Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 14:14   #2311
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
P0P co szykujecie dla Oliwki na urodziny ? Napewno bedzie mega impreza
Tak jeszcze 4 dni. ALe nie będzie to jakaś mega impeza. Miała przyjechac moje siostra z dziećmi ale zarówno ze względu na moją nogę jak i ze względu na pogodę nie przyjadą. Więc będziemy tylko my i mama TZ i jego brat. TZ kupi jakiegoś dobrego torta. A może sprowadzi z Wawy bo ja uwielbiam torty od Elsnera. Prezent dla małej już kupiliśmy. Wypijemy po lapce szampana (prawdziwego) i to wszystko. Być może w pierwszy dzień świąt zrobimy jej następną imprezę urodzinową wtedy będzie więcej gości. Ale to wszystko zależy od tego jak będzie z mają nogę i czy będę mobilna czy nie.

Anakazar - bardzo mi się podoba ten kolor.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 16:35   #2312
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja tam mam nadzieję,że jak ją choinka igiełkami podrapie to odechce się małej do niej chodzić-zobaczymy,może i trzeba będzie zwinąć wcześniej.

Ja mam warunki spożywcze do robienia masła itp,bo mam dookoła sąsiadów,którzy mają swoje mleko,jaja,ale ja nie mam czasu.W ogóle męczy mnie ta praca mimo,że ją lubię to czuję się już zmęczona lataniem z miejsca na miejsce,brakiem czasu,ech ciężko to wszystko pogodzić.Tż ma oczywiście radę doskonała"rzuć pracę".Żebym chociaż nie mieszkała na tej wsi to nie było by problemuJak ja czasami nienawidzę tej zabitej dechami wiochy brrrr

Libra Ty kucharzyszi gdzieś napisałaś o tej rybce robionej w piekarniku:daj mi przepis jak to robisz,jaka ryba i wszystko opisz jak możesz.Ja lubię ryby,ale u nas jest tylko jeden punkt gdzie można świeże kupić,ale tam tak syfiasto jest,że się brzydzę kupować i w efekcie nie kupuje,a mrożona to nie to samo.
A teraz będę w Szczecinie to tam kupię świeże rybki i coś bym zrobiła.
To raczej nie ja pisałam o rybie, dziecku ryby nie daję , bo jakoś się boję ości a filetów nie toleruję, ale też robię rybę w folii ja lubię pstrągi , ale możesz zapakowac jaką chcesz , dać na wierzch parę wiórek z masła i jakieś przyprawy ewentualnie , dla dziecka to nie wiem jakie można już dać , ja lubię w ziołach : majeranek ,cząber, czosnek, sól ziołowa.

Zrób sobie prawko to zobaczysz będzi einaczej będziesz niezależna, ja bym nie mogła do miasta za skarby świata, nawet mogłabym mieszkać w leśniczówce na skraju lasu ,żeby nikt mi przez płot nie zaglądał
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ivana - toleryje tylko na wesela , nie lubie disco polo i wszystkoego na jedno kopyto i ten sam rytm

co do choinki dziewczyny to sznurek i przyczepiamy , do kaloryfera czy co tam macie w pobliżu stabilnego . Ja też rok temu kupiłam wszystkie bombki plastikowe granatowe i srebrne w pepco i póki dzieciaki nie podrosną to takie u nas będą a choinka przyczepiona
No racja trochę weselne , ale ta piosenka fajna
Dobry pomysł z tą choinką przywiązaną na sznurek, a co do ozdób to u mnie będą w tym roku pierniki , o ile będzie ta choinka
Cytat:

dziewczyny z koloru takiego jak jest w avku zamierzam przejść na taki:
http://facet.wp.pl/gid,10677418,img,...9&ticaid=1b67c
fajny kolorek

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Pop to już zaraz rok, ale poleciało
A mój Miko dzisiaj skończył 10 miesięcy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 17:16   #2313
yoonka
Rozeznanie

bylismy wczoraj z mala w aquaparku - byla zachwycona woda. po 40 minutach padnieta na maxa wkladala buzie do wody i puszczala buzia bable
za tydzien powtorka

prawdziwy svarovski ma znak szczegolny - malenkiego labedzia w kazdym krysztalku - po tym mozna rozpoznac oryginaly.

