|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za palant z tego szefa ![]() ...a "kolega" dupa straszna ![]() Przykro mi bardzo Cytat:
Cytat:
silpe, oj biedna Ty z tym odśnieżaniem. Dzień dobry. U nas nocki coraz lepsze ( żeby nie zapeszyć ) , ale młoda cały czas z nami śpi. Śniło mi się, że wreszcie ząbek jej wyszedł....może proroczy sen ![]() Na dworze wietrznie, pada śnieg i trochę znowu przymroziło. Idę do klubu
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Kropka - przykro, że taka sytuacja, zwłaszcza przed świętami. pamiętam, że ostatnio długo nie trwało zanim małż znalazł pracę i teraz też tego życzę. albo żeby się dogadali z szefem, o ile chce tam zostać...
a swoją drogą - dziwne te chłopy - zamiast powiedzieć, co im leży na wątrobie, to wolą się wyżywać na otoczeniu, a my się mamy domyślać, co jest nie teges... ![]() u nas kiepska nocka, nie pamiętam takiej od dawna. może to ostatni etap przed wyjściem kolejnych ząbków. mówcie mi zombie ![]() miałam po 9 jechać do dentysty, ale Ewcia jakaś taka nieswoja. musiałam ją nakarmić i uśpić, a nie chciała ani jeść, ani spać, wybudziła się z płaczem. czekam teraz aż wstanie, żeby ją zatankować do pełna i dopiero pojadę, a mama z nią zostanie. |
|
|
|
#3003 | |
|
Raczkowanie
|
o co chodzi z tym klubem? Cytat:
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
mam cyborga w domu
|
#3005 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam prośbę do mam karmiacych mlekiem modyfikowanym!! Na tydzien bede musiala przejsc na mleko nastepne bo niestety czeka mnie kuracja antybiotykiem przy ktorym nie bede mogla karmic piersia. Ząb okazal sie na tyle dokuczliwy ze slabsze antybiotyki nie daly rady. Mam nadzieje ze dzieki laktatorowi uda mi sie utrzymac laktacje. Dzis na probe dalam mu bebilon 2, bo mialam probna saszetke i szczerze mowiac bylam w szoku ![]() Jeszcze nie widzialam zeby mu cos tak smakowalao!! Bez odrywania sie od butli wypil 120 ml, po czym beknął i wypil kolejnych 30 ml. Mialam przygotowanego 180. I tu mam pytanie! Jakie mleko, tz jakiej firmy dajecie swoim dzieciom? W sumie moglabym zostac przy tym bebilonie ale czytalam ze czesto powoduje zaparcia a Maciek z zaparciami ma od czasu do czasu problem. Poza tym nie ma innych dolegliwosci, alegrii, ulewania. Ktore Waszym zdaniem najlepsze? |
||
|
|
|
#3006 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Głowa dziś boli od rana, więc nie mam czasu szukać, ale jak chcesz to polecam w w w . h i p p . c z
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3007 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja nie cierpi tartego (takiego utartego przeze mnie), chociaż słoikowym się zajada. ale jak jej dać całe, obrane, albo i nie obrane to rzuca sięna cie, ciumka, liże, próbuje sięwgryzać i to jużgdzieś od 4, czy 5 miesiąca.Cytat:
a kumpel... taa... taki "kumpel", może przynajmniej małża to czegoś nauczy ![]() Cytat:
Cytat:
u nas nawet niezła noc, tylko raz sięwybudziła jużkoło 6 rano, dostała pić i dospała sobie do 7:20. za to ja mam to samo, co każdego roku... śnieg spadł i najchętniej zapadłabym w sen zimowy... problem mam co rano żeby z łóżka wstać, a śpię całą nockę...
|
|||||
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
U nas fajna nocka. Pierwsza drzemka, a właściwie poranne dosypianie długie bo godzinne.
Teraz czas na mleczko i pierwszą drzemkę. Wzięłam już apap i idę spać z młodym, bo padam i głowa nawala.
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden klub założyła szaja, a drugi marhalczar. W tym drugim pokazujemy fotki naszych dzieci, jak nie chcemy na ogólnym. Musisz dostać zaproszenie do klubu od założycielki. Napisz na priv.
