|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
ja to sie za bardzo nie znam, ale na moje oko to bym go polozyla na czyms kolorowym, bo ciemna narzuta, czarno biale zdjecie hm... jakos strasznie smutno to wyglada. A dzidzius taki sliczny i oczka ma takie wesole. Ja bym zrobila jakies bardziej kolorowe zdjecie.
#782 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Musze coś na tą narzutę ciepnąć ![]() A właśniei odkryłam że w moim aparacie nie chce się ustawić data i godzina tak żeby była na zdjęciu co za durnota |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A- i widzę, że szlafrok taki sam jak mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No dobra- dziecko nakarmione, przewinięte, szaleje na macie. Czekam tylko aż wróci mama TŻta, żeby zająć się małą a ja muszę podjechać dzisiaj do Gdyni do mojej pracy- podstemplować książeczkę ubezpieczeniową ![]() A- no i chciałam się pochwalić: mimo, że zostały mi jeszcze 4 kg do zgubienia, to mieszczę się już we wszystkie spodnie sprzed ciąży ![]() ![]() Jeszcze tylko trzeba się zabrać za brzuch... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mialam zrypany caly dzien najpierw przyjechala tesciowa z Niemiec i juz swoimi pomyslami podniosla mi cisnienie ![]() ![]() ![]() potem chcielismy jechac na zakupy ale zepsul nam sie samochod (rozrusznik ![]() ![]() ![]() ![]() Martus dziekuje za filmik ![]() a dzis chcialam porobic Majce zdjecia brzuszkowe....zanim ustawilam aparat, przygotowalam miejsce, polozylam ja na brzuszku to ona stwierdzila ze nie dosc ze ma matke w du... to jeszcze jest taaaka glodna ze minuty dluzej nie wytrzyma ![]() ![]() Mszu naprawde podziwiam Cie za te twoje foty ![]() ![]() ide szykowac obiad bo maz zaraz do pracy idzie a tu obiadu ni ma bo ja Was nadrabiam ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-12-13 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||||
Rozeznanie
|
Dziekuje za rady Kobitki
![]() ![]() W nocy Olo troche marudzil, bo Tz go bral do mnie do lozka (nie ma to jak bierze mamusia i od razu zatyka cycusiem ![]() ![]() Ale dzis niebo lepiej- tzn woda trzyma sie na miejscu i jeszcze jakis paskudny gastrolit z apteki. Fuj!! (najlepszy byl TZ po tym jak wrocilam z kolejnej sesji w kibelku- Jak juz tyle wymiotujesz, to choc trzeba bylo sie konkretnie spic z dziewczynami, a nie tak bez przyczyny ![]() Zapomnialam napisac EVi, ze mi bardzo przykro z powodu babci. Trzymaj sie Slonko! Cytat:
![]() ![]() Ciesze sie,ze porozmawialas z mama- czasem to naprawde duzo daje. ![]() Choc moja mama (pielegniarka) mnie wczoraj przygnelbila, jak zadzwonilam, zem chora, a ona na to- Ze mam uwazac, zeby TZ nie zarazic bo ktos musi byc na chodzie. ![]() Wazne, ze ci kobitko lepiej! hehe, ja tez po 3msc wyszlam sama na miasto i od razu grypa zoladkowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
hehe, Olek ma to samo- strasznie wierzga! A w wannie to rozchalpuje wode na pol pokoju- jakbysmy go nie trzymali to by chyba odplynal ![]() Hej Aj ![]() ![]() ![]() Z opisu jak dla mnie wynika, ze to chyba skok, choc u nas jest skok permanentny od urodzenia Alka ![]() Cytat:
![]() Swietna modelka z Natki ![]() Cytat:
![]() Co do @ to u mnie cisza ![]() Choc z tego co pamietam z tej zamierzchlej przeszlosci, to nie bylo to dla mnie uciazliwe ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-12-13 o 11:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
aneczka musze przyznac, że kolaze wyszły Ci super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
A ja tylko z odskoku... Moja córeczk długo nie była aniołkiem...
![]() Nie wiem czy to możliwe czy nie,, ale może dziąsełka ją bolą.. bo jak dopadnie mojego kciuka to tak go gryzie, że potwornie boli... Tak więc u mnie dzień jak codzień- marudzenie, płacz, marudzeni... ![]() Pozdrawiam WAS serdecznie i baardzo zazdraszczam spokojnych dzieci,,, ![]()
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
ilona przystojne, te Twoje chlopaki
klarissa jakie natala ma fajne włosy, a mój wiktor prawie łysy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
#790 |
Zadomowienie
|
falbala, zuziczka, ninad...Oj jak miło że komus sie podoba to co robie..