po wizycie na basenie stwierdzilam ze musze na diete isc, bo mi wstyd bylo w kostiumie
Stary 2010-12-12, 17:52   #2314
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
fasolka- twoja Hania chyba w mokołaja się bawiła - ma brode z piany
Cytat:
Wenus cudowna
[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
super zdjęcie ja wczoraj tez mu trochę porobiłam w kąpieli
Dziękujemy Ciociom

Hania dziś w dzień spała 4 godz. ciurkiem , szok jak dla niej (a potem będą nocne harce ), a teraz ładnie siedzi obok i bawi sie pudełkiem po voltarenie
O! Juz sie nie bawi, tylko sapiąc pełznie do lapka z dziwnym błyskiem w oku
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 18:49   #2315
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A mój Miko dzisiaj skończył 10 miesięcy
no to już mam okazje żeby wipić pół lampki wina
Wszystkiego Naj

Dzisiaj robiłam mały pomponik do tej mojej pierwszej szydełkowej czapeczki. No może to cudo nie jest ale jak na pierwszy raz to jestem z siebie dumna( no i skromna)Pewnie do wiosny za mała będzie, ale może jeszcze kilka razy ubiorę.
Jutro zaczynam robić czapeczkę dla Eryka(grubszą na zimę). Więc dziewczyny efekt może nie jest jakiś rewelacyjny ale jak na dwa dni roboty i nauke z netu to możecie próbować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Listopad 2010 022.jpg (11,8 KB, 34 załadowań)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 19:16   #2316
ania p
Zakorzenienie

test
Stary 2010-12-12, 19:21   #2317
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

wpadłam tylko na chwilkę. Dzieciaczki śliczne Czapeczka cudoo )
U nas ciąg dalszy choroby, kruszka ma straszny kaszelek... a co ją złapie to się budzi i ryk więc co za tym idzie noce nie przespane i wygladam jak zoommbbiiee.
a i już oficjalnie jestem mamą chrzestną
Pozdrawiam
edit: ania głos oddany

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 19:22   #2318
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też ma tylko jedną fotę z tż,a ze mną ani jednejbo ja jakoś nie lubię być fotografowanaTer az pojedziemy z tż do fotografa z małą i niech nam zrobi kilka fotek profesjonalista,bo dziecko rok skończy i żadnego zdjęcia z mamuską mieć nie będzie.

No mi się śmiać chciało jak Ty napisałaś,że też mieszkasz na wsi,a potem gdzieś w rozmowie wyszło,że macie tam kino,padam ze śmiechuładna ta Twoja wiocha
Tam gdzie mieszkam ja to WIOCHA.
Ja jestem ze Szczecina,tż z tej właśnie wsi,nasi rodzice przeprowadzili się do miasteczka między Szczecinem,a tą wsią i w tym miasteczku mieszkałam od 5 roku życia.
A jak trafiliśmy?była taka okazja kupna ziemi za taki bezcen,że grzechem było nie wziąć.Kilka hektarów ziemi,plac pod budowe,sad i tż do kupna mnie przekonał.Wybudowaliśmy sobie dom taki o jakim marzyliśmy i tak oto mieszkamy sobie tutaj.
A wieś jest zaludniona przez może 100 osób,jest jeden sklep spożywczy.
A do miasta gdzie mieszkałam,gdzie jest cywilizacja,praca,moja mama mamy 12km-10 minut jazdy autem.
Ja jestem z miasta i mi jakoś ciężko się zaklimatyzować.Dopiero w święta stuknie nam rok mieszkania tutaj.
Jak już wcześniej wspominałam,chcieliśmy to wszystko sprzedać,ale wiedziałam,że tż bardzo nie chcę i mi też było szkoda pracy, ogromnej kasy włożonej w to i jakoś siedzimy.Znaczy ja.
Czasami szlag mnie trafia,że tu jestem,bo jak wychodzę z domu to mogę pójść tylko w prawo lub w lewo,ludzi jakiś na poziomie brak,a z sąsiadkami można pogadać owszem o krowach,świniach,dotacjac hbrak tu młodych ludzi i gdybym była jakaś mega towarzyska to bym tu wykitowała.
Muszę zrobić prawko,bo bez w takim miejscu żyć się nie da,a wcześniej potrzebne mi do niczego nie było,bo wszystko miałam pod nosem.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

dziewczyny z koloru takiego jak jest w avku zamierzam przejść na taki:
http://facet.wp.pl/gid,10677418,img,...9&ticaid=1b67c
Ja mieszkam w żyrardowie . to miasteczko a nie wieś , jest nawet prazydent miasta he he . ale w porównaniu z centrum wawy wierz mi to dla mnie mega zadupie .
A auto kurde ja bym bez perawka na wsi nie wyrobiła - podziwiam

