|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
.No ale tak tylko mi się wydaje
|
|
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Zobaczcie
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa
mysle, ze u kazdego jest inaczej. Ja natomiast nie rozumiem obzartuchow i mimo, ze wiem, ze chudniecie czesto nie jest proste, to jednak wiem z autopsji ze jest mozliwe, wiec nie mam sumienia dla tych co to "nie moga". Oczywiscie nie mowie o otylosci zwiazanej z jakas choroba, ale o takiej z lenistwa i lakomstwa. Jesli chodzi o poduchy, to do spania, pod brzuch uzywalam normalnej - u nas sa dlugie i wezsze niz w Polsce i w sumie do karmienia tez sie sprawdzala, ale tym razem kupie "profesjonalna" bo wiele razy o niej myslalam jak juz sie Olus urodzil i stwierdzilam, ze jednak moglam kupic. |
|
|
|
#634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane brzucholce
Ja juz na szczescie po pracy. Maz mnie milo zaskoczyl pachnacym juz od progu obiadem. Mniiiiam. Ma chlopina talent czasem ![]() Ogolnie to jestem strasznie zmeczona. Ide troche pozmywac moze sie obudze Cytat:
Wiesz jak ja mu zazdroscilam tej chaty w gorach???? Do takiego wiesienia sama bym chciala isc [QUOTE=anula_81;23737227]hej dziewczyny! ja oczywiscie dopiero teraz mam szanse spojrzec chwilke na was, bom steskniona strasznie przez ten weekend, ale mialam go zapchanego do granic mozliwosci, opieka nad dziecmi , wyjazd do Szwezji, a dzisiaj mam urodzinki i idziemy z TZtem na obiadek urodzinowy, w pracy tez sporo, wiec pewnie znowu was nawiedze dopiero wieczorem! I prosze o MNIE NIE ZAPOMINAC) QUOTE] Wszystkiego najlepszego!!! Duzo zdrowka, pomyslnosci, spelnienia marzen, zero stresow, samych sukcesow i wszytskiego czego sobie zapragniesz Cytat:
A z tych imion co Wy wybraliscie to najbardziej podoba mi sie Iga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do kobiet palacych w ciazy, to uwazam ze to jest ich sprawa i sprawa ich sumienia. Ja nie bede rzucac kamieniem.
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie jak trudno znaleźć takie piwo bezalkoholowe!! Wszędzie są ale niskoalkoholowe :/ Trzeba sie będzie na Sylwestra zaopatrzyć
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z czystej ciekawości, dla mnie alkohol mógłby całkowicie nie istnieć ![]() Paulizia, jeszcze nie wiadomo. Znam dziewczyny, które też twierdziły, że wrócą do palenia po karmieniu i już kilka lat nie palą
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie - tak mi sie wydawalo, ze ktos ma tutaj urodziny
Anula - 100 lat !!! Paulizia to dzieki Tobie "pamietalam" Ja tez lubilam palic i nigdy nie chcialam rzucac, ale po ciazy juz nie wrocilam i raczej juz mi to nie grozi. Teraz dopiero wiem jak czlowiek smierdzi, a jak jeszcze pali w domu Tz tez rzucil wiec nic mnie nie kusi. |
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Kasia i Catia - Gratulację i wszystkiego najlepszego
Ja przez ostatnie dwa dni ledwie żyłam - okropnie się strułam. Teraz jest już dużo lepiej. W środę mam wizytę u gina i trochę się stresuję. Mam takie nieprzyjemne uczucie ciągnięcie w okolicy jajników . Muszę uważać przy wstawaniu i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Co do picia i palenia w ciąży... Nigdy nie paliłam, a jak się dowiedziałam o ciąży to już nie wypiję ani lampki wina Lepiej nie ryzykować.
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, od kilku dni strasznie boli mnie kręgosłup - odc. lędźwiowo-krzyżowy i lewe biodro
. Normalnie mam problem ze schylaniem się czy podnoszeniem się z łóżka/fotela. Czuję się jak staruszka . Generalnie pewien dyskomfort w tym odcinku kręgosłupa odczuwałam już wcześniej - po pierwszej ciąży. No ale teraz to masakra. Rozgrzewać nie będę, bo niewskazane, ale może powinnam sobie jakieś ćwiczenia zapodać i rozruszać stare kości![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Zaraz wam napiszę co mnie spotkało na własnym weselu. Ślub brałam będąc w 3 m-cu ciąży (pierwszej ). Było uzgodnione, że w lokalu na powitanie Młodej Pary będzie chleb, sól i oczywiście dwa kieliszki z wodą. Jednak rodzice (teściowie) zadecydowali, żeby kieliszek TŻ-ta zawierał wódkę (my nic nie wiedzieliśmy o tej decyzji). Kelnerka miała tak przynieść tacę, aby kieliszek z wódką znajdował się od strony TŻ-ta. No i doszło do pomyłki. Jakież było moje zdziwienie, gdy w ustach poczułam wódkę. Ledwo przełknęłam. A mój TŻ prawie mnie zbeształ wzrokiem, co ja za minę na powitanie strzeliłamJeszcze długo po weselu zastanawiałam się, czy ten kieliszek nie zaszkodził dzidzi
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-12-13 o 18:19 |
|
|
|
|
#640 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte. Wszystko bedzie oka!!!!Cytat:
Cytat:
w tygodniu jest ok, ale jak wychodzimy do znajomych i oni tam pala to mnie skreca no i faktycznie smierdza ciuchy, bo wlansie jak wrocilismy od tych znajomych moje ciuchy byly przesiakniete dymem jakbym sama paczke wyjarala :PCytat:
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. No bo czas by się znalazł, mimo pracy i zajęć domowych. Ehhh.
|
||
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kurcze w weekend taka cisza, a dzisiaj już tyle stron. Do południa siedziałam z Wami ale nie mogłam się odzywać bo tż mnie pilnował. Catia i Kasia wszystkiego dobrego na nowej drodze hehe Anula a Tobie spełnienia marzeń i dużo zdrówka ![]() Jestem już po usg, lekarz tak mnie męczył, że byłam zadowolona kiedy powiedział, iż koniec. Trwało to chyba z pół godziny a może i więcej. Ale Nikodem zdrowy, rośnie mi kolejny mężczyzna trzeci ![]() Pomierzony, różnicy w pomiarach nie były duże więc termin się zgadza 2 maj. No i dr powiedział, że kawał klocka noszę bo ma aż 295 g Dr nawet niespodziankę mi zrobił, paczuszkę dostałam. Jakieś gazetki, broszury, próbki kremów, oliwek chyba i butelkę Aventu do tego. Jak tam Principessina? Idę czytać zaległości, tż pojechał mi do KFC za zdominowanie hehe
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-13 o 18:35 |
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Paulizia
![]() Ja miałam straszne bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym w drugim miesiącu ciąży, promieniował mi on na prawą rękę tak, że nie mogłam nią ruszać. Samo na szczęście przeszło po jakimś tygodniu. Wybierałam się już wtedy do neurologa... Bardzo się też boję o mój kręgosłup. Parę razy już miałam z nim straszne problemy. Na tydzień przed własnym ślubem leżałam w szpitalu i modliłam się żeby mnie wypuścili. Na szczęście 3 dni przed ślubem wyszłam, musiałam wtedy zwężać suknie ślubną, bo przez zatrucie lekami na kręgosłup ważyłam 41 kg. To było straszne. Od tej pory mam problemy z układem pokarmowym, powinnam być stale na diecie wątrobowej. |
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 295g? Moja mała jeszcze cięższa . Będzie fest baba
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak sie zastanawiam czy moge cwiczyc na stepperze ? Zastanawia mnie to o tyle, ze wchodzenie po schodach to jeden ze sposobow na wywolanie/przyspieszenie porodu, a stepper niejako schody imituje...
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki moja intuicja nawaliła
. Będzie chłopczyk Adrianek
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chcę jak za pierwszym razem 3kg i pult przy trzecim partym ![]() Hehe gratulację moja też mnie oszukała.
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki śliczne za gratulacje
|
#651 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A ty chyba liczyłas na córcię co ??? Ale pewnie nie ważne co, najważniejsze aby zdrowe było ![]() Hahaha no i znowu chłopak ![]() Gratuluje dziewczyny udanych wizyt
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze wszytsko dobrze z Synusiem!! A jak sie czuje starszy Synek? ![]() Listopadowa no niestety nie bylam u siebie i wychodzilam do drugiego pokoju, czasem odchodzilam dalej, ale co przesiaklam to przesiaklam. U mnie w domu pali TZ, ale ma zakaz w domu no i niestety.. czy pada, czy zawierucha, na zewnatrz dowidzenia Kasia5 ... 41kg??? Przy jakim wzroscie???? Mam nadzieje, ze juz lepiej jest
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody to przecież jak usłyszał, że będzie chłopczyk to w taki szał wpadł, że tż uderzył Ale za jakiś czas pewnie to przetrawi, muszę systematycznie mu to tłumaczyć. A małż do młodego i mojej mamy, że następnym razem będzie dziewczynka heheh a ja w śmiech i że może będzie ale z inną mamą ![]() ![]() ![]() Czaro od niedzieli nie ma już gorączki więc i lepiej się czuję, i lepiej wygląda. Za to kaszel ma teraz straszny.
|
|
#654 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Mój synal nie chce siostry woli braci, ale ja chce córę
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki wlasnie wrocilismy z wizyty, wszystko ksiazkowo
i plec czy siusiak potwierdzony, a dlugosc kosci udowej to 28 mm w 18 tygodniu i 4 dniu, czy to znaczy ze dzidzius bedzie dlugi? mam nadzieje, ze po mamusi takCytat:
tez dostalismy dzis paczuszke z roznymi probkami, pampersiki jakie malutkie ![]() a dostalam jakies witaminy przeciwzylakom i zelazo dodatkowo anulinka_2009 gin powiedzial ze moja tarczyca jest perfetta, takze troche odeszly mi nerwy ![]() Kochane kiedy macie zrobic te glukoze z obciazeniem, ja po Nowym Roku.
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciolka jak powiedziala swojemu piecioletniemu synkowi, ze ma dzidziusia w brzuszku to zapytal sie czemu go zjadla
Siasiek nie martw sie... mojej bratowej nawet w 9 miesiacu zrobili usg i mowili SYN, a wylazla dziewuszka Moj brat przez dwa dni mowil na nia ON Najwazniejsze, ze juz goraczki nie ma!!! Duzo zdrowia dla Czarka!!!!!! Ewesko ja tam mysle, ze musisz miec ta jedna core albo i dwie ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() I ciesze sie, ze wszystko jest dobrze!!!!
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jest szansa żebym dostała zaproszenie do klubu?
|
#658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój kość udową dzisiaj ma 3.06mm ale to 20 tydz. Ja na glukozę pewnie dostanę po 24 tyg. Cytat:
był 100 % pewien, nawet na 3d było widać.Nie że jestem jakoś zawiedziona...wiedziałam, że to 50/50 a mój tż ma 2 braci także u nich to raczej rodzinne Gorzej bym się czuła jakby mi tak przy porodzie powiedzieli: " ma pani córkę" to byłby szok! Eweska jak będzie dziewczynka albo dziewczynki to masz ten komplecik ode mnie w prezencie, siostra pewnie Ci go podrzuci hehe.
|
|
#659 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
po pierwsze dziekuje wszystkim za mmnostwo urodzinowych zyczen!! ![]() wrocilismy z Tztem z obiadku urodzinowego potem zabral mnie w takie piekne miejsc gdzie widac cale miasto i dostalam sliczny prezencik taki cudny naszyjnik, ktory sobie juz kiedys upatrzylam, ale szkoda mi bylo pieniazkow![]() teraz leze, bo chyba ostatnimi dniami za duzo sie nachodzilam bo bardzo bolalo mnie podbrzusze i plecy ![]() Cytat:
![]() co do glukozy u nas niestety chyba nie roobia tego badania, a to chyba wazne prawda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide dalej lezec a TZ robi mi pyszna kolacyjke! kocham miec urodzinki ![]() |
|||||||
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Sasiek w rodzinie mojego meza tez sami faceci, ale to tak od 4 pokolen zadnej babki, wiec nawet sie nie ludzilam
ponoc po 30tce ma sie wieksze szanse na dziewczynke, wiec jesli podolam macierzynstwu i bedzie ono "dla mnie" to moze sprobujemy za jakies 2 lata, wtedy bede miala skonczona 30tke a Ty sie pociesz, ze wiekszosc rzeczy po synku uzyjesz chyba, ze juz porozdawalasa wiesz co wyczytalam, ze matki synow krocej zyja, to dopiero!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

bo wiele razy o niej myslalam jak juz sie Olus urodzil i stwierdzilam, ze jednak moglam kupic.
.

za wizyte. Wszystko bedzie oka!!!!

02.08.2014