![]() Mój tż , jak zobaczył moja "twórczość" (czyt. foty młodego i kolaż)to stwirdził że musze sie straaasznie nudzić całymi dniami ![]() ![]() Zuziczko..sciagnij sobie Picassa i tam łatwiutko zrobisz kolaż ![]() chcaąłm se sciagnąc ten program co ma mszu..adabe photoshop, ale nie dosc ze sciagał sie 2,5 godziny to do tego wersja testowa ![]() a pozniej ..kup to sam ![]()
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |||
Rozeznanie
|
no tak myślałam że napotkam tu jakiś sprzeciw
![]() no poza tym że Franek pierwszy to ma bliżej do Natalki i zna ją osobiście ![]() ![]() Fajne te twoje Chłopaki ![]() Cytat:
![]() ja też już śmigam w spodniach sprzed .... ale właśnie ten brzuch trzeba by było podreperować... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aneczka - fajne kolaże, a chłopaki śliczniusie ![]() Evi - przykro mi z powodu babci ![]() a Filip na razie śpi, zmęczył się biedaczek tym dłubaniem sobie w oczach ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-12-13 o 11:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
ja tu zaraz bede musiała wprowadzic jakas klauzule o prawach autorskich
![]() Zuziczka, wiesz ze pisalysmy o Tobie jak Cie tu nie bylo? ![]() ilonan2 no duzo lepiej wyszlo. Co moge jeszcze doradzic... nie rob czarnobialych zdjec, bo kolor zdjąc zawsze mozesz juz w kompie, a zdjecia juz raczej nie pokolorujesz. Tzn mozna ale to juz wyzsza szkola jazdy ![]() Klarissa... "nie baw sie dzieckiem" ![]() ![]() ![]() oczywiscie brawo dla kreatywnej mamy ![]() Mpik82... nasze dzieci sa jak pogoda w gorach, trza po prostu sie z tym pogodzic ![]() ninaad... za ciemno masz, bo widze, ze aprat bez lampy dobiera sobie w trybie automycznym duze ISO (stad zdjecia sa takie ziarniste). Przy zdjeciu z flashem, aparat ustawia niskieISO (stad brak szumów), bo wiadomo, ze bedzie blysk. Moze powinnas sie przeniesc blizej okna na stół np? kotekk81, ano trzeba sie nagimastykowac, dzis zrobilam nascie fotek, ale zadna mi nie podoba ;/ aaneczka dawaj no mi go tu!!! ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
Normalnie zwariuje przez to jej ryczenie................. ......................... ......................... ..
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie kochana ![]() A taki aniołek z niej na tym filmiku z youtobee ![]() ![]()
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Ja mam ostatnio spadek formy psychicznej, nie wiem dlaczego, może to przez to, że ostatnie 2 wieczory Szymek bardzo niespokojnie zasypia, zaczyna płakać, prężyć się i od tego płaczu aż sie zanosi a przy tym jest bardzo czerwony. Możliwe, że to brzuszek. Trudno go uspokoić, widzę, że jest zmęczony i chce spać, ale w łóżeczku nie może usnąć, a na rękach po jakimś czasie odlatuje. Poza tym widzę, że zrobienie kupy to dla niego nie lada wysiłek, pręży sie, prostuje nóżki, napina, aż chciałabym mu pomóc... Robi tyle kupek co zwykle czyli ok.4-5 na dobę, ale sprawia mu to trudność a kupki są normalne rzadkie, nawet ze śluzem... Ostatnie 3 nocki ok (tzn.dla mnie ok, bo jadł np. o 22, potem 4 i 8 rano, bo widzę, że Wasze dzieci śpią nawet 8-10 godz. i jestem w szoku ![]() ![]() Poprzednia noc - calutka w łóżeczku, a ostatnia calutka z mamą w łóżku, bo nie chciało mi się go odnosić, a raczej usypiać przez dłuższy czas. Co do lalki - prawdziwego dziecka - to myślę, że to nie jest zabawka a pomoc naukowa np do szkół rodzenia, bo tak generalnie to mnie odrzuciło jak to zobaczyłam...
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() krotka przerwa od wizazu i od razu ploty lataja ![]() tak oddawalam mleko w szpitalu ![]() przez tydzien dla wczesniaczka i przez kilka dni dla dwoch mamusiek na sali (bo mialy duze dzieci i zero laktacji) w sumie wszyscy byli zadowoleni- ja- bo mleko sie nie marnowalo, wczesniaczek - bo dostal jakiekolwiek przeciwciala (jego mama w ogole nie miala laktacji-za wczesnie sie maly urodzil) i kobitki z sali bo im dzieci spaly jak aniolki. ![]()
![]() |
#798 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha! Nie myślałam, że Natalka od małego będzie mieć takie powodzenie ![]() Cytat:
![]() Chociaż najbardziej mi się podoba fotka Franka jak marszczy czoło - wygląda wtedy jak mały myśliciel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wagi to moja się zepsuła - wczoraj staję na wadze, a ona mi pokazała, że ważę 102 kg ... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie jeszcze nadrobi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszły mi kalendarze, które zmawiałam dla dziadków jako prezent. Powiem wam, że trochę się zawiodłam - myślałam, że będą nieco lepsze... Tzn. są ładnie wykonane, ale kiepska jej jakość - jeszcze rozumiem niektóre zdjęcia były szajsowne, ale dawałam też fotki w bardzo wysokiej rozdzielczości i one też są brzydko podrukowane... Kraków cały zasypany śniegiem a ja mam jechać dać wagę do reklamacji (bo co jak co, ale 102 kg to na pewno nie ważę no i mam dzisiaj fryzjera - oczywiście młoda ze mną jedzie bo to w porze karmienia wypada. Nie wiem jak ja to zrobię - po pierwsze przeraża mnie farbowanie włosów z Natalką u boku, po drugie nie wiem gdzie ja jej tam jeść dam - chyba wezmę sobie dla niej butelkę... no ale muszę coś ze sobą zrobić na zdjęcia bo jak patrzę w lustro to widzę że "nie wyglądam zjawiskowo" ![]()
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodziaki proszę Patowi wyrzynają sie dolne jedynki mamy meksyk.... żel na zęby, nurofen darcie, pakowanie wszystkie do buzi ślinienie stan podgorączkowy wysypka na brodzie i policzkach od śliny budzenie się w nocy co chwile- i tak w kólko a kiedy wyjdą nie wiadomo, ale widać dwie białe plamki więc może niedługo... oby...
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||||||
Zadomowienie
|
WItam Mamusie
![]() My po chrzcinach- wszystko wypadło dobrze (pomijając fakt, że teściowa podniosła mi ciśnienie wielokrotnie ale to chyba norma u wszystkich ![]() ![]() ![]() Oczywiście zrobiłam za dużo jedzenia, ale porozdawałam ile się dało żeby nie dojadać przez tydzień. Brat z bratową uwijali się w kuchni (podgrzewali, nakładali, pakowali do zmywarki na bieżąco, zmykali co trzeba, robili kawki, herbatki itp,) Nie wiem jak się im odwdzięczę, ale dzięki nim nie narobiłam się wczoraj wcale. Aha- wkurzyłam się bo niestety nie mam żadnych dobrych zdjęć z kościoła. Brat męża jest fotografem amatorem z wypasionym, drogaśnym sprzętem, ale był chrzestnym i aparat dał swojej żonie. Niby wszystko było ustawione ale zdjęcia są wszystkie prześwietlone- Dagmara w bieli jest jedną wielką plamą bez twarzy ![]() Czy któraś wie jak się robi zdjęcia z filmów? ......................... ......................... Tak sobie myślę o tym podnoszeniu dzieci pod paszkami. Podnosicie tak dzieci które nie mają jeszcze sztywnych główek? Czy może tylko te całkiem sztywne? Ja zawsze podnoszę podkładając jedną rękę pod tyłek i część kręgosłupa a drugą pod główkę i hop do góry. Jakoś nie próbowałam pod paszki, takie podnoszenie kojarzy mi się już z takim siedzącym dzieckiem. No i się zastanawiam, kiedy można dziecko sadzać na kolankach- tzn. takiej pozycji półsiedzące, że jest oparte o nas? Mszu- ta lalka jest naprawdę przerażająca. Mam nadzieję, że kupują ja tylko firmy sprzedające ciuszki dziecięce przez internet, jako modele (widziałam takie lalki i opisie aukcji napisy "zdjęcia robimy tylko przy użyciu lalek). Na za duże rajstopki zawsze daję skarpetki pod kolor sukienusi ![]() ![]() Pytałaś ostatnio o ilość zużywanych pieluszek- u mnie w zeszłym miesiącu poszło 218- akurat liczyłam z ciekawości. Cytat:
![]() Budzimy tylko noworodki. ![]() ![]() ![]() ![]() Oj ja też mam czasmi "dzikie" sny, i aż się nadziwić nie mogę skąd to się w głowie bierze. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo dzieci na brzuszku robi wieeeelkie oczy ![]() ![]() Witamy. Świetne zdjęcia ![]() ![]() ![]() I witam dwie pozostałe nowe mamy- nicków nie pamiętam bo wcięło mi cytaty. Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma to jak pomysłowość mamuśki ![]() Cytat:
Ale córcia się jeszcze nie doczekała - leń ze mnie. Chyba pora się wziąć do roboty. Zuziczka- zdrówka życzę ![]()
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-12-13 o 13:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie też były i czasem są kupy ze śluzem Ale położna i lekarz powiedzieli mi że 6-8 tydzień zdarza się to bo coś tam z jelia grubego schodzi ![]() I Franek też się prężył przy kupach mimo że robił ich 4-5 i takie normalne Zastosowałam espumisam a teraz mam bobika i wydaj mi się że jest poprawa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To już? Ile to może trwać? Ale będzie słodziak z tymi jedynkami ![]() ![]()
![]() |
#803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Martucha czy Ty przypadkiem nie masz dzisiaj urodzin?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maryucha , Fem Boże już ząbki ![]() Mój Franek jest dziś książkowy Jedzonko zabawa i sen ale nie kracze nie kraczę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teoretycznie pierwsze żeby pojawiają się koło 6mce, my jesteśmy w 5 ale wiesz mogą wcześniej mogą później i od jakiegoś czasu owszem był marudny i się ślinił i pakował wszystko do buzi ale to norma u dzieci, tyle że teraz już na dolnym dziąśle widać dwie białe kreseczki, więc ząbki są już blisko muszą się przebić, więc wiem teraz że to na pewno to jakby nie te dwie kreseczki to bym to olała mówiąc że marudny bo wszyscy dookoła mówią już chyba od 2 mce idą ząbki ![]() teraz napakowałam mu żelu i zasnął... ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
kotek ano mam.. dziecie mi w prezencie walnęło dwie wielkie marchewkowe kupy po pachy i drze się przez te zębole ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;23743420]
Świetne zdjęcia ![]() ![]() ![]() /QUOTE] Dziękuję wszystkim za powitanie i komplementy dla Jaśka. Jak sie rodził to położna żartowała że to pewnie Kasia a nie Janek bo takie długaśne włosy widzi: ) a teraz spod tej warstwy długiej wyrastają mu na czole nowe, widać to na zdjęciu. Ja w skoki też nie wieżę, no ale to marudzenie i zmiana dotychczasowych przyzwyczajeń pojawiły się razem z nowymi umiejętnościami.Dziś zaśmiał się po raz pierwszy na głos (aż ja się popłakałam tak się chichrał: ) i piszczy jak sie go do lustra przybliża...no sama nie wiem co myśleć. Pampersów pomarańczowych używamy i my, są ok ja nie mam zastrzeżeń. Ja już się boję ząbkowania... chyba nie umiem jeszcze cytować odpowiednio..sorry Edytowane przez AAJJ Czas edycji: 2010-12-13 o 13:21 Powód: dodano informacje |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
sto lat Martucha - zdrówka, uśmiechu i samych radości
życzą Marta i Filip ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
wow, już ząbki idą
![]() ![]() wklejam zdjęcia i zabieram się za czytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja przy Jaśku to taki łysol troche, ale i tak ją kocham ![]() ilonan2... no sama sie zastanow czy jestes zadwolona z efektu? ![]() Klarissa to pojechalas po aaneczkowym mezu, ale ciezko sie z Toba nie zgodzic. Przykre ze ma dla Ani takie podejscie... jak z poprzedniej ery, ze kobieta to jest wlasnie od gotowania, sprzatania wychowywania dzieci i najlepiej uslugiwania mezowi... masakra ![]() ![]() marucha84...z okazji urodzin zycze Ci zeby Patowe zeby wyszly jeszcze dzisiaj ![]() ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.