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
bylismy wczoraj z mala w aquaparku - byla zachwycona woda. po 40 minutach padnieta na maxa wkladala buzie do wody i puszczala buzia bable
za tydzien powtorka

prawdziwy svarovski ma znak szczegolny - malenkiego labedzia w kazdym krysztalku - po tym mozna rozpoznac oryginaly.

po wizycie na basenie stwierdzilam ze musze na diete isc, bo mi wstyd bylo w kostiumie
No te z allegro napewnio nie mają łabedzia

Dizewczynki prosze o głosy chyba nawet co kilka min mozna głosować . Nigdy nie startowałam w żadnych konkursach moja pierwsza próba he he
Stary 2010-12-12, 19:52   #2319
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

aia glos oddany.

Dobry Wieczor.

Moja mala juz prezenty na święta zbiera, mama w sobote wrocila z miasta i kupila jej sanki wiec jutro pierwsza sankowa wyprawa bedzie bo pada u nas non stop!
skuterek sie nie do konca jeszcze sprawdzil, za rok bedzie extra ale teraz mloda lapie kierownice i sobie skreca non stop a nie ma niestety blokady.

Co do choinki mnie jest obojetne czy ona jest czy nie ale tezetowi nie jest wiec bedzie na pewno.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 20:05   #2320
ania p
Zakorzenienie

Ja też mam taki skuterek na śnieg ale Szymek go nie lubi , na sankach też nie lubi , woli na nich ciągnąć oLE . Ola za to lubi dobrze że chciac jedna he he
Stary 2010-12-12, 20:41   #2321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja zobacze jutro czy moja lubi ale dzisiaj po pokoju ja tz ciagal to smiala sie w glos a jak chcial ja zdjac to sie zlapala oparcia i ani mowy nawet nie bylo.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 20:51   #2322
Ferrou
Zakorzenienie

W końcu nadrobiłam

Aniu,
głos oddany i z tego co wiem to można klikać codziennie - tak przynajmniej dziewczyny z innego wątku pisały

Dzieciaczki to cudeńka nasze, piękne i mądre

Wszystkiego naj naj naj naj najlepszego dla wszystkich solenizantów

W sumie tyle przeczytałam że nie wiem co miałam w końcu pisać...

Dzięki za artykuł o pandze, teraz wiem czego unikać... nie rozumiem jak można taki syf sprzedawać.... No i ten znaczek CE... masakra, zawsze patrzyłam się czy coś takiego jest na produkcie, ale o tych detalach nie wiedziałam...
co do robienia sobie jedzonka od dłuższego czasu przymierzam się do robienia swojego chlebka, ale jakoś tak chęci większych brak, mleko prosto od krowy to uwielbiam - ostatnio to piłam w ciązy - wiem wiem nie powinnam ale uwielbiam Dla mnie to jest smak dzieciństwa, jak miałam może z 6 lat to jakaś koleżanka przynosiłam mojej babci takie mleko i jeszcze ciepłe piłam mniam
A wędliny to mój ojciec robi, już mu daliśmy kilka kg surowej szynki, schabu i boczku i będzie wędził a w tygodniu jeszcze podrzucimy łopatkę na kiełbaskę Akurat na święta będzie

Jeżeli chodzi o kryształki swarowskiego Aniu, sądzę że ceny w CH są mocno zawyżone, jak to w takich butikach ma miejsce, więc nie ma co się tymi cenami sugerować.
Yonka, a gdzie niby ten znaczek występuje? bo ja np słyszałam o podróbach tych kryształków, w sumie chyba wszystko podrabiają a nie chciałabym się nadziać. A chciałabym kolczyki takie zrobione z jednego dużego kryształa

