Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 09:28   #2551
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

ferrou z tymi samymi krysztalkami robilam komplet kolezance tylko sreberko bylo troszke wygiete na prawą strone a nie proste
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:31   #2552
enka09
Raczkowanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

piękny komplet ja mam taki ale jasny no i podrobka ale ze sie tak ladnie mieni a ja sroczka jestem:p to nosze
enka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:32   #2553
Darusiaaaa
Zakorzenienie

enka moja jeszcze chusteczki pampersy zaklada sobie na glowe ...
A.Camus
Stary 2010-12-14, 09:36   #2554
EciaPecia
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Nie wiem czy mnie pamiętacie, radziłam się Was na temat węzłów chłonnych i zmobilizowałyście mnie by nie odpuszczać jeśli mam wątpliwości. Tak zrobiłam, lekarka wyczuwa dalej więcej węzłów u małego i nagle ten na szyi zaczął ją niepokoić. Dostałam skierowanie na różne badania, jutro jedziemy wykonać... Mam jednak nadzieję, że to nic groźnego ale w końcu dowiem się co w synku siedzi...
Dobrze, że jesteście i nawet nie wiecie jak bardzo pomagacie nawet tym, co się zbyt często nie udzielają
Pozdrawiam wszystkie mamy piszące i czytające i całuję dzieciaczki. Dam znać pewnie po wynikach. Trzymajcie kciuki proszę...

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:38   #2555
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowak - ja tez sloiczki i mleczko. Nie daje kanapek. Ale chciałam zrobić te pulpety niestet przepisu nie zapisałam
Nie wiem o jaki przepis chodzi, ale ja zapisałam sobie przepis na pulpety od dziewczyn z sąsiedniego wątku. Zaraz przekopiuję

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

i nikt mi nie odpowiedział z ząbkami mają dzieci dużą przerwę między jedynkami???
Skleroza mnie dopadła straszna, bo nie pamiętam tego pytania
Moja ma taką szczerbę między jedynkami - słodko wygląda

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
pl madzia, to co teraz z nim-zywienie sądą do końca życia, bo się lekarze pomylili???? skandal normalnie! do sądu, do Uwagi, do TVNu z tym

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Ale mam tutaj zaległości i brak czasu

Podaje przepis na super chleb, mega prosty w zrobieniu

Przepis na chleb

7dkg drożdży
3 łyżki cukru
1kg mąki tortowej lub żytniej (lub 0,5kg tortowej i 0,5kg żytniej)
3 szklanki płatków owsianych np. górskie
2 płaskie łyżki soli
20dkg ziaren słonecznika lub innych (10dkg ziaren słonecznika i 10dkg dyni)
1 litr ciepłej wody

Wykonanie
Drożdże wymieszać z cukrem, nie czekać na wyrośnięcie.
Połączyć mąkę, płatki owsiane, sól, słonecznik, ciepłą wodę i dodać do tego drożdże.
Wyłożyć na wysmarowane tłuszczem blaszki, ok. ½ blaszki i odstawić do wyrośnięcia na ½ godziny.
Po wyrośnięciu piec 1h w temperaturze 200stopni
Pamiętam że już wcześniej Cię męczyłam o ten przepis: jaka blaszka? Drożdże suche czy świeże? i czy te "&#189" to "pół"??
I dziękuję ponownie

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:41   #2556
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
moja siedzi ładnie ale chce raczkować usilnie i co chwile na twarzy ląduje ale wytrwała do bólu jest a jeśli chodzi o zabawki to dla niej najlepsze są pilot, telefon, buty, laptop(czyt. klawiatura) i pampersy hhihi

Heh... u nas tak samo. Poza tym lubi bawić się smoczkiem, butelką po mleku i wlasnymi skarpetkami które sama sciąga z nózek
Dziś jej pokazalam szczeniaczka-uczniaczka (nie wytrzymalam) i odziwo zainteresowala się. naciskala na lapki, na serduszko. A jak jej zabralam (w końcu to prezent to był płacz. Więc mam nadzieje, ze polubi.
Poza tym dostanie garnuszek na klocuszek.

