|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() eeee, zadzialalas na moja wyobraznie - a co to? bo ja tam tez nie wiem co chce, myslalam o nowych perfumach calvina kleina ![]() ---------------------------------------------- u nas w sumie fajny dzien oprocz tego przekletego jedzenia ![]() ale to chyba gorne zabki, bo Maluch obgryzl mi dzis cale paluchy i lekki stan podgoraczkowy tez mial fajny przepis na kisiel znalazlam ( z mlekiem ![]() Mam też przy okazji taki przepis na kisiel mleczny (z gazetki Twoje dziecko - bardzo dobry i przetestowany! składniki: - mleko modyfikowane - 150 ml wody - pół żółtka - płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej Należy odmierzyć mleko jak do 150ml wody ale rozpuścić je w 3 łyżkach wody (przegotowanej oczywiście albo wody Gerber). Do pozostałej wody dodaje się żółtko (surowe) i mąkę ziemniaczaną i zagotować cały czas mieszając, inaczej się zetnie. Wlewamy do tego mleko. Na wierzch można położyć owoc, który już jest w diecie dziecka. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- a velluto ja tez mialam cystke na tarczycy kiedys tam i wchlonela sie sama ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23729379]Czemu nie chce?[/QUOTE]
Mogę napisać ale w klubie. Co dać małej na odrywający się kaszel? |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Konto usunięte
|
Aaaaaaaa to ja już wiem co
![]() ![]() ![]() Justyna, a doszło już??? Na kaszel nie wiem :/ Wiecie co - po tych całych rota młoda prawie nie ulewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie widzę avatarów i nie mogę cytować ![]() Humor mam dzisiaj byle jaki. Nie dosyć, że poszedł laptop, to jeszcze samochód nawalił ![]() ![]() Jak nie urok to sraka ![]() kardashi, wypryski na brodzie mogą być oznaką wychodzących zębów. Nic mi się nie chce.....idę zaraz spać. Dobranoc babeczki.
#2976 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23731950]Aaaaaaaa to ja już wiem co
![]() ![]() ![]() Justyna, a doszło już??? ?[/QUOTE] czy to to co mysle?? ![]() ![]() szajus jeszcze nie, doczekac sie nie moge ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23731951]ale intrygująco się zrobiło... ![]() ![]() ![]() a ktory klub? ten ze zdjeciami maluchow?? czy jakis sex-klub? ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-12-12 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Konto usunięte
|
bry wieczór
![]() będę cytować na raty bo tyle naskrobałyście w dwa dni że zgoopiałam, a wykończona jestem jak nie wiem... ![]() więc tak : [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23690467]jeszcze na dobranoc pokaże Wam mojego roześmianego urwiska. ![]() jak tylko mu choroba minęła, to mu się buźka non stop cieszy. ![]() jaka raczkująca radość ![]() spóźnione gratulacje ![]() Cytat:
![]() ja już pisałam o klockach, w temacie puzzli powiem to samo. śmierdzą na początku. ja je najpierw dobrze wymyłam mydełkiem dziecięcym. potem jeszcze same z siebie wywietrzały i już nic nie czuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Napisze w klubie ze zdjęciami dzieciaczków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]...Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE]
hm... nie znam się... ale... czy możliwe jest, że to co się zakończyło biegunką było jaką dłuższą "akcją"? może to niejedzenie i biegunka mają jedną przyczynę? i może dlatego Agatka teraz po leczeniu wróciłą do normy? wiem, kombinuję jak koń pod górkę... ![]() Cytat:
![]() ale na pocieszenie powiem, że na widok ciach to mi ślina pociekła... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, że u mnie bedzie podobnie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23730630]
Moje dziecko w dupce ma noc. Obudziła się i nie chce zasnąć, skrzeczy, no to zapaliłam małą lampkę, dałam słonia do gryzienia i małpka jedna się bawi. Wolę to i spokój, niż bezskuteczne próby uśpienia dziecka i ryk ![]() Moje też. ![]() Ale Danio spał w aucie 18-18:30 w drodze do domu. Brykał w świetnym humorze do teraz, pięć minut temu położyłam do łóżka. Przed chwilą P go odwracał na plecy, bo brykał na brzuchu. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ja też. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23731950]Aaaaaaaa to ja już wiem co ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Najlepszy przyjaciel to by to był dla mnie jakby jeszcze sprzątał, albo chociaż gotował czasem. ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- W Lidlu jutro mają być jakieś pościele, kocyki i dywaniki dla dzieci. Te dywaniki mnie interesują, metr na metr coś są, dumam czy nie lepsze to niż puzle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Konto usunięte
|
hm, więc to tak wygląda Twój małż?
![]() ![]() ![]() ps. witaj z powrotem ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Ewcia już dwa razy mi się wybudziła. obstawiałam zęby po pierwszej pobudce, teraz po drugiej stawiam na brzuszek. mnie samą coś kręci. był tu dziś mój brat, który miał kontakt z zarażonymi jelitówką i nie wiem, czy nam nie sprzedał jakiegoś wiruska...
![]() Magdi - skąd jesteś? daleko miałaś na ten koncert? Bratko - co z tymi bramborami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Konto usunięte
|
nadrobiłam
![]() Velluto, trzymam kciuki żeby to było niegroźne. Darianno, nie kumam Twego męża, no też ma chłop problem... ![]() a u nas nowość. mała wariuje, ale z radości. było kilka dni marudzenia, histerii, dzisiaj jak ręką odjął. za to rano znaleźliśmy ją w łóżeczku z głową w nogach. znaczy się obróciła się o 180 stopni. i już nie ryczy jak ją wkładam do łóżeczka. wreszcie zajarzyła, że tam można się pobawić chwilę, a mama jest obok i krzywda się nie dzieje. także obraca się wokół własnej osi, i turla się już jak oszalała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2373412 7]nadrobiłam
![]() Velluto, trzymam kciuki żeby to było niegroźne. Darianno, nie kumam Twego męża, no też ma chłop problem... ![]() a u nas nowość. mała wariuje, ale z radości. było kilka dni marudzenia, histerii, dzisiaj jak ręką odjął. za to rano znaleźliśmy ją w łóżeczku z głową w nogach. znaczy się obróciła się o 180 stopni. i już nie ryczy jak ją wkładam do łóżeczka. wreszcie zajarzyła, że tam można się pobawić chwilę, a mama jest obok i krzywda się nie dzieje. także obraca się wokół własnej osi, i turla się już jak oszalała ![]() ![]() No wiem.On kurtkę kupuje 3 miesiace bo nie może sie zdecydować lub mu żadna nie pasuje. Co do małej to fajne uczucie patrzeć jak hasa sobie i sama daje sobie rade. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Piszę tak na szybko- aby sie pochwalic
![]() Mamy dwie dolne jedynki (dzwonią pod łyżeczką) ![]() W życiu nie powiedziałabym że Laura ząbkuje, nadal śpi po 17 godzin na dobę, jest wesolutka i bardzo grzeczna, potęguje to moje zdziwienie! no, to tyle ![]() ![]() Lea, dużo zdrówka dla chłopców! A propos mleka... na NANie napisane jest, że 7,8 miesiąc 3x 180... małej ledwo wciskam te 3 razy, ze słoiczkami ledwo się wyrabiam... (podaję 2 dziennie) Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-12-12 o 23:49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Babeczki.. od kiedy możnaby dać dziecku takie surowe jabłko do lizania/memlania? Po słoiczkowym nic się nie dzieje i mamy sprawdzone już od dawna.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
wpadłam ekspresem więc szybciutko:
biaanka Wit genialnie goni świnkę ![]() jamaica witaj i nie znikaj juz na tak długo bo nie wiadomo dokąd doprowadzą nas domysły ![]() jaatka też już bardzo długo się nie odzywałaś ![]() velluto trzymam ![]() niunia ![]() silpe chyba się skuszę na te ciasteczka ![]() darianna powiedz, że mąż też będzie miał z tego korzyści ![]() bydgoś ![]() u nas też odparzenie, poza tym Wiktorek grzeczniutki tylko piszczy i kwiczy cały czas i od tego robi mu się kaszelek a mi wróciło libido :p mam jeszcze pytanko odnośnie jedzonko ale to już jutro śpijcie dalej ![]()
#2992 |
Zadomowienie
|
na kaszel ja bym sama nic nie dawała, tylko poszłabym do lekarza.