Kuba przez ostatni czas to trochę rzeczy się nauczył Odkrył że może stawać na nóżki i teraz tylko tak chce spędzać czas, chce stać. pełza od jednego mebla do drugiego i się wspina, na szczęście już się nauczył, że nie ma się puszczać i lecieć do tyłu tylko na pupę siada. Tak więc rano jak się obudzi to wstaje i krzyczy "eee, eee" I oczywiście uśmiech od ucha do ucha Zabawki to go zajmują na kilka sekund i znowu się wspina. Mówić nie mówi, żadne mama, tata itp, ale naśladuje już ruchy buzi do powiedzenia "mama". Stan zębów jak na razie bez zmian, nadal 3 ale mu coś idzie bo noce są okropne. W ogóle wszystko co jest związane ze snem jest okropne. W łóżeczku już sam nie zasypia bo od razu wstaje i się cieszy, więc tylko na rączkach. Ale ręce też są bee, drze się, wygina masakrycznie... i potrafi tak z 40min, jak go odkładam do łózeczka takiego półprzytomnego to wrzask, biorę na ręce wrzask, nic mu się nie podoba. Jeszcze w dzień dzisiaj w miarę się udało bez krzyków go położyć do spania, bo zrezygnowaliśmy z jednej drzemki, więc zmęczony po prostu pada, jednak wieczorem to już nie ma lekkiej przeprawy, a przecież nie będę siedziała z nim do 23
No i coś mi pokasłuje...a we wtorek mieliśmy iść na szczepienie.. a zamiast tego to jutro do dzieci chorych... i tylko kaszel ma, nic więcej, nie wiem czy to pozostałość od poprzedniej choroby, bo od tamtej pory tak co jakiś czas kaszle, ale lekarka mówiła że jeszcze przez kilka dni może odkasływać to co jeszcze tam może mu zalegać, ale przecież nie przez 2,5tyg.

coś jeszcze mialam napisac ale zapomniało mi się... starość nie radość
Stary 2010-12-12, 21:07   #2323
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
no to już mam okazje żeby wipić pół lampki wina
Wszystkiego Naj

Dzisiaj robiłam mały pomponik do tej mojej pierwszej szydełkowej czapeczki. No może to cudo nie jest ale jak na pierwszy raz to jestem z siebie dumna( no i skromna)Pewnie do wiosny za mała będzie, ale może jeszcze kilka razy ubiorę.
Jutro zaczynam robić czapeczkę dla Eryka(grubszą na zimę). Więc dziewczyny efekt może nie jest jakiś rewelacyjny ale jak na dwa dni roboty i nauke z netu to możecie próbować
Dziękujemy
Jak na pierwszy raz i naukę z netu to super wyszła

Ania głos oddany

Ferrou zdrówka życzę Kubusiowi , a na co wy teraz szczepicie
I za postepy.

A ja dzisiaj zauwazyłam że u Mika wyrżnęły się dwie górne 4, na razie same koniuszki ale liczę że już są czyli na raz wyszły 3 zęby bo jeszcze dolna 2
Czyli mamy 10 zębów
Pewnie przez to tak się budził nocami
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 21:21   #2324
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy
Jak na pierwszy raz i naukę z netu to super wyszła

Ania głos oddany

Ferrou zdrówka życzę Kubusiowi , a na co wy teraz szczepicie
I za postepy.

A ja dzisiaj zauwazyłam że u Mika wyrżnęły się dwie górne 4, na razie same koniuszki ale liczę że już są czyli na raz wyszły 3 zęby bo jeszcze dolna 2
Czyli mamy 10 zębów

Szczepimy na pneumo, bo wybraliśmy opcję szczepienia po 6 miesiącu i teraz miała być druga dawka... W ogóle ten jego kaszel jest dziwny, bo on nie kaszle ciągle, tylko tak od czasu do czasu..

