|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Tav
![]() anulinka2009 - a na czym słuchasz serduszka?! ja sobie dzisiaj zakupiłam kiecke: http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-r...345340449.html mam nadzieje, że bedzie dobra, powinna być już w czwartek lub piątek nie mam teraz dużo czasu na pisanie, więcej czytam, jak znajdę czas. i nie wspomnę że ruchów dalej nic i nawet brzuch mi się już nie powiększa.... masakra.... nie wiem o co chodzi, pocieszam się że jak mnie boli - to właśnie się rusza, ale sama nie wiem... ![]() nie wiecie co sie dzieje z kasią24? miała takiego doła przed ślubem - zameldowała się?! a ja mam dzisiaj gorzszy dzień. wkurzona jestem. sama nie wiem na co. |
|
|
|
#782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
hej kochane!
ja dzisiaj mam placzliwy dzien, w pracy prawie spalam i chcialo mi sie plakac ze zmeczenia, potem prawie godzine wleklam sie do domu autobusem zapchanym i prawie zemdlalam a jak wrocilam do domu okazalo sie ze mam prawie 7 kilo na plusie, cyzli tyle ile moja mama cala ciaze plus moj TZ pocieszajaco powiedzial, ze przeciez to normalne, ze przytylam i dupka mi tak duzo urosla... zalamalam sie, mialam nadzieje, z emi w uda nie idzie wiec byl placz i histeria wspomagana hormonami![]() Cytat:
nie wiem czy sie zbiore z tym wszystkim do swiat, ogolnie ciaza zabrala mi cala energie, cialo mowi stop.![]() Cytat:
****Moj tez ![]() tylko prosze mi sie nie denerwowac przed jutrzejszym USG ok?!!? i milej gimnastyki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez sie smieje z moich grubych rajstop ah ci faceci.a ja zalamana moja wieeelka waga dalej wcinam czekoladki wczorajsze urodzinowe..z zalu chyba
|
|||||
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam że sie kasia odezwała... uffffffff
a nie wiecie co z AlicjąH?! kurde - ale mam doła!!!! ych. |
|
|
|
#784 |
|
Moderatoreska
|
No właśnie Alicja bardzo długo się nie odzywa, ciekawe co u niej przeprowadzkę miała chyba juz ze dwa tygodnie temu ?
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Zapraszamy do nas 3 pary z dziećmi . I zgodnie z tradycją każdy przynosi coś do jedzonka (głównie sałatki) a my przygotowujemy menu na ciepło i napoje .Co do kreacji - nic wystrzałowego, bo zwykła domówka, ale mam zamiar przyodziać się w jakąś odświętną kieckę i makijaż - na pewno wybiorę jeden z zaprezentowanych przez Eweskę
|
||
|
|
|
#786 |
|
Moderatoreska
|
Listopadowa
![]() Ja jeszcze nie wiem gdzie spędzę sylwestra, pewnie na jakiejś domówce, albo na wsi, ale u szwagierki w Dąbrowie, albo u nas, nie mam pojęcia, to jeszcze jest kwestia do obgadania. A sukienki żadnej nie będe miała na sobie bo nie mam :P |
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.meble.vox.pl/pokoje/pokoj-dzieciecy/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#789 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Mimbi dziękuję tak to ja
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mebelków dziecięcych to mogę polecić firmę Meblik http://www.meblik.pl/pl/
Ładne kolorowe mebelki, wzory rzeźbione i malowane (a nie tylko malowane). Dobre jakościowo, choć najtańsze też chyba nie są (jak urządzałam w zeszłym roku pokój dla synka to za łóżko, półkę wiszącą, biurko, krzesło obrotowe, komodę 3-szufladową, regał 2-słupkowy i szafę zapłaciłam niecałe 7 tys. - dokładnie za tę kolekcję: http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/60/formula/) Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-12-14 o 18:18 |
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Z tego co pamiętam, główna siedziba w Chojnicach? |
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, ja to się dzisiaj na Ciebie naklikam Piękny makijaż. Ja też tak chcę!
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#795 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio uzylam tez ziaji ale chyba nie za dobrze zmywa ![]() Cytat:
Cytat:
eweska jakie cienie uzywasz ??? inglota tylko ??? czy jeszcze jakies kucze czemu ja tak nie umiem
|
|||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#798 |
|
Moderatoreska
|
Andziot przeważnie Inglot bo uwielbiam, mam kilka palet, ale uzywam też Revlon, Gosh,Mac, ArtDeco
![]() Listopadowa tak raczej mozna
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Moi teściowie (i TŻ) z kolei cieszą się, że na wadze przybrałam
. Ostatnio teściu zaserwował mojemu tż-towi tekst, że Małgosi (mnie) ciąża służy, bo przed znowu miała nawrót anoreksjiA ja w życiu nie chorowałam na anoreksję . Przez kilka lat próbowałam przytyć i nie mogłam, dopiero ciąża okazała się zbawieniem (zresztą podobnie było przy pierwszej ciąży).
|
|
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też nie mogę przytyć (poza ciążą) a po pierwszej ciąży ci coś zostało ???? bo ja schudłam bardzo szybko i to do mniejszej wagi niż przed ciążą ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() tylko ja jakoś w takich dekoltach wyglądam okropnie
|
|||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot- po pierwszej ciąży już 3 m-ce po porodzie miałam swoją wagę, a w ciągu kolejnych kilku m-cy ubyło mi kolejnych 5 kg
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
andziot
a mnie tylko takie służą w szpic - mam pyzowatą buźkę , dam znać jaka przyszła - czy warta ceny...!eweska... gdzie byłaś jak ja miałam ślub! makijaże bomba!!!! moge Ci podesłac fotke mojej pyzy *buźki) - może mi pomożesz coś dobrać? mam maleńkie oczy i dość mocno się maluję - aha i jakbyś miała kurs smokey eyes w swoim wykonaniu (z kosmetykami) byłabym wdzięczna ![]() mówiesz że Inglot jest OK? ja uwielbiam maca ale te ceny mnie powalają.... a nie wiem czemu Tav mam doła, może przez ból brzucha, brak ruchów.... waga stoi od 3 lub 4 tygodni - jak na 20 tc to powinna mi się ruszać ale się nie rusza. kolegi w pracy żona poroniła .... 3 stracona ciąża w moim otoczeniu (w tym roku, bo nie mówie że w ogóle) - masakra... ja jestem pełna obaw. no i L4 do 7 stycznia.... ja jestem pracoholikiem, nie umiem odpoczywać i być na L4... zwariuje. |
|
|
|
#803 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac ja tez mam małe oczy a do tego opadającą powiekę, ale jakoś sobie radzę z makijażem i chyba nawet tego tak bardzo nie widać
![]() Co smoky to zaraz poszukam czegos na kompie wiele razy robiłam ale nie pamiętam czy krok po kroku. |
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
.eweska kliknęłam kiedy sie to kończy? daj znać czy coś wygrałaś .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-12-14 o 19:35 |
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka z pracy też ostatnio poroniła była w 9 tc.
Z cieni najbardziej lubię noubę ![]() Dziewczyny macie wzdęcia ? Męczą mnie strasznie od paru dni... |
|
|
|
#806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile przytyłaś w tamtej ciąży (ja 11kg) Cytat:
a brzuszek rosnie skokowo (przynajmniej i mnie) jak mi wyskoczył to stanął w miejscu i dopiero niedawno ruszył znów, dzidzia ma się gdzie upychać jak się trochę brzuszek powiększy ![]() chyba to zwolnienie na Ciebie źle wpływa, bo jakbyś czasu nie miała to tyle byś nie myślała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się zalogować i już się wystraszyłam, że się forum spaprało
Co tam u Was? Ja spędzam samotny wieczór, ale nie narzekam. Zaraz zaparzę sobie herbatę i pooglądam BH 90210 ![]() A poza tym muszę się w końcu zabrać za pierrrrniki! Może znajdę jeszcze dziś natchnienie ![]() Powiem Wam, ze choroba pokrzyżowała mi plany, bo chciałam się przejechać na jakieś zakupy świąteczne. Nie mam jeszcze prezentu dla Taty i teścia, z Nimi zawsze mam największy problem, żeby kupić coś co się spodoba, przyda i nie będzie nudną zapalniczką [bo i tak obaj nie palą], albo skarpetkami ![]() A ja sobie z Augmentinkiem w domu siedzę. Dresik piękny, fryzura w stylu stary mop, nos czerwony PS Akcja Szerlok skończyła się sukcesem, naprawdę super akcja i oby więcej takich )))
|
|
|
|
#808 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac nie mam niestety takiego stepu, ale możesz zrobic podobnie jak ja ten granatowy, tylko w czerni http://www.youtube.com/watch?v=j4TDfYie91I
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorem
caly dzien mnie nie bylo, pogada fatalna strach jezdzic samochodem jestem dzisiaj wyjatkowo zmeczona. jutro ide odebrac wyniki i po leki na nadcisnienie. ehh ciekawe jak wyszly... wiecie co, dzisiaj jest w sumie pierwszy dzien kiedy czuje dziecko od rana. wczesniej pisalam ze czuje wieczorem delikatne smyrniecia pojedyncze, i tak sie rozkrecalo. dzisiaj caly dzien z przerwami. ciagle bardo delikatnie i nie wiem czy czuc zewnatrz bo co przyloze reke to wszystko cichnie . czasem czuje jakby kopalo gdzies tam w brzuch ale nie w powloki tylko jakby do srodka(nie wiem czy zrozumiale opisalam) tez tak macie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

od 27.04.2011 

.
. Przeprowadzka przeprowadzką, ale chyba miałaby chwilę zajrzeć tu do nas
. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku...

Piękny makijaż. Ja też tak chcę!