|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Hej,
Wojtul znowu chory tym razem bez antybiotyku sie nie obejdzie, zapalenie gardła i oskrzeli ![]() Ja też chora ale do lekarki nie mam kiedy z sobą isc może jutro zajrzeCo do Danonków - to nie dajemy, daję Danio. A parówki to Wojtuś uwielbia. Zdjęcia segregujemy folderami z każdego miesiąca
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane mamuski
![]() Karolinko moje gratulacje!!!! Co byś sobie zyczyla?? Co do skaczącej zebry rodeo z FP to moja bianka juz od dawna ją ma i bardzo lubi na niej skakac i wlaczac melodyjki )) mysle, ze Twojej tez sie spodoba![]() A któraś z Was już kiedys pisala cos na temat konika do skakania, Bianka go uwielbia, caly czas chce zeby ja sadzac, lapie za uszy i skacze jak szalona Ale z tego co wiem to sa dwa rozmiary (my mamy ten mniejszy).Bianka ma wózek dla lalek, ale on jest taki lekki, ze caly czas sie wywraca i juz przestala przy nim stawac, ale lalki lubi do niego wsadzac ![]() U nas hitem jest teraz krzeselko liczydelko Madziu, wiem o czym mówisz (apropo snów i Twojej mamy). Doskonale Cię rozumiem!!! Ja też tak mam. Jak mi się snią zęby to Bianka jest chora, a jak sni mi się moja Paula (pisałam o niej na poczatku) to wtedy zawsze wychodzą jakies problemy! No i wspolczuję tych choróbstw, co ja czytam, to wy ciagle chorujecie! Musisz miec w sobie duzo siły, zeby to wszystko ogarnac ![]() Olcia super pomysl z tą paczka dla dzieciaczkow, mi to sie serce kraja jak pomysle o tych wszystkich porzuconych maluszkach Kareninko, czekamy na zdjecia w nowej fryzurce A Andre maly slodziak, juz widzialam jego zdjecia na NK aaaaaaa no i mamy trzymac kciukasy za dwie kreseczki???Kachula super, ze juz pogodzilas sie z TZ-tem Ojjj dziewczyny szalejecie :brzyd al:![]() Gosiu wspolczuje choróbska, szybkiego powrotu do zdrowia. I Ty koniecznie też idz do lekarza, bo jak Ty nie bedziesz zdrowa to młego tak szybko nie wyleczysz Zamowilam w koncu mojemu dziecku sanki i przy okazji dla siostry synka pod choinke mam nadzieje, ze mu sie spodoba Dla Bianki różowe, a dla malego granatowe![]() o takie: http://allegro.pl/polskie-super-sank...343030809.html Oki lecę na jakieś zakupki do domku i bede robiła obiadek Jej, jak to dobrze miec nianie!!!!!!!!!!!!Buziaki i do pozniej
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaa miałam wstawic zdjecia mojego potworka z dzisiaj
|
#2734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dolaczaj smialo dolaczaj, tylko sie juz nie odlaczaj... Tak tak, ale na allegro zawsze mozesz napisac z pytaniem o konkretny rozmiar wkladki w buciku A w sklepie mozesz chociazby tylko przymierzyc, zeby miec rozeznanie co zamawiac ![]() Cytat:
Biedaki jestescie Cytat:
Fotki sa w Klubie, ale co mi zalezy... Załącznik 3604893Załącznik 3604895Za kreseczki nie trzeba trzymac, co ma byc to bedzie Hej, jakiego potworka? Bianka jest sliiiiczna! A tu moj syn dokonuje przegladu pchacza... ![]() IMG_3448.jpgIMG_3449.jpgIMG_3450.jpgIMG_3451.jpgIMG_3457.jpg A jak mama sie pyta "André, psujesz pchacza..?" to dziecko robi mine aniolka... IMG_3456.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-15 o 12:59 |
|||
|
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Katarina081 śliczne dobrze że jednak wziełam ten pchacz wózek bo też mi się podobał ten co wy macie ![]() Asioczka teraz to nie wiem jakie paputki zamówić ponieważ ja mam stronę z tymi paputkami i pisze że 12-18m ma rozmiar 13cm a na tej co Ty wkleiłaś jest że 12-18 to 14,5 więc teraz nie wiem jakie zmówić ![]() Jakie wy macie rozmary moja ma 12cm stopygochaa_p zdrówka życzymy ![]() zebra różne firmy mają różne rozmiary więc najlepiej zmierzyć stópke i tym się kierować ![]() vitreus u nas to samo z wózkiem mam dość pchania go po śniegu i czekam na sanie a narazie cisza juz z półtora tyg. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Ślicznie wyglądasz Andre z każdej strony chyba pchacz przejrzał ![]() Kurcze jaki Ty zamawiałaś rozmar tych paputków
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze z kazdej... ![]() My mamy ten srodkowy rozmiar czyli M, miedzy 12-18 m-cem. Przyznaje sie, ze nie mierzylam malemu stopy ale te pasuja. Sa troche wieksze, ale musza takie byc, bo jak zaczynal chodzic 2 m-ce temu w tych, ktore mial pierwsze to tez byly wlasnie tak troche wieksze - dokladnie jak te teraz - a teraz stopka urosla mu tak, ze sa juz dopasowane. Wiec bedzie ok ta M. One maja do siebie to, ze nawet lekko za duze ladnie ukladaja sie na stopce dziecka, nie ma problemu ![]()
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
a to nic nie znaczy - natura to natura
miłego wypoczynku Cytat:
a Tobie Kareninko ładnie w tej grzywce |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
carolans witaj kochana, pewnie, ze Cie pamietamy
gratulujemy fasolinki![]() ola gratuluje pomyslu paczki dla dzieciaczko z domu malego dziecka..biedne malenstwa;( i mysle ze przenosne dvd to fajna sprawa w dluza poroz albo zedby Blanka grzecznie siedziala w resteuracji i nie rzucala jedzeniem![]() karenina19 Fajne ta zabawk dla Andre, te otwierane 0kienka, chyba tez czegos takiego poszukam i ladnie Ci w tych wloskach ale chyba ladniej bez grzywki a Andre[/QUOTE] kachula ja tez jestem przed @ wiec n9ie jestes sama. ciagle sie objadam i sprzatam;p i gratuluje pogodzenia sie z tztem ![]() gucia dobrze ze dolecieliscie cali i zdrowi wypoczywajcie *Katarina081 fajne sanki i Bianka to mala krolewna! aj juz sie nie moge doczekac kiedy ją znowu zbacze ) ona tak fajnie sie przytulala do mniePojechalismy z tztem do tesciow na 2 dni wrocilismy dzisiaj fifi babci i dziadkowi troche nabalaganil, zrobil meega kupe na recznik w ktory go wycieralismy wec babcia miala troche sprzatania dziadzu dawal filipowi wisnie ze sloika.. on uwelbiia wszystkie owoce i warzywa![]() teraz spi wec wrescie mam troche czasu dla siebie jak bylam ostatnio na lyzwach to obtarlam stopy i zrobily mi sie takie brzydkie rany i nie mogly sie zagoic ale dzisiaj widze ze jest juz lepiej..
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
na opakowaniu paputkow mamy napisane M-12-18 miesiecy. i tak jak pisze Kareninka jest troche luzu, ale malej wygodnie jest. i to sa te paputki.pl
edit: one 14,5 maja mierzone na zewnatrz. wiec srodek na pewno troszke mniejszy jest. Mamrotka i jak po szczepieniu? moja byla grzeczna i "spaślak"wazy 9 kg,mierzy 72 cm
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-12-14 o 17:28 |
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() wyczułaś mnie co co do butków to Iwciowi kupilismy rozmiar 20. Przymierzalismy w sklepie i sa ok ![]() Śliczną masz córcie ![]() Karenina już z Wami zostane ![]() U nas Iwcio rośnie i rośnie Ma już 6 zębów, kolejne w drodze przez co pokasłuje i ma wieeelki katar.. zawsze na zęby Jeszcze nie chodzi ale za to baaaaardzo duzo 'gada' mama, tata, baba, cicho!, da(tak), nie, co to i różne takie właśnie ucieka przy pchaczu a tatuś go gania ![]() Co by tu więcej.. może jakaś fotka zaraz bedzie
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
A no Elus 4,30 wstaje niestety,dzis jak budzik zadzwonil to mialam ochote nim trzasnac o sciane Zla jestem bo tz nie ma i wszystko na mojej glowie Zasypało nas ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Samiii witaj!!!!fajnie ze wrociłas
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek
Co do tego drugiego zdjęcia to jak powie mu sie 'zrób wampira' to robi wlasnie taką minke ![]() dobra lece bo Tż sie wkurza ze wizazuje znowu |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis pod ząb poszla paczka żelków
@ nadal nie ma ale nawet nie testuje bo ciaza niemozliwa---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Sami Iwo jaki słodki wampirek ![]()
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam sie tylko przywitac ia ja uspie Kamilke to do was zagladne na dluzej i przeczytam co naskrobalyscie A teraz zmykamy sie wykapac
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kachula ja to Ci tak zazdroszcze tego ile schudlas ze sobie nie wyobrazasz!! Ja sie mecze od nie wiem kiedy zeby wrocic do swojej wagi sprzed ciazy.. co prawda teraz sie wzielam ostro za siebie bo i ćwicze i jem zdrowo i juz są efekty wiec mam motywacje ![]() Tż kąpie Iwcia wiec mam wieczor dla siebie a tu pustki a jak mnie nie bedzie to bedziecie duzo pisac |
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamila super wygladasz a Andre to juz sie nie mowi mała przystojniaka i taki zaradny Cytat:
Moja juz spi to czas cos przekasic
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A czemu na bialo? Cytat:
Cytat:
Hehehe....boski! ![]() Cytat:
Wiesz, on sie juz wprawia na przyszlosc - jak trzeba cos bedzie w domku zrobic to spoko... ![]() Maly juz chrapie a ja ide poszukac w lodoweczce czegosc dobrego na kolacje....malza dzisiaj nie ma, wiec jak wroce to prosze o tlumy tutaj, zeby bylo z kim pisac....
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-14 o 19:35 |
||||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, dobrze przyda sie taki w domu
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam wczoraj Kamilce taki kompleci spodnie kurtak i rekawiczki takie nieprzemakalne na sanki bo nie miala takiego i dałam az cale 40 zł
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-12-14 o 19:58 |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki sliczny rozowy eskimosik! No dobra, jestem....gdzie reszta..? ![]() Bo paznokcie pojde malowac...albo gorzej....na all pojde..... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-14 o 20:11 |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaaaaaak... ![]() Pazurki juz schna...w kolorze ciemnego bezu ....na all juz rzucilam okiem i mam pomysly na kolejne zakupy.... ![]() A teraz rzucam focha i ide czytac... ![]()
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale wizaż muli normalnie to już moje któres podejście........
Witam Mój syn to nawet za trzech W nocy mi się budzi bo mu sie pić chce, w dzień spi maksymalnie godzinę. Koszmar jakiś Chciałam Was nadrobić ale mój syn stanowczo odmawia pójścia spać, schodzi z łóżka i ze swoim słynnym "papa" udaje się do drzwi Dziś nie chciał zejść z sanek, ciągle by tylko gdzieś jeździł albo siedział na dworze Biorąc pod uwagę obecne temperatury jest to ciut uciążliwe.A i zakup stoliczka edukacyjnego okazał się wartą 250 zł klapą wklej mi link gdzie są te dziwne drzwiczki z otwieraniami bo mój syn tez ma świra na tym bunkcie może to go choć trochę zainteresuje. A i ślicznie wyglądasz i witaj w klubie grzywek |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Juz tyle razy mialam was sie zapytac i zawsze mi z glowy wylecialo.
Ile razy w tygodniu dajecie dzieciom jajko??
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Sam przyznaj się, że on tak robi jak pyatsz" jak robi mama"
![]() ![]() Pietrusiu ale zakup! Łał! Katarina ale ma wózio! Sanki bardzo ładne Problem obuwia mam rozwiązany- rozmiar 22 - 13,5 cm władka wewnątrz bucika. Kumpela na allegro mu zamówiła, bo chciała na prezent pod choinke konsultowała ze mną wygląd i rozmiar tylko. A buciki takie: http://allegro.pl/cieplutkie-skorzan...354640037.html do tego ona je już miała dla swojego syna i zadowolona była. Wybrałam te z granatowym
|
|
|
|
#2757 | |||||
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko chyba spi, chyba bo nie płacze. Ale wole nie zagladać bo jak mnie zobaczy to już napewno zacznie
![]() Nie wiem czy pisałam ale Wiki nauczył się mówić dziadzia, tik tak (zegar), puf puf (ciuchcia) i ciach(nie wiem co to ) i jak się niecierpliwi to móji ajajaj![]() Zdjęcia wszystkie widziałam i wszystkie śliczne I klikam w Cytat:
A za wstawaniem o 4.30 to powinnaś jakąś nagrodę dostać bo dla mnie to wogóle niewykonalne by było. Ja mam problem się wyrobić do pracy na 9.00 (szczerze to jeszcze nigdy nie pyłam punkutalnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi wybacz
ja mam poukładane miesiącami w folderach i zgrywam na płytke nie zamykając sesji żeby móc sobie dograć jeszcze. chce cały rok mieć (zdjęcia i filmiki) na jednej płycie. Do tego część ulubionych, najładniejszych zanosze do fotografa i robie odbitki do albumu.
|
|
|
|
#2759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cieszę sie że z Tż się rozluźniło, i Wiki tak ładnie mówi.A co do fryz to jeszcze nie wiem, ale podobnych nie będziemy chyba miec, bo ja z falowanych i prostować nigdy nie będę ![]() Dziękuję za odp w sprawie zdjęć ![]() Te paputki i mnie korcą, skoro się nie ślizgają... To co, ja dziś OSTATNIA?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-12-14 o 23:29 |
||||
|
|
|
#2760 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=asioczka;23770543
Mamrotka i jak po szczepieniu? moja byla grzeczna i "spaślak"wazy 9 kg,mierzy 72 cm [/QUOTE] malutka ale słodka Czy z naszych dzieciaczków tylko moja taka wielka jest?? Andre ile mierzy i waży?? Cytat:
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu na wszelki wypadek zrobiła test Dla świętego spokoju swojego sumienia. Cytat:
I jak tanio!Cytat:
Cytat:
moja nauczyła się straszyć. Idzie po cichu, staje za plecami i woła aaaaaaaaaaa. A jak coś ją zaboli to jest auauau i tak buźkę śmiesznie wtedy składa.---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- śliczna ta wasza księżniczka A my mamy dzisiaj solenizantkę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

tym razem bez antybiotyku sie nie obejdzie, zapalenie gardła i oskrzeli 

:brzyd al:
Niektóre z Was pewnie mnie pamiętają a dla tych które nie, napisze ze mialam byc mamusia grudniowa ale wyszło jak wyszlo i moj synek urodzil sie 1 stycznia 

moja ma 12cm stopy

gratulujemy fasolinki
Jeszcze nie chodzi ale za to baaaaardzo duzo 'gada'

ale nawet nie testuje bo ciaza niemozliwa
wklej mi link gdzie są te dziwne drzwiczki z otwieraniami bo mój syn tez ma świra na tym bunkcie może to go choć trochę zainteresuje. A i ślicznie wyglądasz i witaj w klubie grzywek
55kg