I gratuluję ząbków Mikołaj pobił w rankingu naszą SzczerboOlkę
Stary 2010-12-12, 21:42   #2325
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ferrou ja co prawda nie kupuje bizuterii a same krysztaly, 2 razy dostalam bizuterie ze swarovskim.
Swarovski ma idealnie równy szlif ( oczywiscie i podrobki potrafia byc niemal idealne ale odbijanie swiatla w podrobce i oryginale -niebo do ziemi), o ile dobrze kojarze to od 2004 roku sa nowe opakowania ( jesli o same krysztaly chodzi) nie ma w nich żadnych zamęceń indywidualny kod dla kazdego rodzaju Na tej aukcji jest pokazane nowe opakowanie kryształu ( wczesniejsze byly srebrne)
http://allegro.pl/swarovski-6106-mig...350957782.html
Kazdy produkt oryginalny posiada certyfikat z osobnymi numerami autentycznosci

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

aaa no i łabądka

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

moja mala dzisiaj pierwszy raz ciuckala mandarynke i byla w niebo wzieta, rosolek jej tez dalam juz zwykly do tego 2 ziemniaki troche klusek i marchewka, zmieszalam wszystko i zajadala az milo.
A.Camus
Stary 2010-12-12, 21:53   #2326
ania p
Zakorzenienie

ferrou - pewnie że cany w CH są zawyżone ale jednak jak sprzedaja kolczyki ze swarowskim za jakies grosze to coś tu nie tak jest . gdzie kryształek to juz się podpierają tą nazwą .

dziewczny klikac mozna co 5 min takze licze na was he he

Chciałam zdjęcia Oli dać ale coś nie moge ich załadować za chwilkę jeszcze spróbuję
Stary 2010-12-12, 22:25   #2327
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania wszystko zalezy od wielkosci grubosci szlifu krysztalka itp.
Mozna spokojnie kupic oryginaly swarovskiego za 30 zl i za 300.
Krysztaly same w sobie nie sa wcale takie drogie, zawieszki plus srebro do nich tez nie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

no jak mozna co 5 to juz 2 raz klikam
A.Camus
Stary 2010-12-13, 05:52   #2328
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
test
zagłosowałam
Cytat:
Czyli mamy 10 zębów
już 10 zębów
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Szczepimy na pneumo, bo wybraliśmy opcję szczepienia po 6 miesiącu i teraz miała być druga dawka... W ogóle ten jego kaszel jest dziwny, bo on nie kaszle ciągle, tylko tak od czasu do czasu..

I gratuluję ząbków Mikołaj pobił w rankingu naszą SzczerboOlkę
No właśnie już parę tygodni miałam o to zapytać:Czy można pierwszy raz zaszczepić dziecko w 15-16 miesiącu życia na pneumobo taka zakłamana agentka niby poszła córe zaszczepić na to teraz jaka dziecko takie dużeniby lekarz nie widział przeciwwskazań...a z tego co ja wiem to ostatni dzwonek jest w 6 miesiącu,no chyba,że ja jestem niedoinformowana

jezu głowa mi pęka i spać nie mogę i siedzę na wizażu jako jedyna

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:46   #2329
Darusiaaaa
Zakorzenienie

juz nie jako jedyna

anakazar mnie zaproponowano jakos pneumo po roku i wtedy jedt jedna dawka.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

bo poki co mlodej nie szczepilismy na pneumo, cyz bedziemy nie wiem.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

nie mam w ogole miejsca gdzie pochowac rzeczy mlodej spod lozeczka, jak bylo wyzej bylo extra teraz juz nie jest;/ obnizyl jej tz wyrko , ale wczoraj ciocia przyszla i sie pytala co ma mlodej pod choinke kupic powiedzialam ze nie wiem i jak zobaczyla ze faktycznie brak miejsca to stwierdzila ze chomika kupi i juz dzisiaj przyniesie to akurat bede miala miejsce na srolka rzeczy.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 06:50   #2330
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
juz nie jako jedyna

anakazar mnie zaproponowano jakos pneumo po roku i wtedy jedt jedna dawka.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

bo poki co mlodej nie szczepilismy na pneumo, cyz bedziemy nie wiem.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

nie mam w ogole miejsca gdzie pochowac rzeczy mlodej spod lozeczka, jak bylo wyzej bylo extra teraz juz nie jest;/ obnizyl jej tz wyrko , ale wczoraj ciocia przyszla i sie pytala co ma mlodej pod choinke kupic powiedzialam ze nie wiem i jak zobaczyla ze faktycznie brak miejsca to stwierdzila ze chomika kupi i juz dzisiaj przyniesie to akurat bede miala miejsce na srolka rzeczy.
Czyli jednak ze szczepieniem nie kłamała