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2373912 1] no nie chcę Cię martwić, ale czy wychodzące zęby to nie jest przypadkiem sen na pieniądze? hm... no to chyba faktycznie Cię zmartwiłam, nie? [/QUOTE] ![]() Kaska by się przydała.....ciekawe ile naprawa samochodu będzie kosztować. Podobno alternator poszedł ![]() Pochwalę się, Lusia od paru dni reaguje na słowo " mleko " i " piesek "
|
#3010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale różnica jest, Twoja się bawi a mój zmęczny już marudzi![]() Cytat:
Może zostań na tym Bebilonie? Po każdym mleku modyfikowanym mogą być zaparcia, dawaj dużo picia, brzuszek się przyzwyczai. Bydgosiu dzięki i ![]() dla Lusi! mój reaguje tylko na swoje imię.
|
|
#3011 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
według mnie puzzle lepsze bo:-łatwiejsze do utrzymania w czystości, -można się nimi bawić, a nie tylko na nich leżeć, -można je gryźć, -łatwiej je schować, mniej miejsca zajmują. Cytat:
pewnie szybko znajdzie lepszą robotę. Cytat:
![]() Tylko pamiętaj, że jeśli ich nie lukrujesz, i nie nabiora tym samym z lukru wilgoci, to zamknij je ze ćwiartkami jabłka, co by troszku zmiękły. kurde, jak się obudziłam to oczom nie wierzyłam- zaj... świat na biało!!! 40cm śniegu w nocy napadało.![]() Wczoraj TŻ z Maksiem zrzucili śnieg ze studni i karmnik dla ptaków ustawili, a dziś karmnika nie widać. ![]() Za nami nawet znośna noc... po wieczornym bólu brzuszka i niespaniu, Tymek zasnął o 22:00 i spal do 4;00, wypił butlę mleka i spal dalej do 7:00, wtedy znów brzuch mu zaczął dokuczać, wzięłam go do łózka, położyłam go sobie na klacie, zaczął się prężyć, stękać, i jak poszła mega wodnista kupa, to ja też musiałam piżamę zmienić. ![]() Teraz śpi swoją pierwszą drzemkę, uprzednio wypił mleko ze smectą. Próbowałam podac mu elektrolity co by się nawodnił, ale nie chce... bo to takie dziwne jest- smakuje jak oranżadka, która musuje w buzi.
|
|||
|
|
|
#3012 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj miałam hiperspacer. Odprowadziłam córkę do szkoły w drodze mi sie przypomniało, ze picia jej nei dałam, nie wzięłam tez portfela. Zaprowadziłam ją i wróciłam do domu po portfel, potem spowrotem do szkoly. i do domu. W jedna strone to 20 minut, wózkiem 30:-/. Wróciliśmy pól godziny temu, a za godzinę znów musze isć. ![]() Co do tej flegaminy - to w TV reklamują ją jako syrop na kaszel:_/ Tak jak i flavamed, który ma byc wspomagaczem do leczenia zapalenia oskrzeli i płuc, bo jest syropem mukolitycznym:_/ Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-12-13 o 10:57 |
|||
|
|
|
#3013 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle że ja dla Tymka mam flegaminę w kropelkach. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- ja nie mogę... znowu sypie śnieg, i to intensywnie!!!
|
|
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pierwsza drzemka trwa. Cytat:
powysyłałam koleżankom. Cytat:
![]() Kropko wspołczuje.Oby maż znalazł szybko nową pracę. U nas nocka w miarę .Poszła spać o 21.30, wstała o 24.00,2.00.O 4.00 wtykłam jej tylko smoczka i spała do 7.00. |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Witam w mrozny poniedzialek
![]() Zostawilam Was na weekend i tyle do nadrabiania. Kropka, przykra sprawa..mam nadzieje ze maz szybko znajdzie kolejna prace. Moze u konkurencji ? Velluto, brawa dla niuni za piekny rozwoj. Mam nadzieje, ze w czwartek okaze sie, ze Twoje zdrowie tez jest ok. Napewno to nic powaznego. Zapamietalam tez pyszne wypieki Silpe az sobie spisalam przepis i atak Wita na swinie ![]() Ewcia Margosiowa jak zwykle super plywaczka ale ja nie wiem do kogo podobna ![]() Leas, zdrowka dla Tymcia Bratka, brawa za udany polow na sloiCZKI i inne knedliCZKI
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-12-14 o 20:26 |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, jaki nurek! Malvi ma na tej fotce twarz jak laleczka z porcelany. śliczna i jak ona wymiata na stojąco ![]() ale pastucha to ja tu nie widzę ![]() melduję, że dentystka nie usunie mi tego zęba. jak dobrze, że jej wtedy na to nie pozwoliłam. ![]() chciałam korzystając z okazji wyrwania się z domu skoczyć na zakupy i dooopa - nigdzie nie było miejsca do parkowania, bo albo zajęte, albo zawalone śniegiem.
