitalitys?? bo rozwazam porzucenie lechera na troche (swieta+brak czasu= lepiej kupic gotowy atrakcyjny kolor)

Stary 2010-12-12, 18:51   #2455
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martolek Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo dziêkujê za odpowied¼

mam jeszcze parê pytañ...

1. Mam d³ugie w³osy, za ³opatki. Czy te 120ml farby wystarczy? Czy mam u¿yæ 120ml na raz?
2. Je¶li tak, to rozumiem, ¿e mieszam 120ml farby + 180ml utleniacza 6%?
3. Jaka jest ró¿nica w u¿yciu 3 a 6 % utleniacza? wy¿szy procent jakby bardziej rozja¶nia kolor czy o co chodzi?
4. Czy mo¿e siê zdarzyæ tak, ¿e farba inaczej pokryje odrost a inaczej resztê w³osów? Jak mam farbowaæ by tego unikn±æ?
5. Za³±czam zdjêcie tego co teraz mam na g³owie... I pytam, czy aby na pewno wyjdzie tycjan jak go na to po³o¿ê? (ostatnie zdjêcie normalnie pora¿ka prze¶wituje mój naturalny kolor , albo mi siê wydaje...)

Przepraszam za s³aba jako¶æ zdjêæ.
Dodam, ¿e farbowane by³y jako¶ w po³owie wrze¶nia. Strasznie wyp³owiale wygl±daj± ale przyznam szczerze, ¿e bojê siê czê¶ciej farbowaæ, tak ja Wy np piszecie, ¿e co 4 tygodnie... mam cienkie w³osy i bojê siê, ¿e coraz mnie ich bêdzie je¶li bêde czê¶ciej farbowaæ
Kotek, 120ml wystarczy Ci na 2 farbowania. Dokup sobie jeszcze mixtona pomarañczowego i dodaj trochê do farbt, to wystarczy na 3 taka tubka
Patrz±c po Twoich zdjêciach mam obawy czy chwyci Ci ten kolorek jak nale¿y. Sugerowa³abym wybrac jednak wodê 9%. Jaki jest Twój naturalny kolor (jakiego koloru masz odrost?)?

Moje dzisiejsze espresso po³ozone na nie do koñca wyp³ukana jeszcze farbê i trzymane krócej (15min). Jak widaæ espresso mo¿na uzyskac ró¿ny efekt w zale¿no¶ci od tego na jaki kokorek sie k³adzie i jak d³ugo trzyma.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (117,1 KB, 92 za³adowañ)

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2010-12-12 o 19:08
Stary 2010-12-12, 19:12   #2456
magrat16
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770

cze¶æ dziewczyny, do³±czê do Was na rudo farbujê siê od maja, zawsze u fryzjerki, ale niestety moje w³osy rosn± jak szalone, wiêc denerwuj± mnie odrosty. Postanowi³am, ¿e skoro nie staæ mnie na farbowanie raz na 3-4 tygodnie, to zafarbujê siê w domu. Poczyta³am trochê w±tek, poogl±da³am zdjêcia i kupi³am Mango Loreala, kolor wyszed³ piêkny, p³omienny rudy, a¿ by³am przera¿ona jak zobaczy³am mokre w³osy. Dziêkujê za tyle informacji w w±tku
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-12, 19:16   #2457
agusiaki
Rozeznanie

magrat16 - jak mi³o przeczytaæ takiego posta Pisz z nami czê¶ciej!! Zawsze dobrze sie wymieniæ do¶wiadczeniami. Za³±czysz nam zdjêcie po mango? Ja uwielbiam takie ¿arówy

Stary 2010-12-12, 19:30   #2458
julianna-p
Wtajemniczenie

magrat16 witamy w watku kogos kto najpierw czyta a potem ewentualnie pyta. rowniez czekam na zdjecia, moze mi troche dzisiejszy humorek poprawia

Stary 2010-12-12, 19:44   #2459
agusiaki
Rozeznanie

julianka, a co jest?? co ci tak spsu³o humorek?

Stary 2010-12-12, 19:55   #2460
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
kathy pytanie specjalnie do Ciebie-> jak z wyplukiwaniem vitalitys?? bo rozwazam porzucenie lechera na troche (swieta+brak czasu= lepiej kupic gotowy atrakcyjny kolor)
Ostatnie moje farbowanie ponad 4 tygodnie temu, farbowa³am tylko odrost a w³osy by³y spieniane na 10 minut - obecny mój kolor bez espresso i deli to raczej miedziany blond ni¿ rudy, ale nie najgorszy poniewa¿ nie ma ró¿nicy w kolorze to znaczy pomijaj±c mój ciemny 4 tygodniowy odrost w³osy maj± taki sam kolor. Lubiê to farbê za jej delikatno¶æ, dodawany olejek do farby, brak smrodka amoniaku (obni¿ona zawarto¶æ amoniaku), cenê, utleniacz pachn±cy kokosem, oraz najwa¿niejsze nie ma tej fatalnej ró¿nicy koloru któr± mia³am przy farbowaniu innymi farbami ,,15 cm od nasady ciemniejsze a reszta ja¶niejsze,, - na pewno na razie przy niej zostanê, przed ¶wiêtami bêdzie farbowanie w³a¶nie Vitalitysem 7.44+8.44 1:1 - 6% u nasady, 3% po d³ugo¶ci.
Nie jest to jaka¶ nadzwyczajna farba bo takiej jeszcze nie spotka³am, ale jest jedn± z lepszych które u¿ywa³am (a wiele ich by³o) - no i dobra dostêpno¶æ tej farby te¿ na jej plus.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magrat16 Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ dziewczyny, do³±czê do Was na rudo farbujê siê od maja, zawsze u fryzjerki, ale niestety moje w³osy rosn± jak szalone, wiêc denerwuj± mnie odrosty. Postanowi³am, ¿e skoro nie staæ mnie na farbowanie raz na 3-4 tygodnie, to zafarbujê siê w domu. Poczyta³am trochê w±tek, poogl±da³am zdjêcia i kupi³am Mango Loreala, kolor wyszed³ piêkny, p³omienny rudy, a¿ by³am przera¿ona jak zobaczy³am mokre w³osy. Dziêkujê za tyle informacji w w±tku
...superte¿ czekam na foto

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

agusiaki, ³adny kolor i fajna fryzura - czy w³osy s± odrobinê d³u¿sze na przodzie?

julianna, zapraszam na ¶wie¿o upieczon± szarlotkê z ogromn± ilo¶ci± jab³ka i chrupi±c± kruszonk±

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-12-12 o 19:57
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.