|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
ja jak szukałam to bosch był ok simens jest bardzo dobry ale za samą nazwe masz plus 40% więc lepiej samsunga czy aristona ale ja polecam zmywarkę boscha dobre niezawodne wszyscy dookoła mają i chwalą no i cena jest przystępna
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
jejciu zostały mi do opisania 2 z 10 podpunktów i tak mi sie już nie chce... chyba jeden zostawię sobie na jutro przed zajęciami ( o 11 musze wyjść, więc jak wstanę o 8 to zdążę
)
|
|
#2763 |
|
Copyraptor
|
A ja właśnie "rozebrałam" po raz drugi w mojej karierze kurczaka, zaczynam to lubić
masakra, ile się pieniędzy w ten sposób oszczędza
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie zabieram nigdy za mięso, zawsze tż się tym zajmuje.pewnie jakby go nie było to bym była wegetarianinem. a duzo sie oszczedza jak samemu się rozbiera kurczaka?
|
#2765 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Padam na ryj Najpierw godzina na poczcie, pozniej praca a poxniej kostke zalałam Dudi, a mnie to "szukanie" niesamowicie wkurza. Co wejdę na wizaz to mam nagabujace pw - "kliknij w aniołka" Aż się odechciewa klikać w ogóle Idę spać, Dobranocka ![]()
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle wkurzyłam się...staram sie o zwrot za praktyki i same problemy po pierwsze musze mieć umowę lub rachunek za mieszkanie - MAMpo drugie - musze mieć kwitek, który musiałam oddać w październiku ( koleżance zgubili -- mam nadzieje, że mój jest) po 3 - muszę miec bilety za przejazd z bełchatowa do wroclawia i spowrotem... MAM...ale z biletu została czysta kartka...bo cały nadruk z paragonu sie zmył ... i ciekawe czy mi teraz to uwzględnią
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() obudziłam się dziś z potwornym bólem gardła nie moge ani mówić ani połykać ślinyki
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, mnie zasypał śnieg, pojutrze ma być nawet -17. Nic mi się nie chce, a musiała bym poodkurzać, posprzątać w narozniku. Muszę sie za to zabrać, ale nie mam weny. No i właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień są święta. Normalnie masakra jakaś. A ja nawet nie wiem gdzie jest moja choinka i bombki, nie mam prezentów, muszę się ostro zabrać za robote.
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
I znów zasypało
jakiś totalny obłęd przedświąteczny z tym śniegiem. Mam nadzieję, że niedzielni kierowcy pozostawali dziś w domach i po południu korków nie będzie. I poniedziałek zleciał, znów byliśmy w biedronie tym razem zakupy produktów na ciasta plus mąka, mleko, cukier po 5 kg i prawie 100 poszła I trufle rzuciły mi się w oczy, ale się opanowałam i został w na półce w sklepie, golden mnie nie wołały tak jak Ciebie ![]() Kasa przelatuje przez palce, była wypłata, nie ma wypłaty ![]() Na szczęście Wigilię mam wolną, więc na spokojnie będę mogła sobie dużo porobić. A w Sylwestra pracuję do 15.00. I tak nigdzie nie idziemy, może to i dobrze, bo by nie było za co. Aaa do Wigilii tylko 10 dni ![]() I widzę, że coś słaba produkcja postów przed świętami. A co do ćwiczeń, to ja już od jakiegoś miesiąca brzuszki robię i widzę że efekty są bo się fajnie spłaszczył, ale to jeszcze nie to. Na inne ćwiczenia nie mam ochoty. Poszłabym na aerobik ale kasa, kasa, kasa mnie blokuje. Aby do lata, wtedy rowerek pójdzie w ruch.
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-12-14 o 08:48 |
|
|
|
#2772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Coś cicho u póki co Zasypało Was?Cytat:
Będę jednak próbować, bo to faktycznie jest oszczędność. Póki co jednak mama zaoferowała się pomóc - ja kupuję kuraka, a mama go dla mnie rozbiera i wtedy mi oddaje. ![]() Pomyślałam teraz, że mogłabym TŻ nauczyć. On się taki rzeczy nie boi. Tylko jak mu pokazać, skoro sama nie bardzo umiem i nie lubię strasznie tego robić. Chyba go do teściowej na nauki wyślę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wigilię mam wolną - to plus, ale koło 16 jadę już do rodzinki (co tez trzeba przygotować) więc za wiele nie zrobię. A w pierwszy dzień Świąt rodzice przychodzą do Nas, pewnie koło 15, więc muszę wcześniej sporo rzeczy naszykować bo się nie wyrobię. Ech. Sylwka też mam wolnego - będzie się można wyspać. ![]() Dzisiaj dotarłam do pracy zdecydowanie szybciej. ![]() Trzeba się do pracy brać, bo czasu nie mam dużo. O 11:30 wybywam w teren.
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Co do zmywarki, jaką nie wybierzesz będziesz zadowolona bo to super urzadzenie, i powiem Wam że mi nie tylko o mycie chodzi, bo nie był to dla mnie wielki problem, tylko to że nie ma w kuchni bałaganu , super sprawa pod tym względem -filku miku czary mary-1 minutka i wszystko po obiedzie pochowane znaku nie ma-ja mam 60-tke prosty model , bo ja lubie proste urządzenia-firmy ardo chyba sprawdza się rewelacyjnie i jest bardzo czytelna. I faktycznie 45 nie ma co brać jak jest miejsce w kuchni.Oliwka powiedz co Ty bierzesz, że masz taką werwę, chętnie poużywam hehehe, ale od samego czytania szczerze mówiąc zmobilizowałaś mnie żeby sie wziąć za porządki-plan juz mam dzisiaj sie biorę i od soboty też chce napisać że leżę i czekam na swięta Lili Twoja córcia jest piękna, idź z nia na casting bo ma urodę dziecka z okładki. ![]() Ala mówisz że brzuszki dają efekt, ja zawsze mam do nich słomiany zapał, pewnie dlatego efektu nigdy nie moge doczekać Nurek dobrze, że przy pisaniu gardzioła nie nadwyrężasz , ratuj sie kobito , ratuj!Co dzis na obiad macie bo ja chyba jajka na miekko hehehehe nie wiem co na szybko można by zrobić ![]() pa
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie mieszkacie bliżej. Ja dzisiaj robię cycka w chilli i cynamonie oraz surówkę selerową + pewnie kilka ziemniaczków dla TŻ.
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś pizze serwujemy tak na szybko, a wieczorem łazanki będą. Za to wczoraj pyszny obiad mieliśmy, bo mintaja w przyprawach z parowaru plus ziemniaczki z piekarnika
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie zjadłam pycha żniadanko bo M. przyszedł z cieplutkimi bułeczkami a wieczorem mamy jechać po ciepłą czapke dla mnie bo mam jedną i jest ciepła ale ni jak nie da się zakryć moich uszu ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- dziewczyny prosze o jakąś mobilizacje do nauki! |
|
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj mam schabowe z ziemniakami, ale może jeszcze placki dla siebie zrobię bo jakaś ochota na nie mnie naszła
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Ja sie dopier wygramoliłam z łozka i lece do urzedu i biblioteki ksiazki oddac ![]() U nas na obiadek dziś wczorajsze mielone z sosem mysliwskim Tym razem jednak chyba z makaronem![]() TZ sie zaoferował, ze zrobi dziś jakąś sałatke ryżową a ja bede robić pierniczki
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Masakra jakaś. tak źle to jeszcze nigdy mi się nie spało w naszej sypialni. Katar straszny więc musiałam oddychać ustami. a jak oddychałam ustami to tak mi było sucho że znów zaczęło gardło boleć ![]() może mamy za suche powietrze ? ![]() Ja też bym prosiła o jakiś sprawdzony przepis na ciasto... ![]() Postanowiłam upiec coś na święta. Wigilię spędzamy u teściów, pierwszy dzień świąt u moich rodziców więc za bardzo nie mam co kucharzyć. To przynajmniej ciasto zrobię ![]() Dziewczyny, z tym klikaniem to myślę że nie będzie zły pomysł - klikanie na siebie nawzajem. Na forach założonych typowo na rzecz konkursu dziewczyny klikają na siebie bez przerwy więc jeśli będą wykluczać to z pewnością te które osiągną 1000 i więcej klików a my się może załapiemy na jakieś skromne nagrody ![]() Piję kawę i dziś się z domu nie ruszam o nie! Muszę się podleczyć
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klikamy na siebie i tyle ktos na nas klikac musi ale dziwna sprawa bo mi pokazuje ze mam 153 klinięcia i mnie nie ma w rankongu ![]() Nadia a akie byś ciasto chciała to może jakoś pomoge?
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zależne to jest od ochoty jak oglądam film to dłużej, czasem nawet nie ma 10 min Robię ćwiczenia podobne jak tu KLIK lecz bez tych ostatnich stojących Nie mam żadnych sprecyzowanych pozycji. Nadia proste ciasto : https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=567 ja takie robić będę
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-12-14 o 09:55 |
|
|
|
|
#2782 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Nawet jak droższy sprzęt się kupuje a nie ma faktury to od razu się ksero robi.Bry ![]() Mnie nie zasypało, elegancko poodśnieżane. Tego administracji zarzucić nie można, dbają o osiedle ![]() Jakoś po zwolnieniu nie mogę się przestawić na pracę i za późno wstaję ![]() Dzień dobry ![]() A ja nie wiem co dziś u nas na obiad. Za godzinę idę do pracy, wracam o 18.30 (?) a o 19.30 mam angielski. TŻ coś mam nadzieję wykombinuje
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja posprzatałam w narozniku i wyniosłam z niego 3 worki smieci. Teraz pije kawe, a zaraz muszę pomyc gary i poodkurzać. Mam dzis w planach znalesc bombki i choinke, ale troche się boje włazic do pawlacza co by mi jakaś mysza surprise nie zrobiła
. Mam już prezent dla mamy zamawiam jej na all książkę kingi rusin, moja mama ja lubi, a i recenzje są nienajgorsze. Ale te 10 dni do świąt mnie przeraża. Brakuje mi prezentu dla 2 dzieciaków, mamie i Tż zamawiam na all, i prezent dla siebie musze zakupić i małemu piżamke. Chyba w sobote podrzuce małego mamie i sie przejde, zresztą w ta niedziele powinna byc u nas złota niedziela zawsze tydzień przed świętami była. |
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś przeszukam jeszcze internet w poszukiwaniu inspiracji ![]() Ala, znam te ćwiczenia, kiedyś ćwiczyłam ale ja mało wytrwała jestem może się zmobilizuję![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
edit. nurek wow, skąd masz tyle klików?
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-12-14 o 10:02 |
||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widziałam tez w biedronie kucharską z kolorowymi obrazkami coś dla mnie, tylko szkoda mi kasy było.
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-12-14 o 10:03 |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Nadia5;23761359]Hm....najlepiej takie żeby nie było zbyt mdłe i "przesłodzone" może coś z alkoholem
![]() Dziś przeszukam jeszcze internet w poszukiwaniu inspiracji ![]() QUOTE] hmm a może babeczki kruche na słodko? u mnie zawsze znikają pierwsze bo każdy sobie weźmie i mu smakują ja zazwyczaj do środka wkładam kajmak ale możesz z czym innym zrobic
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
hm...mam formę na muffinki
![]() Chyba coś słodkiego w formie babeczek się sprawdzi jeśli chodzi o transport
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet fajna pamiątka by to dla niej była tyle, że ja się w ogóle na castingach nie znam ![]() ja bym chciała taką pamiątkę z dzieciństwa
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
http://kotlet.tv/muffiny-pierniczkowe-z-bakaliami
świąteczne ![]() Nuruś, podrzuć przepis na te kruche
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-12-14 o 10:12 |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

masakra, ile się pieniędzy w ten sposób oszczędza

Aż się odechciewa klikać w ogóle
po pierwsze musze mieć umowę lub rachunek za mieszkanie - MAM

tym razem zakupy produktów na ciasta 

, super sprawa pod tym względem -filku miku czary mary-1 minutka i wszystko po obiedzie pochowane znaku nie ma-ja mam 60-tke prosty model , bo ja lubie proste urządzenia-firmy ardo chyba sprawdza się rewelacyjnie i jest bardzo czytelna. I faktycznie 45 nie ma co brać jak jest miejsce w kuchni.

a ja bede robić pierniczki 

nawet fajna pamiątka by to dla niej była