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23731951]ale intrygująco się zrobiło... ![]() ![]() a na kaszel flegamina może być. ![]() to flegamina nie jest przypadkiem wykrztuśna, nasila kaszel i nie można jej podawać wieczorem, bo dziecko nei zaśnie? MI tak lekarz mówił kiedyś. Jak pamiętam to dawali mi ja zawsze do antybiotyku, jak byłam mała, aby te flegmę wykrztusic i kaszlec wiecej, moze teraz daje sie profilaktycznie?? Ja z kaszlem bym do lekarza poszła jednak. Kiedyś któraś z was poakzywała na zdjeciu, chyba bydgoszczanka?, coreczka miała takie skarpetko - bambosze. Jak to się nazywa i gdzie to kupic? My mamy takiego ustrojstwa jedną parę, ale były używane i się juz trochę pokancerowały, a jest mi to super przydatne do chusty, dlatego kupiłabym, tylko nigdzie nie mogę znalexc. Która wie co tototo jest?? Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-12-13 o 06:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozatym H&M, C&A - tam napewno. Ogolnie raczej sa dosc czesto spotykane w dzialach dzieciecych. No i all - tam to napewno;P ___ Zbieramy sie na cwiczenia, Wroclaw znowu zasypany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ja znowu cały tydzień w robocie ![]() Mykam Was poczytać!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobry - dzis nocka lepsza - wyspałam sie i czekamy na ostatni zastrzyk . poza tym znów zasypanam ![]()
![]() |
#2996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Flegamina jest na kaszel z wydzieliną śluzową, ona pomaga odkrztuszać. To nie jest syrop na zwykły odruch kaszlowy (kaszel suchy). Poza tym przy kaszlu u dziecka należy osłuchać oskrzela, płuca... Nie ma opcji leczenia bez udziału lekarza. Jeśli dziecko (zwłaszcza niemowlę) ma kaszel idziemy do przychodni. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Utrzyj i daj trochę łyżeczką. ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- W końcu się dowiedziałam co mojemu chłopu odj... w piątek. Wczoraj raczył mnie poinformować, gdy wróciłam. Dostał wypowiedzenie z pracy... ![]() Najpierw dostał karę finansową za odmowę wykonania polecenia służbowego po godzinach pracy. Był już po robocie (wg zegarka), a ciągle na mieście, dostali alarm w innej miejscowości, pojechali, alarm odwołano i wracali na bazę. Nim dojechali dostali drugi alarm. Małż objaśnił, że alarm weźmie druga grupa (która już pół godz. czekała na bazie na auto i broń), bo oni zjeżdżają, a za chwilę padło hasło, że to polecenie kierownika i koniec, mają jechać... Odmówili. /Dodam, że służba trwa 24h./ Przy kolejnej służbie kierownik uraczył mojego męża kwotą 300zł kary. Na co mój chłop zażyczył sobie tej kary na piśmie. (Niezgodna z KP jest, więc słusznie.) Na co kierownik (nie miał odwagi osobiście) wysłał swojego podwładnego z wypowiedzeniem... /Nie byłoby całej tej akcji, gdyby nie kumpel męża, z którym tego dnia jeździł. Krowa taka co duży muczy... dymy robił, klął, ale karę przyjął do wiadomości. Przydupas... Jakby się też postawił to by tematu nie było, bo ich 5 jest na rejon, nie mogliby 2 zwolnić, nie mieliby kim obstawić wszystkich dób./ ![]() Zaje...ty prezent na święta. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-13 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad pomidor strasznie uczulił, ale smakował ![]() Cytat:
![]() To teraz wygląda jak opryszczki? Nie wiem.. idę po 12 do lekarza to zobaczem ![]() Blanką którąś noc kiepsko śpi. Budzi sie kilka razy i o 3 budzi sie i chce się bawić.. I potem trudno ją uśpić. zasypia o 5 a o 6 już ma szeroko gały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
kropka no to wszystko jasne - musiał odreagowac jak to chłop a ty byłas pod reką
![]() i co teraz, znajdzie prace ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- - wiecie jaki numer wywinełam w nocy - młoda sie przebudziła i szukała smoka to ja przez sen wziełam melka i wkładam jej go a ta sie dalej kreci - podniosłam sie patrze a ja jej tego melka do ucha wpycham ![]() ![]()
#2999 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wydawało mi się, że jestem na bieżąco, a tu weekend minął i znów kilka stron... ![]() Cytat:
![]() ![]() Lea, zdrówka dla Tymusia ![]() ![]() ![]() ![]() A propo podawania rybek, to my mieliśmy w sobotę obiadek warzywka/ jarzynki(nie pamiętam dokładnie) z delikatną rybką Gerbera ![]() ![]() sonia1981 łączę się w bólu ![]() ![]() siala, polecam tę siateczkę do owoców z canpola, którą proponowała Ci panna migotka ![]() Kropka, współczuje takich akcji i to przed świętami, co jeszcze bardziej boli... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a kolega rezczywiście przydupas... mały pies dużo szczeka... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- U nas nocna średniawka ![]() Dużo śniegu, po południu jedziemy do szpitala do babci, tzn mąż nas zawozi, bo to do innego miasta i siedzi z małym w aucie lub idzie z nim na spacer. Ja w taką pogodę nie będę jeździć. Boję się i już. Dziewczyny a co powiecie o foteliku Chicco key 1 x plus? Cena naprawdę znośna (ok 400 zł) a ma testy na 3. Czy to jednak za niska ocena? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.