I tu pytanie do mam których dzieci go posiadaja. Czy wasze dzieci potrafią dopasować odpowiedni kształt? Bo cos mi się wierzyc nie chce, że moja by takie coś potrafiła

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie wiem czy mnie pamiętacie, radziłam się Was na temat węzłów chłonnych i zmobilizowałyście mnie by nie odpuszczać jeśli mam wątpliwości. Tak zrobiłam, lekarka wyczuwa dalej więcej węzłów u małego i nagle ten na szyi zaczął ją niepokoić. Dostałam skierowanie na różne badania, jutro jedziemy wykonać... Mam jednak nadzieję, że to nic groźnego ale w końcu dowiem się co w synku siedzi...
Dobrze, że jesteście i nawet nie wiecie jak bardzo pomagacie nawet tym, co się zbyt często nie udzielają
Pozdrawiam wszystkie mamy piszące i czytające i całuję dzieciaczki. Dam znać pewnie po wynikach. Trzymajcie kciuki proszę...
Trzymam mocno kciuki bedzie dobrze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:45   #2557
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

I tu pytanie do mam których dzieci go posiadaja. Czy wasze dzieci potrafią dopasować odpowiedni kształt? Bo cos mi się wierzyc nie chce, że moja by takie coś potrafiła
Ejj no -chyba duuużo później takie umiejętności dzieci zdobywają (mi się wydaje, że tak jak mają dwa latka najwcześniej)

Asiulek - jeszcze nie gratulowałam Werci umiejętności (a Tobie większego spokoju)

EciaPecia - trzymam kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 09:49   #2558
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja sie juz bawila szczeniaczkiem tego co oddalam bo sie popsul, ale moze zapomni i bedzie radocha na nowo.
A.Camus
Stary 2010-12-14, 09:54   #2559
catro
Rozeznanie

W ogóle wpadłam na wątek jak na rozpierduchę Czas się poprawić

Libra - 10 zębów na 10 miesiączków - gratulejszyn dla Miko i to chodzenie po schodach - chłopak na święta będzie zapierniczał do choinki aż się nie obejrzysz

Baobabek - tu tez nowe umiejętności i to tłumaczenie kotła grzewczego (chyba bym usnęła przy tłumaczeniu takich rzeczy - ja kiedyś tłumaczyłam coś o transformatorach, straszne nudy )

enka09 - witamy nową mamusię lasencję

Co do klikania, to ja klikam na zmianę - Madzia_Pl lub Ania_P

Svarovski - miałam suknię ślubną wyszywaną tymi kryształkami Wyglądała(m) cudnie

Żywność - ja też Olci staram się dawać jak najzdrowsze rzeczy, w końcu teraz nad tym panuję i chciałabym, żeby miała jak najlepszy start pod tym względem

Stary 2010-12-14, 10:01   #2560
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie kobiety
Aleście napisały od wczoraj

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
pop 5-10-15 robione przez Chińczyków,a ja ostatnio bardzo dokładnie analizowałam pewne teksty i przy okazji wyszło,że "nasze" popularne firmy(3 były)które są uważane za jedne z tych dobrych i o których by się nie powiedziało,że ich wyroby robi nam tania siła robocza są wykonywane właśnie przez chińczyków czy koreańczyków.Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to za firmy,gdzieś to mam zapisane,ale mam tej tematyki taki ogrom,że nie wiem czy znajdę-postaram się.
W każdym razie ja byłam z lekka w szoku jak się dowiedziałam.
Na wielu zabawkach FP jest napis made in china. Tak samo zabawki Mattel. Odzieżowych firm też sporo ma produkcję w Chinach i innych krajach azjatyckich i nie tylko. Wszędzie tam gdzie jest tania siła robocza. Mnie trafia tylko cholera jak firmy produkują za grosze a sprzedają za ciężkie pieniądze.
Niestety nie jesteśmy w stanie całkowicie uniknąć takich zakupów.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
babki, jakie kupujecie nocniki-zwykle czy takie z orkiestra, brawami i innymi cudami, bo nie wiem czy warto inwestowac
Jak kupię to zwykły tylko z gumkami żeby się nie ślizgał po podłodze. Znam dzieci, które strasznie się bały nocników z cudami o których piszesz.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dziekuje za troske drogie mamusie
Tosieńka na razie trzyma sie niezle, ma 37,6 caly czas... przed snem dam jeszcze raz ibum i zobaczymy jak bedzie w nocy. z nochalka jej cieknie... albo zabki albo wirus... troszke jest marudna, ale nie jakos wyjatkowo jak na te pore...
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Jedziemy na kawkę do kuzynki tz. Jej mężuś miał 3 tyg temu operację, wycieli mu żołądek bo po 2 mc badań doszli do wniosku że tylko to mu życie przedłuży przy tym nowotworze, i w piątek przyszły wyniki tego żołądka że nie miał raka
To fatalnie. Niestety bardzo często się zdarzają pomyłki. Jak parenaście lat temu miałam biopsję szyjki macicy to zaraz później przeczytałam artykuł o tym jak duży odsetek wyników badań jest nieprawidłowy. Mój wynik wyszedł dobry ale tak długo "molestowałam" doktora aż skierował mnie na ponowne badanie. Dopiero po drugim się uspokoiłam.

Trzymam kciuki za tatę

Cytat:
W czasie siku może i tak gorzej jak cos wiecej

No wiec kwiatow nie mam gdzie przestawić. Moze wydaje się to nierealne ale tak jest!! gdziekolwiek przestawie (do innego pomieszczenia) to albo zatarasują przejście albo nie będzie można otworzyć jakiejś szafki. Nie ma takiej opcji. A wyzej też nie mam gdzie ich postawić bo mam bardzo malo mebli i wszystko zajęte przez sprzęty. Tak wiec nie zawsze wszystko jest takie latwe.
A zastawić suszarkę... hmmm... tylko czym?? krzeslami? to dla niej zaden problem ja tam wolę dmuchać na zimnę i jak znikam na jakiś czas to wkladam ją do lóżeczka. Chyba przez 5 czy 10 minut krzywda jej się nie dzieje. Tym bardziej, że nie placze.

Yyyy... obiecuję, udam się wreszcie
Rozumiem. Co do kwiatów to chciałam napisać ale widziałam że ania p już pisała.

No i nie obiecuj tego doktora tylko idź i zdaj nam szczegółową relację.
oja koleżanka obiecwała rzez kilka lat. Kolejne kilka obiecywała że będzie brała leki ale zawsze coś jej w tym przeszkadzało .
No i każdy lekarz u którego była się nie znał i jej nie słuchał

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
MAdziaPL- faktycznie jakaś masakra z tym żołądkiem. Co prawda jak mi robili CC to się pytałam czy by przy okazji 1/2 żołądka nie wycieli.
A ja pytałam mojego ginka dlaczego przy okazji CC nie usuneli mi tego kawałka skóry na brzuchu. A on mi powiedział że pewnie nie chciałabym mieć pępka na spojeniu łonowym

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
A no i dzisiaj świętujemy 9 miesięcy
Wszytkego naj

Cytat:
witajcie kobitki kolejny dzień czas zacząć jak mi się uda to wrzucę zdjęcia moje i księżniczki
Laseczki

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny,
Trzymamy i zdrowia życzymy
Stary 2010-12-14, 10:02   #2561
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ejj no -chyba duuużo później takie umiejętności dzieci zdobywają (mi się wydaje, że tak jak mają dwa latka najwcześniej)

Asiulek - jeszcze nie gratulowałam Werci umiejętności (a Tobie większego spokoju)

EciaPecia - trzymam kciuki
No właśnie też mi się wydaje, że to za wcześnie. Dlatego wybraliśmy garnuszek bo tam sa jakieś dźwieki itp. A tż chcial kupić "pierwsze klocki to tylko jest wiaderko i właśnie takie rożne kształty do wrzucania. I, ze co? Niby ona miałaby już w wieku 6 miesiecy (od tylu podobno jest zabawka) wkladać odpowiednie?? Pewnie jedyne co by robila to brała w rączki i stukała jednym o drugi. I ewentualnie wrzucala tam klocki ale bez pokrywki.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 10:06   #2562
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie -
właśnie wstałam i zjadłam śniadanie podane do łóżka przez makę TZ-ta.

enka09- śliczne odbydwie jesteście

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu (3 pneumo) i Marcel wcale nie jest takim znowu pulpetem 78cm i 9700g Strasznie się wiercił więc wynik może nie być idealnie dobry ale coś koło 10kg jest
No malutki tez nie jest. Brawa dla zięcia

Cytat:
Hej dziewczyny,
Ewa pewnie że Cie pamiętamy i to że już od dawna jesteś (jeszcze na poczekalni) z nami tylko nam tutaj tak rzdko się odzywasz.
I dobrze że się nie dalaś zbyć. lepiej zawsze sprawdzić co się dzieje. Fakt że jest strach ale lepiej wiedzieć. Trzymam kciuki aby okazało się że to nic poważnego.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:08   #2563
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
No właśnie też mi się wydaje, że to za wcześnie. Dlatego wybraliśmy garnuszek bo tam sa jakieś dźwieki itp. A tż chcial kupić "pierwsze klocki to tylko jest wiaderko i właśnie takie rożne kształty do wrzucania. I, ze co? Niby ona miałaby już w wieku 6 miesiecy (od tylu podobno jest zabawka) wkladać odpowiednie?? Pewnie jedyne co by robila to brała w rączki i stukała jednym o drugi. I ewentualnie wrzucala tam klocki ale bez pokrywki.
Stanowczo za wcześnie. Od 6 m-cy to chyba dlatego że np nie połknie jakiegoś elementu
Stary 2010-12-14, 10:11   #2564
catro
Rozeznanie

Pulpeciki: zmielić mięso (indyk, ewentualnie pierś z kurczaka), dodać natkę pietruszki, bazylię, oregano zamiast soli i pieprzu i resztę jak na normalne mielone: namoczona bułka, jajko, ewentualnie bułka tarta dla polepszenia konsystencji. Formować w pulpety, wrzucić do gorącej wody z wegetą i gotować. Jak ostygną to zamrozić i wtedy można wyciągać po jednym pulpeciku, wrzucić go na parę i mięso na obiad dziecko ma. Można do tego ugotować kaszę jaglaną.

Jak są uwagi, to dawajcie - zmodyfikuję

Stary 2010-12-14, 10:14   #2565
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Pulpeciki: zmielić mięso (indyk, ewentualnie pierś z kurczaka), dodać natkę pietruszki, bazylię, oregano zamiast soli i pieprzu i resztę jak na normalne mielone: namoczona bułka, jajko, ewentualnie bułka tarta dla polepszenia konsystencji. Formować w pulpety, wrzucić do gorącej wody z wegetą i gotować. Jak ostygną to zamrozić i wtedy można wyciągać po jednym pulpeciku, wrzucić go na parę i mięso na obiad dziecko ma. Można do tego ugotować kaszę jaglaną.

Jak są uwagi, to dawajcie - zmodyfikuję
Hmmm... nie wiem tylko czy gotować w wodzie z vegetą? Myślicie, że można?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-14, 10:15   #2566
libra777
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Eeenoo... Moja Hanka wyprawia to samo Dziś w kąpieli to tak się wyginała, myślałam że się utopi- a poszło o to, że mama (zła mama) nie dała gąbki , a dokładnie pić wody z gąbki

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

AAAA!!! I też się chwalę!! Hania dziś pierwszy raz usiadła sama, Położyłam ją na podłogę, poszłam usiąść na sofę, odwracam się...a ona siedzi i bawi się lalą
I....wieczorem pierwszy raz w swoim 8mio miesięcznym życiu usnęła tylko leżąc przy mnie i bez cycusia Tylko musiałam jej robić szyyy, szuuu koło uszka. Byłam w szoku, bo do niedawna było to nie do pomyślenia....

April, gratuluję wstania Trzpiota , ależ te dzieciaki nam się rozwijają...
za siadanie i za zaśnięcie bez cyca
Mój to w wannie kaczki moczy i cmokta z nich wodę a jak mu zabieram to wierzga i tez sie wygina że mało się nie utopi , to samo jak go z wody wyciągam
Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość

Mój trzpiot pierwszy raz dzisiaj wstał. Leżał sobie obok mnie na poduszce, usiadł (z pozycji półleżacej, z płaskiej nie potrafi), potem złapał się moich nóg i podniósł się. A to dlatego, że obok siedział tatuś z laptopem na kolanach, miał silną motywację, on lubi takie zabawki. Położyłam go z powrotem i znów to samo, za chwilę jeszcze raz.
za wstawanie to teraz juz będzie ciągle sie za coś łapał i wstawał
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
wszedzie (CO ROBICIE Z KABLAMI? JAK JE ZABEZPIECZACIE????????????????????????? ??????????), glosniczki male, szpargaly i jeszcze taka niebezpieczna lampa...
Masakra to nasze miejsce zamieszkaniowe...

U mnie nie są aż tak na widoku , pod biurkiem , albo pod stolikiem od tv i raczej tam nie idzie a jak już to jak wrzasne to aż podskoczy i sie boi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

A w kwestii papa - ja mu zawsze robie papa jak wychodzę. Babcia wtedy brała jego łapkę i mi odmachiwała. Ostatnio robię mu papa, a on bierze babci rękę i mi odmachuje. To go babcia nauczyła

Cytat:
witajcie kobitki kolejny dzień czas zacząć jak mi się uda to wrzucę zdjęcia moje i księżniczki
Jakie wy ładne a jakie podobne

Baobabku gratki dla Kubusia za 9 miesięcy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:17   #2567
catro
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm... nie wiem tylko czy gotować w wodzie z vegetą? Myślicie, że można?
No ja tez tu miałam wątpliwości, ale myślę, że można dodać jej niewielką ilość, tak, żeby tej soli było jak najmniej, a jak ktoś już w ogóle nie chce wegety, a kroić woszczyzny też mu sie nie chce, to proponuję taki bulion. Libra kiedyś podawała linka, a ja właśnie planuję zakupić (i dodatkowo też inne przyprawy )

Stary 2010-12-14, 10:18   #2568
Ferrou
Zakorzenienie

ten odcień/model kryształków bardzo mi się podoba - bo to niby granat wpadający w fiolet też mi się podoba
http://allegro.pl/swarovski-nowosc-p...366111914.html Po nowym roku mam zamiar sobie sama kupić komponenty i sę sobie zrobię

No ale teraz coś na prezent trzeba mieć. Nie wiem, moze podjadę do Wrocławia, akurat ten sklep jest blisko dworca ... bym sie wyrwała z domu :d no i może coś dla tżta bym znalazła bo jeszcze nic nie mam, normalnie nie mam pojęcia co mu kupić, zastanawiam się nad zegarkiem, ale kiedyś już ode mnie dostał, nosił a później ta branzoletka mu się zepsuła i teraz nie nosi, a w sumie bransoletkę by się naprawiło i zegarek działa...
Zawsze mam z nim taki problem, ale najpierw urodziny, zaraz miał imieniny, teraz mikolaj, świeta, wszystko w przeciągu niecałych 3 miesiecy

Ecia - trzymam kciuki aby było wszystko ok

PlMadzia - kciuki trzymam za zdrowie taty

Asiulek - sądzę że tą umiejętność to nasze dzieci to może za rok opanują Kuba ma ślimaka i w ogóle go nie interesują te klocki, a już wrzucanie
Stary 2010-12-14, 10:22   #2569
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ojjj mala pospala od 9 do 11 bedzie szalec i o popoludniowej drzemce raczej nie ma mowy.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

ferrou jak zrobisz jedne to to sie tak nie skonczy, od razu zamow wiecej rzeczy sama zobaczysz zwlaszcza ze jak masz srebra do krysztalow i krysztaly to wyglada to tak ze na dwa zaczepy zakladasz krysztal-koniec roboty.
A.Camus
Stary 2010-12-14, 10:31   #2570
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ojjj mala pospala od 9 do 11 bedzie szalec i o popoludniowej drzemce raczej nie ma mowy.

-
No,no... to dziś zaszalała. Mam pewnie w szoku Moja teraz śpi już 1,5 godziny ale chyba za chwile się obudzi bo już się troche wierci.

Małej pękło dziąslo przy dwoch gornych jedynkach. Ząbka jeszcze nie czuję a już na pewno nie widzę ale dziąsło już pęknięte wiec pewnie niebawem zobaczę No i bedziemy mieć 4 kiełki... wreszcie. Bo od ostatnich minęło 2,5 miesiąca...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-14, 10:35   #2571
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia tzn,że to jest lipa?????http://allegro.pl/grube-ocieplane-le...355272425.html
PISZĄ,ŻE TAKIE GRUBE I CIEPŁE
na mnie są toche przykrótkie, i mało elastyczne, bo ten szaw na dupce to jak siadam mnie ciśnie. Nie jestem jakaś gruba(rozmiar M/L) a mam wrażenie że to na rozm S by były ok, i by nie prześwitywały jak na mnie. Po prostu jak będziecie kupować to patrzcie żeby albo były bezszwowe, albo miały choc troche bawełny, już widzialam że gatta ma, więc może takie kupię

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:37   #2572
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja znalazlam dzis 2 na dole czyli sie nie mylilam, masa kupek=ząb.
A.Camus
Stary 2010-12-14, 10:40   #2573
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazlam dzis 2 na dole czyli sie nie mylilam, masa kupek=ząb.
U nas jest tak samo. Dużo rzadkich kupek i do tego mega katar z noska... Ale mam nadzieje, że jak dziąsła pęknięte to już jej trochę ulży...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-14, 10:43   #2574
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Hej dziewczyny,
No to mam nadzieję że będzie wszystko ok. Mój Eryk w zeszłym roku w lipcu miał kilka węzłów chłonnych od 2 mc wyczówalnych, i wkońcu dostał bardzo wysokiej gorączki i nie szło mu zbić. Jak trafił do szpitala to jak mu crp sprawdzili, i np białko, to powiedzieli że dwa typy nawet nie pisze jakie.Po dokładnych prześwietleniach całego ciała okazało się że miał zapalenie ucha i jednego i drugiego, a człowiek by się nie domyślił bo go głowa bolała a nie uszy. takie węzły i nawet kiepskie wyniki mogą być dość prostą sprawą, to się nie martw. Może ma jakiś stan zapalny który nie daje o sobie znaku, zobaczą wyleczą, i węzły znikną.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ferou Głosować można nawet bez logowania, więc blokują

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ferou Głosować można nawet bez logowania, więc blokują
miałobyć że nie blokują, to tylko plotki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:00   #2575
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

A ja pytałam mojego ginka dlaczego przy okazji CC nie usuneli mi tego kawałka skóry na brzuchu. A on mi powiedział że pewnie nie chciałabym mieć pępka na spojeniu łonowym

: hahaha:

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:13   #2576
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asia nie wiem czy mas zten smok z siatka ale jak widze ze mloda dziaska bola to jej daje jablko takie schlodzone troche i jest git.
Ona za tym smokiem przepada do tego stopnia ze nawet jak żyrafe tłamsi to ma go w buzi ( załącznik) nie odpuści.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0646.jpg (122,7 KB, 37 załadowań)
A.Camus
Stary 2010-12-14, 11:35   #2577
enka09
Raczkowanie

mamuski ja mam ten garnuszek klocuszek czy cos takiego z fishera i mala sie interesowala przez pierwszych pare dni a pozniej to doslownie nim rzucala a o wkladaniu klocuszkow do odpowiedniego kształtu to jeszcze nie potrafi ale mi tez sie wydaje ze to za wczesnie
enka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:44   #2578
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia nie wiem czy mas zten smok z siatka ale jak widze ze mloda dziaska bola to jej daje jablko takie schlodzone troche i jest git.
Ona za tym smokiem przepada do tego stopnia ze nawet jak żyrafe tłamsi to ma go w buzi ( załącznik) nie odpuści.
Tak mam. Identyczny Mala codziennie cos w nim dostaje. Na początku nie lubiła a teraz uwielbia. Ale szybko zjada i go wyrzuca. Mam ten sam sposob. Albo jednego gryzaka z fischera którego uwielbia ciągle trzymam w lodowce. Też przynosi ulgę na trochę.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ok, mykam dziewuszki. Czas do pracy

Jutro wkleje jak moja akrobatka staje na głowie Dziś juz nie dam rady raczej...
Pa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-12-14 o 11:43
Stary 2010-12-14, 11:49   #2579
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0442 (641 x 855).jpg (39,1 KB, 38 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-14, 11:54   #2580
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

a propo wygladu to wyobrazciesobie ze po ciazy tak mi włosy wypadały, że musiałam je obciąc choć i to nie pomogło teraz juz sie z włosami uspokoiło ale za to zęby mi idą bo bolą jak zjem czekoladę jak cholera
no włosy strasznie a zęby to już nie mówię , myślę że to nie tyle przez ciążę co przez karmienie
Cytat:
No i ogłaszam- moje dziecko już opanowało siadanie do perfekcji Ale chyba jej sie nie podoba siedzenia, bo siada na 5 sekund i "leci" dalej
super
Cytat:
co do policzków słuchajcie,cały tamten tydzień był Daniel na deser(jabłko-banan słoiczek) krupnik z cielęciną-bobovity w sobotę miał piękne policzki.Dałam mu gotowaną marchew z tym właśnie jabłuszkiem,później samą,a wczoraj jadł ze słoiczka marchew-jabłko z owsem i po południu już miał plamy na buzi.wniosek-marchewka????
ja piernicze z tym wszystkim.
a może to ten owies , dziwne że marchewka uczula ale przy alergii wszystko możliwe
Cytat:
Hej dziewczyny,
Na pewno nic poważnego , mój starszy syn miał pod pachą powiększone i tez robilismy serię badań , w końcu dostał jakies tabletki na odporność i zastrzyki i się wchłonął
Cytat:
W ogóle wpadłam na wątek jak na rozpierduchę Czas się poprawić

Libra - 10 zębów na 10 miesiączków - gratulejszyn dla Miko i to chodzenie po schodach - chłopak na święta będzie zapierniczał do choinki aż się nie obejrzysz
dzięki no właśnie tego się boję
Cytat:
No ja tez tu miałam wątpliwości, ale myślę, że można dodać jej niewielką ilość, tak, żeby tej soli było jak najmniej, a jak ktoś już w ogóle nie chce wegety, a kroić woszczyzny też mu sie nie chce, to proponuję taki bulion. Libra kiedyś podawała linka, a ja właśnie planuję zakupić (i dodatkowo też inne przyprawy )
kupiłam te warzywka , fajnie ukolorowiają zupę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości