![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
wszystkiego bakteryjkowego!
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Konto usunięte
|
Slyszalysie o tym nastolatku, ktory wdarl sie do przedszkola z szabla (we Francji)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Moona, a ile czasu musi lezakowac?
![]() Mialysmy nie wychodzic z domu, ale wlasnie sie dowiedzialam ze paczka dzis jednak nie dotrze ![]() ![]() ![]() Nic nie wiem o wlamaniu z szabla, zaraz spr.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-12-13 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Konto usunięte
|
szperr; juz od kilku lat robie te: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111...3,0,2.html?v=2
Lezakuja mi od 5 tygodni do 2 najkrocej, wiec i kilka dni lezakowania powinno byc ok, chyba? Ale sie narobilam a teraz jeszcze do pracy trzeba isc, chcialbym czasami nie pracowac, bo etat w domu, etat w pracy, chore dziecko i ciaza nie bardzo mi sluza ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2010-12-13 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2374317 2]szperr; juz od kilku lat robie te: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111...3,0,2.html?v=2
[/QUOTE] A skad bierzesz smalec i przyprawe do piernikow? Bardzo chcialabym zrobic ![]() Trzymaj sie cieplo ![]()
#696 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2373939 6]haha, to u nas tak samo. Musialam wczoraj wyjsc i powiedzialam, ze jak wroce i bedzie poodkurzane i posprzatane to ubieramy choinke, no i bylo
![]() ![]() a co to nagroda dla małego dziecka była? ![]() ![]() u nas dalej dyskusje nt czy będzie choinka czy nie ![]() ![]() Pierniczki chyba upiekę ale mam smaka na takie ozdobione kolorowym brokatem... Czy mogę gdzieś go dostać w normalnym sklepie? Ale dzisiaj na zakupach byłam, świeczki kupiłam, ładny świecznik i szklane bombki ![]() Niesamowite że na niektóre ozdoby jest już przecena, a znikają jak świeże bułeczki PS w Tikeju widziałam cały kilogram (albo 700 g) michałków ![]() ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-12-13 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
My nasza choinke ubralismy w sobote. Ja swoja mam z jakiejs farmy. Bylo ich kilkaset do wyboru. I staly sobie same, a nie pozawijane w ta siatke, ze jak sie rozetnie to nie wiadomo co z niej wyskoczy. No i tylko 35 funtow.
Dodam, ze ja mam zawsze zywa choinke, sztucznych nie lubie. Vedma ja tez lubie symetryczne. Kiedys kupilam taka, ze miala galezie dluzsze z jednej strony (taka zapokowana w siatke wlasnie) to TZ musial mi je przycinac, zeby rowno bylo.
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Ja się ciesze, że Matt wygrał
![]() ![]() A jak wam sie ten wystep podobał? http://www.youtube.com/watch?v=lff-ecrKWFk Olka za ile były te Michałki ? Robiłam ostatnio pierniczki i jakos mi nie wyszły, musze jeszcze raz spróbowac ![]() Edytowane przez Zmijka Czas edycji: 2010-12-13 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
mooona dzieki za linka z piernikami, zrobie na pewno te z szybka
![]() bb w tesco jest smalec (lard) i przyprawa do piernikow czyli all spice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
Pewnie chodzilo o mixed spice
![]() Moj kot sie narkotyzuje... herbata Clipper Sleep Easy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Konto usunięte
|
BB: tak jak Katakumba pisze smalec znajdziesz w lodowce kolo masla i margaryn, zwykle jest w bialym opakowaniu z napisem lard
![]() Dae: piernikowe przyprawy to all spice ( a ziele angielskie to allspice czyli bez przerwy pomiedzy all i spice ![]() ![]() Chociaz ja juz dawno w zadnym sklepie nie widzialam allspice, wszedzie tylko mixed spice, chyba wycofali, bo pewnie sie ludziom mylilo ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
brry wieczor
BB a w Brighton polskiego sklepu nie macie? wiem wiem stan Twoj nie sprzyja zakupom...a pewnie chodzilo o taki smalec ze skwarkami czy ten angielski czysty lard? jak chcesz to na spotkanie wezme ze soba przyprawe do piernika lub smalec moja przyjaciolka ma polski sklep wiec no probs... a ja w tym roku nie pieke ciast...zamowilam sobie pierniki, sernika i makowca u pewniej pani starszej, ktora cudownie piecze w domu wiec ja nie musze bo to dla mnie katusze i marnowanie skladnikow bo wychodzi mi zakalec Olka jak Ty te michalki wyczjasz juz raz z nim sie ogladalam w tkeju i nic...ale z drugiej strony to tutaj zageszczenie poloni jest duze...sami wcinaja i sie nie podziela Moona to niezazdroszcze tylu etataow...sily i wytrwalosci zycze all spice?ciekawe musze sprawdzic
#704 |
Konto usunięte
|
Kbaga: nieee
![]() ![]() Ale mi smaka narobilas na taki domowy smalec ze skwarkami i cebulka, lojezusiemaryjo ![]() Ide zjesc bulke z kielbacha, moze sobie wmowie, ze to babciny smalec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
o boshe ...smalec do piernikow...pierwsze slysze, no patrzcie to ja jestem naprawde do tylu z cukiernictwe...to ja tu z dobroci serca ze smalcem ze skwarkami wychodze
![]() Moona do uslug...nie specjalnie tej checi narobilam...smacznego Lori to kotek uzywa sobie 'substancji niedowzwolnych' ![]()
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
smalec i przyprwy na spotkaniu
![]() ciekawe co jeszcze wymyslimy do soboty ![]() moona ja wczoraj zezarlam wieliego burgera + frytki (ale bylam wykonczona zakupmi ![]() ![]() dzis zapiekanke z serem .....+ cala gore czekoladek ostatni tydzien w pracy - ludze powariowali przynosza kartki oraz czekoladki w piatek mince pies dla calego staffu ![]() a juz nie chce myslec co bedzie w PL jak zagoszcze w mamusinej kuchni ![]() ide spac - przez wczorajsze latte o 8ej wieczorem nie moglam usnac do 1ej w nocy ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-12-13 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2375849 4]BB: tak jak Katakumba pisze smalec znajdziesz w lodowce kolo masla i margaryn, zwykle jest w bialym opakowaniu z napisem lard ![]() Dae: piernikowe przyprawy to all spice ( a ziele angielskie to allspice czyli bez przerwy pomiedzy all i spice ![]() ![]() Chociaz ja juz dawno w zadnym sklepie nie widzialam allspice, wszedzie tylko mixed spice, chyba wycofali, bo pewnie sie ludziom mylilo ![]() [/QUOTE] Dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2375878 2]Kbaga: nieee ![]() ![]() Ale mi smaka narobilas na taki domowy smalec ze skwarkami i cebulka, lojezusiemaryjo ![]() [/QUOTE] Jak Ci smaka narobila to niech teraz przynosi ![]() TZ by chyba sie troche krzywil na pierniki ze skwarkami ![]() Tak wiec jutro beda pierniki (jak wyjda) ![]() Slyszalyscie ze pod koniec tygodnia znowu ma padac snieg ![]() Dobranoc wszystkim PS. Jeszcze chcialam dodac, po co komu jakas Pizza Express, przy takiej ilosci skladnikow to same na miejscu zrobimy, tylko troche maki przyniose
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-12-13 o 23:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nu, ja mam w domu i mixed spice i all spice ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2375878 2]Kbaga: nieee ![]() ![]() Ale mi smaka narobilas na taki domowy smalec ze skwarkami i cebulka, lojezusiemaryjo ![]() Ide zjesc bulke z kielbacha, moze sobie wmowie, ze to babciny smalec ![]() lo matko, ale bym zjadla mamusinowego smalcu... Cytat:
zaczelam te druta maltretowac ale mam kilka pytan, odezwe sie na fcb bo nie bede zasmiecac watku ![]() choc na "zrob to sam" jest wytlumaczone niezle, to jak szukam wzoru na kamizelke dziecieca to mi wyskakuja same mecyje jak na lekcji informatyki. nic nie kumam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |||
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2372567 1]Tez sie dzis tam wybralismy po nie no i oczywiscie po pyszne niemieckie slodycze swiateczne, a teraz musze szafke z nimi zamknac na klucz, zeby przynajmniej do Wigili wytrzymaly
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2373939 6]haha, to u nas tak samo. Musialam wczoraj wyjsc i powiedzialam, ze jak wroce i bedzie poodkurzane i posprzatane to ubieramy choinke, no i bylo ![]() ![]() ooo wyzeralo sie, wyzeralo ![]() Cytat:
i mamy podobne avki, zauwazylas ? ![]() Cytat:
![]() U nas tez juz choinka stoi. Tzn to raczej jest baby choinka ...taka 30cm moze.... ![]() Milego dnia. Komus kawki?
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
mi sie katarzynek chce ostatnio, mniam
mielismy wczoraj powazna rozmowe z TZ na temat.... posiadania kota. U niego w pracy przychodzi taki jednooki Jack i zastanawial sie czy go do domu nei przytargac. Problem tylko taki ze taki dorosly kot to juz ma swoje nawyki i ten akurat lubi sie szwendac wszedzie a nam potrzebne stworzenie ktore wytrzymaloby w naszym pokoju. Zreszta nie mielibysmy komu go podrzucic w czasie urlopu. te panie niech mi sie okresla co do pobytu na spotkaniu bo musze sie zorientowac komu jeszcze prezenta trzeba bedzie wyslac. bellebelleaniaxxxxxkuseczkaanka!sylwunia3009***lunamaatra Olka jakbys jeszzcemi napisala komu ja ten prezent od ciebie mam to tez by bylo dobrze aaa i odkrylam wczoraj 30 seconds do Mars. ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
bea my też nad tą małą choinką z B&Q się zastanawialiśmy... Ona faktycznie ma tylko 30 cm. Na ich stronie pisało 40-60
![]() kbaga lubię sobie w Tikeju poszperać po tych półkach z żywnością różną. I tam gdzieś zazwyczaj są poupychane polskie rzeczy. Choć krówki i malaga leżały ostatnio przy kasie ![]() Weleda chyba nie ma za bardzo wzięcia w UK, bo u mnie od tego półki się uginają, seria różana, irysowa i migdałowa, kremy do buzi, mleczka toniki i żele do mycia buzi.... wiolqn wiadomość poszła na FB
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-12-14 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
straznik netu w pracy nie pozwala mi spedzic wiecej niz kilka minut na wizazu wiec nie moge sie cofnac i szperac po poprzednich stronach niestety. wiekszosc pamietalam, ale chce sie upewnic
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
ja bylam rzadna kaway z samego rana bo ..... zaspalam cholera!!!
ehheeh matko uwilbiam takie momenty!!! latalam po domu jak wsciekla mucha!!! tak czy inaczej.... nie wiem jakim cudem udalo mi sie byc w pracy na czas ![]() Cytat:
![]() uzywam tydzien - i lubie, szczegolnie tonik i krem z IRYS serii..... troche mi zapach nie odpowiada, ale da sie przezyc!!! *** dzis znowu mam obiad na miescie..... ![]() ![]() udanego dnia i do pozniej!
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
To Ci pomoge
![]() aniaxxx kuseczka bb Luna te osoby sa niepewne ![]() Dea nie przyjdzie jednak ![]()
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2375878 2]Ale mi smaka narobilas na taki domowy smalec ze skwarkami i cebulka, lojezusiemaryjo ![]() [/QUOTE] oho, juz wiem co robie w weekend ![]() ja lubie taki z mielonego wedzonego boczku ![]() wogole na swieta bede robic pieczony schab i pieczony boczek tez, mam taki duzy kawalek, z niego mi sie wytopi dobry smalec ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||
Zadomowienie
|
No ma byc London & South East
Cytat:
![]() ![]() BB bedzie chyba, ze jej plecy lupna. Ale bede raczej krotko. Cytat:
Dziewczyny ktore byly w B&Q czy oni tam sprzedaja takie stojaki na choinke? Bo choinka na razie stoi na balkonie ![]() A i chcialam sie pochwalic ze skonczylam ten czerwony sweter ![]()
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-12-14 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() miesko mam z polski, zamrozone czeka na swoja kolej. taki duzy kawal boczku i schab tez nie najmniejszy, wiec jak je upieke, to przynajmniej bede miec troszke wiecej miejsca w zamrazalniku. bedzie jeszcze domowy pasztet z krolika ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |||
Zadomowienie
|
Moj kot ma w nosie ustawe o dopalaczach
![]() Niucha waleriane az milo ![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2375918 3]nie zapominaj o moich jajach w spraju ![]() [/QUOTE] Ale jaja ![]() Cytat:
![]() ![]() Spoko muza ale niezbyt odkrywcza jak dla mnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w tym roku choinki nie ubieram bo bede w Polsce. Ale mam dyzurna jodle koreanska w donicy i ja wnosze na 2 tyg do mieszkania i sluzy za choinke ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.