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
araczki, Malvinka jest przepiękna, mówiłam to już niejednokrotnie
![]() Nie boisz się gdy tak nurkuje? Ja gdy kąpię moją Laurę mam całe ciało w czerwonych plamach ze stresu że mogłaby mi niechcący "zanurkować" w wanience ![]() Jak to jest na basenie? Nie bałaś się pierwszy raz? Jakoś ją przygotowujesz do nurkowania? ![]() Biricchinaczemu się do nas nie odzywasz? Napisz jak tam Karolinka
Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-12-13 o 15:03 |
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Włąśnie, jak to jest z tym nurkowaniem? W sumie to ja bym sie nie bała, tylko jak to jest? Dziecko odruchowo zatyka dziubek i buźkę? Od kiedy łazicie na basen?
Jestem naprawdę pod wrazeniem! |
|
|
|
#3019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Melduję, że jestem biedniejsza o 60zeta..wizyta u okulisty, ktora nakazała zrobic wymaz i masowac kanalik i potem znowu do niej chociaz tyle, ze zrobila dlugasny wywiad, co jak i od kiedy z oczkami Adasia. I była zszokowana, że pediatra nie polecił mi wczesniejszej wizyty,tylko przepisywał bezsensownie np. antybiotyk...no cóż...
|
|
|
#3020 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki i stoi coraz lepiej ale jej pomogly cwiczenia na basenie na rownowage. Jedno zaczelo sie jakies 2 misiace temu, ze mala w pozycji siedzacej trzymana jest za uda a dlonie pod posladkami i zanurzona do szyji, lapie super rownowage a druge jakis miesiac temu, stoi na dloniach meza a ja trzymam ja delikatnie za jej raczki, tez fajne cwiczenia na rownowage i jakos, byc moze dzieki temu, teraz odwazniej sie podnosi.... Super, ze zachowalas zeba ![]() Pastuch wieczorem coby dzieci nie straszyc ![]() Cytat:
Cytat:
Balam sie jak diabli ale teraz juz nie ![]() Obecnie w przeciagu pol godzinnych zajec moze zanurkowac 8 razy. Maz ja trzyma pod posladkami (czyli siedzi mu na rekach) a ja ja wolam i wtedy dziec daje nura a ja ja wyciagam. Wczoraj siedziala na materacu i kusilismy ja zabawkami to tez sama "spadla" i byl nurek. Dzieci szybko sie ucza ale musza wiedziec aby wstrzymac oddech pod woda. Na basen chodzimy od polowy sierpnia wiec Mala miala 3,5 miesiaca ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Czyli mimo kasy jest jakis postep..ma brac Adas cos na oczka?
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-12-13 o 15:26 |
||||
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i jednak mamy opryszczkę ![]() smarujemy i mam nadzieje że niedługo pójdzie precz. Hmm i pewnie to bylo powodem ostatnich marud i niejedzenia. |
|||
|
|
|
#3022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Pani Mikołajowa boska. ![]() Ja dziś dostałam paczkę od siostry z Anglii- dla Maksia strój na bal przebierańców- Chudy z Tpy Story i dla Tymka piekny welurkowy pajacyk Świętego Mikołaja z Nexta. |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Córka miała pierwsze zęby w wieku 11 mies. - bezboleśnie wylazły. Oby i teraz tak było
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u nas dziś jakiś dzień wariatów. moje dziecko macha łapkami jak oszalałe, chce do wszystkiego podejść (znaczy zostać doniesioną )... wrzeszczy na kota... śmieje się, klepie co się da, wyciąga po wszystko ręce... rany, teraz już mam pewność że ostatni tydzień marudzenia to był skok rozwojowy... na szczęście już za nami. za to teraz mamy hiperaktywność. chyba muszę se machnąć ze trzy kawy bo już padam.
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zapomniałam pochwalić,że Olcia mnie wczoraj nie ugryzła w cycka
![]() Za to dziś maruda straszna.Właśnie spi po raz 3.Pewnie znowu pół godzinki ale może lepiej sie poczuje. Araczki fajne zdjęcia pod woda.W końcu Malvi ma inna fryzurke
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
To Twoje dziecko?
Skąd takie duże? ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2374823 9] u nas dziś jakiś dzień wariatów. moje dziecko macha łapkami jak oszalałe, chce do wszystkiego podejść (znaczy zostać doniesioną )... wrzeszczy na kota... śmieje się, klepie co się da, wyciąga po wszystko ręce... rany, teraz już mam pewność że ostatni tydzień marudzenia to był skok rozwojowy... na szczęście już za nami. za to teraz mamy hiperaktywność. chyba muszę se machnąć ze trzy kawy bo już padam.[/QUOTE]U nas też wyciąganie rąk, gdzieś od tygodnia, do wszystkiego. Od paru dni bardzo szybkie i sprawne. Wczoraj kot ledwie zdążył ujść z życiem. Od dwóch dni klepanie wszystkiego, zwłaszcza siebie po brzuchu. I kopanie nogą, gdy leżymy na brzuchu, w podłogę, rytmiczne takie... ![]() I znowu zaczynamy gadać... ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23739820]nasz pediatra zleca chłopakom flegaminę jak kaszlą i sucho i mokro, żeby to odkrztuszanie ułatwić. Zaszkodzi, jeśli to tylko odruch kaszlowy i nie ma co odkrztuszać. Wtedy podaje się syrop zatrzymujący ten odruch, a nie wykrztuśny. Dlatego trzeba do lekarza... ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Dziś mnie obca baba na ulicy zaczepiła, że spaceruję z dzieckiem, a zimne powietrze i żebym wózek ciągnęła pod wiatr zamiast pchać... Że też ludzie muszą się wpier... w nie swoje sprawy. ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Mąż był dziś u dyrektora... Kolejny facet bez jaj. / Co się dzieje z tymi chłopami.../ Stwierdził, że on chętnie P do pracy przywróci, ale z kierownikiem musi się dogadać przedtem, bo jakie to będą inaczej klimaty w pracy, tak nie może być... |
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
od wczoraj tez buczenie na maxa...jakby nie pamietał, że sa tez inne dźwięki![]() Jesli chodzi o komentarze obcych bab na ulicy, to co odpowiedziałaś????bom ciekawa![]() u nas po dniu przebuczanym, ale i śmiechowym(paradoksalnie) , wspólna kapiel królewicza z mamą- potem ładnie papu i spanko(zobaczymy jak długo )
|
|
|
#3028 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykro mi Kropuś Cytat:
Ja do okna nieraz trafiam. Cytat:
![]() Cytat:
Zależy od dziecka. Młoda piła bebilon pepti zaparć nie miała. Cytat:
![]() Brawo Cytat:
![]() nurkowanie boskie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poniedziałki koszmarne, pobudka o 5:45, 8-15:30 w pracy, w domu 17:30 przez pogodę... |
||||||||||
|
|
|
#3029 |
|
Konto usunięte
|
u nas też są aktywne rączki.
Od dziś Tymek sam łapie butelkę i pije sobie herbatkę.
|
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Araczki - wow! czadowe zdjęcie, Malvina wyszla tak... zjawiskowo
No i super stoi ![]() Kropka - przykra ta cala sytuacja w pracy Twojego TZta. Trzymam kciuki za pozytywny finał - w tej lub nowej firmie ![]() Lea - ciesze sie, ze z Tymkiem lepiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

o co chodzi z tym klubem?

dzwoniłam po szwagra co by przyszedł po południu bo ja juz nie mam siły .. za dużo a mi jakis ból pod żebro wlazł .

i 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
az sobie spisalam przepis i atak Wita na swinie