Tż też musi obniżyć łóżeczko na sam dół,bo co Nine wyciągam z łóżeczka rano to sobie stoi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:50   #2331
megi-megi
Zakorzenienie

Co Wy z tymi zębami tak szalejecie?
Bo ja tu się zakompleksiam. My dalej zębów 0 słownie zębów: zero 00/100 Za to dziąsła są tak twarde, że wydaje mi się, że dużej różnicy nie ma, a i o próchnicę dziąseł zdecydowanie trudniej - hehe.
Mam na imię Igor. Mam 9 miesięcy i nie mam zębów
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:54   #2332
enka09
Raczkowanie

Witam moje Panie jestem początkująca na wizaz.pl ale też mam małe dzieciątko. (no może już nie takie małe, bo z kwietnia), ale kluseczka z niej niesamowitaNo i oczywiście jako młoda mama szukałam jakiegoś fajnego forum żeby znaleźć porady, pogadać i powychwalać sie swoim maleństwem i znalazłam WAS moje Panie, a że wcześniej troszke poczytałam te wasze pogaduchy i mi się spodobały postanowiłam do Was dołączyć

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Megi-Megi spokojnie moja mała Oliwka też zęba ani jednego ale cos juz się chyba tam wykluwa, bo nocki mam okrutne i co się obudzi to z takim płaczem jakby ją obdzierali ze skóry
enka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:54   #2333
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Witaj.
No o jeszcze pozostaje sie pochwalic ta "niesamowita klucha" i nam ja przedstawic

no i troszke o sobie cos mozesz napisac

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

ooo i 3 Oliwka na forum
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 07:08   #2334
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Enka - wrzuć nam zdjęcie swojej dzidzi, żebyśmy mogły poachować i poechować

Jejku - poniedziałek. Wychodziłam i już za drzwiami słyszałam, jak Igor płacze, że go zostawiam
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:08   #2335
Darusiaaaa
Zakorzenienie

anakazar no chyba nie klamala bo szwagierka swoja mloda tez jakos po roku szczepila.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 07:08   #2336
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam

Wczoraj weszlam na stary wątek, jak już porody się sypały-szkoda że nie ma fotek

Piszecie tak o tych krysztalach że aż też chcę miećjuż przeszukuje allegro, może spróbuję sobie sama zrobić, może jak czapeczka nie będzie idealne, ale ile radości mi da

Erwin nocke odsypia, szkoda że ja nie mogę, zapomnialam mu leku na ząbkowanie zapodać przed snem i mam za swoje

Aniu glosuję na ciebie, na zmiane z koleżanką, sama też się zapisałam i koleżanka na mnie głosuje. Można co 5 min

Stary 2010-12-13, 07:09   #2337
enka09
Raczkowanie

pochwalę się pochwalę tylko w pracy jestem i nie mam zadnych zdjec przy sobie ale w domku bede to cos podrzuce a cos o mnie po 6 miesiącach siedzenia z mała stwierdziłam, że pora do pracy. Po tygodniu jednak stwierdziłam , że to wcale nie takie łatwe niedość, że człowiek musi wstać o 6:00 rano to jeszcze w nocy gdzieś z 5 razy pobudka bo mała chce "cyca" no i jak wracam o 16 to gary sprzatanie zmywanie i wariacje z małą czyli w skrócie od 8 miesięcy jestem zmeczona niewyspana i szczęśliwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 07:10   #2338
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

na pneumokoki mi pediatra radzila szczepić dopiero jak będę chciała dać dziecko do przedszkola czy żłobka, więc napewno można później

Stary 2010-12-13, 07:10   #2339
Darusiaaaa
Zakorzenienie

doczekacie sie megi., mojego chrzestnego malej 1 wyszedl jak miala rok i 2 miechy.
U nas poki co stan zebow-4
A.Camus
Stary 2010-12-13, 07:13   #2340
enka09
Raczkowanie

a no i bardzo sie ciesze że sie zapisałam tutaj do Was bo na tym zadupiu gdzie ja mieszkam to mam raptem!! 2 koleżanki z takimi małymi dzieciaczkami no i powiedzcie same z kim tu pogadać no i tylko ja pracująca wiec poszukałam i znalazłam Was i mile zaczynam poniedziałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości