|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Cytat:
jeszcze alarm sie szybko pojawił Cytat:
u mnie z tym kupowaniem różnie , sama ubieram sie w siciówkach co w chinach robią , dzieci raczej też . choć ostatnio kupiłam małemu Polski kombinezon i buty , ubranek nie trawie bo są niezbyt ładne sprzęt mam składany u nas elektroluxa ( zmywarkę konkretnie ) i to mnie skłoniło do wyboru tej choć pewnie czesci w chinach robią . Miele sprząt nie chiński - ale cena zaporowa
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
wlasnie doczytalam, ze te foteliki ramatti montowane sa przodem do kierunku jazdy, a to zdaje sie jeszcze za wczesnie...
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale tak na poważnie to fajnie że jesteś
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Tego zielonego mamy. Obecnie ma miejscówkę w łóżeczku... Nie zazdroszczę sytuacji. Ja się dziś też dowiedziałam, że jeszcze bardziej musimy w tym miesiącu pasa zacisnąć...
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak moja Oliwka caly czas jezdzi przodem do kierunku jazdy.
Dziękuje BARDZO! kurde no i wiedzialam ze przez te zawieruchy dzisiaj mi krysztalki nie przyjda-wrrr;/ no i zapiekana bomba, zjadlam troszke bo jak cos robie to pozniej nie chce mi sie tego jesc- czekam na rekacje domownikow ale zjedli i jeszcze zyja wiec chyba ok:P wiecie co? jakos w ogole nie czuje ze "za chwile" swieta. Jakos tak zupelnie mi to obojetne zreszta ja jakos specjalnie za takimi dniami nie przepadam.
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja czekam na pieniadze z zusu i czekam!
3 tygodnie opoznienia - extra! Jak przed swietami nie przyjda to kazdemu (oprucz michala chrzesnicy i Oliwki bo dla nich prezenty mamy ) kupimy chyba po lizaku za 10gr. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- hahahahah
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie martw się jak ktoś Oliwkę nieopatrznie nauczy pokazywać środkowy palec to na pewno zapamięta
![]() Asiulek a co zrobisz jak ona zacznie chodzić? kwiatki oddaj komuś bo nei dość że Ci narozwala to jeszcze nie daj boże się naje, nie możesz jej ciągle trzymać w łózeczku. Co do chińszczyzny to tez postanowiłam że made in china mówię NIE Ostatnio kupowałam małemu bodziaki i rajtki poszłam do sklepu dzieciowego i dopiero w domu jak obcinałam metki zobaczyłam na nich napis drukowanymi: WYPRODUKOWANO W POLSCE w szoku byłam nie pamiętam niestety jak się firma nazywała , dodam że rzeczy są bardzo dobre jakościowo , nie rozciągają się nie bledną w praniu i np. za bodziaki zapłaciłam 14 zł za sztukę więc to chyba nie drogo . Dlatego postanowiłam że będę kupowała tylko takie ciuszki( oczywiście o ile to będzie możliwe) pójdę do tego sklepu i powiem że chce z polskiej firmy niech mi babka szuka.Byłam w szoku bo nie wiedziałam że w polsce jeszcze się jakaś produkcja odbywa. A tak w ogóle to większość znanych firm produkuje w chinach niestety i ubrania i zabawki. |
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o bodziaki i te inne "pieprzoty:P " to tez mloda ma z tej szwalnii znajomej wiec wiem co jak skad i tak dalej.
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- kurcze wlasnie tak sobie patrze i wiedzialam ze o czyms zapomnialam:P 2 tyg temu mialam wyslac tema pracy a do 10 grudnia spis tresci... ale przeciez ja nawet jeszcze dobrze nie sformułowalam tematu:P ale to nic-zdąże.
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pl_madzia za tatę. A co to za operacja?
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz ide sie kapac i mowie DOBRANOC
![]() tak wiec milych snow zycze. aaa no i jeszcze napisze ze jutro spodziewam sie kolejnego zeba, bo dzisiaj niemal co pielucha to kupa a juz zdazylam zauwazyc ze zawsze ak jest dzien przed pojawieniem sie jakiegos kiełka.
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak a dlaczego za wcześnie od 9 kg wzwyż już można, też miałam trochę opory ale jednak zamontowałam przodem(ja mam espiro)
Darusia nie rób smaku ja tez uwielbiam zapiekanki , można cuda wymyślać , wykwintny obiad czy kolacja za nieduże pieniądze Do mnie dzisiaj kurier dojechał jakoś chyba nie ma aż takich śniegów bynajmniej u nas ostatnio całą sobotę deszcz padal to trochę stopniało. No właśnie sanki mi dzisiaj doszły fajne są i śpiworek też do wózka pasuje ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Mój Miko tez nie chce nic pokazywać , robił już i kosi kosi i papa i cześć a teraz nie chce , dzisiaj się nauczył jaki duży jestem( rączki do góry) a później jak mu mówiłam pokaż jaki duży jesteś to patrzył na mnie wzrokiem: " no przecież juz pokazywałem ile będę pokazywał?" a jak mówię pokaż gdzie reniferek ma oczko( taki pluszak grający w stroju Mikołaja) to on chce mu je łyżką wydziubać .Najgorzej że jakies bunty zaczyna pokazywac jak coś nie po jego myśli albo się wygina w łuk jak jest akurat na rękach albo nogami podryguje jak stoi czy siedzi no masakra staram się ie reagowac na to może jakoś zapomni , gorzej jak mu to w krew wejdzie |
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zamieścić zdjęcia ale nie mogę , na jeden i drugiej przegladarce coś się p..... i mnie wywala jak chce coś zamiescić . dla odmiany na NK czy FB moge bez problemu . takze nie pokaże wam OLi
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mrowak - a to nie moja wina że ten mój pers zawsze mi pod ręce wlezie i jest bardzo lubiany przez Oliwkę. Co prawda bez wzajemności. Ale oczy to on ma wielkie a ich też pokazać nie umie jak się jej pytam. Ale sama to próbuje mu wsadzić paluszki i w uszka i w oczka. Jutro Oliwka ma wizyty u lekarzy (pediatra i być może neurolog) - takie sprawdzające czy rozwija się prawidłowo. Oczywiście jedzie z nią TZ. Zrobiliśmy dla lekarzy takie paczki ze słodyczami coby podziękować za opiekę. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- AniaP - jak to jest z tymi głosami?? JA klikam i klikam i teraz sprawdziła a Ciebie na liście nie ma. Czyli że nie masz nawet 150 głosów?? Jakoś to dziwnie bo ja sama oddałam tylko dzisiaj jakieś 10. A jest tu nas sporo to dlaczego Ciebie nie ma? Mam cała noc siedzieć i klikać??
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
wiedzialam ze nie bede mogla usnac! kurrr pozniej pewnie mloda sie obudzi a ja bede akurat wtedy spiaca;/
pop tak tak , ale ja mam zawsze czas;p jak juz zaczyna ostatni dzwonek dzwonic wtedy rach ciach i gotowe:P zdaze w sensie ze zdaze sie obronic w lipcu:P
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP - no w końcu się pojawiłaś na liście. Ostatnie miejsce. JA klikam i klikam. Wychodzi mi że sama maksymalnie mogę oddać na Ciebie coś około 100 głosów/dzień. Ale ta na 1 miejscu ma już ich prawie 1000 więc musi nas być więcej. I nie mogę to być tylko pojedyncze kliknięcia ale takie non stop.
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matka sie dziwi Gabrysia na zabawkach nosy i oczy to jako tako pokazuje, ale jak sie zapytac gdzie jest Gabrysia, gdzie jest nosek Gabrysi, gdzie Gabrysia ma oczka to wszystkie te pytania maja odpowiedx w jednym miejscu: znajduja sie wszystkie w buzi
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienię modela - wezmę Vasca . Tam nos jest widoczny.---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- O ktoś ze mną klika. Co kliknę to dwa głosy dodane są. Kto jeszcze klika? Teraz fajnie bo widać te głosy
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
tesciowa nam dzis powiedziala ze juz kupila Oliwce prezent o taki:
http://allegro.pl/dinozaur-bazyl-e-e...348496720.html mloda poki co rozumie raczki do gory i jak ja rozbieram i mowie raczki do gory to lapki tak fajnie podnosi i zdejmujemy ubranie w ten spodob do kapania oczka noska uszek nie pokazuje:P pewnie sobie ze wiem wiec po co pytam:P---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- ja klikam
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
Zanim pójdę spać napiszę jeszcze kilka zdań.
Witam nową mamusię ![]() Madzia - gratuluję pierwszej czapki , pewnie nie skończy się na kolejnej planowanej, wiem jak to wciąga. I za tatę.Libra - ja uważam, że to co robisz jest super Mój trzpiot pierwszy raz dzisiaj wstał .
|
|
#2511 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szok... Współczuję bardzo Cytat:
Dziś w kąpieli to tak się wyginała, myślałam że się utopi- a poszło o to, że mama (zła mama) nie dała gąbki , a dokładnie pić wody z gąbki ![]() Cytat:
Wcześniej wchodziły zdjęcia---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- AAAA!!! I też się chwalę!! Hania dziś pierwszy raz usiadła sama, I....wieczorem pierwszy raz w swoim 8mio miesięcznym życiu usnęła tylko leżąc przy mnie i bez cycusia Tylko musiałam jej robić szyyy, szuuu koło uszka. Byłam w szoku, bo do niedawna było to nie do pomyślenia....April, gratuluję wstania Trzpiota , ależ te dzieciaki nam się rozwijają... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-12-14 o 00:41 |
|||
|
|
|
#2512 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Myslalam, ze tu na wszystko poodpowiadam, ale wymiekam, nie te sily co kiedys; szkoda mi snu...
Oglaszam, ze nam sanki nie potrzebne niestety. O sniegu moge pomarzyc, choc ostatnie zimy nas tutaj sparalizowalo, bo snieg spadl kilka razy i nawwet polezal okolo 2 dni. ale bylo fajowo! Od razu wyprawe w plener organizowalam. prowansja w sniegu. ![]() Cytat:
; szkoda mi ich, uwazam, ze sa super wynalazkiem...Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
A ja kurka, w tych mamusiach, co na obiadkach papkowych plus owocek... Ale ja moja pozno zaczelam dokarmiac, bo moja cycorowa. Wiec nie chce jej szoku zrobic. Cytat:
,; Widzisz, ze mozna. <Jestes pozytywna. A Wercia lepiej rozwinieta niz Basiula moja debesciara.tak trzymaj kobieto ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
a braku cyca przy usypianiu zazdroszcze silnie ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Masakra to nasze miejsce zamieszkaniowe... ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
fajny opis, rozbawil mnie; pop i mrowak wasze kocie nosy tez lindsley, michas sliczny chlopak A jednak, nalog to nalog. Odnioslam sie do czego mialam sie odniesc i teraz z czystym sercem moge isc spac ; pa
|
||||||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziewczyny co też zamawiały te leginsy. Dostałyście już? Ja pisałam reklamacje, bo ja nie wiem czy źle zrozumialam, ale było napisane w opisie bez zaznaczonej części majtkowej, a to mi wczoraj przyszły, i mają szwy na dup.e Dzisiaj w nocy się zbuntowałam i tylko tz do małego wstawał no więc prawie sie wyspałam, gdyby nie to że piersi przepełnione
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
cześć babolki j
nie mam na nic czasu - praca-dom-korki-kubuś i tak w kółko, net mi łazi masakrycznie, wściekam się strasznie jak 10 minut mi się kolejna strona wizażu otwiera ehhh. Wczoraj byliśmy po raz pierwszy na sankach małemu się bardo podobało mimo, że śnieg mu pruszył prosto w oczki nosz kurde już go słyszę jak mruczy....no jak ja mam być na bieżąco z Wami???wczoraj weszłam do pokoju w ostatniej chwili...mały już połową ciała wisiał za łóżkiem, mało brakło a byłby wrzask i płacz nieziemski. Muszę się pochwalić: dziś nie wstawałam mu dawać jeść w nocy i dopiero jak my z tż się obudziliśmy to mu zrobiłam po raz pierwszy 210 ml i wsunął wszystko!!!! normalnie szok!!! maks zjadał mi 180 ml i to tylko 2 razy na dobę, a tak to góra po 130ml, a tu 210!! zostają na butelce takie drobniutkie jakby kryształki cukru????normalne to?? A i jeszcze się pochwalę, bo robiłam od 2 tygodni tłumaczenie instrukcji kotłów ciepłowniczych i wczoraj skończyłam oby tylko te kotły działały w sposób w jaki je opisałam A no i dzisiaj świętujemy 9 miesięcy ps. dokładnie rok temu o tej porze jechałam do szpitala na oddział....jeju już rok minął od tych wszystkich kroplówek brrrr ja czytam nasz stary wątek czasami to aż mnie poty oblewają No nic uciekam się szykować do pracy, dziś tylko 3 godzinki, potem na spacerek - uwielbiam wtorki a i zapomniałam dodać,że po raz 2 w odstępie tygodniowym mam zapalenie krtani - tzn bezgłos totalny i w szkole dzieciom wszystko piszę na kompie i wyświetlam na rzutniku, one się skupiają, żeby nadążyć z czytaniem i mam taaaaką ciszę, jak nigdy
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pora na powtórkę - może już do nich dorósł. Zrobiłam z przepisu z netu - z mięsa indyka i kaszy manny w tartej marchewce. A jak się okazało, że Igor nie lubi, to dorobiłam sos koperkowy i było na obiad. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Baobabku - i Ja zazdroszczę tego spania dzidziów - mój budzi się co chwilę, mruczy przy tym i zbiera się do płaczu i pomaga oczywiście cycek Może w końcu pojawią się zębiska - gryzie już wszystkich i w kółko, nawet dość boleśnie, Kąpie się z gumową książeczką, która trzyma jedną ręką i gryzie a drugą ręką łobuzuje. A w kwestii papa - ja mu zawsze robie papa jak wychodzę. Babcia wtedy brała jego łapkę i mi odmachiwała. Ostatnio robię mu papa, a on bierze babci rękę i mi odmachuje. To go babcia nauczyła
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowych zlecen i apropo watkow wczesniejszych na poczekalnii tez wchodze czasami i tak na przyklad ostatnio czytalam i plakalam niemal ze smiechu! "Czy was tez bola nogi??" wszystkie na hura "bolą"!"Czy wam tez tak ciezko?" wszystkim ciezko "Czy wy tez spac nie mozecie?" wszystkie nie mogą hehehehe---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- cigi ja kupilam w hurtownii z zabawkami 7,50 kosztują jedne naklejki a w paczce są 2.
|
|
|
#2517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagłośnić to i do tvCytat:
![]() Cytat:
może dzisiaj...co do drugiego to mam tak samo-smutne to trochę,ale cóż... Cytat:
Dopiero jak się urodziła to jak znalazłam się w H&M to zaczął się szał,bo ja osobiście z tego sklepu nie mam nic,co tam wejdę to tylko wkurzona wychodzę-ten sklep to jeden,wielki lumpeks,wszędzie pełno wszystkiego,nawalone tyle,że się zgubić idzie i nie potrafię nic w takim sklepie znalezć. Dla siebie wolę małe sklepy. A małej jeszcze nic z 5-10-15 nie kupiłam,baaa!nawet chyba tam ani razu nie byłam. Lubię dla niej kupować ubranka w reserved kids i w smyku.N all kupuje z mini mode,babaluno.Z lumpka ma nexta i gapa. Ale najwięcej Niny ubrań mam z H&M-są śliczne i gatunek dobry. Rany,ale u mnie wszystko zasypane i dalej śnieg pruszy,tarasu nie widać,auto też zasypane calutkie. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Jeśli,któraś z was chciałaby poczytać między innymi o tym w jakich warunkach koreańczycy,chińczycy robią te wszystkie rzeczy to ja mam artykuły.Wrażliwym nie polecam i nie dam.Ja ryczałam i jestem przerażona tym za jakie gówno mają człowieka.
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kobitki kolejny dzień czas zacząć jak mi się uda to wrzucę zdjęcia moje i księżniczki
|
|
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
to ostatnie to najbardziej aktualne bo wczorajsze
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar w Polsce tez jest mase zakladow w ktorych ludzi jak smieci traktuja jak powietrze masz zapier i tyle!
;/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Choc w sumie szkoda bo nawet ładnie zdobią pokój (bardziej doniczki
jak idę gotować obiad czy robić coś dluzej to biorę malą w krzeselku do karmienia.
jeszcze alarm sie szybko pojawił 

za tatę. A co to za operacja?

.
Zmienię modela - wezmę Vasca
, pewnie nie skończy się na kolejnej planowanej, wiem jak to wciąga. I
; szkoda mi ich, uwazam, ze sa super wynalazkiem...
zostają na butelce takie drobniutkie jakby kryształki cukru????normalne to?? A i jeszcze się pochwalę, bo robiłam od 2 tygodni tłumaczenie instrukcji kotłów ciepłowniczych i wczoraj skończyłam
i