Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz.VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 20:06   #4171
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Czy usuwanie kamienia z zębów, piaskowanie i lakierowanie można robić jednego dnia czy lepiej rozłożyć sobie to na części? Ile to w ogóle trwa?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:12   #4172
oczarowana
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez maajka19 Pokaż wiadomość
Dlaczego do groty solnej trzeba wchodzić w białych skarpetkach?
Bo ciemniejsze zostawiały by widoczne 'farfocle' na jasnej soli i mało estetycznie by toto wygladało.Weim to bo pracuję w sanatorium a u ans jest grota solna.Po za tym widać i czuć kto ma czyste i czyje nóżki nie są nózkami-smierdziuszkami
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:13   #4173
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Taki sens że jak np. leżysz w szpitalu i masz wenflona włożonego w zagięciu łokcia to nie możesz umyć głowy ( długie włosy) a nie chcesz wyglądać jak fleja ostatnia? Przykład taki.
Chyba że Ci ktoś głowe pomoże umyć litościwie.

Sam szampon suchy stosowałam, trzeba go sporo psiknąć i jak dla ,mnie śmierdzi ( Klorane np.) czyli mocno pachnie, radzi sobie w miarę. Podobny efekt jest jak koleżanki pisały po lakierze czy talku.
no to przecież pisałam że stosuje się go zazwyczaj u osób które najzwyczajniej w świecie nie mogą umyć głowy bo np są uczulone na wodę albo mają problem z wejściem pod prysznic czy wejściem do wanny ( chodziło mi o ludzi niepełnosprawnych ale też i ogólnie o jakieś uniedogodnienia ruchowe..)

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
no eee.... bo szybciej?
Ja np mam mocno kręcone włosy i je prostuje, jak widzę ze na nast dzień mam włosy do dupy to jakbym miala je umyć, czekać aż wyschną(bo nie suszę) i prostować to to jest ponad dwie godziny roboty. A do tego lepiej wlosy odświeżyć niż znowu męczyć prostownicą.
Więc jak dla mnie to ma bardzo duży sens.
no okej.. w takim przypadku się zgodzę .. ale przecież nie używasz tego non stop tylko od czasu do czasu..

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
na dole tego okna jest pomarańczowy przycisk PODGLĄD PODPISU
nie chce mi się podglądać.. chę mieć ładnie w edytorze od razu

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze po prawej na gorze taka ikonka co wyglada jak A/A i to jest "zmien tryb pracy edytora"
dzięki zaraz spróbuję
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:16   #4174
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Czy usuwanie kamienia z zębów, piaskowanie i lakierowanie można robić jednego dnia czy lepiej rozłożyć sobie to na części? Ile to w ogóle trwa?
usuwanie kamienia i piaskowanie robi się jednego dnia.lakierowanie też nie trwa długo,bo lakieruje sie tylko zdrowe zęby bez plomb.
piaskowanie trwa tyle ile przeciętne plombowanie.najgorszy jest odruch wymiotny kiedy resztki płynu wlewa się gdo gardła,a pomocnica nie nadąrzy zbierać ssakiem.blee
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:20   #4175
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarczan_sodu Pokaż wiadomość
Nie wiem, jaka jest dokładnie pogoda u Was, ale np. u mnie strasznie wieje i zawsze jak wieje, to piję 2 razy więcej niż normalnie
U mnie wieje, ale zazwyczaj tylko w nocy, a ja w nocy jestem w domu.

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Pijemy tyle,zapewne dlatego,że mamy włączone grzejniki i suche powietrze w domu. Chociaz nie wiem. Zawsze też, jak wyjdę spod prysznica to tak mi się chce pić o jesuuu
Hmm, pewnie tak, chociaż w poprzednich latach nie zwróciłam na to uwagi
Po kąpieli też mi się chce pić
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:29   #4176
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

dziewczyny pomocy! robilam dzis zakupy, chcialam placic karta.. ponoc ja odrzucilam i 1 paragon taki mialam , z eodrzucony

pani prosila o gotowke zaplacilam

wlasnie weszlam przez net na swoje konto bankowe i okazalo sie, z ezkonta tez pobralo zaplacilam podwojnie co mam robic to dosc spora kwota

nigdy nie bylam w takiej sytuacji

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:30   #4177
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy! robilam dzis zakupy, chcialam placic karta.. ponoc ja odrzucilam i 1 paragon taki mialam , z eodrzucony

wlasnie weszlam przez net na swoje konto bankowe i okazalo sie, z ezkonta tez pobralo zaplacilam podwojnie co mam robic to dosc spora kwota

iść z tym paragonem do tego sklepu i poprosić o zwrot gotówki..

ej nie działa mi ta opcja Usuń formatowanie tekstu..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:33   #4178
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:

idz do banku z dwoma potwierdzeniami: jedno ze odrzucone, i drugie ze przeszlo.
Nie powinni robic problemow. Dobrze, ze masz potwierdzenia
Stary 2010-12-13, 20:35   #4179
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
usuwanie kamienia i piaskowanie robi się jednego dnia.lakierowanie też nie trwa długo,bo lakieruje sie tylko zdrowe zęby bez plomb.
piaskowanie trwa tyle ile przeciętne plombowanie.najgorszy jest odruch wymiotny kiedy resztki płynu wlewa się gdo gardła,a pomocnica nie nadąrzy zbierać ssakiem.blee
Dzięki Ci ślicznie za odpowiedź, ale proszę mnie nie straszyć. Zbieram się na te usuwanie kamienia i zbieram... czyli ile mniej więcej może to trwać? Godzinę? Są potem jakieś nakazy co do jedzenia?

Stanisław Lem

Stary 2010-12-13, 20:40   #4180
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ci ślicznie za odpowiedź, ale proszę mnie nie straszyć. Zbieram się na te usuwanie kamienia i zbieram... czyli ile mniej więcej może to trwać? Godzinę? Są potem jakieś nakazy co do jedzenia?
nie,to nie jest godzina.
radzę wziąć MP3 i posłuchac muzyki.samo piaskowanie nie jest złe,gorsze są te dźwięki,ktorymi usuwa też kamień.to jakby ktoś tarł cegłówkę ze styropianem-trudno to określić .
możesz mieć wrażliwsze zęby.po usuwaniu kamienia musisz się zaopatrzyć (u nas dawali gratis próbki) z pastę do wrażliwych zębów.najlepsza jest ELMEX.dostałam ją też po wybielaniu zębów.jest świetna,bo wcześniej nie można było nic jeść tak drętwiały.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:41
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:41   #4181
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Ja niczego takiego nie miałam
U mnie trwało to max 40minut. A miałam sporo do czyszczenia. Przez 2h nie wolno palić, przez jakieś pół godziny lepiej nie jeść. Ja tego dnia wystrzegam się mocno barwiących rzeczy czyli pomidorowa, barszczyk, papryka, zupki chińskie itd.

A i dwa razy udało mi się przysnąć
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:44   #4182
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
idz do banku z dwoma potwierdzeniami: jedno ze odrzucone, i drugie ze przeszlo.
Nie powinni robic problemow. Dobrze, ze masz potwierdzenia
nie mam, z eprzeszlo mam jedno odrzucone , bo brak polaczenia i drugi paragon za gotówke
mam nadzieje, ze moga w sklepie sprawdzic ich stan konta. Kurcze juz sie boje problemów

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:46   #4183
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już jesteście w temacie. Skoro ortodonta stwierdził : "nie ma pani kamienia,tylko nalot organiczny(?)', to iść do innego dentysty czy brać się u niego za usuwanie tegoż nalotu? Stwierdził,że może jakoś tam to usunąć,no ale....może on tak do końca się nie zna?Może jest stricte od prostowania zębów?

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń
.....
'Księgowość sklepu' na pewno się zorientuje i odeśle do banku zwrot kasy. Możesz pójść do sklepu i powiedzieć o całej sytuacji,aby to przyspieszyć. Zależy co to za sklep. W jednym wypłacą Ci gotówkę od razu ( i będą pisać wyjaśnienia do księgowości,czemu im się kasa nie zgadza), a w innym poczekają aż ci 'z góry' sami przeleją kasę na Twoje konto.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:49   #4184
201604190949
Konto usunięte

Greg, idź do innego Nalot to osad. Jak on nie wie jak się osad usuwa to idź gdzie indziej Bo jeszcze będzie chciał go zeskrobać czy coś... A to się właśnie piaskuje.
Stary 2010-12-13, 20:56   #4185
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Greg, idź do innego Nalot to osad. Jak on nie wie jak się osad usuwa to idź gdzie indziej Bo jeszcze będzie chciał go zeskrobać czy coś... A to się właśnie piaskuje.
No włacha,też tak myślałam. Bo w sumie to się go spytałam o usuwanie kamienia, powiedział, że nie mam. Ale skoro to co mam na dole,to osad i to się usuwa, no to sory, kto inny na mnie zarobi

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:59   #4186
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Ja w te wakacje byłam na usuwaniu kamienia z przednich zębów i trwało to może 10 minut. Brat mi głupi wcześniej naopowiadał jak to boli, normalnie czysta masakra. No i jak mi dentystka najechała na dziąsło i trochę krwi polecało to się ze strachu spociłam jak mysz przy porodzie

1000days, gratuluje
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:08   #4187
Wenress
Zakorzenienie

Ja miałam usuwanych kamień, dużo kamienia i trwało poniżej godziny. Nie wiem czym i jak to robiła, nie było nieprzyjemne i podobały mi się te dźwięki, takie skrobiąco drapiąco dziwne

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:11   #4188
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość

1000days, gratuluje
Dzięki

Wenress no właśnie mnie to aż usypia
Stary 2010-12-13, 21:49   #4189
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
nie mam, z eprzeszlo mam jedno odrzucone , bo brak polaczenia i drugi paragon za gotówke
mam nadzieje, ze moga w sklepie sprawdzic ich stan konta. Kurcze juz sie boje problemów
Ale masz w internetowym koncie historię rachunku?
Jeśli tak, to ja bym zrobiła skrina - bo przecież tam jest napisane dokąd ta kasa poszła, wydrukowałabym to i zaniosłabym razem z tym odrzucającym rachunkiem do banku.
Stary 2010-12-13, 22:08   #4190
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

jest tu może jakaś ksiegowa?albo ktoś kto sie orientuje,bo już sie zapętlilam kompletnie, wiem ze aby otrzymac zwrot podatku student nie moze przekroczyc w roku 3tys z groszami brutto. liczac tylko umowy w ktorych od jednego pracodawcy w 1 miesiacu jest powyzej(powyzej lub rowne?) 200 zl brutto.
i mam taka umowe- 300 zl brutto ale okres zawarcia( i jednoczesnie wykonania) umowy 26.03-03.04. de facto 2 tygodnie ale na pograniczu 2 miesiecy. umowa zlecenie jest jedna za caly ten czas. wlicza sie to do podatku czy rozdziela na dwa miesiace i nie wlicza do tej sumy 3tys brutto do której max jest zwrot dla studentów?

drugie pytanie rozwniez skarbowe - zmiane banku(numer konta ) zglasza sie w zwiazku z rozliczneiem podatkowym tylko do urzedu skarbowego?trzeba wczesniej czy mozna wypelniajac pit?
Alicja z Krainy Czarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:31   #4191
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alicja z Krainy Czarow Pokaż wiadomość
jest tu może jakaś ksiegowa?albo ktoś kto sie orientuje,bo już sie zapętlilam kompletnie, wiem ze aby otrzymac zwrot podatku student nie moze przekroczyc w roku 3tys z groszami brutto. liczac tylko umowy w ktorych od jednego pracodawcy w 1 miesiacu jest powyzej(powyzej lub rowne?) 200 zl brutto.
i mam taka umowe- 300 zl brutto ale okres zawarcia( i jednoczesnie wykonania) umowy 26.03-03.04. de facto 2 tygodnie ale na pograniczu 2 miesiecy. umowa zlecenie jest jedna za caly ten czas. wlicza sie to do podatku czy rozdziela na dwa miesiace i nie wlicza do tej sumy 3tys brutto do której max jest zwrot dla studentów?

drugie pytanie rozwniez skarbowe - zmiane banku(numer konta ) zglasza sie w zwiazku z rozliczneiem podatkowym tylko do urzedu skarbowego?trzeba wczesniej czy mozna wypelniajac pit?
Zwrot podatku jest za cały rok, nie rozbija się tego na miesiące.

Jak zmieniłaś numer konta to wypełniasz NIP-3 jako zgłoszenie aktualizacyjne. Możesz oddać wcześniej niż PIT, żeby zdążyli zaktualizować dane.

Edytowane przez AppleGirl
Czas edycji: 2010-12-13 o 22:33
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:34   #4192
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

ja wiem, ale w tamtym roku niektorych umow zlecenie mi nie uwzgledniono( nie dostalam pitow wiec i zwrotow z paru) wlasnie przez <200/miesiac od danego pracodawcy. i nie wiem jak ta jedna umowe traktowac

dzieki
Stary 2010-12-13, 22:41   #4193
AppleGirl
Rozeznanie

Jak nie dostaniesz PITu to chyba nie masz podstaw do rozliczania się. Tak mi się wydaje
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:50   #4194
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

no tak jest tylko to glupie 300 zl to moze oznaczac ze juz koniec oficjalnej pracy w tym roku( zeby nie przekroczyc 3 091 brutto rocznie i dostac zwrot) albo skoro przez okres umowy w przedziale 2 miesiey sie nie wliczy( nie ma pitu- nie wlicza sie w sume) to moge jeszcze isc do pracy w przyszly weekend(propozycje juz mam ale na umowe oficjalna z podatkiem itd). stad moje rozkminy pare miesiecy przed terminem skladania pitowbo zwrot to jakies 500 zl szkoda by bylo stracic;p

Edytowane przez Alicja z Krainy Czarow
Czas edycji: 2010-12-13 o 22:53
Stary 2010-12-13, 23:01   #4195
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
nie,to nie jest godzina.
radzę wziąć MP3 i posłuchac muzyki.samo piaskowanie nie jest złe,gorsze są te dźwięki,ktorymi usuwa też kamień.to jakby ktoś tarł cegłówkę ze styropianem-trudno to określić .
możesz mieć wrażliwsze zęby.po usuwaniu kamienia musisz się zaopatrzyć (u nas dawali gratis próbki) z pastę do wrażliwych zębów.najlepsza jest ELMEX.dostałam ją też po wybielaniu zębów.jest świetna,bo wcześniej nie można było nic jeść tak drętwiały.
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja niczego takiego nie miałam
U mnie trwało to max 40minut. A miałam sporo do czyszczenia. Przez 2h nie wolno palić, przez jakieś pół godziny lepiej nie jeść. Ja tego dnia wystrzegam się mocno barwiących rzeczy czyli pomidorowa, barszczyk, papryka, zupki chińskie itd.

A i dwa razy udało mi się przysnąć
Super, uspokoiłyście mnie i zaspokoiłyście moją ciekawość Dzięki

Stanisław Lem

Stary 2010-12-13, 23:14   #4196
asiulkaa
Zakorzenienie

Widzę że wkradło się trochę nieścisłości w kwestii zwrotu podatku.

Kwota wolna od podatku oznacza że dochody do tej kwoty nie podlegają opodatkowaniu, jednak dotyczy to także osób które przekroczyły limit, po prostu wtedy płaci się podatek ale tylko od nadwyżki ponad limit. Tak więc nie ma problemu, można pracować legalnie i zwrot podatku się otrzyma.

Jeśli chodzi o te umowy do 200 zł to trzeba zapytać jak rozliczył je pracodawca, bo jeżeli podlegały tym zasadom to pracodawca płacił podatek ryczałtowo i nie otrzymuje się z tytułu takiej umowy PIT11.

Zmiana numeru konta, w zasadzie można dać razem z PITem (choć zgodnie z przepisami zmiany trzeba aktualizować na bieżąco, ale wiadomo że nikt nie będzie ścigał o nr konta). Jednak przy składaniu deklaracji i NIP3 aktualizacyjnego dobrze powiedzieć o zmianie konta tak aby wprowadzili w miarę szybko nowe dane do systemu i przelew trafił na dobre konto.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Zapomniałam jeszcze napisać o odrębnej kwestii, ulgi na dzieci, która dotyczy też studentów do 25 roku życia. Jeżeli przekroczy się dochód ponad limit wolny od podatku to rodzice nie będą mieli prawa do skorzystania z ulgi.
Stary 2010-12-13, 23:21   #4197
ola_gie
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23747791]ej też wam się chce tak bardzo pić w tą pogodę?[/QUOTE]
Tak!

Dziewczyny, ja mam takie pytanie organizacyjne. Dziś na grouponie jest depilacja laserem diodowym, 3 serie na łydki, pachy i bikini za 500 zł, czyli 1/10 ceny
Teraz już i tak tego nie kliknę, ale tak na przyszłość to jak zweryfikować takie oferty? Depilacja laserowa to moje marzenie, ale boję się kupić kupon w ciemno, a potem się okaże, że coś nie wypali...

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 23:28   #4198
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość

Zapomniałam jeszcze napisać o odrębnej kwestii, ulgi na dzieci, która dotyczy też studentów do 25 roku życia. Jeżeli przekroczy się dochód ponad limit wolny od podatku to rodzice nie będą mieli prawa do skorzystania z ulgi.
o to to wlasnie. dlatego sie pilnuje. kwestia dodatkowej pracy zalezy wiec od potraktowania tej jednej umowy zlecenie ktora spelnia warunek >200 brutto ale nie spelnia 1 miesiaca.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

szukalam informacji o grouponie na internecie w sprawie innej oferty- dziewczyny pisaly o doplacaniu do wykupionych uslug o czym nie bylo mowy na stronie, padl przyklad balejazu na ktory byl kupon a ktory jak sie okazalo dotyczyl tylko bardzo krotkich wlosow( za wlosy srednie byla doplata). wydaje mi sie ze lepiej zadzwonic do salonu ktorego kupon dotyczy przed wykupieniem kuponu i dowiedziec sie czy nie bedzie niespodzianek i czego on dotyczy(zakres)

Edytowane przez Alicja z Krainy Czarow
Czas edycji: 2010-12-13 o 23:29
Stary 2010-12-13, 23:54   #4199
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicja z Krainy Czarow Pokaż wiadomość
szukalam informacji o grouponie na internecie w sprawie innej oferty- dziewczyny pisaly o doplacaniu do wykupionych uslug o czym nie bylo mowy na stronie, padl przyklad balejazu na ktory byl kupon a ktory jak sie okazalo dotyczyl tylko bardzo krotkich wlosow( za wlosy srednie byla doplata). wydaje mi sie ze lepiej zadzwonic do salonu ktorego kupon dotyczy przed wykupieniem kuponu i dowiedziec sie czy nie bedzie niespodzianek i czego on dotyczy(zakres)
No właśnie najgorsze jest to, że te oferty trwają po jednym dniu i czasem się nie zdąży wszystkiego dowiedzieć :/

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:42   #4200
ygerna
Zakorzenienie

dziewczyny znacie jakieś sposoby na usunięcie soli z butów?? tych skórzanych i nie... juz mam dosyć, wracam do domu i całe buty są białe od tej soli a jak podpastuję to się robią dwukolorowe- czarno- siwe

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości